Ghidul începătorului Trello: Kanban Can-Can

Managementul sarcinilor este o parte esențială a oricărui proiect. Obținerea corectă poate fi diferența dintre succes și eșec. Din fericire, dacă ai nevoie să te organizezi mai mult, există mult ajutor la îndemână. Există multe instrumente bune, gratuite, pentru a facilita lucrurile, printre care Trello. Deși este destul de simplu, am creat acest ghid pentru începătorii Trello pentru a face tranziția și mai ușoară.


Avem, de asemenea, un ghid pentru începători Asana dacă acest program este cel mai potrivit pentru dvs. Dacă doriți să vedeți cum se acumulează cele două, citiți recenzia noastră de comparație Trello vs Asana.

Trello este un instrument simplu și eficient pentru gestionarea și organizarea sarcinilor. Este orientat către echipe ca o modalitate de organizare a articolelor în cadrul unui proiect, dar nu există niciun motiv să nu îl puteți folosi singur. Este destul de versatil și are o mulțime de opțiuni de personalizare, după cum puteți citi în recenzia noastră Trello.

Asta înseamnă că îl puteți configura cu ușurință pentru diferite sarcini.

Pentru funcții mai avansate, cum ar fi gestionarea resurselor și urmărirea costurilor, poate doriți să consultați instrumente mai complexe. Lista noastră cu cele mai bune software de management de proiect este un loc minunat pentru a începe.

Folosirea Trello este o adiere ușoară. O folosim noi singuri la Cloudwards.net pentru a ne gestiona fluxul de lucru și dacă aceasta nu este o recomandare, nu știm ce este.

Înscrierea

Pentru a vă înscrie, trebuie doar să completați un formular simplu, să răspundeți la e-mailul de confirmare. Apoi, puteți să vă orientați direct la configurarea primei plăci, care are deja câteva coloane de probă la dispoziție pentru dvs..

Trello-sign-up

Un cont de bază Trello este gratuit și vă permite să faceți cea mai mare parte din ceea ce aveți nevoie. Nu este o aplicație pe care v-ați înscris pentru a vă găsi doar atingându-și limitele în câteva ore. Pachetul de bază este excelent și nici nu te dovedesc să faci upgrade.

Dacă doriți să vă înscrieți la pachetul său de aur, totuși, există o mulțime de lucruri. Limita dvs. de atașare crește de la 10 MB la 250 MB. Puteți adăuga fundaluri personalizate pe plăci și există multe funcții distractive, cum ar fi autocolante, emoji personalizate și power-up-uri.

Pachetul de aur este de 45 de dolari pe an, așa că nici nu va sparge banca. Pe lângă rularea în browserul dvs., Trello este disponibil pentru Android și iOS, astfel încât să puteți gestiona și lucrurile din mers.

Ce poți face cu Trello?

Este posibil să fiți prezentat la Trello printr-o invitație a unei echipe sau a unei companii, caz în care veți lucra cu consiliul lor la început. Cu toate acestea, dacă îl porniți pentru prima dată, va trebui să vă configurați singur.

Pentru a face acest lucru, începeți cu placa implicită furnizată pentru dvs. sau faceți clic pe butonul „placi” din stânga sus a ecranului. Dacă aveți deja placi, veți putea să comutați între ele acolo. Oricum, pentru a crea unul nou, trebuie doar să faceți clic pe „creați noua placă” pentru a afișa dialogul nou afișat mai jos.

Trello-create-bord

Acolo, poți să numești noul tău tablou, să-ți alegi culoarea de fundal sau imaginea și să decizi dacă să-l faci privat sau public. Un consiliu public va fi vizibil pe întregul internet, ceea ce este excelent dacă conduceți un loc de întâlnire sau un loc de întâlnire public, dar mai puțin dacă vă organizați biroul de ceai pentru birou..

După ce ați ales opțiunile dorite, faceți clic pe „creați placă” și voila. Noua ta placă apare în toată gloria sa.

Trello-bord

La baza sa, Trello este o placă kanban, care vă permite să mutați munca de la coloană la coloană. Când creați un nou tablou, veți vedea trei coloane sau liste adăugate deja: „a face”, „a face” și „a terminat”. Asta vă oferă o idee despre modul în care vă prezentați proiectele Trello.

