Cele mai bune alternative Trello din 2020: când Kanban nu poate

Trello este un instrument excelent, care se situează pe linia dintre proiectul și managementul sarcinilor. Vă permite să creați și să atribuiți rapid sarcini, făcând proiectele mult mai ușor de gestionat. Cu toate acestea, nu este perfect, așa că vom analiza ce are de oferit concurența, deoarece considerăm cele mai bune alternative Trello.


Software-ul de gestionare a sarcinilor și a proiectelor au multe în comun. Dacă doriți să aflați mai multe despre diferențe, citiți articolul nostru despre managementul sarcinilor și despre managementul proiectului, unde discutăm mai detaliat lucrurile.

Vom analiza instrumente similare cu Trello, împreună cu unele care sunt mai simple și altele care sunt mai avansate. Acest lucru vă va oferi mai multe opțiuni, permițându-vă să alegeți una care să aibă caracteristicile care vă plac.

Dacă utilizați Trello doar pentru a crea note și memento-uri, aruncați o privire la cele mai bune aplicații de luare a notelor pentru instrumente dedicate pentru a face acest lucru.

Cele mai bune alternative Trello din 2020

Ce face Trello pentru tine

Trello este o aplicație bazată pe kanban care vă permite să creați sarcini și să le așezați în coloane. Apoi mutați sarcinile între coloane de la stânga la dreapta pe măsură ce faceți lucrurile.

Acesta vă oferă o mulțime de moduri de a-l personaliza. Puteți schimba fundalurile și obține o funcționalitate suplimentară prin intermediul sistemului de „power-up”. Există o mulțime de power-ups, dar Butler este demn de menționat special. Vă permite să creați butoane care efectuează automat joburi pentru dvs..

Trello-Butler

Butler este un instrument excelent pentru a face sarcini repetitive și vă poate economisi o tonă de timp dacă îl utilizați corect. Citiți recenzia noastră Trello pentru a afla mai multe despre software. 

Dacă nu sunteți familiarizat cu abordarea kanban, modul nostru de utilizare a unui ghid de bord kanban depășește elementele de bază. Dacă aveți probleme cu Trello, consultați ghidul nostru pentru începători Trello.

Cu toate acestea, dacă nu vă este bine, există o mulțime de alternative.

Ce pot îmbunătăți alte instrumente?

Dacă doriți o placă kanban eficientă, simplă, nu vă puteți descurca mult mai bine decât Trello, dar este posibil să vă doriți de la acesta, pe care nu le oferă. 

De asemenea, funcțiile avansate ale lui Trello vin la un nivel premium. Extensiile sale necesită să vă înscrieți la un plan plătit dacă utilizați mai mult de unul pe bord. Cu toate acestea, planul său gratuit este unul dintre cele mai bune. Să vedem ce să luăm în considerare dacă vă place, dar doriți ceva diferit.

În forma sa de bază veți primi doar o vizualizare kanban, așa că va trebui să căutați în altă parte dacă doriți mai mult decât atât. Dacă doriți funcții avansate, cum ar fi gestionarea dependenței, există și alegeri mai bune. Citiți cum să utilizați un articol din diagrama Gantt pentru mai multe despre cum să utilizați dependențele.

Trello este simplu și mai ușor de utilizat, dar cu mai multe coloane, este mai complex decât majoritatea aplicațiilor de gestionare a sarcinilor. Dacă doriți ceva cu adevărat simplu, unul dintre acestea vă poate potrivi mai bine. Următoarele instrumente oferă lucruri pe care Trello nu le are.

Cea mai bună alternativă Trello: Asana

Asana este unul dintre instrumentele noastre preferate de management de proiect și face ca lucrurile să devină distractive. Designul său este atractiv și folosește bine animația, cu creaturi colorate care apar ocazional pentru a amora lucrurile. Acest lucru se întâmplă în general atunci când bifați sarcinile și arată cât de eficiente pot fi caracteristicile cosmetice la conducerea implicării utilizatorilor cu o platformă.

