Endurance International Group: Web Hosting sau Pirate de confidențialitate?

Dacă ați început vreodată un site web, probabil că sunteți familiarizați cu Endurance International Group, chiar dacă nu ați auzit niciodată numele. Fiind capul corporativ deasupra companiilor masive de găzduire web, cum ar fi HostGator, Bluehost și iPage, EIG funcționează pe fundal, ajutând lista lungă de mărci să adune abonați.


În timpul revizuirii serviciilor de găzduire, am observat câteva tendințe cu brandurile Endurance, în special în ceea ce privește confidențialitatea. După ce am făcut câteva cercetări preliminare, am găsit mai multe articole care discută șeful corporativ, cele mai multe dintre acestea punându-se accentul pe achizițiile EIG de-a lungul anilor și au raportat clienții că serviciile au fost distruse odată ce EIG a finalizat achiziția.. 

Deși acest lucru este valabil în unele cazuri – vom oferi exemplele de mai jos – aceasta nu este problema principală cu Endurance International Group. Scopul nostru aici este dublu. În primul rând, dorim să stabilim înregistrarea pe ce este EIG și ce face. În continuare, dorim să trecem la ceea ce credem că este cea mai mare preocupare pentru monolit: confidențialitatea. 

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la ceva, este timpul pentru o scurtă lecție de istorie.

Ce este Endurance International Group?

Pagina „despre noi” a grupului Endurance International spune că este „o familie internațională de mărci care oferă proprietarilor de afaceri mici instrumentele de care au nevoie pentru a-și stabili și construi prezența pe web”. Deși sună ca o melodie similară și dansează pentru o companie precum GoDaddy, EIG nu este de fapt o companie de găzduire web. 

EIG a început totuși așa. În 1997, Hari Ravichandran – un antreprenor cu un MBA și două grade în inginerie – a fondat BizLand, o companie de găzduire web axată pe întreprinderile mici. Ravichandran ar trece în cele din urmă la fondarea Jump Ventures în iunie 2018 și la iSubscription (acum cunoscut sub numele de Aura) în august 2017. 

În 2001, pe fondul izbucnirii bulei dotcom, BizLand a descoperit că a căzut pe perioade grele. S-a reorganizat – cu doar 14 angajați – în Endurance International Group. Cu toate acestea, nu a abandonat BizLand. Acest site este încă în picioare și oferă servicii de găzduire web astăzi. În schimb, Ravichandran a divizat compania, păstrând BizLand ca un magazin de găzduire web și înființând Endurance International Group ca companie holding. 

O companie holding nu oferă în sine niciun serviciu. În schimb, deține un procent de mai multe mărci filiale. De multe ori, compania-holding va aduce unele modificări structurale mari pentru o afacere după ce va fi achiziționată. După aceea, totuși, marca încă își folosește propria infrastructură pentru a opera. 

Între 2001 și 2011, Endurance s-a transportat de-a lungul, achiziționând mărci pentru a-și completa portofoliul. Cu toate acestea, acoperirea a ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă este vădită. Cel puțin știm că a achiziționat FatCow în 2005 și IPOWER în 2007. Comunicatul de presă IPOWER din 2007 susține că, la acel moment, EIG a achiziționat deja alte 28 de mărci. 

Este bine și bine, dar mingea nu a început să se rostogolească pentru Endurance International Group până când GS Capital Partners – parte a Goldman Sachs și Warburg Pincus LLC – a achiziționat-o în 2011. Cele două companii de investiții au plătit 975 milioane USD pentru companie și după au încheiat acordul, EIG a achiziționat unele dintre cele mai mari mărci ale sale, inclusiv Bluehost.

EIG devine public


© NYSE

Presupunem că achiziția majoră a Bluehost a fost să pregătească Endurance pentru piața de valori. Compania a intrat în direct cu 21 de milioane de acțiuni în valoare de 12 dolari pe bucată în octombrie 2013. Cu o nouă viteză în expansiune, EIG s-a mutat cât mai repede pentru a asigura dolari pentru investitori, cel mai probabil în speranța extinderii listei sale deja stelare.. 

