HostGator vs Bluehost: O luptă în cadrul EIG Stable în 2020

HostGator și Bluehost sunt furnizori de găzduire web care au multe în comun. Niciuna nu a fost inclusă pe lista noastră cu cele mai bune gazduire web, dar ambele sunt deținute de Endurance International Group și vin cu pro și contra similare. Acestea fiind spuse, există mici diferențe între ele care te pot face să preferi una față de cealaltă. 


În această comparație HostGator și Bluehost, vom trece peste aceste diferențe. Pe parcursul a cinci runde, vom vedea cum cele două se acumulează unul împotriva celuilalt, precum și cele mai bune găzduiri web pentru afaceri mici și cele mai bune găzduire web pentru WordPress. 

Deși vom scoate din aceste ghiduri pentru alte puncte de comparație, obiectivul nostru pentru acest ghid este să le comparăm pe cele două cât mai direct posibil. Dacă sunteți interesat să vedeți cum își desfășoară activitatea pe piața mai largă de găzduire web, citiți recenzia noastră HostGator și revizuirea Bluehost.

Configurarea unei lupte: HostGator vs. Bluehost

În recenziile noastre, judecăm furnizorii individuali din opt categorii, ceea ce face o comparație lungă și nu complet corectă. Din acest motiv, combinăm secțiuni din recenziile noastre în cinci runde pentru capul nostru. 

Aceste runde sunt caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, viteză de funcționare și siguranță și confidențialitate. Fiecare rundă valorează un punct și orice serviciu are mai multe puncte la final câștigă.

La începutul fiecărei runde, vom spune ce căutăm de la fiecare furnizor, apoi vom parcurge cât de bine ne satisfac criteriile noastre. La final, ne vom gândi la modul în care cei doi se compară și se declară câștigător pentru acea rundă. 

Deși folosim un sistem de puncte, vă recomandăm să citiți fiecare secțiune, deoarece există deseori nuanțe care nu pot fi rezumate prin acordarea unui punct aici sau acolo. Unele runde, un serviciu poate câștiga printr-o alunecare de teren, în timp ce în altele, ar putea ajunge la o caracteristică mică care nu este relevantă pentru dvs..

1

Caracteristici

Ca și în cazul tuturor comparațiilor noastre, este greu de spus care sunt caracteristicile mai importante decât altele. Din această cauză, nu suntem atât de concentrați pe caracteristici specifice pentru această rundă, ci pe modul în care sunt distribuite. În meciul nostru SiteGround vs. HostGator, de exemplu, SiteGround a câștigat această rundă nu pentru că avea mai multe caracteristici, ci pentru că erau incluse în planuri. 

HostGator

HostGator nu are nicio formă atunci când vine vorba de caracteristici, dar nu oferă acces tuturor. Ca unul dintre brandurile principale ale EIG, acesta prezintă integrarea cu CodeGuard, Constant Contact și SiteLock. Cu toate acestea, nici măcar versiunile de bază ale acestor instrumente nu sunt incluse în planuri. 

Hostgator-review-piață

Spre deosebire de SiteGound (citiți recenzia noastră SiteGround), HostGator își rupe nivelurile pe baza funcțiilor în loc de performanță. Între cele trei niveluri partajate, nu veți vedea nicio diferență de performanță. Mai degrabă, faceți upgrade pentru a obține anumite funcții, cum ar fi Instrumente SEO pe nivelul de afaceri.

Acest lucru nu are sens pentru noi, mai ales că HostGator oferă toate aceste instrumente a la carte pe piața sa. Excepțiile sunt planurile WordPress, care includ backup-uri CodeGuard, eliminarea de malware SiteLock și un certificat SSL / TLS gratuit pentru toate nivelurile..

Din fericire, HostGator nu este deloc rău în această rundă. Nu include unul, ci doi construitori de site-uri web cu abonament. Primul este Gator, care este un constructor de site web proprietar care, deși decent, nu ne-a impresionat prea mult în recenzia noastră de Gator. Acestea fiind spuse, celălalt este unul dintre cei mai buni producători de site-uri pe care le-am revizuit. 

