Cel mai bun editor video gratuit pentru 2020: HitFilm, Lightworks, Blender și multe altele

Editarea video este distractivă fantastică și, datorită YouTube, este ușor să împărtășești creațiile tale cu lumea întreagă. Dacă doriți să începeți cu aceasta, dar încă nu sunteți gata să plătiți pentru un editor video, există o mulțime de modalități de a face acest lucru gratuit. Ne uităm mai atent la software-ul disponibil pentru a găsi cei mai buni editori video gratuite.


Majoritatea, dar nu toate, instrumentele din această listă au o versiune plătită care oferă funcții suplimentare. Aceste caracteristici sunt adesea bune de avut, dar nu sunt necesare. Instrumentele de aici pot fi utilizate pentru a crea rezultate de înaltă calitate și toate acestea vă pot învăța ceva despre crearea de filme. Favele noastre sunt HitFilm, dar și toate celelalte opțiuni vă vor păstra în mod bun.

Deși există multe instrumente gratuite bune cu care puteți obține rezultate excelente, ar putea merita să vă uitați la alternativele plătite acolo. Citiți lista noastră cu cele mai bune programe de editare video pentru a vedea la ce merită să vă cheltuiți banii câștigați.

Alegerea celui mai bun software gratuit de editare video

Există diverși factori pe care îi avem în vedere la evaluarea editorilor video. Ceea ce doriți atunci când editați videoclipuri va varia în funcție de nivelul dvs. de expertiză, precum și dacă îl utilizați profesional sau doar pentru distracție. Instrumentele gratuite sunt mai potrivite pentru începători, dar editorii cu mai multă experiență pot fi surprinși de ceea ce este disponibil.

Caracteristicile definesc ce poate face software-ul, așa că luăm în considerare capacitățile sale și ne uităm la ceea ce oferă. Aproape toți editorii folosesc o cronologie cu mai multe piese și oferă o selecție de efecte video și audio, precum și titluri de text.

Mulți oferă suport pentru diferite tipuri de filmări, cum ar fi 3D și multicam, precum și pentru stabilizarea imaginii și corectarea obiectivului. Utilizatorii serioși vor aprecia, de asemenea, instrumentele de corectare a culorilor.

Caracteristicile nu sunt bune dacă nu vă puteți da seama cum să le utilizați, așa că analizăm cât de intuitiv este software-ul, precum și cât de mult sprijin vă oferă atunci când vă blocați. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care sunt noi la editarea videoclipurilor și dacă sunteți în căutarea unui editor gratuit, este posibil să fiți.

Performanța este de asemenea importantă. Editarea video împinge hardware-ul până la limitele sale și, dacă editați la rezoluții mai mari, aproape sigur veți observa întârzieri sau încetinire. De obicei testăm cu videoclipuri la dimensiunea standard de rezoluție pentru a vedea cât de performant este software-ul. Apreciem software-ul rapid, receptiv și suntem mereu în căutarea de bug-uri sau blocaje.

Suportul pentru o varietate de formate de fișiere de import și export vă permite să lucrați cu cea mai largă gamă de materiale sursă și să exportați la cât mai multe platforme. Aceasta tinde să fie o zonă slabă a instrumentelor gratuite, software-ul plătit fiind mai cuprinzător. Totuși, majoritatea software-urilor vă permit să produceți o ieșire de 1080p, ceea ce este suficient de bun pentru a partaja pe site-uri precum YouTube.

Aruncați o privire la recenzia noastră Corel VideoStudio Ultimate pentru a vedea gama de formate acceptate de un software tipic plătit.

Verificăm și prețul, dar acesta nu este un factor major aici, desigur. Unele dintre software includ upgrade-uri opționale sau au o versiune alternativă plătită, cu funcții suplimentare.

Cât de bun este software-ul gratuit?

Programul gratuit de aici include câteva opțiuni fantastice pentru cursanți și amatori și poate fi folosit chiar și profesional, deși de obicei nu oferă la fel de multe funcții ca instrumente plătite. Citiți recenzia noastră Final Cut Pro X sau revizuirea Adobe Premiere CC pentru mai multe despre unele dintre cele mai bine plătite instrumente disponibile.

