Trello vs Asana: Gestionarea sarcinilor și proiectelor în 2020

Dacă doriți să lucrați în cloud, nu a existat niciodată o varietate mai largă de software care să vă ajute să faceți acest lucru. Echipele de toate dimensiunile înflorește online. Pe măsură ce cresc, sarcina de a organiza lucrurile crește odată cu ele. Dacă vă întrebați cu ce software să vă gestionați proiectele, ne uităm la două dintre preferatele noastre din acest articol: Asana și Trello.


Serviciile sunt giganti în software-ul de gestionare a sarcinilor. Vom compara Trello cu Asana pentru a vedea ce au de oferit și care iese în top.

Trello este o placă digitală kanban care vă permite să urmăriți cu ușurință sarcinile (citiți recenzia noastră Trello). Asana oferă, de asemenea, management de sarcini, dar merge mai departe cu funcțiile de management de proiect. Dacă abordarea completă a Asana funcționează mai bine decât designul simplificat al lui Trello este întrebarea la care vom răspunde.

Criteriul

Vom analiza mai multe domenii pentru a compara platformele. În primul rând vor fi caracteristicile, care va fi în cazul în care vom vedea cât de bine gestionează gestionarea sarcinilor și ce altceva oferă. De asemenea, vom avea în vedere cât de bine facilitează împărtășirea și munca în echipă.

Indiferent dacă îți place să folosești software-ul este important. Dacă este plăcut de utilizat, atunci echipa va fi mai fericită lucrând cu ea. Din fericire, ambele aplicații sunt ușor de conectat. Au interfețe de utilizator bine concepute care prezintă informații în mod clar.

Trello are un aspect mai simplu, dar și Asana are atingeri frumoase de interfață de utilizator.

Deoarece probabil că lucrați cu mai multe aplicații online, vom analiza modul în care se integrează cu datele de pe alte platforme. Vom verifica și prețul, deși nici unul dintre acestea nu este mai scump.

Cum se compară Asana și Trello

Trello și Asana au multe în comun. Acestea vă permit să creați sarcini și să le aranjați în liste. De asemenea, puteți clasifica sarcinile, făcându-le mai ușor de gestionat. Acestea vă permit să urmăriți cine este repartizat la ce și să creați subtasco-uri. Puteți invita utilizatorii în echipa dvs. și puteți să îi actualizați pe toți automat, cu modificări relevante pentru ei.

Trello este un sistem de gestionare a sarcinilor care vă permite să urmăriți fluxul de muncă pe măsură ce se deplasează de la stânga la dreapta. Este simplu și ușor de accesat, cea mai mare parte a interfeței sale fiind auto-explicative.

Asana este printre cele mai bune programe de management de proiect și vă permite să verificați dependențele. Funcționează mai bine cu proiecte mai mari în care relațiile dintre sarcini sunt mai complicate.

Trello este mai simplu și mai ușor de început, dar Asana are mai multe caracteristici. Dacă Trello are tot ce ai nevoie, accesibilitatea sa face o alegere bună, dar dacă începi să lovești limitările sale, Asana devine mai atrăgătoare.

Chiar dacă nu îl găsiți pe Trello restrictiv, ar putea merita să consultați Asana pentru a vedea dacă funcțiile sale vă pot ușura ziua de muncă.

Caracteristici

Fluxul de lucru principal al lui Trello este acela de a trage și de a plasa sarcinile dintr-o coloană în coloană pentru a arăta la ce etapă se află fiecare. Este practic o placă kanban și este bun la ceea ce face. Puteți să-l personalizați cu coloanele și etichetele proprii și să primiți notificări atunci când se întâmplă lucruri relevante pentru dvs..

Ambele platforme vă permit să comentați anumite sarcini, astfel încât conversațiile să poată fi păstrate într-un singur loc. Acest lucru vă permite să urmăriți cu ușurință și înseamnă că puteți intra în sau din diferite discuții pe măsură ce vă implicați cu fiecare sarcină. Puteți vedea, de asemenea, ce a spus toată lumea despre asta dacă vă alăturați o parte din drum.

Asana vă permite să aranjați sarcinile și să le grupați la fel cum face Trello. O diferență este că modul în care se grupează secțiunile face mai ușor să urmăriți locul în care vă aflați în proiecte mari. Cu Trello, dacă aveți o mulțime de coloane pe o placă, poate fi mai greu să filtrați ceea ce nu vă este relevant.

Asana vă permite, de asemenea, să vizualizați totul în formate de calendar și calendar. Fiecare este util în felul său pentru a obține o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă. Calendarul vă permite să vă planificați timpul și să vedeți ce trebuie făcut atunci. Cronologia vă oferă o privire mai bună asupra succesiunii sarcinilor rămase în proiectul dvs. și a modului în care totul se potrivește.

