SiteGround vs GoDaddy: O luptă focalizată pe SMB pentru 2020

SiteGround și GoDaddy sunt două servicii de găzduire web foarte diferite. Pe de o parte, ai SiteGround, care își concentrează serviciul pe o linie concisă de planuri și asistență directă, iar pe de altă parte, ai GoDaddy, care oferă aproape fiecare serviciu de care ar putea avea nevoie o întreprindere mică. Chiar și așa, doar unul a ajuns pe cea mai bună listă de găzduire web.


Pentru a afla care, continuați să citiți comparația SiteGround vs. GoDaddy. Vom arunca furnizorii în ring pentru a-l duce în mai multe runde. La final, cel mai mare număr de runde va fi cel care va câștiga. 

Acestea fiind spuse, dacă abia începeți, această comparație nu ar trebui să fie singurul lucru pe care l-ați citit, deoarece vom compara direct furnizorii. Unele aspecte se schimbă în comparație cu întreaga piață de găzduire web, așa că citiți recenzia noastră SiteGround și revizuirea GoDaddy pentru gândurile noastre complete pentru fiecare serviciu.

Configurarea unei lupte: SiteGround vs. GoDaddy

Pentru a ne asigura că fiecare rundă este ponderată în mod egal, am condensat cele opt runde găsite în mod normal în recenziile noastre la cinci: caracteristici, prețuri, ușurință de utilizare, viteză și securitate. 

Vom acoperi în continuare tot ceea ce acoperim în mod obișnuit în recenziile noastre, dar unele secțiuni vor fi combinate cu altele. Acest lucru nu numai că face comparația mai directă, ci o face și mai corectă. Până la urmă, un punct în tipurile de găzduire nu are aceeași greutate ca un punct în viteză. 

La începutul fiecărei runde, vom stabili regulile fundamentale, stabilind ceea ce căutăm de la fiecare furnizor. Vom vorbi despre fiecare, ne vom gândi la modul în care se compară și se acordă un punct câștigătorului. Orice serviciu are trei sau mai multe puncte va câștiga meciul. 

La fel ca în cazul tuturor comparațiilor noastre, vă îndemnăm să citiți fiecare secțiune, spre deosebire de scanarea câștigătorilor. De exemplu, au existat mai multe runde în meciul nostru cu HostGator vs. Bluehost, care nu puteau merge în orice mod. În astfel de cazuri, urmărim cea mai bună judecată a noastră, dar aceasta nu este întotdeauna potrivită pentru toată lumea. 

1

Caracteristici

În primul rând, vom analiza caracteristicile. Deși această secțiune poate varia de la serverele LiteSpeed ​​prezentate la Hostinger până la panoul de control proprietar al Kinsta, există câteva capse pe care le căutăm (citiți recenzia noastră de Hostinger și recenzia Kinsta). Anume, căutăm copii de rezervă automate zilnice, un constructor de site-uri inclus și un certificat SSL / TLS gratuit.

SiteGround

SiteGround este o gazdă web atât de puternică, deoarece include atât de multe funcții gratuit. Spre deosebire de HostGator, le include și pe planuri (citiți recenzia noastră HostGator). Elementele esențiale sunt contabilizate, inclusiv backup-uri automate zilnice, integrare Cloudflare și certificat SSL / TLS gratuit. Există și un constructor de site-uri și, din fericire, este unul dintre cei mai buni.  

Indiferent de planul pe care îl alegeți, puteți utiliza o versiune gratuită a Weebly. După cum s-a discutat în analiza noastră Weebly, este printre cei mai buni producători de site-uri pe care le-am testat, care se potrivesc cu un panou de control ușor de utilizat, integrări excelente cu alte platforme și multe funcții. Obțineți planul Connect, care este, în esență, planul gratuit cu domeniul dvs. și, dacă aveți nevoie de mai multe funcții, puteți face upgrade. 

opțiuni de blog-uri web

Acestea fiind spuse, SiteGround nu este singura gazdă web care se integrează cu Weebly (citiți recenzia noastră Bluehost pentru a afla mai multe despre asta). Ceea ce o diferențiază este caracteristicile sale WordPress. Acestea includ înscenare WordPress, un plugin de memorie în cache intern numit SuperCacher și actualizări WordPress gestionate.