Fluxul dvs. de lucru ar trebui să se desfășoare de la stânga la dreapta, dar puteți adăuga câte etape intermediare aveți nevoie.

Lucrul cu Liste

Puteți utiliza listele furnizate ca listă gata de făcut sau, dacă doriți, redenumiți-le pentru a reprezenta diferite etape ale proiectului dvs..

Dacă aveți nevoie de mai mult de trei categorii, faceți clic pe „Adăugați la listă” pentru a crea o alta. Din nou, le puteți numi orice doriți, așa că există o mulțime de posibilități de creativitate. De exemplu, puteți numi fiecare listă după un membru al echipei sau un grup diferit din compania dvs. pentru a indica cine este repartizat.

Puteți avea o coloană neatribuită în stânga pentru ca membrii echipei să aleagă lucrările, urmată de coloane care reprezintă la ce etapă se află lucrarea. Există multe modalități de a o utiliza. Gândiți-vă cum să subdivizați sarcinile, apoi numiți coloanele în consecință.

Adăugarea cărților

Listele sunt goale la început, dar acționează ca deținători pentru carduri. Le puteți adăuga făcând clic pe „Adăugați o carte”. Apoi, denumiți cardul în funcție de sarcina pe care doriți să o reprezinte, faceți clic pe „Adăugați card” și ați terminat.

Puteți muta cărțile dintr-un loc în altul trăgându-le și aruncându-le. Când mutați unul, toți cei care lucrează la acel anumit articol vor primi un mesaj care să le spună că a fost mutat, astfel încât oricine trebuie să se uite la el în continuare, poate merge mai departe, indiferent dacă vă amintiți să le spuneți.

Făcând clic pe o carte, apare un dialog care vă permite să comentați, să vedeți activitatea anterioară asociată acesteia și să îi atribuiți membrii echipei. Puteți urmări anumite carduri pentru a vă asigura că sunteți notificat cu privire la modificări.

Trello-card-detaliu

Puteți adăuga, de asemenea, termene și setați mesaje care să le amintească oamenilor când se apropie. Deși nu ni se întâmplă niciodată, am auzit că termenele ratate sunt destul de frecvente în alte părți.

Făcându-l să pară mai bun

Dacă doriți să faceți cărțile să pară mai atractive, le puteți adăuga autocolante. Stickerele sunt imagini care pot fi găsite făcând clic pe „autocolante” din meniul din dreapta ecranului. Pot fi târâte pe cărți și sunt o modalitate excelentă de a le face vizibile.

Trello-stickuri

Doisprezece sunt oferite în pachetul gratuit, cu mai multe disponibile dacă treci la un plan plătit. Modernizarea vă permite, de asemenea, să utilizați propriile imagini. Utilizarea proiectelor companiei dvs., de exemplu, este o modalitate excelentă de a adăuga proprietatea asupra proiectelor dvs..

Trello etichete

Puteți, de asemenea, să atribuiți etichete pentru carduri, care în esență sunt doar codificarea culorilor cu text opțional. Acesta este un alt mod util de a le clasifica și de a face plăcile dvs. ușor de citit vizual.

Dacă doriți să subdivizați și mai mult o carte, puteți adăuga o listă de verificare pentru a arăta ce trebuie făcut pentru a o finaliza. Listele de verificare includ sub-activități specifice pe care le puteți bifa în timp ce lucrați prin ele. O bară utilă arată cât de aproape de a fi terminat, ceea ce este util mai ales dacă aveți o mulțime de elemente de completat.

Trello-lista de verificare

Rotunjirea elementelor de bază

Acestea sunt elementele de bază ale utilizării Trello. Puteți obține o mare afacere doar cu funcțiile de bază și puteți face multe pentru a ajusta la nevoile dvs..

Este rapid, intuitiv și receptiv. Interfața de utilizator este ușor de citit și cea mai mare parte din ceea ce există poate fi calculat prin a privi. Nu am fost niciodată nevoiți să ne uităm la paginile de ajutor când l-am folosit și nu am făcut niciodată înainte de a scrie acest ghid.

