Cel mai bun software gratuit de gestionare a proiectelor pentru 2020: obținerea costului

Software-ul Cloud vă poate ajuta să vă organizați echipa, proiectul și viața. Poate face comunicarea mai eficientă și te poate motiva să realizezi lucrurile. Acestea fiind spuse, pot fi costisitoare, așa că am pus la dispoziție câteva opțiuni gratuite pentru dvs. Cine știe, s-ar putea ajunge chiar să câștigi bani folosind cel mai bun software gratuit de gestionare a proiectelor.


Vă vom ajuta să vă organizați fără să cheltuiți nimic. Instrumentele despre care vom discuta au planuri gratuite utile și eficiente. Dacă nu ați folosit niciodată software de gestionare a proiectelor, nu este greu să începeți și, mulțumită ghidului nostru, nici nu va trebui să vă deschideți portofelul.

Cel mai bun software gratuit de gestionare a proiectelor 2020

Ce face cel mai bun software gratuit de gestionare a proiectelor

Pentru a face lista noastră, instrumentele trebuie să ofere multă valoare pe planurile lor gratuite. Nu ne interesează ofertele gratuite care nu vă permit să faceți nimic sau să vă stimulați să faceți upgrade. Căutăm instrumente funcționale, dar nu ne pasă dacă au și funcții plătite de calitate.

În afară de ele fiind gratuite, căutăm aceleași calități pe care le căutăm în toate softurile de management de proiect. Asta înseamnă că vrem să vedem caracteristici utile și multe dintre ele. Instrumentele trebuie să fie ușor de utilizat, ceea ce înseamnă că aveți o interfață ușor de realizat și care să răspundă la intrarea utilizatorului. Ajutorul și îndrumarea sunt, de asemenea, plusuri.

De asemenea, ne plac serviciile puternic securizate. Multe platforme își rezervă cele mai bune caracteristici de securitate pentru planurile lor de întreprindere, astfel încât punerea lor la dispoziție pe planurile gratuite va obține puncte.

Favoritul nostru general este Wrike, care are un set excelent de caracteristici și este un instrument de înaltă calitate, deși are mai mult o curbă de învățare decât unii dintre rivalii săi.

Cel mai bun software gratuit de gestionare a proiectelor: Wrike

Wrike este unul dintre instrumentele noastre preferate și a fost bătut cu ușurință de către utilizatorul mondial.com gratuit din lista noastră cu cele mai bune programe de gestionare a proiectelor. Vedeți cum se compară direct în Monday.com cu Wrike face-off.

wrike-nou-proiect

Pe planul gratuit al lui Wrike, puteți accesa tabloul și vizualizarea listelor. Celelalte păreri ale acestuia sunt aglomerate în fața ta, precum fructele tentante, folosind textul greyed, astfel încât să vă faceți o idee despre ce puteți face dacă faceți upgrade.

Îți poți împărți forumurile cu până la cinci coechipieri gratuit. Puteți atribui sarcini dvs. sau oricărui membru al echipei dvs..

Teme de Wrike

Este ușor de personalizat aspectul lui Wrike, deoarece are 13 teme disponibile. Totuși, acestea sunt setate pe fiecare utilizator, astfel încât să nu le poți împărtăși așa cum poți în Trello. Este mai bine dacă doriți să-l faceți să arate așa cum doriți, dar nu este atât de bun dacă doriți o temă comună tuturor celor din echipa dvs..

Wrike are multe opțiuni bune ascunse în meniurile sale. Puteți dubla sarcini sau a le face să reapară automat. Ambele funcții vă pot salva munca, așa că merită să le verificați.

Dacă vă place Wrike și alegeți să faceți upgrade, are multe alte funcții pe planurile sale plătite. Acestea includ vizualizări suplimentare, subtasco-uri, gestionarea dependenței, verificare și urmărirea timpului.

Wrike are de asemenea o securitate de cea mai bună calitate și puteți utiliza autentificarea cu doi factori fără a fi nevoie să faceți upgrade. Utilizează criptare AES pentru 256 biți pentru stocare, despre care puteți afla în descrierea noastră de criptare.

Depozitare Wrike

Ai la dispoziție un plan de stocare decent de 2 GB pe planul gratuit al lui Wrike. Dacă nu este suficient, uitați-vă la opțiunile din cel mai bun articol de stocare în cloud. Wrike se poate conecta automat la Google Drive, Box, Dropbox, Microsoft OneDrive și YouTube, deci aveți o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de partajarea fișierelor.

De asemenea, funcționează cu alte programe software, cum ar fi Microsoft Office 365 și Slack, astfel încât să puteți integra cu ușurință fluxurile de lucru. Pe lângă aplicațiile pentru desktop pentru Windows și macOS, Wrike are aplicații mobile pentru Android și iOS, astfel încât poate fi folosit aproape oriunde.

