Pregled poslov Box – Posodobljeno 2020

Pregled poslovanja podjetja

Odlična storitev, ki obiluje integracijo tretjih strank in čudovito storitev za stranke, Box Business zaradi svojih počasnih hitrosti ohranja na prvem mestu. Vendar pa lahko to nadomestite s svojimi močmi, kot lahko preberete v tem celotnem pregledu Box Box.


Najboljši EFSS

Box se uvršča med najboljše platforme EFSS, ki so danes na voljo. Torej ni nič čudnega, ker poleg svojih več kot 95.000 podjetij terja več kot 70 odstotkov podjetij Fortune 500 kot svoje stranke. V tem pregledu smo se odločili, da podrobno pogledamo Box, da vidimo, kako se primerja z njegovim ugledom. 

Skratka, Box je odlična storitev. Ima veliko orodij za produktivnost, vključno z integracijami za Microsoft Office in Google Office suite. Ima tudi zmožno upravljanje uporabnikov, neomejeno shranjevanje in močno varnost z možnostjo zasebnega šifriranja, pa tudi podporo po e-pošti, telefonu in klepetu.

Kljub temu ni vse rožnato, saj bi lahko načrti za cene bili cenejši in ni podpore za sinhronizacijo na ravni bloka. Če vas podrobnosti zanimajo, se držite nas, saj bomo videli, kako deluje Box v naših ločenih kategorijah spodaj.

Moči & Slabosti

Alternativa za Box Business

Cenitev

Box ima trenutno štiri načrte, namenjene podjetjem: “zaganjalnik”, “posel”, “posel plus” in “podjetje.” Vsi načrti zahtevajo najmanj tri uporabnike in nimajo zgornje meje, razen “zaganjalnika”, ki vas omeji na 10 uporabnikov.

Poleg tega vam zaganjalnik prinese le 100 GB prostora za shranjevanje in omeji velikost datoteke na 2 GB. Kljub temu je primeren za majhne ekipe in znaša le 5,80 dolarja na mesec. To ni najboljši načrt, če ga primerjate z recimo Egnyte Connect, ki ima 5 TB prostora za shranjevanje za 8 USD na mesec na uporabnika. Če vas to zaintrigira, preberite naš pregled Egnyte Connect.

Vendar Box ponuja neomejen prostor za shranjevanje z ostalimi tremi načrti. “Poslovni” načrt znaša 17,30 dolarja na mesec na uporabnika in poveča omejitev velikosti datoteke na 5 GB, kar ostane enako za preostale načrte. “Business plus” ponuja več funkcij za 28,70 USD na mesec na uporabnika.

Ker načrti, ki niso zaganjalniki, ponujajo enako količino prostora za shranjevanje in število uporabnikov, je njihova glavna razlika v lastnostih, ki jih zagotavljajo. 

Stroški škatle

Vsi načrti imajo standardne funkcije, kot so zgodovina različic, poslovna podpora in upravljanje uporabnikov. “Zaganjalnik” je omejen na te funkcije, vendar se na tem načelu gradijo drugi načrti. “Business” med drugim doda blagovno znamko po meri, varnostne nadzor mobilnih naprav, preprečevanje izgub podatkov, napredno varnost uporabnikov in poročanje.

„Business plus“ izboljšuje prejšnji načrt z funkcijami, vključno z neomejenimi zunanjimi sodelavci, prenosom vlog administratorja in upravljanjem vsebine. Načrt “podjetja” vključuje skladnost s HIPAA, skupine uporabnikov, avtomatizacijo delovnega toka, uveljavitev gesla in drugo. Za popolno primerjavo načrtov si oglejte tukaj.

Druga pomembna razlika med načrti je največje število različic, ki jih lahko shranite. Različica različic vam pomaga povrniti neželene spremembe ali obnoviti datoteke, izgubljene zaradi naključnih izbrisov. Prav tako vas ščiti pred ransomware. Glede na to, da je višja številka, tem bolje.

