1Recenzija besed – Posodobljeno 2020

1Pregled besed

1Password je zaradi svoje enostavne uporabe in odlične varnosti eden boljših upravljalcev gesel. Vendar pa njegovi načrti za ceno bolj ustrezajo družinam in malim podjetjem, ne pa posameznim uporabnikom. Preberite podrobnosti v našem celotnem pregledu 1Password.


1besed-dodajanje-vnos

1razgovorne kategorije

1zaščitni komplet-starter

1pass-oznake

1zaščitni-stražni stolp

Prejšnja

Naslednji

Izmed naših pregledov upravitelja gesel je 1Password med najboljšimi možnostmi. Od funkcij do uporabniškega vmesnika do edinstvenega varnostnega modela 1Password stoji nad konkurenco. Kljub temu pomanjkanje brezplačnega načrta pomeni, da boste morali ostati plačani. 

V tem pregledu 1Password bomo podrobno opisali svojo izkušnjo po tem, ko smo za preizkusno vožnjo vzeli Premium naročnino. Na poti se bomo dotaknili funkcij, cen, uporabnosti, varnosti in podpore, še preden bomo izrekli razsodbo. 

Za kratek odgovor je 1Password eden najboljših upravljalcev gesla, tako da ste pripravljeni plačati. Čeprav cena ni visoka, bi bilo lepo videti omejen brezplačni načrt. Če že plačujete, recimo, RoboForm, pa 1Password ponuja več kot enega prepričljivega razloga za preklop (preberite naš pregled RoboForm).

Moči & Slabosti

Lastnosti

1Password je poln funkcij. Čeprav Dashlane s funkcijami zaščite pred krajo identitete ne gre daleč, seznam še vedno navdušuje (preberite naš najboljši vodnik za zaščito pred krajo identitete). Od samostojnega razširitve Googlovega skrbnika gesla do nekaj pametnih funkcij za varno med potovanjem je 1Password poln. 

Začne se z načinom potovanja, ki vam omogoča, da gesla zaklenete med potjo. Kadar koli ga vklopite, se bo vsak trezor v vašem računu 1Password zaklenil. Če potujete čez mejo in mejna policija pregleda vašo napravo, potrebnih ključev ni, da bi lahko odklenili trezor, tudi z geslom. 

Način delovanja je preprost: Ko vklopite način potovanja, bodo lokalni podatki v vaši napravi izbrisani. Seveda so vaša gesla še vedno shranjena v oblaku, a naprava jih ne bo naložila, dokler ne izklopite načina. 

1Password X: samostojna razširitev za Chrome in Firefox

Ena najmočnejših funkcij 1Password je 1Password X. To je popolna izkušnja 1Password, vendar v celoti temelji na Chromu ali Firefoxu. Čeprav 1Password ni edina možnost s Chromovo razširitvijo, je dejstvo, da se lahko izvaja neodvisno od lokalne aplikacije, veliko. 

To pomeni, da lahko uporabite 1Password v katerem koli operacijskem sistemu, ki podpira Firefox ali Chrome. Čeprav aplikacija 1Password uradno podpira samo macOS, iOS, Windows in Android, do celotnega seznama funkcij lahko dostopate z X. To odpira podporo za Linux in ChromeOS, ki sta dve platformi, ki jih večina upraviteljev gesel preskoči mimo. 

V razširitvah brskalnika so standardne cene funkcij, vključno s samodejnim izpolnjevanjem, zajemom gesla in ustvarjanjem gesla. Poleg tega lahko 1Password X uporabite za urejanje trezorjev, ogled in urejanje vnosov, iskanje po trezorju in uporabo stražnega stolpa (več o zadnjem v minuti). 

1Password se celo vključi na seznam vročih tipk, da bi izkušnja brskalnika postala še bolj neopazna. V trezorju lahko takoj iščete s tipko “CTRL + F” ali hitro dodate nov element s pritiskom na “CTRL + I.”   

Stražarska stolpnica 1Password

Vaš trezor v programu 1Password je Varnostna nadzorna plošča, ki prikazuje ponovno uporabljena, ranljiva in šibka gesla. To je dokaj pogosta lastnost – Dashlane ima na primer varnostno nadzorno ploščo – toda 1Password gre še korak dlje. 

1besedna beseda-pregled-gledalna stolpa

Poleg tega, da prikazuje šibka gesla, se Watchtower integrira z haveibeenpwned.com. Če ne veste, to spletno mesto hrani bazo o ogroženih geslih in računih iz preteklih kršitev podatkov. S svoje stolpnice si lahko ogledate ogrožena gesla in jih takoj spremenite. 

