Google Ads vs. Facebook Ads vs. Bing Ads: PPC Marketing în 2020

Fiecare marketer online s-a confruntat cel puțin o dată în cariera profesională cu decizia de a utiliza Google Ads, Facebook Ads sau Bing Ads: cele mai mari și cele mai populare platforme de marketing. 


Decizia pe care platforma de marketing PPC să o folosească este esențială pentru afacerea dvs. Acesta este motivul pentru care Anunțurile Google, Facebook Ads sau Bing Ads ar trebui să figureze pe oricare (bun) plan de marketing online. 

Este dificil să decidem care dintre cele trei platforme să folosească, până la urmă. Este ușor să vă confundați, întrucât este posibil să nu aveți toate informațiile sau vi se poate sugera o soluție în care consilierul dvs. câștigă cel mai mult profit.  

Acesta este motivul pentru care noi, la Cloudwards, am scris această comparație completă a acestor trei platforme. Am potrivit Google Ads, Facebook Ads și Bing Ads în trei runde, comparând funcțiile, prețul și ușurința de utilizare, după care am stabilit un câștigător pentru fiecare rundă.. 

După o scurtă introducere a fiecărui furnizor, ne vom scufunda direct în runde de luptă, explicând pas cu pas cum am ajuns la decizie și în ce scenariu fiecare platformă de marketing are cel mai mult sens. 

Pentru cei care se grăbesc și nu pot citi întregul articol, iată un scurt rezumat al fiecărei runde.

Anunțuri RoundGoogle AdsFacebook AdsBing Ads
Funcții de publicitate și atingereAnunțurile Google au cea mai mare acoperire, cele mai multe funcții și cele mai bune funcții de direcționare pentru public. Este, de asemenea, cel mai bun pentru marketing cu mai multe canale.Facebook Ads nu este la fel de mare atunci când este la îndemână, dar mai mare decât Bing și oferă multe funcții.Bing Ads are o abordare mică și lipsesc o mulțime de caracteristici cheie.
Preț (în testul nostru)Anunțurile Google este cea mai scumpă, dar are și cea mai mare atingere.Facebook Ads este cel mai ieftin.Bing Ads este mai ieftin decât Google Ads, dar are o acoperire mai mică.
Ușurință în utilizareGoogle este undeva între ele: nici bun, nici rău, dar cel puțin are un suport bun care vă ajută să începeți.Facebook Ads este cel mai ușor de utilizat: are o mulțime de imagini vizuale, o navigare clară și un suport bunBing Ads este destul de confuz, iar suportul nu este atât de bun.

Marketing PPC

Anunțurile Google, Facebook Ads și Bing Ads sunt platforme de marketing cu plata pe clic, care se referă la modelul său de facturare. Mai simplu spus, asta înseamnă că creați anunțuri care apar într-o rețea și plătiți pentru fiecare clic pe anunț, indiferent dacă oamenii ajung să cumpere produsul dvs. sau nu.

Una dintre acestea este SEM sau marketingul motoarelor de căutare. Aici, atingerea motorului de căutare este utilizată ca rețea. Anunțurile Google, Facebook Ads și Bing Ads se încadrează în termenii de marketing PPC, dar nu sub termenul SEM. Acest lucru se datorează faptului că Facebook în sine nu este un motor de căutare, ci o rețea socială. 

În marketingul PPC, trebuie să luați în considerare două lucruri: pe de o parte, multe clicuri pot duce și adesea la nimic; iar pe de altă parte, un clic de 3 USD se poate transforma într-un profit de 200 USD dacă un client potențial cumpără produsul dvs. ca urmare a anunțului dvs.. 

Acesta este motivul pentru care ar trebui să aflați ce clicuri intră în eter și care conduc la o conversie. Totuși, acest lucru este mai ușor spus decât făcut.

Înființarea unei bătălii

Înainte de a ajunge la rundele de luptă, să prezentăm concurenții.

Anunțuri Google

Anunțurile Google au devenit indispensabile în lumea modernă a marketingului. Platforma de marketing Google a devenit o soluție de marketing complexă și foarte analitică, care oferă marketerilor moderni aproape tot ce își doresc.

Redenumit „Anunțuri Google” în 2018 (cunoscut anterior ca Google Adwords), Google își folosește imensul său grup de date și imensitatea lor de acoperire pentru a oferi marketerilor moderni un instrument PPC optim, atât în ​​ceea ce privește algoritmii de prelucrare cât și la nivel analitic.. 

Google Facebook-Bing-Google Marketing

Anunțurile Google se bazează pe așa-numitul „punctaj de calitate” care măsoară calitatea anunțului dvs., dar și multe alte lucruri. Scorul de calitate este important, deoarece Google Ads vă solicită să licitați pentru cuvintele cheie pe care doriți să le utilizați. 

În funcție de cât de bun este scorul dvs. de calitate, anunțurile dvs. vor fi afișate pentru diferite cuvinte cheie, în perioade de timp diferite. Atât scorul de calitate, cât și suma licitată definesc succesul campaniei dvs., nu doar suma licitată.

