Pregled datoteke FileCloud – posodobljeno 2020

FileCloud Pregled

FileCloud je na nek način zanimiv EFSS, kot je odlično upravljanje uporabnikov, v nekaterih drugih pa primanjkuje, kot so zmožnosti sinhronizacije. Preberite vse o tej mešani vrečki v našem celotnem pregledu FileCloud.


Najboljši EFSS

Pomembno je izbrati pravo storitev shranjevanja v oblaku za potrebe vašega podjetja. Zunaj je veliko služb, zato smo pšenico ločili od drobovja v našem najboljšem krogu EFSS. FileCloud bo morda na tem seznamu, vendar je nekaj korakov za najboljšimi storitvami v nekaterih kategorijah. O tem bomo podrobneje govorili v tem pregledu FileCloud.

Kljub temu lahko FileCloud tekmuje z najboljšimi v več kategorijah. Upravljanje uporabnikov je dovolj zmogljivo in specifično, da vam ni treba skrbeti za ravnanje z uporabniki. To vključuje upravljanje s tem, kdo lahko kaj da, in FileCloud je med najboljšimi. To velja tudi za varnostne funkcije.

Ne moremo pa reči enako o njegovi slabi vrednosti. Seznam njegovih pomanjkljivosti vključuje pomanjkanje namenske knjižnice aplikacij, pomanjkanje tehnične podpore za telefon in klepete, njeno problematično sinhronizacijo in uporabniške vmesnike, ki jih je treba posodobiti. Če to ne bo zmanjšalo vašega zanimanja, se držite nas, ko bomo podrobneje pregledali kategorije spodaj.

Moči & Slabosti

Alternativa za FileCloud

Cenitev

FileCloud ima dve izdaji: »strežnik« in »na spletu«. Oba vam omogočata, da datoteke shranjujete v oblak, vendar je razlika v tem, da “strežnik” omogoča lokalno gostovanje datotek, medtem ko “spletno” omogoča uporabo strežnikov FileCloud.

“Strežniška” izdaja FileCloud je odlična možnost, saj lahko, ko gostite datoteke na svojih strežnikih, zagotovite, da je vse nastavljeno tako, kot se vam zdi primerno. Največje prednosti tega so praktični pristop k varnosti strežnika in večje hitrosti prenosa. 

“Standardni” strežniški načrt FileCloud znaša le 4,20 USD mesečno na uporabnika, vendar je pričakovana nizka cena, če uporabljate svoje lastne strežnike. Usmerjena je k majhnim organizacijam in vključuje NTFS, skupno rabo, sinhronizacijo in varnost, pa tudi funkcije skrbnika in sodelovanja. V načrtu je tudi neomejeno število brezplačnih zunanjih računov.

Načrt »strežniško podjetje« vsebuje vse, kar načrt »strežniškega standarda«, doda premijsko podporo in skladnost s politikami, kot sta HIPAA in FINRA. Poleg tega omogoča dostop do strežnika ServerSync, ki omogoča prenos datotek in dovoljenj, shranjenih na lokalnih datotečnih strežnikih Windows, v oblak. To vam omogoča, da uživate prednosti hibridnega oblaka. 

FileCloud ServerSync

ServerSync deluje tudi v nasprotni smeri, kar pomeni, da lahko datoteke shranjujete v oblak in na lokalne strežnike. Vendar načrt “strežniškega podjetja” zahteva najmanj 50 uporabnikov, zato je dobra izbira za srednje velike in velike organizacije. Za oceno cene se boste morali obrniti na FileCloud.

Oba programa podpirata neomejeno prostora za shranjevanje, ker boste sami določili, koliko prostora imate na voljo v prostorih. To je morda največja pomanjkljivost za večino, saj je ena glavnih prednosti shranjevanja v oblaku ta, da vam strežnikov ni treba sami upravljati. Poleg tega, da imate težave, je vzdrževanje lastnih strežnikov drago.

Na srečo, če ne želite imeti strežnikov v prostorih, se lahko naročite na FileCloud “na spletu”. Tako kot »strežniška« izdaja ima tudi »spletna« izdaja »standardne« in »podjetniške« načrte, za obe pa je potrebnih najmanj pet uporabnikov.

