FreshBooks vs. QuickBooks Online – Actualizat în 2020

Când căutați un software de contabilitate bazat pe cloud pentru a vă ajuta afacerea, două nume vin foarte mult: QuickBooks Online și FreshBooks. În calitate de lideri de piață, concurează deseori pentru aceiași clienți. Din această cauză, există puține diferențieri în ceea ce privește caracteristicile și opțiunile pe care le oferă.


În schimb, acestea diferă prin ușurința fluxului de lucru și pentru mici detalii care vor reprezenta o mare afacere pentru unele companii. În timp ce ambele au făcut cea mai bună listă de software de contabilitate, trecând mai adânc în FreshBooks vs. QuickBooks Online, va fi clar care este cel mai potrivit pentru nevoile dvs..

Dacă doriți să citiți mai multe recenzii aprofundate, consultați recenzia noastră detaliată FreshBooks și recenzia online QuickBooks.

1

Facturare

Deoarece cele două programe software de contabilitate bazate pe cloud de pe piață, FreshBooks și QuickBooks Online au multe domenii în care să concureze.

ServiciiQuickBooks Online: cărți proaspete;
Trimiteți facturi recurentedada
Adăugați automat taxe de întârziereNuda
Trimiteți mementouri de platădada
Integrați cu inventarulDa (costă suplimentar)Da (inclus)
Bill pentru ore lucrateDa (la cel mai înalt plan)Da (la toate planurile)
Personalizare facturiDa (în software)Da (dar nu multe opțiuni)

Deși FreshBooks vă permite să vă personalizați facturile, este limitat. Puteți alege între două șabloane, adăugați un logo și alegeți o culoare și un font. În schimb, QuickBooks Online are cinci șabloane personalizabile sau puteți încărca unul singur.

Întreprinderile care percep taxe lunare recurente pentru serviciile lor vor dori să automatizeze aceste facturi pentru a economisi timp și pentru a se asigura că una este trimisă în fiecare lună. FreshBooks pune opțiunea „face recurent” în partea de sus a fiecărei facturi pe care o introduceți. Este ușor să setați o factură care să reapară și să le oferiți clienților posibilitatea de a păstra o carte de credit în dosar, astfel încât să poată plăti automat în fiecare lună.

Make-Recurente

QuickBooks Online vă obligă să accesați registrul bancar și să faceți clic pe o plată anterioară, care este un proces mai complicat, care depinde de plățile deja primite. În general, va trebui să petreci mai mult timp navigând QuickBooks Online pentru a îndeplini funcții de bază.

Dacă vindeți un articol din inventarul dvs., QuickBooks Online sincronizează cu articolele disponibile și actualizează cantitățile din factura dvs. Aceasta este o caracteristică de neprețuit pentru o afacere bazată pe inventar. Cu toate acestea, este disponibil numai în cel mai mare plan de prețuri și nu este la fel de bun ca urmărirea stocurilor OneUp (citiți recenzia noastră OneUp).

FreshBooks nu are o funcție de inventar. Dacă aveți nevoie de gestionarea stocurilor care se sincronizează cu software-ul dvs. de contabilitate, va trebui să vă înscrieți și să plătiți pentru o aplicație separată.

Întreprinderile care desfășoară activități pe bază de proiect factură adesea la un preț orar. Veți găsi urmărirea timpului încorporată și facturarea pe oră a facturilor în ambele servicii, dar FreshBooks o furnizează de la nivelul lor cel mai ieftin, în timp ce QuickBooks Online nu îl deblochează până nu plătiți pentru planul Plus. De asemenea, FreshBooks vă permite să trimiteți propuneri și să le convertiți în facturi odată aprobate. Citiți recenzia noastră FreeAgent pentru a afla despre un alt serviciu cu facturare ușoară pe oră.

Rămâneți la curent cu creanțele scadente depinde de poziția generală a fluxului de numerar, deci veți dori un program care să faciliteze urmărirea veniturilor. FreshBooks și QuickBooks Online trimit mementouri automate de plată clienților și adaugă taxe de întârziere la facturi. Pe rapoartele și pe tablourile de bord, aceștia afișează creanțele scadente pentru a vă oferi o imagine despre cine vă datorează ce.

