FreshBooks vs Xero – Cel mai bun program de contabilitate cu costuri reduse pentru 2020

În lumea software-ului de contabilitate bazat pe cloud, poate fi greu să găsiți serviciul potrivit pentru compania dvs. Nu toate platformele au aceleași capacități și, uneori, există lacune nedumerite în ceea ce altfel ar fi o soluție perfectă.


FreshBooks și Xero, doi dintre principalii concurenți din spațiu, au multe dintre aceleași caracteristici, dar fiecare lipsește procese importante, ceea ce vă poate duce la examinarea altor programe. Vom compara în acest articol FreshBooks vs. Xero pentru a vă ajuta să decideți care este cel mai potrivit pentru afacerea dvs..

Dacă doriți să aflați mai multe despre programele individuale, vă recomandăm să consultați recenzia noastră de recenzii FreshBooks și Xero. Ambele au făcut cea mai bună selecție de software contabil. Citiți mai departe pentru a descoperi care ar putea fi mai potrivit pentru a vă satisface nevoile.

1

Facturare

Ceea ce aveți nevoie pentru o factură variază în funcție de afaceri și de clienți, dar unele lucruri sunt întotdeauna la fel. Facturile au nevoie de câmpuri pentru a indica pentru cine facturați, pentru ce le facturați și pentru momentul în care trebuie să plătiți. FreshBooks și Xero au elementele de bază, dar dacă căutați funcții mai avansate, consultați graficul de mai jos.

Servicii: FreshBooksXero
Trimiteți facturi recurente
Adăugați automat taxe de întârziere
Trimiteți mementouri de plată
Integrați cu inventarul
Bill pentru ore lucrate
Personalizați facturile (nu multe opțiuni) (dintr-un șablon)

Comparând facturile lor cot la cot, veți observa diferențele cheie.

Factura lui Xero are două deficiențe grave. Deși există casete pentru adăugarea de note pe care nu le afișează atunci când factura este tipărită sau trimisă prin e-mail. De asemenea, nu există un loc unde să adăugați termeni, cum ar fi 1 la sută, 30 net.

Formularul de factură al FreshBook are locuri pentru note și termeni. Dacă trebuie să colectați o depunere înainte de începerea lucrării, puteți solicita o sumă procentuală sau o depunere forfetară. Întreprinderile bazate pe proiecte vor considera că aceasta este o caracteristică de neprețuit.

Deși ambele servicii pretind că vă oferă facturi personalizate, acest lucru nu este chiar adevărat.

FreshBooks vă permite să alegeți între adăugarea unui logo și schimbarea culorii sau a fontului, dar veți primi doar două șabloane pentru a alege altfel.

Trebuie să încărcați un șablon pentru a personaliza o factură în Xero, dar câmpurile de pe acesta trebuie să corespundă câmpurilor de factură standard ale serviciului. Nu puteți adăuga nimic care nu este deja prezent într-o factură Xero. Citiți recenzia noastră Zoho Books pentru un program mai flexibil.

Dacă facturați clienților aceleași taxe la intervale regulate, veți dori să trimiteți facturi automate, recurente.

În Xero, puteți seta facturile pe care să le repete prin meniul „vânzări”. Dacă ați trimis deja o factură, trebuie să navigați înapoi la ecranul „vânzări” pentru a face recidiva, ceea ce este enervant.

Repetarea facturilor

Pentru a economisi timp, FreshBooks pune „ecranul recurent” pe ecran după ce apăsați „salvați” pe o factură. Nu este nevoie să fiți deja primit o plată de la client, așa cum o face QuickBooks Online. Citiți recenzia noastră QuickBooks Online pentru a vedea de ce considerăm că necesitatea unui astfel de lucru este un dezavantaj semnificativ al programului.

FreshBooks include facturarea pe oră cu toate planurile sale de stabilire a prețurilor și, dacă facturați pentru un proiect, vă permite să introduceți informațiile proiectului într-o factură. Xero încă nu poate factura orele lucrate, dar, deoarece a derulat doar proiectele, este probabil că va adăuga funcția în curând. Dacă nu puteți aștepta și sunteți în Marea Britanie, consultați recenzia noastră FreeAgent pentru un serviciu care face facturarea oră bine.

Cu toate acestea, nu toate companiile factură pentru timpul funcționat. Întreprinderile bazate pe produse transportă inventarul la îndemână și vor dori o factură care să aducă cantități.

Xero excelează la gestionarea stocurilor. Atunci când configurați un cont nou, puteți încărca foile de calcul ale inventarului, inclusiv SKU-urile și cantitățile disponibile. După ce un articol este vândut, alegeți din inventarul său din meniul derulant al facturii. Cantitățile se actualizează automat.

