Managementul sarcinilor și managementul proiectelor: rămâneți organizat în 2020

Există tot felul de programe software destinate să vă ajute să vă organizați mai mult. Îl poți folosi pentru a planifica orice, de la cumpărături la proiecte majore. Vom arunca o privire asupra a două tipuri de software comparând managementul sarcinilor și managementul de proiect.


Categoriile au trăsături în comun, dar software-ul de gestionare a proiectelor depășește instrumentele de gestionare a sarcinilor în a face lucruri pentru tine. Să vorbim despre ce poate face fiecare tip de software, după care ne uităm la exemple. Sperăm, asta vă poate ajuta să vă dați seama care este mai potrivit pentru nevoile dvs..

Ce face software-ul de gestionare a sarcinilor?

Software-ul de gestionare a sarcinilor, destul de surprinzător, vă permite să creați sarcini. Adesea puteți grupa aceste sarcini în liste. Când sarcinile sunt terminate, le puteți marca ca atare, obținând probabil un sunet satisfăcător „ding”, așa cum faceți cu Wunderlist (citiți recenzia noastră Wunderlist).

Wunderlist-intro

Dincolo de asta, puteți împărtăși adesea sarcini cu prietenii sau colegii. Puteți stabili termenele și primi notificări la închiderea acestora.

De obicei, puteți partaja date cu alte aplicații, deși software-ul de gestionare a proiectelor merge deseori mai departe, oferindu-vă schimb de date cu multe alte platforme.

lucruri-review-lista de verificare

Avantajele software-ului de gestionare a sarcinilor sunt că vă permite să vedeți ce trebuie să faceți și să planificați lucrurile în consecință. Software-ul de gestionare a sarcinilor este adesea atât de simplu încât este ușor de respins ca fiind banal, dar, în practică, doar actul de a stabili ce trebuie să faci poate face ca lucrurile să fie mult mai ușoare. 

Pentru unii, va fi suficient și, deoarece gestionarea sarcinilor este mai simplă, este probabil cea mai bună modalitate de a începe. Cu toate acestea, dacă doriți să aprofundați lucrurile, veți avea nevoie de un software de gestionare a proiectelor.

Ce face software-ul de management de proiect?

Software-ul de management de proiect face de obicei tot ce poate face software-ul de gestionare a sarcinilor și multe altele. Totuși, acest lucru nu este neapărat îmbunătățit. Dacă aveți nevoie doar de gestionarea sarcinilor, aplicațiile dedicate cu interfețe rapide și clare vor face ceea ce doriți fără a vă supăra.

Pe lângă faptul că vă permite să creați liste de sarcini, software-ul de management de proiect vă permite să creați relații între ele. Aceasta poate însemna doar mutarea lor de la o coloană la o coloană într-o placă kanban, dar ar putea însemna crearea de dependențe între ele într-un grafic Gantt. 

Dacă faceți acest lucru, veți putea vedea cum o întârziere la o sarcină poate afecta întregul proiect. Dacă vi se pare util, citiți cum să folosiți un ghid al graficului Gantt.

cronologia luni

De asemenea, obțineți mai multe modalități de a vizualiza sarcinile din software-ul de gestionare a proiectului. De obicei, există o vizualizare a listei, care este cel mai asemănător cu instrumentele de gestionare a sarcinilor. Adesea, există și un forum kanban, împreună cu un calendar și o cronologie.

Integrările sunt comune, aproape toate instrumentele de gestionare a proiectelor care vă permit să partajați date cu alte platforme. Acestea pot include platforme de comunicare, cum ar fi Slack, sau platforme de stocare, astfel încât să puteți încărca fișiere.

Deși majoritatea instrumentelor vă permit să încărcați fișiere ca atașamente, o soluție dedicată de stocare vă poate ajuta. Citiți cel mai bun articol de stocare în cloud pentru un ghid pentru ceea ce este disponibil.

wrike-integrari

De multe ori puteți partaja instrumente cu alte platforme de management de proiect, astfel încât să puteți profita de diferitele caracteristici ale acestora. Integrarea cu serviciul Zapier, care vă permite să partajați date cu mii de platforme, este populară.

Software-ul de gestionare a proiectelor pare adesea mai dificil de folosit și are mai multe lucruri vizuale. Instrumentele mai avansate au o curbă de învățare, dar cele mai simple sunt în general ușor de ridicat.

Există și crossover. Unele instrumente bifează câteva căsuțe de gestionare a sarcinilor și câteva casete de management de proiect. Există o mulțime de opțiuni.

