Cum să îți promovezi afacerea în 2020 cu reclame Google

Antreprenoriatul este greu, mai ales dacă nu știi cum să îți promovezi corect afacerea. Oricât de bun este produsul sau serviciul dvs., dacă nu știți cum să îl vindeți, afacerea dvs. va flopa. Perioadă. Pe de altă parte, clienții sunt inundați de reclame în zilele noastre. În calitate de cineva care nu intră cu adevărat în marketing, cum reușiți să faceți publicitate atractivă companiei dvs. în această junglă de marketing?


O posibilitate este Google Ads. Cu reclame Google nu ajungeți doar la persoanele pe care le căutați, puteți utiliza setul de date uriaș al Google pentru a vă promova și a dezvolta afacerea corectă..

În acest articol, vă vom arăta care este Google Ads și ce avantaje oferă această platformă. Apoi, vă vom oferi un tutorial practicat și câteva sfaturi pentru experți, astfel încât să puteți configura și lansa primele campanii Google Ads astăzi. Să începem.

Ce este reclame Google

Google Ads, pe care este posibil să îl cunoașteți în continuare ca Google Adwords (a fost rebranșat în 2018), este o platformă de marketing care funcționează cu o varietate de produse Google. Scopul este de a sprijini marketerul online în campaniile lor de marketing.

Cu toate acestea, Google Ads nu face doar publicitate pentru motoarele de căutare. Puteți utiliza platforma pentru a plasa diferite tipuri de publicitate, cum ar fi reclame afișate (Google AdSense), publicitate video (prin YouTube) și Google Shopping.

Rezultatele Cumpărăturilor Google arată astfel:

Pe de altă parte, Google SEA, astfel:

În special în aceste două domenii, Google folosește un așa-numit sistem de ofertare. Vom explica modul în care funcționează în detaliu în următoarea secțiune.

Cum funcționează sistemul de licitare a anunțurilor Google

Licitațiile Google Ads funcționează puțin diferit decât cred mulți. Tu, ca marketer online, plasezi oferta pe anumite cuvinte cheie. Când cineva introduce cuvântul cheie în Google, algoritmul Google Ads evaluează sumele licitate. Pe lângă valoarea ofertei, așa-numitul „punctaj de calitate” este important pentru sistem.

Scorul de calitate este o valoare creată de Google care este utilizată pentru a determina calitatea și relevanța unei reclame pentru un anumit cuvânt cheie. În plus față de relevanță, beneficiile și concentrarea clienților joacă un rol important.

Este important să rețineți că Google folosește trei lucruri pentru a determina scorul de calitate: anunțul, cuvântul cheie pe care îl licitați și pagina de destinație la care doriți să faceți link-ul. Acesta este motivul pentru care nu este suficient doar pentru a vă optimiza anunțurile. Pagina de destinație trebuie, de asemenea, optimizată.

Dacă obțineți un scor de bună calitate cu anunțurile dvs., puteți licita mai puțin decât alți utilizatori la licitație și puteți câștiga în continuare.

Beneficiile anunțurilor Google

Înainte de a intra în tutorial, vă vom oferi motive întemeiate pentru a utiliza Anunțuri Google.

Testare A / B

Anunțurile Google vin cu multe funcții integrate pentru a efectua teste A / B. Testele A / B sunt experimente în care doriți să investigați efectele anunțurilor dvs. Aveți starea A și starea B care diferă doar într-un detaliu.

De exemplu, schimbarea sexului este o modalitate obișnuită de a efectua teste A / B: în grupul A testați publicitatea pe un grup țintă pur masculin, în timp ce grupul B este un grup țintă pur feminin. Acest lucru face mai ușor să determinați efectul sau mai degrabă impactul anunțului dvs. asupra unui anumit grup țintă.

Deoarece platforma are o mulțime de posibilități de măsurare și setare, este ușor să joci cu ele. Pentru o altă modalitate ușoară de a efectua testarea A / B, consultați modul nostru de utilizare a articolului Instapage.

Randamentul investițiilor

La Google Ads, plătiți doar pentru rezultate. Dacă știți cum funcționează modelul de facturare cu plata pe clic, atunci știți că suma dvs. licitată este o sumă fixă ​​pe care o veți plăti pentru fiecare clic pe anunț. Dacă obiectivul dvs. este să generați clicuri, atunci randamentul investiției campaniei dvs. de marketing este ușor de urmărit.

