Instrumentele de gestionare a proiectelor au toate formele și dimensiunile, atât bune, cât și rele. Comparați unul dintre cei mai buni cu o platformă mai direcționată în această comparație monday.com vs. Jira.


monday.com a fost lansat în 2014, dar are deja peste 50.000 de clienți, inclusiv Philips, DHL și canalul Discovery. În recenzia noastră monday.com, l-am lăudat pentru interfața sa excepțională și setul de funcții versatil, dar am considerat că este puternic în toate domeniile. Este un pretendent fierbinte aici, fiind instrumentul de top din lista noastră cu cele mai bune programe de gestionare a proiectelor.

De asemenea, a fost invinsă în comparațiile noastre, obținând victorii în monday.com vs. Asana și monday.com vs. Wrike face-off.

Jira a fost în jur de mult mai mult, lansându-se în 2002 și are peste 75.000 de clienți. Acestea includ Skype, Twitter și NASA. Ultima dată când am verificat, ne-a plăcut setul său de funcții și am considerat că este o alegere bună pentru dezvoltatori și cei care doresc să se configureze pe propriul server. Citiți mai multe despre ceea ce ne-am gândit în recenzia noastră Jira.

Cu toate acestea, suferă în comparațiile noastre, cu înfrângerile în lupta noastră Wrike vs. Jira și Asana vs. Jira.

Setarea unei lupte: monday.com vs. Jira

Vom analiza aceste instrumente pe parcursul a patru runde și vom declara câștigător în fiecare, concursul urmând să câștige cel mai mult. Dacă este egal, câștigătorul va fi cel care își va câștiga runde mai convingător.

Vom examina mai întâi funcțiile pentru a vedea care instrument are cel mai mult. Apoi, vom analiza prețul și le vom compara pe valoare. În runda „ușurință de utilizare”, vom analiza care este cel mai ușor de utilizat și fără probleme. În cele din urmă, vom vedea care este cea mai bună securitate și confidențialitate pentru a vă păstra informațiile în siguranță.

1

Caracteristici

În primul rând, vom analiza caracteristicile și vom compara capabilitățile celor două platforme. Vom vedea cum funcționează managementul principal al sarcinilor, precum și stocarea fișierelor, comunicarea și integrările cu alte platforme.

Funcțiile neobișnuite care fac ca o platformă să iasă în evidență vor înscrie și puncte aici. Aruncați o privire la recenzia noastră Airtable pentru un exemplu bun de instrument care le are.

monday.com

monday.com se bazează în jurul „pulsurilor”, pe care le-am numi sarcini, dar nu are subtasco-uri sau dependențe. Totuși, aceasta susține că este o alegere deliberată și suntem de acord cu faptul că în unele instrumente se pot pierde subtasco-uri, deoarece nimeni nu se uită în sarcinile părinților pentru a le detecta.

Deși structura sa de bază a sarcinilor este simplă, monday.com vă oferă tot felul de modalități de a vizualiza proiectele dvs. Există o vizualizare kanban, un jurnal de activități, o cronologie, urmărirea timpului și altele.

monday-vizualizări

Vă permite să personalizați ce conține fiecare articol, ceea ce se poate complica dacă nu exersați reținerea. Există mai multe tipuri de câmpuri și le puteți adăuga multe, oferindu-vă flexibilitate în modul în care configurați lucrurile.

Puteți adăuga și etichete colorate, care pot fi personalizate și utilizate ca mod rapid de a sorta lucrurile vizual. Vă permite, de asemenea, să adăugați anteturi personalizate în meniurile dvs..

de luni până bord

Spațiul de stocare variază în funcție de plan, cu 5 GB la nivelul de bază și atât cât doriți pe nivelul Enterprise. Există o limită de dimensiune a fișierului de 500 MB, care va fi bine pentru majoritatea oamenilor, dar poate fi prea puțin dacă doriți să lucrați cu imagini video sau pe disc, de exemplu. Cel mai bun articol de stocare în cloud pentru fișierele mari oferă soluții dacă asta faceți.

Aplicațiile Android și iOS sunt disponibile, astfel încât să le poți folosi în afara biroului.

