Cel mai bun software de editare video 2020: Adobe, Final Cut și multe altele

Oricine are o cameră video sau un smartphone are instrumente pentru a face filme în aceste zile și există o mulțime de instrumente software pentru a transforma clipurile dvs. în ceva special. Dacă vă întrebați care să alegeți, aveți noroc, deoarece prezentăm ghidul nostru pentru cei mai buni editori video..


Dacă doriți să intrați în editarea video, nu a fost niciodată un moment mai bun, cu computere puternice capabile să ruleze software de calitate profesională și să vă ofere multe din aceleași funcții folosite de editorii de la Hollywood.

Există, de asemenea, instrumente mai simple, care fac realizarea unui film rapid cât se poate de ușor. Editarea video este o sarcină dificilă, dar cu software-ul disponibil acum, este surprinzător de accesibil.

Analizăm în mod regulat software-ul de editare video aici la Cloudwards.net, iar astăzi ne alegem preferatele. Acestea sunt instrumentele care ies în evidență de mulțime și merită să le folosești.

Acoperim aici software de desktop obișnuit, deși dacă doriți să utilizați un editor video online, există mai multe opțiuni, cum ar fi Clipchamp sau Movie Maker Online. S-ar putea să aruncăm o privire mai atentă asupra celor curând, dar tind să fie limitate în comparație cu aplicațiile acoperite aici.

Unele dintre aceste instrumente au și versiuni de smartphone disponibile. Din nou, acestea tind să fie limitate, dar dacă ești după un editor video iOS sau Android, există opțiuni acolo. De exemplu, PowerDirector are o versiune Android.

Toate lucrurile avute în vedere, topul nostru este Adobe Premiere Pro CC, despre care vom discuta în continuare. Cu toate acestea, există multe instrumente bune acolo și toate au ceva de oferit. Cei mai mulți au un proces gratuit de un fel, așa că alegeți unul care vă atrage, descărcați-l și încercați-l.

→ Lista celor mai bune programe de editare video

 1. Adobe Premiere Pro CC: cel mai bun editor video
 2. Apple Final Cut Pro X: cel mai bun editor video pentru mac
 3. HitFilm: cel mai bun editor video pentru începători
 4. DaVinci Resolve: cel mai bun editor video pentru corectarea culorilor
 5. Blender: cel mai bun editor video pentru modelare 3D
 6. MAGIX Movie Edit Pro: cel mai bun editor video pentru YouTube
 7. Lightworks: cel mai bun editor video gratuit

1. Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC este editorul nostru video preferat. Are tot ceea ce ai nevoie pentru editare video profesională și este o bucurie de a folosi.

Are o selecție bună de efecte vizuale și este deosebit de bună la clasificarea culorilor. Instrumentele sale de culoare Lumetri vă oferă un nivel imens de control asupra culorilor și există multe presetări pentru a obține rapid lucrurile după cum doriți.

Adobe-premiera-ghiduri

Aveți instrumente audio complete care vă permit să controlați nivelul sonor, să aplicați efecte și să vă asigurați că filmele dvs. sună la fel de bine pe cât arată.

Nu lipsesc multe caracteristici cu Premiere Pro CC și, pe lângă faptul că este excelent în ceea ce privește elementele de bază, oferă, de asemenea, diverse elemente suplimentare, cum ar fi editarea video 360, instrumente multicam și mișcare.

Este complex de utilizat, dar UI este excelent și are tutoriale puternice în aplicație, care sunt cele mai bune pe care le-am folosit în categoria de editare video..

Prețuri Adobe Premiere Pro CC

Premiere Pro CC face parte din suita Creative Cloud Adobe și este doar abonament. Îl puteți cumpăra într-o singură aplicație pentru 20,99 USD pe lună sau puteți obține toate instrumentele Adobe pentru o taxă lunară de 52,99 USD. 

