Asana VS Basecamp: să ne dăm seama care este cel mai bun pentru 2020

Programul de gestionare a proiectelor este disponibil în mai multe varietăți, dar dacă doriți un instrument primitor și prietenos, nu vă puteți descurca mult mai bine decât Asana sau Basecamp. Este posibil să vă întrebați care dintre cele două este cea mai potrivită pentru echipa dvs., totuși, de aceea am creat această comparație între Asana și Basecamp.


Asana are un set puternic de clienți care include Sony, NASA și Google. Are peste 50.000 de clienți plătitori și a fost evaluată recent la 1,5 miliarde de dolari.

Basecamp are 3 milioane de înregistrări impresionante. Are o serie de mărturii posibile despre utilizatori pe site-ul său web, dar alege să nu se laude cu clienții cu cel mai înalt profil, ceea ce credem că spune ceva despre abordarea sa. Este realizat de dezvoltatorii Ruby on Rails, cunoscut anterior ca 37signals.

Asana și Basecamp își propun să fie ușor de utilizat și accesibile. În ciuda atitudinilor lor ușoare, cu toate acestea, ambele au o mulțime de caracteristici și oferă managerilor mai multe modalități de a-și facilita munca.

Puteți citi mai multe despre ceea ce ne-am gândit despre serviciile din analiza noastră Asana și Basecamp. Deocamdată, să vedem cum se compară. Sub acele culori și zâmbete pastelate, credem că vom găsi imagini de dinți și gheare.

Configurarea unei lupte: Asana vs. Basecamp

Vom analiza aceste instrumente în patru runde și vom vedea care este cel mai puternic din fiecare zonă. La final, vom ridica punctele pentru a găsi câștigătorul nostru general. În caz de egalitate, vom vedea care și-a câștigat runda mai clar pentru a decide învingătorul.

Pentru început, ne vom concentra pe funcții, deoarece acestea sunt motivul pentru care utilizați software-ul în primul rând. În continuare, vom trece la preț, pentru a vedea care va face cea mai mică valoare la bugetul dvs. și care oferă cea mai bună valoare.

Vom vedea care este cel mai ușor de utilizat în ceea ce ar trebui să fie o rundă strâns contestată, deoarece ambii concurenți sunt deosebit de puternici în zonă. În cele din urmă, vom analiza securitatea și confidențialitatea pentru a afla ce platformă face cel mai mult pentru a vă proteja datele împotriva infracțiunilor informatice.

1

Caracteristici

În primul rând, vom analiza funcțiile și vom vedea dacă Asana sau Basecamp oferă mai multe funcționalități. Căutăm caracteristici puternice de gestionare a sarcinilor, precum și stocare, funcții de comunicare și orice sos special oferit de concurenți.

Asana

Asana are un exterior prietenos, bine proiectat, precum și o structură de bază puternică, cu subtascii și managementul dependenței. Acesta este util dacă doriți să vă asigurați că nimic nu va menține proiectul și va jongla programul, astfel încât oamenii să nu se aștepte unul pe celălalt.

dependențe asana

În plus față de lista sa implicită și vizualizările kanban, puteți lucra cu sarcini din calendarul și calendarul său. Puteți genera rapoarte pe baza sarcinilor și puteți seta o stare generală a proiectului pentru a avertiza colegii de echipă dacă lucrurile nu vor urma.

Există o mulțime de integrări, inclusiv Zapier, care vă permite să accesați date dintr-o gamă uriașă de instrumente. De asemenea, puteți importa fișiere .csv, care este utilă dacă lucrați cu foi de calcul.

Dacă preferați să lucrați cu o interfață asemănătoare unei foi de calcul, citiți recenzia noastră pentru SmartSheet pentru a afla despre un instrument care vi se potrivește.

Asana vă permite să adăugați atașamente de până la 100 MB la sarcini, fără limită totală de spațiu de stocare. Acest lucru nu este prea neplăcut, dar va trebui probabil mai mult dacă lucrați cu videoclipuri. Dacă acesta este cazul, citiți cel mai bun stocare cloud pentru ghidul video.

