Mulți oameni au un produs interesant pe care vor să îl vândă pe internet, dar pur și simplu nu știu cum să îl facă. Acesta este motivul pentru care am decis să scriem acest ghid pentru începători în Shopify, în care vom explica cum să folosiți acest instrument excelent de comerț electronic pentru a vă construi propriul magazin online de vânzare cu amănuntul..


Shopify este una dintre cele mai mari platforme de retail online din întreaga lume. Este un software bazat pe cloud care vă permite să creați un magazin online cu câteva clicuri. Acopera cele mai importante caracteristici ale unui magazin online, cum ar fi plățile, inventarul, administrarea produselor, designul magazinului, legal și multe altele. Nu degeaba Shopify este folosit de peste 600.000 de companii din întreaga lume.

Shopify a fost fondată în 2004 ca magazin de vânzare cu amănuntul. Pe atunci, Tobias Lutke, Daniel Weinand și Scott Lake au vrut să vândă snowboarduri online, dar nu erau nemulțumiți de soluțiile de magazine online existente și au decis să dezvolte propriul software. În 2006, au pus-o la dispoziția lumii ca un program open source.

La vremea respectivă, existau puține soluții decente de comerț electronic. Wix a fost lansat în 2006 (citiți recenzia noastră Wix), Magento în 2008 și WooCommerce în 2011. Chiar dacă Squarespace (citiți recenzia Squarespace) a început și a funcționat în 2003, nu a venit cu un producător de magazine și s-a concentrat pe găzduire. Servicii.

În acest ghid, veți învăța cum să creați un magazin web simplu, adăugând produse și personalizând aspectul acestuia. Apoi, vă vom oferi o scurtă introducere a gestionării domeniului în Shopify și cum să publicați magazinul dvs., astfel încât să începem. După ce ați stăpânit materialul aici, poate doriți să creați și o pagină de destinație pentru magazinul dvs.; vă recomandăm să consultați ghidul nostru Instapage pentru asta.

Pro și contra Shopify

cântare-balance-prosandcons

Ca orice altă aplicație, Shopify are pro și contra. Cel mai mare avantaj al său este că instalarea și configurația sunt simple, ceea ce face ușor să îți pornești afacerea online. Nu aveți nevoie de dezvoltatori pentru a vă configura magazinul online, astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce știți cel mai bine și că faceți afaceri.

Shopify este specializat în furnizarea de magazine online în mai multe moduri, astfel încât să cumpărați cunoștințe de specialitate ca parte a serviciului. Acest lucru este util pentru securitate, protecția datelor și procesarea plăților. Shopify este sigur, ceea ce înseamnă că datele sensibile, cum ar fi informațiile despre clienți, adresele de transport și informațiile de plată, vor fi păstrate în siguranță.

Un alt punct interesant este că clienții sunt mai dispuși să cumpere produse de la dvs. dacă site-ul dvs. web face o impresie sigură și consecventă. Dacă fila browserului îngheață sau se blochează în timp ce efectuează o comandă, clienții dvs. vor ezita să introducă informațiile despre cardul de credit.

Cu toate acestea, nu va trebui să vă faceți griji. Shopify a fost stabil în timpul testării noastre și, dacă se întâmplă ceva, puteți accesa asistența în permanență sau puteți consulta ghidurile universitare de înaltă calitate din centrul de ajutor al Shopify..

Serviciul acceptă multe opțiuni de plată, permițându-vă să vă proiectați magazinul de vânzare cu amănuntul mai internațional. Puteți utiliza gateway-ul de plată Shopify, PayPal, Stripe, Amazon Pay, Apple Pay sau chiar criptomonede, cum ar fi bitcoin.

Există, de asemenea, furnizori de plăți specifice fiecărei țări, care pot fi necunoscute la nivel internațional, dar sunt lideri de piață în țara în care doriți să vindeți, deci există o soluție pentru toată lumea.

Deoarece este o soluție de cumpărături integrală, Magazinul App Shopify are multe funcții pe care le puteți integra ușor în magazin. În plus, puteți alege dintre zeci de teme, create de experți, care vă vor face afacerea online excelentă și mai profesională.

De asemenea, puteți integra contabilitatea. QuickBooks Online (citiți recenzia noastră QuickBooks Online) și Xero (citiți recenzia noastră despre Xero) joacă frumos cu Shopify, ceea ce credem că are mult sens. În loc să te facă să introduci manual 200 de vânzări în fiecare zi, aceste programe le vor importa automat.