Facebook Ads

Chiar dacă nu suntem cei mai mari fani ai Facebook, trebuie să recunoaștem că este greu să ne imaginăm o lume digitală fără gigantul tehnologic din Parcul Menlo. Dintr-o perspectivă antreprenorială, ar trebui să nu folosiți doar Facebook pentru strategia de social media, ci să plasați acolo și reclame plătite. 

În medie, 1,59 miliarde de persoane folosesc Facebook în fiecare zi, așa că teoretic, puteți plasa anunțul în fața a 1,59 miliarde de perechi de ochi pe zi.

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing

Facebook a cumpărat rețeaua socială Instagram și serviciul de mesagerie WhatsApp în 2012 și, respectiv, în 2014. Din perspectiva marketingului, asta înseamnă că acum puteți utiliza atât Facebook, cât și Instagram și curând WhatsApp, deoarece Facebook a anunțat că primele anunțuri WhatsApp vor apărea în 2020. 

Facebook a obținut venituri de 16,6 miliarde de dolari din afacerile sale de marketing în 2019. Instagram este în prezent un nivel ridicat, dar este discutabil cât de mult poate crește gigantul tehnologic la acest ritm și dacă publicitatea planificată pentru WhatsApp va funcționa.

Bing Ads

Bing este – pentru aceia dintre noi care în mod justificat nu au avut niciodată vreo legătură cu Bing – un motor de căutare de la Microsoft. Lansat în 2009, este acum succesorul numeroaselor încercări ale Microsoft de a oferi un motor de căutare competitiv.

Google Facebook-Bing-Bing-Search

După vieți anterioare ca MSN Search, Windows Live Search și Live Search, Bing a devenit într-adevăr un motor de căutare serios, cu aproximativ 6 miliarde de căutări pe lună. Acest lucru poate părea minuscul comparativ cu volumul de căutare al Google (5,6 miliarde de căutări pe zi), dar sperăm că platforma va crește puțin.

Adesea subestimată, Bing a reușit să-și extindă continuu cota de piață. Motivele pentru aceasta includ integrarea în mai multe produse Windows 10 și cooperarea cu Apple, Amazon și Yahoo. În 2018, Bing a devenit al treilea cel mai mare motor de căutare, în spatele Google și Baidu. 

Google Facebook-Bing-Bing-search-Rezultate

Microsoft nu a așteptat mult timp să utilizeze comunitatea activă în scopuri de marketing. A introdus adCenter în 2006 și a redenumit-o de mai multe ori. În 2012, Microsoft adCenter a devenit Bing Ads. 

Similar cu anunțurile Google, anunțurile Bing ar putea fi utilizate în rețeaua de căutare Microsoft. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Bing Ads a fost din nou rebranduită. În 2019, Bing Ads a devenit Microsoft Advertising. Totuși, din simplitate, îl vom numi Bing Ads în acest articol.

Acum că am acoperit elementele de bază, am dori să trecem la cea mai interesantă parte a articolului: compararea celor trei mari platforme de marketing PPC din lume.. 

Vom compara etichete și vom compara Google Ads, Facebook Ads și Bing Ads în trei runde. Va fi un câștigător și un alergător pe rundă. Câștigătorul fiecărei runde primește două puncte, locul doi primește un punct, iar locul trei rămâne cu mâna goală.

În prima rundă, vom analiza îndeaproape cele mai importante caracteristici și întinderea platformei respective. În a doua și a treia rundă, platformele vor avea voie să se lupte din punct de vedere al prețurilor și ușurința de utilizare. 

Prima etapă: caracteristici publicitare și atingere

În prima rundă, vom începe cu abilitățile și caracteristicile publicitare ale fiecărei platforme, adică toate funcțiile indispensabile pentru marketing. 

Printre altele, am examinat funcționalități, cum ar fi testarea A / B, managementul audienței, geotargeting, formate de anunțuri și opțiuni de direcționare generală. De asemenea, am evidențiat funcțiile care fac fiecare platformă publicitară unică.

Călătoria clienților de astăzi include mai multe puncte de atingere până la conversia finală. Pentru dvs. ca marketer online să însoțiți în mod optim această călătorie a clienților, este important să fiți pe mai multe platforme în același timp, pentru a vă urmări cel mai bine și a vă retrăge perspectivele. 

Prin urmare, numărul de platforme și dimensiunea fiecărei rețele de afișare a anunțurilor sunt, de asemenea, un criteriu important de clasare.

Funcții de publicitate Google Ads

Așa cum am menționat mai sus, Google Adwords a fost redenumit la Google Ads. Acest nume se potrivește frumos pentru că, astăzi, Google Ads nu numai că vă permite să gestionați anunțurile pe care doriți să le afișați în motorul de căutare, dar puteți face reclame și pe Google AdSense, YouTube sau chiar în aplicații mobile.

Google AdSense este un serviciu care permite operatorilor de site-uri să își monetizeze traficul oferind spațiu publicitar pe site-urile lor web. Acest serviciu este deosebit de interesant pentru site-urile cu trafic intens. Ca marketer, puteți utiliza aceste locuri prin intermediul Google Ads și puteți plasa pe dvs. pe astfel de site-uri.

