Pregled datoteke FilesAnywhere – posodobljeno 2020

FilesAnywhere Review

FilesAnywhere je trden ponudnik EFSS, ki ne ponuja ravno tega, kar počnejo njegovi konkurenti. Medtem ko ima pravico za skupno rabo in sinhronizacijo, je lahko njena cena nekoliko prijaznejša in razčistiti lahko njen vmesnik. Za podrobnosti preberite celoten pregled FilesAnywhere.


Najboljši EFSS

FilesAnywhere je storitev za shranjevanje v oblaku s sedežem v ZDA, ki je začela delovati leta 1999, kar je po IT-ju postalo starodavno. Podjetje se osredotoča na velika podjetja in tako kot druge storitve za shranjevanje v oblaku podjetja, vam lahko FilesAnywhere pomaga izboljšati sodelovanje zaposlenih in olajšati delo. Bodite z nami, ko bomo podrobno opisali njegove zmogljivosti v tem pregledu FilesAnywhere.

FilesAnywhere ima zmožnosti sinhronizacije in skupne rabe, močne varnostne funkcije in odlično upravljanje uporabnika. Vendar smo ugotovili, da je njegovo združevanje starih in novih vmesnikov čudno, saj novi vmesnik ne more narediti vsega, kar lahko stari. 

Ni veliko orodij za produktivnost, ki jih lahko uporabite, tako da, če je to vaša glavna uporaba za FilesAnywhere, upoštevajte naše priporočilo v spodnjem razdelku »orodja za produktivnost«. Naročninski načrti imajo dobro vrednost, toda tisti, ki potrebujejo več prostora za shranjevanje, bodo našli druge storitve primernejše. Prav tako ni klepeta ali podpore 24/7. 

Zaradi tega je FilesAnywhere mešana torba in tista, ki ne more sestaviti našega seznama najboljših storitev EFSS. Vendar je FilesAnywhere več, in če te pomanjkljivosti niso izklopile, ostanite pri nas, ko bomo podrobneje raziskali to storitev za shranjevanje v oblaku v spodnjih kategorijah.

Moči & Slabosti

Alternativa za datoteke FilesAnywhere

Cenitev

Všeč so nam cene FilesAnywhere, vendar velikost prostora za shranjevanje ostaja malo želenega. Načrti ne ponujajo veliko prostora za shranjevanje, vendar bi to morda bilo dovolj za nekatera podjetja. Vendar druge storitve ponujajo veliko več za nekoliko višjo ceno.

FilesAnywhere ponuja tri načrte: Business Starter, Professional in On Premise. Business Starter zahteva, da imate dva do pet uporabnikov, pri zaračunavanju letno pa 4,49 USD na uporabnika ali 4,99 USD na uporabnika, če mesečno zaračunavate.

Ponuja 100 GB prostora za shranjevanje, ki ga lahko povečate do 1 TB. Ponuja tudi neomejene velikosti datotek in vse standardne funkcije EFSS, vključno z različico datotek, dostopom do API-ja, vtičniki in mobilnimi aplikacijami. 

Business Starter je spodoben načrt, če imate malo uporabnikov, s katerimi vam ni treba upravljati, če ne potrebujete veliko prostora za shranjevanje in če ne potrebujete varnostnih funkcij, kot sta SSL in šifriranje v mirovanju. Business Starter ne vključuje niti namizne aplikacije FilesAnywhere.

Zaklepanje teh najpomembnejših funkcij za dražji načrt je nekaj, česar nobena druga storitev ne počne. Če želite še nekaj, se lahko naročite na program OneDrive’s Plan One, ki vam prejme 1TB na uporabnika za 60 USD na uporabnika na leto in začne se z enim uporabnikom. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu OneDrive for Business.

FilesAnywhere Professional

Strokovni načrt zagotavlja 2TB prostora za shranjevanje, ki ga lahko povečate na 5TB. Načrt zahteva tudi, da imate najmanj štiri uporabnike in največ 100. Za uporabnika letno zaračunavate 8,99 USD na mesec ali 9,99 USD na mesec, če se odločite za plačilo mesečno. 