Jira

Proiectele Jira se bazează pe „probleme”, care pot fi clasificate drept „sarcini” sau „bug-uri”. Există, de asemenea, „povești” și „epopee” pe care să le folosești ca blocuri structurale atunci când planifici proiectele tale. Se poate ocupa de urmărirea timpului, împreună cu gestionarea problemelor și este o alegere bună dacă lucrați la un proiect software.

Spre deosebire de monday.com, include subtasco-uri și dependențe, dar setarea acestora este neplăcută. Aruncați o privire la analiza TeamGantt pentru a afla despre un instrument care face gestionarea dependenței ușor și intuitiv.

Există peste 3.000 de aplicații disponibile pentru a-i crește funcționalitatea, deși costă suplimentar. De asemenea, Jira funcționează bine cu frații săi din Atlassian – HipChat și Bitbucket. Puteți să îl conectați și la contul dvs. Github, care este un alt plus pentru dezvoltatori.

Folosește Confluența lui Atlassian pentru comunicare. Acesta este un software separat cu propriul sistem de prețuri.

Are emoji personalizate, care este o atingere frumoasă de personalizare. De asemenea, vă puteți schimba logo-ul, pictograma site-ului și schema de culori.

Există un spațiu de stocare sănătos de 250 GB, ceea ce va fi mai mult decât suficient pentru majoritatea. Dacă vă găzduiți singur, spațiul de stocare va depinde de dvs., așa că ar trebui să aruncați o privire la cel mai bun program de stocare în cloud pentru sfaturi.

JIRA-rapoarte

Are un generator de rapoarte excelent care vă permite să creați diagrame de bare și plăci, precum și să emite rapoarte de urmărire. Dacă sunt chemați să creeze o prezentare de diapozitive, utilizatorii Jira au o mulțime de opțiuni.

De asemenea, are aplicații pentru cele două mari platforme mobile, astfel încât, cum ar fi monday.com, poate fi folosit oriunde.

Gânduri rotunde

monday.com are o mulțime de vizualizări și vă permite să personalizați conținutul articolelor sale de bază. Acest lucru îl face un instrument puternic pentru manageri.

Jira oferă și o mulțime, dar multe dintre funcțiile sale nu funcționau la fel de bine cum ar fi putut. Există câteva lucruri, cum ar fi gestionarea dependenței, căreia monday.com îi lipsește, dar nu cea mai bună implementare a acestora pe care le-am văzut.

De asemenea, Jira se simte deconectat și îi lipsește coeziunea. Există o mulțime de elemente suplimentare, dar mișcarea între ele nu se simte fluid. Cu monday.com, elementele interfeței se potrivesc perfect.

Tot ce are monday.com, se descurcă bine și, în consecință, câștigă îngust această rundă.

Runda: Caracteristici Punct pentru monday.com

logo monday.com
Logo Jira

2

Preț

În continuare, vom analiza prețul pentru a vedea care instrument este cea mai bună valoare. Pe lângă faptul că le comparăm cu ceea ce percep, ne place să vedem probe gratuite, precum și o varietate de opțiuni de plan și opțiuni de plată și metode de plată. Ambele instrumente au o valoare bună, deci ar trebui să fie o rundă apropiată.

Dacă doriți însă să economisiți bani, consultați recenzia noastră Freedcamp pentru a afla despre un instrument care abia costă un lucru.

monday.com

Deși majoritatea platformelor vă facturează pe utilizator, monday.com vă taxează pentru grupuri de cinci. Acest lucru nu este ideal dacă sunt doar unul sau doi dintre voi, dar planul de bază începe de la 25 USD – sau 5 USD pe utilizator – deci nu va sparge banca. De asemenea, este o valoare excelentă pentru echipele medii-mari.

Trecând dincolo de planul de bază, prețurile cresc constant, odată cu extinderea mai multor funcții. În comparație favorabilă cu multe instrumente similare, totuși, și 118 dolari pe lună pentru cinci utilizatori Enterprise este ieftin în comparație cu cele pe care le percep unele platforme.

