CrashPlan vs Acronis Backup: Doi furnizori de afaceri combat-o în 2020

Este posibil să nu fie ușor să alegeți un serviciu din cea mai bună copie de rezervă online pentru selecția întreprinderilor mici. Acesta este motivul pentru care vom juca Acronis și CrashPlan – care se clasează în general ca număr unu și, respectiv, patru, în acea listă – și vom vedea care iese în top. În acest fel, îți va fi mai ușor să decizi ce serviciu este mai bun pentru afacerea ta. 


CrashPlan a fost folosit pentru a sprijini utilizatorii privați, dar acum funcționează doar cu companii. Este o alegere excelentă, deoarece oferă backup nelimitat, valoare excelentă, criptare privată și una dintre cele mai bune funcții de versiune pe care le-am văzut.

Pe de altă parte, Acronis Backup este un software de ultimă oră care este unul dintre cele mai bogate caracteristici de pe piață. În plus, oferă o consolă cloud funcțională, securitate puternică, viteză rapidă și suport constant.

Dacă nu vi se pare o ceașcă de ceai, citiți recenziile noastre de backup online pentru alte alternative. Acestea fiind spuse, dacă doriți să aflați mai multe despre acești concurenți, citiți recenzia noastră CrashPlan și recenzia Acronis Backup. Dacă citiți acest lucru, dar sunteți în căutarea copiilor de rezervă pentru domiciliu, citiți cel mai bun program de backup online pentru serviciile casnice.

În caz contrar, sunteți la locul potrivit. Este inteligent să investești în protejarea calculatoarelor de afaceri, deoarece unitatea de hard disk ar putea să se prăbușească, cineva ar putea să-ți fure laptopul sau un act de natură te poate determina să pierzi datele. 

Puteți utiliza software gratuit de recuperare a datelor pentru a încerca să vă restaurați fișierele, dar nu există nicio garanție că acesta va funcționa. Unitățile cu stare solidă nu vă vor salva pielea, deoarece au mai multe erori de date decât unitățile de disc, chiar dacă rata de eșec a acestora este mai mică de un procent.

Configurarea unei bătălii: Acronis vs. CrashPlan

Vom compara aceste servicii în cinci runde, iar la sfârșitul fiecăruia, vom numi un câștigător. Atunci vom face o recapitulare la concluzie și vom declara câștigătorul general.

1

Backup și alte funcții

Caracteristicile pe care le obțineți cu un serviciu ales de rezervă dictează modul în care îl puteți utiliza și ce puteți realiza cu acesta. Din această cauză, vom vedea ce fel de funcții de rezervă și restaurare oferă fiecare serviciu, pe lângă sistemele pe care le acceptă.

CrashPlan

Cea mai proeminentă caracteristică a CrashPlan este backup-ul său real, nelimitat. Nu există dimensiuni de fișiere sau limite de date, chiar dacă ajungeți la 10 TB de date. Singurele restricții sunt câteva fișiere din anumite foldere de sistem pe care CrashPlan nu le protejează.

În plus, CrashPlan vă permite să faceți backup la cât de multe unități externe doriți și care include backup NAS, cel puțin dacă utilizați macOS sau Linux. Dacă sunteți utilizator Windows, nu veți putea să faceți backup pentru dispozitivele NAS. Puteți afla mai multe despre NAS în articolul nostru despre NAS.

CrashPlan vă poate face și backup serverele, inclusiv serverele Windows, Microsoft Exchange, Mac și Linux. Pe lângă servere, CrashPlan poate face backup SQL, PostgreSQL, Act !, Acces și baze de date MySQL. Rețineți că trebuie să le aruncați mai întâi într-un fișier și CrashPlan nu are suport pentru baza de date.

CrashPlan include toate caracteristicile de bază de rezervă online, pe care ne-am aștepta să le vedem atunci când evaluăm un serviciu. Aceasta include backup programat, backup continuu, backup incremental, copie de rezervă la unitățile locale, deduplicare, compresie de fișiere, accelerare rapidă, notificări prin e-mail și copiere de fișiere la nivel de bloc. 

Copia de rezervă la unitățile locale înseamnă CrashPlan acceptă backup hibrid. Cu alte cuvinte, puteți face backup atât în ​​cloud cât și în unitățile locale, cum ar fi unitățile externe. Aceasta facilitează implementarea regulii de rezervă 3-2-1.