Există o mulțime de concurență în acest domeniu. Multe instrumente gratuite sunt versiuni reduse ale software-ului plătit. Unele instrumente oferă software-ul principal gratuit și au pluginuri și accesorii suplimentare pentru cumpărare. Chiar și ofertele complet gratuite de aici au adesea câteva filme cu nume de succes, așa că nu presupuneți „gratuit” înseamnă că nu puteți realiza lucruri grozave cu ele.

Piesa noastră preferată de software gratuit este HitFilm Express, care oferă performanțe puternice și are un set de caracteristici bune. De asemenea, este destul de intuitiv pentru începători. Are o versiune plătită, la care puteți face upgrade cu ușurință, dacă este necesar.

Cel mai bun editor video gratuit: HitFilm Express

HitFilm vine în două versiuni. HitFilm Express, versiunea gratuită a software-ului, este un instrument extrem de capabil și include multe dintre caracteristicile fratelui său plătit, HitFilm Pro. 

Orice caracteristici pe care nu le include sunt oferite ca suplimente opționale în versiunea gratuită, dar dacă doriți să le cumpărați, puteți cumpăra la fel de bine pachetul complet de 299 USD, deoarece puteți cheltui cu ușurință de mai multe ori ca pentru actualizări.

HitFilm Express are o serie de efecte speciale care includ oboselile obișnuite și modificările vizuale, precum și lucruri precum corectarea culorilor pentru a vă ajuta să faceți filmele mai profesionale. Câteva accesorii impresionante, cum ar fi fulgerul și ploaia, sunt de asemenea disponibile în versiunea gratuită. 

Puteți adăuga, de asemenea, titluri la filmele dvs. și puteți face cromatica. Există mai mult de 400 de efecte în total și, deși acestea nu sunt la fel de mult ca cele 800 incluse în versiunea plătită, nu sunteți cu exactitate de opțiuni.

Alte motive pentru care ne place HitFilm Express

Interfața inteligentă și receptivă a HitFilm Express funcționează bine. A produs o ieșire de calitate atunci când am testat-o, luând aproximativ 60 de secunde pentru a reda un minut de 720p, cu un minut de 1080p video în jur de 100 de secunde. Am avut unele probleme atunci când am actualizat rata de cadru, dar acest lucru nu este un decalaj.

HitFilm Express este unul dintre instrumentele mai ușoare pe care le-am folosit și nu ar trebui să aveți probleme în a începe cu acesta. Interfața sa este intuitivă și ușor de citit, cu meniuri și comenzi clar etichetate. Acestea fiind spuse, nu se simt la fel de concentrate profesional ca unele instrumente, cum ar fi Final Cut Pro X sau Adobe Premiere Pro CC. 

Nu exportă pe DVD sau Blu-ray, dar puteți exporta în diverse formate populare, cum ar fi MP4, MOV și AVI, și are setări pentru partajarea cu servicii precum YouTube și Vimeo.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a învăța să îl utilizați, există o mulțime de videoclipuri tutorial pe YouTube. Dacă asta vă oferă probleme, consultați cum să deblocați ghidul YouTube. Citiți despre HitFilm Express și Pro în recenzia noastră HitFilm.

iMovie

iMovie este o piesă excelentă de software pentru proprietarii de Mac. Dacă nu a fost inclusă cu Mac-ul dvs., îl puteți găsi gratuit în magazinul de aplicații. 

best-free-video-editor-iMovie

Are o interfață de utilizator clară, cu cronologia în partea de jos, un panou din stânga sus care arată clipurile dvs. sau efectele cu care lucrați și un panou din partea dreaptă sus care arată ce lucrați în prezent.

Dacă sunteți nou la editare video, nu puteți greși cu iMovie. Este ușor de utilizat, dar are totuși o mulțime de caracteristici pentru a-ți intra dinții. Ca majoritatea software-ului Apple, este bun la elementele de bază, iar tăierea și aranjarea clipurilor dvs. este foarte simplă. Dacă doriți să păstrați lucrurile simple, iMovie este una dintre alegerile mai bune.