Cel mai bun software de gestionare a sarcinilor

Wunderlist

Wunderlist este un instrument de gestionare a sarcinilor care vă permite să creați sarcini și să le bifați pe măsură ce lucrați prin ele. Le sortați în liste și le puteți partaja cu alte persoane dacă lucrați la un proiect de grup.

Wunderlist-principal

Este disponibil aproape oriunde. Puteți rula în browser sau descărca aplicații pentru Windows, MacOS, Android, iOS și Chrome OS. Are extensii de browser, de asemenea.

Caracteristicile sale principale sunt excelente, permițându-vă să creați sarcini și să le adăugați la liste numite. Când le bifați, există un sunet „ding” care să vă recompenseze pentru o muncă bine făcută. La fel ca majoritatea aplicațiilor de gestionare a sarcinilor, este concentrată pe funcționalitatea de bază și face planificarea ușoară și plăcută.

Puteți crea, de asemenea, subtasco-uri, setați termene și puteți primi notificări atunci când lucrurile trebuie făcute. Puteți alege dintr-o selecție veselă de fotografii de fundal și încărcați fișiere, precum și să înregistrați voce când vă obosiți să tastați.

Dacă trebuie să stocați fișiere audio în afara Wunderlist, aruncați o privire la cel mai bun stocare cloud pentru articolul cu fișiere mari.

Există și alte câteva caracteristici. Puteți partaja sarcini cu alte platforme, cum ar fi Trello și Slack. Zapier este de asemenea disponibil pentru a vă conecta cu multe alte platforme. Dacă aveți jetoane tehnice, îl puteți conecta la propriul site web sau aplicație cu API-ul său. 

Wunderlist este rapid și receptiv, ceea ce te ajută să te angajezi cu el, deoarece nu îl aștepți după ce faci modificări. Include funcții frumoase de utilizare, cum ar fi scurtăturile de la tastatură, permițându-vă să o utilizați și mai repede. 

Deși simplu, are o bază de cunoștințe și o echipă de asistență care poate răspunde la întrebări dacă rămâi blocat, ceea ce s-ar putea întâmpla dacă te aventurezi să folosești funcțiile sale mai avansate.

Securitatea sa este de asemenea de cea mai bună calitate, cu criptare SSL de 256 biți care vă protejează datele. Citiți articolul nostru despre infracțiuni informatice pentru mai multe despre pericolele online.

Este gratuit de utilizat, dar trebuie să vă conectați la un cont Microsoft. Microsoft este de așteptat să o elimine în favoarea celeilalte aplicații, Todoist, dar deocamdată, Wunderlist este o aplicație de excepție a listelor de sarcini pe care o puteți utiliza gratuit.

Ne-a plăcut să folosim Wunderlist și l-am recomanda oricui dorește să înceapă cu software-ul de gestionare a sarcinilor. Citiți recenzia noastră Wunderlist pentru mai multe detalii.

Lucrurile

Lucrurile este un alt instrument simplu care are câteva caracteristici de bază pe care le merge bine. Este disponibil numai pentru macOS și iOS. Fanii Apple ar putea dori să se uite și la cel mai bun management al proiectelor noastre pentru ghidul Mac. Citiți recenzia noastră despre Lucruri pentru mai multe despre software.

Lucrurile vă permit să creați sarcini, să le sortați în liste și să împărțiți listele în proiecte, pe care le puteți grupa. Vă permite, de asemenea, să creați sarcini recurente. Este o alegere bună dacă doriți să fiți sistematic în privința lucrurilor, deoarece sarcinile pe care le faceți în mod regulat pot fi create automat. 

Aceasta poate fi o economie de timp mare dacă aveți o listă lungă de locuri de muncă care reapar în fiecare săptămână sau lună. Înseamnă că puteți configura un program complet fără a fi nevoie să faceți o muncă suplimentară. De asemenea, vă poate trimite mementouri pentru a păstra rezoluții sau pentru a atinge obiective personale.

Poate că vrei să alergi în fiecare săptămână, de exemplu, sau să gătești un nou fel de masă. Lucrurile vă pot ajuta să vă reamintesc ce trebuie să faceți.

lucruri-recenzie-eșantion

Things este o aplicație de modă veche, pe care o cumpărați din plin, apoi primiți totul gratuit, inclusiv funcțiile cloud, gratuit. Versiunea pentru desktop nu este ieftină la 49,99 USD, dar versiunea pentru iPhone 9,99 USD este o valoare mult mai bună. Prețurile respective se potrivesc foarte bine cu software-ul cu taxele lunare.

