Cel mai bun software de editare foto 2020

Camerele foto sunt din ce în ce mai ieftine, permițând chiar și celor mai amatori de fotografi să obțină rezultate grozave. Pe măsură ce cererea pentru dispozitive de captare de înaltă calitate crește, la fel și cererea pentru o soluție de editare de înaltă calitate. Suntem aici pentru a vă oferi un ghid complet pentru cel mai bun software de editare a fotografiilor.


Vom clasifica cea mai bună alegere pentru profesioniști și cea mai bună alegere pentru designeri și vom oferi alternative pentru fiecare categorie.

Adobe deține piața de editare foto, iar testarea noastră a aplicațiilor populare de editare foto se aliniază cu aceasta. Câștigătorii noștri din ambele categorii provin de la Adobe, dar nu vă lăsăm să vă descurajați să încercați alternativele noastre Adobe.

Editare foto vs Proiectare grafică

Înainte de a stabili criteriile noastre și de a ne scufunda în listă, dorim să facem o distincție între editare foto și software de design grafic. Deși unele aplicații vă permit să importați și să editați fotografii pe partea de sus a funcției lor principale, ne uităm la un software conceput care face doar asta.

De exemplu, puteți importa un fișier RAW în Adobe Premiere, prima noastră alegere pentru cel mai bun software de editare video. Este destinat, totuși, pentru editarea videoclipurilor, nu pentru fotografii. Puteți face unele ajustări de bază, dar nu mult.

Este o distincție importantă de făcut, deoarece o mulțime de software se încadrează în linia dintre fotografie și design grafic. Photoshop, de exemplu, poate fi utilizat pentru a edita fotografii și a crea grafică. Cu Photoshop există suficiente funcții unice pentru editare foto pentru a justifica un loc pe lista noastră.

Adobe Illustrator, pe de altă parte, este mai potrivit pentru desenele digitale. Puteți importa fotografii și puteți face ajustări, dar software-ul este la maximul său atunci când este folosit pentru proiectarea graficelor. Dacă căutați design grafic, asigurați-vă că consultați ghidul nostru pentru cel mai bun software grafic 3D.

Alegerea celui mai bun software de editare foto

După ce am stabilit ce nu va fi în acest ghid, vom stabili criteriile pe care le-am folosit pentru realizarea alegerilor noastre. Majoritatea criteriilor vor fi ample, cum ar fi o bună utilizare, dar vom încerca să oferim câteva domenii specifice pe care le căutăm.

Suport pentru fișiere și caracteristici

Cu toate acestea, primul nostru criteriu nu este larg. Fiecare program trebuie să accepte fișiere RAW. Un fișier RAW conține toate informațiile pe care senzorul camerei le-a capturat când imaginea a fost înregistrată pe cardul de memorie. Spre deosebire de .jpg, nu există compresie, ceea ce înseamnă că aveți mult mai multe date cu care să lucrați.

Neprocesată-Raw-File-1
© Cloudwards.net

Prelucrate-Raw-File-1
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Acest lucru este important mai ales pe tărâmul post-producție. Cu fișierele RAW, puteți împinge o editare mai departe decât puteți face cu un .jpg. Culorile fișierelor prime sunt, de asemenea, plane, astfel încât puteți regla imaginea după gust.

Aproape fiecare producător de camere utilizează o extensie de fișier diferită pentru imagini RAW. În mod ideal, software-ul are un palmares de trimitere a patch-urilor atunci când este introdusă o nouă extensie. Dacă nu, căutăm .arw, .nef și .cr2, care sunt extensii pentru camerele Sony, Nikon și Canon, respectiv.

Sunt binevenite, de asemenea, caracteristici precum tonifierea despărțită, cusăturile panoramice și procesarea cu rază înaltă dinamică. Tonificarea separată apare mai des decât cusăturile panoramice și HDR, dar, dacă un iPhone poate face acest lucru, aplicația dvs. dedicată de editare foto ar trebui să poată.

În afara procesării, căutăm instrumente de restaurare, cum ar fi corecția ochilor roșii, vindecarea spoturilor și reducerea zgomotului.

Usability

cloudwards-șef-redactor-in fiecare zi

În continuare, ne uităm la capacitatea de utilizare. Un fotograf care lucrează poate arunca mii de fotografii simultan, astfel încât să ai un software care să poată înțelege totul este o necesitate. Adobe Photoshop, care necesită să deschideți fiecare fișier manual, este o excepție de la această regulă, deoarece oferă mai mult control asupra imaginii.

Căutăm și funcții de procesare a loturilor. Orice lucru care vă permite să aplicați o presetare la mai multe fișiere simultan sau să exportați cu o anumită rezoluție este numele jocului aici. De asemenea, ne uităm la capacitatea de a salva și utiliza presetările din aplicație.

Ușurința de utilizare nu ar trebui să-și sacrifice puterea. Căutăm cel mai bun software de editare foto, nu cel mai ușor de utilizat. Din această cauză, este acceptabilă eliminarea capacității de utilizare pentru un nivel mai mare de putere. Programul pe care îl urmăm are o curbă de învățare, dar vă va permite să produceți fotografii adecvate și profesionale după ce l-ați stăpânit.