“Starter” lahko shrani 25 različic, medtem ko načrti “business” in “business plus” lahko shranijo do 50 različic. Če potrebujete več, lahko načrt podjetja sprejme največ 100 različic. Če so vaše potrebe večje, lahko kupite dodatek Box Governance za 10 dolarjev, s čimer lahko shranite neomejene različice. Za ceno se morate obrniti na Box.

Box omogoča popuste za letne prijave, vendar preden se odločite za naročnino na Box, lahko programe preizkusite s 15-dnevno brezplačno preizkusno različico. Poleg tega lahko osebni načrt z 10 GB dobite brezplačno. Če potrebujete več prostora za shranjevanje, vendar niste podjetje, lahko dobite načrt “osebni profesionalni” s 100 GB prostora za shranjevanje za 11,50 USD na mesec ali 138 USD na leto.

Uporabniška izkušnja

Namizni odjemalec Box deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Če želite storitev za shranjevanje v oblaku, ki jo podpira, preberite našo najboljšo storitev za shranjevanje v oblaku za okrožje Linux za nekaj idej.

Ko prenesete in namestite namizni odjemalec, boste v datotečnem sistemu videli mapo za sinhronizacijo. Vse datoteke in mape, ki jih postavite vanj, bodo shranjene tako na trdem disku kot v oblaku, kar omogoča sinhronizacijo naprave ali kratko sinhronizacijo. Več o tem, kako dobro Box ravna sinhronizacijo, bomo govorili v ustreznem razdelku.

box-desktop-odjemalec

Druga komponenta namiznega odjemalca je ikona sistemske vrstice, s katero lahko odprete mapo za sinhronizacijo in zaženete okno z nastavitvami ter spletni odjemalec. V oknu s nastavitvami lahko vklopite ali izklopite sinhronizacijo, se obrnete na podporo in vstopite v center za pomoč. Namizni odjemalec sledi običajnemu modelu sinhronizacije, ki ga je razvil Dropbox in je prijeten in preprost.

Čeprav je namizni odjemalec s sinhronsko mapo ključni mehanizem, veliko izkušenj Box poteka v spletu v njegovem spletnem odjemalcu.

box-web-odjemalec

Spletni odjemalec ima privlačno barvno shemo in je jasen, zato vam ne bo treba iskati dejanj in vsebine, ki jo iščete. V meniju na levi se premikajo po vaših datotekah, nedavni vsebini, sinhroniziranih podatkih, smeti, beležkah, delovnem toku, skrbniški konzoli in priljubljenih.

Če ne najdete pravočasno tistega, kar iščete, lahko na vrhu uporabite iskalno vrstico. Iskalna vrstica išče vsebino med vnašanjem, v iskanje pa lahko dodate filtre.

Spletni odjemalec prikazuje vaše datoteke in mape v srednjem podoknu v pogledih omrežja ali seznama. Če kliknete na predmet, boste na desni stranski vrstici videli njegove podrobnosti. 

Če z desno miškino tipko kliknete predmet, lahko izvajate dejanja, kot so “premakni”, “kopiraj”, “daj v skupno rabo” in “zakleni”, tako da nihče ne more dostopati do njega. Zaradi lažjega izvajanja najpogostejših dejanj lahko izvajate gumbe na vrhu strani.

Do svojih obvestil, nastavitev in pomoči lahko dostopate tudi v zgornjem desnem kotu. Obstaja tudi funkcija opravil, ki prikazuje naloge, ki so vam dodeljene in tiste, ki ste jih poslali drugim.

box-mobile-odjemalec

Mobilna aplikacija Box je podobna drugim storitvam “. To pomeni, da je do vaše vsebine enostavno dostopati, nalagati nove datoteke v oblak, datoteke shranjevati za uporabo brez povezave in vsebino označiti kot “najljubšo”. Všeč nam je tudi dejstvo, da velik gumb “+” za dodajanje vsebine omogoča ustvarjanje nove opombe ali mape, poleg zajemanja medijev.

Upravljanje uporabnikov

polje-uporabnik-upravljanje

Možnosti upravljanja uporabnikov vam omogočajo, da konfigurirate svojo ekipo, tako da imajo pravi ljudje dostop do določene vsebine in sodelovanja ne uidejo nadzoru. 