Poleg zagotavljanja tržnih standardnih varnostnih funkcij, Professional dodaja tudi možnost upravljanja skupin, dodeljevanje vlog, sinhronizacijo datotek s pomočjo namizne aplikacije, iskanje celotnih besedil in še več. 

Ta načrt ima več funkcij, ki ustrezajo tržnemu standardu, vendar se vseeno začne z le 2TB prostora za shranjevanje, kar bi lahko bilo 100 uporabnikom. Če potrebujete več kot 5TB prostora za shranjevanje, se boste morali obrniti na predstavnika računa, da dobite ponudbo.

Če želite toliko prostora za shranjevanje, a cena vam ne ustreza, vam Officeov načrt Office ponuja 5 TB za pet do 25 uporabnikov. Če se letno zaračuna, znaša 8 USD na uporabnika na mesec. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Egnyte Connect.

Prilagajanje datotek povsod

Končni načrt, Na progi, je prilagodljiv. FileAnywhere sprejema letna in večletna plačila, kar verjetno prinaša večje popuste. Ponuja neomejeno shranjevanje in lahko podpira neomejene uporabnike, razvoj po meri in rešitev v oblaku, ki ustreza prostoru, kar ustreza temu, čemur pravimo hibridni oblak.

Hibridni oblak vam omogoča, da podatke ločite med storitvami na kraju samem in strežniki FilesAnywhere, kar vam pomaga doseči hitrejše hitrosti. Če imate podatke na mestu, pomeni, da lahko prilagodite varnostne funkcije in izvedete druge zaščitne ukrepe. Za oceno cene tega načrta se boste morali obrniti na FilesAnywhere. 

Seznam funkcij, ki jih imajo načrti, je obsežen in vseh teh ne moremo zajeti, zato vas vabimo, da jih preverite tukaj.

Uporabniška izkušnja

Na splošno ima FilesAnywhere dostojno delo v oddelku za uporabniško izkušnjo, vendar ga ni mogoče primerjati z drugimi rešitvami. Namizni odjemalec ni na voljo za vse načrte, dva spletna vmesnika pa potrebujeta več dela, ker je eden neroden, drugi pa nima dostopa do vseh funkcij.

FilesAnywhere vam omogoča dostop do shranjevanja v oblaku s pomočjo namiznih, spletnih ali mobilnih odjemalcev. Odjemalci namizja so na voljo za Windows in Mac, ne pa tudi za Linux. Če ste uporabnik Linuxa, priporočamo Dropbox Business. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu Dropbox Business.

CloudSync, namizni odjemalec FileAnywhere, je na voljo za Windows, vendar je sinhronizacija datotek na Macu del odjemalca “varnostne kopije za mac”. Za ta pregled smo uporabili CloudSync za Windows. Če uporabljate Mac, je lahko vaša uporabniška izkušnja nekoliko drugačna.

Za razliko od drugih storitev odjemalec za sinhronizacijo sistema Windows ni na voljo z vsemi načrti; lahko ga uporabljate samo z načrti Professional ali Enterprise.

datoteke-kjerkoli-namizni odjemalec

Podobno tudi namizni odjemalec uporablja standardni model sinhronizacije – mapo za sinhronizacijo in ikono sistemske vrstice – vendar ikona ne prikazuje vaših nedavnih datotek in drugih koristnih informacij v urejenem pojavnem oknu, kot to počnejo druge storitve EFSS.

Stanje sinhronizacije FilesAnywhere

Ta ikona sistemske vrstice odpre okno, ki prikazuje vaše stanje sinhronizacije in omogoča dostop do nastavitev. To je jasno in enostavno za uporabo, vendar je okno stanja sinhronizacije, ki vam omogoča izklop sinhronizacije, lahko v kombinaciji z oknom z nastavitvami poenostavljeno. Glede na to nam je všeč, kako sinhronska mapa obogati datoteke z ikonami, ki prikazujejo njihovo stanje sinhronizacije.