Rapoartele de creanțe vechi ale QuickBooks Online prezintă date mult mai multe decât FreshBooks. Acesta include un raport de colectare, rezumatul soldului clienților, facturi deschise și un raport care arată plățile cu facturi restante. Acestea pot fi utile dacă colecțiile reprezintă o problemă pentru afacerea dvs..

Rapoarte - Cine vă datorează

FreshBooks are un raport, un „raport de îmbătrânire a conturilor”, care sortează creanțele scadente în cuburi în funcție de perioada de timp trecută.

Conturi-Aging-Raport

Experiența generală de introducere a facturilor și ușurința de configurare a celor recurente fac ca FreshBooks să fie câștigătorul categoriei de facturare. Dacă inventarul și păstrarea creanțelor scadente contează mai mult pentru tine, totuși, QuickBooks Online este alegerea mai bună.

Runda: punct de facturare pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo QuickBooks Online

2

Bancnote

Plata facturilor este mai simplă decât facturarea, deci nu vei avea nevoie de atâtea opțiuni.

FreshBooks și QuickBooks Online au funcții recurente ale facturilor lunare, cum ar fi chiria. Acestea fiind spuse, QuickBooks Online te face să parcurgi mai mulți pași pentru a configura unul.

Principalul tablou de bord din QuickBooks Online arată cheltuielile dvs., dar nu le va scăpa de cele scadente. Acest lucru figurează în rapoartele sale din „ceea ce datorezi”.

Tabloul de bord-Capture

Este ușor să fotografiați încasările în aplicațiile respective ale serviciilor, să le încărcați și să le asociați o tranzacție sau o cheltuială bancară. În timp ce puteți marca cheltuielile drept facturabile, QuickBooks Online vă oferă doar această funcționalitate la nivelul Plus și trebuie activată prin meniul „setări”. FreshBooks vă oferă o casetă pentru a verifica eventualele cheltuieli.

Singurul motiv convingător pentru a selecta unul dintre aceste programe de contabilitate peste celălalt atunci când analizăm facturarea este o interfață mai ușoară de navigat și mai clară.

Runda: Facturi Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo FreshBooks
Logo QuickBooks Online

3

rapoarte

Pentru a construi o afacere de succes, trebuie să faceți mai mult decât să introduceți și să reconciliați tranzacțiile. Analizarea datelor pe care le introduceți ajută afacerea dvs. să devină mai eficientă și să identifice oportunitățile de creștere.

Nu există nicio ambiguitate în legătură cu care companie are cele mai bune rapoarte. Este QuickBooks online. În rapoartele sale, puteți trage și plasa coloane, adăugați conturi, modificați grupări și adăugați formule. Cele nouă rapoarte ale FreshBook nu au opțiuni de personalizare.

QuickBooks Online rezumă datele clienților în rapoartele care arată unde puteți pierde timpul și cuantificați valoarea unui client pentru compania dvs. Compararea „vânzărilor după client” cu „estimările după client” ar putea dezvălui pe cineva care îți ocupă mult timp, solicitându-ți să pregătești estimări și să nu faci rezervări de afaceri..

Rapoarte-Clienți

Rapoarte de inventar în QuickBooks Online vânzări, taxe și articole de vânzare cele mai vândute. Rapoartele privind facturile restante și furnizorii identifică facturile pe care le-ați putut lipsi, cei mai importanți furnizori și cecuri restante.

Cele nouă rapoarte simple din FreshBooks nu pot concura cu numeroasele oferte QuickBooks Online. Nu calculează nici un bilanț sau un flux de numerar, oferindu-vă doar un raport de profit și pierdere.

Advanced-Rapoarte-secțiunea

Dat fiind faptul că FreshBooks și QuickBooks Online sunt apropiate în orice alte domenii, lipsa rapoartelor din FreshBooks este jenantă și nedumeritoare. Nu există nicio comparație în acest domeniu. QuickBooks câștigă online.

Runda: Rapoarte punct pentru QuickBooks online

Logo FreshBooks
Logo QuickBooks Online

4

Prețuri

Planurile de abonament cu niveluri, care cresc prețul pe baza accesului utilizatorului și a funcțiilor disponibile, vă permit să alegeți opțiunea de care are nevoie afacerea dvs. Deși asta vă poate oferi o oportunitate de a economisi bani, ar putea însemna, de asemenea, că plătiți mai mult, deoarece aveți nevoie de acces la una dintre funcții la un preț mai mare..

