Cloud Hosting vs Hosting Shared vs Gazduire Dedicată VPS

În cel mai bun ghid al nostru de găzduire web, veți găsi o listă lungă de furnizori care au fiecare o gamă diferită de planuri. Unele gazde web, cum ar fi JustHost, își condensează linia pentru a o face accesibilă nou-veniților, în timp ce altele, cum ar fi WestHost, oferă servicii pe mai multe niveluri și puncte de preț (citiți recenzia noastră JustHost și recenzia WestHost).


Suntem aici pentru a ajuta la clarificarea diferenței dintre serviciile oferite de gazdele web oferind o imagine de ansamblu a tipurilor de găzduire. Pe lângă faptul că vă explicăm cum funcționează fiecare tip de găzduire, vom sugera furnizorilor care ne plac cel mai bine pentru fiecare tip de găzduire, precum și ce tip de site-uri web ar trebui să utilizeze ce tip de găzduire.

Ce sunt tipurile de gazduire?

ce este gazduirea web

Gazduirea web este un concept ușor de înțeles. Este procesul de stocare și servire a site-ului dvs. web oricărui vizitator care intră în domeniul dvs. Deși procesul din spatele găzduirii web este complex – citiți ghidul de înregistrări DNS pentru o privire scurtă – ideea de găzduire web este simplă.

Acestea fiind spuse, nu toate găzduirile web sunt egale. Deși conceptul de a stoca fișierele site-ului dvs. web pe un server și de a le servi utilizatorilor este același, modul în care site-ul dvs. web colectează resurse de calcul diferă în funcție de tipul dvs. de găzduire.

Gazdele web folosesc diferite metode de găzduire pentru a găzdui site-uri web cu nevoi diferite.

De exemplu, un portofoliu personal nu are nevoie de multă putere de calcul, deoarece există un conținut limitat și puțini vizitatori, deci nu are sens să cumpărați o găzduire costisită și dedicată. În mod alternativ, marile companii cu personal IT pot dori să configureze găzduirea într-un mod special, astfel încât resursele complete și personalizarea sunt preferate.

Acest ghid este menit să explice care sunt cele mai populare tipuri de găzduire, trecând peste ceea ce oferă fiecare și pentru cine este cel mai bine. Acest lucru a spus, dacă sunteți nou în lumea găzduirii web și copleșiți de numărul de opțiuni, nu ar trebui să vă preocupați prea mult de tipurile de găzduire. Căutarea planului de „găzduire web” sau „găzduire partajată” a unei gazde web este, de obicei, cel mai bun pariu pentru începători.

Tipuri de gazduire Prezentare generală

Acum că înțelegeți ce este un tip de găzduire, vom trece peste cele mai populare patru versiuni. Pe lângă explicarea modului în care funcționează fiecare tip de găzduire, vom oferi recomandări pentru cine ar trebui să utilizeze ce tip de găzduire.

Dacă doriți să săriți detaliile de mai jos, iată o prezentare rapidă a diferitelor tipuri de găzduire:

Gazduire partajata

 • Permite mai multor utilizatori să găzduiască site-uri web ieftin, profitând de economiile de scară.
 • Potrivit pentru întreprinderile mici, portofolii, site-uri web informaționale și site-uri personale.

Gazduire VPS

 • Oferă configurația și consecvența găzduirii dedicate, fără eticheta de preț, virtualizând un server privat pe un server comun.
 • Potrivit pentru întreprinderi de dimensiuni medii, dezvoltatori și puncte de presă de dimensiuni medii.

Gazduire dedicata

 • Oferă un server și toate resursele sale de calcul unui singur utilizator.
 • Potrivit pentru rețelele cu mai multe site-uri, întreprinderile mari, magazinele mari de e-commerce și mijloacele de comunicare mari.

Gazduire cloud

 • Combină aspecte ale hostingului partajat, VPS și dedicat, permițând site-ului dvs. web să extragă resurse din cloud, făcând astfel imposibil să ieșiți offline.
 • Potrivit pentru orice site web care are nevoie de trafic ridicat și costuri de operare reduse, în special de la mijloacele de comunicare și bloguri medii și mari.
 • Poate fi utilizat de către corporații mari sau rețele cu mai multe site-uri cu o configurație personalizată.