Cel mai bun software de editare foto

Acum că ne-am stabilit criteriile, să trecem la cel mai bun software de editare foto. Vom declara câștigător pentru cel mai bun software de editare foto profesional și cel mai bun software de editare foto pentru proiectare, precum și vom oferi câteva participări la fiecare.

Cel mai bun software de editare foto profesională: Adobe Lightroom CC

Lightroom este alegerea premiera pentru fotografii profesioniști. Interfața este optimizată pentru fluxul de lucru, permițându-vă să derulați prin mii de fotografii, să le editați și să le exportați cu o calitate constantă.

Deși este excelent în acest rol, Lightroom nu este perfectă. Instrumentele pe care le include Adobe sunt menite să editeze fotografii, reglând bilanțul alb, expunerea și culorile. Nu se pune problema editării compuse și stratării. Vom atinge asta mai târziu, totuși.

Strălucește când un fotograf care lucrează se conectează la cardul de memorie și aruncă o bază de date cu fotografii în software. Lightroom este mereu actualizat cu cele mai recente extensii de fișiere, astfel încât fișierele RAW de la aproape fiecare producător de camere sunt acceptate.

Concentrarea este pe editarea eficientă, dar versiunile recente ale Lightroom au adăugat mai mulți cai putere. Să aruncăm o privire asupra funcțiilor din cea mai recentă ediție Adobe Creative Cloud.

Funcții Adobe Lightroom

Lightroom este actualizat cu noi funcții la fiecare câteva luni. Din această cauză, vom analiza caracteristicile fundamentale ale software-ului și noile adăugări adăugate în 2018, în loc să ne scufundăm în toate elementele specifice.

Începând cu funcțiile care au existat în jur de ceva timp, Lightroom vă permite să ajustați perspectiva imaginii dvs. în timpul unei editări. Îți întinde și micșorează părțile imaginii și o recoltează, astfel încât să poți obține perspectiva pe care ți-ai propus-o. De exemplu, puteți edita o imagine a unei clădiri pentru a arăta ca și cum ați fotografiat-o de la o scară în loc de pe sol.

Lightroom-perspectivă Setări

Lightroom va căuta linii orizontale sau verticale în fotografie și va alinia imaginea pentru a se potrivi cu acestea. Modurile automate funcționează bine pentru ajustări minore, dar este posibil să fie nevoie să înghițiți manual imaginea dacă aveți nevoie de ceva mai drastic.

În afara curbei tonului, a ajustărilor brute și a echilibrului culorilor, Lightroom include tonifierea despărțită, care este o tehnică avansată de editare care vă permite să aplicați tonuri diferite în evidență și în umbre..

Lightroom-Split-tonifiant-Setări

Lightroom are, de asemenea, capacitatea de a remedia problemele care pot proveni de la camera foto sau obiectiv. Are un denoiser încorporat, care este bun atunci când este utilizat conservator, precum și un instrument pentru a reduce aberațiile cromatice.

Atâta timp cât utilizați lentile disponibile, Lightroom include corectarea profilului lentilelor. Sticla cilindrică din interiorul obiectivului nu este perfectă, deci, indiferent cât cheltuiți, vor exista distorsiuni și vignetări. Activarea unuia dintre aceste profiluri va corecta automat aceste probleme pentru a vă oferi o imagine mai precisă.

După cum este definit în criteriile noastre, Lightroom are suport pentru procesarea HDR, cusături panoramice și instrumente de restaurare, precum corectarea ochilor roșii,.

Majoritatea funcțiilor introduse în 2018 s-au concentrat pe îmbunătățiri ale performanței și versiunea mobilă, dar au fost câteva adăugiri pentru aplicația desktop.

Lightroom acceptă acum importul din spațiul de stocare atașat la rețea și puteți aplica profilele camerei la fișierele dvs. RAW pentru a vă vedea imaginea așa cum este afișată pe spatele camerei. Noul nostru favorit favorit este însă Profiluri creative.

Profilurile creative sunt similare presetărilor, dar nu vă ajustează setările anterioare. Sunt ca filtrele Instagram cu mai mult control. Cei mai mulți fotografi experimentați nu vor avea nevoie de ei, dar sunt un bun punct de plecare pentru cei care vin pe lumea editării de pe desktop.

Editare foto Adobe Lightroom

Ca în cazul oricărui software optimizat pentru editare foto, există multe opțiuni la fiecare pas al procesului. Puteți importa din orice sursă de stocare și puteți seta unde vor fi stocate fișierele. Dacă importați de pe un card de memorie, Lightroom va crea un folder pe hard disk și va copia fișierele RAW acolo.

După aceea, creează un catalog. Cataloagele conțin datele pentru imaginile dvs., dar nu și imaginile în sine. Previzualizările, locația unității și metadatele sunt toate stocate acolo. Chiar dacă ștergeți folderul cu fotografiile din el, puteți vedea în continuare un catalog, deși imaginile vor fi nejustificate.