Totuși, SiteGround nu a făcut cel mai bun site de găzduire web pentru ghidul WordPress doar în spatele acelor funcții. Spre deosebire de Kinsta, SiteGround oferă funcții esențiale gestionate de WordPress pentru nu mai mult decât un plan partajat standard.

Hai tăticu

Ca unul dintre cele mai mari gazde web, GoDaddy este umplut cu funcții. Cu toate acestea, datorită distribuției lor ciudate, veți găsi probabil că serviciul îi lipsește. În loc să-și segmenteze nivelurile în funcție de performanță, GoDaddy le segmentează pe funcții, rezultând într-o linie confuză care costă adesea mai mulți bani pentru mai puține performanțe.. 

Primele două planuri partajate nu au un certificat SSL / TLS, de exemplu, și niciunul dintre planurile partajate nu oferă copii de rezervă automatizate. Puteți adăuga aceste funcții la planul dvs., dar acesta este scump. Un certificat costă 7 dolari pe lună, iar o copie de rezervă automatizată este de 3 $ în plus. Pentru comparație, puteți achiziționa un plan partajat la SiteGround pentru mai puțini bani decât un certificat SSL / TLS de la GoDaddy. 

În plus, un constructor de site-uri nu este inclus, în ciuda faptului că GoDaddy are propriul design (citiți recenzia noastră GoDaddy GoCentral pentru gândurile noastre). Similar cu modul în care HostGator se ocupă de constructorul său de site-uri Gator, GoCentral este un serviciu separat, ceea ce înseamnă că nu veți avea acces decât dacă cumpărați un plan de constructor de site-uri dedicat (citiți recenzia noastră pentru Gator). 

Pe site-ul GoDaddy, este clar că este mai interesat să comercializeze servicii suplimentare decât să creeze un pachet solid din poartă, la fel ca Midphase (citiți recenzia noastră Midphase). Asta lasă planurile să se simtă scumpe, stângace și disjuncte. 

Din fericire, există o excepție. Planurile WordPress sunt dotate cu funcții, inclusiv teme personalizate, un expert de optimizare a motorului de căutare, copii de zi cu zi și multe altele. Acest lucru a spus, dacă WordPress este ceea ce urmează, setul de funcții MDDHosting axat pe performanță poate fi mai atrăgător (citiți recenzia noastră MDDHosting).

Gânduri rotunde

GoDaddy ar putea elimina SiteGround în această rundă, luând în considerare cât de multe funcții oferă întreprinderilor mici, dar totul are o marcă de preț atașată, ceea ce face ca pachetul de bază să se simtă, bine, de bază. SiteGround include tot ce ai nevoie din poartă, ceea ce face o experiență de găzduire mai simplă și mai puțin costisitoare.

Runda: Caracteristici Punct pentru SiteGround

Logo-ul SiteGround
Logo GoDaddy

2

Preț

Din păcate, prețurile nu sunt la fel de simple decât compararea ratelor atunci când vine vorba de găzduire web. Subiectul prețurilor înșelătoare este omniprezent, în ciuda faptului că SiteGround și GoDaddy nu sunt la fel de vagi ca Arvixe (citiți recenzia noastră Arvixe). În această secțiune, vom analiza cât de clar este fiecare serviciu cu privire la tarifele sale și îl vom compara cu restul pieței de găzduire web. 

SiteGround

SiteGround nu este la fel de clar ca 1&1 IONOS despre prețuri, dar este încă mai bun decât Arvixe (citiți numărul nostru 1&1 recenzie IONOS). SiteGround are o rată introductivă pe care o veți plăti pentru termenul inițial, ceea ce este afișat pe site-ul său web și în tabelul de mai sus. Acestea fiind spuse, spre deosebire de majoritatea gazdelor, nu schimbă prețul în funcție de durata. 