În afară de a fi distractiv de folosit, Asana oferă și acolo unde contează. Are mai multe vizualizări decât Trello, permițându-vă să evaluați mai eficient starea proiectului. 

ASANA-celebrare

Trello are vizualizări suplimentare disponibile ca extensii, dar va trebui să le configurați. Nici nu are sărbătorile. Am comparat platformele direct în Trello vs. Asana.

Asana are multe integrări și poate fi folosită cu serviciul Zapier pentru a partaja date cu alte platforme. Poate partaja și datele cu Trello, așa că, dacă doriți să mutați proiectele existente de la unul la altul, puteți.

Asana are o selecție puternică de caracteristici de securitate. Utilizează criptarea TLS v1.1 și respectă UE-SUA. cadrul de protecție a vieții private și Regulamentul general privind protecția datelor.

Asana Cost

Ca și Trello, Asana are un plan gratuit, dar multe dintre cele mai bune funcții ale sale necesită un abonament. Includem Trello și Asana în lista noastră cu cele mai bune software gratuit de gestionare a proiectelor. Planurile plătite de Asana încep de la 9,99 USD pe utilizator pe lună, ceea ce reprezintă o valoare bună.

Pe lângă versiunea sa de browser, are aplicații pentru Android și iOS.

Asana este aproape la fel de ușor de utilizat ca Trello, dar dacă rămâi blocat, există o selecție de tutoriale, pagini de ajutor și un formular de contact dacă ai nevoie de asistență directă.

Asana este o alegere bună pentru utilizatorii care doresc un control mai strict asupra proiectelor lor, cu mai multe modalități de a lucra cu sarcini, păstrând lucrurile simple. Obțineți detaliile în review-ul nostru Asana. Ghidul nostru pentru începători Asana explică mai multe despre utilizarea lui.

monday.com

Dacă considerați că abordarea lui Trello la sarcinile este prea restrictivă, atunci monday.com vă permite să preluați controlul asupra a ceea ce conține fiecare articol. Puteți adăuga tot felul de câmpuri. Articolele din monday.com pot avea la fel de multe sau cât de puține detalii doriți, făcându-le extrem de personalizabile.

de luni până bord
monday.com are o vedere kanban frumoasă pentru a vă gestiona proiectele.

Acest lucru îl face să sune complicat, dar monday.com este o bucurie de utilizat și interfața sa face o treabă excelentă de a vă ghida în jurul software-ului. Articolul nostru monday.com vs. Trello discută modul în care se compară direct.

Setarea monday.com este cea mai grea parte a utilizării, dar are o mulțime de șabloane, așa că nu trebuie să faci totul singur. De asemenea, face o treabă mai bună decât majoritatea programelor de ghidare către șablonul corect. Acest lucru poate fi lovit și dor în altă parte.

Deși setarea acestuia necesită muncă, menține relațiile între sarcini simple. Nu există subtasco-uri sau dependențe. Aceasta este o alegere deliberată pentru proiectare, menită să mențină lucrurile viabile, dar dacă aveți nevoie de aceste funcții, căutați un alt serviciu.

Vă protejează împotriva infracțiunilor informatice, cu TLS v1.2 și criptarea AES 256 biți folosită pentru a vă proteja datele. Există o mulțime de caracteristici bune de securitate, cum ar fi autentificarea în doi factori, înregistrări restricționate în domeniu și jurnalele de audit, care vă permit să urmăriți lucrurile.

monday.com Cost

Din păcate, monday.com nu oferă un plan gratuit, dar nivelul său de intrare este de doar 25 USD pentru cinci utilizatori în fiecare lună, ceea ce este o valoare excelentă. Există, de asemenea, o probă gratuită de 14 zile, fără a fi necesară cardul, astfel încât să o poți verifica degeaba.

Suntem mari fani ai monday.com și am făcut-o în topul listei noastre cu cele mai bune software de management de proiect. Dacă doriți să mergeți mai departe de Trello și să vă personalizați datele fără a părăsi zona de confort, monday.com este o alegere excelentă.