Câștigător: Asana

Managementul dependenței

Un domeniu în care Asana se descurcă mai bine decât Trello este managementul dependenței. Asta înseamnă că puteți specifica ce sarcini trebuie efectuate înainte ca alții să poată începe. Făcând acest lucru, vă permite să detectați blocajele potențiale și să evitați situațiile în care oamenii așteaptă ca ceilalți să termine înainte de a putea face ceva.

Asana vă permite să manipulați acele relații pe cronologie și să vedeți cum se potrivesc între ele.

ASANA-dependențe

Versiunea lui Trello de gestionare a dependenței vine prin intermediul relațiilor de card „Hello Epics”. Vă permite să adăugați relații părinte-copil la sarcini și să vedeți câte dintre sarcinile copilului au fost finalizate atunci când priviți părintele.

Trello-dependențe

Abordarea Asana este mai puternică, fiind disponibilă în mod implicit, astfel încât este câștigătorul nostru din această categorie.

Câștigător: Asana

Împărtășire și lucru în echipă

Versiunea gratuită de Trello vă permite să aveți cât mai multe persoane pe care doriți în echipa dvs. Asana vă limitează la 15 membri ai echipei în versiunea sa gratuită, deși clienții plătitori nu au astfel de restricții.

Trello vă permite să partajați atașamente cu alte persoane, cu limite de 10MB sau 250MB în funcție de planul pe care îl aveți. Limita Asana este de 100 MB, așa că Trello primește punctele aici.

Ambele servicii vă permit să atașați cât mai multe fișiere doriți, ceea ce le face modalități excelente de a partaja fișiere online.

Câștigător: Trello

Ușurință în utilizare

Ambele aplicații sunt proiectate bine, UI-ul precizând cum se pot face cele mai multe lucruri. Considerăm că abordarea rafinată a Asanei este mai atrăgătoare decât blocurile mari de culori ale lui Trello, dar s-ar putea să vă simțiți diferit. Aruncă o privire la capturile de ecran și decide singur.

Sărbătorile Asanei aduc întotdeauna un zâmbet pe față și, cine știe, ar putea oferi membrilor echipei o motivație suplimentară pentru a face lucrurile. Niciodată nu doare să facă mai distractiv afacerea de organizare.

ASANA-celebrare

Designul lui Trello este intuitiv. O mare parte din ceea ce există în interfață este explicativ, cu butoane clar etichetate funcționând așa cum vă așteptați. Tragerea și eliminarea sarcinilor funcționează bine. Așa cum am menționat în ghidul nostru pentru începători Trello, îl utilizăm aici la Cloudwards.net și cei mai mulți dintre noi nu au fost nevoiți să consultăm manualul.

Trello-coloane

Pe măsură ce dimensiunea proiectului crește, aspectul simplu al lui Trello poate deveni mai greu de lucrat. Este posibil să fie nevoie să derulați pentru a găsi coloana de care aveți nevoie și trebuie să trageți sarcinile peste mai multe coloane fără legătură în locul dorit.

Abordarea bazată pe secțiune Asana este mai bună în acest sens, permițându-vă să găsiți cu ușurință zona de care sunteți interesat, chiar dacă proiectul este împărțit în mai multe etape.

ASANA-agendă-șablon

Îi dăm lui Trello nodul pentru ușurința de utilizare, deși niciuna dintre platforme nu este greu de realizat. Asana este favorita noastră pentru design. În plus față de aspectul slicker, oferă o mulțime de butoane și comenzi clar etichetate, care vă oferă o mulțime de opțiuni fără a fi dificil de navigat.

Ambele platforme sunt ușor de utilizat, dar dacă aveți nevoie de sprijin, sunteți atenți bine. Trello are sute de articole în sistemul său de ajutor și un forum plin de alți utilizatori pentru a vă ajuta. Există, de asemenea, un formular de contact, dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar.

Asana îți oferă un tur excelent al caracteristicilor sale atunci când îl folosești pentru prima dată, ceea ce te ridică rapid la viteză. Meniul de ajutor oferă multe tutoriale bune în text și video. Există, de asemenea, un ghid util pentru comenzile rapide de la tastatură. Ca și Trello, Asana are un forum activ, unde se răspund rapid la întrebări.

ASANA-ajutor

Deși sprijinul este bun în ambele cazuri, oferim Asana votul, deoarece butonul său de ajutor este mai ușor de găsit, iar sfaturile sale avansate sunt mai ușor disponibile. Am găsit, de asemenea, paginile sale de ajutor mai ușor și mai rapid pentru a naviga.

Câștigător: Asana

Preț

Fiecare platformă vă permite să începeți gratuit și are o mulțime de oferte utilizatorilor neplătitori. Asana vă solicită să furnizați detaliile cardului de credit atunci când vă înscrieți, dar există o opțiune pentru a omite acel pas dacă vă uitați cu atenție.

Dacă vă înscrieți pentru un pachet plătit, ambele oferă multe funcții suplimentare.

