Pregled storitve OneDrive for Business – posodobljeno 2020

OneDrive za pregled poslovanja

OneDrive for Business je dobra, cenovno ugodna možnost EFSS za mala in srednja podjetja, ki želijo popolno integracijo Office Online, vendar ne želijo plačati preveč. Oglejte si naš celoten pregled storitve OneDrive Business za vse podrobnosti.


Najboljši EFSS

Microsoft že desetletja proizvaja priljubljeno programsko opremo, vključno s programsko opremo za produktivnost lastnikov podjetij. Ta trend se nadaljuje in Microsoft se je s svojo storitvijo OneDrive for Business odločil, da bo vzel kos oblačnega trga, namenjen poslovnim uporabnikom. V tem pregledu OneDrive for Business ga bomo analizirali in povedali, zakaj je eden najboljših ponudnikov EFSS.

OneDrive for Business, tako kot potrošniška različica (o kateri si lahko preberete v našem pregledu OneDrive), je integriran s sistemom Office Online, kar ga uvršča med najboljše storitve za izboljšanje spletnega sodelovanja. Poleg tega je cenovno zelo poceni, kar je v zadnjih letih dobrodošel trend Microsoftove programske opreme za produktivnost. 

Vendar obstaja več pomanjkljivosti. Manjka mu e-poštna podpora, poročila ne delujejo pravilno, iskanje v spletnem odjemalcu je napačno, namizni odjemalec pa ne deluje v Linuxu. Poleg tega ni sinhronizacije na ravni blokov, vendar je to trend pri orodjih EFSS.

Bodite z nami, če želite izvedeti več o stranskih in slabih straneh, s pomočjo katerih se boste odločili, ali je to najprimernejše orodje za shranjevanje v oblaku za vaše poslovne potrebe.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za OneDrive za podjetja

Cenitev

OneDrive for Business ponuja sedem načrtov, ki jih lahko izbirate, zato ne boste trpeli zaradi slabe prilagodljivosti načrta. Glede na to je iskanje pravega načrta morda težko, saj ima Microsoft ločene sklope cen za OneDrive for Business in Office 365 Business načrte..

Na strani OneDrive for Business je prikazan načrt, imenovan Office 365 Business Premium, ki stane 150 USD na leto in zagotavlja Office 365. Vendar obstaja nekoliko cenejši poslovni načrt Office 365 ProPlus, ki vključuje Office 365, vendar ne vključuje e-pošte poslovnega razreda gostovanje, Exchange, SharePoint, Microsoft Teams in Yammer.

OneDrive za poslovne cene

OneDrive za poslovni načrt One and Two zahtevata plačilo na leto. Prva znaša 60 dolarjev na leto in dobiš 1TB prostora za shranjevanje na uporabnika. Poleg tega omogoča tudi nalaganje datotek do velikosti 15 GB ter ustvarjanje in urejanje dokumentov Word, PowerPoint, Excel in OneNote s programom Office Online.

Načrt dva je 120 dolarjev na leto in zagotavlja vse prednosti prvega načrta, skupaj z naprednim preprečevanjem izgube podatkov in neomejenim prostorom za shranjevanje. 

Načrt programa Office 365 Business Premium prejme 1TB na uporabnika, vendar vključuje vse iz prejšnjih načrtov in doda Office 365 ter druge Microsoftove aplikacije, kot so Exchange, SharePoint, Teams in Yammer. 

Poleg tega vam omogoča gostovanje v e-pošti poslovnega razreda, namizne različice pisarniških aplikacij, eno podporo za licenco do petih računalnikov, pet telefonov in pet tablic na licenco ter neomejeno sestanke HD videokonference za do 250 ljudi. Poleg tega lahko imate do 300 uporabnikov. To je 15,00 USD na mesec ali 150 USD, če se odločite za plačilo za leto vnaprej.

Če potrebujete le Office 365, brez dodatnih aplikacij in gostovanja poslovnih e-poštnih sporočil, lahko nekoliko prihranite, če se naročite na načrt Office 365 ProPlus za 144 USD na leto na uporabnika. Ponuja tudi 1TB pomnilnika OneDrive EFSS na uporabnika in lahko imate neomejeno število uporabnikov (kot vsi naslednji načrti). 

