Tutorial monday.com: Noțiuni introductive în 2020

Există multe instrumente de management de proiect de cea mai bună calitate care concurează pentru afacerea dvs. A alege unul poate fi greu. Dintre opțiuni, unele sunt bune și altele rele, dar chiar și cele bune oferă lucruri diferite.


monday.com nu este doar o alegere excelentă, este preferatul nostru, care apare pe lista noastră cu cele mai bune programe de gestionare a proiectelor. Are o mulțime de vizualizări și multe funcții utile pentru a vă ajuta să vă organizați proiectele. Vă vom arăta cum puteți profita la maxim în acest ghid pentru începători monday.com.

În ciuda oferirii mai multor funcții decât a multor instrumente de gestionare a proiectelor, monday.com face o treabă excelentă în a se face ușor de utilizat. Interfața sa este remarcabilă și vă arată clar ce va face orice acțiune dată, permițându-vă să o explorați cu încredere. Dacă doriți să vedeți ce credem despre asta, aruncați o privire la recenzia noastră monday.com.

Cum se utilizează managementul de proiecte monday.com

Proiectele de pe lunea.ro se bazează în jurul forumurilor. Panourile sunt ușor de creat. Doar faceți clic pe pictograma mare plus lângă „panouri” din panoul din stânga. Puteți crea o placă goală sau puteți să copiați una existentă pentru a vă economisi timpul de configurare. Este util dacă aveți proiecte similare pe care le faceți în mod regulat.

Există, de asemenea, o selecție de șabloane. Acestea sunt clasificate în mai multe domenii, care includ gestionarea proiectelor, operațiunile de birou, educația și multe altele. monday.com vă oferă sfaturi despre ceea ce face fiecare, astfel încât acestea să fie ușor de navigat.

-șablon luni

Dacă creați o placă necompletată, veți ajunge la ceva care arată ca imaginea de mai jos.

-blank-luni bord

Datele de pe placa dvs. sunt alcătuite din elemente, care reprezintă de obicei sarcini care trebuie îndeplinite. Articolele sunt sortate în liste. Puteți numi liste cu orice doriți. S-ar putea să corespundă diferitelor echipe din organizația dvs. sau a diferitelor tipuri de sarcini. Vizionarea șabloanelor îți poate oferi idei cu privire la multe moduri în care poți organiza lucrurile.

Câteva liste și mai multe articole au fost create în mod implicit pe placa noastră goală. Există coloane, iar unele au date de eșantion în ele. Puteți modifica numele plăcii și descrierea acestuia, precum și numele articolelor și listelor, făcând clic pe ele și făcând clic pe.

Dacă faceți mouse peste alte câmpuri, veți vedea modificările câmpului, oferindu-vă un indiciu despre cum îl puteți schimba. Interfața este intuitivă și vă invită să experimentați pentru a vedea cum funcționează lucrurile.

monday.com vă oferă un mare control asupra a ceea ce conțin articole. Cu toate acestea, preferă să le păstreze separat.

Unele instrumente folosesc o abordare alternativă, împărțind elementele în subtasco-uri și permițându-vă să configurați dependențe între ele. Dacă doriți acest lucru, aruncați o privire la recenzia noastră despre Wrike. Articolul nostru monday.com vs. Wrike arată modul în care aceste platforme se compară între ele.

Monday.com Personalizare

La fel ca în majoritatea instrumentelor de gestionare a proiectelor, articolele au un nume și alte informații asociate acestora. Spre deosebire de majoritatea instrumentelor, monday.com vă oferă o posibilitate uriașă de a personaliza celelalte informații. Vă permite să adăugați și coloane care conțin diferite tipuri de date.

Structura-înțelept, funcționează ca un instrument de bază de date ușor de utilizat. Ne reamintește de instrumentul popular de dezvoltare phpMyAdmin, dar proiectat de Apple în timpul patch-ului său violet. Obțineți puterea de a controla plăcile în detaliu, fără a se rupe lucruri din motive pentru care nu înțelegeți.

Aceste date sunt conținute pe o placă principală, ceea ce vă permite să schimbați structura și să adăugați elemente noi cu ușurință. Pentru a adăuga o coloană, faceți clic pe semnul negru plus din dreapta plăcii și alegeți tipul de date pe care doriți să-l includeți.

-add-luni coloană

Puteți alege dintre șapte tipuri de date de bază, dar dacă faceți clic pe zona „mai multe coloane”, veți vedea că există multe alte opțiuni. Acestea includ totul, de la sistemele de vot până la culorile de culori și formule matematice.

coloana-luni centru

Am făcut câteva modificări la numele articolelor și listelor noastre și am creat consiliul pentru a reprezenta un proiect de clădire. Ne-am ajustat coloanele și am adăugat o vizualizare a cronologiei. Acum arată așa.

proiect de luni până

Să vedem cum să adăugați vizualizări. Există multe vizualizări opționale care vă permit să vă aranjați datele în moduri diferite. Le adăugați făcând clic pe butonul „+ vizualizare” și selectând din lista derulantă.

-add-luni vedere

monday.com Kanban View

Am adăugat deja o cronologie, așa că în continuare vom adăuga o vizualizare kanban. Dacă sunteți în căutarea unui instrument bazat pe kanban, aruncați o privire la ghidul nostru pentru începători Trello pentru un exemplu simplu. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Trello.

