Ghidul Egnyte Connect

Egnyte Connect este unul dintre cele mai bune servicii de stocare cloud a întreprinderii de pe piață. De fapt, se situează ca cel mai bun serviciu în cel mai bun articol EFSS, bătând concurenți precum OneDrive pentru afaceri, Dropbox și Box. Deși Egnyte Connect este simplificată, are multe funcții și setări, așa că am pregătit acest ghid Egnyte Connect pentru a vă ajuta să începeți.


Vom parcurge ce este Egnyte Connect, ce tipuri de fișiere poate fi găzduit, cum să vă înscrieți la serviciu, clienții săi și multe altele. Dacă credeți că puteți gestiona toate acestea de unul singur și aveți nevoie doar de informații pentru a vedea dacă acest serviciu vi se potrivește, citiți recenzia noastră despre Egnyte Connect.

Ce este Egnyte Connect?

Egnyte Connect este un serviciu de stocare în cloud, ceea ce înseamnă că vă stochează fișierele pe serverele la distanță care formează ceea ce se numește „cloud”. Stocarea informațiilor în cloud este diferită de stocarea acestora pe serverele tradiționale, deoarece, în mod implicit, serviciile de stocare în cloud oferă instrumente suplimentare care vă ajută să vă gestionați fișierele, să colaborați cu alții și multe altele.

Deoarece stocați fișiere, le puteți muta în cloud și le puteți șterge de pe hard disk, ceea ce vă ajută să economisiți spațiu. Mecanismul cheie care vă ajută să realizați acest lucru este sincronizarea fișierelor sau „sincronizarea” pe scurt. 

Sincronizarea reflectă fișierele între dispozitivele dvs. și cloud. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dispozitivul pe care îl utilizați atunci când lucrați la fișierele dvs..

După ce sincronizați fișierele cu cloud, le puteți partaja cu alții, generând legături sau oferind acces la dosarele dvs. Majoritatea serviciilor de stocare în cloud oferă acest serviciu, însă Egnyte Connect are mai multe caracteristici potrivite pentru un serviciu orientat către afaceri. 

Acestea includ capacități native de gestionare a sarcinilor, generarea de rapoarte, controale de administrare și o mare bibliotecă de integrări de la terți, inclusiv Office Online, Google Office Suite și multe altele.

Așa cum am menționat, Egnyte Connect poate găzdui întreprinderi mici și mari deopotrivă, dar dacă sunteți în căutarea specifică a unui serviciu care să corespundă nevoilor companiilor dvs. mici, consultați cea mai bună listă de stocare în mediul de afaceri. În plus, știți că Egnyte Connect nu vă poate face backup computerului. 

Pentru a copia cu exactitate structura sistemului de fișiere în cloud, va trebui să utilizați un alt instrument. Puteți găsi un instrument adecvat de backup pentru cloud în recenziile noastre de backup pentru afaceri. Dacă doriți să aflați mai multe despre diferența dintre stocarea în cloud și backup, citiți articolul nostru de stocare online față de backup online.

Tipuri de fișiere pe care Egnyte le poate găzdui

Egnyte Connect găzduiește aproape tot. Muzică, videoclipuri, documente, modele 3D și rapoarte sunt candidați excelenți pentru cloud. În plus, puteți încărca fișiere de program și fișiere pachet Mac. Cu toate acestea, ca și alte servicii de stocare în cloud, nu va încărca fișiere de sistem temporare. Același lucru este valabil și pentru bazele de date active.

Deși puteți încărca fișierele, acestea vor fi aglomerate. Vei putea iniția încărcarea fișierelor bazei de date mai mici de 100 MB o dată pe minut și a fișierelor mai mari de 1 GB o dată în șase ore. Aceasta se aplică fișierelor cu următoarele extensii: PST, EML, OST, MDB și QBB.

În plus, pentru a respecta Windows, numele fișierelor nu pot include următoarele caractere: \, /, „,:, <, >, |, * și ?. Denumirea fișierului urmărește, de asemenea, convenția Windows, așa că dacă nu sunteți familiarizați cu aceasta, consultați această pagină.

Dispozitive acceptate de Egnyte Connect

Clienții desktop de la Egnyte Connect funcționează pe Windows și macOS, dar nu pe Linux. Dacă aveți nevoie de acest lucru, vă recomandăm fie Dropbox Business, fie FileCloud. Puteți citi mai multe despre ele în recenzia noastră separată despre Dropbox Business și în review-ul FileCloud. În mod alternativ, puteți consulta cel mai bun serviciu de stocare cloud pentru rezervarea Linux pentru câteva idei.

