Pregled krajev – posodobljeno 2020

Pregled kramljanja

Storitev, ki je toliko kot aplikacija za upravljanje nalog kot ponudnik EFSS, bo Huddle z nekaterimi verjetno osvojil zveste oboževalce, druge pa odvrnil prav tako hitro. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled za kramljanje.


Najboljši EFSS

Huddle je zanimiva londonska storitev, namenjena sodelovanju in upravljanju dokumentov. Najbolj primeren bo za velika podjetja, ki si ne zamerijo veliko plačati za odlično orodje za sodelovanje. Čeprav je podobno kot pri naših najboljših storitvah EFSS, Huddle ni pravi EFSS, zato to ne pozabite upoštevati ves čas pregleda.

Če menite, da zaradi tega morda ni najboljše orodje za vas, razmislite o uporabi storitve EFSS ali ene od storitev v našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za skupine ekip.

Če rečem, Huddle ni brez svojih prednosti. Združuje shranjevanje vsebine z zmožnostjo upravljanja datotek in opravil, kar bo všeč podjetjem, ki želijo poenostaviti in izboljšati delovanje svojih skupin na projektih. 

Ima tudi dobro uporabniško izkušnjo, sposobno skupno rabo datotek in map, izvorna orodja za produktivnost in integracijo Microsoft Officea. Poleg tega bo njegova odlična podpora pomagala, če naletite na težavo. 

Vendar obstajajo slabosti, vključno z zajetno ceno, omejeno sinhronizacijo in malo upravljavskih zmogljivosti. Če se vam to ne zdi večja težava, si preberite nadaljevanje podrobnosti o kramljanju v spodnjih kategorijah.

Moči & Slabosti

Alternativa za Huddle

Cenitev

Huddle nima najboljših cen na trgu. Pravzaprav se ne približa najbolj cenjenim storitvam. Vendar obstajata dva načrta, ki nadomeščata njihovo visoko ceno, saj ponujata brezplačne licence za zunanje uporabnike. Poleg tega, če ste večje podjetje, je morda najdražji načrt pravilna namestitev, ki vam daje več denarja.

Cene kramljanja se začnejo pri 10 USD na mesec na uporabnika in so odvisne od velikosti vašega podjetja. V ponudbi so štirje načrti: Huddle Starter, Huddle Huddle, Huddle Plus in Huddle Premier.

Načrt Huddle Starter se začne pri 180 USD na mesec na uporabnika, s tem da zagotovi le 100 GB prostora za shranjevanje in možnost ustvarjanja 100 delovnih mest. Ta lahko sprejme od 10 do 99 zaposlenih in omeji največjo velikost datoteke pri 2 GB.

Če želite več prostora za shranjevanje, večjo velikost datoteke in druge funkcije, se lahko naročite na načrt kramljanja. Z njo dobite 500 GB prostora za shranjevanje, največjo velikost datoteke 20 GB, 500 delovnih skupin in brezplačne licence zunanjih uporabnikov, kar je skupno do trikrat večje od števila zaposlenih. Potrebuje najmanj 15 uporabnikov in znaša 240 USD na mesec na uporabnika.

Načrt Huddle Plus poveča prostor za shranjevanje na 1TB, zagotavlja pa neomejene delovne prostore in brezplačne licence za zunanje uporabnike, skupaj do petkrat večje od števila vaših uporabnikov. Za to se boste morali odšteti s 360 USD na mesec na uporabnika.

Premier načrt

Če bodo vaše potrebe še višje, se lahko naročite na program Premikanje premierja. Potrebuje najmanj 100 uporabnikov, zagotavlja neomejen prostor za shranjevanje, neomejeno število delovnih prostorov in neomejeno število licenc za zunanje uporabnike. Toda za razliko od prejšnjih dveh načrtov morate plačati za dodajanje zunanjih uporabnikov. Kljub temu se boste morali obrniti na družbo Huddle, da dobite oceno cene tega načrta.

Vsi načrti imajo popust več zaposlenih, zato se bo morda izplačalo doseči največje število uporabnikov, ki jih morda potrebujete. Tudi načrti imajo več funkcij, ki jih lahko pregledate na tej strani.

Te cene so, najmanj rečeno, strme. Dobite več z izkoriščanjem brezplačnih zunanjih licenc, ki jih dobite s programoma Huddle Huddle in Huddle Plus. 