Puteți utiliza Asana oriunde, deoarece are aplicații pentru Android și iOS.

Tabăra de bază

Basecamp se facturează ca un înlocuitor pentru o serie de aplicații, precum Slack, Dropbox, G Suite și Asana. Este o comparație interesantă, dar nu este singurul instrument care oferă chat, partajarea de fișiere și crearea de documente, așa că cât de bine se face în fiecare zonă va fi esențial pentru șansele sale din această rundă.

foc de tabără de basecamp

Chat-urile sale de grup „Campfire” vă permit să partajați sunete și videoclipuri, dar am avut probleme cu asta când am încercat-o. Există, de asemenea, un panou de mesaje de echipă, astfel încât să obțineți o mulțime de modalități de a comunica.

Oferă 500 GB spațiu de stocare, cu o dimensiune maximă a fișierului de 2 GB, care este generos și va fi mai mult decât suficient pentru multe echipe. Acestea fiind spuse, dacă vă aflați într-o afacere care are nevoie de mai mult spațiu decât de obicei, aruncați o privire la cel mai bun stocare în cloud pentru articolele de fișiere mari.

sarcini de bază

Basecamp are o listă de activități care vă permite să creați sarcini, precum și un calendar în care puteți face evenimente. Sarcinile pot fi atribuite persoanelor și puteți adăuga note și termene.

Nu are subtasco-uri sau gestionare a dependenței, ceea ce menține lucrurile simple. Dacă aveți nevoie de aceste caracteristici, aruncați o privire la unul dintre instrumentele noastre preferate în recenzia noastră Wrike.

Ca și Asana, Basecamp are versiuni mobile pentru Android și iOS, dar are și aplicații desktop pentru Windows și macOS.

Are o selecție bună și de integrări. Puteți partaja date cu sute de aplicații prin intermediul Zapier. Alte integrări vă permit să o conectați la aplicații alternative de gestionare a proiectelor, inclusiv Asana, astfel încât dacă nu puteți alege între cele două, le puteți utiliza împreună.

De asemenea, Basecamp funcționează cu mai multe platforme de urmărire a timpului și facturare. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de caracteristici financiare și contabile, merită să consultați revizuirea noastră de la Mavenlink pentru mai multe informații despre un instrument puternic în acea zonă.

Runda 1 Gânduri

Lucrurile sunt strânse aici. Asana are spațiu de stocare nelimitat, dar Basecamp permite fișiere mult mai mari, pe care le preferăm. Basecamp are aplicații pentru desktop, care este un plus frumos. Ne plac și instrumentele sale de comunicare.

Cu toate acestea, Asana are o structură mai avansată, cu subtascii și managementul dependenței care permite o planificare detaliată a proiectului. Când vine vorba de activitatea de planificare și atribuire a sarcinilor, preferăm instrumentele sale și selecția de opinii. Câștigă primul tur.

Runda: Caracteristici Punct pentru Asana

Asana Logo
Logo Basecamp

2

Preț

Menținerea bugetului sub control este importantă, astfel încât vom vedea ce instrument câștigă la preț. Dacă sunt la fel de prietenoși pe portofel, precum și pe ochii tăi, aceasta ar putea fi o rundă competitivă. Au obținut 90 la sută din preț în recenziile respective, deci ar trebui să fie aproape.

Să ne uităm la Asana și Basecamp pentru a vedea care oferă cea mai bună valoare.

Asana

Asana are un nivel gratuit care este excelent pentru a planifica proiecte simple și pentru a utiliza ca listă de activități pentru tine sau pentru birou. Limita echipei de 15 persoane nu este prea restrictivă, dar pe planurile plătite veți primi mult mai multe funcții. Planul gratuit este însă surprinzător de funcțional și o modalitate excelentă de a verifica serviciul.

Există și un proces gratuit. Ni s-a solicitat să introducem detaliile cardului atunci când vă înscrieți, dar există o opțiune de a sări peste asta dacă vă uitați. Procesul este o modalitate excelentă de a încerca funcțiile mai avansate ale Asana pentru a decide care plan este potrivit pentru tine.

