FreshBooks vs Wave: Bătălia pentru începători este în 2020

FreshBooks și Wave sunt printre cele mai bune programe de contabilitate, astfel încât întreprinderile mici ar trebui să ia în considerare programele bazate pe cloud ușor de utilizat atunci când fac cumpărături. Acestea fiind spuse, ambele vor îndeplini nevoile de evidență ale fiecărei afaceri – facturare și plata facturilor – deci este necesar să privim mai profund pentru a identifica diferențele lor și a alege între ele.


Pentru o privire aprofundată asupra fiecăruia, vă sugerăm să citiți recenzia noastră pentru FreshBooks și recenzia noastră Wave.

1

Facturare

Colectarea sumelor datorate este esențială pentru supraviețuirea oricărei afaceri. Multe întreprinderi mici apelează mai întâi la o soluție de contabilitate bazată pe cloud, deoarece știu că trebuie să stea mai bine pe conturile și să urmărească creanțele. Este singura funcție pe care trebuie să o găsești în fiecare program software contabil. Graficul de mai jos compară opțiunile de facturare ale FreshBook și Wave.

Servicii: FreshBooksWave
Trimiteți facturi recurente
Adăugați automat taxe de întârziere
Trimiteți mementouri de plată
Integrați cu inventarul
Bill pentru ore lucrate
Personalizați facturile (nu multe opțiuni) (nu multe opțiuni)

FreshBooks oferă utilizatorilor un sistem complet de facturare. Facturile sale sunt clar stabilite, cu câmpuri comune, cum ar fi clientul, cantitatea și notele. După configurarea unei facturi, puteți selecta cât de des doriți să trimiteți mementouri de plată pentru facturile scadente anterioare. FreshBooks este unic pe piață, prin faptul că vă permite să personalizați mementouri de plată și taxe de întârziere de către client.

Factură-Settings-cu-client

Multe companii facturează pentru aceleași servicii în fiecare lună. Funcția „face recurente” apare după fiecare factură pe care o introduceți și o salvați sau o puteți selecta atunci când introduceți o factură. Funcția de economisire a timpului asigură, de asemenea, ca clienții dvs. să fie facturați, chiar dacă agentul contabil apelează bolnav sau uită.

Wave are și capacitatea de a configura facturi recurente și vă oferă mai multe opțiuni de memento pentru plată. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a adăuga comisioane cu întârziere la o factură. În Wave, trebuie să adăugați o nouă linie la o factură existentă dacă doriți să percepeți o taxă de întârziere.

În FreshBooks, orele lucrate la proiectul unui client sunt incluse în facturi. Serviciul include o funcție de proiecte pe care Wave nu o are. Întreprinderile creative și bazate pe proiecte ar trebui să arunce o privire mai detaliată la FreshBooks atunci când determinăm nevoile lor de software contabil.

FreshBooks are un sistem de inventar de bază, cu excepția cazului în care achiziționați o aplicație, dar puteți selecta dintre articolele disponibile la crearea unei facturi. Wave nu include opțiuni de inventar, dar dacă trebuie să urmăriți cantitățile disponibile și să gestionați inventarul semnificativ, vă sugerăm să consultați Xero. Dacă sunteți curios, puteți citi recenzia noastră despre FreshBooks vs Xero.

Deși opțiunile de personalizare a facturilor există în FreshBooks și Wave, acestea sunt limitate. Opțiunile pe care le puteți personaliza includ culori, fonturi și aspect. Wave are trei șabloane de factură la care puteți adăuga un logo, în timp ce FreshBooks oferă mai multe șabloane și include estimări și propuneri.

Personalizate-factură-Opțiuni

Trimiterea unei facturi este doar primul pas. Deși ambele vor trimite mementouri automate de plată clienților care au întârziat, este totuși o idee bună pentru proprietarii de afaceri să țină cont de fluxul de numerar.

Veniturile restante apar în topul principalului tablou de bord al FreshBooks. Afișează suma totală datorată în roșu ca amintire vizuală a facturilor neplătite. În secțiunea „rapoarte avansate”, veți găsi un raport de îmbătrânire a conturilor, care decupează creanțele scadente în funcție de perioada în care ați fost dator.

Tabloul de bord Wave prezintă, de asemenea, facturi pe care le aveți, dar trebuie să derulați în jos pentru a găsi informațiile. Acestea fiind spuse, ecranul său „facturi” afișează facturile întârziate în față și în centru. Un raport privind îmbătrânirea conturilor este, de asemenea, inclus în secțiunea „rapoarte”.

Wave-Facturi-Due-Tablou de bord

Pentru facturare, FreshBooks este superior Wave. Include mai multe opțiuni, cum ar fi pregătirea estimărilor și propunerilor care se convertesc la facturi și funcții mai automatizate.