CrashPlan oferă, de asemenea, versiunea de fișiere, care vă permite să restaurați versiunile anterioare ale fișierelor pentru a evita modificările nedorite sau corupțiile fișierelor.

crashplan-vs-ACRONIS versionare-crashplan-

Versiunea lui CrashPlan nu este nelimitată, dar, pentru că o puteți seta pentru a păstra la nesfârșit versiunile de fișier în funcție de creșteri de 15 minute, s-ar putea să fie. CrashPlan vă oferă, de asemenea, opțiunea de a păstra fișierele șterse la nesfârșit. În plus, CrashPlan oferă acces administrativ pentru a monitoriza backup-urile angajaților și chiar pentru a accesa fișierele lor.

Cu toate acestea, în afară de asistența sa NAS neplăcută, CrashPlan nu vă permite să rulați copii de rezervă cu mai multe fire pentru a accelera lucrurile. Nu există nicio modalitate de a crea copii de rezervă bazate pe imagini ale computerelor dvs. și nu există niciun serviciu de recuperare a curierului.

Acronis

Trecând la Acronis Backup, acest serviciu are capacitatea de a face backup la mai mult de 20 de platforme, inclusiv Windows, Mac și Linux desktop. Acesta este un plus excelent, având în vedere că multe servicii nu au suport pentru Linux. Pentru mai multe opțiuni, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru piesa Linux. 

Acronis Backup acceptă și servere fizice și virtuale. Acesta include Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V și Citrix XenServer. În plus, Acronis poate face backup bazelor de date Microsoft SQL și SharePoint.

crashplan-vs-ACRONIS-ACRONIS-backup-mobile

În plus, Acronis Backup oferă instrumente pentru backup-urile smartphone-urilor Android și iOS. Dacă doriți o soluție diferită, citiți cea mai bună copie de rezervă online pentru activități de telefonie mobilă.

Acronis Backup funcționează cu dispozitive NAS și unități externe. Aveți nevoie de o licență pe computer, dar Acronis vă permite să faceți backup pentru mai multe unități externe dacă sunt atașate în timpul procesului de backup. Puteți, de asemenea, face backup de pe o rețea de spațiu de stocare.

Pe lângă backup-ul dispozitivelor locale, puteți utiliza dispozitive NAS și unități externe pentru a vă stoca backup. Puteți face asta pe lângă cloud, ceea ce înseamnă că Acronis acceptă backup hibrid. Ca și în cazul CrashPlan, nu există recuperare prin curier.

Acronis poate, de asemenea, face backup la datele dvs. stocate în serviciile cloud, cum ar fi Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business și multe altele. Dacă aceasta este singura caracteristică de care aveți nevoie, ar trebui să consultați cea mai bună listă de servicii de gestionare a norului către nor pentru idei.

În plus, Acronis vă permite să vă restaurați pe mașini cu hardware diferit, ceea ce nu oferă serviciile de backup online de bază. Aceasta este cunoscută sub numele de copie de rezervă bazată pe imagine. Citiți cel mai bun ghid software pentru imagistica pe disc pentru alte servicii de rezervă care îl furnizează.

Acronis vă permite să inițiați de la distanță recuperarea metalelor goale și să o utilizați cu gazdele VMware ESXi și Hyper-V. În plus, Acronis Instant Restore vă permite să porniți backup-ul Windows sau Linux direct din stocare ca mașină virtuală VMware fără a muta datele nicăieri.

Dacă trebuie să gestionați utilizatori, administratori sau grupuri de utilizatori, puteți face acest lucru de la clientul web de administrator Acronis. Alte caracteristici speciale includ Acronis Active Protection, care ajută la protejarea împotriva ransomware-ului și Acronis Notary, care vă ajută să verificați integritatea copiilor de rezervă. 

Caracteristicile standard ale Acronis Backup includ backup incremental, versiune, programator de copiere de rezervă, reținere nedeterminată a fișierelor șterse, administrare bazată pe roluri și rapoarte. Cu toate acestea, backup-ul continuu nu este disponibil.

Dacă doriți să aflați mai multe despre funcțiile de rezervă, consultați biblioteca noastră de backup online pentru citire suplimentară.

Gânduri rotunde

Copia de rezervă continuă este una dintre cele mai importante caracteristici din această categorie, dar Acronis nu o oferă. Acestea fiind spuse, CrashPlan are mai multe dezavantaje aici, deoarece îi lipsește backup-ul mobil, nu poate face backup dispozitivelor NAS pe Windows și nu poate efectua o copie de rezervă bazată pe imagini. În plus, Acronis oferă mai multe setări de rezervă și restaurare. Având în vedere acest lucru, Acronis Backup câștigă primul tur.