Lightroom-catalog

Există multe setări pentru import, dintre care cea mai importantă este procesarea lotului. Puteți aplica o presetare la toate imaginile pe care le importă, extinzând fila „aplicați în timpul importului” din meniul din dreapta și făcând clic pe „dezvoltați setări”. Este un moment bun pentru a aplica o presetare de contrast de bază pentru a accelera fluxul de lucru.

Puteți adăuga, de asemenea, cuvinte cheie, aplica metadate și puteți seta modul în care Lightroom creează previzualizări inteligente în această zonă.

Lightroom-Import-Setări

Importul poate dura ceva, mai ales dacă aveți o mulțime de fișiere. Dacă utilizați un senzor de mare megapixel, cum ar fi cele care se găsesc în camerele Sony A7R, poate fi necesar să lăsați importul să funcționeze peste noapte.

Înainte de a face clic pe fila „dezvolta”, puteți sorta imaginile din catalogul dvs. atribuindu-le o culoare, clasându-le în cinci stele sau folosind cuvinte cheie. Aceasta este una dintre caracteristicile cheie ale fluxului de lucru pentru Lightroom, permițându-vă să vă deplasați în editare doar cu imaginile pe care intenționați să le păstrați.

Vă veți petrece cea mai mare parte a timpului în fila „dezvolta”. Este locul în care îți poți edita fotografiile folosind echilibrul de alb de bază, tăierea, echilibrul culorilor și vindecarea la fața locului. Toate aceste controale se găsesc în bara de instrumente din partea dreaptă.

Setări-Lightroom-Dezvoltarea

În partea de sus, există un șir de șase pictograme pentru tăiere, vindecarea la fața locului, corectarea ochilor roșii, filtrele de gradient, filtre eliptice și retururi. Deși nu este întotdeauna necesar, acestea vă oferă cel mai manual control asupra imaginii dvs. și estompează linia dintre Lightroom și Photoshop.

Chiar și după ajustarea culorilor și corectarea expunerii, poate fi necesar să efectuați modificări manuale ale imaginii. Folosind instrumentul de redactare, de exemplu, vă permite să vă murdăriți mâinile și să înmuiați pielea aspră sau dinții de albire.

Lightroom-Manual-Ajustări

Tot ce se află sub acea bară de instrumente se ocupă de loviturile largi ale imaginii. Secțiunea de sus reprezintă ajustări de bază brute, unde puteți corecta expunerea, setați contrastul și puteți aplica ascuțirea de bază. Dacă ați aplicat o presetare în timpul importului, nu ar trebui să vă confundați cu această zonă în afara ajustării bilanțului alb.

Instrumente pentru camerele de lumină

Mai jos este o listă de instrumente pliabile. Acolo strălucește puterea Lightroom. Există controale pentru gestionarea echilibrului culorilor unei imagini, ajustarea perspectivei, remedierea vinetelor și multe altele.  

Lightroom este special, deoarece puteți face aceste schimbări rapid. În partea de jos sunt prezentate toate imaginile din catalogul dvs. și le puteți filtra pe cele de care aveți nevoie cu același sistem de etichetare pe care l-ați folosit la import. Dacă doriți să accelerați mai mult fluxul de lucru, puteți utiliza fila presetată din partea stângă a ecranului.

Lightroom vine cu presetări încorporate, care, la fel ca majoritatea presetărilor Adobe, sunt cel mai bine clasificate drept „decente”. Cel mai eficient mod de a trece printr-o filmare este de a importa câteva fotografii, de a face modificările, de a salva o presetare și de a o aplica pe restul catalogului.  

Presetările sunt, de asemenea, personalizabile. Dacă, de exemplu, nu doriți să includeți aceeași ajustare a perspectivei în toate imaginile dvs., puteți debifa acea casetă în timp ce salvați o presetare.

Celelalte cinci file din partea de sus a interfeței nu sunt în mare măsură inutile, cel puțin dacă furnizați fotografii pentru web. „Harta” vă permite să geotezați imaginile, „cartea” este un instrument de formatare pentru cărți foto, „prezentarea de diapozitive” vă exportă imaginile ca un .mp4 cu muzică însoțitoare, „print” este un instrument de formatare pentru imprimări la scară largă și „web”. vă permite să publicați o galerie a catalogului dvs. online.

Lightroom-Slideshow-Tab

Toate aceste file își au locul și, pentru unii fotografi, vor accelera fluxul de lucru. Filele sunt irelevante pentru mulți utilizatori, cu toate acestea, mai ales dacă folosesc o companie de imprimare externă pentru copii ale fotografiilor.

Dintre cele cinci, preferatele noastre sunt „prezentare de diapozitive” și „web”. Există o mulțime de aplicații de prezentare de diapozitive online, multe încărcate cu malware (citiți cel mai bun software antivirus pentru a afla despre ce tipuri), astfel încât să aveți una încorporată în Lightroom este util dacă doriți o modalitate rapidă de a vă afișa imaginile..

