Pregled povezav IBM – posodobljeno 2020

IBM Connections Review

Izgleda, da je bil IBM Connections prenovljen v orodje za socialne medije, ki je v glavnem izpustil večino pomnilniških lastnosti in lastnosti EFSS. Tako ta pregled ne velja več.


Najboljši EFSS

Lastniki malih in srednje velikih podjetij, ki iščejo orodje za sodelovanje v oblaku z zasukom družbenih medijev, bodo morda našli tisto, kar iščejo v IBM Connections. Poleg običajnih zmožnosti sinhronizacije datotek in skupne rabe vam to napredno orodje EFSS omogoča klepet, e-pošto, gostovanje spletnih srečanj in celo delitev svojega statusa s sodelavci.

Zamislite si to kot Facebook prostora EFSS.

Ali zaradi njegovih dodatnih komunikacijskih zmogljivosti IBM Connections postane boljša izbira kot Dropbox, Box in vsi drugi najboljši ponudniki EFSS? Bodite z nami, ko pregledamo funkcije in cene storitve, nato pa razčlenimo uporabniško izkušnjo, zmožnosti sodelovanja, varnost in podporo.

Moči & Slabosti

Alternativa za IBM Connections

Lastnosti

Spodnja tabela vam bo na hitro ogledala nekatere ključne funkcije, ki so shranjene na platformi Connections.

Logotip IBM Connectionswww-03.ibm.com

Začne se od 600 $ mesečno na vse načrte

Sodelovanje

Sinhronizacija naprav

Izbirna sinhronizacija

Sinhronizacija na ravni bloka

Skupne mape

Povezava datotek

Različica datotek

Največja velikost datoteke
2 GB

Integracija Microsoft Officea

Integracija Google Dokumentov

Knjižnica za integracijo aplikacij drugih proizvajalcev

Spremljajte aktivnost uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Ustvarite skupine uporabnikov

Varnost

Šifriranje v mirovanju
AES-128

Šifriranje med tranzitom

Integracija šifriranja od konca do konca

Dvofaktorna avtentikacija

Zahteve po geslu po meri

Integracija z enim znakom (SSO)

Daljinsko brisanje naprave

Podpora

Klepet v živo

Telefonska podpora

Uporabniški forum

24/7 podpora

Povezave je zanimiv primer, saj vsebuje nekatere funkcije (na primer sezname opravkov in spletna srečanja), ki jih ne boste našli pri drugih platformah, hkrati pa manjka nekaj, kar bi moralo biti običajno (na primer dvofaktorska overitev).

Prav tako je šibka v zvezi s tretjimi integracijami aplikacij.

Dali vam bomo boljšo predstavo o tem, kako vse to poteka, tako da se boste pozneje v našem pregledu odločili, ali bodo povezave delovale za vaše podjetje. Najprej se pogovorimo o cenah.

Cenitev

IBM Connections ima tri osnovne cenovne platforme: Social, S1 in S2. Storitev lahko dobite občutek za storitev s 14-dnevno brezplačno preizkusno različico pred naročnino.

Vsak načrt vam daje 1TB skupinskega prostora za shranjevanje in 1 GB osebnega prostora za vsak uporabniški račun. Ne glede na to, ali grete za Social, S2 ali S1, ni najmanjših uporabniških zahtev, kar je osvežujoča sprememba tempa. Številni drugi ponudniki EFSS nimajo samo visokih zahtev, ampak stanejo dvakrat več na uporabnika.  

Na primer, klepetalnica zahteva vsaj 15 računov in za vsakega od njih zaračuna 20 dolarjev.  

Vsi trije načrti za povezave omogočajo skupno urejanje dokumentov, sinhronizacijo in skupno rabo. Vsak ponuja tudi možnosti za takojšnje sporočanje, s katerimi lahko ohranjate stik s svojimi zaposlenimi. Povezave S2 dodaja spletna srečanja za do 200 udeležencev. S1 dodaja prostor za e-pošto in wiki.

Uporabniška izkušnja

Kot večina orodij za sinhronizacijo datotek v podjetju in večino orodij uporabnikov s povezavami poteka iz vašega brskalnika. Datoteke za razliko od njih niso v središču uporabniške izkušnje: družabne interakcije.