Puteți afla elementele de bază ale monday.com în ghidul nostru pentru începători monday.com și să citiți mai multe despre ceea ce ne-am gândit despre asta în recenzia noastră monday.com.

TickTick

Dacă vă place partea de gestionare a sarcinilor din Trello, dar nu aveți nevoie de mai multe coloane dintr-o placă kanban, aruncați o privire la software-ul de gestionare a sarcinilor. Instrumentele de gestionare a sarcinilor vă oferă o listă de bază a sarcinilor care pot fi sortate în liste și bifate pe măsură ce le faceți. Toate au câteva caracteristici suplimentare, dar funcționalitățile lor de bază sunt similare.

tick-tick-settings

TickTick are mai multe liste de sarcini, pe care le puteți numi și clasifica. De asemenea, are un calendar și un jurnal de activitate. Se integrează cu alte platforme, cum ar fi Microsoft Outlook și Google Calendar. Puteți importa date și de la alte instrumente, precum Wunderlist și Todoist.

Extrasul TickTick include un sistem de realizare care vă permite să vă nivelați pe măsură ce îndepliniți sarcinile. Nu există prea multe lucruri, dar un mod de a urmări progresul dvs. poate fi distractiv.

În versiunea sa gratuită, veți obține o listă de sarcini de bază, care funcționează bine și care este excelent dacă aveți tot ce aveți nevoie. Dacă doriți alte câteva funcții, cum ar fi opiniile TickTick, va trebui să vă înscrieți la serviciul său premium. Totuși, la 2,33 USD pe lună, nu va intepa prea mult portofelul.

TickTick utilizează Amazon Web Services și vă păstrează datele în siguranță, criptându-le în repaus. Citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre asta.

Suport TickTick

TickTick are asistență și ajutor bun, dar pagina de ajutor este greu de găsit, deoarece linkurile din aplicație merg pe forumul său, ceea ce nu este la fel de bun. Puteți contacta asistența directă prin e-mail. Ne-a răspuns în doar o zi în care am făcut-o.

TickTick rulează pe multe dispozitive, cu versiuni desktop pe Windows și macOS, aplicații pentru Android și iOS, extensii de browser și o versiune pentru Apple Watch.

Puteți utiliza TickTick ca manager de sarcină de bază și să vă îmbinați în funcțiile sale avansate atunci când vi se potrivește. Ca și Trello, este bine pentru cei care apreciază simplitatea, dar poate face mai mult atunci când ai nevoie. Citiți mai multe despre asta în recenzia TickTick.

Todoist

Todoist este un alt instrument care menține lucrurile simple. Ca o aplicație pură a listelor de sarcini, este mai concentrată decât TickTick, deci este perfectă pentru cei care doresc doar elementele de bază, fără a face compromisuri asupra calității. De asemenea, are funcții suplimentare, dar totuși se bazează pe crearea de sarcini și marcarea acestora în timp ce le faci.

Todoist-de bun venit

Puteți invita coechipieri la Todoist și le puteți atribui lucrurilor, astfel încât să-l puteți utiliza pentru proiecte partajate, pe lângă propriile locuri de muncă. De asemenea, are un sistem de karma care vă permite să obțineți puncte pentru lovirea obiectivelor zilnice.

Există mai multe șabloane, sortate în categorii, care vă pot oferi un început de pornire la configurare. De asemenea, are o selecție de scheme de culori.

Puteți încărca fișiere și atașamente de până la 100 MB. Aruncați o privire la cel mai bun articol de stocare în cloud dacă aveți nevoie pentru a partaja fișiere mai mari.

Todoist utilizează AWS pentru a găzdui datele dvs., care sunt criptate în tranzit și în repaus. De asemenea, vă respectă confidențialitatea, deoarece respectă GDPR. Citiți ghidul nostru de confidențialitate online pentru a afla ce puteți face pentru a vă păstra datele din mâinile greșite.