Google Facebook-Bing-Google-ASense

Această caracteristică este deosebit de interesantă dacă doriți să retargetați persoane care, de exemplu, au făcut clic pe anunțul dvs. Google în motorul de căutare, au adăugat un produs în coșul lor, dar au anulat procesul de finalizare în ultimul pas.. 

Aceste așa-numite „căruțe abandonate” sunt dolari mari care, practic, se strecoară printre degetele managerilor de comerț electronic. Cu toate acestea, Google AdSense este o modalitate excelentă de a retargeta aceste căruțe de cumpărături abandonate pe o mare varietate de site-uri web. 

De asemenea, puteți orchestra și gestiona anunțurile dvs. pe YouTube prin intermediul anunțurilor Google. Acesta este un avantaj enorm față de Facebook Ads și Bing Ads.

Dacă adăugați la îndemâna Google Ads prin diferite platforme – de exemplu, dacă vă uitați la întreaga rețea de afișare Google – puteți plasa anunțurile pe următoarele canale:

 • 2 milioane de persoane pe AdSense
 • 5,6 miliarde de căutări zilnice prin intermediul Căutării Google
 • 1,9 miliarde de vizitatori YouTube s-au autentificat lunar
 • 2,5 miliarde de dispozitive Android active (pentru marketing de aplicații)

Din perspectiva confidențialității, este înfricoșător câte produse Google folosim și câte puncte de atingere cu brandul său de astăzi. Totuși, din perspectiva marketingului online, este foarte benefic.

Acum să trecem la formatele de anunțuri. Google oferă multe formate de anunțuri diferite, datorită acoperirii sale largi și a numeroaselor platforme în care puteți plasa reclame. În funcție de obiectivul campaniei dvs. de marketing, Google vă oferă următoarele formate de anunțuri: 

 • Căutare: anunțuri bazate pe text care sunt afișate în principal în Căutarea Google
 • Afișare: anunțuri bazate pe text și imagine pe care le puteți afișa în toată rețeaua Google AdSense
 • Cumpărături: Anunțuri special optimizate pentru produse, care sunt afișate și în Căutarea Google
 • Video: anunțuri video pe care le puteți afișa pe YouTube
 • Inteligent: în această alegere a anunțurilor, Google formatează diferite formate pentru dvs. și campania dvs. de marketing
 • Aplicație: anunțuri bazate pe text pe care le puteți plasa în aplicații și în magazinul de aplicații

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-Formate

Pentru a plasa reclame la cumpărături, va trebui să aveți un cont Google Merchant cu produse în el. Dacă sunteți manager de comerț electronic, ar trebui să verificați integrarea platformei dvs. de comerț electronic cu Google Merchant Center, dacă intenționați să plasați anunțuri de cumpărături prin intermediul Google Ads. 

Google Facebook-Bing-Google Marketing-cumpărături

Integrarea este importantă pentru importul de produse deoarece, dacă aveți sute de produse în magazin, probabil că nu doriți să importați fiecare în Google Merchant Center manual. Acest lucru ar trebui să ia în considerare atunci când alegeți cea mai bună platformă de comerț electronic pentru afacerea dvs.. 

Un alt criteriu important pentru caracteristicile de publicitate este vizarea. Anunțurile Google vă permite să vă aliniați diferit anunțurile. Vă puteți ajusta audiența – grupul țintă – în detalii deosebite. Printre altele, Google Ads vă permite, de asemenea, să setați demografie, interese și aspecte geografice, care sunt adesea uitate de mulți marketeri online.

Google Facebook-Bing-Google Marketing-Locație

Din perspectiva conținutului, puteți face și unele ajustări. Puteți seta subiectul, destinația de plasare și cuvintele cheie aferente pentru a face anunțurile dvs. mai detaliate pentru locurile potrivite. 

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-segmente de public

Ultima caracteristică pe care dorim să o discutăm este planificatorul de cuvinte cheie. Google Ads colectează puncte semnificative în acest sens, deoarece oferă un instrument util pe lângă tendințele Google. Planificatorul de cuvinte cheie Google vă ajută să estimați, să planificați și să gestionați campaniile publicitare și cuvintele cheie ale acestora. 

Cu planificatorul de cuvinte cheie, puteți obține inspirație pentru cuvinte cheie noi, dacă doriți să vă extindeți puțin campania. Puteți obține, de asemenea, prognoze pentru cuvintele cheie existente în ceea ce privește volumul, concurența și costul pe clic. 

Google Facebook-Bing-Google Marketing-cuvinte cheie-Planificatorul

Funcții de publicitate Facebook Ads

Acum să trecem la al doilea furnizor: Facebook Ads. Facebook nu poate chiar să se apropie de Google din punct de vedere al accesului. Pe lângă 1,59 miliarde de utilizatori Facebook zilnici, există și un miliard de utilizatori Instagram. 

Totuși, acest lucru nu este de departe suficient pentru a concura cu Google. În timp ce Google acoperă aproape întregul internet, puteți utiliza doar Facebook Ads pentru a plasa reclame pe Facebook și Instagram. 

Pe de altă parte, Facebook are un avantaj decisiv față de Google și Bing: emoțiile și comportamentul social. Pe social media, dezvăluim în mod inconștient informații despre noi înșine, comportamentul și obiceiurile noastre. Acest lucru face incredibil de ușor pentru un gigant de date ca Facebook să genereze cunoștințe despre noi, pe care, în calitate de marketer online, le puteți utiliza.