Runda: Backup și alte caracteristici Punct pentru Backup Acronis

Logo Acronis Backup
Logo CrashPlan pentru Small Business

2

Valoare

Această categorie se referă la ce serviciu oferă mai mult spațiu de rezervă pentru mai puțini bani. Este cel mai bine dacă există o selecție largă de planuri, astfel încât să puteți găsi unul care să se potrivească nevoilor dvs. Dacă aveți un plan sau o încercare gratuită este excelent, de asemenea, puteți testa serviciul. Backup nelimitat primește puncte bonus.

CrashPlan

După cum am spus, CrashPlan oferă backup nelimitat. Sunt doar 10 USD pe lună pe computer și, dacă aveți nevoie de mai multe calculatoare, este ușor să le adăugați. Datorită acestui model de prețuri, CrashPlan percepe o taxă pe lună, deci nu există opțiune de abonare anuală. Dezavantajul este că puteți anula oricând. Asigurați-vă că utilizați proba gratuită de 30 de zile pentru a testa serviciul înainte de a vă abona.

Rețineți că, cu acest abonament nelimitat de date, plătiți pentru numărul de calculatoare pe care CrashPlan le vede ca fiind active în consola de administrare, indiferent dacă au făcut sau nu copii de rezervă.

Backup Acronis

Pe de altă parte, Acronis nu are un backup nelimitat și necesită să plătiți cu cel puțin un an în avans. Prin urmare, este probabil să înțelegeți să folosiți prima probă de 30 de zile pentru a vă asigura că Acronis Backup este soluția de care aveți nevoie. Dacă este, vă puteți înscrie cu doi sau trei ani înainte, ceea ce vă oferă o reducere.

Toate planurile Acronis vă permit să faceți backup pentru un număr nelimitat de dispozitive. Acestea fiind spuse, Acronis vă solicită să plătiți spațiul pe care îl utilizați în spațiul de stocare cloud, pe lângă achiziționarea unei licențe. Puteți achiziționa o licență „standard” sau „avansat” Acronis Backup, diferența fiind că licența „avansată” are mai multe caracteristici.

Există multe opțiuni din care să alegeți, dar vom alege cea mai ieftină pentru a ilustra. Un abonament de un an, 250 GB, cu o licență „standard” pentru stația de lucru Acronis se ridică la 368 USD pe an.

Rundă Două Gânduri

Serviciul care vă este mai bun depinde de dacă aveți nevoie să protejați o mulțime de date pe câteva computere sau unele date pe multe computere. Dacă este prima, CrashPlan este de departe cea mai bună opțiune. Acesta din urmă, desigur, este cel mai potrivit pentru Acronis Backup. Cu toate acestea, CrashPlan este alegerea mai bună în general și pentru nevoile întreprinderilor mici, astfel încât câștigă această rundă.

Runda: punct de valoare pentru CrashPlan pentru afaceri mici

Logo Acronis Backup
Logo CrashPlan pentru Small Business

3

Securitate

În această rundă, vom vedea ce fel de criptare, protecție în tranzit, ransomware și alte caracteristici de securitate oferite de servicii.

CrashPlan

CrashPlan folosește criptarea AES de 256 biți pentru a vă proteja datele în repaus pe serverele sale. Această criptare este de la capăt la capăt, dar CrashPlan vă va gestiona cheia de criptare pentru dumneavoastră în mod implicit. Dacă doriți să o faceți singur, puteți configura o cheie de criptare privată din panoul de setări de securitate al clientului desktop. Aceasta înseamnă că numai tu vei putea citi fișierele tale.

crashplan-vs-ACRONIS-crashplan-securitate

AES este metoda de criptare utilizată în mod obișnuit și nu s-au cunoscut hack-uri ale acesteia. De fapt, s-a estimat că ar fi nevoie de un supercomputer miliarde de ani pentru a forța brutală o fisură AES.

Cu toate acestea, nu vă va ajuta dacă cineva reușește să vă fure parola. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă asigurați că configurați o parolă puternică și activați autentificarea în doi factori, ceea ce vă ajută să vă protejați datele de acreditare.

Dacă sunteți lovit de ransomware, puteți utiliza funcția de versiune pentru a reda fișierele la versiunile anterioare și pentru a evita să plătiți o răscumpărare pentru decriptarea lor.