„Web” este o modalitate ușoară de a vă conecta la site-ul dvs. prin FTP, creând o pagină HTML preformatată. Deși software-ul CMS, cum ar fi WordPress, poate gestiona galerii de acest fel cu un plugin, Lightroom este un magazin unic pentru publicare. Dacă nu ați folosit niciodată FTP, puteți afla despre acest lucru în cele trei ghiduri noastre de utilizare a WordPress.

 • Ghid pentru începători pentru utilizarea WordPress
 • Ghid intermediar pentru utilizarea WordPress
 • Ghid avansat de utilizare a WordPress

Prețuri Adobe Lightroom

Ca și în cazul tuturor produselor Adobe, prețul este un punct cheie de vânzare. Creative Cloud vă oferă acces la toate produsele Adobe pentru 50 de dolari pe lună, un furt, având în vedere că multe dintre aplicații ar costa 1.000 de dolari sau mai mult pe cont propriu. Studenții și profesorii beneficiază, de asemenea, de o reducere considerabilă, primind toate cererile pentru doar 20 de dolari pe lună.

Plan:FotografieAplicație unicăToate aplicațiileToate aplicațiile + stocul Adobe
Preț:$ 9.99$ 20.99$ 52.99$ 82.98
Detalii:Lightroom & Photoshop CC,
20 GB stocare cloud
O singură aplicație Adobe,
100 GB stocare în cloud
Toate produsele desktop ale Adobe,
100 GB stocare în cloud,
Până la 10 TB de stocare suplimentară
Toate produsele desktop ale Adobe,
10 imagini Adobe Stock pe lună

Puteți obține o singură aplicație pentru 20 de dolari pe lună cu 100 GB de stocare în cloud. Dacă utilizați orice alt produs Adobe, cum ar fi Illustrator, vă recomandăm acest plan. Spațiul de stocare în cloud este un plus frumos, dar puteți obține mai mult spațiu pentru mai puțini bani. Citiți comparația noastră cu cei mai buni furnizori de stocare cloud pentru recomandări.

Fotografii au un avantaj, totuși. Adobe oferă trei planuri de fotografie. Puteți obține Lightroom și Photoshop, plus 20 GB spațiu de stocare, pentru 10 USD pe lună sau puteți face upgrade la 1 TB de stocare de două ori mai mare decât prețul. Atât timp cât vă concentrați pe fotografie, este o valoare excelentă și planul pe care îl recomandăm în general.

În partea de sus, puteți obține toate aplicațiile, plus Adobe Stock, pentru aproximativ 80 USD. Adobe Stock este o bibliotecă excelentă, dar scumpă, de fotografii și videoclipuri. Pentru fotografii care lucrează, nu este necesar însă.

Cele mai bune alternative Adobe Lightroom CC

După cum vedeți mai sus, ne place Lightroom. În același timp, însă, putem vedea cum nu ar funcționa pentru toată lumea sau cum ar putea unii să obțină prețul. Mai jos urmează câteva dintre cele mai bune alternative pentru Adobe când vine vorba de editare foto.

DxO PhotoLab

DxO PhotoLab este similar cu Lightroom, dar are instrumente de prelucrare automată mai bune. Caracteristici, cum ar fi DxO Smart Lighting și Prime denoising funcționează mai bine decât instrumentele comparabile în Lightroom, dar vine cu un preț ridicat de preț de 200 USD și nu are la fel de multe opțiuni pentru formatarea și exportarea.

Presetările sunt ceea ce diferențiază PhotoLab. Peisajele, în special, s-au dus bine la gama dinamică ridicată și filtrele dezavantajante aplicate de DxO. Cu toate acestea, lipsește controlul manual în comparație cu Lightroom.

DxO-Laborator foto-Image-editare

PhotoLab are o ajustare de bază brută pentru echilibrul dvs. de alb, dar controlul asupra expunerii și contrastului dvs. este limitat. În loc să vă ofere glisante pentru negri, alb, umbre și evidențieri, PhotoLab oferă doar un slider pentru expunere și un slider pentru contrast.

Există controale manuale, cum ar fi o curbă a tonului, dar lucrați pe procesarea din spatele scenei a DxO pentru a funcționa. Ajustările expunerii, contrastului și echilibrului culorilor lipsesc în mod sever.

DxO compensează, parțial, ajustările locale. Puteți selecta zonele din imagine într-o formă eliptică pentru a ajusta expunerea, contrastul, echilibrul culorilor și claritatea pentru zonele respective. Este similar instrumentului de mascare Lightroom, dar are mai puține controale.

În general, PhotoLab este cel mai potrivit pentru cei care doresc o editare rapidă. Puteți găsi cu ușurință imaginile dvs. și puteți aplica una dintre presetările excelente. ClearView și reducerea zgomotului de la DxO sunt deosebit de impresionante, dar controlul manual asupra imaginii dvs. nu este.