Načrt “spletnega standarda” znaša 120 dolarjev na leto na uporabnika in vam prinese 1 TB prostora za shranjevanje prvih pet uporabnikov, nato pa doda 100 GB za vsakega dodatnega uporabnika. Odlična je za podjetja, ki ne potrebujejo gostovanja veliko podatkov in ne potrebujejo funkcij strežnika ali prilagajanja. Kljub temu načrt ponuja vse standardne funkcije sinhronizacije, skupne rabe, varnosti in sodelovanja.

Cene FileCloud vs OneDrive

Kljub temu pa ni najboljša vrednost, če jo primerjaš s konkurenti. Največja težava je majhen prostor za shranjevanje. Za polovico cene bi lahko z OneDrive for Business dobili 1TB na uporabnika. Za isto ceno na uporabnika vam OneDrive for Business prinese neomejeno skladiščenje, poleg tega pa ne omejuje najmanjše omejitve uporabnikov. Če želite več informacij, preberite naš pregled OneDrive for Business.

Zadnji načrt je FileCloud “spletno podjetje.” To je 15 dolarjev na mesec na uporabnika, poleg tega pa nudi tudi 1 TB za prvih pet uporabnikov, vendar vam za vsakega dodatnega uporabnika prinese neverjetnih 200 GB. Povišanje za 5 dolarjev s tem skorajda ni upravičeno in potencialni uporabniki bodo morali svoj denar zaslužiti z dodatnimi funkcijami načrta v okviru “spletnega standardnega” načrta.

Te funkcije vključujejo ServerSync, možnost nastavitve poslovne domene po meri, Microsoftov aktivni imenik in enoten vpis SAML (SSO). S SSO v igri se lahko prijavite v ločene poslovne sisteme z istimi poverilnicami in hkrati. 

Poleg tega načrt “spletnega podjetja” vključuje funkcije strežnika, na primer podvajanje strani in Amazonove spletne storitve (AWS) GovCloud. Kljub temu morate te funkcije kupiti za doplačilo.

Seznam funkcij je obsežen, zato tukaj ne moremo iti v vsako možnost, vendar lahko na strani s cenami FileCloud izvedete, katere druge funkcije so na voljo za vsak načrt.

FileCloud Pregled

FileCloud Logotipwww.getfilecloud.com

Začne od 417 dolarjev mesečno Vsi načrti

Sodelovanje

Sinhronizacija naprav

Izbirna sinhronizacija

Sinhronizacija na ravni bloka

Skupne mape

Povezava datotek

Različica datotek

Največja velikost datoteke

Integracija Microsoft Officea

Integracija Google Dokumentov

Knjižnica za integracijo aplikacij drugih proizvajalcev

Spremljajte aktivnost uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Ustvarite skupine uporabnikov

Varnost

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Integracija šifriranja od konca do konca

Dvofaktorna avtentikacija

Zahteve po geslu po meri

Integracija z enim znakom (SSO)

Daljinsko brisanje naprave

Podpora

Klepet v živo

Telefonska podpora

Uporabniški forum

24/7 podpora
E-naslov

Uporabniška izkušnja

S strežnikom FileCloud lahko komunicirate z namiznim, spletnim ali mobilnim odjemalcem. Pozdravljamo dejstvo, da namizni odjemalec deluje v Linuxu, ker ga številne storitve EFSS ne podpirajo. Postopek prenosa datoteke FileCloud je hiter in enostaven.

Kljub temu je namizni odjemalec podoben tistim v drugih storitvah. Sestavljen je iz ikone sistemske vrstice in mape za sinhronizacijo. Mapa za sinhronizacijo izgleda in deluje kot običajna mapa datotečnega sistema, toda povezana je z oblakom. Več o mapi za sinhronizacijo in spremljajočih funkcijah bomo govorili v spodnjem razdelku za sinhronizacijo.

Dvokliknite ikono sistemske vrstice, da odprete mapo za sinhronizacijo ali z desno miškino tipko, da izberete možnost. Možnosti vključujejo dostop do nastavitev, brskanje po datotekah, iskanje v oblaku, ročno zagon sinhronizacije in odpiranje spletnega odjemalca.

nastavitve datoteke-namizja

Privzeti zavihek oken z nastavitvami je “dom”. Prikaže stanje vaših aktivnih sinhronizacij, nedavno aktivnost, napake in preskočene datoteke ter velikost in količino sinhroniziranih in varnostnih kopij podatkov. 

