Cum să configurați un flux RSS în 2020: mâncare pentru gândire

Dacă furnizați orice fel de conținut către masă, fie că este vorba despre podcast-uri, articole, videoclipuri, muzică sau orice altceva între ele, este posibil să beneficiați de configurarea unui flux RSS pentru a ajuta la furnizarea acelui conținut publicului dvs..


Dacă nu aveți idee ce înseamnă acest lucru sau dacă doriți să aflați în detaliu cum puteți configura un flux RSS, atunci veți ajunge la locul potrivit.

Ce este un flux RSS?

„RSS” este prescurtarea „sindicalizare cu adevărat simplă” și este un format pentru livrarea automată a conținutului către utilizatori, fără ca aceștia să fie nevoiți să verifice manual site-ul sau blogul pentru actualizări.. 

RSS a existat de mult timp și, deși nu este la fel de răspândit cum a fost odată, este totuși unul dintre principalele moduri în care vă puteți asigura că orice ați pus online ajunge la audiența prevăzută..

Este, de asemenea, aproape singura cale pentru a publica în mod fiabil podcast-uri, deoarece toți clienții de podcast vor avea nevoie de o structură RSS înainte să te accepte pe platformele lor.

După ce ați configurat un flux RSS pentru conținutul dvs., publicul dvs. va putea conecta acest lucru la propriile cititoare RSS, care le vor oferi actualizări automate ori de câte ori postați ceva nou. Acest lucru vă asigură că postările dvs. nu vor zbura sub radar și le salvează utilizatorilor dificultatea de a verifica manual site-ul dvs. web în fiecare zi pentru a găsi conținut nou.

Cum se creează un flux RSS

Dacă doriți să configurați manual un flux RSS, este nevoie de codificare. Feedurile RSS sunt formate din cod XML și împărțite în noduri separate, fiecare purtând un articol (de exemplu, un podcast sau un articol) pe care doriți să le livrați abonaților dvs..

RSS-Xml

Din fericire, există o mulțime de generatoare care realizează cea mai mare parte a ridicărilor grele pentru dvs. atunci când vine vorba de partea codului, așa că nu trebuie neapărat să vă învățați cum să codați, ci doar să vă configurați feedul.

Deși puteți alege oricare dintre aceste generatoare, pentru acest tutorial ne vom concentra pe cel oferit de FetchRSS.com, deoarece vine cu o interfață vizuală foarte ușor de utilizat, care nu necesită cunoștințe de cod de utilizat.. 

Trebuie să vă înregistrați pentru a utiliza instrumentul, dar planul gratuit vă permite să creați cinci fluxuri separate, care rămân active atâta timp cât cineva le accesează o dată la șapte zile.

Preluați-RSS-Main-pagină

În primul rând, accesați FetchRSS.com și faceți clic pe „constructor RSS manual” din partea de sus a paginii. Aceasta vă va duce la generator, unde va trebui să introduceți adresa URL a site-ului web pentru care doriți să creați un feed. 

Acum, veți vedea o previzualizare a site-ului dvs. web, iar următorul pas va fi să alegeți un „știr”. Practic, aceasta înseamnă elementele pe care doriți să le distribuie feedul dvs..

Preluați-RSS-Builder

După ce ați selectat tipul de element de site web pe care doriți să îl accesați în feedul dvs., trebuie să selectați titlul (pur și simplu faceți clic pe titlul postării dvs. de blog, de exemplu) și rezumatul (de exemplu, textul de previzualizare pentru articolul dvs. sau postare pe blog). 

După ce se face acest lucru, ar trebui să vi se prezinte o previzualizare a feedului dvs. în partea dreaptă a ecranului, iar dacă tot ce doriți este un flux de bază, puteți face clic pe „genera RSS” și ați terminat..

Preluați-RSS-Previzualizare

Dacă doriți să adăugați câteva informații suplimentare elementelor din feedul dvs., puteți. Generatorul vă permite să adăugați o ilustrație, dată, autor și link către pagina în sine. 

Puteți adăuga acestea parcurgând lista din partea stângă și apoi făcând clic pe ele așa cum apar pe site-ul dvs. web sau definind anumite etichete HTML (de exemplu, pentru ilustrații) dacă nu sunteți familiarizați cu codul de bază al site-ului web.