FreshBooks nu include o gestionare robustă a inventarului în suita de produse. În schimb, trebuie să plătiți pentru o aplicație separată.

După ce ați trimis facturi, este important să rămâneți la curent cu colectarea acestora. FreshBooks și Xero vă oferă mai multe modalități de a monitoriza soldurile creanțelor în vârstă.

„Venituri excepționale” apare în partea de sus a principalului tablou de bord al FreshBook. Sumele totale datorate sunt reprezentate într-o bară care se extinde pe ecran. Deși serviciul are și un raport de creanțe vechi, acesta nu poate fi personalizat și nu le puteți sorta sau filtra după client.

Tablou de bord

După rezervarea unei facturi, FreshBooks vă întreabă dacă doriți să trimiteți mementouri automate de plată. Aceasta are sarcina de a vă aminti să vă urmăriți de pe umeri. Puteți seta orele de urmărire și le puteți personaliza și de către client. Dacă cineva spune că nu dorește să fie deranjat până nu au trecut 30 de zile, puteți modifica setările fără a afecta alți clienți.

Tabloul de bord al lui Xero plasează suma care vi se cuvine în partea dreaptă sus într-o casetă numită „facturi care vi se datorează”. De asemenea, are un raport de creanțe în vârstă și un raport cu o defalcare detaliată a facturilor scadente. Este ușor să fii cu ochii pe ceea ce ai dator și serviciul va trimite mementouri automate de plată clienților.

Xero-Tablou de bord

FreshBooks adaugă tarife la facturile scadente. Pentru a obține aceeași caracteristică în Xero, vei avea nevoie de o aplicație terță parte.

Preferăm facturarea FreshBook la cea a lui Xero. Este mai ușor să configurați funcții de economisire a timpului, memento-urile de întârziere sunt individualizate și include facturarea pe oră.

Runda: punct de facturare pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Xero

2

Bancnote

Plata facturilor care îți mențin activitatea este foarte importantă ca aducerea de venituri. Dacă nu plătiți taxe electrice, furnizori, consumabile sau chirii, afacerea dvs. se va opri. Acestea fiind spuse, facturile nu sunt un centru de profit, așa că nu doriți să pierdeți mult timp pentru ele.

Configurarea plății automate pe facturile care reapar lunar economisește timp și dificultăți. FreshBooks și Xero facilitează acest lucru.

În FreshBooks, opțiunea „face recurent” apare la fiecare factură pe care o introduceți.

Xero introduce „repetarea facturii” în meniul „achiziții” la „conturi”. Puteți să o faceți și din meniul derulant „Opțiuni de factură” de pe o factură.

În cazul în care de găsit-Bill

Facturile din Xero pot fi plătite prin cec sau fact.com, niciuna dintre acestea nu este la fel de convenabilă ca plata dintr-un cont bancar sau card de credit în software.

În FreshBooks, puteți păstra o carte de credit pe fișier și să plătiți facturile folosind-o.

Tablourile de bord vă ajută să rămâneți în vârful conturilor dvs., în special cele care nu pot fi automatizate.

Ecranul principal de „facturi” din Xero prezintă totalul de facturi sub formă de proiect, în așteptarea aprobării sau a plății și a întârzierii în casete. În cadrul acestuia se află un grafic cu coloane care compară facturile datorate cu facturile plătite. Este o prezentare plăcută, la vedere, a cheltuielilor restante.

Proiectele de legi-Main-Screen

FreshBooks vă oferă o imagine a facturilor datorate în „raportul de cheltuieli” din „rapoarte” și pe ecranul principal al „cheltuielilor”. Acestea fiind spuse, facturile datorate nu sunt prezentate în mod clar în tabloul principal de bord, precum în Xero. Totuși, niciuna nu ne îndepărtează, așa că vă recomandăm să consultați revizuirea Sage Business Accounting dacă cheltuielile sunt prioritare.

Runda: punct de factură pentru contabilitatea Xero

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Xero

3

rapoarte

La un moment dat, fiecare afacere va trebui să examineze performanțele. Analizarea inventarului vă va spune ce mișcați și ce stați pe rafturi. Rapoartele clienților ar putea dezvălui că este timpul să taie legăturile cu un client delincvent. Rapoartele consolidează și condensează datele facturilor, facturilor și altor tranzacții, pentru a permite proprietarilor de afaceri să își desfășoare activitatea mai bine.

Xero are rapoarte despre vânzări și achiziții, inventar și mijloace fixe, salarii și proiecte. Este una dintre puținele platforme de contabilitate care include o situație de capitaluri proprii cu profit și pierdere standard, bilanț și situații de flux de numerar.