Planurile plătite elimină limita dimensiunii echipei și oferă mai multe funcții pe măsură ce urcați nivelurile. Dependențele de sarcină și etapele de deblocare se deblochează la nivel Premium, împreună cu câmpurile personalizate și vizualizarea cronologică.

La nivel de business, obțineți dovezi și formulare, iar în planul Enterprise, beneficiați de branding personalizat, asistență prioritară și mai multe caracteristici de securitate și confidențialitate.

Toate planurile sale sunt în medie până la ieftine, în comparație cu planurile echivalente ale concurenților. Nu credem că mulți dintre voi vor fi compensați folosind costul. Indiferent dacă este la fel de bună ca Basecamp este o poveste diferită.

Tabăra de bază

Basecamp are o schemă de prețuri simplă. Costă 99 USD pe lună, indiferent de câți utilizatori ai. Aceasta este o valoare fantastică dacă aveți o echipă numeroasă. Chiar dacă sunt doar câțiva dintre voi, este totuși mai ieftin decât cele mai scumpe planuri pe care le oferă multe servicii.

Există, de asemenea, o probă gratuită de 30 de zile, care vă oferă mult mai mult timp să o încercați decât multe altele. Neprofiturile pot primi și reduceri.

Deși nu are o versiune gratuită pentru majoritatea oamenilor, este gratuită pentru școli, așa că dacă doriți ca elevii să facă ceva util cu timpul ecranului, Basecamp este o alegere strălucitoare și nu veți avea nevoie de permisiunea bursarului pentru setează-l.

Runda 2 Gânduri

Sistemul de stabilire a prețurilor la o singură dimensiune potrivit pentru Basecamp este o valoare excelentă. Față de Asana, rata Basecamp este echivalentă cu o echipă de 10 din planul Premium sau cinci utilizatori de afaceri. Evident, planul gratuit pentru Asana este mai ieftin, dar dacă aveți o echipă cu dimensiuni decente și doriți cele mai bune funcții, Basecamp are o valoare mult mai bună. De asemenea, este gratuită pentru educatori și are un proces generos.

Educatorii ar putea fi, de asemenea, interesați de cel mai bun stocare în cloud pentru ghidul școlilor, colegiilor și universităților.

Acordăm această rundă Basecamp, deoarece economiile potențiale din partea de sus a scării de preț sunt mult mai mari decât economiile mai limitate din partea de jos. Basecamp a depus eforturi pentru a ajuta diferite grupuri cu oferta sa gratuită, care sigilează runda.

Înfrângerea este aspră pentru Asana, deoarece este, de asemenea, unul dintre cele mai bune instrumente de valoare acolo și are o versiune gratuită utilizabilă. Acestea fiind spuse, preferăm sistemul Basecamp.

Runda: punct de preț pentru Basecamp

Asana Logo
Logo Basecamp

3

Ușurință în utilizare

În această rundă, vom analiza cât de ușor sunt instrumentele de utilizare, ce fac pentru a se face accesibili și cât de mult le oferă dacă vă blocați. Aceasta este o zonă puternică pentru ambele platforme. Sunt instrumente de care ne bucurăm să folosim și adoptă o abordare mai puțin serioasă a managementului de proiect decât unii dintre concurenții lor.

Asta nu înseamnă că sunt ușoare, ci mai degrabă că sunt construite pentru a facilita implicarea și a împiedica munca să devină o corvoadă.

Asana

Asana este unul dintre cele mai ușoare instrumente de gestionare a proiectelor de învățat. Când îl utilizați pentru prima dată, vă întâmpină cu un tur al caracteristicilor sale și veți primi explicații atunci când priviți în jurul vizualizărilor și controalelor.

asana nou proiect

Interfața este atractivă și citită. Controalele sunt ușor de identificat și are un aspect care simplifică lucrurile.

Un pic de divertisment este întotdeauna binevenit. Una dintre cele mai distractive și populare caracteristici ale Asana este sărbătorile sale. Minunile animate se întâmplă când bifați sarcinile, dar nu de fiecare dată. Sunt siguri că vor vorbi la birou și pot inspira și o competiție prietenoasă pentru birou.

sărbătoare asana

Asana are o selecție de șabloane pe care le puteți utiliza pentru a vă lansa și a rula rapid, precum și pentru a servi exemple de modul în care vă puteți configura lucrurile..