Suport Todoist

Todoist are un ghid de utilizare util și se deschide cu un proiect inițial care vă arată cum să îl utilizați. În cazul în care este puțin probabil să vă blocați, există o întrebare frecventă și o mulțime de articole de ajutor. De asemenea, puteți contacta direct prin formularul său de contact. Ne-a răspuns în mai puțin de o oră când am încercat-o.

Este rapid, dar nu la fel de rapid ca Taskworld, care ne-a răspuns în doar 19 minute.

Todoist este o altă alternativă simplă la Trello, care vă permite să vă concentrați și mai mult asupra elementelor de bază pentru atribuirea și finalizarea sarcinilor. Este bine pentru a lucra cu alții, iar sistemul său de karma este o modalitate excelentă de a te supune pentru a face mai mult. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră de Todoist.

LeanKit

Ne întoarcem în cealaltă direcție spre LeanKit. Ca și Trello, LeanKit este un instrument bazat pe kanban, dar oferă mai multă complexitate, permițând managerilor să vizualizeze proiectul la diferite niveluri. Este bine să compartimentăm munca și să permit oamenilor să se concentreze asupra a ceea ce este relevant pentru ei.

leankit-Kanban

LeanKit vă oferă o vizualizare kanban care este similară cu cea a lui Trello, dar o împarte în secțiuni pentru diferite echipe. Poate părea dezordonat, dar după ce îți dai seama ce se întâmplă, este ușor să te concentrezi asupra a ceea ce este relevant pentru tine sau, dacă ești șeful, imaginea de ansamblu.

Pe lângă faptul că vă concentrați pe munca dvs., puteți vedea ce fac toți ceilalți, ceea ce vă poate ajuta pe toți să înțeleagă rolurile celuilalt și în care se încadrează în proiect..

LeanKit include subtascii și managementul dependenței. Puteți crea relații părinte-copil între cărți, arătând ce trebuie făcut înainte de a putea finaliza o anumită sarcină. Acesta este un mod bun de a preveni întârzierea activității tale.

Șabloane LeanKit

LeanKit are șabloane care vă ajută să începeți, ceea ce este util, deoarece este mai greu de configurat decât celelalte instrumente din această listă. De asemenea, are un proiect introductiv excelent, pe care ar trebui să-l verificați cu atenție, deoarece finalizarea acțiunilor de pe cărțile sale funcționează ca un tutorial și vă va ajuta să obțineți blocajul lucrurilor.

În plus față de introducerea sa puternică, LeanKit face bine și sprijinul. Există o carte electronică gratuită care vă va ajuta să aflați despre platformă. Este ușor ratată, dar merită căutată. Există o întrebare frecventă și există o mulțime de modalități de a intra în contact cu serviciul. Site-ul său web nu este prezentat deosebit de bine și am găsit câteva dactilografii, dar există multe materiale acolo pentru a vă ajuta.

Este o geantă mixtă pentru securitate. Administratorii au setări utile de securitate cu care să se joace, dar nu criptează fișierele atașate încărcate, pe care unii le pot găsi în legătură cu. 

LeanKit începe de la 19 dolari pe utilizator pe lună, deci nu este ieftin, dar face o treabă bună de a împinge bordul kanban la limitele sale și de a-l face potrivit pentru proiecte mari și complexe. L-am inclus în listele noastre cu cele mai bune software de management de proiect pentru companiile de construcții și cel mai bun software de management de proiect pentru întreprinderile mici.

LeanKit este unul dintre cele mai complexe instrumente aici, dar oferă o mulțime de caracteristici celor serioși cu privire la planificarea proiectului. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră LeanKit.

Mentiuni onorabile

Am enumerat alternativele noastre preferate, dar există alte câteva instrumente demne de analizat. Este posibil să nu fie o potrivire perfectă pentru utilizatorii Trello, dar toți au ceva de oferit.

