Cel mai bun software Scrum în 2020: Management de proiect agil

Metodele Scrum vă pot ajuta proiectul să funcționeze mai bine și să vă permită să faceți lucrurile rapid și eficient. Programul de gestionare a proiectelor include adesea funcții care vă pot ajuta să le implementați, așa că ne uităm la Scrum și la instrumentele de gestionare a proiectelor. Vom încerca să ne dăm seama ce platforme sunt cele mai potrivite pentru echipele agile.


Vom începe să aruncăm o privire la ce este Scrum și cum funcționează, apoi vom analiza caracteristicile găsite în instrumentele de gestionare a proiectelor și cum le puteți folosi cu acesta. Unele, cum ar fi Jira, au vederi dedicate Scrum, altele au șabloane Scrum și multe pot fi utile, în ciuda faptului că nu au fost proiectate explicit pentru metodologie.

Ce este Scrum?

Termenul „scrum” provine din rugby, dar a fost aplicat pentru dezvoltare pentru prima dată de Hirokata Takeuchi și Ikujiro Nonaka. Mulți alții au contribuit cu idei, iar în 2009, a fost publicat Ghidul Scrum, oferind metodologiei un set oficial de orientări.

Metodologia Scrum este de obicei asociată cu dezvoltarea de software, dar nu trebuie să fie. Ea presupune împărțirea muncii în sprinturi, care durează de la două săptămâni la o lună. Sprinturile au un obiectiv, care ar putea fi pregătirea anumitor funcții într-un produs software.

Există întâlniri periodice, numite scrums zilnice, care sunt limitate la 15 minute și necesită dezvoltatorilor să răspundă la trei întrebări: ce au terminat ieri, ce vor face astăzi și există ceva care să-i împiedice sau echipa lor să atingă obiectivul sprint.

Există, de asemenea, o revizuire și o retrospectivă la sfârșitul fiecărui sprint. Acestea permit echipei să vadă ce a fost făcut și ce nu a fost, să decidă ce să facă în continuare și să descopere îmbunătățirile procesului.

Roluri în Scrum

Scrum este conceput pentru echipe mici. Există trei roluri în Scrum, dintre care unul este echipa. Echipa se organizează și își dă seama cum poate atinge obiectivele de sprint.

Proprietarul produsului este cel care stabilește viziunea. Adesea un șef sau un client, ei sunt cei care decid ce ar trebui să creeze echipa și care sunt prioritățile. Ei trebuie să răspundă la întrebări din partea echipei, dar nu se implică în detalii.

Maestrul scrum este acolo pentru a elimina obstacolele care intră în calea obiectivelor echipei. Aceștia pot colabora strâns cu proprietarul produsului pentru a-și da seama ce ar trebui să acorde prioritate și care sunt obiectivele adecvate.

S-ar putea să credeți că proprietarul produsului și maestrul Scrum sună ca CEO-ul și managerul dvs. și veți avea dreptate. Cu toate acestea, în Scrum, rolurile sunt formalizate, iar implicarea lor este limitată. Proprietarul produsului le permite oamenilor să știe ce vor, maestrul Scrum rezolvă probleme pentru echipă și echipa face lucrurile la bun sfârșit.

Acest lucru poate fi esențial pentru a permite echipei de dezvoltare să își facă treburile fără a fi împinși în direcția greșită de oameni care, deși au intenții bune, nu știu prea multe despre dezvoltare.

Scrum este excelent pentru dezvoltatori, care tind să fie independenți și funcționează cel mai bine atunci când sunt lăsați pe propriile dispozitive. Oferă doar cantitatea potrivită de orientare, așa că știu ce să facă, dar îi lasă să facă ceea ce cred că este necesar pentru atingerea obiectivelor.

Ce poate face Scrum pentru tine?

Scrum permite setarea sarcinilor și furnizarea de îndrumări dezvoltatorilor, oferind în același timp dezvoltatorilor spațiul pentru a rezolva problemele în mod independent. Dezvoltatorii tind să fie mai buni în a face acele lucruri decât clienții lor și, de cele mai multe ori, și managerii lor, astfel încât acest lucru are ca rezultat un produs mai bun, care este livrat mai rapid.

Deși Scrum este asociat pe scară largă cu dezvoltarea, devine din ce în ce mai popular în altă parte și poate fi utilizat în tot felul de industrii.