Există o taxă de configurare de 14,95 USD pentru conturile lunare, dar faptul că SiteGround oferă un plan lunar este suficient de bun. Majoritatea gazdelor web axate pe începători, cum ar fi iPage și FatCow, se ascund în spatele unei tarife ieftine doar pentru a vă informa că trebuie să cumpărați trei ani de găzduire pentru a-l obține (citiți recenzia noastră de iPage și recenzia FatCow). 

În ceea ce privește prețul, SiteGround este solid atunci când vine vorba de planuri partajate, WordPress și WooCommerce, în special în comparație cu Pagely prea scump (citiți recenzia noastră Pagely). Cu toate acestea, în afara acestora, ratele sunt mai mari decât ne-am dori. De exemplu, planurile dedicate încep de la nord de 200 USD. Dacă ați urmărit acest lucru, citiți recenzia noastră WebHostingBuzz. 

Dacă încercați serviciul și decideți că nu vă place, SiteGround vă oferă 30 de zile pentru a vă recupera banii. Acesta este doar pentru găzduire partajată. Ai la dispoziție 15 zile pentru gazduire cloud și nu există nicio perioadă de rambursare pentru găzduire dedicată. În comparație cu garanția de returnare a banilor în orice moment a A2 Gazduire, oferta SiteGround este neplăcută (citiți recenzia noastră de gazduire A2).

Hai tăticu

Prețurile înșelătoare deoparte, GoDaddy este prea scump și confuz. Există în jur de 25 de tipuri de hosting, minus variațiile Windows pentru anumite tipuri de găzduire. Nici nu se pare că există ordine în haos. Unele planuri includ funcții care sunt mai scumpe decât cumpărarea lor a la carte și invers. 

Indiferent, prețul este prea mare. De exemplu, cel mai ieftin plan partajat se reînnoiește la 8 USD pe lună și, deși acesta este în conformitate cu o mulțime de planuri de bază partajate, GoDaddy nu se apropie de caracteristicile altor gazde web (citiți recenzia Namecheap pentru un astfel de gazdă web ). Planul GoDaddy include doar un domeniu și îi lipsește toate funcțiile menționate în prima rundă.

Aceiași shenanigani de mai mulți ani pe care i-am văzut cu JustHost sunt prezenți și aici (citiți recenzia noastră JustHost). Continuând cu cel mai ieftin plan partajat, rulează 3 dolari pe lună atunci când vă înscrieți și 8 dolari pe lună la reînnoire. Asta numai dacă aveți un contract pe mai mulți ani. Dacă mergeți pentru planul de trei luni, acesta sare la 11 dolari pe lună. 

În plus, a merge mai puțin de un an prezintă probleme cu obținerea unei rambursări. Abonamentele pentru un an sau mai mulți obțin standardul de 30 de zile, dar dacă optezi pentru mai puțin timp, primești doar 48 de ore pentru a te răzgândi. În comparație cu fereastra de rambursare a celor 90 de zile de InMotion Hosting, garanția de returnare a banilor GoDaddy este o glumă (citiți recenzia noastră de Hosting InMotion).

Rundă Două Gânduri

Nici SiteGround, nici GoDaddy nu sunt grozave când vine vorba de stabilirea prețurilor. Acestea fiind spuse, este clar că una comite erori mult mai puține decât cealaltă. SiteGround are câteva greșeli, dar sunt minore. GoDaddy, pe de altă parte, ratează nota pe aproape toate conturile, cu o politică de rambursare deosebit de ofensivă.

Runda: punct de preț pentru SiteGround

Logo-ul SiteGround
Logo GoDaddy

3

Ușurință în utilizare

Începem să judecăm ușurința de utilizare atunci când aterizăm pe un site web. Asta înseamnă că totul, de la checkout la configurare până la administrarea site-ului este un joc corect. În această secțiune, vom analiza cât de ușor este să alegeți și să cumpărați un plan de la GoDaddy și SiteGround, precum și cât de intuitiv este fiecare panou de control..

SiteGround

SiteGround face alegerea și achiziționarea unui plan o briză. Aspectul site-ului este simplu, cu doar câteva niveluri pentru fiecare tip de găzduire și o scurtă descriere a diferențelor dintre acestea. Dacă sunteți familiarizați cu jargonul tehnic, există și un link către o comparație detaliată a nivelurilor. 