Emoțiile joacă un rol important în decizia de cumpărare. Dacă tu, în calitate de marketer, ai acces la aceste informații și nu trebuie să lucrezi cu persoane sau presupuneri, atunci vei avea o mulțime de posibilități pentru a-ți realiza obiectivele de marketing. Cu toate acestea, nu dorim să discutăm în acest moment cât de corect sau corect credem că este totul.

Facebook nu are un planificator de cuvinte cheie, cum ar fi Google Ads, dar nu aveți nevoie. Principiul care stă la baza marketingului Facebook este fundamental diferit de Google Ads și Bing Ads. Nu are sens să vă gândiți la cuvinte cheie sau la interogări de căutare, deci, evident, nu trebuie să le planificați. Facebook rulează mai mult pe interese și audiențe. 

O caracteristică puternică a Facebook este audiențele similare, care sunt, după cum sugerează și numele, o reflectare a unui public existent. 

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-lookalike

Să presupunem că ați creat audiența optimă pentru produsul sau serviciul dvs. în mai multe campanii de marketing. Cu funcția de audiență similară, puteți crea acum o audiență similară pe care Facebook crede că o aseamănă cu cea existentă. Această asemănare se referă la lucruri precum demografie sau interese.

În funcție de cât de asemănătoare este publicul tău similar, mărimea publicului se schimbă. Pur și simplu, cu cât mai precis noul public seamănă cu publicul tău vechi, cu atât va fi mai mic. Pentru a crea un public similar, trebuie să aveți doar 100 de persoane în prima dvs..

Această caracteristică considerăm că este deosebit de interesantă, deoarece puteți derula mai multe campanii, puteți stabili obiective diferite și apoi vedeți care este cel mai potrivit pentru dvs. Apoi, creați pur și simplu o audiență similară cu cea ideală și, în pasul următor, puteți intra în mai multe detalii și puteți genera mai multe venituri, conversii și abonamente..

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Create-lookalike

În acest caz, calitatea publicului inițial și dimensiunea publicului similar sunt decisive pentru succesul dvs. de marketing.

Când vine vorba de direcționare, considerăm că Facebook Ads face o treabă mai bună decât Google și Bing. Mai presus de toate, Facebook are o avere incredibilă de date pe care le puteți folosi în scopuri de marketing. De exemplu, puteți începe să vizați persoane care au plăcut sau au urmat o anumită pagină pe Instagram.

Puteți filtra oamenii nu numai în funcție de demografie sau geografie, ci și de interese. În comparație cu Google Ads și Bing Ads, puteți obține foarte detaliat și să lucrați cu aceste așa-numite „conexiuni”. Exemple pentru conexiuni utilizate frecvent sunt persoanele care au dat clic pe site-ul dvs. sau au instalat o anumită aplicație.

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Crearea de public

În opinia noastră, ar trebui să utilizați această caracteristică doar la începutul campaniei de marketing sau pentru a testa anumite ipoteze. În mod ideal, ar trebui să creați automat toate publicurile suplimentare prin intermediul pixelului Facebook.

Nu în ultimul rând, formatele de anunțuri sunt. Facebook vă permite să alegeți următoarele formate de anunțuri:

 • Foto: un anunț simplu cu imagini, text și link-uri
 • Video: publicitate video
 • Poveste: videoclip sau imagine încorporată între două povești ale utilizatorilor Facebook conectați
 • Messenger: de fapt, acest anunț nu contează ca un singur format de anunț, deoarece implică anunțuri foto care sunt afișate pur și simplu în Messenger.
 • Carusel: acest format de publicitate vă permite să afișați mai multe imagini (fiecare imagine are propriul său link) pe același subiect și text
 • Slideshow: Anunț foto cu imagini în schimbare
 • Colecție: O reclamă pentru produse și colecții, cu imagini, prețuri și link-uri

Nu socotim cu adevărat anunțurile „mesagerie” și „prezentare de diapozitive” ca formate de anunțuri separate, deoarece nu credem că acestea diferă cu adevărat de celelalte formate de anunțuri de pe Facebook. Puteți afla mai multe despre formatele de anunțuri Facebook aici.

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Formate

Bing Ads Funcții de publicitate

Bing Ads este, în esență, versiunea Microsoft a Google Adwords. După cum am menționat mai sus, Bing Ads utilizează rețeaua de căutare Microsoft. Aceasta include nu numai căutarea Bing, ci și alte platforme, cum ar fi Windows 10 și Yahoo. 

Microsoft se aliniază deja de Yahoo de câțiva ani. Rezultatul este că publicitatea dvs. va fi afișată atât în ​​rezultatele căutării Bing, cât și în Yahoo.

Pentru o mai bună planificare a capacităților și a cuvintelor cheie respective, Microsoft v-a furnizat un planificator de cuvinte cheie, la fel ca Google. Cu toate acestea, considerăm că planificatorul de cuvinte cheie Google este mult mai ușor de utilizat (consultați secțiunea de ușurință în utilizare de mai jos).