Dacă doriți o mulțime de fotografii și imagini suplimentare, Adobe Stock costă 82,98 USD. Există un proces de șapte zile dacă doriți să îl verificați, precum și reduceri pentru educatori și studenți.

Creative Cloud include 100 GB spațiu de stocare în cloud și puteți discuta cu Adobe despre a obține mai multe dacă aveți nevoie. Aruncați o privire la cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru articolele video pentru mai multe despre asta.

Profesioniștii pot profita de numeroasele instrumente oferite de Adobe Creative Cloud. Un interes deosebit pentru editorii video sunt After Effects, Adobe Media Converter și Premiere Rush, care este un editor simplu, alternativ. Citiți mai multe despre Adobe Media Convertor în cel mai bun ghid al nostru pentru convertoare video.

Deoarece Premiere Pro este popular printre profesioniști, puteți găsi tot felul de îndrumări pe YouTube și pe web. În afară de asta, suportul propriu al Adobe este un sac mixt, cu rezultate de căutare datate pe site-ul său web. Nici nu ne-am primit prea mult înapoi de la serviciul de chat sau telefon. După cum am menționat, totuși, ghidul în software-ul în sine este foarte bun.

În afară de suport, singurul nostru contact real este modelul de abonament continuu. Cu toate acestea, dacă îl utilizați într-o capacitate profesională, aceasta nu ar trebui să reprezinte o problemă mare și valoarea se îmbunătățește dacă utilizați mai multe instrumente Adobe în activitatea dvs.. 

De asemenea, beneficiați de faptul că aveți mereu cea mai recentă versiune disponibilă și puteți profita de noi funcții de îndată ce sunt introduse. Puteți vedea cât de impresionați am fost cu acesta în recenzia noastră Adobe Premiere Pro CC.

2. Apple Final Cut Pro X

Final Cut Pro X este un editor video de înaltă calitate, adresat profesioniștilor. Deși poate fi dificil de utilizat, este, de asemenea, o alegere excelentă pentru amatorii entuziaști și creatorii de social media. 

finala-cut-3dtext

La fel ca Premiere Pro CC, Final Cut Pro X are un set larg de funcții care depășesc ceea ce obțineți în editorul mediu. Este nevoie de o abordare neobișnuită cu „cronologia magnetică”, care funcționează diferit de piesele distincte obișnuite folosite la alți editori.

Are o selecție vastă de efecte. Efectele vizuale includ diferite stiluri și filtre diferite. Există o mulțime de opțiuni audio, cu ecouri și distorsiuni obișnuite, precum și altele neobișnuite, cum ar fi un filtru subacvatic sau efecte radio și telefonice

Funcționarea Chroma este ușor de făcut, permițându-vă să combinați clipuri și să produceți efecte speciale. Are o caracteristică inteligentă de „a găsi oameni”, care vă permite să vânați cu imagini pentru oameni.

Final Cut Pro X Render Speed ​​and Format Support

În ciuda faptului că sunteți pregătiți la profesioniști, nu aveți nevoie de cele mai noi hardware pentru a utiliza Final Cut Pro X. Am constatat că a funcționat fără probleme la testul nostru de îmbătrânire Mac Mini, cu viteze de redare decente. Puteți continua editarea în timp ce faceți videoclipuri.

Funcționează cu o gamă largă de formate și puteți crea fișiere pentru disc și media socială. Dacă aveți o mulțime de materiale cu care să lucrați și aveți nevoie de mai mult spațiu, aruncați o privire la cel mai bun ghid al nostru de stocare în cloud.

Nu există o mare diferență între Final Cut Pro X și Adobe Premiere Pro CC, dar preferăm sentimentul general al editorului Adobe. De asemenea, veți obține întreaga suită Creative Cloud cu ajutorul acesteia. Final Cut Pro X este încă o alegere excelentă și, dacă nu sunteți un „profesionist”, folosirea acestuia vă va face să vă simțiți ca unul.