Fiecare nivel are acces la versiunea gratuită a Weebly în domeniul dvs. Acest plan – numit „conectați” în linia Weebly – rulează în mod normal 5 USD pe lună. După cum puteți vedea în recenzia noastră Weebly, este unul dintre puținii construitori de site-uri care echilibrează puterea și capacitatea de utilizare, permițându-vă să construiți un site web cu caracteristici complete.

Bluehost

Bluehost este similar în aproape toate aspectele cu HostGator. Aceeași listă de funcții este disponibilă, inclusiv SiteLock, CodeGuard și multe altele, toate fiind rezervate pentru nivelurile superioare de găzduire. Acestea fiind spuse, există un plan unic partajat care vă permite să obțineți toate aceste funcții și multe altele, și nu este prea scump. 

Vor fi reclame pentru „mergeți pro” pe site-ul Bluehost, care este similar cu HostMonster (citiți recenzia noastră HostMonster). Planul comun de nivel superior este dotat cu toate caracteristicile normale, inclusiv un certificat SSL / TLS gratuit și copii de rezervă zilnice, precum și CodeGuard Basic, 200 USD în credite publicitare, confidențialitate gratuită a domeniului, o adresă IP dedicată și două licențe SpamExperts.. 

În ceea ce privește un constructor de site-uri, Bluehost include și integrarea cu Weebly. Același lucru este valabil pentru HostGator este valabil aici. Puteți utiliza versiunea gratuită atât cât doriți cu domeniul dvs., iar dacă decideți că aveți nevoie de mai multe funcții de stocare sau comerț electronic, puteți face upgrade la un nivel superior. 

redactor îngrozitor

Ceea ce iese în evidență mai mult sunt planurile WordPress. Planurile WordPress ale Bluehost sunt mai scumpe, dar sunt dotate cu funcții. Acestea includ programarea WordPress, actualizări WordPress gestionate și un panou de control excelent care se integrează cu platforma. 

Gânduri rotunde

HostGator și Bluehost sunt destul de echitabile chiar și atunci când vine vorba de funcții. HostGator include un al doilea constructor de site-uri mediocru, în timp ce Bluehost include funcții WordPress extinse, dar la un preț mai mare. Preferăm caracteristicile all-inclusive ale Hostinger (citiți recenzia noastră pentru Hostinger), dar între cele două, Bluehost are avantaj.

Runda: Caracteristici Punct pentru Bluehost

Logo HostGator
Logo Bluehost

2

Preț

Companiile de găzduire web sunt notorii pentru prețurile înșelătoare (citiți recenzia noastră Arvixe pentru a afla despre unul dintre cei mai răi infractori). În calitate de mărci deținute de EIG, Bluehost și HostGator sunt bine versate în acest domeniu, așa că această rundă se va concentra pe cât de generoasă va fi perioada de rambursare și pe prețul real pe care îl veți plăti atunci când vine momentul. 

HostGator

Pe fața sa, HostGator este unul dintre cei mai ieftini furnizori de acolo. Deși cel mai ieftin plan partajat nu merge la fel de scăzut ca Hosting24 (citiți recenzia noastră de Hosting24), este mai puțin costisitor decât 1&1 IONOS (citiți 1 nostru&1 recenzie IONOS). Prețul mai mic de 3 USD este aplicabil numai dacă achiziționați trei ani de găzduire. 

Acest preț se ridică la aproape 11 dolari pe lună dacă mergeți cu mai puțin de un an, punând HostGator ferm în tabăra scumpă. Termenul inițial are o reducere, așa cum este de așteptat, dar saltul la reînnoire nu este egalat de alte gazde web. De exemplu, A2 Gazduire este același preț atunci când vă înscrieți, dar jumătate mai mult când vine momentul să vă reînnoiți (citiți recenzia noastră de A2 Hosting). 

În afara planurilor comune, prețurile sunt neimpresive. Planurile WordPress administrate sunt ieftine, dar le lipsește punctele Kinsta (citiți recenzia noastră pentru Kinsta). Opțiunile VPS sunt disponibile, dar nici planul de nivel de intrare nu impresionează, ținând cont de preț. Toate celelalte tipuri de găzduire suferă aceeași soartă ca și în comun. De exemplu, planul VPS introductiv de 30 USD sare la 90 USD la reînnoire. 

