Contabilitate online: De ce ar trebui să-ți faci cărțile în cloud în 2020

Contabilitatea online a preluat piața software-ului de contabilitate, cu soluții care să se potrivească fiecărei industrii și tipurilor de afaceri. Companiile au simplificat înregistrarea și importul de date din programul dvs. curent. Procesele automate reduse cu timpul petrecut în efectuarea sarcinilor de rutină și a memento-urilor de rutină vă mențin în frunte.


Există multe motive convingătoare pentru a vă face cărțile în cloud folosind oricare dintre furnizorii din selecția noastră de cele mai bune programe de contabilitate. Dacă aveți nevoie de convingere, suntem aici pentru a le descompune pentru dvs..

Date în timp real

contabilitate online

Făcând cărțile în cloud înseamnă că nu va trebui să așteptați niciodată ca un agent de evidență să înscrie tranzacțiile dvs. pentru a ști cât de mult numerar aveți în bancă. Programele de contabilitate bazate pe cloud sincronizează cu conturile bancare pentru a efectua tranzacții. După ce configurați reguli pentru a potrivi tranzacțiile cu un tip de cheltuieli, numerar care va trece prin banca dvs. va fi clasificat pentru dvs..

Datele în timp real vă permit să rămâneți la curent cu finanțele afacerii dvs., chiar dacă agentul contabil apelează bolnav.

Backup-uri încorporate

Pe lângă criptarea puternică și protecția datelor, furnizorii de software de contabilitate bazat pe cloud oferă o copie de rezervă gratuită. Cu mai multe servere de recuperare a datelor, criptare SSL și planuri de recuperare în caz de dezastru, acestea vă pot proteja mai bine datele decât puteți fi singuri.

Acestea fiind spuse, dacă credeți că este înțelept să vă înscrieți la un serviciu de backup online, ar trebui să consultați cei mai buni furnizori de backup online pentru ghidul pentru întreprinderile mici..

Date întotdeauna accesibile

Date accesibile

Mulți dintre cei mai mari jucători de pe piața de contabilitate bazată pe cloud, cum ar fi QuickBooks Online și FreshBooks, au investit în aplicații. După ce ați descărcat o aplicație pe telefonul dvs. și v-ați conectat, datele dvs. pot fi actualizate în timp real, deoarece îl puteți accesa oriunde, oricând.

Accesibilitatea are multe avantaje. Dacă sunteți pe un site de lucru și un client vă întreabă dacă au trecut facturile scadente, puteți verifica aplicația în loc să apelați la un contabil la birou. Unele aplicații includ procesare de plată încorporată, așa că, dacă au o factură datorată în trecut, o puteți colecta chiar acolo.

Angajații întreprinderilor bazate pe proiecte care utilizează programe cu funcții de proiect încorporate, cum ar fi FreshBooks sau Xero, pot marca o sarcină finalizată în timp ce se află la un client sau să examineze un fișier important. Citiți articolul nostru despre FreshBooks vs. Xero pentru mai multe informații despre aceste servicii.

Procese automate

Mulți agenți de carte își îndeplinesc aceleași sarcini săptămânal sau lunar. Plata rentei sau a energiei electrice, facturarea clienților și reconcilierea cărților sunt exemple de sarcini care pot deveni fără minte și repetitive, ceea ce înseamnă că pot fi uitate și.

Oricât de bun este contabilul dvs., vor lua zile bolnave sau se vor ocupa de un proiect important și vor ignora trimiterea unei facturi. Majoritatea programelor de contabilitate bazate pe cloud permit utilizatorilor să automatizeze aceste plăți în câțiva pași. Pentru mai multe informații despre un program care oferă multe funcții automate, citiți recenzia noastră pentru FreshBooks.

Software-ul de contabilitate bazat pe cloud va trimite, de asemenea, facturi recurente și memento-uri de întârziere automate, precum și va aloca tranzacții cu cont bancar în conformitate cu regulile pe care le definiți. Automatizarea proceselor reduce erorile utilizatorilor și uitării.

Economisirea timpului

contabilitate online

Funcțiile de contabilitate și contabilitate sunt centre de costuri, deoarece nu generează venituri pentru întreprindere. Reducerea timpului și a resurselor dedicate acestora eliberează resurse de utilizat în altă parte. În timp ce procesele automatizate din cele mai multe programe de contabilitate bazate pe cloud economisesc timp, programele vă oferă mult mai mult.

Întreprinderile care fac factură până la oră nu vor trebui să colecteze foi de lucru pe hârtie și să introducă manual date dacă se înscriu la funcțiile proiectului FreshBook. Urmărirea timpului în software, la care angajații pot accesa prin aplicație, se introduce în facturi.

Doi concurenți, Sage și Xero, oferă și funcții de proiect. Dacă doriți să aflați mai multe despre ele, citiți recenzia noastră Sage și recenzia Xero.

Stabilirea unui minim de reordonare pentru un element de inventar important din software-ul Xero vă asigură că nu veți rămâne niciodată fără să pierdeți o vânzare, în plus nu va trebui să alergați la magazie pentru a verifica cantitățile. Rapoartele privind cifra de afaceri din stocuri și cele mai vândute obiecte, de asemenea, elimină ghicirea de a decide ce stoc.

Cu procese recurente încorporate, potrivirea tranzacțiilor pentru extrasele bancare și rapoartele care se generează automat din datele dvs., cartile dvs. în cloud vă pot economisi mult timp.