Lichid pentru afaceri fluide

Shopify-lichid-ProgLang

Dacă doriți să vă schimbați profund tema, totuși, CSS și HTML simple nu sunt suficiente. Trebuie să cunoașteți Liquid, limbajul de programare Shopify. Chiar dacă doriți să angajați un freelancer, puteți întâmpina probleme, deoarece nu este un limbaj utilizat pe scară largă. Acest lucru permite dezvoltatorilor să vă perceapă prețuri ridicole.

De asemenea, Shopify vine cu numeroase marketing integrat – marketing prin email, recenzii de produse și integrări în social media – și funcții de optimizare a motorului de căutare.

Pentru dvs. și magazinul dvs. online pentru a fi găsit pe Google, va trebui să urmați anumite criterii SEO, stabilite de Google. Shopify preia o parte din munca respectivă pentru tine. De asemenea, are o funcție puternică de analiză și de bord care vă permite să vă monitorizați mai bine diferitele canale de marketing.

Shopify oferă și o caracteristică de blog, astfel încât să puteți configura cu ușurință blogul dvs. despre produs și piață. Acestea fiind spuse, Shopify este în multe moduri învins de WordPress (citiți ghidul nostru pentru începători în WordPress). Dacă afacerea dvs. online depinde foarte mult de marketingul de conținut, poate doriți să utilizați un blog WordPress cu un plugin WooCommerce.

Shopify și Dropshipping

dropshipping-postei-livrare

Shopify este adesea folosit pentru așa-numitul model de business drop-shipping, ceea ce înseamnă rularea unui magazin online fără niciun inventar sau stocuri. Produsele pe care le oferiți magazinului dvs. nu sunt livrate clientului de către dvs., ci de către un producător sau furnizor.

Ca expeditor, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că magazinul tău funcționează fără probleme și vânzările vor veni. Compromisul pierde controlul asupra satisfacției clienților, deoarece nu poți influența sau controla direct furnizorul.

Shopify este una dintre cele mai ușoare metode de a începe o afacere cu transporturi prin picături. Partenerii de integrare, cum ar fi Oberlo, au interfețe automate prin care magazinul online comandă direct de la furnizor. Metoda fără dificultăți îi întrece pe rivalii săi, deoarece trebuie să plătiți puțin sau fără taxe către expeditorul dvs., în timp ce Amazon sau eBay vă încasează.

În timp ce vorbim de taxe, prețurile de la Shopify trebuie tratate cu precauție. În plus față de taxele de bază (29 USD, 79 $ sau 299 USD pe lună), aceasta percepe taxe pentru fiecare tranzacție care trece prin magazinul dvs. online. Inițial, taxa este de 2 la sută, dar scade la 1 la sută pe măsură ce volumul tranzacției crește.

Acesta ar trebui să ia în considerare un cost în creștere. Pe măsură ce vânzările cresc, la fel și suma pe care trebuie să o plătiți Shopify.

Cum se utilizează Shopify

În această secțiune, vă vom arăta câteva dintre caracteristicile și cele mai bune practici ale Shopify pentru utilizarea acestuia, astfel încât să puteți începe o afacere online solidă astăzi.

Primii pași cu Shopify

În primul rând, trebuie să creați un cont Shopify. Puteți începe cu o probă gratuită de 14 zile. Accesați Shopify.com și completați adresa dvs. de e-mail în caseta din mijloc, apoi faceți clic pe „începeți”.

Shopify-Pagina de start

Introduceți parola și numele magazinului înainte să apăsați pe „creați-vă magazinul”.

Shopify-Password-Și-Store-Nume

După ce ați terminat, așteptați până când Shopify vă va configura magazinul. Pentru pasul următor, trebuie să perfecționați câteva informații personale pentru a continua.

Shopify-Personal-Information

După ce ați terminat, faceți clic pe „Enter my store”. Următorul lucru pe care îl vedeți este panoul de control pentru afacerea dvs. online. În partea stângă, puteți găsi bara de navigare care vă permite să săriți între diferite funcții.

Shopify-stânga-navigare-Panel

În partea dreaptă, veți vedea un mic tablou de bord care arată cifrele cheie ale magazinului dvs.: „vânzări totale”, „vânzări totale pe canal” și „produse de top”.

Shopify-Sales-Quick-Prezentare generală

În mijlocul ecranului, ar trebui să vedeți cei mai importanți trei pași pentru lansarea magazinului online: „adăugați produs”, „personalizați tema” și „adăugați domeniu”.