șabloane de proiect asana

Există, de asemenea, o mulțime de tutoriale și pagini de ajutor pentru a le citi dacă trebuie să descoperiți ceva. Dacă doriți ajutor suplimentar pentru a începe, citiți ghidul nostru pentru începători Asana.

Tabăra de bază

Basecamp folosește culori moi și imagini blânde, ceea ce îi conferă un sentiment cald, primitor. Este un fel de aplicație pe care oamenii sunt fericiți să o folosească. Acest lucru contează atunci când încercați să faceți echipe mari de oameni să se angajeze cu o nouă platformă.

echipa basecamp

Secțiunile sale sunt bine proiectate și intuitive. Are un design puternic, compatibil cu tabletele, care este ușor de înțeles. Ecranul său principal se simte datat și compact.

Dacă doriți să vedeți un exemplu al unuia dintre cele mai bune instrumente de gestionare a proiectelor, aruncați o privire la recenzia noastră monday.com.

Basecamp are o mulțime de funcții utile de ajutor, pop-up-urile care vă oferă sfaturi și sfaturi. Are chiar și câteva mesaje ale cazanelor pentru a contacta echipa.

mesaj de bază

Am văzut câteva probleme în interfață în timpul nostru cu aceasta. De exemplu, videoclipurile nu s-au închis și elementele nu au acceptat introducerea. Acestea sunt doar lucruri minore, dar contează cu Basecamp atunci când vine vorba de utilizare.

Runda 3 Gânduri

În lupta pentru utilizare, ambele instrumente au multe de oferit. Sunt platforme accesibile cu un apel larg. Aceștia pot pune chiar zâmbetul ciudat pe fețele utilizatorilor.

Comparat direct, Asana are marginea. Basecamp are câteva defecte minore și nu putem să nu iubim sărbătorile Asanei. Se remarcă printre cele mai bune programe de management de proiect ca fiind unul dintre cele mai plăcute produse de utilizat, ceea ce îl face un mare câștigător în runda a treia..

Runda: Punct de ușurință pentru Asana

Asana Logo
Logo Basecamp

4

În continuare, vom analiza securitatea și confidențialitatea. Să vă păstrați datele din mâinile greșite este o preocupare majoră atunci când lucrați online. Dacă doriți un instrument ușor de utilizat, nu înseamnă că puteți neglija această zonă. De fapt, dacă aveți o echipă de utilizatori mai puțin tehnici, va trebui să aveți grijă suplimentară pentru a-i feri de rău.

Din fericire, Asana și Basecamp sunt solide sub capotă și oferă o mulțime pentru a vă feri echipa de probleme. Să vedem ce oferă ei și care este mai bine.

Asana

Asana respectă Regulamentul general privind protecția datelor și UE-SUA. Scutul de confidențialitate. Utilizatorii Enterprise obțin ștergerea completă a datelor, precum și cele ale dvs. în UE. De asemenea, are certificare SOC de tip 1. În mod clar, este nevoie de securitatea site-ului în serios.

Criptarea TLS 1.2 este utilizată pentru a vă păstra datele în siguranță în tranzit, astfel încât, dacă cineva face ecouri pe conexiunea dvs., nu va putea decripta datele pe care le obține. Criptarea în repaus este disponibilă în planul Asana Enterprise, dar am prefera dacă este standard.

Această criptare vă ajută să vă păstrați datele private. Ghidul nostru de a vă proteja confidențialitatea oferă mai multe sfaturi pentru protejarea datelor dvs..

Asana ia parte la programele de recompense pentru bug-uri. Citiți articolul nostru de testare a penetrării pentru a afla mai multe despre acestea.

Utilizatorii Enterprise obțin mai multe caracteristici suplimentare de securitate și confidențialitate. Obțineți conectare bazată pe SAML și puteți obliga utilizatorii să o utilizeze sau un cont Google, dacă nu considerați că conectarea obișnuită bazată pe parolă a Asana este suficient de sigură. Modul nostru de a seta un articol puternic cu parolă vă poate ajuta și acolo.