Verificarea este similară, SiteGround vă prezintă câteva opțiuni și vă permite să setați parola imediat după confirmarea plății. Acestea fiind spuse, după ce vă autentificați, problemele încep să crească. 

Vei ateriza în panoul de control, care îți permite să te ocupi de partea de găzduire a serviciului tău. Asta înseamnă că puteți edita informațiile de facturare, puteți achiziționa servicii suplimentare și puteți contacta asistența de acolo. Cu toate acestea, este o implementare datată. Este încă funcțional, dar ar putea folosi un facelift.

Siteground-review-cpanel

Este dificil să găsești și cPanel. Spre deosebire de cele mai bune găzduiri web cu selecții cPanel, care facilitează accesul și utilizarea cPanel, SiteGround îl îngroapă în tabloul de bord al contului. cPanelul este datat și el. Deși este încă mai util decât cPanel-ul HostPapa (citiți recenzia noastră HostPapa), SiteGround nu a actualizat aspectul pentru a se potrivi cu gazdele web moderne..

Hai tăticu

Site-ul GoDaddy este opus site-ului SiteGround. SiteGround este calm, răcoros și colectat, în timp ce GoDaddy pare ca cineva care a făcut o lovitură de adrenalină direct la gât. Există atât de multe tipuri de servicii, servicii și suplimente de accesat, încât site-ul web este un coșmar. 

Ca și în cazul prețurilor, nu există nicio metodă de nebunie. Unele tipuri de găzduire au meniuri de top pentru a vă conecta la subsecțiuni, unele dintre ele sunt doar file pe aceeași pagină, iar altele sunt secțiuni diferite. Se pare că fiecare piesă a fost proiectată izolat și cusută împreună după fapt. 

GoDaddy-review-tablou de bord

Încercarea nu este mai bună, GoDaddy vă solicită să confirmați plata înainte de a stabili ce domeniu veți utiliza. După aceea, vă puteți autentifica, dar nu veți putea face mare lucru cu pachetul dvs. de găzduire. Tabloul de bord este simplu, dar este clar că GoDaddy este concentrat mai mult pe înregistrarea domeniului decât pe găzduire.

Acestea fiind spuse, cPanel este disponibil și este o implementare modernă. Crearea de stocuri de cPanel vă permite să găsiți ușor setările de care aveți nevoie pentru a vă gestiona contul, pentru a modifica setările de găzduire și pentru a vă monitoriza site-ul. Alegerea unui plan are nevoie de muncă serioasă, dar administrarea contului dvs. este la fel de simplă pe cât de posibil. 

Runda trei gânduri

GoDaddy și SiteGround au probleme, dar este greu de spus care este mai rău. SiteGround are un proces de procesare și pagină simplificat, dar panoul de control, deși funcțional, are nevoie de o actualizare. GoDaddy, pe de altă parte, îngreunează alegerea unui plan, însă gestionarea contului dvs. se simte modern și intuitiv. 

Aceasta este una dintre acele runde care ar putea merge în orice fel. Acestea fiind spuse, având în vedere panoul de control modern al GoDaddy, va câștiga. Alegerea unui plan este dificilă, dar dacă știți ce căutați sau puteți suporta o durere de cap de 15 minute, nebunia se termină. Cu SiteGround, este un proces continuu.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru GoDaddy

Logo-ul SiteGround
Logo GoDaddy

4

Viteza și timpul de funcționare

Poate cel mai important aspect al oricărui serviciu de găzduire web este viteza acestuia. Procesul nostru de testare este simplu: lansăm un site web folosind cel mai ieftin plan partajat, instalăm o copie goală a WordPress și testăm domeniul folosind Pingdom Speed ​​Test și Load Impact. Între cele două, putem obține un test cu un singur punct și un test de stres. 

SiteGround

SiteGround este unul dintre cele mai rapide servicii de găzduire web pe care le-am testat în afara Pagely. Pingdom Speed ​​Test a acordat site-ului nostru web din 100 din 100, care se potrivește cu A2 Hosting și Kinsta. În comparație cu Site5, beneficiul de performanță este clar (citiți recenzia site-ului nostru 5). 