Rapoarte-Main-Screen

În schimb, FreshBooks pare să fi pus puțin timp sau efort în rapoartele sale. Există doar nouă rapoarte standard, iar singura situație financiară pe care o prezintă este profitul și pierderea. În timp ce obțineți două dintre cele mai importante rapoarte pentru păstrarea la plutire a unei întreprinderi mici, pentru rapoarte de îmbătrânire și cheltuieli, acestea nu pot fi personalizate.

Advanced-Rapoarte-secțiunea

O soluție de contabilitate gratuită, bazată pe cloud, Wave, merge mai bine în rapoartele sale, după cum puteți citi în revizuirea noastră Wave.

Lipsa de atenție pe care FreshBooks o acordă rapoartelor este nedumerită, având în vedere opțiunile sale altfel robuste. Xero este alegerea evidentă din această categorie. FreshBooks au pierdut runda din același motiv în articolul nostru FreshBooks vs. Wave.

Runda: Rapoarte punct pentru contabilitate Xero

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Xero

4

Prețuri

FreshBooks și Xero oferă ambele trei planuri de prețuri menite să crească odată cu afacerea dvs. Ideea este că nu trebuie să plătiți pentru funcțiile de care nu aveți nevoie. În realitate, este aproape imposibil să conduci o afacere pe planurile inferioare.

Cel mai scăzut plan al nivelului Xero, devreme, costă doar 9 dolari pe lună. Vă limitează să trimiteți cinci facturi și cotații, să introduceți cinci facturi și să împăcați 20 de tranzacții bancare. Este greu de imaginat că o afacere ar putea continua la acest nivel mult timp.

Cel mai ieftin plan al companiei FreshBook, Lite, costă 15 dolari pe lună, dar vă oferă facturi și estimări nelimitate, plăți de factură și procesare carduri de credit. Deși nu limitează tranzacțiile, vă permite doar să adăugați cinci clienți. S-ar putea să coste mai mult decât devreme, dar este totuși o valoare mai bună.

În creștere, planul intermediar al lui Xero elimină restricțiile privind numărul de tranzacții pe care le puteți procesa, dar nu adaugă funcții noi. Deoarece prețul este mai mult decât dublat, până la 30 de dolari, preferăm FreshBooks.

Planul său intermediar, Plus, costă 25 de dolari pe lună și adaugă memento-uri de plată automate, rapoarte contabile, propuneri și posibilitatea de a plăti tarife la facturi și de a programa facturile recurente la opțiunile din planul Lite. De asemenea, vă permite să aveți până la 50 de clienți.

Cel mai scump plan al lui Xero, stabilit, sare la 60 de dolari pe lună. Adăugă mai multe funcții, cum ar fi mai multe monede, cheltuieli și proiecte. Prin faptul că nu includeți plata facturii până la planul de prețuri de top, compania vă obligă, în esență, să vă înscrieți imediat la aceasta sau să utilizați un serviciu de plată separat de factură..

În acest caz, nu ați ști veniturile nete ale afacerii dvs. fără să o calculați manual offline. Vorbim mai multe despre acel handicap în articolul nostru despre Xero vs Wave.

Singurele modificări între nivelurile Plus și Premium ale FreshBook sunt prețul și numărul de clienți. Pe Premium, puteți deservi până la 500 de clienți. Taxa lunară de 50 de dolari pe lună acoperă asta, plus toate caracteristicile disponibile la puncte de preț mai ieftine.

Acceptarea plăților online, de obicei, grăbește procesul de încasare și reduce reducerile de creanțe scadente.

FreshBooks integrează procesarea plăților sale, dar va trebui să plătiți taxe de tranzacție de 2,9 la sută din suma totală, plus 30 de cenți pe tranzacție. Clienții pot face clic pe un link dintr-o factură pentru a plăti factura.

Xero nu oferă procesare integrată a plăților. În schimb, trebuie să vă înscrieți la o aplicație. În timp ce asta vă oferă mai multe opțiuni în ceea ce privește taxele, este mai puțin convenabil pentru dvs. și clienții dvs..

Ceea ce vă oferă Xero este procesarea salarizării, dar numai la cel mai înalt nivel de prețuri. FreshBooks nu are procesare de plată încorporată.

Când vine vorba de stabilirea prețurilor, preferăm opțiunile FreshBook. O întreprindere mică ar putea folosi planul Plus ani de zile fără riscul de a-l întrece.

Runda: punct de preț pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Xero

5

Ușurința în utilizare

Dintre toate programele de contabilitate pe care le-am testat, FreshBooks și Xero au două dintre cele mai curate și ușor de urmărit interfețe. Nimic nu are un nume ciudat sau confuz, iar opțiunile meniului sunt clar etichetate și intuitive.