CrashPlan utilizează protocolul TLS pentru a vă proteja fișierele în timpul transferului către centrele sale de date. Puteți afla mai multe despre asta în comparația noastră SSL vs. TLS.

Centrele de date ale CrashPlan au supraveghere 24/7 și sunt echipate pentru a rezista defecțiunilor, fie din disfuncționalitate a dispozitivului, incendiu, întrerupere de curent, cutremur sau alt dezastru. Puteți citi mai multe despre aceste măsuri în articolul nostru despre securitatea centrelor de date. 

În plus, Code42, compania mamă a CrashPlan, este o organizație certificată ISO 27001, iar centrele sale de date sunt supuse autentificării anuale de tip 2 SOC 2.

Backup Acronis

Criptarea Acronis nu este implementată implicit, dar o puteți activa și alege între AES 128-, 192- și 256 biți. Pe lângă alegerea unui nivel de criptare, vi se va cere să setați o parolă. Asta înseamnă că criptarea Acronis Backup funcționează de la capăt la sfârșit și este privată. 

În timpul transferului acestor date, Acronis Backup folosește HTTPS, care include protocolul SSL pentru a proteja fișierele de la terți care doresc să le modifice.

Când fișierele dvs. ajung în centrele de date ale Acronis, acestea sunt copiate pe mai multe servere pentru redundanță în cazul unei defecțiuni a serverului. Centrele de date în sine sunt concepute pentru a rezista la dezastre, cu rezervă de putere, măsuri de stingere a incendiilor și monitorizare a temperaturii.

Centrele de date sunt, de asemenea, securizate împotriva infiltrării cu patrule 24/7, supraveghere video, garduri înalte, scanere biometrice și carduri de acces.

Așa cum am menționat, Acronis Backup vă protejează împotriva ransomware-ului cu Acronis Active Protection, care verifică continuu fișierele dvs. pentru dovezi de infecție cu ransomware.

Acronis are o securitate puternică pentru a vă proteja copia de rezervă, dar nu este la fel de puternică o abordare cu datele de acreditare, deoarece nu există o autentificare cu doi factori.

Runda trei gânduri

Ambele servicii sunt sigure pentru a vă securiza fișierele, dar Acronis Backup nu furnizează autentificarea în doi factori și de aceea împărțim diferența. CrashPlan câștigă această rundă.

Runda: punct de securitate pentru CrashPlan pentru afaceri mici

Logo Acronis Backup
Logo CrashPlan pentru Small Business

4

Viteză

O copie de siguranță a computerului poate dura mult timp, dar cu cât este nevoie mai puțin, cu atât mai bine. Cât de rapid faceți backup copiilor dvs. va depinde de mai mulți factori, inclusiv ISP-ul dvs., distanța față de centrele de date ale serviciului și cât de bine gestionează serviciul transferurile de fișiere.

Cel mai bine este dacă serviciul de rezervă vă permite să setați setările de transfer preferate, să creșteți numărul de fire pentru a crește viteza și a le accelera, dacă este necesar. Un algoritm de transfer la nivel de bloc este util, deoarece grăbește transferurile după backup-ul inițial.

CrashPlan

CrashPlan își păstrează serverele în Australia, iar SUA CrashPlan a fost rapid la restaurarea copiei de rezervă, dar a avut rezultate medii la backup. 

Acestea fiind spuse, algoritmul la nivel de bloc este disponibil pentru a accelera încărcările ulterioare și puteți accelera viteza CrashPlan dacă serviciul preia prea mult din resursele sistemului dvs. Puteți seta, de asemenea, să crească viteza atunci când sunteți departe de computer.

Backup Acronis

crashplan-vs-ACRONIS-ACRONIS-date-centre

Acronis este printre cele mai rapide servicii de backup online datorită rețelei sale globale de servere. A reușit să încarce și să restaureze rapid fișierele noastre și nu a durat mult mai mult decât ne-am fi așteptat fără a fi suprapus. 

Algoritmul de copiere a fișierelor la nivel de bloc va crește viteza încărcărilor viitoare și, de asemenea, puteți reduce rata de compresie a fișierelor dacă doriți să faceți backup-urile să funcționeze și mai repede.. 

Rotund Patru Gânduri

Având în vedere că Acronis Backup este mult mai rapid decât CrashPlan la descărcare și încărcare, câștigă clar această rundă.