Spletni odjemalec je drugačna zver. Glede na to, ali se prijavite kot skrbnik ali standardni uporabnik, dobite dostop do skrbnika ali uporabnika. Če se prijavite kot uporabnik, lahko uporabite napredni vmesnik ali nov, racionaliziran vmesnik, ki ponuja manj možnosti.

datoteke-kjerkoli-skrbniška konzola

Administratorska konzola se počuti moderno in privlačno. Gumbi na vrhu omogočajo dostop do uporabnikov, skupin, oddelkov, poročil, varnostnih nastavitev in konfiguracije spletnega mesta. Poleg tega lahko z gumbi na levi stranski vrstici hitro ustvarite uporabnike, skupine in oddelke. Na desni stranski vrstici so podatki o vašem računu, povzetek in seznam objav.

Slaba stran je, da je skrbniška konzola nekoliko počasna in nekatere operacije potrebujejo več korakov, kot je potrebno. Na primer, ko dodajate skupine za uporabnike, morate vnesti ime skupine, kliknite gumb za iskanje, ga izberite v novem pogledu, kliknite »shrani« in nato dodajte skupino na strani »dodaj uporabnika«.

datoteke-kjer koli-spletni odjemalec

Privzeti vmesnik za običajne uporabnike je videti star in neprivlačen, vendar je funkcionalen in ima veliko možnosti. V zgornjem meniju so zavihki, s katerimi lahko navigirate do odjemalca, in iskalna vrstica, ki išče datoteke med vnašanjem. Iskanje je močno, saj ponuja veliko možnosti, ki jih lahko prilagodite in celo omogočite iskanje besedila v datotekah.

FilesAnywhere Views

Privzeti pogled odjemalca je “moji dokumenti”, ki prikazuje vaše datoteke v drevesnem pogledu, na voljo pa so tudi pogledi “seznam”, “ikona”, “vrstica” in “graf”. Dejanja lahko izvedete tako, da z desne miške kliknete datoteko ali mapo iz pogleda. Če želite izbrati več predmetov, morate naložiti celoten pogled. Ta pogled omogoča tudi nalaganje vsebine prek povlečenja in spuščanja ali skozi okno.

Račun lahko nastavite v zgornjem desnem kotu ali dostopate do “lahkega” vmesnika FilesAnywhere.

datoteke-kjer koli-spletno-odjemalca-luč

“Svetlobni” vmesnik je racionaliziran, porabi veliko negativnega prostora, ima spodobno barvno shemo, omogoča gumbe v liniji in ima možnost izbire več datotek brez ponovnega nalaganja pogleda. Vendar njegova funkcija iskanja ne bi mogla najti na novo naložene datoteke in uporabljena vrstica za shranjevanje ne prikazuje, koliko trenutno uporabljate, če je ne ročno osvežite.

Poleg tega izvajanje dejanj na posameznih datotekah in mapah odpre novo okno na dnu strani. Okno je okorno, del njega pa je zasenčen z belim prostorom.

Čeprav so spletne stranke uporabne, bi šlo daleč, če bi FilesAnywhere posodobil svoj videz in jih naredil manj nerodne.

FilesAnywhere ima odjemalca za mobilne naprave, vendar se nismo mogli prijaviti vanj s pomočjo svojih poverilnic, kar pomeni, da je trenutno neuporabna.

Upravljanje uporabnikov

FileAnywhere ima zmožnosti upravljanja uporabnikov, ki vključujejo ustvarjanje poročil, nastavitev enega od več dovoljenj za uporabnike in ustvarjanje skupin in delitev uporabnikov. Kot skrbnik lahko klonirate in lažno predstavljate uporabnike, kar je dobra možnost, če želite preveriti, kaj se lotijo.

Uporabnike lahko upravljate s skrbniško konzolo, ki vam omogoča ustvarjanje uporabnikov, skupin in oddelkov. Oddelki vam omogočajo, da ločite uporabnike, da preprečite nepooblaščeno izmenjavo podatkov, pa tudi izboljšate iskanje po uporabnikih in njihovo razvrščanje. 

