Pregled Dashlane – Ali je Dashlane varen? – Posodobljeno 2020

Dashlane pregled

Dashlane izstopa med odlično konkurenco zaradi številnih funkcij, odličnega vmesnika in prijaznih cen. Čeprav nič ni popolno, se prekleto približa. Oglejte si naš celoten pregled Dashlane in si oglejte, zakaj ga uvrščamo na prvo mesto.


dashlane-drsnik1

dashlane-drsnik2

dashlane-drsnik3

dashlane-drsnik4

dashlane-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Dashlane je med najboljšimi skrbniki gesel, poln funkcij, s katerimi se ne morejo spoprijeti druge možnosti. Kljub temu pa ponuja edinstveno varnostno strukturo, ki ohranja vaš račun varen. V tem posodobljenem pregledu Dashlane bomo pregledali zadnjo različico, da bomo videli, ali je še vedno vredna cene. 

Če se ne zavedate, je Dashlane po uvedbi šeste različice v letu 2018 dvignil stopnje z 40 na leto na 60 dolarjev na leto. Povišanje cen je prineslo peščica novih funkcij, vključno z VPN in nadzorom temnega spleta. Med tem pregledom si bomo ogledali novo ceno in funkcije ter preverili varnost, uporabnost in podporo. 

Čeprav je Dashlane dražji od drugih upravljavcev gesel, je veliko bolj zanesljiv. Dodane funkcije so več kot vredne dodatnih nekaj dolarjev na mesec. Na srečo, če ne morete plačati, ima Dashlane tudi velik brezplačen načrt, zato ni razloga, da ga ne preizkusite.. 

Moči & Slabosti

Lastnosti

Dashlane temelji na tipičnem modelu upravitelja gesel s številnimi edinstvenimi funkcijami. Podružnica je na druga področja kibernetske varnosti, saj nudi VPN, zaščito pred krajo identitete in dvofaktorsko strojno opremo (2FA). Kljub temu pa Dashlane zahteva dodatne cene za te dodatne funkcije. 

Osnovne funkcije so upoštevane pri storitvi Dashlane, vaša naročnina pa vključuje sinhronizacijo z več napravami, neomejeno shranjevanje gesel in neomejeno delitev gesla. Vendar ima Dashlane veliko edinstvenih lastnosti, saj tekmuje z všečki Abine Blur, ki ima, kot lahko vidite v našem pregledu Blur, samostojen seznam lastnosti. 

Funkcije Dashlane vključujejo varnostno nadzorno ploščo, ki prikazuje splošno zdravje gesla, spremljanje temnega spleta in zaščito pred krajo identitete. Čeprav ni enak storitvi zaščite pred krajo identitete, kot je IdentityForce (preberite naš pregled IdentityForce), Dashlane ponuja nadzor nad kreditom in 1.000.000 USD zaščite pred krajo identitete.

dashlane-pregled-zdravje gesla

Dashlane poleg tega vključuje VPN, ki ga bomo poglobljeno opisali v spodnjem razdelku „varnost“. Čeprav cenimo dodatek, navidezno zasebno omrežje v paketu ni nič v primerjavi z našim najboljšim VPN izbranim ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN). 

Dashlane je samodejni menjalnik gesla

Za vse funkcije, ki jih ponuja Dashlane, je najbolj edinstvena samodejna menjava gesla. Z enim klikom lahko gesla posodobite na več spletnih mestih. Seznam podprtih spletnih mest je dolg, vključno z Reddit, Citrix in Corel (preberite naš pregled Corel VideoStudio Ultimate in pregled Citrix ShareFile). 

dashlane-review-izmenjevalec gesla

Samodejni menjalnik gesla rešuje eno največjih težav pri spletnih računih, in sicer nenehno posodabljanje gesel. Vendar ni brez tveganja. Da bi pravilno spremenili geslo, je vaše staro in novo geslo na strežniku Dashlane na kratko nešifrirano.

Glede na to so te informacije shranjene v sistemskem pomnilniku (RAM) samo med trajanjem operacije pred izpiranjem. Informacije nikoli niso trajno shranjene. Kljub temu, če vas skrbi, če se katero od vaših geslov dešifrira, tudi začasno, vam ni treba uporabljati menjalnika gesla. 

Pregled funkcij Dashlane

Cenitev

Dashlane je eden najdražjih upravljavcev gesel, toda naredi dodatne stroške. Dashlane je napolnjen s funkcijami in zagotavlja, da nekaj dodatnih dolarjev, ki jih porabite vsak mesec, ne gre zapraviti. Če pa iščete standardnega upravitelja gesel, obstajajo cenejše možnosti. 

