Cel mai bun software de management de proiect pentru freelanceri din 2020

Viața de liber-profesionist merge mult pentru asta, dar nu este vorba de toate piersicile și cremele. A rămâne în fața competiției este greu. Cel mai bun software de gestionare a proiectelor pentru freelanceri vă poate oferi un avantaj și vă poate ajuta să vă orientați către succesul solo.


Mulți freelanceri neglijează organizarea, ceea ce poate fi o greșeală. Totuși, fiecare greșeală oferă o oportunitate de îmbunătățire și o mai bună autogestionare vă poate oferi mai mult timp pentru a lucra și a sorbi lattes, mai degrabă decât pentru a vă juca cu administrația.

În acest articol, vom analiza unele dintre instrumentele disponibile de gestionare a proiectelor pentru a vedea cum vă pot ajuta să lucrați mai bine.

Cel mai bun software de management de proiect pentru freelanceri 2020

Ce face un instrument de gestionare a proiectului potrivit pentru freelanceri?

În experiența noastră, freelancerii variază de la rularea în numerar la scrambling pentru a plăti facturile în fiecare lună. Prețul va fi un factor important, așa că vom căuta instrumente care să aibă o opțiune gratuită sau ieftină. Freelancerii cu mai puțini bani de rezervă ar putea de asemenea să arunce o privire asupra celor mai bune articole noastre gratuite de gestionare a proiectelor.

Lucrurile obișnuite de care ne pasă, cum ar fi caracteristicile și ușurința de utilizare, sunt relevante și pentru freelanceri. Avem în vedere, de asemenea, securitate și asistență, dar, deoarece autonomii pot doar să gestioneze propriile lor date, este posibil să nu fie la fel de deranjați în ceea ce privește securitatea, precum un manager de afaceri.. 

Mărimea echipei și comunicarea sunt mai puțin importante. Mulți freelanceri lucrează singuri sau în echipe mici, așa că vom analiza mai mult modul în care sunt organizate proiectele decât caracteristicile echipei. Acestea fiind spuse, freelancerii au deseori mai multe lucruri în mișcare, așa că vom favoriza platforme care se potrivesc cu asta și vă permit să creați mai multe proiecte cu ușurință.

Deoarece profesioniștii independenți tind să fie autoîncepători, este posibil să fie bine cu opțiuni de asistență care se orientează spre rezolvarea propriilor probleme.. 

Cel mai bun software de management de proiect pentru freelanceri: Wrike

Dacă vă plimbați în pantaloni casual, urmăriți Netflix când ar trebui să lucrați, încercați Wrike. Face o treabă bună de a vă pune într-un cadru de spirit asemănător afacerilor. Are o curbă de învățare, dar, odată ce o cunoașteți, este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă gestionați proiectele. De asemenea, are un plan gratuit, așa că nu trebuie să vă coste nimic.

După ce ați terminat munca și doriți să reveniți la streaming, cel mai bun articol despre hame Netflix merită să îl verificați, de asemenea.

Wrike vă permite să creați sarcini, să le împărțiți în subtasco-uri și să adăugați dependențe între ele. Acest lucru vă permite să vă dați seama în ce ordine trebuie efectuate lucrurile. Puteți crea, de asemenea, formulare care să permită altor persoane să creeze sarcini prin completarea acestora. Aceasta ar putea fi o modalitate bună de a capta cerințele clientului, dacă sunt utilizate corect.

wrike-dependențe

Are mai multe vizualizări, inclusiv o listă, o placă kanban de bază, un grafic Gantt și un flux. Puteți să-l utilizați pentru a stoca fișiere și a lăsa comentarii asupra lor prin funcția de verificare. Interfața este aglomerată, iar navigarea are câteva aspecte, dar sunt incluse multe.

Integrările Wrike îi permit să se conecteze la mai multe platforme pe care este posibil să le utilizeze freelanceri, precum Dropbox, Google Drive și Adobe Creative Cloud.