Runda: punct de facturare pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Wave

2

Bancnote

Plata facturilor este o parte necesară, dacă este neplăcută, pentru a face afaceri. FreshBooks și Wave o fac cât se poate de nedureroasă. Butoanele din pagina principală vă duc direct la formular pentru a introduce o nouă cheltuială.

În FreshBooks, formularul de cheltuieli vă permite să selectați tipul de cheltuieli dintr-un meniu derulant. Puteți încărca și atașa o chitanță, dacă este necesar, și marcați-o ca facturabilă dacă un client datorează rambursare. Serviciul vă oferă opțiunea de a stoca o carte de credit în fișier și de a o folosi și pentru a plăti facturile.

Opțiunea „face recurent” apare pe fiecare nou formular de cheltuieli. Dacă plătiți lunar aceleași cheltuieli, cum ar fi chiria sau plata unei utilități, plățile auto economisesc timp și vă asigurați că nu suportați niciodată o taxă întârziată, deoarece ați ratat o factură importantă. După ce selectați cât de des ar trebui să fie plătit și de câte ori, puteți uita de el.

Introducerea-un-nou-cheltuieli

Deși este ușor să găsiți și să completați un formular de cheltuieli în Wave, va trebui să faceți pasul suplimentar pentru a face clic pe „crea factură” dacă parcurgeți „cumpărături” și „facturi” în meniul principal de navigare..

Wave nu permite utilizatorilor să configureze plăți recurente și nu păstrează o carte de credit în dosar.  

Pe formularul de cheltuieli Wave, puteți atribui numere, tastați note și atașați chitanțe, dar nu puteți adăuga o linie pentru taxe.

Exemplu-de-Expense-Entry

Cheltuielile care au fost rezervate apar ca un formular grafic grafic în principalul tabloul de bord al FreshBook. Wave afișează facturile și întârzierile restante într-o listă din stânga tabloului de bord. Ambele au rapoarte de cheltuieli, astfel încât să ții evidența banilor care ies din afacerea ta nu este dificil cu ei.

Funcțiile de plată a facturilor de la FreshBook vă oferă mai multe opțiuni și funcționalități decât Wave, cu plăți recurente și carduri de credit stocate. Este câștigătorul clar din această categorie.

Runda: punct de factură pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Wave

3

rapoarte

Rapoartele FreshBook nu vor câștiga niciodată în comparație cu cele ale altor programe de contabilitate bazate pe cloud. Este o zonă ciudată pe care serviciul o neglijează, având în vedere importanța sa pentru luarea deciziilor de afaceri, dar are doar nouă rapoarte.

Advanced-Rapoarte-secțiunea

Singura declarație financiară inclusă în FreshBooks este profitul și pierderea. Nu există bilanț sau extras de flux de numerar. Băncile și creditorii solicită de obicei toate cele trei când solicitați un împrumut, astfel încât utilizatorii FreshBooks ar trebui să pregătească celelalte două manual.

Wave oferă utilizatorilor cele trei situații financiare majore, precum și o selecție mult mai mare de rapoarte legate de alte domenii ale afacerii tale.

Rapoarte-Screen-Shot

Rapoartele de îmbătrânire ale conturilor calculează cantitatea de creanțe scadente în funcție de perioade de timp tipice, cum ar fi 0-30 zile scadente sau 90 de zile în plus scadente, dar Wave are, de asemenea, un raport care afișează venitul clientului. FreshBooks se oprește la raportul de îmbătrânire a conturilor.

Conturi-Aging-Raport

Rapoartele adiționale Wave acoperă impozitul pe vânzări, salariile și salarizarea dacă plătiți pentru funcțiile sale de salarizare. În timp ce urmărește impozitele pe vânzări și pe salarii, nu le puteți depune online.

Niciunul dintre serviciile nu vă permite să vă personalizați rapoartele dincolo de selectarea intervalelor de date. Aceasta nu va fi o problemă pentru afaceri mai simple, dar este posibil ca companii complexe să dorească să modifice grupările și afișările conturilor. QuickBooks Online are cele mai bune opțiuni de personalizare a raportului.

Wave bate cărțile Fresh din această categorie, dar nici nu va răspunde nevoilor întreprinderilor complexe sau proprietarilor care se uită la rapoarte pentru a-și analiza și dezvolta afacerile. Dacă aveți nevoie de mai multe, vă recomandăm să consultați QuickBooks Online. Revizuirea noastră QuickBooks Online prezintă pro și contra.

Runda: Rapoarte punct pentru contabilitatea Wave

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Wave

4

Prețuri

Niciun concurent nu va bate prețurile lui Wave, deoarece este gratuit. Vă oferă toate funcțiile despre care am discutat fără a percepe o taxă lunară. Cu toate acestea, se percepe pentru procesarea salarizării și a comercianților, iar compania susține că este suficient pentru cei care îi permit să ofere utilizatorilor orice altceva.