Există o mulțime de lucruri aici, iar echipele mici pot scoate multe din Wrike fără să se înscrie la planurile sale plătite. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră despre Wrike.

Trello

Trello este un instrument bazat pe kanban și cel mai ușor de utilizat pe lista noastră. Acesta se încadrează pe linia dintre sarcina și managementul de proiect. De fapt, este atât de simplu, încât probabil că nu o traversează. Cu toate acestea, are o gamă de „power-ups”, dacă doriți să faceți upgrade.

În forma sa de bază, este unul dintre cele mai bune instrumente gratuite și cele mai multe dintre caracteristicile sale principale sunt disponibile. Obțineți doar o vizualizare kanban, dar puteți face multe cu asta. O folosim aici singuri la Cloudwards.net.

Abordarea kanban constă în crearea de coloane, la care poți apela orice și să le adaugi carduri, care de obicei reprezintă sarcini. Glisați sarcinile de la stânga la dreapta pentru a le schimba starea. Un exemplu obișnuit este „a face”, „a face” și „a terminat”, dar puteți crea coloane pentru membrii echipei sau etapele de producție. Citiți cum să utilizați un ghid de bord kanban pentru mai multe.

Plăcile pot fi utilizate în toate tipurile de moduri creative. Le puteți face publice și afișați meniuri de restaurant sau planuri de ședere. Vizionați exemplele din pagina „inspirații” a lui Trello pentru a vedea ce este posibil.

„Power-ups” vă permit să adăugați diverse opinii, aducându-l pe Trello mai aproape de ceea ce oferă alte instrumente. Există altele surprinzător de puternice, așa că aruncați o privire prin ele pentru a vedea ce este disponibil.

Trello Butler

Pluginul „majordom” merită menționat, deoarece vă permite să automatizați sarcinile pe care le faceți în mod regulat. În ciuda faptului că este puternic, are o interfață simplă care vă permite să combinați regulile cu acțiunile. În acest fel, îl puteți face să facă lucruri, cum ar fi deplasarea cărților dintr-o coloană în alta atunci când sunt marcate complet sau adăugați o listă de verificare la sarcini noi.

Trello-Butler

De asemenea, „Power-ups” vă permit să partajați date cu alte platforme, cum ar fi Google Drive, pentru stocare suplimentară sau Slack, pentru a discuta lucrurile cu coechipierii dvs..

Veți primi o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de personalizarea plăcilor. Există autocolante și o mare selecție de imagini de fundal din care să alegeți. Există, de asemenea, o mulțime de emoji de utilizat pentru comunicare. Pe planurile plătite, primiți și mai multe opțiuni și vă puteți încărca propriile fundaluri și stickere.

Trello are o autentificare cu doi factori pentru toată lumea, cu funcții de securitate mai avansate pentru clienții plătitori. Planurile sale plătite încep de la 5 USD pe lună pentru persoane fizice sau 9,99 USD pe utilizator pentru echipe. Nu este prea scump, dar planul gratuit este excelent și nu există nicio obligație să faceți upgrade dacă nu doriți să.

Trello este o opțiune excelentă și simplă pentru cei cu un buget de nimic. Pentru a afla mai multe despre aceasta, citiți recenzia noastră de la Trello. Ghidul nostru pentru începători Trello vă va duce și la elementele de bază.

Asana

Asana este un instrument accesibil care vă permite să utilizați gratuit kanban-urile și vizualizarea listelor. Puteți utiliza, de asemenea, calendarul său, care este util pentru organizare. Planul gratuit vă permite să lucrați cu până la 15 membri ai echipei, ceea ce este generos pentru un instrument gratuit.

Ca și Trello, funcționează bine ca o listă de sarcini personale, ajutându-vă să vă mențineți proiectele organizate. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-i ține pe toți la birou pe aceeași pagină, iar oferta gratuită a Asana este o alegere fantastică pentru echipele mici.

Sarcinile pot include diferite informații. În plus față de titlu și descriere, aceștia pot fi alocați utilizatorilor, datând o dată scadentă sau împărțiți în subtasco-uri. Puteți face comentarii și le atașați și fișiere. Există o limită de dimensiune a fișierului de 100 MB, așa că dacă aveți nevoie de mai mult decât atât, aruncați o privire la cel mai bun stocare cloud pentru ghidul de fișiere mari.

Asana Sarbatori

„Sărbătorile” tale vă recompensează pentru a face lucrurile cu animații drăguțe cu animale. Când îl folosiți, veți vedea tot felul de creaturi care zboară pe ecran. Ele apar atunci când marcați sarcinile ca fiind complete, dar nu de fiecare dată, ceea ce se adaugă la distracție.