Standardni plačljivi načrt Premium vsebuje funkcije, ki jih pričakujete od katerega koli upravitelja gesel. Podpira neomejene vnose in skupno rabo – vključno z običajnimi gesli in podatki o kreditni kartici – sinhronizacijo z več naprav in varno shranjevanje datotek. Vendar pa je mesečno za približno 2 USD dražji od konkurence – primer si preberite v našem pregledu 1Password – in to zaradi dodatnih funkcij. Preberite si članek Dashlane vs. 1Password in si oglejte, kako se primerjata.

Načrt Dashlane Premium vključuje spremljanje temnega spleta, VPN in podporo za YubiKey. Čeprav so te funkcije dobrodošle, bi morale biti izbirne. Dashlane zaračuna dvakrat več kot Keeper in upraviči dodatne stroške (preberite naš pregled Keeper). Če pa niste na trgu za nadzor omrežja VPN ali temnega spleta, bo ta denar zapravil. 

Za dvakratno ceno se lahko naročite na program Premium Plus, ki vključuje vse funkcije Premium, pa tudi storitev obnovitve identitete, nadzor nad kreditom in 1.000.000 USD zavarovanja kraje identitete. Stroški za skrbnika gesla so visoki, vendar v primerjavi z izbirami v našem najboljšem vodniku za zaščito pred krajo identitete cena ni dobra. 

Ne glede na to, katero stopnjo ste izbrali, Dashlane ponuja samo letno obračunavanje, kar pomeni, da so stroški okrog 60 USD in 120 USD za Premium in Premium Plus. Čeprav bi radi videli mesečni obračunski cikel, Dashlane ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da ni nevarnosti pri prijavi. 

Dashlane Free proti Premium

Dashlane ponuja tudi brezplačen načrt, s katerim se je prebil na naš najboljši seznam brezplačnih upravljalcev gesel. Vendar pa ni uspelo premagati LastPass, kot lahko vidite v našem pregledu LastPass in sestavljanju Dashlane proti LastPassu. Čeprav cenimo brezplačni načrt Dashlane-a, je v primerjavi s Premium več na več načinov. 

Brezplačni načrt je omejen na eno napravo, kar pomeni, da se sinhronizacija ne postavlja v poštev, omejeni pa ste na 50 vnosov. Ni tako restriktiven kot brezplačni načrt McAfee True Key – za več o tem preberite naš McAfee True Key pregled – vendar ni tako velikodušen kot nekateri drugi brezplačni načrti, na primer tisti iz LastPass.

Uporabniku prijaznost

Dashlane je dostopen tako za novorojenčke kot za veterane, kljub temu, da je poln funkcij. Brezšiben postopek nastavitve jasno pove, kaj morate storiti, organizacija vnosov pa je tako preprosta ali zapletena, kot želite. Po vsem povedanem Dashlane impresivno uravnoteži uporabnost in funkcionalnost. 

Pred prenosom Dashlane vam ni treba vpisati računa. Na domači strani morate v zgornjem desnem kotu klikniti gumb »začnimo«. Dashlane bo samodejno prenesel aplikacijo Windows, z možnostjo prenosa aplikacije macOS. Od tam lahko ustvarite račun. 

dashlane-review-create-account

Po prijavi na brezplačni račun vas bo Dashlane poslal na kratek ogled svoje funkcionalnosti in razložil, za kaj je sposoben in kaj lahko naredi za varno geslo in podatke o kreditni kartici. Poleg tega bo skozi brskalnike brskal po vseh geslih, ki ste jih shranili, in jih samodejno uvozil.

dashlane-uvoz-geslo

Čeprav je nastavitev skrbnika za gesla enostavna, mučen postopek uvažanja gesel in kreditnih kartic – ali še huje, ročno vnašanje – je zastrašujoč. Dashlane poenostavlja stvari, hkrati pa v celoti razloži, kaj počne aplikacija. To se prenese v namizno aplikacijo, ki vam omogoča dokončanje nastavitve računa s preprostimi nalogami. 

Aplikacije za Windows in macOS

V lokalni aplikaciji lahko dokončate preostale nastavitvene naloge, vključno z dodajanjem razširitve Dashlane v brskalnik, preizkusite samodejno izpolnjevanje in nalaganje mobilne aplikacije. Ko se prijavite prek namestitvenega programa, se samodejno vpišete v brezplačni načrt. Vendar pa lahko kadar koli nadgradite s tipko “go premium” v spodnjem levem kotu.  

Uporaba aplikacije je sanje. Dashlane vključuje več možnosti filtriranja vnosov, kar vam omogoča, da si jih ogledate kot seznam ali ploščice blokov, jih razdelite po kategorijah ali jih preprosto abecedite. Pri uvozu približno 200 gesel je Dashlane samodejno določil kategorije za naše vnose in je bil vsakič precej blizu. 

dashlane-pregled-prijava

Če želite urediti katero od uvoženih geslov, lahko to storite s klikom na gumb »več« poleg ustreznega vnosa. V tem meniju je kup možnosti, vključno z zgodovino gesla, ki jih je najbolje odkriti sam. V naše namene smo samo kliknili »uredi element«. 