Ko uporabnika dodate v svoj račun Box, lahko uredite, koliko celotnega prostora za shranjevanje lahko uporabnik dostopa, in mu omogočite naslednja dovoljenja za dostop:

 • Skupni stiki: uporabniku omogoča ogled drugih uporabnikov polja
 • Omogoči sinhronizacijo: uporabniku omogoča sinhronizacijo datotek v oblaku na namizju
 • Pripenjanje naprave: uporabnika izvzame iz največje dovoljene naprave
 • Omeji zunanje sodelovanje: preprečuje sodelovanje z zunanjimi uporabniki

Izberete lahko tudi mape, do katerih lahko dostopa novi uporabnik. Ko izberete mapo za dostop, lahko dodelite eno od sedmih različnih ravni dovoljenj:

 • Solastnik: lahko naredi vse, tudi skrbniške naloge
 • Urednik: lahko stori vse, razen omeji povabila
 • Naložnik gledalcev: osnovni uporabnik z možnostmi nalaganja
 • Naložnik predoglednikov: omejen uporabnik z možnostmi prenosa
 • Gledalec: osnovni uporabnik z možnostmi prenosa, predogleda in povezav
 • Predoglednik: omejen uporabnik s samo predoglednimi možnostmi
 • Pošiljatelj: lahko naloži samo vsebino in ustvari podmape

Tu je koristna slika, ki primerja razlike med temi vlogami:

dovoljenja za dostop do škatle-mape

Povabiti posamezne uporabnike je enostavno, vendar bi privabljanje več deset uporabnikov naenkrat postalo zelo mučno, zelo hitro. Na srečo omogoča izvajanje skupnih vabil.

uporabnikov box-add-bulk

Uporabniške skupine

Ko dodajate uporabnike, jih lahko dodelite tudi skupinam, kar olajša upravljanje dovoljenj za več uporabnikov. Na primer, lahko ustvarite več skupin, ki ustrezajo oddelkom vašega podjetja in jim daste različna dovoljenja.

box-create-group

Ko ustvarjate skupine, lahko določite, kdo jih lahko upravlja. Če ga nastavite na »admin«, bodo samo skrbniki lahko tej skupini omogočili dostop do map in si ogledali člane te skupine. To možnost upravljanja lahko razširite na člane skupine ali celo celotno podjetje.

Ko je enkrat ustvarjen, lahko dodate uporabnike, ki imajo dovoljenja »administrator« ali »član«. Če uporabnika naredite za skrbnika skupine, lahko upravlja dostop do map, vezanih na skupino, in nadzira aktivnosti članov skupine.

Če morate sodelovati z nekom, ki ni del vaše organizacije, jih lahko povabite kot zunanjega uporabnika. Medtem ko so v vašem omrežju zunanji uporabniki lahko izkoristijo funkcije, ki jih imate na voljo. Kadar koli lahko upravljate njihovo stopnjo dostopa ali pa jih izklopite iz omrežja.

Na splošno Box deluje odlično, če pa potrebujete bolj prilagodljivo upravljanje uporabnikov, predlagamo, da poskusite Citrix ShareFile. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Citrix ShareFile.

Mapa & Deljenje datotek

Uporabniki lahko delijo datoteke in mape s klikom na gumb »skupno rabo«, povezan s katerim koli objektom.

To jim omogoča, da povabijo ljudi in jim dodelijo dovoljenja ali ustvarijo povezavo za datoteko ali mapo. 

Če povabite ljudi, jim lahko daste dovoljenja za urejanje ali pregledovanje. Uredniki lahko naložijo, prenesejo, predogledajo, delijo in urejajo datoteke in mape. Gledalci lahko samo prenesejo in dajo v skupno rabo. Zlasti za mape lahko dodate druga dovoljenja, ki ustrezajo pravicam za dostop do mape iz prejšnjega razdelka.

box-share-link

Ko ustvarite povezavo, lahko omejite, kateri ljudje lahko dostopajo do nje in kaj lahko storijo z njo. Povezavo lahko nastavite kot javno dostopno, jo prikažete samo ljudem v vašem podjetju ali omogočite dostop samo povabljenim osebam.