Puteți obține tot ce este mai bun din ambele lumi. PhotoLab instalează un plugin Lightroom atunci când îl achiziționați, astfel încât să puteți transfera un fișier dintr-o aplicație pe cealaltă pentru a avea acces la marile algoritmi de procesare ale DxO fără a pierde controlul manual al Lightroom..

LightZone

LightZone este o alternativă liberă, open source la Lightroom. Are o interfață similară, dar nu la fel de multe setări pentru procesarea lotului și un flux de lucru general mai slab. Totuși, este gratuit și mica comunitate din jurul ei este activă.

Este ciudat să apelezi la LightZone o alternativă la Lightroom, deoarece a apărut înainte de camera obscură digitală Adobe. LightZone original a fost lansat în 2005 și a schimbat modul de funcționare al editorilor de fotografii digitale. În loc să folosească straturi, oferă un flux de lucru nedistructiv.

LightZone-image-editare

Editează printr-o serie de module, fiecare oferind un aspect diferit al procesării. Puteți adăuga șapte curbe de ton sau regla culoarea în 13 module. Interfața și instrumentele pe care le utilizați sunt personalizabile, ceea ce înseamnă că puteți construi interfața de utilizator pentru a include doar controalele relevante.

Totuși, acest sistem nu vine fără dezavantaje. Puteți edita imagini doar individual, tabbing înainte și înapoi între biblioteca și pagina de editare. LightZone nu importă fișierele dvs., astfel încât nu există setări pentru a aplica o presetare înainte de editare.

De asemenea, interfața este buggy. În timpul testării noastre, modulele vor intra într-un flux nesfârșit de duplicare sau nu se vor încărca deloc. Se pare că aceste bug-uri sunt în mare măsură grafice, deoarece aplicația încă a răspuns, a existat doar sclipiri vizuale.

Cu toate acestea, este gratuit. LightZone este o alternativă puternică, dar clunky, Lightroom pe care ar trebui să o încercați. Are o mulțime de opțiuni atâta timp cât îți faci timp pentru a învăța interfața.

Cel mai bun software de editare foto pentru proiectare: Adobe Photoshop CC

Photoshop se concentrează asupra procesării lotului și a fluxului de lucru optimizat și îl pune pe funcții și instrumente. În timp ce nu veți utiliza Photoshop pentru editarea a mii de fotografii, puteți să îl utilizați pentru a face câteva speciale.

Folosește un sistem de stratificare, ceea ce înseamnă că îți poți construi imaginea cum vrei. De exemplu, puteți găsi o imagine stoc de ceață și o stratificați peste o imagine pe care ați fost creată pentru a crea atmosferă.

Chiar dacă îl etichetăm cel mai bine pentru design, funcționează și pentru fotografi profesioniști. Photoshop este o aplicație puternică de editare foto pe care profesioniștii o pot utiliza pentru a repara sau mări fotografiile cu o abordare simplă.

Photoshop poate gestiona restaurarea fotografiilor în moduri pe care Lightroom nu le poate face. Poate restaura fotografii vechi care au fost mancate prin vindecarea la fața locului, mascarea și patch-ul. Deși există instrumente paralele în Lightroom, nu există același nivel de control.

La fel ca în cazul Lightroom, Adobe actualizează constant Photoshop CC. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai recente caracteristici, precum și caracteristicile distinctive ale programului.

Funcții Adobe Photoshop

Photoshop utilizează o abordare de editare bazată pe straturi. Vă construiți imaginea finală prin adăugarea de noi straturi și amestecarea acestora. Un strat poate fi un element separat, cum ar fi înlocuirea cerului sau un strat de ajustare pentru controlul aspectului general al imaginii tale.

Photoshop-straturi

Funcționează într-un mod de sus în jos, ceea ce înseamnă că orice strat pus deasupra altui strat îi va afecta pe cei de sub el. De exemplu, dacă ați dorit să adăugați un strat de ceață la o imagine, ar trebui să setați stratul respectiv, astfel încât să fie peste fotografia dvs. actuală.

Photoshop excelează la editare foto cu instrumentele sale de mascare. Puteți crea măști simple folosind instrumentele încorporate, dar mascarea conștientă de conținut Photoshop este mai impresionantă. Folosind instrumentul de lasso magnetică, de exemplu, puteți desena un obiect din imagine și Photoshop va încerca să definească liniile drepte pentru a crea selecția perfectă.

Photoshop-Selectați-și masca

Între stratificare și mascare, procesul de editare a fotografiilor este complet diferit. Photoshop vă obligă să vă gândiți la o imagine în afara ajustărilor normale, folosind elemente pentru a mări sau corecta o imagine.

Cu toate acestea, există controale de editare de bază. Photoshop va crea automat un nou strat pentru fiecare ajustare pe care o adăugați unei imagini și, la fel ca și alte straturi, acestea vor afecta doar ceea ce este sub ele. Experimentarea modurilor de amestec și a opacității acestora poate duce la rezultate unice.

Există funcții noi orientate spre utilizarea Photoshop mai bine cu Adobe Creative Cloud. Preferatul nostru este integrarea Lightroom. Puteți căuta și deschide imagini din Lightroom în Photoshop fără a fi nevoie să le exportați mai întâi pe desktop.