FreshBooks urmează planul lunar de prețuri pe trei niveluri pe care îl folosesc atât de mulți dintre rivalii săi. Cel mai mic plan lunar, Lite, permite cinci utilizatori să acceseze programul pentru 15 dolari pe lună. Funcțiile de bază ale serviciului sunt incluse, dar nu puteți să plătiți 25 de dolari pe lună pentru nivelul intermediar, plus, puteți trimite mementouri de plată, să percepeți taxe de întârziere și să programați cheltuielile recurente..

Nivelul de top, Premium, costă 50 USD pe lună. Nu adaugă funcții, dar permite până la 500 de utilizatori să lucreze cu contul dvs. Deși este puțin probabil ca o afacere să aibă atât de mulți agenți de contabilitate, ar fi util dacă ați folosi funcția de proiecte puternic.

Wave percepe taxe pentru servicii fiscale, salarizare și procesarea cărților de credit. Serviciile de salarizare și impozite sunt disponibile numai în șase state și costă 25 USD pe lună plus 4 dolari pe angajat. Pentru doar salarii, costă 20 de dolari pe lună plus 4 dolari pe angajat.

FreshBooks nu are un serviciu integrat de salarizare. În schimb, va trebui să plătiți pentru un supliment, precum Gusto. Dacă sunteți în căutarea unui program care să integreze procesarea salarizării, vă recomandăm să citiți recenzia noastră Xero.

Pentru o întreprindere mică care trebuie să mențină costurile sub control, merită să vă înscrieți la serviciul gratuit Wave, chiar dacă ar trebui să faceți față dezavantajelor sale. Acesta este motivul pentru care câștigă în această categorie.

Runda: punct de preț pentru contabilitatea valurilor

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Wave

5

Ușurința în utilizare

Este ușor să-ți găsești drum în jurul FreshBooks și Wave. Elementele de meniu sunt clar etichetate și au sens. Butoanele pentru „adăugarea de elemente noi”, cum ar fi facturile sau facturile, sunt afișate în mod evident. Pașii pentru a finaliza sarcinile sunt intuitive și nu necesită multă experiență software.

FreshBooks face multe pentru a-și susține utilizatorii. Linkurile către articolele de ajutor relevante, împreună cu sfaturi și sfaturi, apar pe ecranele principale atunci când navigați la ele pentru prima dată. Asistența clienților poate fi contactată prin e-mail sau telefon.

Secțiunea de ajutor Wave include ghiduri de afaceri, postări pe blog și videoclipuri. Butonul „ajutor” apare întotdeauna la stânga meniului. Când faceți clic pe ea, apare o casetă care vă permite să căutați în bibliotecă fără a părăsi ecranul pe care vă aflați.

Nu am găsit prea multe diferențe între companiile care sunt ușor de utilizat, așa că apelăm la această secțiune egalitate.

Runda: prietenie cu utilizatorul Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Wave

6

Funcții avansate

Deși FreshBooks nu oferă funcții de inventar complex sau mijloace fixe, acesta include proiecte. Întreprinderile creative care lucrează la proiecte pentru clienții lor sau cele care facturează pe oră, vor găsi foarte multe aspecte care să le placă.

Atunci când configurați un nou proiect în FreshBooks, este ușor să atribuiți sarcini și date scadente membrilor echipei. Mai multe persoane pot fi invitate să contribuie la proiect, inclusiv clienți externi, dar le puteți controla accesul.

Facturarea pe oră pentru proiecte intră la facturi. Dacă trimiteți o factură unui client pentru un alt articol și trebuie să aibă ore întregi restante, FreshBooks vă amintește. Dacă angajații dvs. facturează la tarife diferite pe oră – un manager de proiect senior față de un manager de juniori, de exemplu – FreshBooks îl aduce și la facturarea proiectului..

Concurent Xero oferă utilizatorilor capabilități de inventar, mijloace fixe și proiecte. Dacă aveți nevoie de toate cele trei, vă sugerăm să verificați comparația noastră FreshBooks vs. Xero.

Singura modalitate de a gestiona proiecte, mijloace fixe sau inventar în Wave este dacă vă înscrieți și plătiți pentru un program suplimentar care se integrează cu acesta.

Runda: punct de funcții avansate pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo contabilitate Wave

7

Verdictul

Asemănările dintre FreshBooks și Wave fac dificilă alegerea între ele, dar FreshBooks are o margine ușoară. Oferă utilizatorilor mai multe opțiuni în ceea ce privește facturarea și facturarea, oferă o funcție de proiect pentru întreprinderile de servicii și creative și are un preț rezonabil în comparație cu alți concurenți.

Acestea fiind spuse, rapoartele Wave oferă proprietarilor de afaceri mai multe instrumente de urmărire și luare a deciziilor, iar prețul acestuia nu poate fi bătut. Dacă sunteți dispus să introduceți manual facturile recurente în fiecare lună și doriți să reduceți costurile, merită să aruncați o privire.

Ca întotdeauna, vă mulțumesc pentru lectură. Dacă ați încercat vreun program, ce credeți? Ai avut o preferință? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me