Cele mai bune 9 sfaturi pentru anunțurile Google din 2020

Google procesează 3,8 miliarde de căutări în fiecare zi. Cu o audiență atât de mare, este firesc ca Google Ads, platforma de publicitate Google, să devină unul dintre instrumentele standard în rândul marketerilor de azi. Cu acest articol, dorim să vă oferim nouă sfaturi practice pentru a scoate mai mult din campaniile dvs. Google Ads și a obține cele mai bune rezultate cu eforturile dvs. de marketing..


Din păcate, nu ești singurul care a reușit. Multe persoane le place să acceseze grupurile mari de date și algoritmi ai gigantului de internet din California. Nu degeaba Google Ads este linia de afaceri cu care câștigă cei mai mulți bani. 85 la sută din veniturile Google provin din reclame Google.

Întrucât Google Ads este mai competitiv ca niciodată, Cloudwards a scris acest ghid practic despre cele mai bune sfaturi pentru anunțuri Google pentru dvs. Dacă sunteți nou la Google Ads, continuați să citiți pentru că vă vom arăta cele mai bune sfaturi pentru anunțuri Google.

Sfat 1: Respectați scorul de calitate

Așa cum am explicat în articolul nostru despre cum să îți promovezi afacerea cu Google Ads, Google folosește așa-numitul punctaj de calitate pentru a determina calitatea anunțului tău. Nu numai că reclama joacă un rol, ci și pagina de destinație și cuvintele cheie pe care pariați. Scorul de calitate este relevant, deoarece, lângă suma licitată, decide dacă anunțul dvs. va fi afișat.

Acesta este motivul pentru care reclama nu este tocmai importantă, ci și factori precum relevanța acesteia și, mai ales, beneficiul pentru client. În plus, ar trebui să vă gândiți la pagina dvs. de destinație. În mod ideal, ar fi proiectat pentru a fi mobil, cu experiență bună pentru utilizatori și cu ținta de conversie dorită plasată astfel încât rata de conversie să fie ridicată. Karooya are un instrument gratuit care te va ajuta să analizezi scorul de calitate.

Nu vă optimizați doar anunțurile, ci gândiți-vă și la cât de potrivită este pagina dvs. de destinație. Dacă aveți întrebări despre cum puteți crea pagini de destinație grozave, consultați articolul nostru Instapage.

Sfat 2: Utilizați geotargeting

Anunțurile Google vă permite să ajustați sumele licitate la anumite locații. Ar trebui să utilizați funcția pentru a vă optimiza sumele licitate și pentru a economisi costurile.

Până la urmă, obiectivul dvs. ar trebui să fie o rată de clic și o conversie ridicate pe anunțurile dvs. Pe de o parte, vă va îmbunătăți scorul de calitate și Google va ști că sunteți relevant. Pe de altă parte, ajustarea sumelor licitate pentru anumite locații vă va economisi bani.

Iată o scurtă explicație despre rata de clic și rata de conversie în cazul în care acești termeni sunt greci pentru dvs..

Rata de clic este o valoare care determină câți oameni fac clic (ca procent) pe anunțurile dvs. Este proporțional cu numărul total de persoane care v-au văzut anunțul.

Rata de conversie definește raportul dintre persoanele care îți ating obiectivul de conversie. Un obiectiv de conversie poate fi abonamentul la newsletter, intrarea în calendar, crearea profilului sau achiziția unui produs sau serviciu. În cele din urmă, problema este dacă persoana de pe site-ul dvs. web efectuează conversia sau tranzacția pe care doriți.

Dacă doriți să vă reduceți rata de conversie, consultați articolul nostru despre optimizarea ratei de conversie.

După cum știți, plătiți pentru clicuri pe Google, indiferent dacă sunt relevante. În schimb, dacă îmbunătățiți rata de clic și rata de conversie, numai persoanele relevante vor face clic pe anunțurile dvs. și astfel veți economisi bani.

Evitați astfel de clicuri inutile folosind geotargeting. Cu geotargeting, puteți personaliza sumele licitate pentru anumite zone geografice și le puteți mări relevanța.

De exemplu, dacă vindeți mașini de gheață, este logic să reduceți sumele licitate în Canada și Alaska, deoarece este probabil ca persoanele din acele zone să nu aibă nevoie de produsul dvs. la fel ca oamenii din Florida sau California..