De asemenea, Adobe a introdus funcția Select subiect în ianuarie. Vă permite să selectați obiectele proeminente din imaginea dvs. pentru a crea o mască. Puteți perfecționa selecția folosind spațiul de lucru Selectare și mascare.

Există multe alte funcții în Photoshop, inclusiv eșantionarea, filtrul Smart Sharpen și acțiunile condiționate. Este un program dens, cu instrumente pentru aproape fiecare sarcină de editare a fotografiilor, atât timp cât îți faci timp să găsești unde se află.

Chirpici Photoshop Editare foto

Editarea unei imagini în Photoshop nu este la fel de simplă precum Lightroom. Deschideți imagini individual și deseori petreceți foarte mult timp pentru fiecare.

Dacă deschideți un fișier RAW, Adobe va deschide Camera Raw. Acesta reflectă instrumentele din Lightroom, permițând ajustări brute înainte de a importa fișierul în Photoshop. Cu toate acestea, nu arată la fel de frumos ca Lightroom.

camera de adobe brută

Procesul după import este complicat. Există atât de multe instrumente în Photoshop încât niciun singur proiect nu le va folosi pe toate. Vom parcurge lucrurile de bază pe care le puteți face cu un fișier RAW în Photoshop, însă învățarea programului necesită să petreceți mult timp folosind-o.

O tehnică pentru îmbunătățirea unei imagini este adăugarea unui gradient de culori opuse pe ambele părți, apoi ajustarea modului de amestecare. După cum puteți vedea în imaginea noastră de exemplu, am folosit verde și portocaliu pentru a adăuga un strat de adâncime unei fotografii altfel plictisitoare.

Photoshop-Gradient-Edit-finished

Pentru a face acest lucru, adăugați două straturi noi. Pe ambele, selectați instrumentul gradient din bara de instrumente și asigurați-vă că culoarea prim-plan este setată la nuanța dorită. Trageți glisorul gradient peste imagine în timp ce țineți tasta Shift pentru a crea un gradient drept. După ce ambele s-au terminat, abia ar trebui să poți vedea imaginea originală.

Photoshop-Gradient-edit1

În continuare, experimentați modurile de amestecare pe cele două straturi și reglați opacitatea până când obțineți aspectul dorit. Pentru această imagine, am folosit culoarea mai deschisă ca mod de amestec și am stabilit opacitatea în jur de 20 la sută.

Photoshop are, de asemenea, o listă lungă de instrumente pentru restaurarea imaginilor. Am găsit imaginea unui băiat care călărește cu bicicleta mai jos în Wikimedia Commons. Are o bordură albă neuniformă și multă murdărie, care, din fericire, Photoshop are instrumente de rezolvat.

Photoshop-restaurare-Înainte

Am decupat imaginea pentru a elimina marginile albe și am ajustat-o ​​cu o treime suprapusă pentru o compoziție mai bună. După aceea, am înnebunit cu peria de vindecare la fața locului pentru a îndepărta murdăria, părul și imperfecțiunile din imagine. În cele din urmă, cu ajustări de nivel și curbă, obținem imaginea noastră restaurată.

Photoshop-restaurare-După

Puteți adăuga artă digitală unei imagini din Photoshop. Are suport complet pentru perie, ceva ce Lightroom nu are, ceea ce înseamnă că puteți utiliza o tabletă de desen sau o mână liberă cu un mouse pentru a crea ilustrații.

Acolo Photoshop estompează liniile dintre editare foto și design grafic. Are o gamă completă de instrumente de proiectare, inclusiv perii, modele, text și multe altele. Puteți să fotografiați cu totul și doar să folosiți Photoshop ca instrument de proiectare.

Cu toate acestea, există probleme. Photoshop este bazat pe pixeli, ceea ce înseamnă că toate graficele pe care le creează sunt redate în pixeli, indiferent de cât de mare este rezoluția. Poate funcționa pentru un flyer mic sau o grafică online, dar utilizarea Photoshop pentru a proiecta un logo destinat unui panou publicitar va cauza probleme.

Dacă vă concentrați pe designul grafic, vă recomandăm să folosiți Adobe Illustrator. Este bazat pe vector, ceea ce înseamnă că se pot completa informații între doi pixeli. În loc de o linie în diagonală care arată ca o scară, un vector poate prezice ce ar trebui să fie în secțiunile de goluri și de culoare ale pixelului pentru a arăta ca o linie lină.

Puteți afla mai multe despre diferențele dintre aplicațiile bazate pe pixeli și cele bazate pe vector aici.

Photoshop poate face față mai multor sarcini diferite. Dacă editarea fotografiei este focalizarea dvs., așa cum este definită prin ajustarea de bază a culorii, expunerii etc., Lightroom este pentru dvs. Lucrări mai complexe de editare foto sunt cele mai potrivite pentru Photoshop.