Preluați-RSS-suplimentare-Etichete

După ce ați făcut clic pe butonul „genera RSS”, vi se va da un hyperlink la o pagină XML. Pur și simplu adăugați acest link undeva pe pagina dvs. web, iar utilizatorilor cu un cititor RSS instalat pe dispozitivul lor li se va putea opta să se aboneze la feed atunci când fac clic pe acesta. Dacă doriți să vă faceți o fantezie, adăugați linkul la pictograma RSS standard pentru a le lăsa cititorilor dvs. despre ce este vorba.

Preluați-RSS-Generat-Link

Configurarea unui flux RSS

 1. Deschide-ți browserul web și accesează FetchRSS.com
 2. Înregistrează-te pentru un cont gratuit
 3. Faceți clic pe „constructor RSS manual”
 4. Introduceți adresa URL a site-ului dvs. web
 5. Selectați știri pe care doriți să le distribuiți feedul
 6. Selectați titlul din articolul de știri
 7. Selectați o descriere sau un rezumat în articolul de știri
 8. Adăugați parametri opționali, cum ar fi ilustrații și autor, dacă aceștia sunt prezenți pe site-ul dvs.
 9. Faceți clic pe „generați RSS”
 10. Copiați linkul XML furnizat și adăugați-l pe site-ul dvs. web

Feed RSS WordPress

WordPress este una dintre cele mai populare soluții de găzduire pentru site-uri web și, dacă nu îl utilizați deja, puteți consulta recenzia noastră de WordPress pentru a afla mai multe. Dacă credeți că ar fi util pentru dvs., asigurați-vă că consultați lista noastră cu cele mai bune găzduire web pentru WordPress pentru a începe cu site-ul dvs..

Deși o defalcare completă a modului de utilizare a serviciului este mult dincolo de domeniul de aplicare al acestui articol, puteți consulta ghidul începătorului nostru de a utiliza WordPress dacă sunteți nou pentru acesta. 

În mod alternativ, puteți consulta ghidul nostru intermediar pentru utilizarea WordPress dacă sunteți deja oarecum familiarizat cu serviciul. Dacă nivelul dvs. de experiență este deja destul de ridicat, atunci ghidul nostru avansat de utilizare a WordPress este probabil mai mult pe aleea dvs..

Dacă site-ul dvs. web este deja găzduit de WordPress, atunci procesul de configurare a unui flux RSS este mult mai puțin greoi decât dacă îl faceți doar manual, deoarece nu necesită înregistrare cu un serviciu separat sau know-how de codificare pentru a realiza.

Cum să adăugați un flux RSS pe site-ul dvs. WordPress

WordPress creează automat mai multe tipuri de fluxuri de pe site-ul dvs. web, economisindu-vă dificultatea de a face acest lucru singur. Pentru a găsi fluxul, pur și simplu luați adresa URL a site-ului dvs. web și adăugați un „/ feed /” la final. De exemplu: „https://exampleurl.com/feed/.”

Tot ce trebuie să faceți acum este să luați acea adresă URL și să o puneți undeva pe site-ul dvs. web, de preferință cu pictograma RSS feed, astfel încât cititorii să știe despre ce este vorba. Acest lucru este plasat în mod tradițional în partea de jos a site-ului web, împreună cu orice link-uri de social media pe care le puteți avea.

Site-ul RSS-Icon-

Pe de altă parte, dacă doriți ca site-ul dvs. WordPress să afișeze conținutul unui flux RSS, puteți utiliza widgetul RSS încorporat. Pur și simplu accesați secțiunea de personalizare, selectați „widgeturi”, faceți clic pe „Adăugați widget”, alegeți RSS și introduceți adresa URL despre care am vorbit anterior. Puteți adăuga, de asemenea, un titlu și câteva reguli privind elementele de afișat, dar acestea sunt opționale.

Word-Press-RSS-Widget

Adăugarea unui flux RSS pe site-ul dvs. WordPress

 1. Creați URL-ul dvs. RSS adăugând „/ feed /” la final
 2. Adăugați adresa dvs. URL undeva pe site-ul dvs. web pentru ca utilizatorii dvs. să facă clic pe

Dacă doriți să afișați conținutul unui feed direct pe site-ul dvs., urmați acești pași:

 1. Intrați în zona de administrare a site-ului dvs. WordPress
 2. Accesați „personaliza” și apoi „widget”
 3. Faceți clic pe „adăugați un widget”, apoi pe „RSS”
 4. Adăugați URL-ul de alimentare, precum și parametrii opționali, cum ar fi regulile de titlu și afișare

RSS Podcast

Crearea unui flux RSS pentru podcasturi necesită câteva informații suplimentare. Acest lucru se datorează faptului că clienții podcast cer anumite etichete în codul XML pentru a distribui podcast-urile. 