Planul Lite FreshBooks costă 15 dolari pe lună și permite cinci utilizatori să acceseze programul. Puteți trimite facturi și estimări nelimitate și puteți accepta plățile cu cardul de credit online. Pentru o afacere simplă care începe doar, ar putea fi suficient.

Planul comparabil al QuickBooks Online, Simple Start, vă oferă facturare și procesare a plăților, estimări, captare de chitanțe prin aplicația sa și rapoarte de bază. Costă 20 USD pe lună, dar este limitat la un singur angajat și nu puteți plăti facturi. Includerea rapoartelor de bază face o valoare mai bună decât planul Lite FreshBook, dar numai dacă afacerea dvs. nu plătește multe cheltuieli.

Pe nivelul intermediar al FreshBook, veți obține toate funcțiile Lite pentru 50 de utilizatori, precum și accesorii importante. După ce plătiți Plus, puteți trimite mementouri de plată și adăuga taxe de întârziere la facturi. Veți putea, de asemenea, să programați plăți recurente de cheltuieli și rapoarte de acces. Fiecare dintre aceste funcții vă va ajuta afacerea în creștere să rămână pe cale.

În schimb, planul de prețuri la nivel intermediar QuickBooks Online, Essentials, costă 35 de dolari pe lună pentru trei utilizatori. Gestionarea facturilor și timpul de urmărire devin disponibile la acest nivel, deși FreshBooks oferă utilizatorilor acele funcții de la început. Este ciudat că nu poți plăti facturi pe planul de prețuri mai redus QuickBooks Online, deoarece chiar și cea mai simplă afacere are cheltuieli.

Cel mai bun plan de prețuri FreshBooks, Premium, costă 50 USD pe lună și deblochează accesul pentru 500 de utilizatori, dar nu adaugă alte funcții. Planul Plus QuickBooks Online crește la cinci utilizatori pentru 60 USD pe lună. La acest nivel sunt prevăzute proiecte, urmărirea stocurilor și plata a 1099 de contractanți.

Dacă utilizați deja un procesor de salarizare extern, cum ar fi ADP, este posibil ca procesarea salarizării din software-ul dvs. contabil să nu fie un punct de vânzare. Cu toate acestea, există avantaje pentru a vă sincroniza salariul și a vă actualiza în registrul general, și vă poate economisi bani pentru a-l aduce în casă.

QuickBooks Online costă fie 19 USD, fie 49 dolari pe lună pentru procesarea salarizării, în funcție de dacă aveți nevoie pentru a colecta și transmite impozitele pe salariile către statul dvs. În plus, aceasta percepe o sumă de 2 dolari pe angajat. FreshBooks nu are procesare de salarizare, așa că va trebui să mergeți cu o aplicație terță parte.

Cu cât îl faceți mai ușor pentru clienți să vă plătească, cu atât mai rapid veți fi plătit. Facturile din FreshBooks și QuickBooks Online au legături prin care clienții pot plăti online, dar percep taxe pentru acest serviciu. Taxele de procesare a comercianților sunt procentuale din fiecare tranzacție, plus o taxă per tranzacție.

Taxele de procesare a cardurilor de credit QuickBooks Online sunt de 2,9 la sută din fiecare tranzacție plătită printr-o factură sau 3,4 la sută dacă introduceți manual cardul de credit, plus o taxă de 25 de procente pentru tranzacție. Cu FreshBooks, veți plăti același procent pentru fiecare tranzacție, dar taxa pentru fiecare tranzacție este de 30 de centi. Nu este nevoie de Descoperire.

Pentru gama de opțiuni oferite în planurile sale de preț, considerăm că QuickBooks Online are un ușor avantaj față de FreshBooks la nivelurile superioare. Acestea fiind spuse, dacă costul este prioritatea dvs. principală, consultați două servicii gratuite în revizuirea Wave și în revista Brightbook.