Google Facebook-Bing-Microsoft-cuvinte cheie-Planificatorul

Oricine crede că Microsoft poate concura cu Google și Facebook se înșală. Cele 6 miliarde de întrebări pe lună, menționate mai sus, nu pot fi într-adevăr comparate cu cele 5,6 miliarde de interogări de pe Google. Nici Bing nu poate concura cu dimensiunea publicului general Facebook.

Bing Ads vă permite să alegeți dintre următoarele tipuri de afișare:

 • Text extins: identic cu anunțurile de căutare din Google Ads
 • Căutare dinamică: reclame generate automat. Cu anunțurile „text extins”, trebuie să creați și să optimizați manual fiecare anunț; cu reclame „căutare dinamică”, Microsoft creează și optimizează anunțurile pentru dvs., în funcție de site-ul dvs. web și de ceea ce căutați. Acest tip de anunț este disponibil numai în Franța, Germania, Marea Britanie și SUA.
 • Produs: reclame pentru produse, care sunt afișate la dreapta rezultatelor căutării
 • Microsoft Audience: Anunțuri afișate direct în articole de-a lungul rețelei Microsoft Audience (similar cu Google AdSense). Acest tip de anunț este disponibil numai în S.U.A., Canada, Marea Britanie și Australia
 • Instalarea aplicației: anunțuri cu text extins care descoperă automat sistemul de operare al smartphone-ului și îl trimit pe client direct în magazinul de aplicații adecvat. Acest tip de reclamă este disponibil numai în SUA pentru iOS și Android. Mai mult, potrivit Microsoft, „Nu toată lumea are încă această caracteristică. Dacă nu, nu vă faceți griji. Va veni în curând! ” Cu toate acestea, „cine” nu este specificat în continuare

Deducem puncte aici, deoarece unele tipuri de anunțuri sunt disponibile numai în anumite țări. Anunțurile „Căutare dinamică”, de exemplu, sunt disponibile doar în Franța, Germania, Marea Britanie și SUA, ceea ce este destul de rău, mai ales că publicul total este mic, oricum.

Google Facebook-Bing-Microsoft-segmente de public

În ceea ce privește direcționarea, însă, Bing Ads oferă o caracteristică destul de unică, care nu este văzută nici cu Google Ads, nici cu Facebook Ads: direcționarea pe LinkedIn, care vă permite să vizați în mod special companiile, industriile sau titlurile de locuri de muncă din rețeaua LinkedIn. Această caracteristică este de fapt disponibilă doar cu Bing Ads, poate pentru că LinkedIn este acum o companie Microsoft. 

În plus, este posibil să se țintească în funcție de geografie și de interese. Din păcate, nu am găsit opțiunea de a limita publicul din punct de vedere demografic.

Gânduri rotunde

Prima rundă conținea deja multe informații despre Google Ads, Facebook Ads și Bing Ads, așa că iată o imagine de ansamblu asupra celor mai importante fapte cheie:

CriteriiGoogle AdsAnunțuri de cărți de publicitate Ads Ads
Platforme atinseCăutare Google, Google AdSense, YouTube, Google Play, Gmail și alte produse GoogleFacebook, Instagram, WhatsApp (în curând)Bing, Windows 10, Yahoo și alte produse Windows
Formate de reclameCăutare, afișare, cumpărături, video, aplicație inteligentăFoto, video, poveste, carusel, colecțieText extins, căutare dinamică, produs, audiență Microsoft, instalare de aplicații
Planificator de cuvinte cheiedaNuda
Opțiuni de direcționareDemografie, interese geografice și (limitate)Demografie, geografice, interese și comportament socialInterese geografice, LinkedIn și (limitate)
Audiență similarăDa, numite „audiențe similare”daNu

Anunțurile Google au de departe cea mai mare atingere: un procent de 90% din internet. În plus, platforma de marketing are un planificator de cuvinte cheie, audiențe similare și multe formate de anunțuri.

Facebook Ads are mai multe opțiuni de direcționare și este aproape de Google în ceea ce privește performanțele generale. Cu toate acestea, în opinia noastră, este mai greu să ții pasul cu clientul prin mai multe canale prin intermediul Facebook Ads. Bing Ads este pe locul al treilea datorită lipsei de platforme, acoperire și caracteristici.

Primul câștigător: Anunțuri Google

Competitorul de pe locul 2: Facebook Ads

A doua rundă: preț

Este incredibil de dificil să faci declarații generale despre prețuri în domeniul marketingului PPC. Cât de mult în final plătiți pe clic variază de la cuvânt cheie la cuvânt cheie. De asemenea, competiția joacă un rol foarte important. Aceasta înseamnă că puteți determina piețele competitive pe baza costului mediu pe clic sau CPC. 

Am dorit să evităm afirmațiile discutabile pe care le fac unele alte publicații online, cum ar fi „Anunțurile Google este mai scump, iar Facebook Ads este ieftin” sau „CPC-ul mediu al anunțurilor Google este de 2 USD” (care este complet absurd, oricum). Mai degrabă, ne străduim să facem evaluări mai bune și corecte, așa că am stabilit o modalitate de a măsura prețurile.

Ne-am cercetat drumul în trei nișe diferite și am analizat CPC-urile respective pentru anumite cuvinte cheie și le-am comparat unele cu altele.