Preturi Adobe Photoshop

Nu sunt multe de trecut aici. Photoshop și Lightroom au aceeași schemă de prețuri. Cu toate acestea, există lucruri la care ar trebui să vă gândiți atunci când alegeți un plan.

Photoshop și Lightroom sunt două aplicații cu același obiectiv. Dacă ești strict fotograf, merită să deții ambele, chiar dacă folosești unul mai mult decât celălalt. În multe cazuri, Lightroom este un software de editare a pâinii și a untului, în timp ce Photoshop este utilizat pentru sarcini mai intense.

Dacă faci mai mult decât fotografie, merită să faci o actualizare la Cloudul creativ complet. În timp ce 50 de dolari pe lună nu este nimic de luat ușor, nivelul valorii nu este egalat de concurență.

Cele mai bune alternative Adobe Photoshop CC

Ca și în cazul Lightroom, ne place Photoshop, dar putem înțelege de ce pasionații ar putea deveni palizi la prețul de preț. Iată câteva alternative bune.

Fotografie de afinitate

Affinity Photo este o alternativă ieftină Photoshop pe care unii profesioniști o preferă față de produsul Adobe de bază. Are toate caracteristicile cheie, inclusiv procesarea brută a imaginilor, retușarea și compozițiile cu mai multe straturi, precum și suport pentru extensii de fișiere profesionale, precum PSD-uri.

Este ca Lightroom și Photoshop combinate. Există o zonă separată pentru ajustările brute pe care le puteți utiliza înainte de a intra în interfața principală. Puteți obține un instrument similar setat pentru Lightroom, fără nicio selecție de strat.

editare de afinitate

Afinitatea numește aceste zone „personas” și sunt cinci dintre care să alegeți. Persoana „foto” reflectă Photoshop, cu ajustare pe strat, instrumente de mascare și efecte. „Dezvolta” se ocupă de toate ajustările brute care trebuie făcute înainte de a trece la o altă persoană.

Personajul „lichida” arată o grilă în care poți împinge, răsuci și mania imaginea. În cel mai conservator caz, poate fi folosit pentru a crește sau a micșora secțiuni ale imaginii pentru a face un subiect să iasă în evidență.

Affinity-foto-Lichefiere

Persoana „mapping ton” este utilizată pentru a gestiona contrastul și echilibrul de culori din imagine. Puteți efectua majoritatea acestor ajustări în persoana „dezvolta”, însă „maparea tonurilor” vă oferă mai mult control. Ofertele de tip „export” vor include toate detaliile de export, inclusiv formatul de pixel și metadatele.

La doar 50 de dolari, Afinity Photo este o valoare excelentă. Are controale complete de editare foto care acoperă Lightroom și Photoshop. Cu toate acestea, este o alternativă, din cauza fluxului de lucru stabilit între cele două produse Adobe.

Corel PaintShop Pro

Corel prezintă PaintShop Pro drept „alternativa finală Photoshop”. Este ușor de văzut și de ce. Există un set complet de instrumente de editare a fotografiilor, inclusiv suport RAW, procesare HDR, corectare lentilă și procesare lot.

Puteți ajusta manual imaginile folosind suita sa de instrumente de schimbare. Corel are controale care vă permit să eliminați cusururile, să netezi ridurile, să restaurați imaginile tatuate și să eliminați ochii roșii. Există, de asemenea, instrumente de editare conștiente de conținut pentru a muta sau șterge o selecție dintr-o imagine sau Corel să completeze inteligent zona.

Corel PaintShop-Pro-foto-editare

PaintShop Pro are instrumente de design grafic, inclusiv straturi, mascare și text. Totuși, modul în care gestionează desenul este diferit de Photoshop. Puteți desena cu vectori, creând ilustrații digitale netede și extensibile.

Puteți scrie sarcini repetitive în PaintShop Pro, care este caracteristica noastră preferată. Corel vă va înregistra acțiunile de pe ecran și le va atribui unei macro-uri. Folosiți-o în interfață și Corel va avea grijă de sarcină automat.

Este de două ori mai mare decât prețul Affinity, dar are mai multe caracteristici. Nici o rată unică nu este greșită, având în vedere că veți cheltui la fel de mult pentru Photoshop în câteva luni. Nu are fluxul de lucru optimizat de Lightroom, dar PaintShop Pro este încă o alternativă excelentă Photoshop.

De ce recomandăm Adobe

Deoarece Adobe se concentrează mai mult pe soluțiile bazate pe abonamente, concurenții își împing rata unică în marketing. Merită să plătim mai mult pentru software și să îl deținem pentru totdeauna, dar credem că un abonament Creative Cloud este o valoare mai bună.

Problema cu software-ul cu o singură rată este actualizările. Un an de utilizare a Photoshop poate costa aceeași cantitate ca PaintShop Pro, de exemplu, dar după ce versiunea 2020 a software-ului Corel va fi lansat, va trebui să faceți upgrade.

Avantajul Creative Cloud este sinergia. Obțineți o tranziție lină între produsele Adobe și actualizări constante. Veți plăti aceeași sumă, indiferent de funcțiile noi introduse.