Dacă vă aflați departe de computer, puteți utiliza aplicațiile mobile Egnyte Connect pentru a vă accesa, partaja, încărca și edita fișierele. Aplicațiile sunt disponibile pentru Android și iOS. Dacă aveți nevoie de funcții mai avansate, puteți utiliza clientul web pentru a vă accesa fișierele din cloud. Clientul web funcționează pe toate browserele principale.

Cu acest lucru, vom vedea ce este nevoie pentru a configura aplicația desktop Egnyte Connect pe computer.

Cum să vă înregistrați și să instalați Egnyte

Egnyte-Connect-guide-conectare

Înainte de a putea instala aplicația desktop Egnyte, trebuie să vă înscrieți la un cont. Vă puteți abona la un plan sau puteți solicita o încercare gratuită de 15 zile, pe care vă recomandăm, deoarece vă permite să testați serviciul fără a vă despărți cu banii. După încheierea procesului, va trebui să treceți la unul dintre planuri.

Egnyte-Connect-ghid de pornire

După finalizarea procesului de înregistrare, veți avea acces la clientul web. De la clientul web, puteți descărca și instala aplicația desktop adecvată pentru computer.

Egnyte-Connect-guide-desktop-app

Cum să adăugați Egnyte Connect pe desktop

Pentru a adăuga Egnyte Connect pe desktop, navigați la pagina „aplicații și integrări” și faceți clic pe caseta de selectare „Aplicații Egnyte” din bara laterală din stânga. Aceasta va arăta aplicația pentru desktop Egnyte Connect. Treceți cursorul peste aplicație, faceți clic pe butonul de descărcare și alegeți versiunea corectă pentru computer.

Aplicația desktop vă permite să răsfoiți conținutul dvs. direct direct de la managerul de fișiere. Egnyte obișnuia să aibă o opțiune de aplicație de sincronizare desktop, dar Egnyte a întrerupt suportul pentru aceasta la 31 decembrie 2019.

Prezentare generală a GUI Web Egnyte Connect

Deși vă puteți accesa fișierele folosind clientul desktop, puteți utiliza și clientul web. Clientul web acționează ca centrul de control pentru stocarea în cloud și contul dvs., astfel încât îl puteți utiliza pentru a încărca fișiere, pentru a partaja fișiere, pentru a adăuga noi utilizatori, pentru a gestiona activități, pentru a vă integra cu aplicații terțe, pentru a configura opțiunile de setare și multe altele.

Clientul web este clar și simplu de utilizat. Bara laterală din stânga vă permite să accesați fișierele recente, marcajele, coșul de gunoi și ierarhia folderului. Există, de asemenea, o bară de legături în partea de sus care vă permite să vă deschideți fișierele, linkurile, sarcinile și aplicațiile și integrările. 

Pe lângă linkuri, puteți accesa și contul dvs., notificările și meniul burger, care vă oferă acces la paginile „ajutor”, „rapoarte” și „setări”..

Panoul central se află sub bara de legături superioară și va afișa conținut diferit în funcție de linkul sau butonul pe care faceți clic, deși afișează vizualizarea fișierelor în mod implicit.

Vizualizați fișiere Egnyte Connect

În mod evident, această vizualizare arată fișierele dvs., dar vă permite, de asemenea, să descărcați, să partajați, să editați, să ștergeți și să efectuați alte acțiuni în fișierele dvs..

-Egnyte Connect-guide-files-view

Puteți face clic pe un dosar sau pe un nume de fișier pentru a le deschide sau le puteți selecta, care deschide un meniu contextual cu acțiunile disponibile. Dacă trebuie să găsiți rapid conținutul dvs., puteți utiliza bara de căutare pentru a-l căuta. Există, de asemenea, o vizualizare din partea dreaptă care arată activitatea din folderul curent.

În această perspectivă, însă, cele mai importante acțiuni pe care le puteți efectua – și cele mai frecvente pe care le veți efectua – sunt încărcarea și partajarea fișierelor.

Cum se încarcă fișiere pe Egnyte Connect

Egnyte-Connect-guide-încărcare

Pentru a încărca fișiere folosind vizualizarea de stocare a lui Egnyte, puteți să le trageți și să le fixați sau puteți face clic pe butonul „încărcați fișiere”, care deschide o fereastră pe care o puteți utiliza pentru a răsfoi fișiere de pe computer. 

Puteți selecta mai multe fișiere și le puteți încărca fie folosind metodele drag-and-drop sau prin ferestre. Acestea fiind spuse, cel mai simplu este să copiați și să lipiți fișierele în folderul de sincronizare.