Začetni zaslon vključuje prostor za posodobitev vašega statusa in branje tistih drugih, tako kot platforma za družabne medije.  

Z levega roba se lahko pomikate med štirimi drugimi pogledi, ki vključujejo omembe, obvestila, dejanja in shranjeno vsebino.

Na desni strani portala je orodje, ki vam omogoča, da se pridružite ali zaženete spletni sestanek, mesto za opomnike na dogodke in celo vir za priporočila, ki vam daje notranje predloge o vsebini glede na vaš profil, povezave in druga merila.

Navigacijska vrstica na vrhu strani omogoča obisk drugih strani, vključno s pošto, koledarjem, seznamom stikov in skupnostmi (skupinami), ki jim pripadate. Če želite dejansko priti do datotek, morate klikniti “več” in v spustnem meniju izberite “datoteke”.

Pristop ni slaba stvar, ampak je samo drugačen. IBM se je odločil poudariti družbene zmogljivosti Connections prek sinhronizacije in skupne rabe. Za lastnike malih in srednje velikih podjetij, ki delajo z oddaljeno delovno silo, je na ta način spodbuditi občutek skupnosti, ki bi sicer lahko manjkal brez vodnega hladilnika, da bi se ogovarjal.

Družbene značilnosti so tudi lep način za sodelovanje.

Poleg spletnega vmesnika ima Connections na voljo tudi namizni odjemalec za Windows in Mac. Kot pri mnogih drugih orodjih EFSS tudi namestitev tega odjemalca ustvari sinhronizacijsko mapo v vašem datotečnem sistemu. Vse datoteke ali mape v tej mapi se naložijo v vaš prostor za shranjevanje v oblaku.

Večina orodij za shranjevanje v oblaku, ki smo jih ocenili, se tam ustavi. Povezave naredijo korak naprej z omogočanjem navigacije po pogledih sinhronizacije mape skupne vsebine, skupnosti in sodelavcev..

Če nimate računalnika, se lahko v aplikacije Povezave s pametnega telefona prijavite tudi z aplikacijami za Android, iOS in Windows Phone, da posodobite status, preverite akcijske elemente in obiščete skupnosti.

Prav tako lahko dostopate do vsebine v oblaku in naložite novo vsebino iz telefona.

Čeprav uporabnik izkušenj Connections nima nobenega vprašanja, nima poenostavljenega pristopa k sinhronizaciji in skupni rabi Dropboxa in njegovih številnih klonov, vendar je veliko sprememb tempa, ki ga bodo mnogi lastniki podjetij našli bolj po svojih željah.

Upravljanje uporabnikov

Veliko uporabniškega upravljanja s povezavami je zgrajeno na podlagi njegove uporabe “skupnosti”. Skupnosti so način, da osredotočijo sodelovanje tako, da lažje delijo vsebino z več ljudmi. Na primer, lahko imate skupnost za grafične oblikovalce ali skupnost za osebje na liniji.

Večina drugih orodij EFSS kliče te skupine. Vendar IBM več kot upravičuje spremembo terminologije. Zato je povezava pri izboljšanju skupnih vidikov skupin veliko več kot katero koli drugo orodje EFSS, ki smo ga preizkusili.

Vsaka skupnost dobi svojo stran skupnosti, na kateri lahko člani brskajo po vsebini, si ogledajo posodobitve stanja, berejo in dodajajo v wiki skupnosti, sodelujejo na forumu skupnosti in si ogledujejo zaznamke skupnosti za vitalne vire. 

Pri dodajanju uporabnikov vam Connections omogoča dodelitev ene od štirih vlog za nadzor nad njihovimi dovoljenji:

 • Uporabnik: sodelovanje in dostop do pošte
 • Skrbnik: popoln dostop za upravljanje računa
 • Pomočnik za administratorje: osnovno upravljanje uporabnika / gesla
 • Razvijalec aplikacij: dostop do razvoja razširitev

Povezave imajo tudi dobra orodja za poročanje, ki vam omogočajo, da spremljate svojo delovno silo. Sem spadajo skrbniška področja za spremljanje prenosov datotek in preverjanje osnovnih meritev spletnega mesta.