Evident, știm că nici acest proces nu este neapărat reprezentativ. Acest lucru se datorează faptului că, de exemplu, într-o zonă, mai multe persoane promovează pe Bing Ads, în timp ce în alte zone, puteți găsi mai multe persoane care promovează pe Google Ads. Cu toate acestea, vă oferă o stare de bine pentru costurile generale și, mai ales, vă arată o modalitate de a afla costurile pentru cazul dvs. de utilizare.

Am utilizat următoarele trei zone de nișă pentru a evalua lupta Google Ads vs. Facebook Ads vs. Bing Ads la nivel de preț:

 • VPN (Cuvinte cheie: vpn, vpn gratuit, nordvpn, expressvpn, ipvanish, vpn gratuit pentru firestick, android gratuit vpn, cel mai bun vpn gratuit)
 • Perie de păr (Cuvinte cheie: perie de păr, revion cu un pas, burete de păr, revion uscător de păr și un volum, perie pentru îndreptarea părului, perie pentru uscător de păr, uscător de perie revion, perie de detanglare, perie de îndreptare)
 • Constructor de site-uri web (Cuvinte cheie: constructor de site-uri web, producător gratuit de site-uri web, constructor gratuit de site-uri web, prețuri wix, cel mai bun constructor de site-uri web, producător de site-uri web, site web wix, constructor de site-uri, constructor web, cel mai simplu constructor de site-uri web, constructor de site-uri de comerț electronic)

Prețul anunțurilor Google

În primul rând, Google Ads a generat o listă de cuvinte cheie. În consecință, am primit următoarele prețuri pentru cuvintele cheie respective din nișa „vpn”.

„Oferta de sus a paginii” este un termen nou pe care nu l-am explicat încă. O ofertă de sus a paginii, după cum sugerează și numele, se referă la licitarea pentru o poziție de top în rezultatele căutării. „Gamă mică” și „gamă mare” indică gama de prețuri. 

De exemplu, cuvântul cheie „vpn” costă cel puțin 3,20 USD și cel mult 12,06 USD pentru a atinge o poziție de vârf în rezultatele căutării. Acest lucru înseamnă că v-ar costa atât de mulți bani dacă cineva ar face clic pe anunțul dvs. din partea superioară a paginii. Costul pe clic mediu pentru această nișă este cuprins între 1,72 și 6,76 USD. 

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-VPN-CPC

În continuare, am analizat nișa „perie de păr”, cu următoarele rezultate.

După cum putem vedea, prețurile din această nișă sunt semnificativ mai mici. Costul pe clic mediu este cuprins între 0,36 și 1,50 USD. 

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-Hairbrush-CPC

Nu în ultimul rând, ne-am uitat la nișa „constructor de site-uri” și am derivat următoarele sugestii de cuvinte cheie și prețuri.

După cum puteți vedea în tabelul de mai sus, aceste cuvinte cheie sunt cele mai scumpe din cele trei nișe. Cu un cost mediu pe clic de la 5,98 USD la 20,63 USD, cuvintele cheie din acest domeniu sunt semnificativ mai mari decât în ​​celelalte două nișe.. 

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-Website-Builder-CPC

Pret Facebook Ads

Din păcate, prețul anunțurilor Facebook nu poate fi ușor măsurat în avans. În acest moment, trebuie să lucrăm cu estimări, deoarece Facebook nu oferă un instrument de estimare, cum ar fi planificatorul de cuvinte cheie pentru Google sau Bing Ads. 

Totuși, acest lucru se datorează din nou modului în care funcționează Facebook ca platformă publicitară. În timp ce anunțurile Google și Bing se bazează mai mult pe planificare și prognoze, Facebook necesită să experimentați mai mult. Poate tocmai de aceea Facebook este mai ieftin decât Google sau Bing Ads.

Pentru a vă oferi măcar o idee pentru stabilirea prețurilor pe Facebook, am găsit pentru dvs. un calculator util pentru costurile publicitare pe Facebook, pe care îl puteți consulta aici.

Potrivit Hootsuite, valoarea CPC medie pentru anunțurile Facebook în 2017 a fost cuprinsă între 0,35 și 0,50 USD. În 2018, prețurile au fost aproximativ aceleași. 

Prețul anunțurilor Bing

Planificatorul de cuvinte cheie Bing Ads nu are estimări precum Google, cu limite de licitare superioare și mai mici. Vă sugerează o ofertă și asta este. Pe de altă parte, credem că este fain că îți oferă date exacte pentru căutările lunare, spre deosebire de Google Ads.

Pentru nișa „vpn”, am extras următoarele date.

A trebuit să găsim o modalitate de a compara Bing Ads cu Google Ads. Acesta este motivul pentru care, în acest exemplu, am scos media limitelor superioare și inferioare ale sumelor licitate pentru suma CPC a anunțurilor Google. După cum puteți vedea din tabel, Bing Ads este mult mai ieftin decât Google Ads, dar veți ajunge să afișați anunțurile către o audiență mai mică.

Google Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-VPN-CPC

Pentru nișa „perie de păr”, am obținut următoarele valori.