Acestea fiind spuse, HostGator este mai generos decât majoritatea atunci când vine vorba de garanția de returnare a banilor. Aveți 45 de zile pentru a vă răzgândi, indiferent de durata, care este cu 15 zile mai lungă decât permit majoritatea gazdelor web. Există câteva excepții – citiți recenzia noastră de Hosting InMotion pentru un exemplu – dar HostGator oferă o plasă de siguranță mai bună decât majoritatea.

Bluehost

Bluehost are prețuri la fel de înșelătoare, dar este chiar mai enervant decât HostGator. Ca și fratele său EIG, prețul anunțat este de trei ani, iar creșterea prețului este mai scurtă. Acestea fiind spuse, Bluehost nu oferă o durată de trei, șase sau șase luni pentru planurile sale comune, cum ar fi HostGator. 

Bluehost nu este singur în această practică – citiți recenzia noastră JustHost pentru un alt exemplu – dar provoacă mai multe probleme decât ar părea la început. Opțiunile lunare sunt oferite pentru tipurile mai scumpe de găzduire, dar nu pe planuri comune, ceea ce pedepsește pe cei care încearcă să economisească cel mai mult bani. 

Acestea fiind spuse, prețurile au mai mult sens decât HostGator. De exemplu, planurile WordPress gestionate, numite WP Pro, sunt mai scumpe decât cele ale HostGator, dar sunt dotate și cu funcții precum punerea în scenă. De asemenea, planurile partajate sunt mai scumpe, dar nivelurile mai ridicate includ funcții cruciale, cum ar fi confidențialitatea domeniului și o adresă IP dedicată. 

În ceea ce privește obținerea unei rambursări, Bluehost vă oferă 30 de zile. Deși, în mod normal, nu ar fi o problemă, este vorba de Bluehost. Având în vedere că trebuie să cumpărați mai mulți ani de găzduire la capătul comun, având o fereastră de rambursare mai lungă este doar logic.

Rundă Două Gânduri

Această rundă este interesantă. HostGator și Bluehost suferă de încurcarea înșelătoare a prețurilor pe care am văzut-o cu toate mărcile EIG, dar în afara acestora, acestea au puncte forte și puncte slabe diferite. Prețurile Bluehost sunt mai în concordanță cu ceea ce ne-am fi așteptat, dar fereastra de rambursare nu este la fel de lungă, iar HostGator oferă opțiuni de găzduire lunare, dar prețul este mult peste ceea ce ne-am fi așteptat.. 

Deși este dificil să alegi un câștigător, va trebui să-l dăm HostGator. Problemele sunt mai puțin grave în general și obțineți o fereastră mai lungă pentru a vă răzgândi. Acestea fiind spuse, acesta poate merge în orice mod.

Runda: punct de preț pentru HostGator

Logo HostGator
Logo Bluehost

3

Ușurință în utilizare

Sperăm că nu va trebui să petreceți mult timp în panoul de control de găzduire web. După configurarea site-ului dvs. web, panoul de control este într-adevăr doar acolo pentru a schimba detaliile despre planul dvs., mai ales dacă utilizați WordPress. Acest lucru pune accentul pe această rundă pe configurare. Vom parcurge procesul de checkout și configurare la HostGator și Bluehost pentru a vedea care este mai fluid. 

HostGator

HostGator nu este în mod dificil de utilizat – citiți recenzia FatCow pentru a afla mai multe despre acest exemplu – dar există probleme persistente care pot îngreuna plata. Alegerea unui plan este greoaie, deoarece HostGator are o gamă densă de tipuri și servicii de găzduire (citiți recenzia GoDaddy pentru a vedea un alt exemplu), ceea ce este agravat de prețurile înșelătoare.. 

Alte probleme includ existența unei zone de autentificare separate pentru constructorul de site-uri Gator și preselectarea suplimentelor la finalizare. Oricare dintre aceste probleme în mod izolat nu afectează, dar combinația dintre acestea face alegerea și achiziționarea unui plan mai dificil decât ar trebui, mai ales dacă sunteți nou la web hosting. 