Watchtower opozarja tudi na ranljiva spletna mesta. V večini primerov se bo spletno mesto prikazalo kot nezavarovano, kadar obstajajo različici HTTP in HTTPS, ki podpirata samodejno izpolnjevanje (za več o tem preberite naš vodnik HTTP proti HTTPS). Čeprav še ni konec sveta, je lepo vedeti, da bi vas določena spletna mesta lahko ogrozila. 

Komplet za pomoč v sili z 1 besedo

1Poslovni opis funkcij

Cenitev

1Password je poceni orodje za zaščito z geslom, vendar pomanjkanje prostega načrta odmeva. Čeprav cena ni previsoka (o tem preberite naš pregled v Dashlaneu), obstajajo cenejše možnosti za posamezne uporabnike (na primer Keeper). 1Password pa se loči z odličnim družinskim načrtom. 

Obstajata dve možnosti za osebne načrte: 1Password in 1Password Families. Standardni načrt, ki se letno zaračuna 2,99 USD na mesec, vsebuje vse funkcije za enega uporabnika. Dobite način potovanja, obnovitev elementov, 1 GB shranjevanja dokumentov in sinhronizacijo v več napravah, vendar samo za enega uporabnika. 

Za samo 2 dolarja na mesec načrt Družine prihaja s petimi posameznimi računi. Poleg tega lahko družinski člani medsebojno delijo predmete in si izterjajo račune, če kdo pozabi geslo. Načrt Families se začne s petimi uporabniki, vendar lahko dodate več za 1 dolar. Poleg tega vključuje pet omejenih vozovnic za delitev gostov.  

Ne glede na načrt, ki je pravi za vas, 1Password ponuja 30-dnevno brezplačno preskusno različico, po kateri vam bomo zaračunali. Pomembno je upoštevati, da 1Password ne ponuja vračila denarja, čeprav imate še vedno dovolj časa za naročnino. 

1Password Free: Manjka priložnost

Kot lahko vidite v zgornji tabeli, 1Password ne ponuja brezplačnega načrta. Čeprav lahko storitev brezplačno uporabljate 30 dni, boste morali začeti plačevati po tem. To je zelo zamujena priložnost, saj najboljši upravljavci brezplačnih gesel, kot sta LastPass in NordPass, zajamejo trg. Preberite si primerjavo 1Password vs LastPass.

Upravljavec plačanih geslov ima določene ugodnosti, o katerih bomo razpravljali v spodnjem razdelku o varnosti. Čeprav razumemo, da mora podjetje zaslužiti, bi bilo vseeno lepo videti brezplačno različico 1Password z omejeno funkcijo. 

1Poslovna cena za podjetja in ekipe

Predanost programaPassword načrtom za več uporabnikov se nadaljuje s poslovnimi cenami. Načrt ekipe, cenejši od skupine, je za 1 dolar več od običajnega posameznega načrta in se zaračuna na uporabnika. Enako je skoraj pri vseh računih, le da gre za integracijo Duo za dvofaktorsko avtentifikacijo za podjetja (2FA) in skrbniške kontrole za upravljanje dovoljenj. 

Poslovni načrt je veliko bolj impresiven. Čeprav so podvojeni stroški skupin na uporabnika, imajo poslovne naročnine 5 GB shranjevanja dokumentov na uporabnika, 20 omejenih računov za skupno rabo gostov, napredne varnostne kontrole, prilagojene vloge, statistiko uporabe in še veliko več. Najbolj razburljivo je, da lahko poslovni naročniki brezplačno ponudijo družinske račune vsem svojim članom.

Uporabniku prijaznost

Prijava na 1Password je preprosta. Izbrali boste načrt, vnesli svoj e-poštni naslov in potrdili s šestmestno kodo, poslano na ta naslov. 1Poslov zahteva kreditno kartico, preden ustvarite račun, vendar vam je ni treba vnesti. Če se odločite za samo brezplačno preskusno različico, bo vaš račun zaklenjen po 30 dneh. 

1Password bo začel delovati takoj in ustvaril vaš komplet za nujne primere. Ta dokument, ki ga lahko shranite kot PDF, vključuje vaš e-poštni naslov, 128-bitni skrivni ključ in glavno geslo. 

Če morate dostopati do svojega računa, vendar ste pozabili glavno geslo, boste potrebovali komplet za nujne primere. Priporočamo, da jo shranite digitalno s programsko opremo za šifriranje, natisnete in shranite v, recimo, sef.. 