Șabloane Wrike

Wrike include un sortiment de șabloane, astfel încât să îl puteți configura rapid. Există, de asemenea, o selecție de teme care vă permit să alegeți un aspect care vi se potrivește.

Are o securitate de cea mai bună calitate, cu autentificare în doi factori disponibilă printr-o aplicație Google. De asemenea, are multe opțiuni de asistență, cu o bază excelentă de cunoștințe completată de personal de asistență rapid și receptiv, care vă va ajuta dacă vă blocați.

Îți poți împărtăși proiectele cu o echipă de cinci gratuit. Dacă alegeți să faceți upgrade, planurile plătite încep de la 9,80 USD pe utilizator pe lună, ceea ce nu este mult, având în vedere ce face pentru dvs..

Cu aplicații pentru Windows, macOS, Android și iOS, pe lângă versiunea sa de browser, freelancerii pot accesa Wrike oriunde s-ar afla.

Wrike este o alegere puternică pentru freelanceri și pentru toți ceilalți. Aflați mai multe despre asta în recenzia noastră despre Wrike.

Airtable

Airtable este un instrument versatil care are caracteristici neobișnuite. Vă permite să adăugați date la „baze”. „Bazele” reprezintă proiecte și puteți configura șabloane pentru diferite tipuri. Dezvoltatorii independenți vor aprecia proiectul de eșantion de bug tracker, dar există și sisteme de vânzări, de gestionare a personalului și de urmărire.

Principalul ecran asemănător foii de calcul este completat de vizualizările de kanban, calendar, formular și galerie. Interfața este clară și sensibilă, iar lucrurile sunt, în general, simple, dar configurarea de la zero fără un șablon este dificilă.

Nu are multe opțiuni de comunicare, dar este posibil ca freelancerii să nu găsească o problemă doar dacă se organizează singuri.

Se integrează cu mai multe platforme, cum ar fi Dropbox și WordPress, precum și cu alte instrumente de gestionare a proiectelor Asana, Basecamp și Trello. Ca și mai mulți dintre concurenții săi, utilizează Zapier pentru a partaja date cu multe aplicații.

airtable-blocuri

Caracteristica noastră preferată este „blocurile” sale. Vă oferă tot felul de funcționalități suplimentare. Unele sunt relativ simple. Există blocuri de diagrame și unul care se integrează cu Google Hangouts, de exemplu. Alții vă oferă funcții avansate, cum ar fi traducerea automată și recunoașterea imaginii. Dacă trebuie să faci aceste lucruri în mod regulat, Airtable va fi de mare ajutor.

Plan gratuit de accesibilitate

Airtable are un plan gratuit, așa că nu trebuie să plătiți pentru a începe. Puteți avea la fel de multe „baze” pe care doriți, astfel încât să puteți atribui una fiecăruia dintre proiectele dvs. de client dacă așa faceți lucrurile. Planurile sale plătite vă oferă mai mult spațiu de stocare și funcții. Blocurile se deblochează în planul Pro, de exemplu.

Nu aveți ce să vă faceți griji în ceea ce privește securitatea. Airtable are mai multe certificări și folosește o criptare puternică de 256 biți. Citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre acest subiect. De asemenea, obțineți o autentificare cu doi factori și puteți vedea adresele IP care v-au accesat contul. Este util dacă sunteți îngrijorat că altcineva s-a conectat cu parola.

Are o secțiune de ajutor decentă, cu videoclipuri și webinarii disponibile pentru a afla mai multe despre platformă. Există și o comunitate activă. „Airtable Univers” vă permite să vedeți ce au făcut alți utilizatori, ceea ce este o modalitate excelentă de a obține idei.

Există o adresă de e-mail și un asistent de contact acolo, dacă aveți nevoie să contactați asistența, dar timpul de răspuns de trei zile pe care îl avem nu este cel mai rapid pe care l-am văzut. Citiți recenzia noastră ProWorkflow pentru a afla despre un serviciu care ne-a revenit în șase minute.