Deși nu suntem noi pentru găzduire web, am avut probleme. După ce am cumpărat un plan, HostGator ne-a trimis un e-mail cu datele de acreditare, care nu este cea mai bună abordare, după cum puteți citi în recenzia noastră LunarPages. Acestea fiind spuse, nu au mers. Am încercat și am încercat să ne autentificăm, chiar revenind la e-mailul original pentru a ne asigura că parola este corectă. În ciuda eforturilor noastre, am fost nevoiți să resetăm. 

Hostgator-review-cpanel

Și este păcat, deoarece HostGator este o bucurie de a folosi în afara asta. Panoul de bord al contului este ușor de navigat, setările critice de găzduire web fiind plasate mai sus. cPanel este și mai impresionant, cu o schemă de culori coezivă și un aspect care se îmbină în tabloul de bord. 

Este posibil să nu aveți aceleași probleme pe care le-am făcut noi, dar trebuie să mergem pe experiența noastră. Parcurgerea acestui proces merită, dar a face față unei dureri de cap doar pentru a vă înscrie nu ar trebui să fie necesar.

Bluehost

În mod ciudat, am avut probleme similare de conectare cu Bluehost. Aspectul planurilor nu este la fel de dens, ceea ce face simplă găsirea a ceea ce aveți nevoie. Achizitionarea este la fel de simplă, spre deosebire de coșmarul în mai multe etape prin care Namecheap îți trece (citiți recenzia noastră pentru Namecheap). Totul este fluid până când vine timpul să setați o parolă. 

Bluehost nu vă trimite detaliile de conectare prin e-mail, ceea ce este bun. În schimb, vă solicită să setați o parolă imediat după confirmarea plății. Conștient de pericolele infracțiunilor informatice, am generat o parolă unică folosind unul dintre cei mai buni manageri de parole, LastPass (citiți recenzia noastră LastPass). 

Cu toate acestea, parola nu a fost onorată. Se pare că ecranul de creare a parolei Bluehost nu poate fi gestionat atunci când copiați și inserați o intrare, deoarece am reușit să ne autentificăm bine după ce am introdus parola manual. Considerând că administratorii de parole sunt elemente principale în browsere, acest lucru este inacceptabil. 

Bluehost-review-cpanel

Din fericire, lucrurile privesc după aterizarea în tabloul de bord al contului. Este prezentat ca cel al HostGator, dar are un accent mai mare pe WordPress. Sunt aceleași file, plus o filă „site-urile mele” cu simbolul WordPress. Acolo, puteți gestiona teme, pluginuri și multe altele, fără a vă conecta la back-end-ul WordPress. 

Setările avansate se găsesc în fila „avansată”, care arată o versiune familiară a cPanel. Între acesta și pagina de gestionare a site-ului web, nu există nicio redare în panoul de control. Bluehost are un tablou de bord slab precum HostGator, dar îl împinge și mai departe cu o integrare profundă cu WordPress. 

Runda trei gânduri

Bluehost și HostGator au probleme atunci când vine vorba de checkout, dar ambele compensează cu un panou de control simplificat. Acestea fiind spuse, Bluehost ne-a prezentat mai puține probleme în timpul înregistrării și a oferit un panou de control care le oferă utilizatorilor WordPress mai multă flexibilitate. Deși nu este cea mai bună soluție pentru toată lumea, Bluehost are marginea acestei runde.

Runda: Punctul de utilizare ușor pentru Bluehost

Logo HostGator
Logo Bluehost

4

Viteze și timp liber

Testarea noastră rapidă constă în lansarea unui site web folosind cel mai ieftin plan partajat și instalarea pe el a unei copii goale a WordPress. După aceea, site-ul web este trecut prin două criterii de referință: Pingdom Speed ​​Test și Load Impact. În această rundă, vom compara rezultatele pe care le-am colectat pentru HostGator și Bluehost. 

HostGator

Timpul de răspuns al HostGator este mult prea mare. Rezultatele testului de viteză Pingdom au returnat 83 din 100, ceea ce poate să nu pară rău, dar este adevărat. Este important să ne amintim că testul nostru folosește un site fără conținut, deci orice punct dintr-un scor perfect nu este bun. Pentru HostGator, există prea multe puncte de ignorat. 