1pasovnik - pregled-komplet za nujne primere

Po shranjevanju lahko v brskalniku uporabite trezor 1Password. Nekaj ​​stvari je že pripravljenih za vas. 1Password vključuje povezave za prenos lokalnih aplikacij in tri elemente v “začetnem kompletu”. Med njimi so glavno geslo 1Password, beležka o namestitvi in ​​osebna izkaznica s podatki, ki ste jih posredovali med registracijo. 

1pasword-review-starter kit

Upravljanje trezorjev in vnosov 1

1Password deluje nekoliko drugače kot drugi upravljavci gesel. Namesto da imate en trezor, v katerem shranjujete vse, na primer z Abine Blur (preberite naš pregled Blur), 1Password omogoča uporabo toliko trezorjev, kot želite. Ti trezorji ne uporabljajo različnih gesel – glavno geslo je ključ do vsega, vendar je to lep korak za organizacijo. 

1pasovnica-pregled trezorji

Lahko na primer segmentirate osebne in poslovne vnose v ločene trezorje ali pa greste še korak dlje in kategorizirate vse vnose. Ne glede na to, kako globoko grete, lahko svoje trezorje vedno ogledate skupaj. Če poskušate izslediti določen vnos, lahko preiščete vse, namesto da bi sami šli skozi trezor. 

Organizacija se tam šele začne. Ko dodate nov vnos, do katerega bomo prišli čez minuto, lahko določite kategorijo, v kateri bi moral vpis živeti. Vendar pa lahko vnose razčlenite s pomočjo oznak in priljubljenih. 1Password vam ponuja orodja za ohranjanje svojih sefov tako organizirano, kot si jih upravljavci gesla le redko privoščijo. 

1pasovnica-pregled trezorji

Dodajanje vnosov v 1Password

Dodajanje vnosov v 1Password je prepir. Ko izberete trezor, v katerega želite shraniti vnos, morate samo klikniti ikono “plus” na dnu zaslona. 

Kot smo omenili, bo 1Password zahteval kategorijo, v katero želite shraniti geslo. Čeprav ne morete nastaviti lastnih kategorij, je med njimi veliko izbire, vključno s potnimi listi, programi nagrad in licenc programske opreme. 

1razstavljena beseda-kategorije

Nove kategorije bodo samodejno dodane v meni kategorij na levi strani. Stvari postanejo vznemirljive, ko dodate novo geslo. Z jasno predanostjo prilagodljivosti lahko dodate toliko vnosov in / ali odsekov, ki jih želite vnesti v 1Password. 

Polja imajo lahko tudi različne lastnosti. Na primer, lahko eno polje nastavite za obliko meseca / leta, drugo pa za e-poštni naslov. 

1password-review-add-entry

Poleg tega lahko vnos dodate opombe in oznake. Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, ​​ki vsebuje predlogo licenčne programske opreme, vam bo 1Password priporočil nekatera polja. Vendar lahko prosto spremenite, izbrišete ali dodate toliko polj, kolikor želite. 

Od organizacije do polj po meri je 1Password namenjen možnostim. Svoje trezorje lahko prilagodite na kateri koli način, ki se vam zdi primeren. Te stopnje prilagodljivosti ponavadi ne ponudijo upravljavci gesel, pri obravnavi več sto vnosov pa je to pomembno. 

Uporaba 1Password za Android in iOS

Uporabnost uporabnika 1Password presega namizje. Pravzaprav se je uvrstila na prvo mesto našega najboljšega upravitelja gesel za vodnik za iOS zahvaljujoč odličnim aplikacijam za iPhone in Android. Čeprav je mobilna aplikacija namenjena samodejnemu izpolnjevanju in splošnemu upravljanju z geslom, lahko na poti dostopate tudi do stražnega stolpa in načina potovanja.. 

1Password-iOS

Varnost

Varnost je pri 1Password nekoliko bolj zapletena kot pri drugih upravljalcih gesel (za dokaj preprost model preberite naš pregled Sticky Password). 

Tako kot pri vsakem dobrem upravljalcu gesel, se vse vrne k vašemu glavnemu geslu, za katerega 1Password nima ničesar znanja. Ko bomo prišli čez minuto, se glavno geslo nikoli ne pošlje strežniku, šifrirano ali ne. 

To je le polovica enačbe z 1Password. Ko prenesete aplikacijo, 1Password ustvari 128-bitni skrivni ključ, ki je shranjen lokalno. Ta ključ, skupaj z vašim glavnim geslom in soljo, teče skozi ključno funkcijo izpeljave (PBKDF2-HMAC-SHA256), ki se uporablja za overjanje vašega računa. 

Uporaba skrivnega ključa z glavnim geslom je tisto, kar 1Password imenuje Blur. To pomeni, da sta potrebna dva elementa za odklepanje vašega šifriranega trezorja AES-256 (za več o tem preberite naš opis šifriranja). 