Alte motive pentru care ne place iMovie

iMovie are câteva fundaluri de folosit, dintre care unele sunt animate. Există, de asemenea, o mulțime de efecte de titlu, împreună cu mai multe tranziții pentru a vă conecta clipurile. Puteți utiliza efectele cheie Chroma.

Puteți schimba viteza filmelor dvs. și puteți stabiliza clipul video. Dacă ai nevoie de lucruri precum editarea 360 sau multicam, nu ai noroc. Dacă vă place să folosiți iMovie și doriți să mergeți mai departe cu editarea video, aruncați o privire la Final Cut Pro X.

Pe lângă versiunea Mac standard a iMovie, există și versiuni disponibile pentru dispozitivele iOS. Lucrul la acestea poate fi limitat în comparație cu versiunea desktop, dar înseamnă că poți fi productiv din mers și să faci ceva creativ în tren pentru a lucra.

iMovie vă permite să partajați videoclipuri direct cu servicii precum Facebook, YouTube și Vimeo. Se poate gestiona video 4K, deși nu are o selecție uriașă de opțiuni de ieșire. iMovie acceptă, de asemenea, ClassKit, sistemul Apple pentru a permite profesorilor să atribuie muncă elevilor.

Lightworks

Lightworks se facturează ca editor profesional pentru toată lumea. Ușor de descărcat și configurat, vă solicită să oferiți mașinii dvs. un identificator unic la pornire, ceea ce îl face util pentru grupuri de oameni care lucrează în același fișier sau clipuri. Versiunea gratuită vă permite să o încercați timp de șapte zile înainte de înregistrare, dar nu trebuie să plătiți.

Dacă lucrați într-un grup online, aruncați o privire la ghidul nostru pentru cele mai bune instrumente software ale echipei virtuale. Dacă nu, verificați avantajele funcționării de la distanță.

Lucrările ușoare sunt destul de ușor de utilizat, cu comenzi intuitive și simple, dar au fost utilizate și pentru o serie de filme importante, inclusiv Pulp Fiction, Heat și The Wolf of Wall Street.

Pe măsură ce filmele dvs. devin mai mari, veți aprecia gama de filtre și opțiunile de sortare din biblioteca sa media. Dacă aveți sute de clipuri pentru a le sorta, Lightworks este o alegere bună a instrumentului. Cu toate aceste clipuri, cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru video va fi de asemenea la îndemână.

Nu există un meniu de ajutor în aplicație, ceea ce este păcat, dar există un manual de utilizare descărcător, împreună cu mai multe ghiduri de pe site-ul său web, care include și un forum. Există tutoriale pe YouTube dacă ai nevoie de mai mult ajutor.

Alte motive pentru care ne plac Lightworks

Lightworks are instrumente de alunecare și glisare pentru a vă face mai ușor timpul potrivit. Sistemul său de tăiere este un pic dificil de folosit și, totuși, UI are problema ocazională, cum ar fi meniurile care parțial sunt parcurse de pe ecran.

Are funcții excelente de ajustare a culorilor, permițându-vă să reglați aspectul filmelor dvs. Este, de asemenea, bun la titrare și efecte 3D simple. Are o mulțime de filtre cu efecte vizuale, incluzând formarea cromatică și diverse opțiuni de stilizare. Majoritatea filtrelor sale au un set detaliat de opțiuni, permițându-vă să le reglați după cum este necesar.