Na vhodni strani Dashlane ponuja veliko informacij. Vnosa lahko preimenujete, dodate sekundarno prijavo, dodate opombo in kategorizirate geslo bodisi z uporabo prednastavljenih možnosti bodisi z dodajanjem svojega. Dashlane vseeno presega to. Tudi ob vsakem vnosu si lahko ogledate oceno gesla in tudi, kolikokrat se geslo ponovno uporabi v vašem trezorju. 

dashlane-pregled-urejanje-vnos

Dashlane doseže impresivno ravnovesje med uporabnostjo in funkcionalnostjo. Številne kritične informacije, na primer kolikokrat ste ponovno uporabili geslo, so lahko dostopni. Kljub temu pa te dodatne informacije ne prekinjajo pretoka aplikacije. 

Prijava s nadzorne plošče identitete Dashlane

V aplikaciji Dashlane se skriva še veliko drugih funkcij, vključno z možnostmi samodejnega izpolnjevanja in samodejnega zajema vnosa. Pustili vam bomo, da jih sami odkrijete, saj so na voljo tudi v brezplačnem načrtu. Vendar želimo izpostaviti eno edinstveno področje. 

Dashlane nudi identitetno nadzorno ploščo v lokalni aplikaciji. To območje prikazuje skupni rezultat za vsa gesla, pa tudi število varnih, šibkih, ponovno uporabljenih in ogroženih gesel. Dashlane bo poleg tega na vaši nadzorni plošči prikazoval vsa ustrezna obvestila o kršitvah. 

dashlane-pregled-identiteta-nadzorna plošča

Če plačujete, lahko vnesete tudi svoj e-poštni naslov za spremljanje temnega spleta in če ste naročeni na načrt Premium Plus, lahko sledite dobropisu. Zlasti na tem zaslonu je prikazano, kako močan je Dashlane, sramotijo ​​poenostavljene skrbnike gesel, kot je NordPass (preberite naš pregled NordPass). 

Uporaba generatorja gesla Dashlane in samodejnega izpolnjevanja v Chromu in Firefoxu

Lokalna aplikacija je robustna, vendar boste večino časa z Dashlaneom porabili za razširitev brskalnika, ki je na voljo za Chrome, Firefox in Internet Explorer, čeprav žal ne za Opera. Razširitev naredi nekaj stvari, najpomembneje pa je, da lahko ustvarite gesla za nove račune in samodejno izpolnite obstoječe vnose. 

Kar se tiče generatorjev gesel, je Dashlane na zalogi. Podobno je z lastnim generatorjem gesel na več načinov, čeprav vam omogoča, da se izognete dvoumnim znakom, da imate močna gesla. Vendar so nastavitve samodejnega izpolnjevanja zanimive. Kar se tiče običajnega samodejnega izpolnjevanja, je Dashlane odšel brez težav, samodejno je prepoznal polja in izpolnil ustrezne podatke. 

dashlane-review-autofill

Vendar pa lahko prilagodite, kako se obnaša Dashlane, ko gre za samodejno izpolnjevanje. Za določeno stran ali za celotno spletno mesto lahko Dashlaneu sporočite, če želite izpolniti obrazce in podatke za prijavo, samo podatke o prijavi ali sploh nič. Zdi se preprosto in je, vendar mnogi upravitelji gesel ne ponujajo te funkcije.

Varnost

Dashlane je na prvi pogled standardno z vidika varnosti, saj ponuja model z ničelnim znanjem in šifriranje AES-256 za vaš trezor. Vendar pa je Dashlane z nekaj popravki v pristnosti pristnosti svoje naprave postal eden najbolj varnih upravljavcev gesel v okolici. 

Naš pogled na varnost Dashlane temelji na tehnični beli knjigi, ki jo je na svojem spletnem mestu predložil Dashlane, in na študiji aplikacije, ki jo je MIT leta 2016. Začenši z belim papirjem, ki je v času pisanja star približno eno leto, je povedal Dashlane za poznana zgodba večine upravljavcev gesel. Vaši podatki so zavarovani z AES-256, ki je zaklenjen za močnim glavnim geslom (za več informacij preberite naš opis šifriranja na AES). 

Poleg tega Dashlane nič ne pozna vašega glavnega gesla, kar pomeni, da nikoli ne vidi podatkov, shranjenih v vašem trezorju. Dejansko Dashlane za preverjanje pristnosti nikoli ne vidi vašega glavnega gesla niti katerega koli od njegovih izpeljank. Namesto tega se glavno geslo uporablja skupaj z 32-bajtno soljo za ustvarjanje hash-ja Argon2d, ki je 256-ključ, ki se uporablja za šifriranje in dešifriranje vaših podatkov. 