Cum să partajați fișiere

După ce încărcați fișierele în cloud, puteți începe să le împărtășiți colegilor. Puteți face acest lucru făcând clic pe butonul „partajare” asociat cu un fișier sau folder, care vă oferă opțiunea de a genera o legătură sau de a o trimite prin e-mail cu un mesaj.

Egnyte-Connect-guide-sharing

Dacă generați un link, puteți să-l copiați și să-l lipiți pe, de exemplu, Slack. Egnyte se integrează cu Slack, așa că ar trebui să fie ușor de făcut. Pentru alte servicii care se integrează cu Slack, citiți cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru rotirea Slack.

Egnyte-Connect-guide-link-sharing

Orice ai alege, poți regla opțiunile de link făcând clic pe butonul „Modificați opțiunile de legătură”. În primul rând, puteți specifica cine are acces:

 • Oricine
 • Oricine are o parolă
 • Utilizatorii serverului de fișiere Holocene
 • Utilizatorii serverului de fișiere Holocene care primesc acest link prin e-mail

Puteți, de asemenea, permite sau dezactiva descărcările, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea doar previzualiza fișierele. Dacă nu doriți ca legătura dvs. să fie disponibilă la nesfârșit, o puteți seta să expire la o anumită dată sau după numărul setat de clicuri. Alte opțiuni includ notificarea când faceți clic pe link și afișarea celei mai recente versiuni a fișierului.

Aceleași opțiuni se aplică atunci când alegeți să partajați un folder prin generarea unui link. Cu toate acestea, puteți partaja și folderele invitând utilizatorii prin adresa de e-mail.

Egnyte-Connect-guide-folder-sharing

Acest lucru vă permite să setați permisiunile folderului pentru utilizatorii pe care îi invitați. Sunt disponibile următoarele permisiuni:

 • Proprietar: acces complet și gestionarea permisiunilor
 • Deplin: descărcați, editați, încărcați și ștergeți
 • Editor: descărcați, editați și încărcați
 • Viewer: previzualizare și descărcare

Egnyte-Connect-guide-link-uri-view

Este ușor să partajați linkuri, astfel încât să le urmăriți pe toate pot deveni repede un coșmar. Din fericire, vizualizarea „link-uri” este disponibilă pentru a vă ajuta să auditați ce ați împărtășit și ce au împărtășit alții cu dvs..

Egnyte-Connect-guide-desktop-parts

De asemenea, puteți partaja fișiere de pe desktop utilizând clientul de sincronizare. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți clic dreapta pe fișier sau folder și să alegeți o opțiune din meniul „partajare”. Singura opțiune care nu implică lansarea clientului web este distribuirea ca link.

Egnyte-Connect-guide-mobil-sharing

Partajarea din aplicațiile pentru smartphone necesită să atingeți cele trei puncte asociate cu fișierul sau folderul și apoi să alegeți să generați un link, pe care îl puteți copia și lipi sau trimite prin e-mail.

Cum să solicitați fișiere

Puteți partaja fișiere cu alții, dar dacă aveți nevoie de cineva care să vă partajeze un fișier, Egnyte Connect vă permite să solicitați fișiere folosind linkuri de încărcare. Pentru a solicita un fișier, faceți clic pe butonul „partajare” asociat cu un dosar, navigați la meniul „partajare” și selectați „solicitați fișiere de la alții”. La fel ca în legăturile obișnuite, puteți copia și insera sau trimite prin e-mail un link de încărcare.

Egnyte-Connect-guide-cerere-fișier

Puteți seta linkul să expire într-o săptămână, două săptămâni, o lună sau la o anumită dată. În plus, puteți mandata ca link-ul să creeze foldere separate pentru fiecare încărcător.

Prezentare generală a clientului Egnyte Connect Sync

Egnyte-Connect-guide-sincronizare

Am abordat modul de instalare a clientului desktop Egnyte Connect, care adaugă Egnyte Connect ca unitate de rețea la computer și acum vom analiza mai în profunzime. Când instalați clientul desktop, veți obține un folder special de „sincronizare” adăugat la sistemul dvs. de fișiere. 

Orice locați în folderul de sincronizare va fi sincronizat cu norul, iar orice conținut din cloud va fi oglindit în folderul și computerele conectate la contul dvs. Asta înseamnă că puteți sincroniza conținutul cu colegii dvs., cu condiția să le permiteți accesul. În mod implicit, tot conținutul din folder este stocat pe web.