Runda: punct de preț pentru QuickBooks online

Logo FreshBooks
Logo QuickBooks Online

5

Ușurința în utilizare

Multe companii apelează, în parte, la software de contabilitate bazat pe cloud, pentru a economisi timp. pentru a salva timp. Trebuie să petreci ore întregi, dacă nu chiar zile, învățarea unui nou program înfrânge scopul.

Când configurați un cont nou pe FreshBooks, acesta își iese în evidență pentru a vă prezenta funcțiile sale. Are săgeți și indicii împrăștiate în jurul acelui pop-up prima dată când vizitați o pagină. Articolele de ajutor au încorporate videoclipuri și capturi de ecran cu instrucțiuni pas cu pas, plus că își pun adresa de e-mail și numărul de telefon în față și centru în cazul în care ai nevoie de mai multă asistență.

Blue-informatii-si-sfaturi

Cu atâta atenție acordată familiarizării noilor utilizatori cu software-ul său, nu este de mirare că FreshBooks este ușor de utilizat, cu o interfață clară și o navigare simplă.

QuickBooks Online s-a îmbunătățit de-a lungul anilor, dar nu a fost niciodată cunoscut pentru ușurința în utilizare. Din când în când îi obligă pe utilizatori să parcurgă mai multe etape și ecrane pentru a efectua sarcini obișnuite și nu oferă sfaturi și articole de ajutor pentru utilizatorii pentru prima dată..

Cu o curbă de învățare abruptă și un flux de lucru mai puțin intuitiv, QuickBooks Online se încadrează în ceea ce privește ușurința în utilizare.

Runda: Punct de prietenie cu utilizatorul pentru cărți proaspete

Logo FreshBooks
Logo QuickBooks Online

6

Funcții avansate

Nu toate întreprinderile vând produse fizice pentru a genera venituri. Întreprinderile bazate pe servicii sau bazate pe design, în special cele din industriile creative, realizează deseori proiecte pentru clienții lor și factură pe oră.

FreshBooks vă permite să invitați angajații și clienții să contribuie la proiecte, dar le puteți restricționa accesul după cum este necesar. De asemenea, vă oferă urmărirea timpului, care poate fi inclusă în facturi pe fiecare plan de prețuri. Puteți atribui rate orare și date scadente, iar prezentarea de ansamblu a proiectului vă spune dacă aveți ore restante de facturat, angajații dvs. respectă datele scadente și altele.

Stabilirea-up-un-nou-proiecte-time-tracking

QuickBooks Online urmărește, de asemenea, cheltuielile, profitabilitatea și timpul facturat al unui proiect, dar accentul său este pus pe contabilitate și cheltuieli. Nu urmărește datele scadente sau etapele proiectului și nu vă permite să invitați alte persoane să contribuie la proiect. În acest sens, considerăm că FreshBooks vă oferă mai mult.

Ambele servicii necesită să vă înscrieți pentru o aplicație sau să introduceți manual intrări în jurnal pentru a înregistra mijloacele fixe, amortizarea lunară și pensionările. Dacă sunteți în căutarea de software care să includă acestea, vă recomandăm să citiți recenzia noastră despre Xero.

Runda: Punct de funcții avansate pentru QuickBooks online

Logo FreshBooks
Logo QuickBooks Online

7

Verdictul

Deși există argumente pro și contra atât pentru FreshBooks cât și pentru QuickBooks Online, are sens să-l alegi pe acesta din urmă dacă afacerea ta este pe o traiectorie de creștere. După ce v-ați ocupat de curba de învățare mai abruptă, aceasta are mai multe opțiuni.

La un moment dat, puteți adăuga procesarea salarizării, chiar dacă nu aveți nevoie de ea acum. Rapoartele vor servi bine afacerea dvs. atunci când trebuie să solicitați împrumuturi sau să luați mai multe decizii bazate pe date. Prețurile sunt comparabile, obțineți mai multe opțiuni de personalizare, funcțiile de inventar sunt o necesitate pentru întreprinderile bazate pe produse și va dura mult timp pentru a depăși platforma sa.

Câștigător: QuickBooks Online

Acestea fiind spuse, dacă nu intenționați să vă extindeți prea mult afacerea și nu aveți nevoie de opțiuni de inventar, puteți prefera simplitatea de utilizare a FreshBook și fluxul de lucru mai simplu.

Ce preferi, QuickBooks Online sau FreshBooks? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map