Cu toate acestea, dacă doriți, sistemul de ajutor este cuprinzător, peste 200 de articole explicând modul în care funcționează totul. Există, de asemenea, un forum activ al comunității. Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs. acolo, puteți primi unul în câteva ore. De asemenea, puteți solicita ajutor echipei Trello printr-un formular de contact.

Trello contact

Construiește-ți echipa Trello

În partea de sus a afișajului principal, există mici cercuri care reprezintă persoanele care au acces la fiecare bord. Veți vedea imaginile de profil ale persoanelor în cercuri dacă le-au setat sau inițialele lor. Pentru a invita mai multe persoane, faceți clic pe figura mică cu un plus lângă ea, în dreapta utilizatorilor actuali.

Trello-invitați

Dacă afacerea dvs. folosește mai multe planșe, poate doriți să mergeți mai departe și să creați o echipă. La fel ca în cazul forumurilor, puteți invita oamenii la echipele pe care le creați.

Trello-team

După ce ai membrii echipei gata de plecare, poți să creezi diferitele consilii de care ai nevoie. Pot fi gestionate ca înainte. O caracteristică interesantă este că puteți asocia plăci Slack cu echipa dvs. Acest lucru vă permite să faceți lucruri cum ar fi să anunțați toată lumea despre modificările Trello prin Slack.

Dacă echipa dvs. folosește Slack pentru o comunicare obișnuită, schimbările Trello sunt vizibile în același loc este util. Pentru alte modalități de a utiliza Slack pentru a beneficia echipa, citiți cel mai bun stocare în cloud pentru articolul Slack.

Trello-team-gestionare

Delving Deeper – Funcțiile avansate ale lui Trello

După ce vă familiarizați cu elementele de bază ale Trello, există câteva trucuri utile care vă vor ajuta să ieșiți mai mult din ea. Puteți trage atașamente pe carduri pentru a le partaja. Puteți crea liste făcând dublu clic și puteți afișa lista de comenzi rapide de la tastatură apăsând „?” pe tastatură.

Trello are funcții utile și în ecranele de opțiuni. Există un mod de închidere a culorilor, așa că dacă ai codat color cărțile, poți fi sigur că toată lumea poate vedea ce anume. De asemenea, puteți configura lucruri precum autentificarea cu doi factori dacă doriți să vă protejați contul împotriva infracțiunilor informatice.

De asemenea, este posibil să descărcați informațiile personale pe care le păstrează Trello. Deși nu avem nicio problemă particulară de confidențialitate cu privire la Trello, aceasta este o caracteristică plăcută. Articolul nostru despre cum să vă protejați confidențialitatea oferă indicații despre ceea ce puteți face pentru a vă păstra informațiile private pe web. Puteți vedea sfaturi mai utile în documentația Trello.

Integrări apptastice

O altă caracteristică excelentă pe care o are Trello este power-ups. Acestea vă permit să o integrați cu multe alte aplicații și servicii. Trello sunt asigurate în jur de 30, dar sunt disponibile alte power-up-uri ale unor terți. Există prea multe servicii acceptate pentru a detalia, dar selecția include Twitter, Gmail, GitHub, Salesforce, SurveyMonkey și Jira.

Există, de asemenea, un calendar, astfel încât să puteți obține o privire de vedere a ceea ce trebuie făcut atunci. Cu toate acestea, va trebui să vă actualizați contul pentru a utiliza mai multe power-ups.

Gânduri finale

Cu un milion de utilizatori pe zi, este ușor de observat de ce Trello a fost evaluat recent la 400 de milioane de dolari. Este ușor de utilizat și gratuit pentru a începe, așa că merită să verificați dacă sunteți pe piață pentru un software nou de gestionare a sarcinilor. Chiar dacă nu ești, capabilitatea listei sale de a face ar putea merita o privire pentru a te ajuta să te organizezi mai mult.

Dacă lucrați într-o echipă online și doriți să-i îmbunătățiți productivitatea, Trello este un instrument excelent pentru a face acest lucru. Pentru alte programe software utile, uitați-vă la lista noastră cu cele mai bune instrumente software pentru echipă virtuală.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să te apropii de Trello și ți-a arătat puțin ce poți face cu el. Dacă ați încercat-o și aveți ceva care să ne spună despre experiențele dvs., spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map