To je za dostop do vaših podatkov, vendar je treba preprečiti še eno oviro. Namesto da za preverjanje pristnosti naprave uporablja svoje glavno geslo, Dashlane ustvari ključ uporabniške naprave za vsako novo napravo, ki jo nastavite. Ta ključ nikakor ni povezan z glavnim geslom. 

Namesto tega je ustvarjena na podlagi nekaterih značilnosti strojne in programske opreme vaše naprave ter 38 znakov, ustvarjenih s funkcijo OpenSSL RAND_byte. Kar se tiče tega, kar morate storiti za preverjanje pristnosti, je vnos enkratnega gesla, poslanega na vašo e-pošto. 

Zaradi tega pristopa sta avtentikacija vaše naprave in dešifriranje vašega trezorja ločena procesa. To je pomembno opozoriti, saj večina upravljalcev gesel preprosto potrdi s shranjenim hash-om vašega glavnega gesla. Z Dashlaneom napadalec ne bi potreboval le svojega glavnega gesla, ampak tudi dostop do ene od naprav ali do vaše e-pošte. 

Možnosti Dashlane 2FA

Da bi Dashlane še povečal varnost glavnega gesla, ponuja različne dvofaktorne pristnosti. Uporabite lahko najboljše 2FA aplikacije, vključno z Authy in Google Authenticator, pa tudi strojne ključe, ki podpirajo univerzalni dvofaktorski standard za preverjanje pristnosti, kot je YubiKey. 

Dashlane VPN in zaščita pred krajo identitete

Kot smo omenili v razdelku »Funkcije«, je Dashlane več kot upravljavec gesla, ki ponuja brezplačno virtualno zasebno omrežje in zaščito pred krajo identitete z vašim načrtom. Čeprav so te funkcije dobrodošle, vas ne bi smele prodajati v storitvi. 

Zaščita pred krajo identitete je v redu, čeprav nič v primerjavi s popolno storitvijo, kot je Identity Guard (preberite naš pregled o varovanju identitete, če želite izvedeti, zakaj). Večja skrb je sicer VPN. Dashlane dejansko ne ponuja lastnega VPN-ja, namesto tega ponuja storitev prek omrežja AnchorFree, ki ima v lasti Hotspot Shield. 

To omrežje je namenjeno številnim spletnim varnostnim znamkam (primer si preberite v pregledu Kaspersky Anti-Virus). Kot lahko vidite v našem pregledu Hotspot Shield, to ni nič groznega, čeprav obstajajo boljši VPN-ji (preberite naš CyberGhost pregled, če to želite.). 

Podpora

Dashlane ponuja presenetljivo število možnosti podpore za skrbnika gesel. Čeprav večina funkcij poteka brez pojasnila, obstaja veliko načinov, kako prejeti pojasnila. Kljub temu lahko vprašanja postavljate samo v delovnem času. 

Dashlane za razliko od večine skrbnikov gesel ponuja dve obliki stikov: e-pošto in klepet v živo. Elektronska pošta se obravnava prek kontaktnega obrazca s podporo za angleško, francosko in nemško. Podpora za angleško e-pošto deluje sedem dni v tednu, čeprav se francoski in nemški predstavniki odzivajo samo od ponedeljka do petka v delovnem času. 

Podoben klepet v živo je na voljo od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00. EST Omeniti velja, da je klepet v živo na voljo tudi v angleščini, prav tako podporni račun Twitter. Čeprav cenimo možnosti za stik, bi bilo lepo videti možnost 24/7. Na srečo najdete odgovore na večino vprašanj v zbirki znanja. 

dashlane-pregled-baza znanja

Dashlane v svoji zbirki znanja ponuja vse, od majhnih pojasnil do celovitih vaj. Ne glede na to, kako majhna je tema, jo Dashlane pokriva v ogromnih podrobnostih in se prilega obilici posnetkov zaslona, ​​kadar je to primerno. Članek o skupni rabi predmetov v vašem trezorju, na primer, ure z več kot 1200 besedami, ki zajema ne le, kako deliti predmete, temveč tudi vsako od možnosti, ki spada v postopek.

Razsodba

Dashlane je presegel standardne skrbnike gesel z robustnim seznamom funkcij in dodatnih storitev, ki so skupaj z vašo naročnino. Zahteva pa cenovno cenovno ceno. Čeprav so nam dobrote všeč, niso za vse, kar bi vam lahko preplačalo. Povedano je, da s strokovno izdelanim vmesnikom in edinstveno varnostno arhitekturo dodaten strošek splača. 

Ali se nameravate prijaviti za Dashlane? Če ni, katerega skrbnika gesel uporabljate? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map