Există lucruri care ne plac mai mult cu privire la alternative decât recomandările noastre, de la nivel de putere la capacitatea de utilizare, dar, având în vedere atacul actualizărilor și rata relativ redusă lunară, Adobe încă păstrează strâns această secțiune a pieței de conținut..

Cel mai bun software gratuit de editare foto

Pentru cei cu adevărat fără buzunar, să aruncăm o privire la unele alternative Adobe gratuite. În timp ce unele dintre acestea pot lipsi de caracteristici cheie, acestea ar putea fi foarte potrivite pentru situația dvs. particulară.

Microsoft sau Apple Photos

Microsoft și Apple Photos sunt aplicații foto surprinzător de puternice pentru sistemele lor de operare respective. Obțineți instrumente pentru expunere, contrast, echilibru de alb și multe altele, creând un proces simplu de editare a fotografiilor pentru imagini de pe telefon sau de la camera foto.

Apple a-Fotografii

Microsoft Photos poate edita fotografii și videoclipuri. Puteți crea prezentări de diapozitive, clipuri video și fotografii, adăugați efecte 3D, cum ar fi fulgerul și puteți ajusta muzica și viteza pentru clipul dvs. exportat. Este un mic pachet de editare cel mai bine utilizat pentru a face fotografii.

Apple Photos nu are suport video deoarece iMovie este disponibil pentru asta, dar are un set mai mare de instrumente de editare. Puteți utiliza filtrele încorporate pentru o editare rapidă sau o scufundare rapidă pentru a ajusta evidențierea, umbrele și contrastul.

Apple include, de asemenea, o curbă a tonului pe trei canale, care este o caracteristică utilă pentru cei care doresc să se murdărească cu editare foto. Are o putere la fel de mare ca și mobilul Lightroom și este o modalitate drăguță de a te prezenta în lumea editării fotografiilor fără a obține o suită completă.

GIMP

GIMP este un instrument de editare gratuit, asemănător Photoshop, disponibil pentru macOS, Windows și Linux (vine standard pe majoritatea distribuțiilor). De asemenea, este open source, astfel încât să puteți descărca pluginuri sau să vă scrieți singur dacă sunteți frecvent în C ++, Scheme, Python sau Perl.

GIMP

Are o comunitate puternică de profesioniști și pasionați. În ciuda faptului că sunteți gratuit, puteți utiliza GIMP pentru a câștiga bani, fie prin crearea unei opere de artă digitală, fie prin atingerea scanărilor de fotografii tatuate..

Cea mai mare descurajare este interfața. GIMP este puternic, dar nu intuitiv, care este o combinație periculoasă pentru software-ul profesional. Dacă îți petreci timpul pentru a învăța, vei obține rezultate excelente. Dacă provineți de la Photoshop sau doriți un flux de lucru eficient, GIMP nu este cea mai bună alegere.

Același lucru s-ar putea spune și dacă vă mutați de la GIMP la Photoshop, de aceea se reduce la ceea ce vă familiarizați. Pare oarecum o potrivire perfectă pentru Team Penguin, însă, datorită interfeței sale arcane. Vezi cel mai bun VPN pentru Linux pentru mai multe exemple de produse geek personalizate.

Fotor

Fotor este un instrument gratuit de editare a fotografiilor online, care se adresează persoanelor care nu știu prea multe despre editarea de fotografii. Este suficient de puternic, dar interfața și denumirea sunt mai asemănătoare cu Instagram decât Lightroom.

Fotor

Totuși, își are locul. Pentru modificări rapide, Fotor este excelent. Puteți edita imagini de pe hard disk sau importa-le din Dropbox (citiți recenzia noastră despre Dropbox). Imaginile pot fi utilizate în colaje sau ca parte a unui design folosind unul dintre numeroasele șabloane Fotor.

Versiunea gratuită este însă restricționată. Aveți o cantitate limitată de spațiu de stocare pentru imaginile și filigranele editate și există anunțuri ocazionale. Este de aproximativ 3 USD pe lună dacă achiziționați un plan anual sau 9 USD dacă plătiți lunar în lună. Totuși, pentru acest preț, este bine să folosiți pachetul de fotografii Adobe.

Gânduri finale

Editarea fotografiilor este un proces complex și variat, însă versiunile recente ale software-ului discontinuu au făcut-o mai accesibilă ca niciodată. Considerăm că produsele Adobe care au fost mult timp standardul industriei sunt încă greu de învins, în special pentru editarea de fotografii.

Pe măsură ce senzorii camerei cresc în numărul de megapixeli, la fel și dimensiunile fișierelor. Depozitarea și backup-ul de încredere sunt puncte cheie pentru orice fotograf care lucrează. Asigurați-vă că consultați cele mai bune servicii de backup online și regula de rezervă 3-2-1 pentru a vă păstra datele în siguranță. Avem, de asemenea, un articol despre cel mai bun software de gestionare a fotografiilor pentru a vă păstra colecția de instantanee manipulate în ordine.

Ce aplicație de editare foto utilizați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map