Všeč so nam informacije, ki jih ponuja zavihek »doma«, vendar si želimo, da bi bili manj besedilni. Tako se zdi, da je malo zmečkan. Na zavihku “domače” so tudi povezave za odpiranje mape za sinhronizacijo, spletne aplikacije ali brskalnika datotek.

Drugi zavihki omogočajo brskanje po različnih dejavnostih v dnevniku, nastavitev nastavitev in zbiranje podatkov, ki jih potrebujete za tehnično podporo, če imate težave. 

filecloud-datoteka-brskalnik

Večina odjemalcev namizja ima nastavitveno aplikacijo, malo pa jih vključuje brskalnik datotek v oblaku in iskalno aplikacijo. Brskalnik datotek je videti še bolj kot datum z nastavitvami, vendar je koristen, če želite datoteke naložiti v mapo, ki ni mapa za sinhronizacijo, ne da bi se prijavili v spletni odjemalec. Poleg tega lahko datoteke zaklenete, odklenete, urejate in delite.

FileCloud Search

Aplikacija za iskanje je koristen dodatek, če imate v mapi za sinhronizacijo veliko datotek in ne želite uporabljati spletnega odjemalca, da bi jih pregledal. Vendar smo večkrat poskušali iskati naložene datoteke, vendar vsakič ni bilo rezultata.

Celoten dizajn ni tako sodoben ali privlačen, kot bi lahko bil, a namizna aplikacija je preprosta za uporabo. Na to se vam ni treba zanašati, saj lahko spletni strežnik uporabite tudi za dostop do datotek in njihovo upravljanje v oblaku.

filecloud-spletni odjemalec

Njegova zasnova ima nežno in nezanimivo barvno shemo, vendar s funkcionalne perspektive to opravi. Ko se trend spreminja, boste v navigaciji po aplikaciji uporabljali levi meni. Meni omogoča dostop do datotek v skupni rabi, priljubljenih, možnosti iskanja, predvajalnika glasbe in nastavitev. Na vrhu strani so vrstica za iskanje in uporabniške možnosti.

Poskusili smo iskati različne datoteke, vendar smo datoteko uspešno našli le enkrat, čeprav smo iskali prisotne datoteke. Vsi drugi primerki bodisi niso vrnili nobenih datotek ali je iskanje samo nadaljevalo. Uporabniške možnosti omogočajo nastavitev nastavitev, prikazovanje zaklenjenih datotek in map, dostop do pomoči in podpore, odpiranje Facebook strani in še več.

filecloud-web-client-datoteka-brskalnik

Na nadzorni plošči v srednjem podoknu so prikazane datoteke in mape, bližnjice, dejavnosti in nedavne datoteke. Čeprav je navigacija po datotekah in mapah intuitivna, odpiranje datotek zahteva, da izberete datoteko in izvedete dejanje. To je okorno in veliko bolj priročno je, da datoteke odprete z enim klikom. 

Dejanja, ki jih lahko izvajate od zgoraj, vključujejo odpiranje, predogled, skupno rabo, prenos, preimenovanje, brisanje in še več. Všeč nam je tudi, da jih lahko izvedete s klikom na desni. 

Napredna navigacija FileCloud

Še en plus je desna stranska vrstica, ki prikazuje podrobnosti datotek (vključno z deljenjem, različicami in komentarji), njeno aktivnostjo in metapodatke. Če imate veliko datotek, jih lahko razvrstite v polju s filtrirnimi elementi.

Datoteke lahko naložite tako, da povlečete ali spustite ali kliknete modri gumb za nalaganje. Poleg tega lahko kliknete neopazno ikono z mapo in zobnikom na desni strani, da ustvarite novo mapo, dokument in drugo. To lahko storite tudi, če kliknete prazen prostor brskalnika datotek. Spletni odjemalec je uporaben in vas bo videl skozi, vendar ga je treba posodobiti in popraviti.

filecloud-mobile-odjemalec

Če ste na poti, je najboljši način za dostop do vašega prostora za shranjevanje z uporabo mobilne aplikacije. Prikaže mapo z datotekami, ki lahko prikazuje podatke v omrežju ali seznamu. Vsako mapo lahko omogočite brez povezave ali prenesete posamezne datoteke. Lahko jih delite ali pošljete prek katere koli od nameščenih aplikacij, ki to lahko storijo.

Poleg tega lahko aplikacija skenira dokument, fotografira, napiše beležko in naloži splošne datoteke, slike in video posnetke.