Acestea fiind spuse, Google are alte caracteristici care facilitează măsurarea rentabilității investiției pentru constelații mai complexe.

Rapid

Cu Google Ads, puteți configura și evalua rapid campaniile de marketing. Este nevoie de multă muncă, ceea ce înseamnă că poți fi în funcțiune în câteva ore, în loc să-ți iei zile în care să-ți dai seama de tine.

Multifuncțional și flexibil

Cu platforma de reclame, Google a adus pe piață un instrument pentru marketerul modern, care este versatil în gama sa de funcții și flexibil în plata sa. Practic nu există investiții minime. Puteți începe și testa cu doar câțiva dolari.

Public larg

Google este uriaș și ajunge la mai multe persoane – există 3,8 miliarde de căutări pe zi – decât Facebook sau Instagram. Un alt avantaj al Google Ads este calendarul. Cu aceasta, puteți ajunge la oameni în timp ce fac cercetări (googlingul este un proces intuitiv), astfel încât veți avea acces la părțile potențial interesate în primele etape ale regăsirii informațiilor..

remarketing

Există mai mult de 250 de produse Google. Este ușor să urmăriți potențialii clienți și publicul dvs. pe mai multe canale și să-i înregistrați prin publicitate. Dacă aveți probleme cu alte produse Google, aruncați o privire la celelalte articole noastre despre produsele Google, cum ar fi unitatea Google și cum funcționează și revizuirea noastră Google Keep.

Dacă vă întrebați care platformă este mai bună, Google Ads sau Facebook ads, trebuie să vă dezamăgim. Nu există niciun răspuns final la această întrebare.

Comparați Facebook cu Google și veți constata că strategia dvs. de marketing este esențială. Pur și simplu nu este posibil să spunem că Facebook este în general mai bun decât Google. Trebuie să-l priviți de la scenariu la scenariu.

În unele situații, Google Ads este mai bun decât anunțurile pe Facebook și invers. Indiferent de ce canal este mai potrivit pentru tine în orice moment, trebuie să faci o mulțime de teste A / B pe fiecare pentru a afla cauza și impactul strategiei tale de marketing.

Cum se utilizează reclame Google

Primele lucruri în primul rând: Google oferă un cupon pe care ar trebui să îl folosești. Veți primi 100 USD în bugetul publicitar dacă cheltuiți 50 USD pe platforma Google Ads. Vom asigura acest lucru în primul pas. Accesați următorul link și introduceți adresa Gmail pe care doriți să o utilizați pentru a plasa reclama.

După ce ați introdus adresa dvs. de e-mail, veți primi un e-mail cu codul cupon pe care îl puteți răscumpăra pe Google Ads. Acum vă vom arăta cum să utilizați Google Ads pentru a obține cele mai bune rezultate.

Mai întâi, deschideți meniul Google Ads.

Faceți clic pe „campanii” și apăsați butonul albastru „+” pentru a crea o campanie nouă.

Acesta va deschide o fereastră în care puteți seta obiectivele pentru campania dvs. de marketing. Acolo, puteți face diferența între următoarele obiective:

 • Vânzări
 • Oportunitati
 • Traficul site-urilor web
 • Produsul și considerarea mărcii
 • Conștientizarea și atingerea mărcii
 • Promovarea aplicației

Puteți crea, de asemenea, o campanie fără țintă, dar sfătuim începătorii să nu o facă.

În funcție de ținta pe care o alegeți, diferite tipuri de campanie vă vor fi disponibile. De exemplu, puteți utiliza tipul de campanie „căutare” doar dacă selectați țintele „vânzări”, „clienți” sau „trafic de site-uri”.

Când începeți, poate fi util să vă construiți încredere. Mai ales dacă vindeți un produs sau serviciu, poate fi mai înțelept strategic să începeți una sau două campanii de sensibilizare a mărcii și luarea în considerare a produselor înainte de a genera clienții dvs..

În tutorialul nostru, încercăm să obținem trafic pe site-ul nostru web, motiv pentru care am ales „traficul” țintă cu tipul de campanie „căutare”.