Wrike

Dacă doriți să scăpați din modul ușor și să vă aruncați cu capul în afacerea cu nasul dur al managementului de proiect, Wrike este instrumentul pentru dumneavoastră. Este plin de funcții care vă ajută să vă gestionați proiectele și include gestionarea dependenței care vă permite să detectați blocajele înainte de a se produce.

wrike-dependențe

Wrike are securitate și asistență de cea mai bună calitate. De asemenea, se integrează cu multe platforme. De asemenea, nu este greu de folosit, dar există o curbă de învățare.

În ciuda faptului că este un instrument avansat, Wrike are un plan gratuit, dar te limitează la cinci utilizatori. Dincolo de asta, planurile sale plătite încep de la 9,80 USD pe utilizator pe lună, deci este o valoare excelentă.

Citiți recenzia noastră pentru Wrike pentru mai multe detalii. Comparația noastră Wrike vs. Trello arată modul în care se formează unul față de celălalt.

Airtable

Dacă funcția de automatizare „majordom” a lui Trello vă atrage, „blocurile” Airtable pot fi de asemenea de interes. Acestea vă permit să faceți automat tot felul de lucruri, cum ar fi procesarea imaginilor sau traducerea.

Vizualizarea sa kanban îi va permite utilizatorilor Trello să rămână în zona lor de confort, dar vederea implicită este mai aproape de o foaie de calcul. Există, de asemenea, un calendar care vă va ajuta să planificați lucrurile.

airtable-calendar

Universul Airtable vă permite să vedeți ce au făcut alți utilizatori cu instrumentul și este similar în ceea ce privește pagina de inspirații a lui Trello. Dacă ești blocat pentru idei, este un loc minunat pentru a arăta.

Airtable vă oferă mult sprijin, cu multe articole și o comunitate activă. De asemenea, este una dintre cele mai sigure platforme, cu criptarea de 256 biți folosită pentru datele în tranzit și în repaus, împreună cu mai multe certificări și autentificare cu doi factori.

Airtable are un plan gratuit, iar versiunile sale plătite încep de la 12 USD pe lună. Dacă vă atrage, citiți mai multe despre aceasta în recenzia noastră Airtable.

Tabăra de bază

Ca și Trello, Basecamp adoptă o abordare prietenoasă. Designul său este atrăgător și este ușor de utilizat.

Este orientat către echipe și are caracteristici excelente de comunicare, cum ar fi „focurile de tabără” și tabloul de mesaje. Este ușor să creați sarcini și să le atribuiți coechipierilor și puteți partaja fișiere unul cu celălalt.

Basecamp-foc de tabara

Este o poziție dificilă în privința vieții private, cu criptare de 256 biți și respectă UE-SUA. scut de confidențialitate. Modul nostru de a vă proteja ghidul de confidențialitate merită citit dacă sunteți îngrijorat de cine se uită la datele dvs..

Pe lângă faptul că avem tutoriale și pagini de ajutor bune, asistența Basecamp este excelentă, răspunzându-ne în trei minute impresionante.

Basecamp percepe o taxă lunară forfetară de 99 USD, indiferent de numărul de utilizatori. Dacă echipa dvs. este numeroasă, acest lucru vă poate economisi o avere pentru platformele care se percep în fiecare utilizator. Basecamp este gratuit pentru educatori și studenți și oferă reduceri pentru non-profit. Citiți mai multe în recenzia noastră Basecamp.

Gânduri finale

Trello este un instrument excelent, dar există multe alternative la acesta. Există opțiuni mai simple între software-ul de gestionare a sarcinilor și alegeri mai sofisticate.

Dacă doriți doar ceva de bază, TickTick și Todoist sunt alegeri grozave. Asana este o aplicație similară, amuzantă de gestionare a proiectelor, care este mai puțin centrată pe kanban, în timp ce monday.com și LeanKit oferă mai multă complexitate fără a fi prea dificil de utilizat.

Dacă ați încercat oricare dintre aceste instrumente sau aveți alte persoane care să vă recomande, vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me