Dacă aveți nevoie de ajutor cu funcțiile sale mai avansate, are o bază de cunoștințe minuțioasă, iar echipa sa de asistență a oferit un răspuns detaliat și util la întrebarea noastră.

Are câteva bug-uri și am văzut mici erori în interfața sa, ceea ce scoate strălucirea puțin. Este o alegere bună dacă doriți o aplicație simplă pe care nu trebuie să plătiți o taxă de abonament pentru a o utiliza.

Todoist

Todoist merge mai departe decât rivalii săi de gestionare a sarcinilor și include multe șabloane pentru a vă oferi un început de început atunci când îl utilizați.

Pe lângă faptul că vă permite să partajați sarcini cu Google Calendar, vă permite să utilizați Zapier pentru a accesa multe alte aplicații și are peste 50 de integrări directe.

Sistemul său de karma vă permite să acumulați puncte pentru marcarea sarcinilor. Obțineți bonusuri pentru a face diverse lucruri și puteți pierde karma dacă sarcinile devin restante. Dacă doriți să vă gamificați munca sau viața, Todoist este o alegere excelentă și îi va motiva pe cei cărora le place să concureze împotriva lor sau a celorlalți.

Todoist-șabloane

Vă permite să alegeți propria temă din mai multe culori bine numite, inclusiv mandarină și trifoi. Există, de asemenea, încărcări de fișiere, comentarii și funcții de analiză.

Planurile sale includ o ofertă gratuită care vă permite să utilizați caracteristicile sale de bază și două planuri plătite care vă oferă o funcționalitate mai avansată pentru câțiva dolari pe lună. Puteți încerca funcțiile sale premium cu un proces de două luni, de asemenea, dacă oferiți detalii despre cardul de credit. Educatorii și nonprofit-urile obțin reduceri. Obțineți asistență prioritară pentru planurile sale premium, precum și pentru facturarea echipei.

Todoist este unul dintre cele mai complete sisteme de gestionare a sarcinilor. Profitați de tot ceea ce oferă și vă veți afla că navighezi din apele calme ale managementului sarcinilor în oceanul tocător al software-ului de gestionare a proiectelor. 

A fi capabil să se extindă astfel nu este neapărat un lucru rău, iar Todoist poate fi potrivit celor care vor să înceapă simplu și să aibă loc să crească mai târziu.

Este disponibil pentru mai multe dispozitive, cu aplicații pentru Windows, macOS, Android și iOS. Extensii de browser și pluginuri de e-mail sunt de asemenea disponibile. Există, de asemenea, aplicații portabile și aplicații terțe pentru Linux. Acest lucru îi oferă o acoperire cât mai largă pe care ți-ai putea dori.

Undeva la mijloc

Trebuie să desenați o linie undeva și, deși puteți argumenta unde ar trebui să meargă, credem că Trello este instrumentul care se află cel mai aproape de ea. Are o abordare concentrată, bazată pe kanban, precum și mai multe caracteristici care vă permit să treceți dincolo de asta dacă alegeți să faceți acest lucru.

Trello

Trello este un bun exemplu de platformă care se află la limita managementului de proiect și a managementului sarcinilor. Caracteristicile sale principale seamănă mai mult cu software-ul de gestionare a sarcinilor, dar are mai multe extensii care îl pot transforma într-o platformă mai avansată de management de proiect.

Trello este un instrument bazat pe kanban. Dacă nu ați mai folosit unul înainte, consultați modul nostru de utilizare a unui ghid de bord kanban. Sarcinile pe care le creați sunt adăugate la coloane numite și le mutați de la coloană în coloană pentru a reflecta starea lor. Dacă sunt făcute corect, acestea trebuie să curgă de la stânga la dreapta. Coloanele pot fi denumite pentru a reprezenta persoane sau diferite etape în procesul de producție.

Trello, ca majoritatea softurilor de gestionare a sarcinilor, se bazează în jurul unei singure vizualizări. Placa sa kanban vă oferă mai mult spațiu de control al lucrurilor decât o listă simplă. Puteți adăuga, de asemenea, diferite vizualizări cu extensiile Trello.

Are multe dintre acestea și, dacă utilizați mai multe dintre ele, îl puteți converti într-un instrument echivalent cu un software de management de proiect mai sofisticat. De asemenea, are funcții unice, cum ar fi „majordom”, care vă permite să automatizați fluxurile de lucru. 