Planul său de bază vă oferă jurnalul de activități și bordul de kanban, cu cele mai multe vizualizări în planul Standard. Vizualizări și diagrame suplimentare sunt disponibile pe planul Pro. Cele mai avansate caracteristici de securitate sunt rezervate utilizatorilor Enterprise. Planul de top include, de asemenea, instruire unu la unu și un manager de succes al clienților pentru a vă ajuta să beneficiați la maxim de platformă.

Are un proces gratuit de 14 zile, ceea ce este o modalitate excelentă de a-l testa. Îi lipsește un plan gratuit, dar în orice caz este ieftin.

Jira

Jira are două sisteme de prețuri: unul pentru utilizatorii care îl instalează pe propriile servere și unul pentru cei care îl folosesc pe cloud. 

Prețurile pentru utilizarea cloud încep de la 10 USD pe utilizator pe lună și scad constant la 1 dolar pe măsură ce dimensiunea echipei dvs. crește. Aceasta face o valoare excelentă pentru echipele mari. Pe de altă parte, numeroasele sale aplicații se încarcă de obicei pe utilizator și unele dintre funcțiile sale vin prin alte platforme din Atlassian care au propriile prețuri.

Dacă decideți să vă găzduiți singur, plătiți o taxă unică. Pentru echipele de 10 sau mai puțin, sunt doar 10 dolari, dar odată ce ați lovit 25 de utilizatori, trebuie să plătiți 2.500 USD. S-ar putea să sune mult, dar este mai ieftin decât planurile bazate pe cloud după un an dacă aveți 20 de utilizatori sau cam așa ceva.

Dacă vă găzduiți singur, va trebui să vă faceți griji pentru propriile costuri pentru server. Cel mai bun articol de găzduire web explorează câteva opțiuni pentru a obține propriul site web online.

De asemenea, oferă o bună selecție de opțiuni de plată. Pe lângă cardul de credit și PayPal, cei din un plan anual pot plăti prin cec sau prin transfer bancar.

Există și un proces gratuit de șapte zile. Nu este atât timp cât monday.com, dar ar trebui să vă ofere timp pentru a verifica acest lucru.

Rundă Două Gânduri

Ne place modul în care Jira devine mai ieftin pe măsură ce adăugați mai mulți utilizatori, precum și opțiunea sa de auto-găzduire, care, în ciuda costurilor mari avansate, vă poate economisi mulți bani pe termen lung. Planurile sale de cloud sunt, de asemenea, simple. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la alegerea unui nivel.

Monday.com este de asemenea o valoare bună, așa că niciun instrument nu este probabil să vă întindă bugetul prea mult. Dacă sunt utilizate în mod eficient, acestea ar trebui să vă economisească timp, iar banii economisiți pot depăși cu mult prețul.

monday.com are o încercare gratuită mai lungă, dar Jira are o selecție mai bună de opțiuni de plată. Cu toate acestea, în general, versatilitatea Jira și economii mai mari, deoarece echipa dvs. depășește avantajele sistemului monday.com, în ciuda faptului că acesta din urmă este o valoare excelentă.

Niciunul dintre instrumente nu oferă un plan gratuit, dar ambele sunt o valoare bună în ciuda acestui lucru. Dacă doriți să încercați ceva cu un nivel gratuit, consultați recenzia noastră Wrike pentru a citi despre o alternativă care este una dintre cele mai bune platforme din jur.

Runda: punct de preț pentru Jira

logo monday.com
Logo Jira

3

Ușurință în utilizare

Vom analiza ușurința de utilizare alături pentru a vedea ce platformă face cel mai mult pentru a se face accesibilă. Pentru a vă ajuta să începeți cu tutoriale, ajutați ferestrele de tip pop-up și șabloane, dar cel mai important este o interfață intuitivă și citibilă, care face ceea ce vă așteptați și nu merge greșit.

Opțiunile puternice de ajutor, cum ar fi o bază de cunoștințe și o comunitate de asistență, sunt de asemenea un plus, mai ales dacă software-ul este complicat.

O platformă ușor de utilizat va face viața mai bună pentru echipa dvs., mai ales la început. Adunarea oamenilor la bord se traduce rapid la economii, de aceea este important să lucrăm corect în acest domeniu.

monday.com

Aproape tot ce există în monday.com funcționează așa cum te-ai aștepta, iar interfața face o treabă excelentă pentru a-ți clarifica opțiunile.