Gazduire comună

găzduire partajată

Gazduirea partajată este și ar trebui să fie alegerea implicită pentru majoritatea site-urilor web. Este tipul de bază de găzduire cu care ar trebui comparate toate celelalte tipuri, deoarece aproape toate gazdele web oferă o formă a acestuia. iPage, de exemplu, oferă aproape exclusiv găzduire partajată (citiți recenzia noastră pentru iPage).

În loc să permită fiecărui utilizator să aibă propriul său server, găzduirea partajată pune mai mulți utilizatori pe același server. Serverul are o cantitate finită de resurse, astfel încât acele site-uri web împărtășesc ceea ce există. Dacă găzduirea reprezintă locuințe, găzduirea comună ar locui într-un apartament.

La fel ca traiul partajat, există argumente pro și contra pentru găzduirea partajată. Cea mai importantă este că este ieftin. Prin gruparea utilizatorilor pe același server, gazda web poate economisi bani pe servere și vă poate trece aceste economii. Deși există o mulțime de gazde partajate scumpe – citiți de exemplu recenzia noastră pentru Arvixe – există și opțiuni ieftine, cum ar fi Namecheap (citiți recenzia noastră Namecheap).

Totul vine la un preț și, în cazul găzduirii partajate, sunt vecinii tăi. Fiecare site web trage din același grup de resurse, așa că dacă gazda web este lacomă și găzduiește prea multe site-uri web pe același server, site-ul dvs. web poate rămâne fără resurse pentru a-i acomoda pe utilizatorii săi (citiți recenzia noastră GreenGeeks pentru un exemplu în acest sens).

Din această cauză, găzduirea partajată ar trebui să fie luată în considerare pentru site-urile web cu un volum redus de trafic. Orice site web cu vârfuri bruște ale utilizatorilor, cum ar fi un site de știri, va lupta să țină pasul cu solicitările care curg, ceea ce va duce la erori de încărcare a paginii sau viteze mai mici..

Majoritatea gazdelor web oferă o formă de găzduire partajată, dar am considerat că Hostinger și Hosting24 sunt cele mai bune. Ei sunt unul în același lucru, care, din fericire, Hostinger nu încearcă să ascundă. Ambele oferă prețuri competitive și caracteristici excelente, dar, mai important, nu își suprasolicită serverele cu utilizatorii. Citiți recenzia noastră Hostinger și recenzia Hosting24 pentru a afla mai multe.

Gazduirea în comun se adresează unui public specific. Beneficiază de orice site web cu trafic redus sau care este online doar în scop informativ. Aceasta include site-uri web pentru afaceri mici, portofolii personale și pagini informaționale. Aceste site-uri web, în ​​general, atrag un pic de trafic, astfel încât utilizarea unei resurse de penurie nu ar trebui să fie o problemă.

Cine ar trebui să utilizeze găzduire partajată:

 • Treburi mărunte
 • Scriitori, artiști etc..
 • Site-uri personale
 • Pagini informative

Gazduire VPS

Gazduire VPS

Gazduirea VPS este un pas deasupra găzduirii partajate în ceea ce privește prețul și performanța. Ca și găzduirea partajată, mai multe site-uri web sunt stocate pe același server, dar în loc să partajezi în mod arbitrar resursele, primești un set dedicat ție.

Acest lucru se realizează prin configurarea serverelor virtuale pe serverul fizic (VPS înseamnă până la urmă un server privat virtual). În loc să permită resurselor să curgă și să curgă după cum este necesar, segmentele de gazdă web setează resursele către anumite site-uri web, permițându-le practic să aibă propriul mediu dedicat de găzduire.

De exemplu, dacă un server are opt nuclee de procesor, 16 GB RAM și 2 TB de stocare SSD, ar putea exista patru servere virtuale, fiecare cu două nuclee CPU, 4 GB RAM și 500 GB stocare SSD.

Deși poate să nu apară așa la început, diferența dintre VPS și găzduirea partajată este imensă. Cel mai evident dezavantaj este că obțineți resurse dedicate în loc să le împărtășiți cu alții. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. web poate găzdui traficul pentru cât mai multe resurse, indiferent de ce fac celelalte site-uri web de pe server.