Trello-Butler

Puteți crea butoane care manipulează automat sarcinile, astfel încât dacă aveți lucrări care trebuie efectuate în mod regulat, puteți seta Trello să le efectueze instantaneu.

Cu fundalurile, stickerele și emoji-urile reglabile, aveți multă posibilitate de personalizare și multe companii folosesc Trello pentru liste vizibile public, precum meniuri sau programe. Puteți să-l utilizați și pentru amenajarea locurilor la evenimente. Este un sistem flexibil.

Majoritatea funcțiilor sale sunt gratuite, cu personalizări suplimentare, dimensiuni de fișiere mai mari și securitate mai mare în planurile sale plătite.

Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Trello. După aceea, ghidul nostru pentru începători Trello vă va ajuta să aflați ce puteți face cu acesta.

Cel mai bun software de gestionare a proiectelor

Există tot felul de aplicații de management de proiect acolo, de la aplicații mai serioase, orientate spre afaceri, precum Wrike și Mavenlink, până la instrumente mai relaxate, precum Asana și Podio. 

monday.com

monday.com este instrumentul nostru preferat de management de proiect și a ieșit în top în lista noastră cu cele mai bune programe de gestionare a proiectelor. Acesta combină un set de caracteristici profesionale cu o interfață excepțională, care face ușor să accesezi caracteristicile sale mai avansate.

monday.com nu are subtasco-uri sau dependențe, dar aceasta este o alegere de design. Îi consideră răi. În schimb, vă oferă o posibilitate imensă de a personaliza datele sarcinilor. 

Software-ul de gestionare a sarcinilor vă permite să creați sarcini care adesea constau în puțin mai mult decât o linie de text. Software-ul de management de proiect vă oferă mai multe câmpuri, dar cu monday.com, puteți alege ce date doriți să includeți cu fiecare element. Asta înseamnă că îl puteți folosi pentru tot felul de lucruri dacă îl configurați corect.

de luni până bord

monday.com vă oferă șabloane care vă ajută să începeți și vă îndrumă către cel corect.

Are multe vizualizări, inclusiv un tabel kanban și un jurnal de activitate. Există o cronologie asemănătoare cu Gantt, precum și un calendar. De asemenea, sunt incluse o vizualizare pe hartă, urmărirea timpului și o vedere grafică.

monday.com se integrează cu o mulțime de platforme, precum Slack și Trello, și puteți utiliza serviciul Zapier pentru a partaja date cu alte aplicații.

Interfața sa este remarcabilă, cu tot felul de mici animații care să vă ajute să lucrați cu ea și să înțelegeți ce se va schimba atunci când faceți clic pe lucruri.

Caracteristicile sale de securitate sunt excelente, cu criptare AES 256 biți utilizată și autentificare cu doi factori disponibilă. De asemenea, vă puteți îmbunătăți securitatea cu înregistrări restricționate în domeniu, autentificare Google și setări de parolă personalizate.

Ai un sprijin fantastic. Am trimis întrebări prin formularul său de contact și am primit un răspuns în doar patru minute. Are o bază mare de cunoștințe și o caracteristică eficientă de ajutor instant, care vă ajută să găsiți rapid articole.

Cel mai mare dezavantaj este lipsa unui plan gratuit, dar punctul de intrare de 25 de dolari pe lună pentru echipele de cinci este o valoare excelentă.

În general, monday.com este alegerea noastră de top pentru instrumentul de management al proiectului, combinația sa de utilizare și putere făcând un succes.

Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră monday.com și obțineți sfaturi despre începerea acesteia în ghidul nostru pentru începători monday.com.

Asana

Asana este o alegere excelentă dacă doriți să vă ușurați în lumea managementului de proiect. Interfața sa este luminoasă și veselă și știe să te motiveze. Bifați o sarcină și există șansa de a declanșa una dintre sărbătorile sale, care va trimite un animal drăguț și colorat care zboară pe ecran.

ASANA-celebrare

Pe lângă faptul că este distractiv de folosit, Asana primește lucrurile grave. Vă permite să creați cât mai multe proiecte doriți pe planul său gratuit. Puteți utiliza tabloul de kanban, listările și vizualizările calendarului gratuit, de asemenea. De asemenea, puteți urmări progresul proiectului, puteți avea conversații cu coechipieri și încărcați fișiere.