Totuși, s-a mișcat puțin prea repede. La 10 decembrie 2015, atât Endurance International Group, cât și unul dintre mărcile sale, Constant Contact, au primit citații de la Biroul Regional Boston al Securities and Exchange Commission din Boston. Hari Ravichandran, care încă se afla la conducerea EIG la acea vreme, era sub foc pentru a furniza investitorilor numere de abonați umflați. 

Acest slogan legal a continuat timp de trei ani, cu numeroase modificări venite din partea reclamanților. În iunie 2018, Endurance International Group a acceptat să plătească o amendă de 8 milioane de dolari către SEC, potrivit Better Business Bureau. În august 2017, Ravichandran a părăsit compania și a fost înlocuit de fostul președinte al Convergys Corporation, Jeffery Fox. 

Dacă toate aspectele de mai sus sunt un neclar pentru tine, am pus la dispoziție această cronologie EIG utilă pentru tine (faceți clic pentru a însemna).

Istoric EIG

Cota de piață EIG

Ceea ce a început ca o companie de găzduire web la sfârșitul anilor ’90 s-a transformat în ceva mult mai mare, EIG folosind izbucnirea bulei dotcom ca o oportunitate de reorganizare ca o companie holding. Totuși, această creștere nu s-a oprit în aproape 20 de ani. Endurance International Group deține acum o parte semnificativă a pieței de găzduire web. 

EIG deține mai puțin decât unele dintre cele mai speculative articole online ar sugera. Utilizând Datanyze, estimăm că EIG deține aproximativ opt la sută din piața de găzduire web, ceea ce nu este în comparație cu cea de 18% GoDaddy deținută (citiți recenzia noastră GoDaddy). Sunt câteva concluzii pe care le-am putea trage, toate fiind doar speculații.

Cota de piață pentru gazduire web

Cea mai simplă explicație ar sugera că extinderea Endurance este pur și simplu un rezultat al capitalismului din secolul XXI. Este probabil ca EIG să cumpere mărci atunci când se prezintă oportunitățile, caută să se extindă acolo unde este posibil. În timp ce putem respinge ideea că o companie holding vrea să fie cât mai mare posibil, ceea ce nu putem agita este modul în care rețeaua largă a EIG îți afectează datele personale. 

Numerele neautorizate pentru luna martie 2019 arată Endurance International Group cu 2.676.770 USD în active. Cu toate acestea, 2.180.011 dolari din aceste active sunt necorporale. Imobilizările necorporale, așa cum sugerează și numele, nu au o natură fizică, ceea ce înseamnă totul, de la recunoașterea mărcii la o listă de e-mailuri. Nu există nicio valoare fizică atașată acestor active, cum ar fi, să spunem, terenuri sau utilaje. 

Deși desenarea unei linii drepte bazate exclusiv pe cifre este dificilă, putem cel puțin să adunăm că majoritatea activelor EIG nu sunt fizice – ceea ce înseamnă recunoașterea mărcii, datele și fondul comercial constituie în mare parte valoarea activelor pe care le are în prezent..

EIG: Problemele de confidențialitate

Acest lucru creează preocupările de confidențialitate. Deși am descoperit istoria stâncoasă a Endurance International Group, nu este în întregime rău – mai ales când alte companii, precum GoDaddy, dețin o cotă de piață mai semnificativă, sau unele companii pur și simplu își smulg oamenii. Mai mult în ceea ce privește problema este colectarea de date, în care EIG este bine versat. 

Înainte de a intra în politica de confidențialitate – care este destul de blestemătoare singură – vrem să oferim un mic exemplu despre ceea ce EIG ar putea face pe mai multe mărci. EIG a achiziționat Arvixe pe 31 octombrie 2014, potrivit CrunchBase. Un articol bazat pe cunoștințele existente pe site-ul web al Arvixe, intitulat „Este gratuit confidențialitatea domeniului? Cum o setez? ” a fost publicat în 2009, clarificând faptul că serviciul l-a furnizat, de fapt, gratuit.