Exemple de instrumente Scrum

 • Jira
 • Trello
 • ProWorkFlow
 • Tabăra de bază

Cel mai bun software Scrum

Unele dintre cele mai bune programe de gestionare a proiectelor au funcții orientate către dezvoltatori, iar altele sunt concepute pentru a fi utilizate cu Scrum.

Full-on Scrum: Jira

Jira este una dintre cele mai bune platforme pentru dezvoltatori și are multe funcții concepute pentru ei. Se bazează pe probleme mai degrabă decât pe sarcini.

JIRA-scrum

Are placi dedicate Scrum și placi kanban, deoarece acceptă ambele metodologii. De asemenea, are „epopee” și „povești”, care sunt modul său de clasificare a sarcinilor. Le descrie drept „artefacte agile”.

Jira se integrează cu HipChat, un instrument popular de comunicare pentru dezvoltatori, așa că îl puteți folosi și pentru întâlnirile Scrum.

Am fost impresionat de setul său de caracteristici. De asemenea, este o valoare bună, în special pentru echipele mari sau cei care doresc să se găzduiască. Citiți despre asta în recenzia noastră Jira.

Kanban: Trello

Știm că plăcile kanban și plăcile Scrum nu sunt aceleași, dar un instrument kanban poate fi o modalitate excelentă de a aranja proiecte interne pentru echipa ta. De asemenea, poate fi păstrată privată echipei în sine.

Trello vă permite să creați cât mai multe planșe doriți, astfel încât să puteți avea unul pentru fiecare sprint. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Trello și aruncați o privire la ghidul nostru pentru începători Trello după aceea.

Acestea fiind spuse, puteți seta Trello să funcționeze cu Scrum, așa cum se arată în această pagină. Trello este un instrument versatil care are multe „power-ups” care vă vor ajuta să ieșiți mai mult din el.

Trello-scrum

Cardurile Trello pot reprezenta sarcini, probleme sau bug-uri. Puteți adăuga informații și atașamente la acestea. Mărimea atașamentului este însă limitată. Dacă aveți nevoie de mult spațiu, citiți cel mai bun ghid al nostru de stocare în cloud.

Veți găsi alte câteva instrumente kanban în modul nostru de utilizare a unui ghid de bord kanban.

Definiția rolului: ProWorkflow

Rolul este crucial în Scrum, de aceea este important să le putem defini în software-ul de gestionare a proiectelor. Pe lângă faptul că poți numi roluri, este util să controlezi ce pot face și nu pot face diferitele tipuri de utilizatori.

ProWorkflow este bun în atribuirea rolurilor, permițându-vă să numiți roluri și să controlați ceea ce pot și nu pot face. Acest lucru înseamnă, de exemplu, puteți împiedica maestrul scrum și proprietarul produsului să atribuie sarcini pentru a preveni micromanagementul.

Pe lângă faptul că vă permite să atribuiți roluri, ProWorkflow oferă un calcul al rentabilității investiției care arată modul în care vă economisește timpul se traduce în numerar. De asemenea, are funcții de urmărire a timpului, așa că este un instrument util dacă doriți să urmăriți costurile.

ProWorkflow include și o placă agilă în magazinul său de aplicații, pe care îl puteți utiliza gratuit. Citiți recenzia noastră ProWorkflow pentru a afla mai multe despre platformă.

Întâlniri: Basecamp

Dacă adorați întâlnirile la fel de mult ca noi, veți iubi Basecamp, ceea ce vă permite să păstrați toate comunicările într-un singur loc. Acest lucru vă permite să postați după cum este necesar, fără ca toată lumea să fie prezentată în același timp, pe care le oferă cele mai multe instrumente de management de proiect.

Basecamp-foc de tabara

Cu toate acestea, în Scrum, sunt necesare întâlniri regulate. „Focurile de tabără” ale Basecamp permit echipei să discute în timp real, ceea ce le face perfecte pentru asta. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Basecamp.

Gânduri finale

Dacă căutați instrumente care să vă ajute să implementați metodologia Scrum, există o mulțime de opțiuni. Am comparat unele dintre aceste platforme cu altele din articolele noastre faciale. Uitați-vă la Trello vs. Jira sau Wrike vs. Basecamp pentru a vedea cum au procedat.

Toate instrumentele menționate sunt gratuite sau au o probă gratuită, așa că încercați-le pe toate și vedeți care se potrivește cel mai bine echipei dvs.. 

Dacă ați folosit oricare dintre aceste instrumente pentru a ajuta la implementarea metodologiei Scrum, vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map