Če menite, da to ne bo bistveno bolje ali da ne boste mogli zaslužiti svojega denarja, razmislite o uporabi programa OneDrive for Business. Je cenejši, nudi ločen prostor za vsakega uporabnika, se integrira z drugimi Microsoftovim aplikacijam in ima številne druge strani, o katerih si lahko preberete v našem pregledu OneDrive for Business..

Uporabniška izkušnja

Huddle je dobro delo, saj zagotavlja prijetno uporabniško izkušnjo v namiznih, spletnih in mobilnih odjemalcih. Vmesniki so jasni in privlačni, tako da boste vedeli, kaj narediti naprej.

Huddle ni čista rešitev EFSS, ampak ponuja vse potrebne stranke, kot so te rešitve. Vendar namizni odjemalec ne sledi standardnemu modelu sinhronizacije, ki vsebuje mapo za sinhronizacijo in ikono sistemske vrstice. Ikona je prisotna, mapa za sinhronizacijo pa ne. Namesto tega namizni odjemalec prikazuje vašo datoteko v ustreznem oknu.

skregati-namizni odjemalec

Ugotavljamo, da gre za nekoliko počasnejšo rešitev kot za uporabo datotek za raziskovanje datotek. Kljub temu namizni odjemalec prikazuje vaše najnovejše datoteke, kar omogoča lažji dostop do njih. Datoteke lahko zaznamujete tudi za hitrejši dostop. Če datotek ne najdete sami, se lahko zanesete na funkcijo iskanja, ki išče datoteke, ko začnete tipkati.

Podobno je pri nalaganju datotek potrebno izbrati in izbrati datoteke, namesto da jih vlečete in spustite, tako kot lahko z običajnimi marami za sinhronizacijo. Če želite to, lahko spletno stranko odprete s povezavo v namiznem odjemalcu.

klepetalnica-spletni odjemalec

Spletni odjemalec olajša nalaganje datotek, saj lahko preprosto povlečete kamor koli. To se morda ne sliši veliko, vendar številne storitve zahtevajo, da ciljate na določeno območje ali okno. Za tiste, ki želijo takšen pristop, ga ponuja tudi Huddle. Poleg tega lahko naložite mapo.

Ogled datotek

Ko naložite datoteke, jih Huddle prikaže v osrednjem podoknu v pogledih seznama ali omrežja. Z levo stransko vrstico lahko premikate po aplikaciji, zgornja vrstica pa vam omogoča dostop do nedavnih datotek, zaznamkov in iskanje datotek. Desna stranska vrstica omogoča izvajanje dejanj v trenutni mapi in ustvarjanje novih datotek in map. 

Dejanja datotek lahko izvedete tako, da jih kliknete z desno miškino tipko, kliknete tri pike, povezane z datoteko, ali izberete več datotek in izvedete dejanje z desne stranske vrstice.

Spletna stranka je jasna, gladka, privlačna in uporablja veliko negativnega prostora. Zahvaljujoč temu ne boste imeli izgube, kaj storiti.

Če ste na poti, lahko z mobilno aplikacijo dostopate do datotek, jih naložite ali ustvarite novo mapo, vendar ne ustvarite datotek. To zmanjšuje njegovo uporabnost, zato boste morali za ustvarjanje datotek uporabljati spletni odjemalec, ko ga niste na namizju.

Kljub temu aplikacija omogoča ogled nedavnih datotek, dejavnosti delovnega prostora in nalog, ki so vam bile dodeljene. Poleg tega lahko iščete datoteke, si ogledate obvestila in dostopate do zaznamkov. Aplikacija je jasna in enostavna za uporabo.

Upravljanje uporabnikov

Huddle nima močnih zmožnosti upravljanja uporabnikov, ker manjkajo ključne komponente, na primer dodeljevanje različnih vlog uporabnikom, upravljanje uporabniških dovoljenj na ravni uporabnikov in ustvarjanje poročil. Kljub temu je nekaj funkcij, ki jih podrobneje opisujemo v nadaljevanju.

skregati-povabiti-uporabnike

Tako kot pri storitvah EFSS, morate uporabnike povabiti, da se vam pridružijo, da jih lahko upravljate. Huddle ima preprost vmesnik za povabilo ljudi. Ko bodo sprejeli vaše povabilo, bodo del vaše ekipe. 

Uporabnike lahko hkrati povabite v več skupin, vendar ne morete nastaviti nobenega od njihovih dovoljenj. Če želite to narediti, morate na levi stranski vrstici klikniti gumb »nastavitve« in nato zavihek »uporabniki«. Nato boste lahko spremenili, v katerih skupinah so uporabniki, jih postavili za upravitelje in jih odstranili iz delovnega prostora.