Meniul lui FreshBook este în stânga ecranului, în timp ce bara de meniuri a lui Xero rulează de-a lungul ecranului. Ambele au legături rapide către funcțiile utilizate în mod obișnuit, împrăștiate în toată lumea, fie că este un buton „factură nouă” pe ecranul principal „facturi” din FreshBooks sau un semn în plus în caseta „facturi datorate” de pe tabloul de bord Xero..

Nu am putut alege între cele două programe pentru ușurința utilizatorului până când nu ne-am uitat la asistența utilizatorului.

FreshBooks împrumută indicii și sfaturi pentru utilizatorii noi pe întreaga sa platformă, precum și link-uri către articole „de ajutor” relevante pentru ecranul pe care îl aflați. De asemenea, oferă asistență de e-mail și telefon.

Blue-indicii-si-Ctips

Xero are o secțiune de ajutor și instrucțiuni pas cu pas cu videoclipuri și tutoriale, dar nu există prea mult ajutor în software, forțându-vă să ieșiți și să accesați un ecran diferit. De asemenea, nu există asistență telefonică.

Datorită procesului său de bord superior, FreshBooks este câștigătorul nostru pentru ușurința în utilizare.

Runda: Punct de prietenie cu utilizatorul pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Xero

6

Funcții avansate

De la clădiri până la copiatoare, multe companii au active fixe în bilanț, dar este rar să găsești capacitatea de a le gestiona în software-ul de contabilitate bazat pe cloud.

Dacă în bilanț există o mulțime de mijloace fixe, este posibil să doriți să priviți cu atenție Xero. Modulul său de active fixe încorporat calculează deprecierea și înregistrează înregistrările pentru reviste. Când începeți, puteți încărca activele fixe dintr-o foaie de calcul.

Fixed-Active-Tablou de bord

FreshBooks nu vă permite să importați o programă a mijloacelor fixe și nici nu include un modul de active fixe. Vă puteți înscrie și plăti pentru o aplicație separată, dar nu puteți rezerva o intrare în jurnal, așa cum o puteți face cu QuickBooks Online, deoarece FreshBooks nu este un sistem de contabilitate cu intrare dublă. Puteți citi mai multe despre cum se compară cei doi în piesa noastră FreshBooks vs. QuickBooks Online.

Xero bate de asemenea FreshBooks în gestionarea stocurilor. Include inventarul în fiecare plan de prețuri, menține nivelul stocurilor și rulează rapoartele. FreshBooks vă solicită să vă înscrieți și să plătiți pentru o aplicație separată dacă doriți gestionarea stocurilor care se sincronizează cu contabilitatea dvs..

Singura funcție avansată în care FreshBooks ar putea avea un avantaj sunt proiectele. Veți obține un loc centralizat pentru fișierele dvs. și veți putea controla accesul membrilor echipei. Proiectele pot fi defalcate în detaliu, cu livrări alocate și date scadente.

Edit-proiect

Dacă este un proiect pentru care plătiți timp de facturare, FreshBooks urmărește timpul în software și în aplicația sa. Puteți chiar aloca tarife orare diferite pentru angajați diferiți.

Xero a lansat recent doar proiecte, așa că este greu de spus cum se compară. Cu toate că puteți urmări timpul, banii și profitabilitatea cu acesta, de asemenea, nu are o funcție de scadențe. De asemenea, nu puteți invita oamenii să contribuie la aceasta. Are mai puțin un sentiment de gestionare a proiectelor și mai mult de o înclinare a contabilității costurilor.

Xero are funcții mai avansate decât FreshBooks. Acestea fiind spuse, dacă afacerea dvs. nu trebuie să urmărească stocurile sau mijloacele fixe, dar dorește să gestioneze proiectele, vă recomandăm să mergeți cu FreshBooks.

Runda: punct de funcții avansate pentru contabilitate Xero

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Xero

7

Verdictul

Este dificil să alegi între FreshBooks și Xero, deoarece unde unul este slab, celălalt este puternic. De exemplu, FreshBooks este slab la inventar și Xero este puternic, dar FreshBooks îl bate pe Xero în procesele sale ușoare pentru rezervarea facturilor și cheltuielilor..

Acestea fiind spuse, trebuie să concluzionăm că FreshBooks este în general o alegere mai bună decât Xero. Este mai simplu și mai intuitiv să îndeplinești funcții de bază, cum ar fi configurarea unei facturi recurente. Prețul său are mai mult sens decât cel al lui Xero și vă oferă mai multe opțiuni de asistență pentru clienți.

Excepția recomandării noastre este dacă afacerea dvs. se bazează pe inventar, are o mulțime de mijloace fixe și se bazează pe rapoarte. În acest caz, Xero este alegerea evidentă.

Ce preferi, FreshBooks sau Xero? Te-a ajutat acest articol să te gândești între cei doi? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map