Shopify-Primii pași-

Cum se adaugă un produs

În Shopify, există două moduri de a crea un produs. Faceți clic pe „Adăugați produs” în mijlocul paginii de bun venit sau, dacă ați închis deja din greșeală acea fereastră, atingeți „produse” în bara de navigare din partea stângă. Apoi, ar trebui să vedeți următorul ecran.

Shopify-Add-produs

Faceți clic pe „adăugați produs”. Dacă nu doriți să adăugați fiecare produs manual, puteți încărca catalogul de produse sub forma unui fișier .csv. Pentru a evita erorile de sistem, câmpurile goale sau alte probleme, Shopify specifică o structură pentru fișierul de import.

După ce faceți clic pe „import”, apare următorul pop-up.

Shopify-Import-Produse

Acolo, puteți descărca un fișier .csv de exemplu făcând clic pe textul „model CSV de exemplu” albastru, care are structura dorită de Shopify. În acest tutorial, vom crea produsele manual, totuși. Pur și simplu faceți clic pe „adăugați produs” și sunteți gata să mergeți.

Shopify-Add-produs Prezentare generală pagină

Introduceți numele produsului în câmpul „titlu” și descrierea produsului în câmpul „descriere”.

Imaginea, numele și descrierea produsului sunt informațiile decisive pentru vizitatorul paginii dvs. pentru a face clic pe produsul dvs. și, în final, pentru a-l cumpăra. Sunt factori critici ai ratei de conversie, astfel încât succesul dvs. în afaceri crește sau scade cu acestea.

Apoi, alegeți canalele de vânzare pe care doriți să le utilizați pentru a oferi produsul dvs. pe partea dreaptă. Completați tipul de produs, vânzătorul și colecția din care face parte produsul.

În timp ce suntem la el, întotdeauna clasificăm produsele în colecții. Vă va ușura clienții să găsească produsul pe care îl caută. Shopify face distincția între colecțiile automate și cele manuale. În acest tutorial, vom lucra cu colecția pre-generată „pagina principală”.

Produsul dvs. ar trebui să arate acum.

Shopify-nume-produs-Și-Descărca

În continuare, trebuie să adăugăm o imagine bună a produsului și etichete semnificative. Shopify are o funcție de zoom automată pe fiecare imagine de produs pe care o încărcați. Fiecare imagine va fi afișată în dimensiune normală, dar atunci când treceți peste ea, locul mouse-ului se va evidenția. Amazon face cam același lucru. Aceasta înseamnă că adăugarea de imagini de înaltă rezoluție este esențială.

Shopify-produs-Image-Și-Tag-uri

Acum, să vorbim despre opțiunile de stabilire a prețurilor. În secțiunea „prețuri”, veți vedea trei câmpuri importante: „preț”, „comparație la preț” și „taxe de impozitare pentru acest produs”.

„Compararea la preț” este crucială dacă doriți să le arătați clienților că produsul este la vânzare. Prețul afișat aici este original înainte de reducere, iar prețul pentru care îl pot cumpăra este în câmpul „preț”. Dacă nu doriți să faceți o ofertă specială pentru acest articol, lăsați gol câmpul „comparați la preț”.

Cele mai importante aspecte pentru vânzarea online sunt stocurile și depozitarea. În acest context, vom discuta despre SKU sau despre unitatea de păstrare a stocurilor.

SKU este un identificator intern pe care ar trebui să-l setați pentru fiecare produs și pentru fiecare variantă a acestuia. Puteți ajunge rapid la 200 de tipuri de produse, ceea ce face dificilă urmărirea fără o modalitate adecvată de identificare. Rezultatul este un haos absolut pentru tine și client.

SKU nu are nicio legătură cu codurile de bare. Este doar pentru a vă ajuta să găsiți produse mai rapid și să urmăriți portofoliul de produse. Vă recomandăm să adăugați un SKU standardizat la fiecare produs încă de la început.

Un posibil standard ar putea fi: cinci litere din numele producătorului, trei litere din seria de produse, două litere pentru modelul produsului și trei litere pentru numele produsului. Pentru exemplul nostru de cameră foto, am merge cu ceva de genul CANON-EOS-T6-KIT.

Shopify-Tarifarea-Și-stocuri

Când clienții cumpără produse din magazinul dvs. online, trebuie să le livreze în casele lor.