Cu toate acestea, pe 13 iulie 2015, a fost făcută o ediție care a declarat că Arvixe nu va mai oferi confidențialitate domeniului gratuit. Nu putem spune cu siguranță că aceasta a fost o mișcare originară din Endurance, dar nu ar fi concluzia cea mai nebunească să tragem. Știm că EIG are cel puțin o influență asupra mărcilor sale. De exemplu, Constant Contact și-a disponibilizat aproximativ 15% din personal după achiziția EIG. 

Pe baza a ceea ce știm despre achizițiile EIG, se pare că există două obiective: umflarea stocului și colectarea cât mai multor date posibile. Politica de confidențialitate sprijine și asta. 

Colectarea și partajarea datelor

Colectarea începe înainte de înregistrare. Conform politicii de confidențialitate, EIG colectează adresa dvs. de e-mail ori de câte ori o furnizați, indiferent dacă vă înregistrați sau nu. În plus, colectează adresa dvs. IP, metadatele browserului, locația geografică, interacțiunea de legături și interacțiunea paginii. 

Orice altceva este acoperit de clauza finală din secțiunea „informații pe care le colectăm despre utilizarea și dispozitivele dvs.”, care prevede că monitorizează „orice dispozitiv sau altă metodă de comunicare pe care o utilizați pentru a interacționa cu serviciile.”  

În ceea ce privește aceste informații, sunt prezenți suspecții obișnuiți. EIG îl folosește pentru a furniza și îmbunătăți serviciile, pentru a comunica cu dvs. și pentru a se asigura că site-urile web funcționează corect. Cu toate acestea, este folosit și „pentru a face publicitate și a comercializa produse și servicii ale unor terți [sic]”.

Acești terți sunt extrem de preocupați. Ascuns în politica de confidențialitate este un link către o listă de parteneri terți, care include WPBeginner, Yahoo, Google, Facebook, Twitter, Verizon, LinkedIn, Amazon Web Services și multe altele. De fapt, dacă imprimați lista partenerilor, va dura șase pagini. 

Să luăm WPBeginner, de exemplu. Dacă nu sunteți cunoscut, site-ul este centrat în educarea utilizatorilor WordPress cu privire la funcționalitatea platformei. Este o resursă excelentă, cu tone de tutoriale și mai multe pluginuri gratuite, de pornit.

Cu toate acestea, dacă te uiți la cel mai bun articol de găzduire WordPress de pe site-ul său, Bluehost și HostGator ocupă primele două sloturi, ambele branduri EIG. Alte câteva exemple includ un articol care compară numele de domenii și găzduirea web – unde este publicitat Bluehost – și un ghid despre cele mai bune găzduire WooCommerce – unde sunt prezentate Bluehost și HostGator.

Ca și WPBeginner, câștigăm bani pe linkurile de afiliere. Cu toate acestea, după cum puteți citi pe pagina noastră de funcționare, această compensație nu determină în niciun caz ce servicii recomandăm. În toate cazurile în care un marketer a încercat să ne câștige favoarea cu atotputernicul dolar, întoarcem pur și simplu zgomotul alb. 

Principala diferență dintre noi și WPBeginner este că niciunul dintre partenerii noștri afiliați nu împărtășește date personale despre clienții lor. Politica de confidențialitate a Endurance prevede că WPBeginner este un partener cu care împarte datele personale. Deși nu știm și probabil nu vom ști niciodată pentru ce date sunt partajate și pentru ce sunt partajate, nu este dificil să tragem concluzii.

După cum am menționat, considerăm că WPBeginner este o resursă excelentă. Folosim pur și simplu site-ul ca exemplu a ceea ce se întâmplă probabil cu lista partenerilor EIG. Unii dintre parteneri au sens, cum ar fi, de exemplu, Google Maps pentru afișarea locațiilor pe un site web. Cu toate acestea, alții, inclusiv WPBeginner, Facebook, Twitter și Google Ads, sunt cu siguranță doar parteneri de publicitate.  

În plus, datele dvs. sunt păstrate în evidență pentru o lungă perioadă de timp. Endurance spune că va păstra datele dvs. în evidență după data de încheiere a serviciului dvs. sau începând cu 25 mai 2018, dacă ați încheiat anterior. Această dată este data la care a intrat în vigoare Regulamentul general privind protecția datelor, ceea ce sugerează că EIG a păstrat datele pe termen nelimitat înainte.