Obstaja tudi možnost »nastavitve«, do katere lahko dostopate tako, da najprej odprete »račune« v meniju burgerjev in tapnete ikono zobnika. To je napačen način dostopa do nastavitev aplikacije. Na splošno pa mobilna aplikacija deluje brez težav.

Upravljanje uporabnikov

filecloud-administrator-konzola

Če želite upravljati svojo ekipo, morate dostopati do datoteke FileCloud s pomočjo podatkov o skrbniškem računu, ki ste jih dobili po e-pošti.

upravljanje datotek-uporabnikov

Levi meni omogoča dostop do različnih funkcij skrbniške konzole, vključno z »uporabniki / skupinami«. Všeč nam je, kako ima veliko posameznih vnosov, kar pomeni, da vam ne bo treba porabiti veliko časa za iskanje funkcije.

Razdelek »uporabniki / skupina« je razdeljen med »uporabniki«, »skupine« in »skrbniki«. Pogled “uporabniki” vam omogoča, da dodate nove uporabnike, jih izbrišete in upravljate njihove pravilnike. 

Ko ustvarite uporabnika, lahko preverjanje pristnosti nastavite na »privzeto« ali pa uporabite Active Directory ali LDAP. Raven dostopa je lahko “polna”, “gost” ali “omejena.” Ustvarjanje računa gostov je odličen način dodajanja zunanjih sodelavcev, ne da bi morali uporabiti licenco. Uporabnike lahko dodate tudi v velikem obsegu, če uvozite datoteko CSV ali določeno skupino Active Directory.

filecloud-uporabniška politika

Če morate še spremeniti, kaj lahko uporabniki storijo, lahko spremenite pravilnik vsakega posameznega uporabnika. Skupno rabo lahko omogočite ali onemogočite, določite kvoto za shranjevanje, določite število dni, po katerih odstranite izbrisane datoteke in zahtevate dvofaktorno preverjanje pristnosti. Poleg tega lahko nastavite pravilnike za mobilne aplikacije, upravljate konfiguracije naprav in prilagodite obvestila.

Pri ustvarjanju uporabnika ni mogoče določiti uporabniške politike. Če želite to narediti, morate klikniti gumb »urediti uporabnika«, se pomakniti do »upravljanje politike« in od tam izbrati pravilnik.

filecloud-add-admin

Če želite uporabnika narediti skrbnika, lahko to storite na skrbniški plošči, ki vam omogoča, da določite, kaj lahko novi skrbnik upravlja.

filecloud-skupine

Za boljše upravljanje več uporabnikov vam FileCloud omogoča ustvarjanje skupin uporabnikov. Če želite ustvariti skupino, morate samo določiti ime skupine. Vse drugo nastavite tako, da pritisnete gumb »uredi skupino«, ki je povezan z želeno skupino. Čeprav vam to omogoča hitrejše ustvarjanje praznih skupin, raje izberemo možnost, da vse nastavimo med ustvarjanjem skupine.

FileCloud Dodajte člane

Ko kliknete gumb »uredi skupino«, lahko izberete nove člane, nastavite pravilnik skupine ali spremenite ime skupine. Ena potešljivost, ki jo imamo pri nastavitvi skupinskega pravilnika, je, da je ne morete ustvariti v pogovornem oknu »urejanje skupine«. Namesto tega morate odpreti pogled “nastavitve” in tam ustvariti. Po tem lahko dodelite novim uporabnikom in skupinam.

Ne morete dodeliti vnaprej določenih vlog, vendar to ne bi smelo biti veliko pomanjkanje, če si lahko naredite svoje in z dobro mero prilagajanja.

filecloud-poročila

V pogledu »ustvari poročila« lahko izberete ustvarjanje 19 različnih poročil. Ko izberete enega, lahko določite parametre zanj, vendar morate to storiti z okorno obliko JSON. Če ne določite nobenih parametrov, bo uporabljen privzeti. 

Številnih poročil ni bilo mogoče ustvariti, kar kaže na obvestilo: “Priprava poročil je trajala predolgo, da bi se odzvali. Prosim poskusite kasneje.” Vendar je s ponavljajočimi se poskusi večina ustvarila rezultate.