Če pa ne potrebujete Office 365, vendar potrebujete aplikacije, kot sta Teams in Yammer, in gostovanje e-pošte s e-poštnim naslovom po meri, lahko uporabite načrt Office 365 E1, ki znaša 86 USD na leto na uporabnika. S tem načrtom dobite tudi 1 TB pomnilnika OneDrive EFSS na uporabnika in do 50 GB prostora v nabiralniku.

Načrt Office 365 E3 združuje, kar zagotavljata oba prejšnja načrta, poveča prostor za nabiralnike na 100 GB in ponuja namizne različice aplikacij Office. Ponuja tudi eDiscovery, ki pomaga pri zagotavljanju informacij, ki se uporabljajo za sodne primere, in omogoča določitev ročnih klasifikacij in politik ročnega hrambe in brisanja..

Zadnji načrt, Office 365 E5, doda napredne varnostne, analitične in glasovne zmogljivosti funkcijam prejšnjega načrta. 

Vključuje tudi varnost aplikacij v oblaku Office 365; avdio konference; samodejno razvrščanje, pametni uvoz in več z naprednim upravljanjem podatkov; in napredno osebno in organizacijsko analitiko z MyAnalytics. Vse, kar vam bo povrnilo 420 USD na leto na uporabnika.

OneDrive za omejitev poslovanja

Neomejeno shranjevanje v katerem koli načrtu zahteva, da imate pet ali več uporabnikov. V nasprotnem primeru privzeto znaša 1TB na uporabnika. Če imate pet ali več uporabnikov, na začetku dobite 1TB na uporabnika, vendar ga lahko skrbniki zvišajo na 5TB na uporabnika. 

Ko to uporabite, morate zahtevati dodatno shranjevanje tako, da se obrnete na Microsoftovo podporo. Na OneDrive for Business lahko na uporabnika prinesete do 25TB prostora za shranjevanje. Poleg tega lahko dobite 25TB dodatnega prostora za shranjevanje na spletnih mestih skupine SharePoint za posamezne uporabnike. To ni resnično neomejeno prostora za shranjevanje, vendar je vsaj Microsoft v zvezi s tem.

OneDrive for Business je na splošno cenejši od večine konkurence in njegovi uporabniki dobijo ločeno dodelitev za shranjevanje. To je ogromno, saj si pri mnogih drugih storitvah, vključno z Dropboxom, uporabniki delijo prostor. Navedeno je, da načrti z višjimi cenami vključujejo Office 365, zato bo njihova vrednost odvisna od tega, koliko potrebujete paket paketov Office.

Uporabniška izkušnja

Čeprav je OneDrive Microsoftova storitev, je na voljo za Windows in macOS, ki zaposlenim omogoča uporabo želene naprave. Vendar ne preseneča, da ne podpira Linuxa.

mapa onedrive-for-business-sync

Po namestitvi namiznega odjemalca OneDrive ustvari posebno mapo za sinhronizacijo. Datoteke, ki jih postavite v to mapo, bodo shranjene na trdem disku in v oblaku. To vam omogoča sinhronizacijo datotek v skoraj realnem času prek naprav, ne glede na to, ali pripadajo vam ali vašim soigralcem. Več o sinhronizaciji bomo govorili v spodnjem razdelku.

ikona onedrive-za-podjetja-pladenj

Poleg mape za sinhronizacijo namizni odjemalec sestavlja ikona sistemske vrstice. Ko kliknete to ikono, se nad njo prikaže privlačno in jasno okno. V oknu so prikazane nedavne datoteke in vam omogoča dostop do nastavitev, odpiranje mape za sinhronizacijo in zagon spletnega odjemalca.

onedrive-za-poslovanje-spletna stranka

OneDrive za poslovno spletno stranko

Spletni odjemalec OneDrive je intuitiven in prijeten, saj ima veliko negativnega prostora, barvna shema pa omogoča preprosto iskanje tega, kar potrebujete. 

Levi meni vam omogoča, da se pomikate po aplikaciji, iskalna vrstica nad njim pa vam hitro pomaga najti podatke, ki jih potrebujete. To je, če je delovalo pravilno. Pri nas iskanje ni prikazalo rezultatov v prvih nekaj urah uporabe.

Nad iskanjem lahko dostopate do Microsoftove knjižnice aplikacij. Srednja plošča prikazuje vaše datoteke v seznamu. Datoteke lahko razvrstite drugače ali jih prikažete v “kompaktnih” ali “mrežnih” pogledih.

Pod navigacijskim menijem je tudi povezava »OneDrive administrator«, ki vam omogoča dostop do upravljanja uporabnikov, zaračunavanja, podpore in podobnih možnosti.