Animarea și culoarea sunt folosite pentru a vă ghida în jurul butoanelor și controalelor. monday.com devine mult pe ecran, dar păstrează lucrurile confortabile și intuitive datorită designului său inteligent. Textul pop-up frecvent ajută, de asemenea.

-șablon luni

Există peste 70 de șabloane care vă ajută să începeți, iar monday.com vă oferă o mulțime de îndrumări în alegerea celui corect. Acest lucru poate fi lovit și ratat în alte instrumente.

Designerii s-au gândit la nevoile utilizatorului în orice situație și s-au asigurat că nu vă veți lăsa niciodată să vă întrebați ce să faceți.

Dacă utilizabilitatea dvs. contează, citiți despre un alt instrument care este corect în recenzia noastră Asana. Ghidul nostru pentru începători Asana vă va ajuta să începeți și cu acesta.

Jira

Înscrierea la Jira a fost iritantă deoarece CAPTCHA nu a funcționat la prima noastră încercare. După ce ați trecut peste asta, există un scurt tur la început pentru a vă ajuta să vă stabiliți și să vă arătați cum funcționează lucrurile.

JIRA-tur

La fel ca monday.com, Jira oferă mai multe șabloane, inclusiv unele care interesează dezvoltatorii de software, precum „urmărirea erorilor” și „Scrum”. Există, de asemenea, un șablon kanban dacă doriți să păstrați lucrurile simple. Dacă tot ce ai nevoie este un forum kanban, aruncă o privire la ghidul nostru pentru începători Trello pentru un exemplu bun de unul.

JIRA-Kanban

Am experimentat așteptări îndelungate când folosim Jira, cu întârzieri de 10 secunde la apăsarea unor linkuri. De asemenea, am întâlnit bug-uri în interfață și mesaje care ne spun lucruri care nu erau disponibile, care au apărut ulterior. Navigarea sa ne-a pierdut și de câteva ori.

Majoritatea zonelor funcționează bine, dar mișcarea și înțelegerea modului în care lucrurile se potrivesc necesită timp. A trebuit să consultăm frecvent secțiunea de ajutor.

În plus, există o mulțime de ajutor în bazele sale de cunoștințe, iar comunitatea Jira este activă, sprijinul venind rapid dacă ajungi la aceasta.

Runda trei gânduri

Jira are meritele sale, dar cu câteva pași minori, capacitatea de utilizare nu este cea mai puternică zonă. Este nevoie să te obișnuiești, dar include o mulțime de funcții avansate. Este un instrument complex și în evoluție, care are opțiuni de ajutor bune.

monday.com își iese din drum pentru a se face accesibil, oferind în același timp multă putere și modalități de a schimba modul în care sunt structurate proiectele tale. Este câștigătorul clar în această rundă, precum și cel mai puternic instrument de gestionare a proiectelor din acest domeniu în general.

Runda: Punctul de Ușurare pentru Monday.com

logo monday.com
Logo Jira

4

Securitate & intimitate

Pentru ultima rundă, vom analiza securitatea și confidențialitatea pentru a vedea ce măsuri fac aceste platforme pentru a vă proteja informațiile despre companie. Există multe pericole online, așa cum este discutat în cele cinci lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre articolul despre infracțiuni informatice. Din fericire, puteți face multe pentru a nu vă periclita.

Ambele platforme oferă multe caracteristici de siguranță, inclusiv criptare, certificări și setări de securitate personalizabile. Să ne uităm mai aproape pentru a vedea care este mai bine.

monday.com

monday.com utilizează Amazon Web Services și Google Cloud pentru a-și livra serviciile, care sunt platforme extrem de dezvoltate, cu siguranță de ultimă generație.

monday.com are un set impresionant de certificări, inclusiv SOC2 tip II și două certificate ISO. De asemenea, respectă UE-SUA. Scutul de confidențialitate și Regulamentul general privind protecția datelor.