Dacă nu sunteți interesat de modelul de abonare Adobe, există și avantajul că îl puteți achiziționa direct. Final Cut Pro X costă 299,99 USD și există o probă gratuită de 30 de zile dacă doriți să încercați. Nu este ieftin, dar dacă vă puteți permite costurile, este un instrument excelent pe care îl aveți la dispoziție. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Final Cut Pro X.

3. HitFilm

HitFilm este un editor video excelent, care este o alegere excelentă pentru oricine dorește să înceapă cu producția de filme. Dacă vrei să fii următoarea vedetă YouTube, este un mod minunat de a-ți tăia dinții și de a-ți învăța meseria.

hitfilm efecte

Vine în două versiuni. Versiunea gratuită, HitFilm Express, este editorul nostru preferat de video gratuit și o modalitate excelentă de a testa software-ul înainte de a decide dacă faceți upgrade la HitFilm Pro pentru 299 USD. Versiunea gratuită conține multe actualizări plătite, dar pachetul „pro” reprezintă o valoare mult mai bună în general.

Tăierea și editarea de bază este rapidă și ușoară. Instrumentele pentru alunecare și diapozitiv sunt ușor de utilizat și este simplu să adăugați efecte filmelor tale. Puteți adăuga explozii de flacără, fulgere și picături de ploaie. Există multe dintre acestea în versiunea plătită, dar chiar și ediția gratuită conține câteva opțiuni impresionante. 

Puteți schimba modul în care sunetele filmelor dvs. cu setări acustice care vă permit să imitați diverse medii. Sunt incluse și câteva efecte sonore. HitFilm are câteva caracteristici grafice interesante, cum ar fi accelerația și gravitația, și suportă și compoziția 3D.

Performanțele sunt bune, cu viteze de redare decente și o interfață rapidă și rapidă. Să poți naviga rapid prin clipuri înseamnă că petreci mai puțin timp așteptând ca editorul să te prindă cu tine.

HitFilm acceptă o gamă decentă de formate de import și export, dar nu acceptă crearea de DVD sau Blu-ray.

Există multe videoclipuri tutorial pe YouTube pentru a vă ajuta să începeți cu acesta, și are, de asemenea, o comunitate ocupată care este pregătită să vă răspundă la întrebări.

HitFilm este plăcut de utilizat și este cea mai bună opțiune dacă doriți să vă aruncați degetul în apă fără a cheltui nimic. Citiți mai multe despre ceea ce ne-am gândit despre asta în recenzia noastră HitFilm.

4. DaVinci Resolve

DaVinci Resolve este un instrument de înaltă calitate, cu o interfață simplă de utilizator, care vă oferă o mulțime de îndrumări utile și vă ajută să învățați să îl utilizați. La configurare, vă oferă posibilitatea de a imita aspectul unui alt instrument de editare și vă permite, de asemenea, să personalizați diverse opțiuni, permițându-vă să luați decizii pe care le iau alte instrumente..

A fost folosit în mai multe filme cunoscute, inclusiv Avatar, Spectre și Star Wars: The Last Jedi. De asemenea, are mai multe credite TV. Am acoperit mai multe dintre spectacolele cu care a fost utilizat în ghidurile noastre „Cum să privim”. Aflați cum să vizionați Westworld și cum să urmăriți articolele Flash pentru două exemple.

best-free-video-editor-rezolva

DaVinci Resolve are o selecție puternică de efecte vizuale și oferă, de asemenea, compunere. Puteți utiliza particule și adăugați tot felul de suplimente. Există, de asemenea, instrumente avansate pentru corectarea și gradarea culorilor. 

Audiofililor le va plăcea panoul Fairlight, care este blocat cu metode de manipulare a sunetului. De asemenea, obțineți o bibliotecă foley pentru a oferi filmelor dvs. zgomot natural de fundal.