Hostgator-review-viteza-test

Graficul arată că au existat o mulțime de solicitări blocate, ceea ce înseamnă că există o rețea aeriană acolo unde nu ar trebui să existe. Este păcat, având în vedere faptul că metoda de „așteptare” a HostGator, care este principala pe care o analizăm pentru gazdele web, este scăzută. Puteți îmbunătăți viteza HostGator – citiți cum să îmbunătățim ghidul timpilor de încărcare a site-ului web pentru a afla cum este – dar este prea lent din casetă. 

Load Impact a avut și probleme. L-am folosit pentru a trimite 50 de utilizatori virtuali pe server peste cinci minute, măsurând timpul de răspuns pentru fiecare și notând erorile care au apărut. Din fericire, nu au existat erori, dar HostGator a arătat un nivel decent de inconsecvență. Deși nu este la fel de rău ca GreenGeeks (citiți recenzia noastră GreenGeeks), se așteaptă timpi de răspuns mai consistenți. 

Hostgator-încărcare-impact

Acestea fiind spuse, garanția uptime este solidă. HostGator îți promite că vei avea 99,9 la sută uptime pentru planurile distribuite și pentru revânzători. Dacă găzduirea dvs. se situează vreodată sub această limită, HostGator vă va compensa gratuit cu o lună de găzduire. 

Bluehost

Bluehost a avut rezultate mult mai impresionante. Pingdom Speed ​​Test a acordat site-ului nostru 94 din 100. Deși Pagely a fost mai rapid (citiți recenzia noastră pagely), Bluehost este unul dintre cele mai interesante servicii pe care le-am văzut, în special având în vedere prețul. În jurul acelei zone, singurele gazde care au bătut-o sunt A2 Hosting și Hosting24. 

Bluehost-review-viteza-test

Graficul prezintă o poveste mult diferită de cea a HostGator. Nu s-a înregistrat puțin balon, fără cereri blocate sau timpi de conectare lungi. Valoarea „aștepta” a fost mai lungă, dar cu cât de puțin a fost în afara acesteia, site-ul web a încărcat mai rapid. Acest număr poate fi îmbunătățit și prin cache. 

Din păcate, Bluehost nu a fost la fel de impresionant când a fost vorba de testul nostru Load Impact. Încă am trimis 50 de utilizatori peste cinci minute, dar Bluehost s-a rupt sub presiune. În timpul testului, am văzut mai multe ori de răspuns de 0 milisecunde, ceea ce sugerează că site-ul nu se încărca. În cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă atunci când există prea mulți utilizatori pe un server și nu există suficiente resurse pentru a partaja. 

Bluehost-review-încărcare-impact

Și mai rău, Bluehost nu are o garanție de funcționare. Acesta spune „datorită complexității și naturii unui mediu de găzduire web partajat, timpul de oprire apare” și nu vă va compensa pentru asta. Sincer, Bluehost este singurul care face această afirmație. Găzduirea partajată este complexă, dar este sarcina lui Bluehost să se ocupe de ea. Este ca și cum ți-am spus să te ocupi de dactilografieri, deoarece editarea este prea grea. 

Rotund Patru Gânduri

Încă o dată, avem puncte tari și puncte slabe din ambele părți în această rundă. Spre deosebire de meciul nostru SiteGround vs Bluehost, în care a existat un victor clar, ambii concurenți au prezentat un argument convingător. Deși HostGator oferă o politică de funcționare generoasă, timpul său de încărcare umflată nu poate fi ignorat. Este suficient să-l împingem pe Bluehost în fruntea acestei runde.

Runda: viteze și punct de uptime pentru Bluehost

Logo HostGator
Logo Bluehost

5

Securitate și confidențialitate

Runda noastră finală se concentrează pe securitate și confidențialitate, cu care se luptă brandurile EIG. Pentru a fi clar, nici Bluehost sau HostGator nu sunt o opțiune excelentă pentru securitate. Dacă asta te descrie, te descurci mai bine cu un furnizor precum DreamHost (citiți recenzia noastră DreamHost).