În general, Airtable este o platformă asemănătoare, cu funcții excelente. Are multe de oferit freelanceri. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Airtable.

Asana

Asana este foarte distractivă de folosit datorită sărbătorilor sale. Te răsplătește pentru că ai făcut lucrurile trimitând animale colorate care zboară pe ecranul tău. Nu suntem siguri că liber-profesioniștii care se luptă să funcționeze, în ciuda ispitelor de pe internet, au nevoie de un plus de frivolitate în viața lor, deși.

ASANA-celebrare

Cu toate acestea, nivelul liber al Asana nu vă va cheltui cheltuielile. Cu acesta, veți folosi lista de vizualizări și tablă, precum și calendarul acesteia. Puteți utiliza placa de conversație pentru echipe de până la 15 persoane, fără a fi nevoie să faceți upgrade. 

Are un design bun care obține echilibrul dintre capacitatea de utilizare și apelul vizual corect. Ar fi bine să vezi alte câteva opțiuni de personalizare, cum ar fi fundalurile și culorile utilizatorului, dar nu poți avea totul.

Dacă primiți un plan plătit, puteți utiliza cronologia, formularele și alte funcții. Pe lângă crearea de sarcini, le puteți împărți în subtasco-uri și adăugați dependențe. Dacă lucrați cu o echipă, puteți atribui lucruri altor membri ai echipei.

Puteți partaja fișiere, dar există o limită de dimensiune de 100 MB. Dacă aveți nevoie de mai mult decât atât, consultați cel mai bun stocare cloud pentru articolul cu fișiere mari.

Integrările Asana includ Zapier, care vă permite să utilizați date din mai multe surse. La fel ca Wrike, se integrează cu alte servicii, cum ar fi Dropbox, Adobe Create Cloud și Microsoft Office 365.

Asana Security

Dacă folosești Asana într-o cafenea, criptarea sa TLS v1.1 va îngreuna munca pentru stropi. Citiți articolul nostru despre infracțiuni informatice pentru a obține mai multe informații despre păcătoșii.

Sprijinul Asana a durat câteva ore pentru a răspunde la întrebările noastre, ceea ce este decent, dacă nu cel mai rapid pe care l-am văzut. Această onoare este pentru Basecamp, care ne-a revenit în trei minute. Citiți despre asta în recenzia noastră Basecamp.

Asana rulează în browser și are aplicații pentru Android și iOS. În plus față de recenzia noastră pentru Asana, am creat un ghid pentru începători Asana, pentru a vă ajuta să începeți cu acesta. 

În general, Asana este o alegere excelentă pentru freelanceri, cu planul său gratuit care vă oferă o mulțime și planurile sale ieftine plătite oferind și mai mult. Este ușor de utilizat și face ca lucrurile să devină plăcute și plăcute.

Dacă doriți să o comparați cu Wrike, consultați Wrike vs. Asana față în cap.

Freedcamp

Dacă urmăriți șirurile de poșetă, nu puteți greși Freecamp. Nu numai că are un plan gratuit, dar ofertele sale plătite au o valoare bună, variind de la 1,49 USD pe lună până la 16,99 dolari pentru planul său Enterprise. Este una dintre platformele cu cea mai bună valoare din jur.

freedcamp-de bun venit

Freedcamp are o interfață atractivă și este ușor de utilizat. Există o eroare ciudată aici și acolo, dar nimic care nu cutremură pământul și, în general, probabil că utilizatorii vor bucura să lucreze cu ea.

Puteți crea sarcini, le puteți împărți în subtascheri și puteți adăuga dependențe, arătându-vă relațiile dintre ele. Puteți atribui persoane și date sarcinilor, precum și a face comentarii și fișiere atașate.