Pe lângă versiunea sa gratuită, Lightworks are o ofertă „pro” la 437,99 USD, care include funcții suplimentare, precum ieșire 4K și efecte vizuale îmbunătățite.

redactor Lightworks best-free-video-

Lightworks este un instrument de înaltă calitate, cu o mulțime de funcții, deși versiunea sa gratuită are unele limitări. Este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

Blender

Cunoscut mai ales pentru capacitățile sale grafice 3D, Blender include și funcții de editare video. A trecut prin 1998 și este liber și open source, astfel încât să puteți modifica codul singur dacă doriți. Are o comunitate mare, utilă, pregătită să ofere sprijin colegilor utilizatori.

best-free-video-editor-blender

Blender vă permite să efectuați editare video de bază, permițându-vă să importați clipuri, apoi să le tăiați și să le aranjați la nevoie. Este posibil să fie nevoie să căutați funcțiile de bază pentru a începe. De exemplu, faceți clic dreapta pentru a selecta și trage clipuri și apăsați „K” pentru a efectua reduceri, ceea ce nu este evident la început. Totuși, după ce ați dat seama, puteți să faceți multe lucruri.

Pe lângă faptul că este un editor video capabil, Blender este un instrument excelent pentru modelarea și animația 3D. Am mai analizat în articolele noastre despre cel mai bun software de modelare 3D și cel mai bun software grafic 3D.

Dacă doriți să lucrați în 3D și apoi să vă animați rezultatele, Blender este ideal. Cu toate acestea, dacă lucrați în mare parte cu imagini ale camerei, nu este. Pentru a vă face o idee despre ce face Blender cel mai bine, aruncați o privire la o selecție a producției sale.

Alte motive pentru care ne place blenderul

Blenderul este limitat și nu este deosebit de intuitiv, dar există o mulțime de tutoriale bune care explică modul de utilizare. Unul dintre ghidurile la care ne-am uitat menționat folosind instrumente de linie de comandă pentru a combina ieșirea audio și video, astfel încât dacă căutați ceva simplu și ușor de utilizat, Blender nu este cea mai bună alegere.

Puteți face ajustări la piesele video adăugând benzi de efect, inclusiv transformări, ajustări de culoare și alte câteva. Este un sistem puternic, deși greu de realizat. Există, de asemenea, ajustări audio, cum ar fi volumul, tonul și panoul.

Blender nu este cel mai puternic editor general din jur, dar capacitățile sale video sunt doar o parte dintr-un pachet global excelent, care merită să fie explorat dacă sunteți înclinat creativ. Este, de asemenea, o alegere de top dacă vă interesează animația 3D.

Wondershare Filmora9

Wondershare Filmora9 este un alt instrument gratuit bun. Este ușor de utilizat și o opțiune excelentă de instrumente dacă sunteți nou la editarea video, deși are o mulțime de funcții pentru utilizatori mai avansați.

Filmora9_004

Cu controale simple și comenzi rapide utile, ediția de bază simplifică. Puteți captura imagini direct de pe camera dvs. și puteți înregistra audio de la un microfon, ceea ce vă ajută să lucrați rapid.

Are multe caracteristici pentru un instrument gratuit și poate face față editării 4K, precum și instrumente de cameră de acțiune și cheie de cromatică. De asemenea, are sute de efecte speciale cu care să te joci. Există multe efecte sonore și piese muzicale și puteți efectua, de asemenea, diverse ajustări la sunetul dvs., reglarea volumului și tonului, de exemplu.

La fel ca majoritatea instrumentelor, editarea se bazează pe o cronologie cu mai multe piese. Puteți avea mai mult de 100 de videoclipuri și 100 de piese audio, permițându-vă să lucrați la proiecte mari. Cu toate acestea, nu are o editare 360 ​​sau multicam. Cu toate acestea, aveți o mulțime de opțiuni de export și puteți publica pe DVD, dar nu și Blu-ray.

Alte motive pentru care ne place Wondershare Filmora9

Un mare dezavantaj al versiunii gratuite este faptul că adaugă un filigran la videoclipurile pe care le creează. Acest lucru îl face în mod eficient inutilizabil în scopuri comerciale, deși s-ar putea să-l considerați acceptabil dacă publicați pe YouTube sau creați filme pentru prieteni.

Versiunile anterioare au avut un mod de storyboard util, oferindu-vă o imagine de ansamblu a filmului dvs., dar din această versiune a rămas, din păcate.