Skupine vam omogočajo, da določite zbirko dovoljenj in sezname uporabnikov, ki jim ustrezajo. Tako je lažje dodeliti niz dovoljenj novim uporabnikom ali preklicati ta niz od obstoječih uporabnikov, tako da jih odstranite iz skupine.

datoteke - kjer koli - uporabniki

Če želite to storiti, morate najprej ustvariti nekaj uporabnikov. Če želite dodati uporabnike, kliknite gumb »dodaj uporabnika« in podajte potrebne podatke. Poleg standardnih podatkov o uporabniku lahko določite uporabnikovo delitev, upravitelja, prostor za shranjevanje, dovoljenja za skupno rabo mape, skupinsko pripadnost in opombe o uporabniku.

Poleg tega lahko prilagodite uporabniški vmesnik, omogočite ali onemogočite posebne vtičnike drugih proizvajalcev, onemogočite namizni odjemalec in omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA). Več o 2FA bomo govorili v varnostnem razdelku.

Dovoljenja FilesAnywhere

Ko ustvarite uporabnike, določite, do katerih skupnih map lahko dostopajo in s katerimi dovoljenji. FilesAnywhere vam omogoča, da nastavite eno od šestih ravni dovoljenj: 

  • Glavni dostop: lahko dodate, spremenite in izbrišete podatke v skupni rabi in jih tudi delite z drugimi uporabniki
  • Polni dostop: lahko spremeni in izbriše podatke v skupni rabi
  • Ustvari in posodobi: lahko spremeni ali doda podatke, ne more pa jih izbrisati
  • Samo za branje: ne morete spreminjati ali brisati
  • Samo predogled: samo predogled
  • Samo naloži: lahko samo naloži

Ta dovoljenja so privzeto nastavljena tako, da nikoli ne potečejo. Vendar jih lahko določite, da to storijo po 24 urah ali enem letu. 

datoteke-kjer koli-dodajte-skupino

Namesto da določite dovoljenja za mape za uporabnika, lahko ustvarite skupino z dovoljenji za mape in ji dodelite uporabnika. Poleg tega lahko omogočite 2FA za celotno skupino in skupini dodelite oddelek. 

Pri ustvarjanju razdelka lahko določite njegovo ime, kodo, dovoljenja za skupno rabo in največje število uporabnikov, ki jim je dodeljen prostor. Poleg tega lahko posredujete kontaktne podatke v pisarni za osebo, ki upravlja ta oddelek, in določite skrbnike oddelkov. Če združite vse te funkcije, lahko natančno nastavite, kaj lahko storijo vaši uporabniki.

Poleg tega obstajajo možnosti za kloniranje uporabnika in njihovo lažno predstavljanje. Ta seznam možnosti ni izčrpen, vendar ni možnosti, da bi dodali uporabnike v velikem obsegu, na primer iz datoteke CSV. Edino, kar lahko storite za pospešitev dodajanja uporabnikov, je, da pritisnete gumb, ki vam omogoča, da takoj po prvem dodate drugega uporabnika.

Prav tako ni možnosti, da uporabnike dodate kot zunanje sodelavce, kar bi vam prihranilo licenčno mesto, vendar kljub temu omogočajo delo z ljudmi zunaj vaše organizacije.

datoteke-kjer koli-poročila

Če želite dobiti splošni pregled različnih vidikov vašega računa, lahko ustvarite eno od 20 poročil, ki so na voljo, vključno s poročili o vsebini mape, povzetku računa, uporabniških podatkih in prenosu datotek. Na skrbniški nadzorni plošči lahko dobite tudi kratek povzetek in podatke o računu.

Skupna raba map in datotek

FilesAnywhere ima zmogljive možnosti skupne rabe, ki vključujejo ustvarjanje povezav za skupno rabo, slikovne povezave, skupno rabo mape, deljenje virtualnih map. Obstaja tudi stran, ki podrobno določa vaše skupne rabe, zato vam ni treba ročno preverjati, katero vsebino ste dali v skupno rabo z drugimi. Prav tako lahko ustvarite poročilo, v katerem so podrobno opisane vaše delitve in podatke o skupni rabi z namiznim odjemalcem.