Mapa & Deljenje datotek

Čeprav je dostop do vaše vsebine morda pokopan pod množico socialnih funkcij, IBM Connections prevzame bolj ambiciozen pristopni mapo in skupno rabo datotek kot večina orodij EFSS.

Ko ustvarite mapo, imate možnost, da jo ohranite zasebno ali jo delite z določenimi ljudmi in skupnostmi. Posamezniki in skupnosti lahko dobijo dostop do te mape samo za branje, urejanje ali lastnika. Obstaja tudi možnost, da drugim omogočite skupno rabo mape s posamezniki zunaj vašega podjetja.  

Za datoteke so na voljo enake nastavitve skupne rabe, minus stanje lastnika. Nekatera orodja EFSS dovoljujejo skupno rabo map, pri čemer vse datoteke v dani mapi urejajo enaka dovoljenja za dostop. Dodana prilagoditev je dober dotik.

Druga možnost skupne rabe datotek je skupna raba povezav. Vse, kar morate storiti, je z desno miškino tipko kliknite datoteko in kliknite »kopiraj povezavo«. Vsi, ki jim daste to povezavo, bodo lahko dostopali do datoteke, ki ji je priložena. Ta način skupne rabe sicer ni primeren, še posebej ker povezave ne omogočajo zaščite povezav z geslom ali samodejnih datumov njihove veljavnosti..

Naslednje vprašanje, ki ga imamo pri pristopu za povezavo do skupne rabe, je, da ima storitev dva uporabna pogleda, ki vam omogočata, da vidite, katere mape in datoteke so bile deljene z vami, ni analognega pogleda, ki bi preverjal, katere mape in datoteke ste dali v skupno rabo..

Ikone na vrhu map in poleg imen datotek omogočajo pregledovanje vsebine v skupni rabi, toda stran za pregled vsega naenkrat, ne da bi vam bilo treba iskati, bi olajšala sledenje delnic.

Sinhronizacija

IBM Connections dobro upravlja s sinhronizacijo z modelom mape za sinhronizacijo, ki bo znan vsem, ki uporabljajo Google Drive, Dropbox, Onedrive ali večino drugih orodij za shranjevanje v oblaku. IBM to mapo imenuje “Moj pogon.”

Model mape za sinhronizacijo je priljubljen, ker je preprost do elegance. Videti je in večinoma deluje kot katera koli druga mapa datotečnega sistema.

Edina resnična razlika je, da je vsaka vsebina v njej shranjena tako na trdem disku kot v oblaku. Vsaka vsebina, ki je v mapi, se pošlje v podatkovni center Connections in nato posreduje drugim napravam, ki imajo nameščen odjemalca za sinhronizacijo. S tem lahko delite vsebino s sodelavci v skoraj realnem času.

Na žalost Connections ne uporablja razlike ali sinhronizacije na ravni blokov, kot to počne Dropbox, kar je sredstvo za pospešitev sinhronizacije samo s premikanjem delov datotek, ki so se dejansko spremenili.

Povezave sicer podpirajo še eno odlično funkcijo sinhronizacije, imenovano selektivna sinhronizacija. Selektivna sinhronizacija vam omogoča izklop sinhronizacije za nekatere mape. S tem preprečite shranjevanje vsebine v oblaku na trdem disku, kar vam omogoča, da prihranite prostor na disku.

Orodja za produktivnost

Povezave ima nekaj integriranih izvornih orodij, ki jih bodo odobrili številni poslovni uporabniki. Mednje spadajo e-poštni odjemalec, seznam opravkov za sledenje dejanj, koledar in aplikacija za opombe.

Predmete, ustvarjene na seznamu opravil, lahko dodelite drugim za sledenje nalog in prikaz v vašem koledarju. Čeprav je preprost za uporabo ali vizualno privlačen kot Trello, integracija s povezavami omogoča nemoteno upravljanje sodelovanja.