Deși planul său gratuit este bun, planurile sale plătite, care încep de la 9,99 USD pe lună, oferă și caracteristici frumoase. Pe acestea, puteți utiliza vizualizarea cronologică asemănătoare lui Gantt și puteți crea formulare pentru a capta informații. Dacă preferați un instrument dedicat bazat pe Gantt, consultați în schimb recenzia noastră TeamGantt.

Cronologia vă permite să creați relații de dependență între sarcini, care este locul în care managementul de proiect începe să devină înainte de gestionarea sarcinilor în termeni de utilitate, dar adaugă un strat de complexitate care ar putea să vă stea în calea dvs. dacă nu doriți acest lucru.

Integrările Asana vă permit să îl utilizați cu alte servicii, inclusiv Trello și Jira, despre care puteți citi în recenzia noastră Jira. Puteți încărca fișiere cu o dimensiune de până la 100 MB. Cel mai bun spațiu de stocare online pentru echipe vă va ajuta dacă nu este suficient.

Recenzia noastră pentru Asana acoperă instrumentul în detaliu, iar ghidul nostru pentru începători Asana îi va ajuta pe noii veniți la software. Este o alegere excelentă pentru începători, dar oferă și putere cu gestionarea dependenței sale.

Citiți cum se compară cu unele dintre celelalte instrumente preferate din lunile noastre.com vs. Asana și Wrike vs. Asana.

Wrike

Wrike este un alt mare lovitor care merge bine în listele și comparațiile noastre. A ieșit în top în lista noastră cu cele mai bune programe de gestionare a proiectelor pentru întreprinderile mici, de exemplu. De asemenea, puteți vedea cum se compară direct cu rivalii din meciurile noastre Wrike vs. Trello și Wrike vs. Basecamp.

Are gestionare a dependenței și subtascheri, permițându-vă să setați relații între sarcinile dvs. Acest lucru înseamnă că vă puteți asigura că programul dvs. este posibil, precum și să urmăriți impactul întârzierilor.

wrike-dependențe

Puteți personaliza spațiul de lucru cu selecția de teme, precum și suprapune calendare din diferite proiecte pentru a vedea cum se potrivesc programele.

Are o caracteristică de verificare, care vă permite să comentați fișiere, inclusiv în timpul videoclipurilor. Dacă stocați multe fișiere, integrarea sa cu Dropbox și Google Drive se va dovedi utilă. De asemenea, se integrează cu alte servicii, cum ar fi Salesforce, Slack și Adobe Creative Cloud.

Dacă doriți să vă mutați programul, dependențele vă permit să faceți acest lucru fără a face din greșeală lucrurile imposibile. Dacă sarcinile depind una de cealaltă, Wrike vă va anunța dacă este programat să înceapă înainte de finalizarea sarcinilor precedente.

Generarea de rapoarte Wrike vă permite să produceți informații despre părțile din afacerea dvs. Puteți verifica sarcinile restante și neatribuite pentru a vă asigura că toți cei din echipă au ceva de făcut.

Wrike are un nivel gratuit utilizabil, dar cele mai bune caracteristici sunt pe planurile sale plătite, care încep de la 9,80 USD pe utilizator pe lună. Pe lângă browser, este disponibil pentru Windows, macOS, Android și iOS.

Wrike este unul dintre cele mai puternice instrumente atunci când vine vorba de securitatea online. Are o autentificare cu doi factori, despre care puteți afla mai multe despre articolul nostru de autentificare cu doi factori.

Dacă veți obține toate pentru a obține o aplicație completă de gestionare a proiectelor, care vă poate ajuta cu proiecte majore, Wrike este o alegere excelentă. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră despre Wrike.

Gânduri finale

Instrumentele de gestionare a sarcinilor și a proiectelor reprezintă o afacere serioasă, iar alegerea celei potrivite vă poate ajuta productivitatea. Există o mulțime de opțiuni și poate fi derutant. Diferitele categorii de software fac lucruri diferite, deși există o mulțime de cruce între ele.

Pe lângă citirea recenziilor noastre, cel mai bun mod de a învăța despre software este să îl utilizați. Aproape toate instrumentele pe care le-am acoperit au o probă gratuită și multe au și un plan gratuit. Citiți lista noastră cu cele mai bune software gratuit de gestionare a proiectelor pentru exemple.

Dacă ați încercat oricare dintre software-urile enumerate aici sau aveți orice altceva de recomandat, informați-ne în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map