Întotdeauna concentrați-vă sumele licitate pe nevoile clientului dvs. pentru a obține cele mai bune rezultate.

Sfat 3: Obțineți ajutor profesional

O altă strategie poate fi să obții ajutor de la oameni care sunt familiarizați cu anunțurile Google și care lucrează în domeniu mai mult decât tine. Adzooma, de exemplu, oferă o soluție de servicii administrată, precum și o soluție software, Adzooma Pro, cu ajutorul căreia puteți optimiza campaniile dvs. Google Ads.

Sfat 4: Aveți grijă de cuvintele cheie negative

Anunțurile Google vă permite să adăugați cuvinte cheie negative la grupurile de anunțuri, pe lângă cele normale. Cu ajutorul cuvintelor cheie negative, puteți exclude subiecte și puteți spune Google despre ce nu este anunțul dvs. Efectul folosirii lor este adesea subestimat. Sunt o metodă puternică pentru a descompune grupul țintă și a elimina costurile inutile.

Cuvintele cheie negative economisesc bani în două moduri: reducerea numărului de cuvinte cheie inutile și clicuri inutile și creșterea scorului de calitate al reclamei făcând-o mai relevantă. Asta înseamnă că puteți reduce oferta și să plătiți mai puțin pe clic pe medie cu aceleași rezultate sau, mai bine, rezultate.

Pentru a adăuga cuvinte cheie negative la grupurile dvs. de anunțuri, tastați cuvintele cheie pe care doriți să le excludeți și scrieți un minus în fața lor. Vă veți asigura că anunțurile dvs. cu cuvintele cheie nu vor fi scoase la licitație.

Am exclus Wikipedia ca cuvânt cheie, deoarece are sens să nu facem publicitate pentru persoanele care caută articole Wikipedia. Amintiți-vă, persoanele care caută pe internet anumite lucruri au întotdeauna o anumită intenție de căutare. Aceasta ar trebui să vă orientați către anunțurile dvs..

Sfat 5: Lucrați cu extensii

Extensiile sunt, după cum spune și numele, extensii pentru anunțurile dvs. Adesea subestimate, extensiile pot face diferența. Persoanele care văd anunțurile vor decide în fracțiune de secundă dacă vor face clic pe ele. Dacă trebuie să efectueze mai mult de două sau trei clicuri pentru a obține ceea ce caută, este probabil să dea startul.

Acolo intră în joc extensiile. Vă extind publicitatea cu funcții utile pentru a obține conversii și rate de clic mai bune. Oamenii sunt mai dispuși să te sune sau să facă o întâlnire cu tine dacă pot face acest lucru cu un singur clic.

Cel mai bun lucru este că extensiile Google Ads nu vin fără costuri suplimentare. Acestea sunt gratuite.

Anunțurile Google vă oferă următoarele tipuri de extensii pentru reclame, în funcție de obiectivul campaniei dvs. publicitare:

 • Extensia locației: această extensie este bună dacă efectuați optimizarea locală a motorului de căutare sau faceți în general rezultatele căutării locale. Este potrivit pentru magazinele din cărămidă și mortar.
 • Extensie de apelare: cu această extensie, adăugați un alt apel la acțiune la anunțul dvs. Vă permite să obțineți conversii mai mari și ratele de clic în general.
 • Extensie de apel: adaugă numărul tău de telefon la anunț, pentru ca oamenii să te poată suna. Dacă anunțurile dvs. sunt afișate pe dispozitive mobile, va exista o pictogramă de telefon pe care oamenii o pot utiliza pentru a vă suna.
 • Extensie de mesaje: extinde reclama cu o funcție de mesagerie, astfel încât oamenii să vă poată scrie mesaje direct de la Google.
 • Extensia Sitelink: cu extensia Sitelink poți direcționa vizitatorii către anumite pagini ale site-ului tău.
 • Extensie de preț: afișează prețul dvs. pentru servicii sau produse selectate în anunțul Google.

Nu ne-am ocupat decât de cele mai importante extensii. Mai sunt. Dacă sunteți în căutarea unei imagini generale despre extensii, aruncați o privire aici.

Să se spună, totuși, că extensiile nu sunt întotdeauna afișate cu anunțul. Dacă doriți să știți când Google Ads activează și dezactivează extensiile, aruncați o privire la documentația oficială Google.