Mapa & Deljenje datotek

Datoteke in mape lahko delite s katero koli od treh strank. Ponazorili bomo, kako skupna raba deluje s spletnim odjemalcem. Ko želite deliti datoteko ali mapo, ustvarite povezavo, ki kaže nanjo, ki jo lahko nato nastavite. Nabor možnosti, ki jih upravljate, je impresiven.

izmenjava datotek-povezav

FileCloud za razliko od mnogih drugih storitev omogoča, da poimenujete URL za skupno rabo, tako da vam ni treba videti naključnih številk in črk v njem. Nato lahko izberete, da ga kopirate ali pošljete po e-pošti. Pred tem pa lahko spremenite dovoljenja in možnosti skupne rabe. Dovoljenja za skupno rabo vam omogočajo dostop do skupne rabe vsem – ali samo izbranim skupinam ali uporabnikom.

Če izberete »skupine in uporabniki«, morate dodati skupine in uporabnike, da jim omogočite dostop do skupne rabe. V tem primeru lahko nastavite povezavo do poteka in omogočite obvestila po e-pošti, če se datoteka spremeni. Če vsem omogočite dostop do delitve, lahko omejite število prenosov in delitev zaščitite z geslom.

deljenje datotek

Skupna raba mape deluje na enak način, vendar vam omogoča, da določite različne možnosti. Če vsem omogočite dostop do skupne rabe, lahko tistim, ki dostopajo do mape, daste eno od petih dovoljenj: “ogled + prenos”, “ogled + prenos + nalaganje”, “ogled + nalaganje”, “samo ogled” in “prenos” samo. ” 

Poleg tega lahko določite omejitev velikosti prenosa in izberete datoteko, ki bo prikazana kot predogled za skupno rabo. 

Skupna raba z namizja je podobna skupni rabi iz spleta, medtem ko skupna raba iz mobilne aplikacije ponuja manj možnosti, vendar kljub temu omogoča ustvarjanje “javnih” ali “zasebnih” skupnih rabe, ki jih lahko zaščitite z geslom ali določite uporabnike in skupine, ki jih želite deliti s.  

Sinhronizacija

Sinhronizacija datotek – ali na kratko “sinhronizacija”, je ena najpomembnejših značilnosti storitve EFSS, saj omogoča delo na več napravah, ne da bi morali sami upravljati prenose datotek. Poleg tega vam omogoča sodelovanje s soigralci v skoraj realnem času.

filecloud-sync-mapa

Pred tem smo omenili, da nameščanje odjemalca namizja ustvari sinhronizacijsko mapo, ki je povezana z oblakom. No, vsaka mapa ali datoteka, ki jo postavite vanjo, bo kopirana v oblak in vse druge naprave bodo povezane z njo. Enako velja za datoteke, ki jih ustvarite v oblaku in druge naprave.

Uporaba mape za sinhronizacijo je preprosta, vendar si želimo, da bi datoteke imele statusne značke, zaradi česar lahko na primer veste, ali se datoteka še vedno prenaša. Obstaja nejasna rešitev: z desno miškino tipko kliknite ikono sistemske vrstice in izberite »prikaži stanje sinhronizacije«. Prikazalo se bo majhno okno, ki pove, katere datoteke se sinhronizirajo, ne pa preostali čas.

Še več, ustvarili smo mapo s spletnim odjemalcem, vendar se ni prikazala v mapi za sinhronizacijo, tudi ko je bila izbrana ikona »Sync now« iz ikone pladnja. Čudno je to vedenje, da je mapa vidna, ko odprete “brskalnik datotek”.

Možnosti sinhronizacije FileCloud

Obstajajo pa tudi druge uporabne možnosti sinhronizacije, ki delujejo tako, kot bi morale. Prva med njimi je “selektivna sinhronizacija”, ki vam omogoča izbiro map, ki jih želite sinhronizirati. To vam lahko pomaga zmanjšati porabo prostora na trdem disku. 

Če ugotovite, da sinhronizacija zavzame preveč sredstev sistema, lahko čas med vsako sinhronizacijo povečate. Poleg tega lahko določite aktivne ure sinhronizacije tako, da poleg dni izberete začetni in končni čas. FileCloud vam omogoča tudi spremembo lokacije mape za sinhronizacijo. To je odličen dodatek in veliko drugih storitev ne ponuja.

Poleg aplikacije za sinhronizacijo je na voljo tudi FileCloud Drive, ki vam omogoča ogled in dostop do datotek iz oblaka, ne da bi jih prenašali na trdi disk. Vendar to pomeni, da ne boste mogli dostopati do svojih datotek, če ste brez povezave.