Prav tako aplikacija Connections note ne more konkurirati Evernoteu, vendar je zaradi svoje integracije še vedno lepa možnost za povečanje produktivnosti v ekosistemu Connections. Uporabite si zapiske o sestankih, možganske nevihte in vestno delajte na tem romanu v pisarniških urah

Medtem ko je za poslovne uporabnike na voljo veliko odličnih aplikacij za navidezna srečanja, ki se integrirajo v shrambo v oblaku, pa veliko storitev EFSS dejansko ne ponuja svojih. Povezave pa z uporabo te funkcije ne bodo stale nobenega dodatnega denarja.

Na domači strani Connections samo kliknite gumb »sestanek gostitelja« na desni strani zaslona. Ustvari se ID in povezava za sestanek, ki jo lahko delite s sodelavci in odpre se okno za sestanek.

Od tam lahko delite zaslon ali določeno datoteko, ki ste jo shranili.

Zmogljivosti skupne rabe zaslona delujejo enako gladko kot vse ostale, ki smo jih uporabili, vključno z Join.me, Skype za podjetja in Zoho, brez zaostajanja ali zameglitve slike, da bi spregovorili.

Medtem ko sestanki Connections ne morejo sprejeti 250 udeležencev, kot je Skype for Business, lahko sprejme 200, kar bi moralo biti več kot dovolj za večino poslovnih uporabnikov. Možnosti srečanja vključujejo knjižnico datotek, tok za srečanja, orodja za risanje in možnost snemanja.

Povezave vam omogočajo le nekaj orodij drugih proizvajalcev. Seznam ni tako dolg ali zanimiv, kot ga najdete pri Dropboxu, Boxu in nekaterih drugih platformah, čeprav se priljubljene, kot so SalesForce in nekaj aplikacij iz Ciscovega paketa, zelo udeležujejo.

Manjkajoči favoriti vključujejo Slack, Trello, IFFT, DocuSign, Zoho in mnoga druga glavna imena v storilnosti dela. Zaradi socialnih zmogljivosti Connection so te napake veliko manj kritične, kot bi bile pri katerem koli drugem orodju EFSS.

Povezave imajo vtičnik za Microsoft Office, tako da lahko dokumente Word, Excel ali PowerPoint shranite neposredno v shrambo Connections, vendar bi radi videli integracijo brskalnika s sistemom Office Online ali celo z Google Docs.

Varnost

Vsi podatki, ki jih shranite v oblaku IBM Connections Cloud, so varnostno kopirani na odvečnih strežnikih. Strežniki sami so shranjeni v varnih podatkovnih centrih, katerih namen je preprečiti požare, potrese in druge nesreče.

Za vsak slučaj pa se podatkovni centri vzdržujejo na obeh obalah ZDA in na dveh različnih japonskih lokacijah. Za preprečevanje nepooblaščenih obiskovalcev so uporabljeni tudi biometrični skenerji, kamere za video nadzor in varnostne patrulje.

Pred prenosom v oblak iz naprave se podatki šifrirajo v 128-bitnem AES-u. Čeprav je 256-bitni AES bolj varen in pogostejši v sektorju za shranjevanje v oblaku, ni nobenega resničnega razloga, da bi se IBM odločil, da bo šel s 128.

Teoretično bi potrebovali najnaprednejši superračunalnik na milijarde let, da bi 128-bitni AES razbil 128-bitne podatke. Med podatki o tranzitu se še dodatno zavarujejo s tuneli SSL na klicih HTTP. Potem, ko prispe, ostane v kodiru šifriran.

Šifriranje med tranzitom in mirovanjem varuje vaše podatke pred določenimi vrstami spletnega kriminala. Šifriranje med tranzitom varuje vaše podatke pred tako imenovanimi napadi človek v sredini, šifriranje v mirovanju pa ščiti vaše podatke pred morebitnimi kršitvami strežnika.

Več o nastavitvi varnosti lahko preberete tako, da preberete varnostni papir oblaka IBM Connections. Kot lahko pričakujete, da je tehnološko podjetje tako časten kot IBM, je v večini načinov zelo dovršeno.