Karkoli izberete, lahko uporabnikom omogočite ogled in prenos ali samo ogled. Poleg tega ga lahko zaščitite z geslom, onemogočite prenos, določite URL po meri in nastavite, da povezava poteče na določen datum.

nastavitve box-share-link

Čeprav ima Box vse funkcije za skupno rabo in nadzor vsebine, ki jih potrebujete za varno skupno rabo svoje vsebine, manjka strani, ki prikazuje pregled datotek in map v skupni rabi.. 

Sinhronizacija

Kot smo že omenili, boste po namestitvi namiznega odjemalca na namizju videli posebno mapo za sinhronizacijo.

polje-sinhronizacija-mapo

Vse datoteke, ki jih vstavite v to mapo, ostanejo na trdem disku, sinhronizirane pa bodo tudi v oblaku. Ko bo oblak v oblaku, bo te datoteke v skoraj realnem času poslal drugim sinhroniziranim napravam in tistim vaših sodelavcev.

To bi lahko bilo težavno za uporabnike, ki imajo prenosnike z vitkimi SSD diski. Ker ti ne nudijo toliko prostora kot običajni trdi diski, zaradi stroškov lahko takim uporabnikom v kratkem zmanjka prostora. 

Da bi se temu izognili, Box ponuja funkcijo, imenovano “selektivna sinhronizacija”, ki vam omogoča izklop sinhronizacije za nekatere mape. Če želite to narediti, odprite spletni odjemalec Box, z desno miškino tipko kliknite mapo, da odprete meni. V razdelku »več dejanj« izberite »nesinhroniziranje«. Poleg tega lahko to storite tako, da z desno miškino tipko kliknete predmet v lokalni mapi za sinhronizacijo in izberete »nesinhroniziran« pod »polje sinhronizacija«.

Od takrat naprej ta mapa ne bo shranjena na vašem trdem disku. Slaba stran je, da tudi ne bo na voljo brez povezave. Če imate vsebino, ki jo aktivno delate, boste morda želeli, da se sinhronizira.

Hitrosti sinhronizacije polja so dobro primerljive z drugimi storitvami EFSS pri začetnih prenosih datotek. Vendar naslednji sinhronizmi niso tako dobri, ker Box ne vključuje algoritma za kopiranje datotek na ravni blokov, kar pomaga pospešiti sinhronizacijo datotek le s prenosom delov spremenjenih datotek, namesto da zamenja celotno datoteko.

Dropbox je odličen primer sinhronizacije na ravni blokov, ki je narejena pravilno, zato če želite to, preberite naš pregled o Dropbox Business, če želite izvedeti več o tem..

Če želite izboljšati hitrost prenosa, lahko uporabite “cone polja”, funkcijo, ki omogoča shranjevanje vsebine na enem od osmih lokacij po svetu. Bližje kot ste strežniku, ki sinhronizira vaše podatke, hitrejši bodo vaši prenosi.

Orodja za produktivnost

Številna orodja EFSS svoje spletne odjemalce integrirajo z aplikacijami za produktivnost in aplikacijami za sodelovanje, da izboljšajo njihovo zmožnost kopiranja delovnega mesta v spletu. V tej kategoriji si bomo ogledali, kako si Box prizadeva v tej smeri.

Za razliko od Google Drive in OneDrive for Business, Box nima celotnega nabora domačih pisarniških aplikacij. Edino domače orodje za produktivnost, ki ga Box ponuja, je aplikacija za beležke, imenovana Box Notes.

Vendar je Box Notes mogočen program za zapisovanje. Ni tako napredna kot najboljše aplikacije za zapisovanje, na primer Evernote, vendar se lahko poteguje za vnose, kot sta OneNote in Google Keep. Z njim lahko beležite beležke med sestanki in razpravljate o datotekah s soigralci. Poleg tega lahko vključite slike in mize.

polje-nova pisarna-datoteka

Box nadomešča pomanjkanje domačih funkcij, saj ponuja lep izbor aplikacij drugih proizvajalcev. Najpomembnejši med njimi sta Office 365 in Google Docs. Naročiti se boste morali na Office 365, vendar so Google Dokumenti popolnoma brezplačni. Kljub temu lahko z Office Online vedno pregledate pisarniške datoteke brezplačno.