Spațiul nelimitat de spațiu Freedcamp îl face o alegere excelentă pentru partajarea fișierelor de proiect cu colegii sau clienții. Cu toate acestea, limita de dimensiune a fișierului de doar 10 MB pentru utilizatorii liberi este restrictivă. Crește la 250 MB pe planuri mai scumpe. Aruncați o privire la articolele noastre de stocare în cloud dacă doriți să configurați un serviciu dedicat pentru asta.

Există mai multe vizualizări disponibile. În plus față de vizualizarea sarcinii de vanilie, există un calendar, o tablă kanban și o vizualizare Gantt. Există, de asemenea, un sistem de marcaje care vă va ajuta să navigați în program.

Dacă doriți să partajați date cu alte platforme, puteți face acest lucru prin intermediul popularului Zapier, care funcționează cu multe aplicații. Freedcamp are și o API, dacă vă place codificarea.

Freedcamp Confidențialitate

Freedcamp respectă Regulamentul general privind protecția datelor, așa cum este descris în articolul nostru GDPR. De asemenea, respectă UE-SUA. și elvețian-U.S. scuturi de confidențialitate. Utilizatorii Enterprise pot profita de autentificarea cu doi factori.

Suportul său este rapid și eficient. A fost ușor să trimitem o solicitare de asistență și am primit un răspuns 30 de minute mai târziu. De asemenea, are o bază de cunoștințe și câteva videoclipuri YouTube pentru a vă ajuta dacă vă blocați.

Are aplicații mobile pentru Android și iOS. Clienții săi de desktop pentru Windows și MacOS sunt îngropați în profunzimea site-ului său web, astfel încât acestea pot fi depășite.

În general, Freedcamp este o alegere excelentă dacă nu cumva sunteți la buget. Are câteva bug-uri, dar există o mulțime de caracteristici bune pentru a compensa. Pentru mai multe detalii, consultați recenzia noastră Freedcamp.

Trello

Dacă doriți ceva gratuit, ușor și simplu, nu căutați mai departe de Trello. Este un instrument bazat pe kanban, care vă permite să creați sarcini și să le mutați între coloane. Coloanele ar putea fi etichetate „a face”, „a face” și „a terminat” sau au nume care reprezintă orice etapă a procesului dvs.. 

Le puteți folosi pentru a stoca înregistrările clientului, informațiile proiectului sau orice altceva vă puteți gândi. Puteți crea un consiliu pentru fiecare proiect și, poate, un consiliu pentru gestionarea clienților. Deși simplu, este un instrument versatil și puternic.

Pagina de inspirație a lui Trello conține o mulțime de exemple despre modul în care oamenii au creat-o. Pe lângă gestionarea proiectelor, îl puteți utiliza pentru a prezenta informații clienților. Există oameni care îl folosesc pentru a prezenta meniurile restaurantelor și chiar pentru a planifica locuri pentru evenimente.

Trello-nunta

Merită să examinați exemplele pentru a obține câteva idei despre cum puteți utiliza Trello pentru a prezenta informații clienților dvs. și pentru a le permite să lucreze și cu dvs..

Deși simplele sale „power-ups” vă permit să adăugați funcții suplimentare. Sunt multe și variate. Folosit cu înțelepciune, puteți transforma Trello într-o platformă mult mai avansată și puteți alege și alege funcționalitatea de care aveți nevoie.

Trello Butler

Pornirea „majordomului” este notabilă deoarece vă permite să automatizați sarcinile și să creați butoane pentru a efectua secvențe de acțiuni. Asta te poate economisi mult timp. Utilizarea „majordomului” este limitată în planul gratuit al lui Trello, dar acest lucru nu poate avea probleme pe freelancerii care doresc să-l folosească de câteva ori pe săptămână pe măsură ce proiectele se mută între etape.

Dacă doriți să o utilizați mai mult decât atât, este posibil ca timpul pe care îl economisiți de la eliminarea limitelor de utilizare să depășească mai mult decât să justifice costul unui plan plătit.