ASANA-celebrare

Abordarea relaxată a Asana face o alegere excelentă pentru birourile în care viața nu este luată prea în serios. Deși strălucitor și pufos, este un instrument puternic, iar designerii săi înțeleg că implicarea este un plus atunci când îi investesc pe oameni în software-ul de management de proiect..

Dacă alegeți să faceți upgrade la planurile plătite, acestea încep de la 9,99 USD pe utilizator pe lună și oferă alte funcții, precum dependențe, securitate avansată și calendarul lui Asana. Pe lângă versiunea sa de browser, Asana are aplicații pentru Android și iOS.

Asana merge foarte mult pentru asta și este simplu de utilizat. Trello este cea mai ușoară platformă gratuită de utilizat, dar Asana este o secundă apropiată și oferă mai multe în ceea ce privește caracteristicile. Oricare este o modalitate excelentă de a începe cu software-ul de management de proiect.

Pentru mai multe despre Asana, citiți recenzia noastră despre Asana. Dacă decideți să vă plonjați, citiți ghidul nostru pentru începători Asana pentru sfaturi despre ce puteți obține cu acesta.

Freedcamp

Freedcamp are un plan gratuit complet, care vă permite să faceți multe fără a fi necesar să scoateți un ban.

freedcamp-sarcini

Vizualizarea principală a „sarcinilor” este o diagramă Gantt cu un management complet al dependenței. Puteți trage articole în jurul, crea dependențe glisând de la articol la articol și puteți ajusta conținutul sarcinilor făcând dublu clic pentru a deschide o fereastră. 

Mutați sarcinile și veți vedea restul elementelor proiectului mutate pentru a vă adapta modificărilor. Este una dintre cele mai rapide și intuitive implementări Gantt pe care le-am văzut.

freedcamp-Gantt

Există, de asemenea, un calendar și un consiliu de discuții, astfel încât să puteți vedea când trebuie să se facă lucrurile și să discutați detaliile proiectelor dvs. online.

Urmărirea timpului Freedcamp

Puteți seta repere pentru a vă oferi obiectivele proiectelor și pentru a adăuga structură acestora. Funcțiile de urmărire a timpului sunt incluse, ceea ce este o caracteristică generoasă care trebuie inclusă într-un plan gratuit. Acest lucru vă permite să urmăriți cât timp ați petrecut în lucruri. 

Totuși, această pagină pare a fi puțin mai mult decât un jurnal. Nu am putut atribui cu ușurință timp sarcinilor pe care le-am creat în restul vizualizărilor, ci a trebuit să dăm manual fiecărui fragment de timp manual. Nu este cea mai bună implementare a urmăririi timpului, dar este încă plăcut să obțineți gratuit.

Dacă doriți să consultați o platformă care urmărește și urmărește bine timpul, citiți recenzia noastră de la Mavenlink. Totuși, vă așteptați să plătiți pentru asta, după ce ați finalizat proba gratuită.

Ar trebui să subliniem că unele dintre funcțiile pe care le-am putut folosi nu par să fie listate în planul gratuit din pagina sa de prețuri. Nu suntem siguri dacă acest lucru se datorează faptului că pagina de prețuri este depășită sau aceste funcții nu sunt dezactivate automat decât după încercarea gratuită. 

În orice caz, nu facem nicio înțelepciune în acest sens și suntem foarte mulțumiți de oferta gratuită a lui Freedcamp. Chiar și pe planul său gratuit primești proiecte și fișiere nelimitate, ceea ce ne sună bine. 

Freedcamp are aplicații mobile pentru Android și iOS. Există, de asemenea, aplicații desktop pentru Windows și macOS-uri ascunse pe site-ul său web. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Freedcamp.

ClickUp

Bills ca o singură aplicație pentru a le înlocui pe toate, nu trebuie să plătiți nimic pentru a începe cu ClickUp. Îți oferă degeaba majoritatea caracteristicilor sale principale. Sunt disponibile subseturi și gestionarea dependenței, precum și calendarul, sarcinile și punctele de vedere ale consiliului.

După cum am spus în analiza noastră, caracteristicile sale principale de gestionare a sarcinilor sunt excelente. Puteți să acordați prioritate sarcinilor și să le îmbinați dacă simțiți că ați micromanat prea mult și ați încheiat cu prea multe. Vă permite să creați estimări de timp care pot fi comparate cu rezultatele dvs. reale mai târziu, ceea ce vă ajută să vă îmbunătățiți la predicția costurilor proiectului.

clickup-list

Managerii vor aprecia, de asemenea, vizualizarea în caseta ClickUp, care vă permite să împărțiți ecranul în căsuțe care arată sarcinile atribuite fiecărui membru. Este bine să știți în ce echipă face parte, așa că ClickUp va fi de interes deosebit pentru șefii care doresc să păstreze cu atenție lucrurile.