Ușurință în utilizare

Deși organizația dvs. ar putea fi suficient de mare pentru a angaja o echipă pentru a-și efectua contabilitatea, pentru multe întreprinderi mici, proprietarul este un jack al tuturor tranzacțiilor, iar setul lor de abilități nu poate include evidența. Vestea bună este că majoritatea programelor de contabilitate bazate pe cloud sunt create pentru necontabili și sunt cunoscute pentru a fi ușor de utilizat.

Biblioteca de ajutor QuickBooks Online oferă instrucțiuni pas cu pas cu capturi de ecran. FreshBooks încorporează sfaturi în toată prima dată când îl utilizați și Zoho Books face accesibilă sfaturile pentru pagini printr-o pictogramă a becului din software. Zoho Books este un serviciu mai mic, dar are soluții excelente de cheltuieli care merită citite în recenzia noastră Zoho Books.

Furnizorii pe bază de cloud oferă sfaturi și tutoriale pentru a vă pune în funcțiune în cel mai scurt timp. Linkurile încorporate pentru a ajuta articolele și suportul pentru chat vă asigură că nici nu trebuie să faceți clic departe de intrarea dvs. pentru a vă răspunde la întrebări. Dacă utilizați un program tradițional, care nu este disponibil, pe computer, obținerea de ajutor va fi un proces mult mai puțin perfect.

Urmărirea performanței afacerilor

urmărirea performanțelor afacerii

Pentru ca un proprietar de afaceri mici să aibă succes, trebuie să rămână în topul creanțelor și creanțelor curente și să trăiască în viitor, planificând creșterea și venitul pentru acoperirea cheltuielilor într-o lună sau un an. Cu un software de contabilitate bazat pe cloud, puteți face ambele.

Conectați-vă la oricare dintre programele de top și veți găsi un tablou de bord cu o imagine de ansamblu asupra stării afacerii dvs. Creanțele scadente, venitul net sau facturile scadente vor fi prezentate în grafice sau diagrame de bare și vor picta o imagine clară a sănătății afacerii dvs..

Rapoartele financiare realizează tranzacții mai aprofundate, condensând și introducându-le în rapoarte care pot fi analizate pentru a ghida deciziile viitoare. Fie că este un raport al clienților care compară estimările la vânzări sau un raport de inventar al celor mai vândute articole, acestea cuantifică afacerea dvs. După ce înveți să le citești, vor deveni instrumente excelente de luare a deciziilor.

Totuși, profunzimea rapoartelor oferite variază semnificativ. Rapoartele personalizate din QuickBooks Online reflectă mai bine afacerea dvs. decât rapoartele standard care nu pot fi modificate. FreshBooks are doar nouă rapoarte standard, în timp ce Zoho Books are o mare varietate. Pentru mai multe informații, citiți articolul nostru FreshBooks vs. QuickBooks Online.

Programele de contabilitate bazate pe cloud fac mai mult decât să urmărească intrările și ieșirile de numerar. Îți preiau datele și generează instrumente pentru a urmări performanțele companiei și planifică viitorul tău.

scalabilitate

Multe companii de software tradiționale necesită ca întreprinderile să achiziționeze licențe suplimentare pentru utilizatori noi, ceea ce se ridică rapid.

Planurile de preț ale companiilor bazate pe cloud permit, de obicei, unui anumit număr de utilizatori să acceseze software-ul și să perceapă o taxă forfetară pentru utilizator pentru angajații suplimentari. De exemplu, FreshBooks acceptă până la 500 de utilizatori în topul său. Pe măsură ce echipa de contabilitate crește, va fi mult mai puțin costisitor să aduci noi utilizatori la bord.

O afacere în creștere are, de asemenea, mai multe nevoi contabile. Dacă ați început să vindeți pe linii de stat sau pe plan internațional, poate fi necesar să colectați și să depuneți impozitul pe vânzări în diferite jurisdicții sau să convertiți tranzacțiile între valute. Există programe de contabilitate care oferă ambele.

Dacă alegeți programul de contabilitate adecvat, acesta se va extinde cu dvs..

Ieftin

contabilitate în nor

Desigur în întreaga industrie, planul lunar de prețuri pe trei niveluri va crește și cu dvs. Cele mai scăzute niveluri de obicei deblocează accesul la câteva funcții, cum ar fi facturarea și cheltuielile, cu planuri lunare mai scumpe adăugând mai mulți utilizatori, inventar sau management de proiect.

Opțiuni, cum ar fi procesarea salarizării sau a comerciantului, pot fi adăugate pentru taxe suplimentare lunare sau per tranzacție. Există suficientă concurență pe piață pentru ca majoritatea produselor și serviciilor să aibă un preț similar.

Cu prețurile începând de la prețuri gratuite pentru Wave și crescând la 60-70 USD, programele de contabilitate bazate pe cloud sunt încă mai ieftine decât taxele de software și licențe. Pentru mai multe informații despre Wave, consultați recenzia noastră Wave.

Gânduri finale

Dacă sunteți o afacere mică și medie, există multe motive convingătoare pentru a lua în considerare cărțile în cloud. Cu varietatea și lățimea opțiunilor de pe piață, veți putea găsi software care să se potrivească nevoilor dvs..

Prețurile sunt rezonabile și cresc la creșterea dvs., iar siguranța și accesibilitatea datelor dvs. nu pot fi corelate de software-ul de contabilitate desktop..

Dacă utilizați un program software ambalat, de ce vă gândiți să treceți la cărțile dvs. în cloud? Dacă ați făcut trecerea, ce vedeți ca argumente pro și contra? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me