Iz spletnega odjemalca Box lahko ustvarite novo datoteko Office ali Google Docs, tako da v zgornjem desnem kotu kliknete gumb »nov« in nato izberete vrsto dokumenta, ki ga želite ustvariti.

knjižnica aplikacij

Poleg Office in Google Docs lahko v polje Box vključite dodatne aplikacije drugih proizvajalcev, tako da v zgornjem desnem kotu odjemalca kliknete svoje ime in izberete »aplikacije«. Tako boste preusmerjeni v knjižnico aplikacij, ki jo lahko iščete po imenu ali kategoriji. 

Kategorije aplikacij vključujejo “sodelovanje”, “upravljanje projektov”, “upravljanje vsebine” in “varnost”. Box ima preveč integracij, da bi jih vse našteli tukaj, vendar so najpomembnejši Slack, Trello, Asana, Salesforce, DocuSign in ShareVault.

Varnost

Okvir ponuja številne funkcije za zaščito vaše intelektualne lastnine, če je ta shranjena v oblaku, kar lahko pričakujete od storitve, usmerjene v poslovne stranke.

Okvir hrani vaše podatke v utrjenih podatkovnih centrih, ki jih revidirajo neodvisne tretje osebe. Zahvaljujoč takšnim revizijam so Boxovi podatkovni centri certificirani po ISO 27001, kar pomeni, da imajo močno informacijsko varnost. Prav tako so skladni s SOC 2.

Okvir uporablja protokol TLS za zaščito podatkov med prevozom med vašo napravo in podatkovnim centrom. Temu se reče šifriranje med tranzitom in pomaga proti napadom človek v sredini, ki so v bistvu sredstvo za prisluškovanje prek spleta. 

Ko vaši podatki dosežejo podatkovni center, ga Box ohrani šifriran, ko je v mirovanju, kar pomeni, da je med shranjevanjem na strežniku zapisan. Šifriranje v uporabi je 256-bitni AES.

To pomeni, da vaših datotek nihče ne more brati, razen če imajo vaš šifrirni ključ. Ob tem polje Box privzeto upravlja s ključem, vendar ga lahko izberete sami. 

Če želite to narediti, se morate naročiti na “poslovni” ali “podjetniški” načrt in plačati za izbirni dodatek Box KeySafe. Zaradi tega je vaše šifriranje zasebno in večina ponudnikov EFSS ga ne ponuja.

Box uporablja tudi zavijanje s ključi, kar pomeni, da ne šifrira samo vaše vsebine, temveč tudi šifrirni ključ. Za to Box uporablja tudi 256-bitni AES.

Če se želite izogniti plačilu dražjih načrtov in Box KeySafe, lahko s Boxcryptorjem nastavite tudi zasebno, končno šifriranje. Na voljo je tudi enotna prijava (SSO), ki zaposlenim omogoča prijavo v več poslovnih sistemov z istimi poverilnicami. Podprte možnosti SSO vključujejo OneLogin, Okta in Bitium.

Polje uporabnikom omogoča nastavitev dvofaktorne avtentikacije za zaščito pred šibkimi gesli. Če je omogočena dvofaktorska avtentikacija, bodo uporabniki morali vnesti varnostno kodo, ki jo ob prijavi v polje iz neznane naprave pošljejo na njihov telefon. To zmanjšuje tveganje, ki ga predstavljajo šibka gesla, ker preprečuje grobo silo.

Všeč nam je tudi dejstvo, da Box omogoča nastavitev zahtev po geslu po meri. Tako lahko drugim uporabnikom preprečite ustvarjanje šibkih gesel.

Poleg tega ima Box pripenjanje naprav, s katerim lahko omejite število naprav, ki jih lahko vsak uporabnik sinhronizira. Ta funkcija omogoča tudi preverjanje, katere naprave uporabljajo vaši uporabniki. Tako točno veste, katere naprave imajo dostop do vašega shrambe v oblaku.