Deși caracteristicile de bază ale lui Trello sunt toate pe planul său gratuit, există avantaje pentru modernizare. Obțineți stickere personalizate, fundaluri și emoji. De asemenea, veți utiliza mai multe power-up-uri simultan și folosiți „majordom” fără restricții de utilizare.

Este una dintre cele mai simple platforme din jur, dar asta o face o modalitate excelentă de a începe. Citiți recenzia noastră pentru Trello pentru mai multe. Ghidul nostru pentru începători Trello are sfaturi pentru a începe cu acesta.

Alte optiuni

Există alte câteva opțiuni demne de investigat care nu au intrat în top cinci. Să ne uităm la ele.

Podio

Podio-calcul

Podio este o platformă utilă care are un plan gratuit și câteva caracteristici interesante. Puteți personaliza spațiile de lucru și puteți utiliza câmpul său de calcul pentru a efectua operațiuni complexe pe datele dvs. Dacă doriți un instrument care vă permite să combinați și să combinați automat datele pentru dvs., nu căutați mai departe de Podio.

Dincolo de asta, face cea mai mare parte din ceea ce așteptați de la un instrument de gestionare a proiectului. Puteți atribui sarcini și puteți utiliza diferite vizualizări pentru a sorta informațiile dvs. De asemenea, are spațiu de stocare nelimitat. Cu toate acestea, nu are subtasco-uri sau gestionare a dependenței.

Pentru mai multe detalii, citiți recenzia noastră Podio.

Taskworld

taskworld-Analytics

Taskworld nu are un plan gratuit, dar vă permite să creați activități cu ușurință, trimițând un e-mail la o anumită adresă. Cei care doresc să se apuce de treabă în tren vor găsi acest lucru util. De asemenea, are aplicații pentru Android și iOS.

Are o interfață simplă, ușor de utilizat și un ghid excelent pentru utilizatori care vă arată aspectele și ieșirile. Există, de asemenea, șabloane și o simplă placă kanban pentru a gestiona sarcinile.

Taskworld nu are un plan gratuit, dar există un proces gratuit de 15 zile, după care costă 10,99 USD pe lună. Pentru o privire mai atentă, citiți recenzia noastră Taskworld.

monday.com

-șablon luni

monday.com a intrat pe primul loc în lista noastră cu cele mai bune software de management de proiect. Interfața sa este remarcabilă și vă ajută să beneficiați la maxim de structura sa puternică și personalizabilă.

Dacă este atât de bun, s-ar putea să credeți că ar fi mai mare pe această listă. Totuși, sistemul său de prețuri nu se adresează utilizatorilor individuali. Trebuie să vă înscrieți la o echipă de cel puțin cinci. 

Din moment ce costă 25 de dolari pe lună și nu există un plan gratuit, nu credeam că este cea mai bună opțiune pentru freelanceri. Dacă vă puteți permite asta, totuși, este o platformă de luat în considerare și există o probă gratuită dacă doriți să o verificați.

Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră monday.com. De asemenea, puteți vedea cum se formează o altă platformă pe care am analizat-o în acest articol în comparația noastră monday.com vs Wrike.

Gânduri finale

Freelancerii sunt adesea prea ocupați și alungă clienții pentru a face multe altele, așa că poate nici nu se gândesc la modul în care se organizează. Asta înseamnă că software-ul de management al proiectului îi poate ajuta foarte mult. Dacă nu aveți timp să vă organizați, lăsați-l să facă software pentru dvs..

Chiar și o platformă simplă bazată pe kanban precum Trello poate face diferența pentru un freelancer, iar instrumentele mai avansate oferă mai mult. Există o mulțime de alte opțiuni dincolo de ceea ce am privit. Dacă sunteți freelancer, ne-ar plăcea să știm ce credeți despre alegerile noastre sau dacă aveți alte recomandări. Vă rugăm să ne informați în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me