Datoteke in mape lahko delite s spletnim ali namiznim odjemalcem. Spletni odjemalec vam omogoča skupno rabo datotek tako, da z desno miškino tipko kliknete predmet in izberete »skupno rabo« ali tako, da ustvarite skupno rabo v pogledu »Skupna raba«.

datoteke-kjer koli-spletno-deljenje

datoteke-kjer-koli-share-link

Če želite deliti datoteko, morate ustvariti povezavo. Povezavo lahko zaščitite z geslom, nastavite, da po določenem obdobju poteče, omogočite ali onemogočite prenos, določite omejitev prenosa in vas obvestite, ko je povezava dostopna ali uporabljena za prenos. Poleg tega lahko ustvarite stran po meri, ki bo potekala s povezavo. Povezavo lahko kopirate in prilepite ali pošljete po e-pošti.

Skupna raba fotografij

Če želite deliti fotografije iz svojega računa, lahko ustvarite posebno povezavo s slikami. Poleg tega lahko od drugih zahtevate, da vam pošljejo datoteke, naložijo datoteko in jo v enem samem času delijo, pošiljajo datoteke neposredno uporabnikom in celo faks datoteke (za tiste, ki ste nostalgični o 90-ih).

Če želite datoteke deliti iz različnih map, lahko to storite z uporabo virtualnih map. Najprej boste morali ustvariti navidezno mapo v meniju “orodja” spletnega odjemalca. Nato lahko dodate podmape in povežete z datotekami na poljuben način. Ko končate, mapo lahko daste v skupno rabo kot povezavo, skupinsko skupno rabo ali pa jo pošljete kot slikovno povezavo.

datoteke-kjerkoli-mapo-skupno rabo

Mape lahko tudi delite. Če želite to narediti, morate izbrati uporabnika ali skupino, ki jo želite deliti, in dodeliti raven dovoljenja.

datoteke-kjer-koli-share-desktop

Datoteke in mape lahko tudi delite kot povezave z namiznim odjemalcem. Ko ustvarite povezavo, jo lahko pošljete, pošljete po e-pošti prek Microsoft Outlooka ali jo kopirate in prilepite.

FilesAnywhere ponuja strani, ki prikazujejo različne povezave v skupni rabi in vam omogočajo, da ustvarite poročilo, ki vsebuje podrobne mape v skupni rabi. 

Sinhronizacija

FilesAnywhere uporablja klasični model sinhronizacije za prenos datotek v oblak in povezane naprave, vendar ne dosega najboljše hitrosti prenosa. Kljub temu ponuja funkcijo selektivne sinhronizacije in naloži po prvi ugodnosti algoritma za sinhronizacijo na ravni blokov.

datoteke-kjer koli-mapo za sinhronizacijo

FilesAnywhere uporablja mapo za sinhronizacijo za ogledovanje datotek v oblaku in obratno. Izberete lahko, kam želite shraniti sinhronizacijsko mapo, ki ni nekaj, kar ponuja večina storitev EFSS. Če želite prihraniti prostor, FilesAnywhere ponuja selektivno možnost sinhronizacije, ki vam omogoča, da izberete, katere datoteke želite sinhronizirati na namizje.

Datoteke in mape lahko znova sinhronizirate, če vam težave s sinhronizacijo začnejo povzročati. Vendar se to ni zgodilo, ko smo sinhronizirali preskusno mapo z zmogljivostjo 1 GB. Nalaganje se je končalo v 41 minutah in 55 sekundah, kar je 10 minut počasneje, kot smo pričakovali. Ni slab rezultat, ampak tudi ni odličen.

Kljub temu FilesAnywhere uporablja sinhronizacijo na ravni bloka, da pospeši prenos že naloženih datotek. To stori s prenosom samo spremenjenih delov datotek, ne pa celotne datoteke. To ga uvršča v redko družbo storitev, ki uporabljajo sinhronizacijo na ravni blokov.

Želeli bi videti možnost namestitve omrežnega pogona, ki bi vam omogočila dostop do datotek iz oblaka, ne da bi jih prenašali. 

Orodja za produktivnost

FilesAnywhere ponuja varnostno kopijo odjemalca, ki ni običajna med storitvami EFSS. Skupno med storitvami EFSS je integracija z mnogimi aplikacijami drugih proizvajalcev, vendar FilesAnywhere tega ne počne. Vendar pa omogoča ogled datotek in ustvarjanje obrazcev po meri s spletnim odjemalcem.