Are toate tipurile de accesorii, cum ar fi recunoașterea facială și estimarea mișcării de urzeală a vitezei. De asemenea, are caracteristici utile de colaborare, permițându-vă să partajați note sau pentru ca colegii să deschidă proiecte în modul numai de citire. Dacă lucrați cu alții, aruncați o privire la cel mai bun stocare online pentru ghidul echipelor.

DaVinci Rezolva: Gratuit vs. Plătit

DaVinci Resolve vine atât într-o versiune gratuită, care necesită înregistrare, cât și într-o versiune „studio”, care costă 299 USD. Formularul de înregistrare necesită diverse detalii, inclusiv numărul de telefon, dar nu te oprește dacă ar trebui să îl introduci în mod greșit în mod accidental. 

După cum vă așteptați, versiunea plătită include tot felul de accesorii suplimentare, dar caracteristicile de bază sunt toate în ediția gratuită, deci este o modalitate excelentă de a o verifica.

Acesta acceptă o gamă impresionantă de formate de export, iar cea mai recentă versiune poate fi exportată direct către diverse servicii de streaming, deci dacă doriți un editor video YouTube, este o alegere excelentă. DaVinci Resolve este disponibil pentru Windows, Linux și Mac.

5. Blender

Blender este un instrument mai specializat, axat pe grafică și animație 3D. De asemenea, include funcții de editare video surprinzător de capabile. Nu este foarte ușor de utilizat, dar este un instrument puternic și nu vă va costa nimic.

best-free-video-editor-blender

Ca instrument grafic 3D, Blender vă permite să creați obiecte din forme 3D simple și să le creați pentru a arăta ca orice doriți. Cu timp și pricepere, puteți produce scene care arată mai mult sau mai puțin reale. Puteți anima și aceste grafice, iar animațiile pot fi editate folosind instrumentele de editare video ale Blender.

Puteți adăuga, de asemenea, efecte mai complexe, cum ar fi simularea fluidelor și a gazelor, precum și lucrul cu diferite materiale, cum ar fi pânza.

Dacă ați văzut vreodată un film Pixar și v-ați întrebat cum să creați așa ceva, Blender este un loc minunat pentru a începe. Poate fi complex, dar există o comunitate puternică, cu multe tutoriale care să vă ajute.

Blenderul este utilizat pe scară largă în industria jocurilor, deși apare ocazional și în creditele de film. Nu este cel mai popular instrument din industria cinematografică, dar a fost folosit pe placul Spider-Man 2, Red Dwarf și Wonder Woman.

Efecte de editare video Blender

Nu este la fel de bogat în caracteristici ca multe alte instrumente, dar are unele efecte de bază. Puteți adăuga neclarități, străluciri și diverse efecte de culoare filmelor dvs. Nu are caracteristicile detaliate de clasificare a culorilor Adobe Premiere Pro, dar există opțiuni pentru a regla lucrurile. Puteți adăuga suprapuneri de text și are disponibile și ajustări audio simple. Există, de asemenea, câteva tranziții.

Deși Blender nu este dedicat editării video, funcționează bine dacă sunteți interesat de 3D și doriți să aflați simultan mai multe domenii creative. Puteți produce modele 3D, să le animați și apoi să editați rezultatele la final. Puteți citi mai multe despre Blender în ghidurile noastre pentru cele mai bune programe grafice 3D și cele mai bune programe de modelare 3D.

6. MAGIX Film Edit Pro

Pentru cei care caută un editor care să facă bine elementele de bază, MAGIX este o alegere bună. Are o interfață bine pusă la punct și este în mare parte intuitivă. Nu este la fel de ușor ca unele instrumente, dar își face treaba eficient și are un preț rezonabil.

Există o mulțime de efecte, cum ar fi distorații, corecții de culoare, mișcare lentă și opțiuni de mare viteză. De asemenea, vă puteți regla sunetul folosind un mixer cu mai multe presetări și efecte, precum ecouri și un compresor. De asemenea, are diverse tranziții care includ icoane mari care arată ceea ce fac. 