Cum să actualizați sincronizarea Egnyte Connect

Nu ar trebui să aveți probleme cu utilizarea sincronizării, dar dacă ceva nu se sincronizează corect, puteți reîmprospăta manual folderul de sincronizare. Nu există un buton dedicat de actualizare, dar puteți dezactiva și activa funcția de sincronizare, ceea ce face în esență același lucru. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe pictograma de sincronizare din tava de sistem.

Egnyte-Connect-guide-sincronizare-reîmprospătare

Veți vedea un meniu pop-up unde puteți alege opțiunea „setări”. Acesta va deschide o pagină web care arată setările clientului desktop. Nu trebuie să fiți online pentru a-l accesa. Odată ce pagina web se deschide, faceți clic pe fila „acasă” și apoi pe butonul „Sincronizare acum”, care va reîmprospăta sincronizarea.

Lansați conectarea Egnyte când computerul începe

În mod implicit, clientul de sincronizare Egnyte Connect se lansează la pornirea sistemului computerului. Nu există o modalitate simplă de a dezactiva sau de a activa clientul. Pentru aceasta, va trebui să schimbați modul în care sistemul de operare gestionează aplicația. Pentru Windows, urmați acest ghid, în timp ce pentru Mac, implementați pașii de pe această pagină.

Cum să sincronizați clapeta de accelerație

Puteți regla Egnyte Connect prin „aplicația de sincronizare desktop”, dar suportul pentru aceasta s-a încheiat în decembrie 2019. Acum va trebui să vă conformați cu faptul că sincronizarea funcționează întotdeauna în modul aproape în timp real cu aplicația Egnyte pentru desktop.. 

Dacă doriți să vă accelerați viteza de sincronizare, vă recomandăm OneDrive pentru Business. Puteți afla mai multe despre asta în revizuirea noastră OneDrive pentru afaceri.

Cum se utilizează sincronizarea selectivă

Sincronizarea selectivă vă permite să sincronizați doar anumite fișiere din cloud cu computerul. Cu toate acestea, aplicația desktop Egnyte nu o face în mod implicit. În schimb, vă permite să accesați fișierele fără să ocupați spațiu pe computer. Dacă doriți să aveți fișiere pe hard disk, trebuie să alegeți un folder pe care doriți să îl accesați în timp ce nu sunteți offline.

Egnyte-Connect-guide-off-acces

Pentru asta, deschideți folderul de rețea, faceți clic dreapta pe folderul pe care doriți să îl stocați offline și selectați „sincronizare pentru acces offline”. Dosarul va fi acum disponibil, chiar dacă sunteți în afara grilei.

Egnyte Connect Management Management

Ca serviciu EFSS, Egnyte Connect funcționează cel mai bine atunci când trebuie să colaborați cu alți utilizatori. În primul rând, însă, trebuie să le includeți în spațiul dvs. cloud. Cât de mulți utilizatori puteți adăuga depinde de planul la care vă abonați. Pentru a adăuga utilizatori, trebuie să fiți proprietarul contului sau un administrator. 

-acces utilizatorii Egnyte-Connect-guide

Dacă este cazul, puteți accesa controalele de gestionare a utilizatorilor făcând clic pe inițialele din colțul din dreapta sus și apoi făcând clic pe numele dvs. De acolo, faceți clic pe fila „utilizatori și grupuri”, care vă permite să adăugați utilizatori, să creați grupuri și să le adăugați în grupuri.

utilizatorii add-Egnyte-Connect-guide

Pe noua pagină, faceți clic pe „Adăugați un utilizator nou” și alegeți să adăugați fie un utilizator normal, de putere sau de administrator. În funcție de tip, utilizatorii vor putea utiliza funcții diferite și genera rapoarte diferite. Dacă doriți să adăugați mai mulți utilizatori în același timp, îi puteți importa într-un fișier CSV.

Tipul de utilizator standard este rezervat clienților, vânzătorilor și partenerilor externi. Acestea pot avea acces la dosarele partajate și pot folosi Egnyte folosind aplicațiile web sau mobile. Cu toate acestea, nu au foldere private și, de obicei, nu pot partaja foldere sau fișiere.

Utilizatorii de energie sunt de obicei angajații dumneavoastră. Acești utilizatori pot accesa cloud-ul Egnyte folosind toate metodele disponibile, invită alți utilizatori, au un folder privat, pot primi unele drepturi administrative și pot accesa alte funcții avansate.. 

Administratorii au acces la toate funcțiile, iar proprietarul contului este administrator în mod implicit. Puteți găsi un tabel de comparație detaliat pe această pagină.

user-roluri Egnyte-Connect-guide-

De asemenea, puteți regla setările pentru tipurile de utilizatori. Pentru asta, trebuie să accesați fila „configurare”, care se află lângă fila „utilizatori și grupuri”. Apoi, faceți clic pe „Tipurile și rolurile utilizatorului” din bara laterală din stânga. De acolo, puteți regla setările utilizatorului după bunul plac.