Acestea fiind spuse, aspectul mai important este că vă puteți personaliza serverul. Deoarece gazda web oferă un mediu de găzduire dedicat, puteți efectua modificări serverului dvs. și modul în care este configurat, ceea ce, de cele mai multe ori, nu puteți face cu găzduirea partajată.

Din păcate, nu toate planurile VPS sunt la fel. Detaliile informative vor fi pe pagina produsului pentru gazda web de care sunteți interesat, așa că fiți atenți dacă doriți să achiziționați un plan VPS. Ați putea folosi doar A2 Hosting. După cum puteți citi în recenzia noastră de găzduire A2, este una dintre cele mai rapide gazde pe care le-am testat și vine cu un nivel ridicat de configurare, pentru a porni.

Motivul principal pentru care vă recomandăm Gazduirea A2 pentru găzduirea VPS este că veți avea de ales între Linux sau Windows pe serverul dvs., precum și planurile gestionate sau neadministrate. Vom vorbi despre aceasta din urmă într-o secțiune ulterioară, dar scurt este că A2 Gazduire oferă flexibilitate maximă pentru dezvoltatori.

DreamHost este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru găzduirea VPS. Planurile sale DreamPress, care folosesc un VPS pentru WordPress, sunt motivele pentru care a făcut cel mai bun site de găzduire web pentru ghidul WordPress. Există, de asemenea, planuri VPS non-WordPress care variază de la aplicații de bază până la întreprinderi, despre care puteți citi în recenzia DreamHost.

Gazduirea VPS este mai scumpă decât hostingul partajat, dar mai ieftină decât cea dedicată. Este un teren de mijloc care este perfect pentru întreprinderile la scară medie, magazinele de știri în creștere și blogurile de dimensiuni medii. Sunt de asemenea grozave pentru dezvoltatorii care trebuie să configureze serverele într-un mod anume.

Cine ar trebui să utilizeze VPS Hosting:

 • Întreprinderile mijlocii
 • Puncte de presă mici până la medii
 • Dezvoltatori

Gazduire dedicată

găzduire dedicată

Gazduirea dedicată este cel mai simplu tip de găzduire web, dar poate fi și cel mai scump. Spre deosebire de găzduirea partajată și VPS, hostingul dedicat îți oferă un server pentru tine. În loc să împărțiți resursele, puteți utiliza cât de mult sau cât de puțin doriți, ceea ce deschide o mulțime de posibilități.

În cel mai probabil caz, găzduirea dedicată va fi utilizată pentru site-urile mari sau rețelele cu mai multe site-uri care au nevoie de o mulțime de resurse. Acestea sunt, în general, puncte de presă mari, companii mari și site-uri web de comerț electronic.

Acestea fiind spuse, cum ar fi gazduirea VPS, găzduirea dedicată vine cu flexibilitatea. Unii furnizori vă permit nu numai să aveți un server pentru dvs., ci și să-l construiți de la început, în funcție de nevoile dvs. (citiți recenzia noastră SiteGround pentru un exemplu). În plus, găzduirea dedicată vă oferă de obicei acces complet la rădăcină la server.

Cu toate acestea, există o mulțime de variații în preț între serverele dedicate, deoarece specificațiile serverului dictează în mare măsură cât costă. De exemplu, WebHostingBuzz are servere de vărsare care sunt sub 50 de dolari pe lună, în timp ce LunarPages are servere care ajung cu mult peste 500 de dolari pe lună (citiți revizuirea WebHostingBuzz și revizuirea LunarPages).

În cazul în care achiziționați o găzduire dedicată va depinde în mare măsură de nevoile dvs., dar ne place 1&1 IONOS foarte mult. După cum puteți citi în numărul nostru 1&1 recenzie IONOS, oferă prețuri dedicate competitive și specificații impresionante, inclusiv tone de stocare NVMe și Railgun Cloudflare (despre care puteți afla despre ghidul nostru Cloudflare).