Siteground-review-viteza-test

După cum puteți vedea în graficul de mai sus, timpul de încărcare a fost lung. Din păcate, asta a fost din cauza unei solicitări DNS îndelungate. Trecând peste asta, metrica „așteptați”, care este cea cu care ne preocupăm cel mai mult, a fost scăzută. Acest lucru este probabil datorită multiplelor straturi de oferte SuperCacher. 

Testul de impact al sarcinii nu a testat un singur punct, cum ar fi testul de viteză Pingdom. Mai degrabă, a trimis 50 de utilizatori virtuali pe server pe parcursul a cinci minute, măsurând numărul de solicitări îndeplinite și timpul de răspuns. SiteGround a funcționat bine, permițând tuturor utilizatorilor să parcurgă și să stea în același timp de răspuns, spre deosebire de GreekGeeks (citiți recenzia noastră GreenGeeks).

Siteground-review-loadimpact

Garanția sa de funcționare este una dintre cele mai bune pe care le-am văzut. SiteGround garantează că site-ul dvs. va fi în direct cu 99,9% din timp. Dacă aceasta se încadrează vreodată sub acest prag, vi se va oferi gratuit o lună de găzduire. Cu toate acestea, nu se oprește acolo. Pentru fiecare punct procentual sub aceasta, veți primi o lună suplimentară de găzduire gratuită. 

Hai tăticu

GoDaddy nu s-a descurcat la fel de bine în evaluarea Pingdom Speed ​​Test. Ni s-au acordat 90 din 100 și, deși asta pare o mică diferență, nu este. Este important să ne amintim că site-ul pe care îl testăm nu are conținut, așa că fiecare punct sub 100 înseamnă că există ceva în afara controlului nostru. 

GoDaddy-review-viteza-test

Există multe motive pentru care site-ul web se poate încărca mai lent. Hosting24 arată modul în care serverele LiteSpeed ​​pot scădea deasupra serverului, deci bănuim că GoDaddy folosește Apache standard (citiți recenzia noastră de Hosting24). Probabil, de asemenea, nu se întâmplă prea puțină sau niciun fel de cache.

Cu toate acestea, mai multe rezultate au fost rezultatele noastre privind impactul asupra sarcinii. Folosind același test, GoDaddy s-a comportat îngrozitor. Nu a avut prea multe inconsecvențe, dar asta se datorează faptului că site-ul nu a încărcat pentru majoritatea utilizatorilor. Unii utilizatori virtuali au avut un timp de răspuns de 0 milisecunde și am avut o mulțime de erori HTTP, ceea ce sugerează că nu există suficiente resurse pentru a putea încărca o încărcare modestă.

GoDaddy-review-încărcare-impact

Există o garanție uptime care vă protejează planul, dar nu garantează prea mult. Dacă site-ul dvs. scade sub 99,9 la sută uptime, veți primi 5% din taxa dvs. de găzduire lunară. Cu toate acestea, timpul de oprire este determinat exclusiv de GoDaddy și nu a inclus întreținere (chiar dacă este neprogramat), întreruperi FTP sau întreruperi prin e-mail..

Rotund Patru Gânduri

Deși runda anterioară a fost nuanțată, aceasta este clară. SiteGround nu numai că a performat mai bine de-a lungul testelor noastre, ci oferă o garanție de funcționare mai generoasă și mai simplă. GoDaddy, încă o dată, pare că înfige penny. 

Runda: viteză și punct de funcționare pentru SiteGround

Logo-ul SiteGround
Logo GoDaddy

5

Securitate și confidențialitate

În cele din urmă, avem securitate și confidențialitate. Deși s-ar putea să nu fie la fel de evident pentru găzduirea web, așa cum este pentru recenziile VPN, această secțiune joacă un rol esențial în păstrarea în siguranță a dvs. și a site-ului dvs. web. Vom analiza cât de bine respectă SiteGround și GoDaddy site-ul dvs. web, utilizatorii acestuia și datele dvs. personale.