Njegova sinhronizacija ima težave. Med testom smo ustvarili mapo s spletnim odjemalcem in je nismo sinhronizirali, tudi ko smo izvajali ukaz »sinhroniziraj zdaj«. 

Poleg tega smo poskusili nekajkrat sinhronizirati preskusno mapo, vendar se aplikacija za sinhronizacijo ne bi začela sinhronizirati. Vse te težave smo rešili z gumbom za nastavitve, da se odjavimo in ponastavimo, vendar je zanašanje na sinhronizacijo povsem slabo.

FileCloud uporablja globalno omrežje strežnikov AWS za shranjevanje datotek. Zaradi tega smo v našem testu pričakovali odlične rezultate, vendar temu ni bilo tako. Za testiranje hitrosti prenosa smo uporabili mapo 1 GB, vendar je delovanje sinhronizacije trajalo skoraj 10 minut več, kot smo pričakovali. Poleg tega je aplikacija za sinhronizacijo po prvem nalaganju začela znova nalagati datoteko.

Poleg sinhronizacije lahko namizna aplikacija varnostno kopira vsebino v oblak. Cenimo tudi dejstvo, da ima FileCloud načrtovalnik varnostnih kopij, čeprav ne gre za posebno varnostno kopijo. Če potrebujete storitev, osredotočeno predvsem na varnostno kopiranje, preberite članek o najboljši spletni rezervaciji za mala podjetja.

Orodja za produktivnost

Obsežna knjižnica domačih in zunanjih aplikacij je bistvena za odlično storitev EFSS, saj vam lahko pomagajo izboljšati sodelovanje in produktivnost. Vendar FileCloud ne ponuja tega. Ponuja pa integracija Microsoft Office, da si lahko ogledate in uredite datoteke Office. Upoštevajte, da za urejanje teh datotek potrebujete naročnino na Office 365.

Obstajajo integracije za Salesforce in SIEM, vendar so na voljo samo za “poslovne” izdaje.

Poleg tega za Chrome in Firefox obstaja razširitev »Shrani v FileCloud«, vendar deluje samo povezava za Chrome. Prav tako vam povezava za Gmail dodatek prikazuje samo vrh strani za prenos FileCloud. Če kupujete storitev s številnimi integracijami, poskusite Egnyte Connect. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Egnyte Connect.

Varnost

Močna varnost v oblaku je pomembna, ker kibernetski kriminal ni redek pojav. Poleg tega napadi z odkrito programsko opremo postajajo bolj zapleteni, poroča FBI. Ransomware deluje tako, da šifrira vašo vsebino in zahteva, da plačate odkupnino za vrnitev datotek.

Da bi to preprečil, FileCloud uporablja mehanizem za skeniranje, ki zazna in blokira odkupno programsko opremo. Poleg tega lahko z različicami datotek vrnete svoje datoteke v prejšnje stanje, na katere ne vpliva ransomware. 

Različica datotek vam pomaga tudi razveljaviti napake ali naključne izbrise. Če želite zagotoviti, da so datoteke čiste, lahko FileCloudu naročite tudi uporabo protivirusne programske opreme ClamAV ali ICAP.

FileCloud na tej opombi uporablja 256-bitno šifriranje AES za brskanje po datotekah. To zagotavlja, da lahko samo tisti, ki imajo vaš šifrirni ključ, berejo vašo vsebino v oblaku. Vendar FileCloud upravlja vaš ključ, če se odločite za shranjevanje datotek na njegovih strežnikih. 

Če gostujete sami, boste glavni šifrirni ključ lahko zavarovali s svojim geslom, kar je enkratno geslo, ki ga FileCloud ne shrani na svoje strežnike. To pomeni, da boste uživali v prednosti zasebnega šifriranja. 

Šifriranje datotek

Uživajte v isti zasebni šifriranju, ko uporabljate FileCloud “na spletu”, tako da uporabite sposobnost Amazon S3 za šifriranje datotek s ključem, ki ga priskrbi stranka. Upoštevajte, da boste to morali zahtevati od FileClouda.