De asemenea, hostingul dedicat nu este doar pentru site-uri web individuale. Deși este excelent pentru mijloacele de comunicare mass-media și site-urile de comerț electronic, găzduirea dedicată este de asemenea excelentă pentru rețelele cu mai multe site-uri. De exemplu, o corporație mare poate achiziționa un pachet dedicat de găzduire pentru a găzdui site-uri web pentru toate mărcile sale, în loc de găzduire individuală pentru fiecare.

Cine ar trebui să utilizeze gazduire dedicată:

 • Prese mari de presă
 • Rețele cu mai multe site-uri
 • Puncte mari de comerț electronic
 • Marile corporații

Gazduire în cloud

găzduire în cloud

O linie poate fi trasată prin găzduire partajată, găzduire VPS și găzduire dedicată. Partajat este excelent pentru site-urile mici, VPS este perfect pentru site-urile în creștere și dedicat este necesar pentru site-urile mari. Gazduirea cloud aruncă o cheie în această linie, redefinind modul în care sunt găzduite site-urile web și prețul pe care va trebui să îl plătiți pentru servicii.

Gazduirea în cloud nu este o opțiune peste VPS, partajată sau dedicată. Mai degrabă, este o variantă a unuia dintre aceste tipuri de găzduire. Puteți avea un plan cloud care este și un VPS, un plan partajat sau dedicat, dar modul în care serverul poate accesa resursele se schimbă.

De fapt, cloud hosting este un pic din toate tipurile anterioare de găzduire. Funcționează prin găzduirea site-ului dvs. web într-un mediu virtualizat care extrage resurse dintr-un pool comun. Resursele respective pot fi adaptate la nevoile site-ului dvs. web. Partea „nor” vine din faptul că site-ul dvs. web poate atrage resurse din cloud, astfel că veți avea întotdeauna acces la ceea ce ați cumpărat.

Cu alte cuvinte, găzduirea partajată în acele economii de scară scade prețul prin faptul că mulți utilizatori trag din același grup. De asemenea, VPS găzduiește, întrucât se întâmplă într-un mediu virtualizat și găzduire dedicată, deoarece rezervorul de resurse este atât de mare încât vei avea întotdeauna acces la ceea ce ai nevoie.

Asta înseamnă că veți obține cele mai bune aspecte ale tuturor tipurilor anterioare de găzduire, precum și o siguranță sporită. Prin difuzarea site-ului dvs. web într-o rețea redundantă – ceea ce înseamnă că poate atrage resurse de oriunde – este mult mai puțin probabil, dacă nu imposibil, ca site-ul dvs. să fie scos offline de către un vârf masiv de trafic sau un atac distribuit de refuz de serviciu..

Multe gazde web, cum ar fi HostGator, au început să includă o formă de bază de găzduire în cloud în linia lor (citiți recenzia noastră HostGator). Acestea fiind spuse, hostingul cloud este suficient de puternic încât există gazde dedicate acestuia, inclusiv MDDHosting, Kinsta și Pagely (citiți recenzia noastră MDDHosting, recenzia Kinsta și revizuirea Pagely).

Orice site web poate beneficia de găzduire cloud, dar este deosebit de util pentru site-urile web care trebuie să aibă un trafic ridicat și costuri de operare scăzute, cum ar fi bloguri mari sau media. Nu este la fel de util pentru aplicațiile corporative, cu excepția cazului în care furnizorul este dispus să configureze cloud-ul pentru a se potrivi unor nevoi specifice, pe care unele gazde web, precum Pagely, le vor face.

Cine ar trebui să utilizeze cloud hosting:

 • Bloguri mari
 • Prese mari de presă
 • Oricine are nevoie de acces constant și redundant la resurse

Alegerea celui mai bun tip de gazduire

alegerea furnizorului de hosting

Tipul de găzduire pe care îl alegeți se referă la scopul site-ului dvs. web. După cum am prezentat în acest ghid, există argumente pro și contra pentru fiecare tip de găzduire, astfel încât nu există niciun răspuns unic pentru care este cel mai potrivit pentru dvs. Sub o listă de verificare rapidă, pentru versiunea completă, consultați ghidul nostru despre cum să alegeți un furnizor de găzduire web.