Če želite izvesti dejanja v datotekah ali mapah, jih lahko z desno miškino tipko miške miške miške miške miške miške miške miške miške miške miške miške miške. Všeč nam je ta vsestranski pristop k izvajanju dejanj. Poleg tega zgornji desni koti omogoča dostop do nastavitev in upravljanje računa.

onedrive-for-business-mobile-odjemalec

OneDrive za poslovne aplikacije

Mobilna izkušnja je prav tako prijetna kot spletna izkušnja, mobilni odjemalec pa je še enostavnejši za uporabo. Naročnik prikaže vaše datoteke privzeto in morate samo pritisniti gumb „plus“, da naložite datoteke, skenirate dokument, posnamete in dodate fotografijo ter ustvarite mapo, Word ali dokument PowerPoint. Po aplikaciji lahko premikate s spodnjo vrstico.

Upravljanje uporabnikov

Preden lahko OneDrive uporabite za sodelovanje z drugimi, morate dodati uporabnike iz skrbniškega centra OneDrive..

konzola onedrive-for-business-admin

Administratorski center vam ponuja vmesniške kartice, ki jih lahko naročite in upravljate po svojih željah. Lahko premikate ali izbrišete obstoječe kartice ali dodate nove. Celoten nabor kartic je naslednji:

 • Programska oprema Office 365: omogoča namestitev aplikacij Office 365
 • Obračunavanje: prikazuje vaše podatke za obračun
 • Izobraževanje in vodniki: pomagajo izvedeti več o uporabi programa OneDrive for Business
 • Upravljanje uporabnikov: omogoča ponastavitev gesel uporabnikov, pa tudi dodajanje, urejanje in odstranjevanje računov
 • Dostop za skrbnika na podlagi vlog: omogoča dodeljevanje specializiranih skrbniških vlog uporabnikom
 • Zdravstveno stanje storitev: spremlja zdravje storitev Office 365
 • Poročila o aktivnih uporabnikih Office 365: prikazuje, koliko uporabnikov je uporabljalo vsaj eno aplikacijo Office
 • Aktivni imenik Azure: omogoča dostop do običajnih nalog Azure
 • Domene: upravlja vaše domene in spremlja njihov status

Kartica “Dostop za skrbnika na podlagi vlog” vam omogoča dodelitev treh specializiranih vlog za skrbnika:

 • Administrator uporabniškega računa: lahko ustvarja in upravlja z uporabniki in skupinami, spreminja gesla uporabnikov, spremlja storitev OneDrive in upravlja s podpornimi vozovnicami
 • Varnostni skrbnik: ima popoln dostop do upravljanja konfiguracije storitev, povezanih z varnostjo, vključno z identiteto in zaščito informacij
 • Administrator storitve Exchange: dobi popoln dostop do Exchange Online in lahko upravlja prejemnike pošte, pretok pošte, skladnost sporočil in zaščito pošte, na primer proti vsiljenju in zlonamerni programski opremi.

  upravljanje z enim pogonom za podjetja in uporabnike

  Drugim vlogam lahko dodelite tako, da v pogledu »Upravljanje uporabnikov« izberete aktivnega uporabnika in kliknete »Upravljanje vlog«. Stranska vrstica, ki se pojavi na desni, prikazuje številne vloge, ki jih lahko izbirate, vključno s svetovnim skrbnikom, skrbnikom storitev in globalnim bralnikom.

  onedrive-za-poslovne vloge

  Isti pogled vam omogoča dodajanje novih uporabnikov, kar je preprosto. Vnesti morate osnovne podatke o uporabniku, izbrati, ali bo uporabnika licenciral ali ne, dodeliti vlogo in končati.

  Če licencirate uporabnika, vam bomo zaračunali mesečno ali letno naročnino. Uporabniki brez licenc lahko dostopajo samo do vsebine in nimajo 1TB osebnega prostora za shranjevanje v oblaku. Za lažje upravljanje uporabnikov in njihovih vlog vam OneDrive omogoča ustvarjanje skupin in dodeljevanje uporabnikom.

  onedrive-za poslovne skupine

  Poročila so še en pomemben vidik upravljanja uporabnikov. OneDrive vam ponuja poročila o uporabi, pa tudi poročila o varnosti in skladnosti. Vendar za naše datoteke OneDrive nismo videli nobenih informacij, čeprav smo naložili datoteke in ustvarili povezavo za skupno rabo.