Este încă util dacă doriți să testați software-ul, să aflați despre editare video sau să faceți și filme pentru distracție. Dacă decideți că vă place, puteți oricând să faceți upgrade la versiunea plătită pentru 69,99 USD. De asemenea, oferă un plan de abonament. Există o mulțime de upgrade-uri opționale, care sunt plătite separat.

Wondershare Filmora9 este disponibil pentru Windows și Mac. Citiți mai multe despre asta în recenzia noastră Wondershare Filmora9.

Mentiuni onorabile

Dacă sunteți curioși despre ce mai există, iată câteva alte opțiuni gratuite de editare video pe care nu le evaluăm la fel de mult ca și opțiunile noastre de top, dar merită să le cunoaștem.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve este un alt instrument folosit de profesioniști și a fost folosit pentru filme precum Prometeu și Star Wars: The Last Jedi. Este excelent la editarea de bază și corectarea culorilor, dar este mai puțin puternic cu efectele sale de ediție gratuită.

Este un instrument popular cu o bază de utilizatori de peste două milioane. Încă nu l-am revizuit, dar are o reputație puternică și merită verificat.

Versiunea sa gratuită este bună, dar dacă alegeți să faceți upgrade la versiunea sa plătită de 299 USD, veți primi funcții multi-utilizator, instrumente 3D și diverse pluginuri, împreună cu o selecție mai largă de efecte. Este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

VideoPad

VideoPad este un instrument de editare video realizat de NCH Software. NCH ​​a făcut, de asemenea, Prism, care se află în topul celui mai bun program de convertire video al nostru.

Interfața sa este datată, iar performanța nu este excelentă. Cu toate acestea, produce o ieșire de calitate și are câteva accesorii frumoase, cum ar fi titlurile închise pentru audiențe greu de auzit.

Este gratuită pentru utilizare non-comercială, versiunea de acasă costând 60 de dolari, iar ediția de master a costat 99 de dolari. Cu toate acestea, există o reducere de 50% din vânzare la momentul scrierii, așa că fiți atenți la oferte. Va trebui să căutați îndeaproape pentru a găsi link-ul către versiunea gratuită. Am găsit că VideoPad este adecvat, dar lipsit de atenție. Citiți mai multe în recenzia noastră Videopad.

VSDC

VSDC este un editor complet gratuit care nu vă va costa nimic. Spre deosebire de majoritatea editorilor de aici, acesta nu are o versiune mai avansată plătită. Singurul lucru pe care îl percepe este sprijin, dar este ieftin la 10 dolari.

Are mai multe caracteristici utile, incluzând formarea cromatică. Vă permite să lucrați în 4K și puteți exporta într-o serie de formate, precum și pentru a partaja site-uri precum YouTube, Facebook și Vimeo.

În plus față de un editor video gratuit, editorul video gratuit VSDC are și software de înregistrare pe ecran și captare video pentru a vă ajuta să generați imagini în primul rând. 

Dacă vă interesează streamingul de video, ar trebui să consultați cel mai bun VPN pentru ghidul de streaming pentru a vă ajuta să faceți acest lucru în siguranță.

Gânduri finale

După cum am văzut, există multe instrumente excelente pentru editare video care nu costă nimic. Aceste programe sunt surprinzător de capabile. Este posibil să nu fie la fel de bogate în caracteristici ca software-ul plătit, dar includ efecte, tranziții și corectarea culorilor, împreună cu funcțiile de editare de bază.

Unele dintre ele au fost folosite pentru a crea filme premiate, așa că, dacă le încercați, veți folosi aceleași instrumente pe care le fac profesioniștii și, cine știe, abilitățile pe care le dobândiți vă pot pune pe drumul către gloria Hollywood-ului . Dacă nu, atunci cel puțin ar trebui să vă distrați încercându-le.

Când ați găsit editorul video adecvat, ar putea merita să sortați ceva spațiu de stocare în cloud sau să analizați cel mai bun software de gestionare a proiectelor pentru a vă ajuta să vă organizați proiectele.

Dacă ați încercat vreunul dintre acești editori sau ați cunoscut pe alții, vă rugăm să ne spuneți în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me