HostGator

Din fericire, HostGator oferă multe dintre caracteristicile esențiale de securitate ale site-ului pe care le căutăm și le face gratuit. Acestea includ un certificat SSL / TLS și copii de rezervă automatizate zilnic în cadrul planurilor. Cu toate acestea, având în vedere lista mărcilor EIG, suntem dezamăgiți că nu sunt incluse mai multe. 

De exemplu, SiteLock, care este un instrument de scanare și eliminare a programelor malware, nu este inclus, nici măcar într-un formular dezbrăcat. Pachetul de scanare de bază, care ar trebui inclus gratuit, este de 3 USD pe lună. Pachetul complet, care oferă un firewall pentru aplicații web și eliminarea de malware, va rula 40 de dolari pe lună. 

Confidențialitatea este și o glumă, așa cum se întâmplă cu toate mărcile EIG. Spre deosebire de Midphase și WestHost, HostGator nu include confidențialitatea domeniului în planul dvs. (citiți recenzia noastră Midphase și WestHost). În plus, este mai scump decât majoritatea gazdelor web. Deși de obicei puteți obține confidențialitate pe domenii între 8 și 10 USD pe lună, HostGator percepe 15 USD pe lună. 

Acest lucru nu înseamnă că politica de confidențialitate, pe care o au toate mărcile EIG. Acesta permite companiei deținute de mai sus HostGator să partajeze informații de identificare personală cu o listă îngrijorătoare de parteneri, inclusiv Google Ads, WPBeginner, Yahoo, Bing și Verizon. Cu toate că unii parteneri au sens, cum ar fi Google Maps, majoritatea nu. 

Bluehost

Bluehost este o copie de carbon a HostGator când vine vorba de caracteristicile de securitate. Obțineți copii de zi cu zi și un certificat SSL / TLS gratuit cu planul dvs., dar alte funcții de securitate, cum ar fi SiteLock, nu sunt incluse. În plus, nu am putea clarifica care sunt funcțiile de securitate din partea serverului. 

Întotdeauna întrebăm gazdele web despre funcții, cum ar fi ModSecurtiy și BitNinja, pentru că nu avem cum să știm dacă aceste funcții de securitate sunt utilizate pe capătul serverului. Am cerut un reprezentant de asistență pentru răspunsuri, dar nu am găsit niciunul. În schimb, reprezentantul ne-a redirecționat pentru a achiziționa Cloudflare și SiteLock. 

Confidențialitatea este de asemenea proastă, însă Bluehost face mai mulți pași decât HostGator. Primele două planuri partajate și planurile WP Pro includ gratuit confidențialitatea domeniului, deși cu un cost ridicat, și există un centru de confidențialitate care ușurează să văd ce este colectat și cum este folosit.. 

Apreciem pasul în clarificare, dar nu face ca colecția să înțepe mai puțin. Bluehost încearcă să apeleze la conștiența de confidențialitate cu centrul său de confidențialitate, dar este vinovat de aceleași tactici nefaste ca alte gazde web EIG. 

Round Five Gânduri

După cum am menționat, nici Bluehost sau HostGator nu sunt minunate atunci când vine vorba de securitate și confidențialitate. Acestea fiind spuse, este clar că Bluehost a făcut mai multe pași decât a avut HostGator. Între includerea în mod gratuit a confidențialității domeniului, cu unele planuri de a încerca să clarifice politica de confidențialitate, Bluehost obține câștigul în această rundă finală. 

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru Bluehost

Logo HostGator
Logo Bluehost

6

Gânduri finale

Bluehost a câștigat patru puncte, făcându-l câștigătorul acestei comparații. Deși poate părea aproape, nu a fost. Bluehost este cea mai bună gazdă web EIG, în ciuda faptului că suferă probleme similare cu mărcile cu care împarte ecusonul. 

Câștigător: Bluehost

HostGator are punctele sale forte, în special în densitatea tipurilor de găzduire pe care le oferă, dar se reduce la aproape fiecare cont în comparație cu Bluehost. Acestea fiind spuse, nici nu oferă pachetul complet. Dacă sunteți după aceea, asigurați-vă că puteți citi și alte recenzii de găzduire web. 

Sunteți de acord că Bluehost este opțiunea mai bună? Îți place mai mult HostGator? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map