Poleg tega lahko prilagodite uporabniške privilegije, ki nadzorujejo, kaj lahko uporabniki počnejo na ravni delovnega prostora. Ti privilegiji vključujejo ustvarjanje map, ustvarjanje javnih povezav s strani urednikov in omogočanje spleta Office, čustvene simbole in Word primerjavo.

V primerjavi z rešitvami EFSS pa upravljanje uporabnikov Huddle-a pušča veliko želenega. Vloga »manager« je edina, ki jo lahko dodelite, ne morete upravljati dovoljenj za vsakega uporabnika in ni nobenega poročila, ki bi ga lahko ustvarili, da bi dobili pregled nad tem, kaj počnejo vaši uporabniki. Za to se boste morali zanesti na vir dejavnosti, vendar je to šibko nadomestilo.

Če potrebujete bolj napredne možnosti upravljanja uporabnikov, poskusite preizkusiti Citrix ShareFile. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Citrix ShareFile.

Mapa & Deljenje datotek

Skupnost ponuja preprosto funkcijo skupne rabe, ki opravi nalogo, vendar ne omogoča, da za svoje delnice uporabite možnosti nadzora vsebine. Vendar lahko določite, katere skupine lahko dostopajo do vaših map v skupni rabi, tako da dodelite eno od več dovoljenj.

Skupna raba datotek in map lahko delite s spletom ali mobilnimi odjemalci. Najlažji način za to je, da z desno miškino tipko kliknite datoteko ali mapo in izberete »skupno rabo«. V obeh primerih se odpre okno, ki vam omogoča, da dodate uporabnike, s katerimi želite deliti svojo vsebino.

klepetanje-spletna raba

Uporabnike je enostavno dodati, saj uporabnika morate le klikniti s seznama. Poleg tega lahko hitro najdete uporabnike tako, da v iskalno vrstico vnesete njihovo ime. Dodate lahko tudi sporočilo, ki je v skupni rabi. Ko končate, lahko kliknete »daj v skupno rabo«. 

Dovoljenja za delitev ni mogoče določiti na posamezni ravni. To je logično, saj se Huddle vrti okoli skupin uporabnikov, vendar bi bil koristen dodatek, če želite datoteke deliti z uporabniki, ki nimajo enakih privilegij kot njihova ekipa. 

Skupine delovnih skupin

Prav tako ni mogoče zaščititi datotek pri skupni rabi z zunanjimi uporabniki, vendar Huddle uporabnike loči na namenske delovne prostore, na katere morate uporabnike povabiti. To pomaga ohranjati varnost in nadzor nad tem, kdo lahko vidi in ureja datoteke, zaradi česar klasične možnosti nadzora vsebine niso tako potrebne. 

Poleg tega delovni prostor omogoča povabilo zunanjih sodelavcev. Več o delovnih prostorih bomo govorili v spodnjem razdelku »orodja za produktivnost«.

tiščanje-tim-dostop

Lahko pa določite skupinski dostop za določene mape. V tem primeru lahko nastavite eno od več dovoljenj za skupine uporabnikov:

  • Brez dostopa: do mape in njenih podmap ne morete videti ali dostopati do nje
  • Pregledovalnik (samo na spletu): lahko si ogleda vsebino samo v kramljanju in ne more prenesti, kopirati ali premikati vsebine
  • Pregledovalnik: poleg pregledovanja si lahko ogledate, prenesete in odprete vsebino v aplikacijah
  • Urejevalnik: lahko si ogleduje, nalaga, dodaja in posodablja vsebino v drugih aplikacijah

gužva-datoteke-zahteve

Če želite deliti od drugih, lahko to storite tako, da ustvarite zahtevo po datoteki. Če želite to narediti, morate določiti, katere datoteke želite, kam naj gredo, kdo jih mora zagotoviti in kako dolgo naj bodo datoteke na voljo. Je uporabna in naprednejša funkcija v primerjavi s standardnimi zahtevami po datotekah.

Aplikacija za mobilne naprave ne omogoča nastavitve nastavitev dostopa do mape, vendar jo lahko uporabite za skupno rabo datotek. Datoteko boste morali odpreti, se dotakniti gumba s puščico in izberite ljudi, s katerimi jih želite dati v skupno rabo.

Če potrebujete bolj celovito rešitev za skupno rabo, priporočamo FileCloud. Omogoča vam, da svoje delnice zavarujete z možnostmi nadzora vsebine in omogoča skupno rabo z namizja. Če želite izvedeti več o njegovi skupni rabi in drugih funkcijah, preberite naš pregled FileCloud.