Dacă vindeți internațional, trebuie să vă ocupați de obiceiurile internaționale. Fiecare produs trebuie să aibă un Cod vamal internațional pentru a determina în prealabil costurile de import / export.

În calitate de vânzător cu amănuntul, ar trebui să știți câte taxe vamale sunt adăugate la fiecare dintre produsele dvs., astfel încât clienții dvs. nu vor primi o surpriză urâtă la finalizare. Shopify vă ajută cu un link către instrumentul HS-Custom Finder, unde veți găsi codul corespunzător.

Deoarece greutatea produsului este și un factor pentru taxele de expediere adăugate în timpul procesului de finalizare, cel mai bine este să-l obțineți de la producător.

Dacă vindeți produse digitale, cum ar fi cărți electronice, cărți audio sau muzică, nimic nu este necesar. Debifează caseta de selectare „Acesta este un produs fizic”. Cu toate acestea, deoarece camera noastră Canon nu este un produs digital, trebuie să indicăm greutatea și Codul vamal internațional. În cazul nostru, arată așa.

Shopify-Transport-Și-Variante

Să lăsăm variantele deschise deocamdată.

În sfârșit, vă vom arăta cum să ajustați produsul SEO, ceea ce este important dacă doriți să vindeți produsul. Pentru a-l schimba, faceți clic pe linkul „editați SEO site-ul web” și completați titlul și meta descrierea. De asemenea, puteți personaliza adresa URL.

Shopify-produs-SEO

Acum faceți clic pe „salvați” și așteptați până când Shopify vă creează produsul. Apoi ar trebui să apară în prezentarea produsului dvs..

Shopify-produs Prezentare generală

Felicitări, tocmai ai adăugat primul produs la magazinul tău online.

Personalizați-vă tema

După ce știi să adaugi produse la magazinul tău online, să vedem cum arată de fapt magazinul tău. Accesați secțiunea „canal de vânzări” din bara de navigare din partea stângă și faceți clic pe pictograma ochiului de lângă „magazin online”.

Shopify-Sales-canal-Anunț

Ar trebui să vedeți pagina următoare.

Shopify-Previzualizare-Default-Store

După cum vedeți, produsul pe care l-am creat apare în previzualizare, dar, dacă defilați în sus și în jos, veți observa că designul magazinului este plictisitor și neatractiv..

Îți vom arăta cum poți schimba asta. Mai întâi, navigați înapoi la pagina principală făcând clic pe „acasă” sau pe logo-ul Shopify din partea de sus a barei de navigare, apoi faceți clic pe „Personalizați tema”.

Shopify-Personalizează-Tema

Ca orice alt magazin Shopify, magazinul dvs. a fost creat cu tema „debut”. Acum aveți două opțiuni: faceți clic pe „personalizați” și schimbați tema „debutantă” existentă sau încărcați un nou design care suprascrie cel existent.

Shopify-Change-Theme

Personalizarea temelor vine de obicei după selecția de aspect. Este rafinamentul machetei existente și nu trebuie utilizat pentru ajustări majore ale stilului. Dacă nu vă place aspectul unei teme, alegeți una diferită înainte de a încerca să o personalizați.

În acest tutorial pentru începători, vom înlocui o temă. Puteți alege între șabloane gratuite și plătite, dar, deocamdată, ne vom plăti pentru unul gratuit. Faceți clic pe „Explorați teme gratuite” pentru a obține o imagine de ansamblu asupra temelor gratuite Shopify.

Free-Teme Shopify-Exploreaza-

Căutați prin teme și faceți clic pe cea care vă place cel mai bine. Fiecare temă are mai multe machete din care să alegeți. Am ales tema „nelimitată”, cu setări „vibrante”.

Shopify-Add-Free-Theme

După adăugarea noii teme, aceasta trebuie să apară în prezentarea tematică, chiar sub tema „debut”.

Shopify-New-Tema-Adăugat

Este adăugat la magazinul dvs., dar încă nu este activat. Faceți clic pe „acțiuni” de sub noul aspect și apoi apăsați pe „publica”.

Shopify-Activare-Tema

Ar trebui să vedeți următorul pop-up. Faceți clic din nou pe „publica” pentru a confirma.

Shopify-Publish-Tema

Reveniți la funcția de previzualizare și priviți noul design al magazinului dvs..

Shopify-New-Tema-Publicat

Chiar dacă există încă multe marcatoare de culoare gri – wildcards pe care trebuie să le înlocuiți prin personalizare – aspectul arată mult mai bine.