Ko odklopite napravo, samo prekinete dostop do svojega shranjevanja v oblaku, kar onemogoči prihodnje sinhronizacije. To pomeni, da nobena prej sinhronizirana vsebina ne bo izbrisana, zato to ni dober način zaščite pred izgubljeno ali ukradeno napravo. Če želite to funkcijo, poskusite Egnyte Connect ali Dropbox Business. 

Druga zanimivost je “škatlasti ščit, ki vam omogoča, da svojo vsebino označite z varnostnimi klasifikacijami, kot so” zaupne “. Nato lahko na primer poskrbite, da zaupne vsebine ne boste mogli deliti zunaj vaše organizacije. Prav tako lahko odkrijete nenavadno vedenje prenosa in dostop do vsebine s sumljivih sej ali lokacij.

Podpora

škatlasta podpora

Če naletite na težavo z vidikom polja, ga lahko poskusite rešiti s pomočjo člankov v zbirki znanja skupnosti. Zbirka znanja vsebuje članke za odpravljanje težav, vodnike, podporne članke in študije primerov. Mnogi od njih so napisali kolegi uporabniki Boxa. 

Če vam zbirka znanja ne pomaga, skupnost Box ponuja tudi uporabniške forume, kot so forumi za odpravljanje težav in forume za razvijalce Boxa. Svetovanje s skupnostjo je odličen način, kako uporabiti podporo množice za kreativne ideje. Poleg tega so forumi aktivni in moderatorji pogosto odgovarjajo na vprašanja.

Obstaja tudi Univerza Box, ki ima veliko video vadnic in načrtovanih sej v živo, s pomočjo katerih se boste naučili uporabljati osnovne in napredne funkcije Boxa.

Poleg podpore skupnosti Box ponuja možnosti klepeta in telefona za tiste, ki imajo nujne težave, ki jih je treba rešiti. Možnost klepeta je kot nalašč za uporabnike, ki jim tehnologija ni tuja in lahko težavo sporočijo v samo nekaj vrsticah. Žal je klepet v živo na voljo le v delovnem času, od 9.00 do 18.00.

Med klepetom smo postavljali več vprašanj in dobili hitre odgovore. Vendar smo dobili nasprotujoče si informacije, ko smo povprašali o razpoložljivosti podpornih kanalov med delovnim tednom. Kljub temu so na vsa ostala vprašanja odgovorili zadovoljivo.  

Če se raje pogovarjate po telefonu, lahko zahtevate povratni klic. Kot klepet je na voljo samo v delovnem času. Vendar to velja samo za “standardno podporo”, ki je brezplačno vključena v vašo licenco Box.

polje-e-poštna zahteva

Vendar pa s premierno ali platinsko podporo dobite 24-urno podporo za klice, 99,9-odstotno zagotovljeno podaljšanje časa, prijave na kraju samem in še več. 

Čeprav imajo uporabniki tudi »standardno« podporo, imajo dostop do podpore 24/7 e-pošte. Poslali smo zahtevo po e-pošti z opisom težave in odgovor dobili v treh urah, kar je dober čas za odziv.

Razsodba

Box je brez dvoma sposobna storitev EFSS. Pri premikanju vašega podjetja v spletu vam ne bo manjkalo ničesar, ker se Box integrira z mnogimi aplikacijami drugih proizvajalcev, vključno z Microsoftom in Googlom. Poleg tega bodo vaše datoteke varne zaradi močnih varnostnih funkcij. Načrti za oblikovanje cen bi lahko bili boljše vrednosti, čeprav ponujajo neomejeno skladiščenje in številne funkcije.

Če vam je na trdem disku malo prostora, lahko uporabite selektivno sinhronizacijo za shranjevanje samo določenih datotek na trdem disku. Poleg teh funkcij Box ponuja obsežne možnosti podpore in možnosti upravljanja uporabnikov.

Kljub temu morda ne boste našli Boxa po vaši meri ali pa boste morda želeli storitev, ki ima sinhronizacijo na ravni bloka in cenejše načrte. Za to se posvetujte z našimi pregledi EFSS glede alternativnih idej. To je reklo, kaj misliš o Boxu? Ali izpolnjuje vaša pričakovanja ali potrebujete drugo storitev? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me