Sinhronizacija

Skupina ne uporablja klasičnega modela sinhronizacije, namizni odjemalec pa ima težave s prenosom zip datotek. Datoteke ni mogoče vleči in spustiti, zato jih boste morali ročno izbrati in izbrati.

Ker Huddle ne uporablja mape za sinhronizacijo, ne boste mogli izbrati, katere datoteke ali mape naj se sinhronizirajo v oblak. Pravzaprav Huddle deluje kot omrežni pogon, v smislu, da vsebino pretaka v računalnik, ko ga zahtevate, da ga odprete. To vam pomaga prihraniti prostor, hkrati pa tudi ne omogoča dela s datotekami, ko ste brez povezave.

huddle-desktop-upload

Ker datotek ne morete preprosto povleči in spustiti, morate odpreti namizni odjemalec in na vrhu klikniti ikono za majhno nalaganje. To odpre dialog, s katerim lahko izberete datoteke, ki jih želite naložiti. Če želite preveriti, kako sinhronizacija deluje in kako hitro nalaga datoteke, smo izbrali našo mapo z 1 GB z zadrgo in jo shranili v oblak.

Vendar ga Huddle ni mogel prenesti brez napak, in dobili smo sporočilo, da je “nekaj šlo narobe”. Kljub temu smo brez težav naložili druge datoteke.

Ko sinhronizirate datoteke z namizjem, jih lahko odprete v načinih samo za branje in urejanje in zaklepanje. Urejanje datotek bo hitro, saj bomo uporabili algoritem za sinhronizacijo na ravni blokov. To skrajša čas, potreben za nalaganje datotek, ker naloži samo spremenjene dele datoteke, ne pa celotne datoteke.

Orodja za produktivnost

Huddle ne ponuja knjižnice aplikacij za produktivnost, kot to počnejo storitve EFSS, ampak se integrira s sistemom Office Online in njegovim računalnikom. Upoštevajte, da za uporabo katerega koli od njih potrebujete aktivno licenco Office 365. Poleg tega lahko ustvarite delovne prostore okoli določenih skupin, kar vam pomaga, da ste bolj organizirani in produktivni.

naloge-stiskanje

Poleg tega Huddle ponuja izvorne zmožnosti upravljanja nalog. Nalogo je enostavno ustvariti in jo prilagoditi po svojih željah. Najprej morate na levi stranski vrstici spletnega odjemalca odpreti stran »Naloge«. Nato lahko nalogo poimenujete, ji dodelite status, ga dodelite osebi in navedete začetne in končne datume.

Ko ustvarite naloge, se prikažejo na seznamu, ki ga lahko filtrirate po osebi, ki jim je dodeljena, njihovemu statusu in datumu zapadlosti. Če imate veliko nalog in jih morate izvoziti, lahko to storite tako, da z njimi ustvarite CSV. Poleg tega, ko imate opravka z veliko nalogami, je enostavno izgubiti sled, kdo je kaj storil, zato Huddle ponuja revizijsko sled, v kateri so podrobno opisana dejanja opravila.

Če ste lastnik podjetja in želite primerjati Huddleve možnosti upravljanja nalog z drugačno rešitvijo, si oglejte članek o najboljši programski opremi za upravljanje projektov..

Huddle omogoča tudi ustvarjanje in upravljanje zapiskov, podobno kot najboljše aplikacije za beleženje. Urejevalnik beležk ne ponuja veliko možnosti, druga dejanja, ki jih lahko izvajate, pa vključujejo ustvarjanje nalog, povezanih z beležko, dodajanje komentarjev, upravljanje različic in predogled dejavnosti v beležki.. 

Poleg tega lahko dodate odobritev, jo zaklenete, da preprečite urejanje in dobite skupno povezavo. Vsa omenjena dejanja so na voljo tudi za druge datoteke.

Vsa ta dejanja in funkcije so ugnezdene v logičnem prostoru, ki ga Huddle imenuje “delovni prostor.” Ustvarite lahko delovne prostore, osredotočene na skupine, projekte ali stranke. Imate dostop do enega delovnega prostora hkrati, vendar lahko preprosto preklapljate med delovnimi prostori, ki ste jim del, ali ustvarjate nove. 

Delovni prostori omogočajo tudi varno interakcijo s strankami, ki so zunaj vaše organizacije, ne da bi vam bilo treba upravljati dovoljenja in pravice dostopa.