FilesAnywhere nima knjižnice aplikacij drugih proizvajalcev, kot so druge storitve EFSS, kar je logično, saj ne ponuja veliko integracij aplikacij. Datoteke lahko urejate s programom Office Online, vendar potrebuje veljavno naročnino na Office 365. Vendar lahko z obleko za Google Office in Zoho urejate dokumente brezplačno.

Poleg tega lahko uporabite Adobe Sign, Aviary Photo Editor in Autodesk Freewheel. Če uporabljate WordPress, ima FilesAnywhere vtičnik, s katerim lahko ustvarite nov vnos objave na spletnem dnevniku z datotekami iz oblaka. Tweete lahko tudi varnostno kopirate s pomočjo dodatka.

datoteke-kjer koli-računi-orodja

FilesAnywhere ima tudi orodja za račune, s pomočjo katerih lahko povečate svojo produktivnost. Ti vključujejo predogled datotek v različnih skupinah in pretvorbo slik in dokumentov v PDF.

Če želite hitro dostopati do določenih datotek, lahko z virtualnimi mapami ustvarite mape, ki vsebujejo pogosto uporabljene datoteke.

Na podoben način lahko svoje poslovne procese avtomatizirate tako, da ustvarite potek dela. Delovni tokovi vam omogočajo avtomatizacijo ponavljajočih se nalog in izmenjavo informacij med zaposlenimi, kar vam prihrani čas.

Za tiste, ki potrebujejo povratne informacije od uporabnikov, bo dragocena funkcija “eforms”. Oblike vam omogočajo, da ustvarite obrazec po meri, ga daste v skupno rabo in si ogledate poročila o obrazcih.

FilesAnywhere vam omogoča tudi varnostno kopiranje datotek, kar je redka funkcija med storitvami EFSS. Ponuja veliko možnosti, vključno z ustvarjanjem varnostnih kopij profilov in uporabo urnika za načrtovanje varnostnih kopij. Datoteke lahko varnostno kopirate s protokoli FTP, SFTP in WebDAV. Če z njimi niste seznanjeni, si preberite ločeno, kaj je FTP in kaj so navodila za WebDAV.

Vendar pa je ni enostavno in enostavno uporabiti, in če želite takšno varnostno kopijo, vam bo naš najboljši seznam varnostnih kopij podjetij dal nekaj idej.

FilesAnywhere ima spodoben nabor orodij, če pa potrebujete več, preverite polje. Za več informacij o produktivnosti svojih aplikacij si oglejte naš pregled. 

Varnost

FilesAnywhere ponuja dovolj zaščitnih funkcij v oblaku, vendar ni možnosti, da bi omogočili zasebno šifriranje ali na daljavo obrisali datoteke iz svojih naprav. Kljub temu je na voljo močno šifriranje, pa tudi funkcije, ki ščitijo vaše poverilnice. Poleg tega podatkovni centri FileAnywhere ne varčujejo z varnostnimi ukrepi in ne upoštevajo vseh potrebnih protokolov.

FilesAnywhere ščiti vaše datoteke med prevozom z uporabo 2048-bitne šifriranja SSL / SHA-2. Ko datoteke dosežejo strežnik FilesAnywhere, so zavarovane z 256-bitnim šifriranjem AES. Če uporabljate funkcijo CoolBackup, bo tudi lokalno šifrirala datoteke s pomočjo 256-bitnega AES-a. 

FilesAnywhere ne omogoča zasebnega šifriranja, zaradi česar bi lahko datoteke brali samo vi. Kljub temu je to trend pri storitvah EFSS.

Vendar FilesAnywhere omeji dostop do vaših datotek samo izbranemu številu tehnikov. Tehniki nimajo dostopa do uporabniških dokumentov, razen če to zahteva zakon. Poleg tega jih zavezujejo sporazumi o zaupnosti, ki spoštujejo vašo zasebnost.

Poleg šifriranja datotek morate svoje poverilnice zavarovati tako, da se prepričate, da vaši uporabniki ne ustvarijo šibkih gesel, temveč namesto močnih. To lahko storite tako, da na skrbniški konzoli določite najmanjšo moč in dolžino gesla.