ClickUp Notes

ClickUp are alte funcții utile, cum ar fi blocul de notă din partea dreaptă jos, care vă permite să vă scrieți memento-uri sau orice altceva vi se pare util. Citiți cel mai bun articol pentru aplicații care ia notițe dacă vă place funcția. ClickUp vă permite, de asemenea, să vă utilizați propriul logo sau să vă setați schema de culori.

Planul său gratuit vă oferă utilizatori, proiecte și spații nelimitate. Ca multe oferte gratuite, are spațiu limitat de stocare la doar 100 MB. Cel mai bun articol de stocare online pentru echipe vă va ajuta dacă aveți nevoie de mai multe.

ClickUp vă permite să importați date de pe mai multe platforme, precum Asana, Trello și Jira. Integrările sale includ Zapier, care vă permite să partajați date cu peste 1.000 de aplicații. Cu toate acestea, am avut probleme cu funcția sa de export, pe care nu am reușit să lucrăm.

Dacă vă înscrieți, ClickUp, cu 5 USD pe utilizator pe lună pentru cel mai ieftin plan plătit, nu va sparge banca. Obțineți rapoarte avansate, mai multe integrări, stocare nelimitată și eliminarea limitelor de utilizare pentru lucruri precum câmpurile personalizate. Funcții îmbunătățite de securitate și management sunt disponibile pe planurile mai scumpe.

În plus față de aplicațiile desktop și mobile, puteți utiliza ClickUp printr-o extensie Google Chrome sau pe un Amazon Fire TV. Citiți mai multe despre asta în recenzia ClickUp.

Mentiuni onorabile

Există alte câteva platforme cu planuri gratuite pe care le plac, care nu au reușit să ajungă pe primele cinci locuri.

TeamGantt

TeamGantt are o ofertă gratuită care vă permite să lucrați cu echipe de trei persoane. Acesta este limitat, dar un mod bun de a verifica acest lucru. Este un instrument puternic, așa cum așteptați, în jurul vizualizării sale Gantt.

Caracteristicile sale principale includ managementul dependenței și face o treabă bună în a face intuitiv. Graficele Gantt pot fi înțelepte, dar TeamGant nu este bine, așa cum vă așteptați de funcția sa cheie.

Deși oferta gratuită a TeamGant este decentă, multe dintre funcțiile sale de business și de securitate mai avansate sunt limitate la planurile sale plătite. Citiți review-ul nostru TeamGantt pentru mai multe. Dacă vă interesează un instrument bazat pe Gantt, merită să verificați cum să folosiți un articol din diagramă Gantt.

Podio

Opțiunea gratuită a lui Podio include funcțiile sale principale de gestionare a sarcinilor, aplicațiile și spațiile de lucru. Din păcate, primiți doar 500 de articole cu asta. 

Cât de limitată depinde de ceea ce îl folosești. Dacă îl folosești pentru a urmări câteva zeci de sarcini, vei fi bine, dar dacă ai multe elemente care intră și ies din sistem și vrei să le arhivezi, vei atinge rapid limitele sale.

Totuși, Podio rămâne o opțiune bună și funcționează bine ca o listă de sarcini ușor de utilizat, care are câteva caracteristici suplimentare. De asemenea, obțineți un spațiu de stocare nelimitat, care este greu de învins, iar Podio se integrează cu numeroase servicii, precum Google Drive, Dropbox și Evernote. Citiți despre asta în recenzia noastră Podio.

Airtable

Oferta gratuită a Airtable vă permite să utilizați caracteristicile sale principale. Este practic un instrument ușor de creare a bazelor de date. Acest lucru face un sunet dificil de utilizat, dar are o selecție de șabloane de cea mai bună calitate, care vă permite să configurați rapid pentru tot felul de proiecte.

Din păcate, funcția noastră favorită, blocurile Airtable, nu este disponibilă cu planul său gratuit. Blocurile vă oferă tot felul de funcționalități interesante și merită să vă înscrieți la Airtable. Aflați mai multe în recenzia noastră Airtable.

Totuși, în general, Airtable este o opțiune bună pentru persoanele care doresc o abordare fără sens în schimbul de informații despre proiect.

Gânduri finale

Nu numai că nu este nevoie să rupeți banca pentru a intra în software-ul de gestionare a proiectelor, nici nu trebuie să vă atingeți banca de salvare. După cum am văzut, există multe opțiuni gratuite care vă pot ajuta să vă organizați.

Unele dintre cele mai bune instrumente au niveluri gratuite care oferă cea mai mare parte a funcționalității lor de bază. Dacă ați încercat oricare dintre aceste instrumente sau cunoașteți alte instrumente gratuite gratuite, vă rugăm să ne informați în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map