SiteGround

Ca și în cazul funcțiilor standard, SiteGround este plin de caracteristici de securitate. Pentru început, primiți un certificat SSL / TLS gratuit și copii de rezervă automate zilnice, dar SiteGround se bazează pe asta. Există, de asemenea, un firewall pentru aplicații web care vă protejează serverul, un sistem anti-bot bazat pe AI și copii de rezervă la cerere dacă utilizați planul GrowBig sau o versiune superioară. 

Există și integrări cu alte platforme. Cloudflare este ușor de configurat pe site-ul dvs. web, la fel și SpamExperts pe e-mail. Singura caracteristică de securitate plătită este SG Site Scanner, care va căuta în fișierele site-ului dvs. site-uri malware. Este de 20 de dolari pe an, dar, având în vedere că serviciile similare costă la fel de mult pe lună, prețul merită.

În ceea ce privește confidențialitatea, SiteGround nu este la fel de bun ca DreamHost, dar puține sunt (citiți recenzia DreamHost). Confidențialitatea domeniului nu este gratuită, ceea ce este un vânzător, dar veți rula doar 12 dolari pe an dacă doriți. Din fericire, politica de confidențialitate este solidă. 

SiteGround spune că „nu va… vinde, închiria, partaja sau nu va dezvălui în niciun fel informații de identificare personală în scopuri comerciale”. Spre deosebire de mărcile Endurance International Group, cum ar fi HostMonster (citiți recenzia noastră HostMonster), este clar că SiteGround respectă datele dvs. personale.

Hai tăticu

Există o mulțime de caracteristici de securitate cu GoDaddy, multe altele decât cu SiteGround sau majoritatea altor gazde web. Acestea fiind spuse, niciuna dintre ele nu este gratuită. Chiar și funcțiile de securitate de bază, cum ar fi un certificat SSL / TLS și copii de rezervă zilnice, vă vor plăti o taxă, la fel ca și funcțiile de bază ale serverului, cum ar fi un firewall pentru aplicații web.. 

Unele dintre acestea depind de ce plan cumpărați. După cum am menționat, planurile WordPress includ un număr impresionant de funcții, dar sunt mult mai scumpe decât site-ul SiteGround.

Acestea fiind spuse, confidențialitatea este decentă. Nu veți primi confidențialitate gratuită a domeniului, așa cum o faceți cu WestHost, dar SiteGround nici nu o oferă gratuit (citiți recenzia noastră WestHost). Politica de confidențialitate nu este la fel de grea ca în cazul brandurilor EIG, dar ar putea folosi munca. 

GoDaddy, la fel ca toate gazdele web, colectează informațiile personale pentru a vă asigura că serviciul și site-ul web funcționează fără probleme. În conformitate cu politica de confidențialitate, datele respective sunt vândute agenților de publicitate. Din fericire, acest lucru este oarecum compensat de faptul că GoDaddy oferă un centru de confidențialitate care răspunde direct la întrebări comune.

Round Five Gânduri

Deși nu este la fel de clar ca runda precedentă, SiteGround încă se află deasupra GoDaddy aici. Pe lângă faptul că oferă mai multe caracteristici de securitate gratuit, SiteGround nu vinde informațiile dvs. personale, împingându-le și mai departe în această rundă finală.. 

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru SiteGround

Logo-ul SiteGround
Logo GoDaddy

6

Gânduri finale

SiteGround a câștigat patru puncte pe parcursul acestei comparații, dar nu a putut câștiga cinci. Ușurința de utilizare este un punct soft pentru serviciul altfel stelar, dar nu este rupt în niciun fel. Dacă vă puteți ocupa de interfața datată, SiteGround este unul dintre cele mai bune servicii de găzduire web.

Câştigător: SiteGround

GoDady nu este rău, dar face procesul mai dificil decât ar trebui. În ceea ce pare a fi o urmărire de nichel și întunecare, GoDaddy rănește nucleul serviciului său, oferind pachete scumpe, care sunt mari și mai ușoare pe funcții. 

Sunteți de acord că SiteGround este opțiunea mai bună? Există motive pentru care vă place mai mult GoDaddy? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me