De obicei, doriți să începeți cu traficul. Întrebați-vă de câți utilizatori simultani va trebui să vă găzduiți, cât de des va trebui să faceți acest lucru și de câte resurse va avea nevoie de fiecare utilizator. De exemplu, dacă site-ul dvs. web este compus din imagini comprimate și text, nu veți avea nevoie de tot atâtea resurse ca un site web care are același număr de utilizatori în timp ce încercați să transmiteți un videoclip 4K.

După ce ați stabilit nevoile de trafic, luați în considerare caracteristicile specifice de care poate avea nevoie site-ul dvs. web. Poate doriți să schimbați software-ul serverului pentru găzduirea anumitor tipuri de fișiere sau aveți nevoie de un mod special de a servi conținut utilizatorilor. Dacă utilizați conținut utilizând WordPress sau o platformă similară, puteți ignora acest pas.

În cele din urmă, luați în considerare dacă aveți nevoie chiar și pentru a cumpăra găzduire. În multe cazuri, există mici avantaje pentru a cumpăra găzduire și a-ți construi site-ul de la zero față de utilizarea unui constructor de site-uri web dacă creezi un site web mic. Portofoliile personale, întreprinderile mici și chiar magazinele mici de comerț electronic pot fi obținute numai bine cu un constructor de site-uri web.

Nu vom intra în toate diferențele aici – citiți cel mai bun ghid pentru constructorii de site-uri web pentru asta, dar constructorii de site-uri permit întreprinderilor mici să lanseze rapid și cu ușurință site-uri web pentru bani puțini și cu puțină experiență. Încă mai găzduiești site-ul tău web când cumperi un constructor de site-uri, dar poți ocoli alegerea dintre diferite tipuri de găzduire.

În ceea ce privește constructorii de site-uri web, există o mulțime de opțiuni, dar Wix ocupă în mod constant primul. După cum puteți vedea în review-ul nostru Wix, acesta combină puterea și ușurința de utilizare într-un mod pe care nu îl face niciun alt constructor de site-uri.

Gestionat vs. Gazduire neadministrată

Dacă ați dat cu capul în jurul site-urilor web de găzduire web, probabil ați văzut termenul „gestionat”. Gazduirea poate fi gestionată, semi-administrată sau gestionată integral, iar înțelegerea diferenței poate fi un factor major în ce plan alegeți.

Acestea fiind spuse, nu este un factor atât de mare ca tipul de găzduire pe care îl obțineți. Multe planuri partajate, de exemplu, sunt semi-gestionate, deși gazda web nu poate spune în mod explicit acest lucru. În cele mai multe cazuri, trebuie să acordați atenție acestui aspect numai dacă vorbiți despre planuri sau VPS specifice WordPress sau hosting dedicat.

Gazduirea administrată este locul unde gazda web se ocupă de multe dintre aspectele tehnice ale serviciului. De exemplu, dacă aveți un plan WordPress gestionat de la, să spunem, InMotion Gazduire, acesta se va ocupa cu actualizarea software-ului, instalarea WordPress pentru dvs. și asigurarea că temele și pluginurile dvs. sunt la zi (citiți recenzia noastră de Hosting InMotion).

Gazdele neadministrate sunt opuse. Gazda web este funcțională, permițându-vă să faceți din nou și să ajustați până la conținutul inimii. În cele mai multe cazuri, veți găsi găzduire neadministrată pentru VPS și servere dedicate la un preț mai mic. Aceasta permite dezvoltatorilor să adapteze serverul pentru nevoile lor, ceea ce reduce reducerea forței de muncă de care are nevoie gazda web.

Dacă ideea de gospodărire administrată sau administrată nu este copleșitoare pentru dvs., nu vă faceți griji. În aproape toate cazurile, este oferit un serviciu de găzduire semi-administrat sau gestionat și cu asta ar trebui să mergi. Cei care doresc găzduire neadministrată, de obicei, știu că o doresc.

Gânduri finale

Se întâmplă multe în lumea găzduirii web și, adesea, confuzia începe înainte de a accesa chiar pagina de checkout. Speranța noastră este că ghidul a ajutat la definirea care sunt diferențele dintre tipurile de găzduire și ce tip de găzduire este cel mai potrivit pentru dvs..

Ce tip de găzduire utilizați pentru site-ul dvs.? De ce ai ales-o? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me