Tabăra de bază

Basecamp îți respectă confidențialitatea, promițându-ți să îți păstrezi datele ascunse, cu excepția cazului în care este obligat de un mandat de a le preda. Dacă este capabil din punct de vedere legal, vă va informa dacă se întâmplă și acest lucru, ceea ce are în comun cu cei mai buni furnizori VPN.

Datele dvs. sunt stocate folosind criptarea AES-256 / SHA-256, ceea ce face ca accesul hackerilor să nu fie accesat de toate. Citiți articolul nostru despre criptare pentru a afla mai multe despre subiect.

Face backup-uri orare pentru a asigura pierderea de date nu este permanentă și, de asemenea, are un program de recompense pentru bug-uri, astfel încât hackerii de tip hat-white (băieții buni) pot ajuta la păstrarea acesteia protejată de ultimele amenințări. Citiți cele cinci lucruri pe care trebuie să le știți despre ghidul informatiei pentru a afla mai multe despre pericolele online.

Este conform cu UE-SUA. Privacy Shield și promite să nu citească chaturile utilizatorilor, deși au capacitatea de a face acest lucru. Datele dvs. vor fi șterse și în termen de 30 de zile de la închiderea contului.

Puteți obține o autentificare cu doi factori prin Google, ceea ce este mai bine decât să nu o aveți. Citiți cel mai bun ghid pentru aplicații 2FA pentru mai mult ajutor la configurarea funcției.

Runda 4 Gânduri

Cu spectacole puternice în această rundă, Asana și Basecamp au demonstrat din nou că au o mulțime de calitate sub exteriorul lor zâmbitor.

Nu credem că sunt multe de ales între ele în ceea ce privește funcțiile de securitate, dar Basecamp oferă lucruri la dimensiunea sa adecvată tuturor planurilor care necesită un abonament Enterprise cu Asana. Din acest motiv, este nevoie de această rundă.

Runda: Punct pentru Basecamp

Asana Logo
Logo Basecamp

5

Verdictul

Acesta a fost un concurs strâns. La două runde, va trebui să analizăm mai atent concurenții pentru a declara câștigător. Cu majoritatea rundei fiind aproape, marea victorie a Asanei din turul trei o pune în față.

Câștigurile lui Basecamp în privința prețurilor și a rundei de securitate au fost apeluri strânse, caracteristicile fiind reduse în favoarea Asana. Nu am ezitat să o facem pe Asana câștigătoare în runda a treia și asta câștigă concursul în general.

Câștigător: Asana

Asana este un câștigător demn. Este unul dintre preferatele noastre îndelungate de pe Cloudwards.net și susține designul frumos cu instrumente solide care vă ajută să vă organizați proiectele. Toată lumea adoră sărbătorile și, pe lângă faptul că face distractiv managementul proiectelor, este un instrument puternic.

Basecamp este bine, totuși. Este o alegere excelentă dacă doriți să mențineți comunicarea în echipă într-un singur loc și să partajați informații și fișiere pe o platformă comună. Atâta timp cât structura proiectului dvs. este simplă, este o modalitate excelentă de a-i ține pe toți în bucle. De asemenea, este o valoare excelentă pentru echipele mari.

Dacă aveți în vedere aceste instrumente, sperăm că v-am ajutat să faceți o alegere în cunoștință de cauză. Pentru a vedea cum se oprește Asana împotriva unuia dintre ceilalți jucători puternici din teren, aruncă o privire la comparația noastră cu Wrike vs. Asana.

Asana și Basecamp au multe în comun. Ambele sunt alegeri grozave dacă doriți ceva ușor de utilizat și accesibil. Sunt plăcute de utilizat. În plus, acestea au o mulțime de caracteristici utile și sunt locuri bune pentru ca echipa ta să stea și să partajeze informații.

Preferăm Asana în general, dar le puteți verifica prin încercările lor gratuite pentru a vedea ce credeți.

Dacă ați încercat Asana sau Basecamp, vă rugăm să ne informați ce credeți în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map