Folosește TLS v1.2 pentru criptarea datelor în tranzit și AES 256 biți pentru stocare, ceea ce face practic imposibil pentru hackeri să vă citească fișierele. De asemenea, face copii de rezervă obișnuite, astfel încât să obțineți protecție și împotriva pierderilor de date.

Are o autentificare cu doi factori, despre care puteți afla în ceea ce privește articolul nostru de autentificare cu doi factori. Practic, vă oferă o măsură suplimentară în cazul în care protecția dacă cineva își află parola.

-admin Luni

Există mai multe elemente suplimentare în setările pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți în continuare securitatea, inclusiv înregistrările restricționate în domeniu, setările de politici SAML și parolă pentru administrarea. Cel mai bun articol pentru managerul de parole vă va ajuta dacă vă luptați să gestionați toate acele acreditări.

Jira

Jira vă oferă tot felul de caracteristici și informații privind securitatea. Site-ul său intră mai detaliat decât majoritatea, explicând ce face Jira pentru a vă proteja datele.

Acesta împărtășește foarte mult utilizatorii, inclusiv probleme de securitate anterioare și detalii despre auditurile și programele de testare pe care le folosește.

Datele aflate în tranzit sunt protejate cu TLS v1.2. Descrierea noastră a articolului de criptare explică mai multe despre subiect pentru cei care sunt interesați.

Jira are o mulțime de verificări independente a serviciilor sale, certificările SOC de tip II, PCI DSS, ISO 27001 și ISO 27018 afișate pe site-ul său web. Este, de asemenea, acoperit de UE-SUA. și elvețian-U.S. scuturi de confidențialitate și respectă GDPR.

Autentificarea în doi factori este disponibilă, dar va trebui să plătiți suplimentar sau să folosiți o aplicație terță parte pentru a beneficia de protecția de conectare pe care o oferă.

JIRA-acces

Totuși, încă o dată, problema de susținere a Jira îi capătă urâtul. În timp ce o folosim, am atras personalul său accesând datele proiectului nostru când răspund la o întrebare de asistență. Ne-au trimis o captură de ecran care le-a arătat că lucrează în cadrul proiectului nostru, cu datele noastre vizibile în mod clar.

Aceasta este o mare problemă pentru un serviciu în care trebuie să ai încredere și, din nou, Jira pierde această rundă din cauza acestuia, în ciuda faptului că are o securitate și o confidențialitate puternică.

Rotund Patru Gânduri

monday.com se descurcă bine în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea, bifând cele mai multe casete cu criptare puternică și funcții utile. Îl puteți folosi fără să vă preocupați prea mult de siguranța datelor.

Ceea ce ar trebui să fie un punct forte pentru Jira a fost un punct slab constant în comparațiile noastre din cauza problemei noastre cu personalul său de asistență. Deși face cele mai multe lucruri în mod corect și este impresionant în acest domeniu, nu veți câștiga runde de confidențialitate prin vizualizarea informațiilor comerciale confidențiale despre clienți.

Runda finală este o altă victorie clară pentru monday.com atunci. Face totul bine și Jira nu, așa că câștigă.

Runda: Securitate & Punct de confidențialitate pentru monday.com

logo monday.com
Logo Jira

5

Verdictul

Cu victorii decisive în ultimele două runde, monday.com face o victorie măreță în trei. Acesta a câștigat îngust pe caracteristici, a fost comod în fața ușurinței de utilizare și a fost solid în ceea ce privește securitatea. Structura de prețuri versatilă a Jira a văzut că a câștigat o rundă, dar monday.com nu este scump.

Câștigător – monday.com

Câștigătorul nostru este un serviciu excelent, care excelează în utilizare. Este instrumentul nostru preferat de gestionare a proiectelor și un învingător demn. Totuși, Jira are multe de oferit, în special dezvoltatorilor care doresc să profite de funcțiile sale Agile sau care doresc să-l configureze singuri.

Ambele platforme au încercări gratuite, așa că, dacă nu sunteți încă sigur pentru ce să mergeți, verificați-le singuri pentru a vedea care preferi.

Dacă ați încercat vreun instrument, vă rugăm să ne împărtășiți gândurile cu noi în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me