Partajare internă

În afară de distribuirea externă, există și distribuire internă. Politica de confidențialitate nu se ocupă mai mult despre aceasta, precizând că EIG împărtășește „informații personale cu alți membri ai familiei corporative Endurance, pentru a permite afiliaților noștri corporativi să vă contacteze cu oferte, servicii sau produse care vă pot interesa și să vă ofere produsele și serviciile lor. “

Cu toate acestea, având în vedere câte mărci deține Endurance International Group – în jur de 80, pe baza cercetărilor noastre, înseamnă că puteți fi prins într-o buclă de vânzări. Unul dintre aspectele periculoase ale activității EIG este că puteți încheia planul cu o gazdă numai pentru a vă înscrie la un altul care este mai mult sau mai puțin același.  

Știind că Endurance împărtășește datele dvs. personale cu Google Ads, este posibil – deși greu de confirmat – că atunci când renunțați la un serviciu, altul vă poate fi comercializat. Cel puțin din anecdotele personale la examinarea serviciilor de găzduire web, putem confirma existența unui aspect în reclame legate de EIG..

Împărțindu-l împreună

Endurance International Group are o istorie stâncoasă, de la aproape începutul secolului la sfârșitul secolului până la furnizarea de numere de abonați umflate investitorilor doar acum câțiva ani. Ceea ce a apărut în ultimii 22 de ani este un model de comportament care prezintă lăcomia. Deși este orice afacere ”, bine, o afacere, pentru a câștiga bani, este clar că Endurance a urmărit acest obiectiv cu costul clienților săi. 

Exemple mici includ revocarea confidențialității domeniului de la Arvixe, iar cele mari includ concedierea a aproximativ 200 de persoane de la Constant Contact. Cu toate acestea, mai multe probleme sunt colectarea de date ale EIG și lipsa de clarificări cu privire la ce este și ce face. Cu toate că imaginea unui rău, stăpânul de găzduire web poate fi îndepărtat, nu te vei culca cu cele mai etice companii. 

Colectarea de date este în mod clar o problemă. Politica de confidențialitate a Endurance arată o lipsă de respect în privința datelor personale. Este probabil ca EIG să se încadreze dublu pe fluxurile de venituri, adunând unele venituri din lista sa de parteneri, iar unele să dea curs pe datele la care partenerii au acces la. 

Acesta este motivul pentru care majoritatea furnizorilor enumerați în cel mai bun ghid al nostru de găzduire web sunt mărci independente. Nu se clasează în top în privința ofertelor de brand sau a oportunităților de afiliere, ci pentru că oferă un serviciu mai bun și mai etic. Unii chiar folosesc modelul Endurance, dar cu unele îmbunătățiri.

Hostinger, de exemplu, are o rețea care include și 000webhost și Hosting24. Cu toate acestea, acest fapt nu este ascuns. 000webhost spune că este alimentat de rețeaua Hostinger în antetul site-ului, iar Hosting24 își arată afilierea prin intermediul paginii „despre noi” (citiți recenzia noastră Hostinger și revizuirea Hosting24 pentru mai multe despre aceste servicii). 

Endurance International Group, pe de altă parte, evadează câte mărci deține cu adevărat și ce rol joacă în acele companii.

Gânduri finale

Bluehost ocupă al unsprezecelea loc în momentul scrierii, iPage urmându-l în locul 13 (citiți recenzia noastră pentru iPage). Clasamentele noastre se bazează pe modul în care notăm fiecare rundă, ceea ce înseamnă că nu știm poziția exactă până nu s-a spus și s-a făcut totul. 

Deși există o mulțime de îngrijorări în general în ceea ce privește Endurance International Group, adevărul este că, pe baza experienței noastre, mărcile sale nu oferă un serviciu la fel de bun ca majoritatea gazdelor independente. SiteGround și DreamHost se clasează extrem de mult – puteți vedea de ce în recenzia noastră SiteGround și revizuirea DreamHost – dar există și alte opțiuni în A2 Hosting, MDDHosting, WebHostingBuzz și Kinsta. 

Ești încă confortabil să folosești un brand EIG? Spuneți-ne de ce sau de ce nu în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me