Je 1Password Ever Beck Hacked?

LastPass, ki je leta 2015 doživel grdo hecanje, je industriji upravljavcev gesel prinesel negotovost, v letu 2019. Še več, k sreči 1Password še nikoli ni doživel takšnega heca. Tudi če bi 1Password vdrli, na njegovih strežnikih ni ničesar, kar bi bilo zlomljivo. 

Kot pravilno poudarja 1Password, je največja težava pri upravljavcih gesel postopek prijave, in sicer, kako vas skrbnik gesel potrdi in odklene šifrirane podatke. Za večino postopek deluje tako: Vaše glavno geslo se uporablja za generiranje ključa, ki se pošlje preko šifrirane povezave za preverjanje pristnosti. 

Z 1Password to ni dovolj. Poleg ideje za izpeljavo ključa z dvema tajnima ključema 1Password uporablja zaščito prek varnega oddaljenega gesla (SRP) v omrežni verigi, kar se zgodi pred tranzitom. 

Postopek je dolg, skratka, 1Password ustvari vrednost preveritelja, ki temelji na soli, skrivnem ključu in glavnem geslu. Ta preveritelj preveri, ali strežnik za preverjanje pristnosti vaše naprave. Za tiste, ki imajo težave z nadaljevanjem, to pomeni, da glavno geslo, tudi v šifrirani obliki, nikoli ne zapusti vaše naprave. 

Zgrajena na odprtih standardih

1Password ima nekaj pametnih varnostnih metod, vendar to ni ničesar, kar ni na voljo v javnosti. Jasno je, da je varnostna arhitektura 1Password zgrajena na odprtih oblikah podatkov, to sta OPVault in Agile Keychain. Čeprav ga je razvil 1Password, njegova oblika podatkov ni skrivna. Vsakdo lahko razvije orodja za branje zapisa. 

Zaradi tega gesla ne bodo manj varna – datoteko boste še vedno morali dešifrirati -, vendar se izgubi nevarnost vklopa ponudnika. Če bi 1Password kdaj izginil, lahko razvijalci še vedno ustvarijo orodja za branje zapisa datoteke 1Password, kar pomeni, da vaša licenca 1Password ni nična. V resnici je na voljo že nekaj orodij z odprto kodo.

Podpora

Če imamo kaj dobrega, kar lahko rečemo o pomanjkanju brezplačnega načrta, je to, da se ne ukvarjamo s storitvami za stranke. Obstajajo trije načini za obvladovanje 1Password: s podporo za Twitter, prek e-pošte in prek forumov skupnosti. Zunaj tega je čudovita baza znanja, polnjena s članki. 

1password-pregled-kontaktna stran

Podpora za e-pošto je v redu, vendar boste verjetno dobili hitrejši odziv prek Twitterja ali forumov. 1Password ponosno kaže, da je na forumih odgovoril na več kot 250.000 vprašanj. Brskanje po podforumu Mac, ki ima največ odgovorov doslej, so zaposleni v podjetju 1Password odgovarjali na vprašanja v nekaj minutah po objavi, ne glede na uro dneva. 

1password-review forumi

Vendar baza znanja deluje za skoraj vse. 1Password ponuja svoje članke v enostavno razumljivi obliki, z več jeziki, za zagon. Baza znanja je polna odličnih virov, vse od YouTubovih videoposnetkov, ki pokrivajo osnove, do globinskih potopov do nadzora 1Password iz ukazne vrstice. 

1pasovna baza znanja

Poleg čudovito izdelanega uporabniškega vmesnika sredstva za podporo kažejo, kam gre vaš denar za naročnino. Čeprav smo še vedno razočarani nad pomanjkanjem brezplačnega načrta, se z dodatnim stroškom 1Password splača. To velja ne samo pri uporabi aplikacije, ampak tudi pri iskanju podpore za njo. 

Razsodba

1Password ni tako enostavno priporočiti kot nekaj takega kot LastPass ali Dashlane (preberite naše primerjave Dashlane vs. LastPass in Dashlane v primerjavi z 1Password). Kljub temu lahko z uporabniki, varnostjo in lastnostmi napreduje z vrhunskimi psi. Največji napačni korak je pomanjkanje prostega načrta. Vseeno, če ste pripravljeni plačati, je 1Password zlahka eden najboljših upravljalcev gesel in je na seznamu najboljših upravljalcev gesel za seznam malih podjetij..

Ali se nameravate prijaviti na 1Password? Kaj vam pri tem najbolj izstopa? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map