  onedrive-za-podjetja-poročila

Mapa & Deljenje datotek

OneDrive for Business lahko uporabljate za skupno rabo vsebine z notranjimi ali zunanjimi sodelavci po e-pošti ali z ustvarjanjem povezave, ki kaže na mapo ali datoteko, ki jo želite dati v skupno rabo.

povezava onedrive-za-podjetja-generiranje

Varnostne možnosti za skupno rabo omogočajo nastavitev povezav, ki potečejo po določenem številu dni, omejijo dostop do določenih posameznikov in nastavijo gesla za dostop. Prav tako lahko onemogočite urejanje in omejite povezavo, tako da deluje le z določeno skupino. To lahko vključuje vsakogar s povezavo, ljudi v vaši organizaciji, ljudi z obstoječim dostopom ali določene ljudi.

enadrive-za-podjetja-povezava-varnost

Obstaja tudi ločen pogled »skupna raba«, ki prikazuje vso vsebino, ki ste jo dali v skupno rabo, in tisto, kar so drugi dali v skupno rabo z vami.

Sinhronizacija

Sinhronizacija naprave ali sinhronizacija je bistveni mehanizem storitve za shranjevanje v oblaku, ki pomaga pri spletnem sodelovanju. Sinhronizacija vam in vašim soigralcem omogoča dostop do istih podatkov iz različnih naprav in pregledovanje drug drugega urejanja v skoraj realnem času. To odpravlja potrebo po pošiljanju datotek po e-pošti ali prenosu preko USB ključev ali druge strojne opreme. 

Kot smo že omenili, je običajni mehanizem, ki sinhronizacijo centrira okoli, posebna mapa, ki kopira vsebino iz oblaka na vaš trdi disk in obratno. V vseh drugih vidikih je ta mapa kot vsaka druga mapa datotečnega sistema.

mapa onedrive-for-business-sync

OneDrive za sinhronizacijo podjetij

Hitrosti sinhronizacije OneDrive za začetne nalaganja in prenose datotek so podobne kot pri drugih storitvah. Našo testno mapo z zmogljivostjo 1 GB smo sinhronizirali v le eni minuti več, kot smo pričakovali, glede na hitrost prenosa. Če storitev včasih ne uspe, ko spremenite te datoteke.

Najboljši način za upravljanje sprememb datotek je uporaba funkcije, imenovane “blok-sinhronizacija”, znana tudi kot “diferencialna sinhronizacija”. S sinhronizacijo na nivoju bloka v predvajanju bo namizni odjemalec sinhroniziral le del datoteke, ki se spreminjajo, in ne celotne datoteke. Rezultati so veliko večje hitrosti sinhronizacije in zmanjšana pasovna širina.

Trenutno OneDrive uporablja samo sinhronizacijo na datotečni ravni za datoteke Microsoft Office. Še vedno je dobro, saj mnoge storitve EFSS sploh ne uporabljajo sinhronizacije na ravni blokov. Microsoft ga želi izboljšati, saj bo po Microsoftovem spletnem dnevniku v prvi četrtini 2020 objavljena sinhronizacija na ravni blokov. 

Če ne želite čakati, je Dropbox Business dobra storitev, ki trenutno omogoča sinhronizacijo na ravni blokov. Več o podjetju Dropbox si lahko preberete v našem pregledu Dropbox Business.

Trenutno pa ima OneDrive urejeno funkcijo sinhronizacije, ki je večina drugih orodij EFSS: možnost blokiranja sinhronizacije določenih vrst datotek. Z njim lahko na primer preprečite shranjevanje pomembnih poročil na trdem disku zaposlenih. Pomembnejša funkcija, ki jo dobite s programom OneDrive for Business, pa je selektivna sinhronizacija.

Selektivna sinhronizacija vam omogoča, da onemogočite sinhronizacijo za nekatere mape, kar preprečuje njihovo shranjevanje na trdem disku. To je koristno za poslovne uporabnike, ki uporabljajo prenosnike z nizko zmogljivimi SSD diski.

Orodja za produktivnost

Orodja, ki povečujejo produktivnost, so tam, kjer zasijejo storitve EFSS. Integrirane aplikacije pomagajo povečati produktivnost, saj omogočajo, da z različnimi aplikacijami odprete in urejate datoteke v oblaku znotraj spletnega odjemalca. 