Pachetul de aur al lui Trello este de 45 dolari pe an, ceea ce este rezonabil. Pentru asta obțineți o limită de atașament crescută de 250 MB. De asemenea, trebuie să utilizați întreaga gamă de alimentări Trello, care sunt esențiale dacă doriți să utilizați datele dvs. cu alte platforme.

Există, de asemenea, bonusuri cosmetice pentru plăci, cum ar fi autocolante suplimentare și fundaluri personalizate. Acestea vă permit să personalizați Trello cu propriul brand, care vă poate ajuta echipa să se simtă ca acasă și să ofere un sentiment de identitate.

Trello-stickuri

Oferta premium a Asana este mai scumpă la 9,99 USD pe lună, dar nu va rupe banca. Vă oferă funcții suplimentare, inclusiv cronologia și dependențele de sarcină.

De asemenea, elimină limita de dimensiune a echipei de 15 utilizatori, permițându-vă să invitați cât mai multe persoane pe care doriți să le proiecte. Cei care gestionează echipe mari vor aprecia și asistența prioritară a clienților oferită cu planul.

Oferta premium a Asana este mai scumpă la 9,99 USD pe lună, dar nu va rupe banca. Vă oferă funcții suplimentare, inclusiv cronologia și dependențele de sarcină.

De asemenea, elimină limita de dimensiune a echipei de 15 utilizatori, permițându-vă să invitați cât mai multe persoane pe care doriți să le proiecte. Cei care gestionează echipe mari vor aprecia și asistența prioritară a clienților oferită cu planul.

Câștigător: Asana

Integrări de aplicații terțe

Asana și Trello oferă o mulțime de opțiuni dacă doriți să lucrați cu alte servicii și aplicații. Acestea vă permit să partajați date, precum și să faceți diferite lucruri cu software-ul. Puterea de a lucra cu date existente de genul acesta vă poate economisi mult timp atunci când începeți cu oricare serviciu.

Vă permite, de asemenea, să profitați de funcțiile de la numeroase servicii cloud și să vă bucurați de punctele forte ale fiecăruia dintre ele.

Abordarea lui Trello de integrare este puterea sa. Există mai mult de 30 disponibile și vă permit să lucrați direct cu datele pe care le-ați stocat pe serviciile de la Twitter la Jira. Dacă doriți să le folosiți pe deplin de ele, va trebui să vă abonați. Acestea sunt disponibile pentru utilizatorii care nu plătesc, dar doar unul poate fi utilizat simultan, ceea ce este destul de restrictiv.

Asana oferă, de asemenea, o mulțime de opțiuni. Integrările sale vă permit să vă conectați la multe aplicații. Unele dintre ele implică utilizarea serviciilor precum Zapier și Dossier ca intermediari. Altele sunt integrate în Asana, cum ar fi asistența pentru Dropbox și Google Drive. Există, de asemenea, o extensie Chrome care vă permite să adăugați adrese URL ca sarcini.

Dacă vi se pare dificil să alegeți între Asana și Trello, integrarea Zapier a fostului vă permite să lucrați cu amândoi și să obțineți cele mai bune din ambele lumi. Dacă configurați Asana pentru prima dată, citiți ghidul nostru pentru începători Asana pentru sfaturi despre cum să începeți.

Nu există un câștigător clar aici. Ambele instrumente acceptă multe aplicații terțe, astfel încât preferi, depinde probabil de serviciile pe care vrei să le folosești. În cele mai multe cazuri, veți găsi că sunt disponibile.

Câștigător: Tie

Verdictul

Trello și Asana sunt instrumente minunate. Dacă te uiți la utilizarea unuia dintre ele, niciuna nu este o alegere proastă. Puteți chiar să le utilizați împreună dacă doriți (deși poate doriți să utilizați Zapier sau IFTTT atunci când faceți acest lucru). Pentru ușurința de utilizare, Trello este opțiunea noastră preferată. Îl recomandăm dacă ai nevoie doar de elementele de bază.

Dacă aveți nevoie de mai multe caracteristici, Asana este calea de urmat. Există câteva lucruri pe care Trello nu le face. Dacă ai nevoie de una dintre ele, Asana este alegerea clară. Considerăm că este mai bine și pentru proiecte mai mari.

Asana este câștigătorul nostru general pentru că preferăm estetica sa și ne place să lucrăm cu ea mai mult. Caracteristicile sale suplimentare îl fac și mai versatil.

Acestea fiind spuse, ambele instrumente merită încercate dacă organizați un proiect online. Dacă configurați o echipă virtuală sau aveți deja una și doriți să o îmbunătățiți, aruncați o privire la cele mai bune instrumente software ale echipei noastre virtuale. Aplicațiile despre care vorbim vă pot ajuta.

Sperăm că v-am dat o idee bună despre care platformă se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Dacă ați folosit sau nu, ne-ar plăcea să aflăm despre experiențele dvs. Dacă ați încercat ambele, spuneți-ne care preferați și de ce. Dacă au avut un impact pozitiv asupra fluxului de lucru sau considerați că există lucruri pe care le-ar putea face mai bine, spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map