-Kanban-luni prioritate

Vizualizarea kanban vă permite să trageți elemente dintr-o coloană în coloană pentru a le schimba starea. Placa noastră kanban a fost configurată automat pentru a utiliza câmpul „status” al plăcii noastre principale ca coloane. Puteți schimba asta folosind caseta derulantă „coloana kanban”. Ați putea trece de la „status” la „prioritate”, de exemplu, ceea ce ar face ca tabloul să arate așa cum se întâmplă în imaginea de mai jos.

Dacă sunteți în căutarea ajutorului pentru configurarea coloanelor dvs., citiți cum să utilizați un ghid pentru tabele kanban pentru sfaturi despre cum să beneficiați la maxim de această vizualizare.

-Kanban-luni prioritate

Dacă nu puteți decide ce versiune a forumului kanban preferați, puteți adăuga o altă versiune. De exemplu, puteți face unul pentru „statut” și unul pentru „prioritate”. Dacă faceți asta, ar putea merita să le numiți diferit, astfel încât să puteți vedea care este.

Dacă doriți să comparați monday.com cu alte instrumente care includ o placă kanban, citiți monday.com vs. Asana sau monday.com vs. Trello face-off-uri.

cronologia luni

monday.com Cronologie

Vizualizarea cronologică arată modul în care sarcinile dvs. sunt aranjate în timp. Vedeți vizual când lucrurile încep și se opresc, precum și cât timp vor dura. Puteți modifica aceste informații trăgând și aruncând sarcina sau trăgând capetele acesteia pentru a schimba când începe sau se oprește.

Pentru mai multe despre cum să utilizați calendarul monday.com, citiți cum să utilizați un ghid grafic Gantt.

Calendarul de luni până

Ca și vizualizarea cronologică, vizualizarea calendarului arată când au loc sarcinile. Acestea fiind spuse, vă permite să vizualizați lucrurile de la o lună la alta și aveți vizionări de zi și săptămână care vă permit să descompuneti lucrurile la un nivel de la oră la oră.

Dacă doriți să urmăriți îndeaproape timpul petrecut în proiecte, citiți recenzia TeamGantt pentru a afla despre o platformă care vă permite să faceți acest lucru.

-chart luni

Vizualizările graficului monday.com facilitează adăugarea graficelor de plăci, linii și bare la proiectele tale. Din nou, puteți avea atât cât doriți. Doar faceți clic pe „+ vizualizare”, alegeți graficul și selectați tipul și coloana de diagramă pe care doriți să le utilizați pentru date. Cu diagrame de bare, alegeți două coloane pentru axele x și y.

monday.com Partajarea fișierelor

monday.com vă permite să partajați fișiere cu echipa dvs. și puteți gestiona asta folosind vizualizarea fișierului. Cel mai ieftin plan are o limită de stocare de 5 GB, dar este nelimitat pentru planurile Pro și Enterprise. Dacă căutați o soluție de stocare, aruncați o privire la cel mai bun ghid de stocare în cloud.

Fișierele sunt atașate la anumite sarcini, dar puteți utiliza vizualizarea fișierului pentru a le vedea pe toate într-un singur loc. Le puteți descărca de acolo, dar trebuie să editați sarcina care le conține pentru a le șterge. În mod util, puteți accesa actualizările de sarcini asociate din vizualizarea fișierelor.

În plus față de vizualizările pe care le-am analizat, puteți adăuga hartă, forma și afișa vizualizări. Adăugarea și eliminarea acestora este ușoară, așa că nu vă fie frică să vă jucați.

monday.com Integrări

În plus față de caracteristicile sale standard, puteți obține o funcționalitate suplimentară prin integrările monday.com. Există tot felul de ele. Majoritatea sunt acolo pentru a vă ajuta să partajați informații cu alte platforme.

de luni până noi integrările

Integrarea Zapier merită o mențiune specială, deoarece vă permite să partajați date cu peste 1.500 de aplicații. Integromat pare util și pentru că poate automatiza sarcinile pe care le efectuați în mod regulat, ceea ce vă poate economisi mult timp și bani.

monday-automatizărilor

monday.com are, de asemenea, propriile sale funcții de automatizare, care vă permit să creați reguli care declanșează acțiuni specifice. Din nou, aceasta poate fi o modalitate bună de a reduce cantitatea de muncă pe care trebuie să o facă echipa ta.

securitate monday.com

Administratorii din planurile de vârf își pot gestiona securitatea online modificând setările de securitate și autentificare pentru proiectele lor. Acestea vă permit să activați funcții precum înregistrările restricționate în domeniu și vă permit să vă personalizați politica de parolă. Dacă aveți nevoie de ajutor cu toate parolele respective, aruncați o privire la cel mai bun articol de gestionare a parolelor noastre.

-admin Luni

monday.com are o autentificare cu doi factori, care este prezentată în ghidul nostru de autentificare cu doi factori. De asemenea, respectă Regulamentul general privind protecția datelor.

Gânduri finale

Instrumente precum Monday.com pot face ca proiectele dvs. să meargă mai bine și să vă economisească timp. Cu mai puține întâlniri, o comunicare mai fiabilă și obiective clare pentru toată lumea, există multe avantaje în utilizarea acestora.

De asemenea, oferă numeroase caracteristici de securitate pentru a vă proteja împotriva infracțiunilor informatice atunci când lucrați în cloud.

Dacă ați încercat monday.com și aveți ceva de împărtășit cu noi despre aceasta, vă rugăm să ne informați în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map