Sfat 6: Creșterea traficului plătit și organic

În lumea marketingului online, se face o distincție fundamentală între traficul organic și traficul plătit. Google Ads este cel din urmă. Cu traficul plătit, puteți începe mai repede și puteți ajunge la mai multe persoane în mai puțin timp. Acestea fiind spuse, te costă mai mulți bani.

Când începeți cu Google Ads, este important să vă gândiți și la creșterea pe termen lung. Utilizați traficul generat astfel încât să lucrați la comunitatea dvs. de la început. Încercați să obțineți cât mai multe adrese de e-mail, nume și informații generale despre comunitatea dvs..  

În acest fel, nu puteți doar să vă consolidați comunitatea, ci și să o retargetați și să o extindeți cu reclame Facebook și alte platforme.

Sfat 7: Enervează-ți concurența

Dacă oamenii caută numele mărcilor concurenților dvs., puteți să licitați pur și simplu pentru acele cuvinte cheie pentru a apărea în rezultatele căutării.

Vă vom arăta cum arată acest lucru, folosind Shopify ca exemplu. Shopify, ca soluție de comerț electronic, concurează cu WooCommerce, BigCommerce și Magento. Când vom căuta BigCommerce pe Google, vom vedea următoarea publicitate:

Iată ce obținem cu WooCommerce:

Shopify a reușit să-și scoată brandul atunci când oamenii își caută concurenții. Ar putea fi o tehnică controversată, dar funcționează.

Dacă sunteți interesat de Shopify, vă recomandăm ghidul pentru începători pentru Shopify. Dacă ați utilizat această tehnologie și doriți mai multe sfaturi aprofundate, consultați ghidul nostru avansat pentru Shopify.

Sfat 8: Test, Test, Test

Oricât de multe cunoștințe de expert crezi că ai, nimic nu funcționează în marketingul online fără testare. Marketeri cu experiență testează tot ce poate fi testat. În așa-numitele teste A / B, cele mai sălbatice combinații sunt încercate să găsească ce atrage grupul țintă și ce nu.

În multe cazuri, este chiar necesar să verificați cine este grupul dvs. țintă.

Sfatul nostru pentru tine este să testezi naiba din campania ta. Nu luați nimic de la sine și nu puneți la îndoială totul. Amestecă cuvinte cheie, grupuri țintă, regiuni și schimbă-ți mesaje cât mai des posibil, până vei afla care combinație este cea mai promițătoare.

În cele din urmă, ceea ce contează este obiectivul și gradul în care l-ați atins sau l-ați ratat, nu sentimentele personale. Apropo, cam așa ar trebui să faceți buget.

Sfat 9: Nu subestimați căutarea mobilă

Un lucru adesea subestimat în marketing este rolul căutării mobile. Experimentăm un fenomen: creșterea căutării mobile. Utilizarea smartphone-urilor și a căutării mobile în general crește de la an la an. În 2018, 58% dintre vizitatorii site-ului și-au folosit smartphone-urile pentru a naviga pe site.

Acestea fiind spuse, ceea ce este important aici este că oamenii caută în mod diferit pe dispozitive mobile. De exemplu, termenii sunt prescurtați deoarece oamenii se grăbesc sau termenii de căutare diferiți sunt folosiți atunci când oamenii folosesc funcția de căutare vocală a telefonului..

De asemenea, trebuie să rețineți că persoanele de pe smartphone-uri au mult mai puțină răbdare și vor sari de pe site-ul dvs. mai rapid.

Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să nu utilizați doar alte cuvinte cheie, ci să creați o altă campanie Google Ads pentru mobil. Cu acea campanie, puteți optimiza descrierile, paginile de destinație și multe alte lucruri pentru a se încadra în contextul mobil.

Gânduri finale

Așa cum se întâmplă adesea, următoarea regulă se aplică și marketingului online: nu există niciun glonț de argint. Acestea fiind spuse, nu există nici o soluție universală sau niciun sfat final care să facă ca problemele dvs. de marketing să dispară.

Sfaturile pe care tocmai le-ați citit depind de clienți, produse, servicii, piață și mulți alți parametri. Până la urmă, depinde de tine cum le implementezi.

Concluzia este că trebuie să testați, să încercați să faceți propriile experiențe cu Google Ads, dacă doriți. Dacă sunteți în căutarea ajutorului profesional, consultați Adzooma.

Ce părere aveți despre sfaturile noastre Google Ads? Aveți propriile bune practici? Vă rugăm să ne informați în comentarii. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map