Poleg tega lahko omejite, ali je mogoče gesla ponovno uporabiti, določiti omejitev prijav na dan, omejiti prijavo iz določenih naslovov IP in določiti najnižjo in največjo starost gesla. FilesAnywhere lahko tudi naročite, da uporabnike samodejno odjavi, da zaščiti vaš račun pred vsakršnimi posegi tretjih oseb.

Poleg tega lahko vklopite 2FA, ki od uporabnikov zahteva, da ob prijavi iz neznane naprave vnesejo dodatno kodo. Naročniki na programe Professional in On Premise imajo tudi dostop do enotne prijave, kar vam omogoča prijavo v več sistemov z istimi poverilnicami.

Varnost podatkovnega centra

Ko bodo vaše datoteke pristale v podatkovnem centru FileAnywhere, jih bo zaščitil bogat del funkcij. Najprej je podatkovni center preverjen s SOC-2 in preizkušen McAfee Secure. Objekt podatkovnega centra zagotavlja tudi zaviranje požara, zmanjšanje moči, ogrevanje, prezračevanje in klimatsko napravo. 

Poleg tega obstaja 24-urni nadzor in posebna infrastrukturna ekipa, ki deluje na kraju samem, da zagotovi, da se morebitni incidenti ali nadgradnje izvedejo čim hitreje. Če pa pride do okvare, pa se FilesAnywhere zanaša na odvečnost N + 2, da prepreči, da bi napake v eni točki vplivale na preostali del podatkovnega centra. 

FilesAnywhere uporablja tudi samodejno varnostno kopiranje, dnevne posnetke uporabniških računov in obnavljanje podatkov, da ne izgubite svojih podatkov. Poleg tega vam odvečne hrbtenične povezave omogočajo najvišjo raven povezljivosti, ne glede na morebitne težave z omrežjem. 

Podatkovni center je skladen tudi s protokoli ISO 27001, HIPAA, SSAE16, FINRA in drugimi. Na splošno te lastnosti zagotavljajo močno varnost podatkovnega centra.

Vendar pa ni nobenega načina za daljinsko brisanje podatkov iz računalnikov; lahko to storite samo za mobilne naprave. Kljub temu je koristno, če kdo od zaposlenih izgubi telefon ali ga kdo ukrade.

Podpora

Če ne veste, kako narediti nekaj s FilesAnywhere ali če naletite na težavo, je najhitrejša rešitev odpreti center za podporo. To lahko storite s pomočjo menijev v zgornjem desnem kotu skrbniške in uporabniške konzole.

datoteke-kjer koli-podporo

Središče je razdeljeno na kategorije, da boste lažje iskali odgovor, ki ga potrebujete, lahko pa ga uporabite tudi za iskalno vrstico. Ni veliko člankov, in kar je na voljo, je zelo kratko, zato je dobro, da se obrnete na podporo za pomoč.

Na skupino za podporo se lahko obrnete po e-pošti ali telefonu med delovnim časom od 7.00 do 19.00. CST Podjetniški uporabniki uživajo 24-urno podporo v nujnih primerih. Poslali smo več e-poštnih sporočil in par je prejel takojšnje odgovore. Kljub temu ne obstaja podpora za klepet, zato bi bilo njegovo dodajanje koristno za uporabnike, ki raje tipkajo.

Prav tako ni forumov skupnosti, ki bi vam omogočil, da dobite možno rešitev od več uporabnikov.

Razsodba

Če si ogledujete njegove pomanjkljivosti, je FilesAnywhere sposobna storitev. Ima močno varnost, zanesljivo sinhronizacijo, odlične možnosti za skupno rabo, dostojen nabor produktivnosti in odlične možnosti upravljanja uporabnikov.

Vendar pa bi morali tisti, ki si želijo največ zalogaja, poiskati drugje. To velja tudi za uporabniško izkušnjo. Neprekinjena podpora ni na voljo, manjka tudi velika knjižnica integracij.

Kaj menite o FilesAnywhere? Je dober kandidat za vaše podjetje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me