Zamenjati je, da IBM Connections ne podpira dvofaktorne avtentikacije (2FA), zaradi katere bi uporabniki morali ob prijavi iz neznane naprave vnesti zaščitno kodo, poslano na njihov telefon..

Težava pri odhodu 2FA je, da čeprav je 128-bitnih AES šifrirnih ključev nemogoče zlomiti, šibka gesla ne. Zaščita z dvema faktorjema bi pomenila, da bi moral vsak, ki ugiba geslo lastnika računa, imeti tudi telefon tega lastnika, da bi ga lahko uporabljal.

Če dodate težavo, ni možnosti skrbnika, ki bi spreminjala obvezne zahteve za geslo. Kljub temu Connections vsaj uporabnike prisili, da ustvarijo gesla z najmanj osmimi znaki. Prav tako lahko nastavite poteke gesla, da uporabnike prisilite, da občasno spreminjajo svoje poverilnice.

Pomoč strankam

Iskanje najboljšega podpornega kanala za vaše tehnične težave pri večjih korporacijah je lahko nekoliko podobno iskanju igle v senenem nahodu. IBM ne olajša zadev, vsaj ko gre za povezave.

Del težave je, da je podpora za račun na voljo samo za skrbnike povezav. Vsi ostali lahko dostopajo samo do možnosti samopomoči. Če želite dobiti podporo, se morate kot skrbnik najprej registrirati s svojo številko IBM-ove stranke (ICN).

Telefonska podpora je na voljo, vendar oblak Connections ni na seznamu izdelkov IBM, ki jih podpira ta kanal. Live chat je na voljo, vendar samo za prodajne poizvedbe.

Preizkusili smo odzivne čase za podporne vozovnice in IBM-ove splošne poizvedbene e-poštne naslove. V obeh primerih nikoli nismo dobili odgovora, kar je bilo najmanj težko.  

Podpora za samostojno delo vključuje dokumentacijo o izdelku, pogosta vprašanja, navodila za odpravljanje težav in forume za podporo skupnosti. Obstaja možnost iskanja za lažjo navigacijo, čeprav smo opazili, da so številne strani, ki so se vrnile z iskanjem, prazne.

Prav tako nismo mogli najti informacij o ključnih temah, kot so različice in selektivna sinhronizacija. Tudi slabo, večina objav na forumu za podporo ostane brez odgovora, zaradi česar je praktično neuporaben.

Pričakovali bi, da bo imela družba z ugledom IBM-a v tehnološki industriji boljšo podporo. Možno je, da smo se pri vprašanjih za pomoč prehladili, ker smo bili na preizkusnem računu, vendar to ni način, da pridobite kupce.

Razsodba

Kar zadeva uporabniško izkušnjo in komponente, smo se, prosim, obrnili s IBM-ovim pristopom do EFSS. Res je, da smo se sprva zmedli nad dejstvom, da shranjevanje datotek v tej izkušnji ni v središču. Ko se enkrat navadite na to, pa to v resnici ne zmanjšuje produktivnosti dela Z mapo za sinhronizacijo vaše datoteke tako ali tako ni nikoli težko najti..

Funkcije, kot so posodobitve stanja, navidezne skupnosti, seznami opravil in spletna srečanja, naredijo povezave eno najboljših vsestranskih platform v prostoru EFSS, ko gre za sodelovanje z drugimi.  

Nekaj ​​slabosti pa preprečuje, da bi zdrsnil v najvišjo raven orodij EFSS z všečkami Dropbox for Business, Box, Egnyte Connections in Citrix ShareFile. Ti vključujejo dvofaktorno preverjanje pristnosti, brez zaščite z geslom za delitve povezav, minimalne integracije aplikacij tretjih strank in slabo podporo.

Če te napake ne povzročijo premora, ima Connections cenovno ceno, ki naj bi pritegnila mala in srednje velika podjetja, ki želijo svojim zaposlenim zagotoviti prednosti, ki jih prinaša platforma za sodelovanje v oblaku.

To je to za naš pregled IBM Connections. Radi bi slišali vaše lastno prevzemanje storitve v komentarjih spodaj.

Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map