Vendar pa močno šifriranje – naj bo zasebno ali drugače – ne bo pomagalo proti šibkim geslom, ki jih lahko ustvarijo vaši uporabniki. Če želite zagotoviti, da ustvarjajo močna gesla, lahko nastavite politiko nastavitev gesla po meri.

filecloud-geslo-politika

S takim pravilnikom lahko izberete določeno dolžino gesla, da ga ojačate, nastavite, da gesla potečejo po določenem obdobju ali zaklenete račun po določenem času, po številu neuspelih poskusov in več. 

Dvofaktorska overitev je še ena funkcija, ki ščiti vaše uporabniške poverilnice. Deluje tako, da od uporabnikov zahteva, da ob prijavi iz neznane naprave vnesejo dodatno varnostno kodo, ki jo dobijo prek SMS-a. Omogočite jo lahko s skrbniške konzole s pomočjo globalne uporabniške politike.

FileCloud shranjuje datoteke na strežnike AWS z zaščito podatkovnega centra, ki vključuje ukrepe za preprečevanje škode zaradi naravnih nesreč, kot so potresi, poplave in požari. Poleg tega Amazon uporablja nadzor, alarme, večfaktorno preverjanje pristnosti in drugo varnost, da prepreči vdore.

Če nekdo od uporabnikov izgubi napravo ali jo kdo ukrade, lahko izvedete oddaljeno brisanje, da izbrišete občutljive podatke, ki jih imate na sebi, in preprečite dostop do vsebine v oblaku. Določite lahko tudi posebna pravila za preprečevanje izgube podatkov, ki se lahko izvajajo, ko so izpolnjeni želeni pogoji.

Za nadaljnje upravljanje datotek lahko nastavite pravilnik za shranjevanje po meri. Z njim lahko določite, da je treba vsebino shraniti za določeno obdobje, preden lahko dostopate, izbrišete ali arhivirate.

Podpora

podpora za filecloud

Če naletite na težavo, najhitreje poiščete pomoč pri pregledu dokumentacije o podpori, ki je ločena v kategorije, da boste lažje našli tisto, kar potrebujete. Če to ne pomaga, lahko uporabite iskalno vrstico.

Izberete lahko tudi dejanja, za katera potrebujete pomoč, iz tabele, razdeljene med “strežnik” FileCloud in FileCloud “na spletu” ter med skrbniki in uporabniki. 

Dokumente je enostavno spremljati, saj vsebujejo veliko posnetkov zaslona, ​​ki jih označujejo puščice in številke, ki ustrezajo korakom v rešitvi. Če uporabljate FileCloud »strežnik«, si lahko ogledate videoposnetke, s katerimi se hitreje seznanite z izdelkom. 

Poleg tega vas vrh in druge kategorije usmerjajo v pravo smer, saj vam ponujajo povezave, ki ustrezajo dejanjem znotraj njihovega področja.

Na splošno je dokumentacija ena najboljših, kar smo jih videli. Če pa to ne pomaga, so vaše možnosti za vzpostavitev stika z FileCloudom omejene. V resnici je edini podporni kanal elektronska pošta, ki je na voljo od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure. CST. 

Če podpora po e-pošti ne pomaga, obstaja možnost načrtovanja seje na daljavo. Za to nam je zagotovil predstavnik za tehnično podporo.

Razsodba

FileCloud je dobra storitev. Lahko bi bilo veliko bolje, če bi poskrbel za nekaj vprašanj v zvezi z uporabniško izkušnjo in sinhronizacijo. Poleg tega bi dodajanje knjižnice aplikacij postalo izvedljiva izbira za tiste, ki potrebujejo sodelovanje v oblaku. Njegova vrednost tudi ni konkurenčna predvsem zato, ker njeni “spletni” načrti zagotavljajo le 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku.

Sinhronizacija ima tudi nekaj težav, čeprav niso bili stalni. Toda namizni odjemalec ima veliko možnosti sinhronizacije, ki so nam všeč in omogoča tudi varnostno kopiranje datotek. Skupna raba map in datotek je enostavna, deluje pa na vseh odjemalcih in ponuja odlične možnosti za nadzor vsebine.

Varnost je odlična in še boljša, če se odločite za shranjevanje datotek na lokalni strežnik. Ker je toliko varnostnih funkcij, so možnosti, da boste potrebovali nekaj, kar ni na voljo, majhne.

FileCloud je zagotovo mešana vreča, vendar takšna, ki bi morda ustrezala vašim poslovnim potrebam. Če menite, da temu ni tako, se za alternativne ideje obrnite na naše ocene EFSS. Kaj menite o FileCloud? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me