Film Edit Pro are chei de cromatică, dacă doriți să adăugați efecte speciale de tip „ecran verde”, precum și urmărirea mișcării, care poate urmări obiecte și aplica automat un efect sau adăuga un text la ele.

MAGIX Movie Edit Pro Prețuri și versiuni

Există trei versiuni de MAGIX Movie Edit, versiunea „pro” costând 69,99 USD, versiunea „plus” la 99,99 USD și versiunea „premium” disponibilă pentru 129 USD. 

Există un proces fără card de 30 de zile disponibil și sunt oferite reduceri uneori, inclusiv în momentul scrierii. MAGIX are, de asemenea, un magazin în aplicație care vinde șabloane, tranziții și suporturi suplimentare, care pot costa de la 5 USD la peste 80 USD.

Are câteva aspecte care să utilizeze interfața de utilizare care nu se comportă întotdeauna așa cum vă așteptați, dar asta nu vă împiedică niciodată să faceți lucrurile. Materialul de asistență este necompletat, dar există un manual gratuit, un forum cu reacție și videoclipuri utile.

Puteți exporta pe DVD și Blu-ray, precum și pe YouTube și Vimeo. Cu toate acestea, suportul pentru format nu este la fel de cuprinzător.

Am găsit că este capabil să producă rezultate de înaltă calitate, dar trebuia să ne jucăm cu setările. Avem filme AVI de înaltă calitate, dar nu am fost atât de norocoși cu MJPEG. Vă sugerăm să experimentați dacă rezultatele anterioare nu sunt bune.

Deși lipsit de poloneză, MAGIX Movie Edit obține majoritatea lucrurilor și este un instrument util care nu costă pământul. Pentru a afla mai multe despre aceasta, citiți recenzia noastră pentru MAGIX Movie Edit Pro.

7. Lucrări ușoare

Sunteți în compania bună dacă alegeți să lucrați cu Lightworks, așa cum a fost folosit pentru unele filme de mare succes, inclusiv Pulp Fiction și The Wolf of Wall Street.

Este ușor de utilizat și are o mulțime de materiale de suport excelente, inclusiv un manual de descărcare util, un forum și câteva tutoriale YouTube utile.

Biblioteca sa media vă oferă multe opțiuni pentru sortarea și filtrarea clipurilor dvs., făcând din aceasta o alegere excelentă a instrumentului dacă lucrați la proiecte mari. Cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fișierele mari poate fi util acolo. 

Lightworks este de asemenea bun pentru lucrul la proiecte bazate pe echipă. Dacă colaborezi într-o echipă numeroasă și ai nevoie de ajutor pentru gestionarea tuturor, consultați cel mai bun software de gestionare a proiectelor.

Dacă aveți nevoie de material de stoc și de muzică, există și o bună selecție de materiale fără drepturi de autor disponibile cu acesta.

redactor Lightworks best-free-video-

Efectuarea elementelor de bază necesită o obișnuință în Lightworks, dar are instrumente utile pentru alunecare și diapozitive. Există o selecție obișnuită a efectelor vizuale și este deosebit de puternică la reglarea culorilor.

Opțiuni de export și randare lightworks

Lightworks Pro, ediția sa plătită, este disponibil cu un abonament de 24,99 USD pe lună, o taxă anuală de 174,99 USD sau o taxă unică de 437,99 USD. Acest lucru îl plasează foarte mult în partea de sus a gamei de prețuri, ceea ce îl face mai scump decât cele două instrumente preferate ale noastre. Cu toate acestea, niciuna dintre acestea nu are o versiune gratuită, ceea ce face Lightworks. Este disponibil pentru Windows, Linux și Mac.