În această nișă, are mai mult sens să rămânem la Google Ads, deoarece diferențele de preț nu sunt atât de mari, mai ales că volumul lunar de căutare la Bing Ads este mult mai mic..

Nu merită să pierdeți mii și mii de potențiali potențiali din cauza unei diferențe de 10 cenți. În plus, pentru unele cuvinte cheie, cum ar fi „peria uscătorului”, Bing Ads este chiar mai scump decât Google Ads. 

Google Facebook-Bing-Mircosoft-Marketing-Hairbrush-CPC

În cele din urmă, iată numerele pentru cuvintele cheie din nișa „constructor de site-uri web”.

Aici puteți vedea diferența foarte clar. Cu cuvântul cheie „ecommerce builder website”, Bing Ads este mai ieftin cu 22,11 USD pe clic. Desigur, volumul este mult mai mic, dar în acest scenariu, dacă îl priviți din perspectiva prețurilor, ar putea avea mai mult sens să utilizați Bing Ads în loc de Google Ads.

Google Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Website-Builder-CPC

Rundă Două Gânduri

Dacă ne uităm la costul mediu pe clic aici, s-ar putea să credeți că Facebook este câștigătorul clar. Clicurile pot fi mai ieftine pe Facebook și Bing Ads decât pe Google Ads, dar metoda noastră de măsurare nu garantează că au fost comparate în funcție de alți indicatori de performanță, cum ar fi rentabilitatea investițiilor.

Prețul este un lucru, dar modul în care ratele de clic medii și ratele de conversie diferă de la platformă la platformă, de exemplu, sunt și lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare. Nu mai vorbim de intenția utilizatorului, care este destul de diferită pe Facebook decât pe Google sau Bing. 

Cu toate acestea, este dificil să faci declarații generale pe care platformă este mai ieftină sau mai scumpă. Acesta este motivul pentru care am rămas cu prețul ca mediu de comparație și de acolo, anunțurile Facebook sunt imbatabile. Bing Ads ocupă locul doi, deoarece suma CPC medie este mult mai ieftină decât Google Ads.

Primul câștigător: Facebook Ads

Competitorul de pe locul 2: Bing Ads

Runda a treia: ușurința de utilizare

Să o spunem așa: Niciuna dintre soluțiile software enumerate aici nu va primi un premiu pentru ușurința lor de utilizare și este în regulă, deoarece oamenii au cerințe complexe pe o platformă PPC. Este perfect normal ca un astfel de sistem să aibă multe instrumente, ferestre, calcule, analize și tablouri de bord diferite. 

Prin urmare, este firesc să petreci ceva timp obișnuindu-te cu Google Ads, Facebook Ads și Bing Ads. Ca în orice fază de învățare, veți avea nevoie de acces la suportul și la baza de cunoștințe. Acestea fiind spuse, nu ne vom concentra doar pe proiectare și utilizare, ci și pe documentare, asistență și multe altele.

Ușor de utilizare Google Ads

La prima vedere, interfața de utilizator a Google Ads pare destul de veche. Totuși, tabloul de bord pe care îl vedeți imediat după conectare este aranjat clar.

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-Tablou de bord

Majoritatea celorlalte tablouri de bord urmează un design tabular:

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-Cuvinte cheie

Dacă doriți să vă gestionați publicul de marketing, veți vedea că interfața Google nu este într-adevăr atrăgătoare vizual. În plus, sub fila „audiențe”, veți găsi publicul pe care l-ați adăugat în campaniile sau grupurile de anunțuri, dar nu și publicul dvs. personalizat. 

Aceste așa-numite „audiențe pe piață” sunt definite de Google drept grupuri de interese sau persoane care au activat deja pe o anumită piață. 

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-campanie de segmente de public

Mai mult decât atât, necesită destul timp pentru a configura audiențe care se completează automat din surse externe. În mod ideal, ar trebui să „utilizați” doar două sisteme: Google Analytics și Google Tag Manager. 

Google Facebook-Bing-Google Marketing-personalizate-segmente de public

În special pentru proprietarii de comerț electronic, urmărirea etapelor individuale de efectuare a plăților este destul de mare. Facebook este mult mai simplu în acest sens. 

Un alt defect al utilizabilității este acela de „vizualizări”. Vă pierdeți rapid urmele carei campanii, grupuri de anunțuri sau anunțuri modificați. Această abordare de utilizare ar putea fi utilă pentru cantități mari de date, dar pentru începători, este doar confuză. 

Dacă doriți să creați o campanie nouă în Google Ads, veți vedea că meniul în sine este foarte simplu, chiar dacă începătorii vor trebui să cerceteze unul sau doi termeni.

Google Facebook-Bing-Google-Marketing-Crearea de campanie

Vorbind despre acestea, Google a construit o bază de cunoștințe minuțioasă și un suport excelent care răspunde în câteva ore. Dacă aveți întrebări, puteți contacta întotdeauna echipa de asistență Google. 

De asemenea, sunteți bineveniți să consultați articolele noastre despre anunțurile Google, mai ales dacă aveți nevoie de ajutor cu privire la modul în care vă puteți promova afacerea cu Google Ads sau dacă aveți nevoie de câteva sfaturi generale pentru începători pentru Google Ads.