Astfel, nu puteți doar să luați site-ul dvs. RSS general și să îl trimiteți pe iTunes, deoarece cel mai probabil veți lipsi informațiile cerute, iar feedul va include probabil tot felul de lucruri în afară de podcast-uri, ceea ce va conduce clienții către respinge-ți hrana.

iTunes Podcast

Dacă site-ul dvs. web (și podcastul) este găzduit pe un serviciu precum WordPress sau Squarespace, există plugin-uri și funcționalitate încorporată care vă permit să creați cu ușurință un flux RSS compatibil cu iTunes pentru podcast-urile dvs. De exemplu, în WordPress puteți instala pluginul PowerPress, care vă permite să postați un podcast la fel ca orice alt post WordPress.

Puteți apoi să faceți clic pe „trimiteți podcast-ul dvs. la iTunes și alte directoare de podcast” și PowerPress vă va oferi o adresă URL care include toate informațiile necesare, pe care le puteți trimite oriunde doriți.

Dacă nu găzduiești site-ul și podcast-ul cu ceva de genul WordPress, va trebui să configurați manual fluxul RSS. Apple oferă în mod util un eșantion de alimentare în acest scop, pe care îl puteți găsi aici.

Apple a-Exemplu-feed

Puteți copia toate acestea și puteți schimba pur și simplu informațiile din etichete. Majoritatea etichetelor sunt destul de auto-explicative, cum ar fi etichetele autorului și ale proprietarului (asta ești tu), eticheta imagine (sigla care apare în aplicația podcast), categoria în care se încadrează podcast-ul dvs. și dacă conține sau nu conținutul limbaj explicit.

Odată ce ajungeți la codul „articol”, acesta este locul unde vor fi localizate episoadele dvs. individuale. Fiecare „articol” trebuie să conțină un titlu de episod, descriere, data publicării, lungimea și tipul fișierului audio, precum și o legătură directă către acesta.. 

Va trebui apoi să salvați toate acestea într-un fișier XML și să o găzduiți pe site-ul dvs. web. Linkul către acest fișier este ceea ce doriți să trimiteți la iTunes, Overcast sau Spotify. Ori de câte ori eliberați un nou episod, va trebui să actualizați fișierul și să adăugați un nou „articol” pentru noul episod.

Cum să configurați un flux RSS Podcast

 1. Adăugați pluginul PowerPress pe site-ul dvs. WordPress
 2. Publicați podcast-ul dvs. ca postare prin intermediul pluginului PowerPress
 3. Faceți clic pe „Trimiteți podcast-ul dvs. pe iTunes și alte directoare de podcast”
 4. Copiați adresa URL furnizată și trimiteți-o clienților de podcast la alegere

Pe de altă parte, dacă faceți toate acestea manual, atunci veți dori să urmați acești pași:

 1. Copiați exemplul feed de podcast furnizat de Apple
 2. Completați informațiile despre podcast, cum ar fi titlul, autorul, etc.
 3. Adăugați „elemente” pentru fiecare episod care conține o legătură la fișierul audio și completați informații, cum ar fi titlul episodului, descrierea și data publicării, în câmpurile relevante
 4. Găzduiește fișierul XML pe care l-ai creat undeva pe site-ul web
 5. Trimiteți adresa URL a fișierului XML către diverși clienți podcast

Gânduri finale

Urmând aceste instrucțiuni, ar trebui să puteți configura un flux RSS dedicat pentru orice tip de conținut distribuit. Deși formatul RSS cu siguranță nu este la fel de popular sau răspândit cum a fost odată, rămâne o modalitate incredibil de utilă de a vă asigura că publicul dvs. nu lipsește din conținutul dvs., sporind astfel traficul și vizualizările..

Pentru podcast-uri, în special, un flux RSS este absolut crucial, deoarece acesta este în general modul în care distribuiți înregistrările la diferitele servicii de podcast, cum ar fi iTunes, Overcast sau Spotify. 

Ce ați gândit la ghidul nostru despre cum să configurați un flux RSS? Am ratat un pas important sau generatorul dvs. preferat de RSS? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me