Poate exporta pe site-uri de streaming, inclusiv YouTube și Vimeo, iar versiunea „pro” poate produce ieșire 4K. Lightworks are o selecție impresionantă de formate de import, deși opțiunile de export sunt la fel de excelente în versiunea „pro”, dar foarte limitate în versiunea gratuită a software-ului. Versiunea plătită are, de asemenea, disponibilă editarea video la 360 de grade.

Ce face un editor video cel mai bun

Sunt câteva aspecte pe care le căutăm atunci când evaluăm dacă un editor video merită timp și bani.

Caracteristicile sunt extrem de importante și definesc ce poate face software-ul pentru dumneavoastră. Funcțiile de editare de bază sunt cele pe care le petreceți cel mai mult timp folosind, dar ne place să vedem și o gamă largă de efecte și tranziții, instrumente de clasificare a culorilor, capacități puternice de ajustare audio și accesorii suplimentare, cum ar fi suportul multicam și 360 video.

Deși suportul 4K este destul de standard acum, nu toate instrumentele îl fac, în timp ce unii se pot descurca cu video 8K. Cei dintre voi cu camere de acțiune vor aprecia, de asemenea, corectarea obiectivului și stabilizarea automată a imaginii. Dacă doriți să adăugați efecte cool filmelor dvs., tastarea Chroma este esențială.

De asemenea, considerăm costul, deși dacă sunteți cel mai bine, ar trebui să fiți pregătiți să cheltuiți un pic suplimentar. Dacă sunteți după o afacere, uitați-vă la cel mai bun editor video gratuit. 

Versatilitatea și suportul formatului sunt factori suplimentari. Instrumentele de uz profesional vor trebui să sprijine o gamă largă de formate. Posibilitatea de a publica direct pe rețelele de socializare este, de asemenea, un mare plus, precum și posibilitatea de a arde direct pe disc.

Ușurința de utilizare este importantă, majoritatea instrumentelor oferind funcții complexe, dar nu toate vă arată cum să le utilizați eficient. Cu puțină îndrumare și suport, puteți învăța în timp ce creați, iar abilitățile pe care le învățați pot ajunge să vă câștige bani. Un manual decent, tutoriale utile și un serviciu bun pentru clienți sunt plusuri aici.

De asemenea, performanța contează și ne uităm la cât de receptiv este editorul, împreună cu cât de rapid produce producția. De asemenea, sunt avute în vedere erorile și prăbușirile. Dacă sunteți îngrijorat de acestea, aruncați o privire la modul nostru de backup automat al ghidului video.

De asemenea, analizăm orice instrumente suplimentare pe care le obțineți cu software-ul, cum ar fi creatorii de prezentări de diapozitive sau software-ul de captare a ecranului. Posibilitatea de a automatiza sarcini simple poate avea un efect mare asupra fluxului de lucru și poate face software-ul și mai util.

De asemenea, să aveți o bibliotecă de materiale media sau materiale de stocare este excelent atunci când începeți. Multe instrumente oferă media ca suplimente opționale, dar unele includ câteva clipuri și sunete pentru a vă începe.

Gânduri finale

Când vine vorba de software-ul de editare video, ne este răsfățat pentru alegere cu atât de multe instrumente de înaltă calitate disponibile. Datorită puterii PC-urilor moderne, instrumentele de editare de cea mai bună calitate sunt disponibile pentru toată lumea. Toate instrumentele de pe această listă au cunoscut o utilizare profesională într-o formă sau alta.

Dacă vă place ca următorul Martin Scorsese, sau chiar următorul PewDiePie, există software pentru dvs.. 

Adobe Premiere Pro CC este alegerea noastră preferată, caracteristicile sale de înaltă calitate oferindu-vă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a face filme. Totuși, în lista noastră avem ceva de oferit, așa că alege unul și sare înăuntru.

Dacă ați încercat vreunul dintre instrumentele din această listă sau aveți alte recomandări, vă rugăm să ne informați în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map