Seveda ima OneDrive for Business na hrbtu številne Microsoftove aplikacije, ki vam pomagajo do večje produktivnosti in še več. Glavni med temi aplikacijami je seveda Microsoft Office.

Če se odločite za naročanje na enega od programov Office 365, bodo vaši zaposleni lahko prenesli in namestili namizne različice teh aplikacij:

 • Word: program za obdelavo besedila in ustvarjanje dokumentov
 • Excel: program za preglednice
 • PowerPoint: predstavitveni program
 • Outlook: nastavljiva e-poštna platforma
 • Dostop (samo za osebni računalnik): sistem za upravljanje podatkovnih baz
 • Založnik (samo za osebne računalnike): aplikacija za objavljanje na namizju

Te programe lahko namestite na do pet naprav na uporabnika. Tudi če ne uporabljate načrta s programom Office 365, lahko še vedno odprete in urejate Officeove dokumente s programom Office Online, ki je brezplačen. Office Online vključuje Word, Excel, PowerPoint in OneNote. OneNote je aplikacija za zapisovanje, ki je naredila naše najboljše aplikacije za zapisovanje.

onedrive-za-poslovanje-office365

OneDrive for Business uporabnikom omogoča tudi vključitev brezplačnih in plačljivih aplikacij drugih proizvajalcev v shrambo v oblaku, če ta funkcija ni bila onemogočena v skrbniškem centru. To uporabnikom omogoča delo z orodji drugih proizvajalcev, ne da bi zapustili spletno platformo OneDrive.

knjižnica programov onedrive-for-business-app

Knjižnica aplikacij je razdeljena na kategorije, kot so produktivnost, analitika in sodelovanje. Tako boste lažje našli aplikacije, ki jih potrebujete, če pa se še vedno trudite najti pravo aplikacijo, jo lahko poiščete v iskalni vrstici. V knjižnici je več deset aplikacij, med njimi pa so tudi Trello, DocuSign, Salesforce in še več.

Varnost

Nameščanje finančnih podatkov ali občutljive intelektualne lastnine v oblak je lahko neugodno, še bolj, če uporabljate priljubljene storitve za shranjevanje v oblaku, kot je OneDrive. Zaradi tega varnost v oblaku postane še pomembnejši dejavnik pri odločanju o storitvi.

OneDrive for Business šifrira podatke na ravni diska s pomočjo BitLockerja in na ravni datotek s pomočjo 256-bitne AES šifriranja. Šifriranje brska po vaših podatkih, tako da jih ni mogoče beriti brez skrivnega ključa. Microsoft shrani ključ na ločenem strežniku v Azure Key Vault. Vaši podatki so shranjeni tudi na strežnikih Azure, in če jih še ne poznate, preberite naš pregled Microsoft Azure.

Microsoft uporablja tudi protokol TLS za zaščito podatkov pri prehodu iz računalnikov v svoje podatkovne centre. TLS je vrsta varnega tunela, ki za vaše podatke uporablja 2048-bitno zaščito RSA. Več o tem lahko izveste v našem SSL vs TLS okrožju. Poleg tega nepooblaščene povezave prek HTTP niso dovoljene, ampak so namesto tega preusmerjene na HTTPS.

Vendar šifriranje med tranzitom in mirovanjem ne bo pomagalo zaščititi pred napadi, ki izkoristijo šibka gesla, ki jih uporabljajo vaši zaposleni. To je mogoče, ker so šibka gesla veliko bolj dovzetna za razpoke, ki so naglušne, kot so šifrirni ključi. Zaradi tega predlagamo, da ustvarite močno geslo.

Drug zaveznik v vašem boju za zaščito poverilnic za prijavo je dvofaktorska overitev. Privzeto ni omogočena, vendar jo lahko zahtevate kot skrbnik. Ko je omogočena, bodo morali uporabniki ob prijavi iz neznanega stroja poleg svojih rednih poverilnic vnesti posebno varnostno kodo..

Za uporabnike malih podjetij priporočamo, da to funkcijo vklopite, ker to pomeni, da tudi če nekomu uspe ukrasti gesla vaših uporabnikov, ti podatki ne bodo dovolj za uspešno prijavo v račun za shranjevanje v oblaku.

OneDrive for Business vam omogoča, da nastavite politiko ustvarjanja gesla za svoje zaposlene, vendar so edine konfiguracije namenjene poteku gesla. Ni potrebe za nastavitev zahtev po geslu po meri. Gesla morajo biti dolga najmanj osem znakov in morajo imeti tri od naslednjih: velike črke, male črke, številke in simboli.