Vizualizarea implicită în această fereastră este „tipuri de utilizatori”, dar puteți de asemenea să faceți clic pe fila „roluri”, care vă permite să creați roluri personalizate pentru utilizatorii dvs. În acest fel, veți putea să alocați mai rapid un set specific de permisiuni utilizatorilor noi.

Cum să creați grupuri

Poate fi dificil să gestionezi mulți utilizatori. Pentru a facilita acest lucru, puteți crea grupuri din fila „utilizator și grupuri”. Mai întâi, faceți clic pe „grupuri”, apoi pe butonul „Adăugați un grup”.

Egnyte-Connect-guide-add-grupuri

În continuare, veți putea numi grupul. Pentru a adăuga utilizatori, treceți peste grup, apăsați butonul „detalii” și apoi butonul „Adăugați utilizatori în acest grup”. De asemenea, puteți adăuga utilizatori făcând clic pe linkul „gestionați proprietarii de grupuri”. Rețineți că trebuie să creați utilizatori înainte de a le adăuga la un grup. De asemenea, grupurile vă permit să partajați rapid dosare cu mulți utilizatori.

Egnyte Connect Task Management

Colaborarea cu utilizatorii este mai ușoară atunci când aveți opțiunea de a crea și de a atribui sarcini. Spre deosebire de multe alte servicii EFSS care se bazează pe integrări terțe, Egnyte Connect vine cu gestionarea integrată a sarcinilor. Sarcinile depind de anumite fișiere, astfel încât, pentru a crea o sarcină, trebuie să alegeți mai întâi un fișier.

Egnyte-Connect-guide-sarcini-fișier

Localizați fișierul pe care îl doriți, faceți clic pe el și selectați opțiunea „sarcini” din meniul de acțiuni. În pagina următoare, faceți clic pe butonul „sarcină nouă”. Apoi, veți putea să numiți sarcina, să o atribuiți unui utilizator și să setați o dată scadentă.

Egnyte-Connect-ghid-sarcini-add

Dacă doriți să vedeți toate sarcinile, faceți clic pe butonul „sarcinile mele” din partea de sus a clientului web. Pagina poate afișa sarcini atribuite și, de asemenea, sarcinile pe care le-ați atribuit altora.

Egnyte-Connect-guide-sarcini-prezentare generală

Generare de raport Egnyte Connect

Pentru a accesa pagina rapoarte, trebuie să faceți clic pe meniul burger din partea de sus a clientului web și apăsați pe opțiunea „rapoarte”.

Egnyte-Connect-guide-rapoarte-tabloul de bord

În mod implicit, tabloul de bord arată spațiul de stocare. Cu toate acestea, puteți previzualiza cu ușurință utilizatorii, aplicațiile și dispozitivele, precum și linkurile și colaborarea. Meniul din stânga vă permite, de asemenea, să generați rapoarte despre permisiunile utilizatorului, rezumarea blocării, starea sincronizării și utilizatorii și grupurile.

Biblioteca terță parte Egnyte Connect

Egnyte Connect are o mare bibliotecă de aplicații terțe datorită parteneriatelor sale cu diverși furnizori de software. Biblioteca conține aplicații gratuite și plătite. Pentru a deschide biblioteca, faceți clic pe butonul „aplicații și integrări” din partea de sus a clientului web.

Egnyte-Connect-guide-app-bibliotecă

În pagina următoare veți putea localiza suplimentul cu care doriți să vă integrați. Pentru a găsi mai rapid, puteți utiliza funcția de căutare în bara laterală din stânga. În plus, puteți filtra aplicațiile în funcție de categorii, industrii și tip. Biblioteca oferă multe aplicații, dar cele mai proeminente sunt Office Online, Egnyte pentru Gmail, Slack, Boxcryptor și OneLogin.

Gânduri finale

Egnyte Connect este unul dintre cele mai bune servicii EFSS de pe piață și oferă multe caracteristici care beneficiază atât pentru întreprinderile mici, cât și pentru întreprinderile mari. Datorită acestui fapt, aplicația poate fi copleșitoare de utilizat, dar acest scurt ghid vă va ajuta cu configurarea dvs.. 

Am atins funcțiile esențiale, dar este posibil să aveți în continuare întrebări sau să aveți nevoie de ajutor cu alte zone din Egnyte Connect. Dacă acesta este cazul, postează-ți întrebările în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map