Varnost

Varnost v oblaku Huddle je močna, saj ima trdno šifriranje, tranzitni protokol in utrjene podatkovne centre. To, skupaj z dvofaktorno overitvijo, vam bo pomagalo, da ne postanete žrtev kibernetske kriminalitete.

huddle-varnost

Huddle uporablja 128-bitno ali 256-bitno šifriranje AES – odvisno od brskalnika – s protokolom TLS za zaščito datotek med prevozom v njegove podatkovne centre in 256-bitnim AES-om, da jih zaščiti v mirovanju.. 

Zasebno šifriranje ni na voljo, če pa želite, poskusite poskusiti Egnyte Connect. Več o njegovih varnostnih funkcijah lahko izveste v našem pregledu Egnyte Connect.

Podatkovni centri Huddle se nahajajo v ZDA, Evropi in Veliki Britaniji, tako da lahko izberete regijo, v katero želite shraniti svoje podatke. Odvisno od tega, katero področje izberete, bodo veljali različni zakoni in predpisi v oblaku. Vendar so podatkovni centri certificirani po ISO 27001, kar pomeni, da zagotavljajo ustrezno informacijsko varnost. 

Poleg tega imajo podatkovni centri akreditacije SAS 70 Type II in SSAE 16. Imajo tudi 24-urni nadzor, varnostno osebje na kraju samem, biometrične optične bralnike in sistem dovolilnic, ki omejuje gibanje znotraj podatkovnega centra.

Varnost in šifriranje podatkovnega centra vas ne bosta zaščitili, če nekdo ukrade vaše poverilnice. Če želite to preprečiti, morate namesto šibkega imeti močno geslo. Žal vam Huddle pri tem ne pomaga, saj ne omogoča nastavitve zahtev po geslu po meri. 

Lahko pa omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti, ki ščiti vaš račun tako, da od uporabnikov zahteva, da ob prijavi iz neznane naprave vnesejo varnostno kodo. Huddle omogoča tudi enkratno prijavo, kar omogoča prijavo v Huddle z istimi poverilnicami, ki jih uporabljate za prijavo v druge poslovne sisteme.

Če nekdo ukrade napravo pri enem od vaših uporabnikov, ga lahko odstranite iz delovnega prostora, da onemogočite morebitne prihodnje sinhronizacije datotek. S tem ne boste odstranili datotek, ki so že sinhronizirane s to napravo, vendar bo oddaljeno brisanje in Huddle vam omogoča, da ga izvedete.

Podpora

Zbirka znanja Huddle je na voljo vsem strankam, medtem ko so klepeti, telefonska in vsestranska podpora na voljo samo naročnikom načrtov Huddle Plus in Huddle Premier. Prav tako lahko oddate zahtevek po e-pošti in na ta način dobite pomoč. Odziv smo dobili v kratkem času, kar je odličen rezultat.

stiskati-pomagati

Bazo znanja lahko odprete s spletnim odjemalcem, tako da v zgornjem desnem kotu kliknete ikono računa. Po zbirki znanja lahko iščete članke, ki jih potrebujete, ali po kategoriji. 

Članki so jedrnati, enostavni za spremljanje in obilo posnetkov zaslona, ​​ki vam bodo v pomoč. Z zbirko znanja se lahko tudi prijavite na usposabljanje, kar v bistvu pomeni, da lahko naložite posnetke vadb na zahtevo. Kljub temu je imeti videoposnetke odličen način za učenje uporabnikov.

Če ne najdete odgovora, lahko pošljete prošnjo za pomoč. To smo storili ob 12:40 in dobili odgovor čez približno eno uro, kar je odličen odzivni čas. Odgovorov številnih uporabnikov ni mogoče združiti, ker ne obstajajo forumi skupnosti.

Razsodba

Huddle je karirana storitev. Ima veliko prednosti, vključno z dobro uporabniško izkušnjo, izvornimi orodji za produktivnost, močno varnostjo in odlično podporo. Vendar ima tudi več pomanjkljivosti, kot so dragi načrti, omejena sinhronizacija in malo upravljavskih zmogljivosti. Če bi napredek na teh področjih naredili bolj zanimivo storitev.

Vendar bodo podjetja, ki se ne strinjajo s ceno in ki zahtevajo zmogljivosti upravljanja, skupaj s shranjevanjem vsebine, ugotovila, da je Huddle primerna rešitev. Tisti, ki potrebujejo sinhronizacijo datotek in skupno rabo, bi morali iskati drugje.

Kaj misliš o Huddle? Ali ponuja tisto, kar potrebujete, ali imate drugo storitev, ki ustreza vašemu poslovnemu primeru? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me