Anunțuri Facebook Ușor de utilizat

Managerul de campanie Facebook și managerul de audiență sunt foarte atrăgători vizual. Ne place în special prezentarea contului dvs., care arată astfel: 

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Tablou de bord

Ierarhia dată – Cont > campanii > Seturi de anunțuri > Anunțuri – este clar afișat, iar „vizualizarea problemei” de pe Google Ads nu există deoarece navigarea între diferitele niveluri este foarte vizibilă. 

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Vizualizări

Managerul de audiență este, de asemenea, clar structurat și mai ușor de utilizat decât Google Ads. Concluzia este că imaginile vizuale facilitează crearea de audiențe pe Facebook Ads. 

De asemenea, este mai simplu să creezi audiențe în Facebook decât în ​​Google. În timp ce Google Ads vă solicită să configurați mai multe sisteme, Facebook dorește pur și simplu să integrați pixelul său de urmărire și să îl conectați la campaniile dorite, totul în doar câțiva pași. În general, considerăm că manipularea Facebook a audiențelor este mai atrăgătoare și mai clară.

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Audiența-manager

Cel mai bine este să opriți blocatorul de anunțuri al browserului, astfel încât să nu aveți probleme în configurarea Facebook. Pentru a crea o campanie pe Facebook Ads, trebuie doar să faceți clic pe „create” în fila „campanii”.  

Google Facebook-Bing-Facebook-Marketing-New-campanie

După cum puteți vedea din ecranul de mai sus, crearea de campanii noi în Facebook este foarte ușoară și nu necesită mai mulți pași, spre deosebire de anunțurile Google.

Găsim, de asemenea, „centrul creativ” atrăgător, unde puteți crea machetele dvs. publicitare și vă puteți inspira de la alți marketeri Facebook. Între cele trei platforme comparate aici, acest hub creativ este cea mai bună modalitate de a face ca reclamele dvs. vizuale să arate bine.

Google Facebook-Bing-Facebook-Creative-Hub

Anunțuri Bing Ușor de utilizat

Cu Bing Ads, vedeți cele mai importante lucruri pe ecran de îndată ce vă conectați. Cu toate acestea, nu am găsit ușor de înțeles, deoarece există mai multe meniuri de navigare și nu este întotdeauna clar unde puteți găsi ceea ce „ caut. 

Google Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Tablou de bord

Atât managerul campaniei, cât și managerul de audiență sunt foarte asemănătoare cu anunțurile Google. Tot aici, totul este foarte tabular și nu prea atrăgător.

Google Facebook-Bing-Microsoft-campanie-manager

Managerul de audiență pare și mai confuz, deoarece se reunesc diferite elemente vizuale: mai întâi graficul de bord, apoi o explicație a procesului și, în partea de jos, prezentarea reală a audienței și posibilitatea de a crea noi audiențe (denumite și asociere).

Google Facebook-Bing-Microsoft-Audiența-manager

Bing Ads oferă asistență live, dar nu este foarte util și te face să te simți ca și cum ai scrie pe un bot și nu cu o persoană. Această presupunere s-a manifestat din propoziții ciudate, timp de așteptare îndelungat și răspunsuri la întrebări pe care nu le-am pus-o. 

Mai mult, documentația nu este nici pe departe atât de bună ca cea de la Google sau Facebook și necesită multă muncă pentru a fi la curent.

Runda trei gânduri:

După cum am menționat deja la începutul acestui capitol, niciuna dintre cele trei platforme de aici nu este cu adevărat ușor de utilizat. Cu toate acestea, acest lucru se datorează mai mult naturii software-ului decât lipsei de designeri. Google, Facebook și Microsoft au dovedit de mai multe ori în trecut că știu să construiască un software bun. 

Cu toate acestea, linia de bază este că Facebook Ads este cel mai ușor de utilizat. Cu multe componente vizuale și un design consistent, rețeaua socială ne convinge la toate nivelurile.

Anunțurile Google ocupă locul al doilea, deoarece este mai ușor de utilizat decât Bing și veți obține informațiile de care aveți nevoie mai ușor din asistență sau le puteți găsi în documentație.

Primul câștigător: Facebook Ads

Competitorul de pe locul 2: Anunțuri Google

Verdictul

În comparația noastră, Facebook Ads a terminat primul și Google Ads al doilea.

Asta nu înseamnă că Facebook Ads este cea mai bună soluție pentru afacerea dvs., în sine. Depinde întotdeauna de obiectivele dvs. de marketing, abilitățile personale, modelul de afaceri și multe alte lucruri. Chiar și Bing Ads poate obține rezultate mai bune decât Google Ads, în anumite situații. 

Concluzia este că este normal și obișnuit ca companiile să folosească mai multe platforme PPC în scopuri diferite. De exemplu, poate fi util să utilizați Facebook Ads pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și Google Ads pentru a stimula vânzările.

Uneori, poate ajuta, de asemenea, să construiți pur și simplu o pagină de destinație și apoi să testați diferite platforme PPC conducând traficul către site. 

Ce părere aveți despre recenzia noastră? Care platformă PPC ți-a plăcut cel mai mult: Google Ads, Facebook Ads sau Bing Ads? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map