Runda: punct de viteză pentru Backup Acronis

Logo Acronis Backup
Logo CrashPlan pentru Small Business

5

Ușurință în utilizare

Serviciile de backup ar trebui să fie ușor și plăcut de utilizat, permițându-vă să vă concentrați pe munca dvs. și să nu vă faceți griji dacă planul dvs. de rezervă este corect. Pentru ca acest lucru să devină realitate, clientul desktop ar trebui să lucreze la majoritatea sistemelor de operare. Interfața, împreună cu cele ale aplicațiilor pentru clienți web și mobile, ar trebui să fie intuitivă și atractivă. 

CrashPlan

Clientul desktop al CrashPlan funcționează pe Windows, Mac și Linux. Durează doar câteva minute pentru instalare, după care vi se va cere să vă conectați.

crashplan-vs-ACRONIS-crashplan-desktop-client

Nu este dificil de utilizat, dar operațiunile de rezervă cu CrashPlan pot fi mai simple. Acest lucru se datorează faptului că CrashPlan face o copie de rezervă în funcție de locația fișierului, ceea ce înseamnă că trebuie să etichetați manual dosarele și fișierele pentru copie de rezervă. Dacă ați făcut o copie de rezervă în funcție de tipul de fișier, nu ar trebui să vă faceți griji dacă ați adăugat toate documentele, imaginile, videoclipurile și alte fișiere la backup..

În plus, CrashPlan vă solicită să navigați prin dosare, ceea ce nu este convenabil. Am prefera o structură de arbori de fișiere, ceea ce ar face mai rapid etichetarea fișierelor și a dosarelor.

crashplan-vs-ACRONIS-crashplan-web-client

Clientul web al CrashPlan vă permite să verificați statisticile utilizatorilor și să monitorizați restaurarea fișierelor de pe o imagine de bord. Vă permite, de asemenea, să monitorizați și să dezactivați dispozitivele de rezervă, să adăugați și să dezactivați utilizatorii, să descărcați aplicațiile client și să creați rapoarte pentru a vă menține la curent cu eșecurile de rezervă. Singura problemă pe care o avem este că designul nu se simte atractiv și modern.

Va trebui să vă bazați doar pe clientul web pentru a vă accesa backup-ul în timp ce vă aflați departe de computer, deoarece CrashPlan și-a întrerupt aplicațiile pentru smartphone.

Backup Acronis

Acronis Backup nu are lipsa de mobilitate a CrashPlan, deoarece are aplicații pentru Android și iOS, pe care le puteți utiliza pentru a accesa copiile de rezervă în timp ce sunteți în mers.

Cu toate că vă aflați la computer, puteți utiliza clientul web Acronis pentru a vă crea planul de rezervă. Există un agent desktop pe care trebuie să îl instalați, dar gestionați orice altceva folosind clienții web.

crashplan-vs-ACRONIS-ACRONIS-web-client

Spunem „clienți” pentru că există unul pentru o singură stație de lucru și unul pentru administrator. Cu toate acestea, sunt practic același client cu opțiuni ușor diferite. În general, acel client web este atractiv și ușor de utilizat.

Acestea fiind spuse, la fel ca CrashPlan, Acronis vă solicită, de asemenea, să selectați fișierele și folderele pentru backup. Cu toate acestea, Acronis vă face mai ușor să faceți backup pentru întreaga mașină, deoarece o puteți face cu un singur clic. Puteți alege, de asemenea, să faceți backup pentru întreaga stare a sistemului.

Round Five Gânduri

CrashPlan nu acceptă aplicațiile mobile, iar opțiunile pe care le aveți pentru selectarea copiilor de rezervă sunt puțin mai greoaie decât Acronis ”. Acesta este motivul pentru care Acronis Backup câștigă această rundă.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru Backup Acronis

Logo Acronis Backup
Logo CrashPlan pentru Small Business

6

Verdictul

Acronis Backup a câștigat în trei runde, în timp ce CrashPlan a câștigat în două, ceea ce înseamnă că Acronis Backup este câștigătorul nostru general. Dincolo de ceea ce am vorbit în aceste categorii, Acronis are, de asemenea, o politică de confidențialitate solidă și suport 24/7, inclusiv telefon și chat.

Câștigător: Acronis Backup

Totuși, acest rezultat nu înseamnă că CrashPlan este un serviciu prost. Datorită valorii sale deosebite, este o alegere mult mai bună decât Acronis dacă trebuie să faceți backup doar pentru câteva computere.

Ce părere aveți despre această comparație? Te alături Acronis Backup, care a câștigat mai multe runde, sau preferi CrashPlan? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map