Cum să adăugați un domeniu la magazinul dvs. online

Să trecem la ultima parte a ghidului nostru, publicarea și gestionarea domeniului magazinului dvs. online. După ce ați rezolvat aspectul magazinului dvs. și ați adăugat produse, este timpul să vă puneți la dispoziție magazinul în întreaga lume.

Pentru a termina, du-te înapoi la ecranul de start făcând clic pe „acasă”.

Shopify-Add-personalizat-domeniu

Apoi, faceți clic pe „Adăugați domeniu” pentru a deschide administrarea domeniului.

Shopify-domeniu-Management

Există trei moduri de a schimba domeniul magazinului dvs.: „conectați domeniul existent”, „domeniul de transfer” și „cumpărați domeniu nou”. În interesul unei mărci coerente, domeniul trebuie să fie descriptiv. În mod implicit, domeniile Shopify se termină cu „.myshopify.com”. Puteți achiziționa domeniul dvs. personal prin Shopify apăsând „cumpărați domeniu nou”.

Dacă aveți deja un domeniu, ceea ce ar fi excelent, puteți merge la „conecta domeniul existent” și introduceți domeniul corespunzător în câmpul afișat.

Shopify-Connect-existent-domeniu

Probabil știți diferența dintre conectarea și transferul unui domeniu, deoarece le-ați cumpărat în trecut. Dacă nu, consultați articolul nostru despre cum să înregistrați un nume de domeniu.

Care soluție este mai bună depinde de tine. Avem tendința să părăsim domeniile cu furnizorul, astfel încât să nu le pierdem. Dacă aveți un domeniu la Shopify, atunci poate altul la Siteground sau Bluehost sau la oricare dintre cei mai buni furnizori de găzduire web, puteți pierde rapid urmărirea.

Adăugarea unui domeniu este opțională cu Shopify. De asemenea, puteți să vă publicați magazinul cu domeniul implicit (.myshopify.com), lucru pe care îl vom face în acest tutorial. Dacă vă deconectați de la Shopify acum și introduceți adresa URL în browser, ar trebui să vedeți următoarele.

Shopify-Online-Parola

De fiecare dată când intrați în modul de previzualizare, veți vedea o bară din partea stângă jos a ecranului care afișează parola online pentru magazinul dvs..

Shopify-Previzualizare-parolă

Alternativ, puteți găsi parola în „canale de vânzare”. > “magazin online” > „Preferințe“.

Shopify-Schimbare parolă

Puteți dezactiva parola sau aloca una nouă în „Protecție parolă”.

Shopify-Dezactivați-parolă

Cu toate acestea, veți observa că puteți dezactiva parola numai după ce ați achiziționat un plan plătit.

Gânduri finale

Shopify este un instrument divers cu funcții suficiente pentru a răspunde nevoilor tuturor. Cu toate acestea, nu îl recomandăm ca un glonț de argint pentru fiecare afacere. De fapt, valoarea acesteia depinde de mărimea companiei, de strategia dvs. de afaceri și de mulți alți factori.

Dacă afacerea dvs. online se bazează pe marketingul de conținut, Shopify nu este cea mai bună decizie pentru dvs. În plus, costurile reprezintă o problemă importantă, în special în ceea ce privește cifrele de vânzări mai mari. Ar trebui să considerați că Shopify își plătește din ce în ce mai puțin, cu atât vânzările sunt mai mari.

Dacă aveți cerințe de bază și doriți să începeți rapid magazinul online, ar trebui să utilizați Shopify. Pentru orice este mai complex, poate fi necesar să angajați un dezvoltator Shopify. De exemplu, dacă sunteți o companie stabilă cu un brand consacrat, este posibil să fiți nevoit să vă modificați foarte mult magazinul, care poate fi scump. Un alt distribuitor de oferte este Lichid și costurile aferente.

Acestea fiind spuse, este o oportunitate excelentă pentru întreprinderile mici, deoarece vă puteți administra magazinul online cu doar 30 de dolari pe lună, plus taxe. Fie că doriți să vindeți pantofi, snowboard sau lederhosen, Shopify va funcționa pentru dvs. Dacă încă nu sunteți convins, încercați procesul de 14 zile. Nu trebuie să furnizați informații despre cardul de credit pentru a face acest lucru.

Ați încercat Shopify? Spuneți-ne în comentariile de mai jos pentru ce l-ați folosit și pentru ce caracteristică v-a plăcut cel mai mult. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me