Apoi, apare un câmp nou în care trebuie să introduceți adresa URL a site-ului dvs. web. După ce faceți acest lucru, apăsați „continua”.

Următorul pas este să introduceți mai multe informații despre campania dvs. Denumiți campania dvs. și alegeți între rețelele pe care doriți să le vizați cu anunțurile dvs. În scenariul nostru, vom avea rețeaua de căutare și rețeaua de afișare la dispoziția noastră.

În „Afișați mai multe setări” puteți seta perioada, opțiunile URL ale campaniei și anunțurile dinamice de căutare. Dacă defilați mai departe, veți ajunge la secțiunea „direcționare și public”.

Acolo se întâmplă magia. Acolo, trebuie să introduceți locația geografică și limbile. Zona „publicului” este deosebit de importantă. Acolo, puteți defini grupul țintă în „Răsfoiți”. Fă mai mult timp și testează-l, mai ales dacă nu îți cunoști încă grupul țintă.

După ce ați restrâns grupul țintă, Google va genera sugestii pentru dvs., pe care le puteți găsi în fila „idei”.

Parcurgeți până ajungeți la secțiunea „buget și licitație”. Este vorba despre cât de mare doriți să fie oferta dvs. în licitațiile virtuale. Din nou, jucați-vă cu diferite sume și descoperiți care dintre ele funcționează cel mai bine.

Vă recomandăm să lăsați metoda de livrare la „standard”, în special pentru începători.

După ce ați stabilit bugetul zilnic, următorul pas este să vă setați obiectivul de licitație. Aceasta este metrica pe care Google o folosește pentru a optimiza suma licitată. Puteți paria pe conversii, valoarea conversiilor (avansată) și clicuri. Puteți seta, de asemenea, strategia de licitare manual, dar, din nou, dacă sunteți nou la Google Ads, nu.

Acum, faceți clic pe „salvați și continuați” pentru a continua.

Următorul pas este definirea grupurilor de anunțuri. Din nou, Google vă sprijină cu idei de cuvinte cheie derivate de la adresa URL introdusă la început. Poate fi util să luați o adresă URL de la un concurent care se află într-un segment de piață similar cu dvs..

În mod alternativ, puteți face cercetări de cuvinte cheie cu instrumente precum Ahrefs sau SEMrush.

Acum, adăugați cuvintele cheie selectate în grupul de anunțuri făcând clic pe „+” de lângă cuvântul cheie din dreapta.

Nu în ultimul rând, trebuie să setați declanșatorul anunțului. Un declanșator de anunț determină când cuvântul dvs. cheie este relevant pentru o licitație și când nu. Google distinge între următoarele declanșatoare de anunțuri:

 • Potrivire largă: aici, pur și simplu scrieți cuvântul cheie pe care doriți să îl vizați, fără simboluri speciale. O potrivire largă este cuvântul cheie și variațiile acestuia, inclusiv greșelile de ortografie, sinonimele și cuvintele cheie aferente.
 • Modificator de potrivire largă: cu modificatorul de potrivire largă, scrieți un „+” în fața cuvântului cheie. Trebuie să aveți cel puțin două astfel de cuvinte cheie, deoarece Google le folosește pentru a genera cuvinte cheie combinate. Este logic dacă doriți să utilizați generatorul de cuvinte cheie Google, dar doriți totuși să îl orientați într-o anumită direcție.
 • Potrivire fraza: potrivirea expresiei declanșează licitații pentru termenii de căutare care conțin expresia exactă, dar care au alți termeni de căutare înainte sau după acestea. Pentru a adăuga o potrivire de expresie grupului dvs. de anunțuri, trebuie să introduceți cuvintele cheie în ghilimele.
 • Potrivire perfecta: aici scrieți cuvântul cheie între paranteze pătrate. Potrivirea exactă înseamnă că anunțurile dvs. vor fi luate în considerare pentru cuvinte cheie exacte sau foarte similare.

Pentru mai multe informații, consultați documentația oficială Google.

Nu uitați: testarea A / B este de asemenea importantă. Joacă cu diferite dimensiuni de cuvinte cheie, declanșatoare de anunțuri diferite și multe altele. Doar pentru că un cuvânt cheie are mult trafic nu înseamnă că aveți o șansă, mai ales dacă nișa este competitivă.