Načrti Office 365 vam omogočajo tudi sistem za upravljanje in nadzor varnosti, ki preprečuje, da bi virusi in drugi kibernetski napadi škodili vašemu podjetju. Če pa napad uspe, pa obstaja način, da obnovite datoteke. Poleg tega ima orodja, ki vaše podatke ohranjajo zasebne in varne, ter funkcijo enojne prijave.

Poleg tega se vaše datoteke na Microsoftovih strežnikih zrcalijo na vsaj dve različni regiji Azure, kar ublaži vsako škodo, ki bi jo lahko naravne katastrofe povzročile enemu podatkovnemu centru. Poleg tega lahko le omejeno število nujnega osebja pridobi dostop do podatkovnih centrov. 

Microsoft ima tudi ločene skupine strokovnjakov, ki nenehno potrjujejo varnostne metode svojih podatkovnih centrov. Če želite izvedeti več o takih varnostnih metodah, preberite naš članek o varnosti podatkovnih centrov.

Podpora

Do podpore lahko dostopate v zgornjem desnem kotu spletnega odjemalca. To vam omogoča iskanje po temah, če pa želite vstopiti na portal za podporo, morate na dnu klikniti povezavo »preberi članek v brskalniku«. To je zmeden in neintuitiven način za dostop do portala za podporo s spletnega odjemalca.

Ko pa pridete na portal za podporo, lahko poiščete članke pomoči z iskalno vrstico ali brskate po kategorijah tem, kot so »začetek«, »sinhronizacija«, »datoteke« in »račun in shramba«.

V knjižnici člankov je veliko člankov, ki so napisani po korakih in imajo slike, ki vam bodo pomagale slediti. Poleg tega obstaja center za usposabljanje Office 365, ki vam pomaga izboljšati svoje znanje z uporabo videoposnetkov, goljufij in različnih nasvetov.

Če odgovora na svoje vprašanje ne najdete na portalu za podporo, lahko dobite neposredno podporo iz ekipe za tehnično podporo OneDrive, tako da opišete svojo težavo in kliknete gumb »poišči pomoč«. Prikazane bodo povezave na članek, če pa niso v pomoč, lahko pod “pokliči” vnesete svojo telefonsko številko in zahtevate klic.

Povratni klic vam prihrani čas, ker ne boste zadržani. Telefonska podpora je na voljo 24/7, Microsoft pa vam celo sporoča, kako dolgo lahko pričakujete klic. Povratni klic smo prejeli v manj kot 14 minutah, kar nas je obveščalo od platforme. Live chat je tudi možnost.

Vendar podpora po e-pošti ni, kar je čudno, saj je to standarden kanal za podporo večine rešitev EFSS.

onedrive-za-poslovno skupnost

Obstaja tudi aktivna skupnost uporabnikov OneDrive. Če želite pomagati pri svoji težavi, lahko ustvarite novo razpravo, lahko pa iščete tudi po prejšnjih temah foruma, če bi kdo že našel rešitev. Pogosto je povpraševanje uporabnikov in strokovnjakov za IT odličen način iskanja inovativnih rešitev za težave.

Razsodba

OneDrive for Business je ena izmed najbolj priljubljenih storitev EFSS zaradi nizkih stroškov in ločenega pomnilnika za vsakega uporabnika, prijetnega vmesnika, integracije z Microsoft Officeom in številnimi aplikacijami drugih proizvajalcev ter dobre podpore.

Poleg tega lahko uporabite funkcije, ki blokirajo sinhronizacijo za določene datoteke, izberite le nekatere datoteke za sinhronizacijo,

izvajajo obsežno upravljanje uporabnikov in skupin, kar vključuje dodeljevanje uporabniških vlog. Uporabniška izkušnja na vseh platformah je prav tako prijetna in enostavna.

Vendar obstajajo pomanjkljivosti. Sinhronizacija na ravni bloka ni, vendar deluje. Druga pomanjkljivost je pomanjkanje podpore za Linux, zato bodo uporabniki, ki raje pingvina iščejo drugje. Poleg tega do portala za podporo ni enostavno, poročila o uporabi ne vsebujejo podatkov in možnost iskanja na spletnem portalu je hrošča.

To ni veliko težav, vendar so lahko odvisno od primera uporabe. Vendar je OneDrive for Business na splošno odlična storitev. Je to tista, ki ustreza vašim poslovnim potrebam? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me