Vă sfătuim să concurați cu cel puțin trei grupuri de anunțuri. Puteți afla dacă o nișă este competitivă prin împărțirea cuvintelor cheie în volum redus, mijlociu și volum mare.

După ce ați terminat cu cuvintele cheie și declanșatoare, faceți clic pe „salvați și continuați” pentru a continua.

Al treilea și ultimul pas este crearea de reclame.

În primul rând, completați câmpul „URL finală” cu adresa URL către care ar trebui să fie direcționate persoanele care fac clic pe anunțul dvs. Apoi, tastați titlurile și descrierea. În dreapta câmpurilor de introducere, puteți vedea cum arată anunțul dvs. în modul de previzualizare.

Este necesară multă pricepere aici, deoarece un titlu și o descriere atrăgătoare sunt importante pentru decizia pe care un potențial client o ia de a face clic pe anunț sau nu.

Din această cauză, Google a creat exemple de anunțuri pentru dvs., pe care le puteți vedea dând clic pe „+” negru, așa cum se arată în această captură de ecran.

Faceți clic pe „salvați și continuați” pentru a încheia campania.

Examinați din nou campania dvs. în imagine și faceți clic pe „continuați cu campania” pentru a trece la pasul următor. Ar trebui să vedeți campania pe care tocmai am creat-o în tabloul de bord.

Licitarea, (re-) direcționarea, cuvintele cheie, cercetarea, grupurile țintă, optimizarea paginilor de destinație, testarea A / B, declanșarea anunțurilor – lucrurile pot merge prost. Trebuie să știți ce faceți și să încercați multe. Puteți arde mulți bani dacă nu știți ce faceți. Acesta este motivul pentru care vrem să aruncăm o privire la Adzooma.

Având Adzoomul, lucrează pentru tine

Adzooma este o companie dedicată să ajute alți antreprenori care nu au fost niciodată implicați în marketingul online să intre în lumea marketingului online. Compania se concentrează pe Google Ads.

Adzooma oferă trei pachete diferite pentru reclame Google. În primul rând, este verificarea stării de sănătate cu plata pe clic, în care Adzooma analizează campaniile de marketing Google Ads în câteva minute și vă trimite un raport cu îmbunătățiri utile.

Un pic mai practic este platforma de gestionare a anunțurilor Google. Adzooma oferă software care vă va ajuta să îmbunătățiți singuri campaniile dvs. Google Ads. Programul vă va oferi sfaturi, va evalua pașii și vă va îmbunătăți performanța.

În sfârșit, există o opțiune de servicii complete. Cu aceasta, veți obține Google Ads ca serviciu gestionat. Doar te înscrii și Adzooma începe să funcționeze. Serviciul este deosebit de bun pentru companiile care încă nu au început să folosească Google Ads sau au o experiență mică în domeniu.

Am încercat Adzooma pentru noi înșine foarte repede, în general, sa bucurat de experiență. Este de doar 19,00 USD pe lună și, de aceea, este mult mai ieftin decât orice agenție de marketing sau vânzător, mai ales că compania se concentrează pe rezultatele dvs. și nu doar pe propriile sale. De asemenea, este foarte rapid, nu există întâlniri sau nimic, veți obține ceea ce aveți nevoie imediat.

Gânduri finale

Marketingul online este ceva ușor, mai ales dacă nu ați lucrat niciodată în zonă. Din fericire, există soluții moderne, cum ar fi reclame Google și reclame Facebook, care vă facilitează intrarea în lumea marketingului. Acestea fiind spuse, trebuie să știi ce faci sau să încerci o mulțime de lucruri. În caz contrar, puteți arde mulți bani.

După ce aruncăm o privire atentă la Adzooma, am observat că veți primi destul de multe servicii pentru bani puțini. Dacă nu doriți să mergeți la Fiverr, Adzooma este o alternativă revigorantă pentru companiile care nu au fost niciodată implicate în marketingul online și Google Ads.

Ce părere aveți despre Adzoom? Ați folosit serviciul? Vă rugăm să ne informați în comentarii și vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map