Xero vs. Quickbooks Online – Posodobljeno 2020

Če na trgu uporabljate računovodsko programsko opremo, ki temelji na oblaku, za podporo vašega rastočega podjetja, se zdi, da obstaja veliko možnosti. Tukaj na Cloudwards.net želimo pomagati pri izbiri ustrezne računovodske programske opreme za vaše podjetje. V tem članku bomo primerjali Xero in QuickBooks Online in videli, kaj se izstopa pri dveh najboljših ponudnikih v panogi..


Če ste prebrali naš posamezni pregled Xero in spletni pregled QuickBooks, veste, da sta močna konkurenta in oba sta sestavila naš seznam najboljših programov računovodskih programov. Xero in QuickBooks Online opravljata več istih funkcij, vključno z izdajanjem računov, plačevanjem računov in poravnav bank, zato je razlika morda v tem, kako preprosta sta ta opravila.

1

Računanje

Eno prvih področij te spletne primerjave Xero vs QuickBooks, ki jih bomo preučili, je izdajanje računov. Navsezadnje vas računi strank in zbiranje dolgovanega denarja vodijo v poslovanje. Spodaj je tabela, ki primerja možnosti izdajanja računov za Xero in QuickBooks Online.

StoritveQuickBooks Online: Xero:
Pošlji ponavljajoče se računeDaDa
Samodejno dodajte zamudne pristojbineNeNe
Pošlji opomnike o plačiluDaDa
Združite z zalogomDa (stroški dodatno)Da (vključeno)
Račun za urene ureDa (na najvišjem načrtu)Da (na najvišjem načrtu)
Prilagodite računeDa (znotraj programske opreme)Da (z nalaganjem predlog)

Na površini ti računovodski programi v oblaku ponujajo podobne lastnosti kot njihovi uporabniki. Ko globlje kopate, pa boste našli ključne razlike med Xero in QuickBooks Online.

Če želite prilagoditi račun v Xero, morate naložiti predlogo v meniju »nastavitve«. Čeprav je to koristno, če v Excelu že imate obrazec za račune, ki ga želite še naprej uporabljati, QuickBooks Online omogoča tudi prilagajanje računov v njegovi programski opremi. Omogoča vam izbiro barv, nalaganje logotipa in preureditev postavitve računa.

Včasih boste morali računu dodati opombe, ki se nanašajo na opravilo, pogoje ali samo reči “hvala”. QuickBooks Online ponuja polja za te opombe, ki se pojavijo, ko je račun po elektronski pošti ali natisnjen, medtem ko Xero nikoli ne prikaže. Tudi Xero na svojih standardnih računih nima mesta za dodajanje pogojev. Če vaše podjetje pogosto ponuja pogoje, bi to lahko pomenilo prekinitev posla in boste morda želeli preveriti naš pregled FreshBooks.

Obrazec za nov račun

Tako Xero kot QuickBooks Online bodo poslali opomnike za samodejno plačilo na zapadle račune. V Xero-ju nastavitve opomnikov veljajo za vse stranke. Vsaka stranka, ki ni plačala računa, bo poslana opomnik ob zapadlosti sedmih dni. V storitvi QuickBooks Online lahko opomnike za plačilo izberete in jih uporabite posamezno.

Čeprav se Xero in QuickBooks Online združujeta z vašim obstoječim zalogom – posodabljate količine, ki so na voljo, ko povlečete predmete v račune – za svoje popisne funkcije zaračunajo le QuickBooks Online. Xero vključuje sledenje zalog na vsaki ravni naročnine (oglejte si naš pregled OneUp za drugo storitev, ki to tudi počne).

Niso vsi računovodski programi zasnovani za podjetja, ki svojim strankam zaračunavajo urno postavko. Tudi upravljanje projektov v QuickBooks Online spremlja čas, vendar je postopek nastavitve in dodajanja računov.

Če želite slediti času z Xero, se boste morali prijaviti v eno od več razpoložljivih programov, vendar pa lahko kupcem zaračunate ure, ki so jih delali na računih (preberite naš pregled FreeAgent za storitev, ki resnično opravlja izjemno zvezdo, ko gre za to ).

Ni dovolj, da pošljete račun, vendar morate plačati tudi plačilo. QuickBooks Online na tem področju lažje premaga Xero. QuickBooks Online je v svoj sistem izdajanja računov integriral plačilne povezave in obdelavo plačil. Stranke morajo samo klikniti in vnesti podatke o svoji kreditni kartici, vendar bodo morale plačati pristojbine za obdelavo trgovcev, če jih bodo.

Za obdelavo plačil s Xero je potrebna prijava za zunanjega ponudnika, kot sta Stripe ali PayPal. Čeprav vam to ponuja več možnosti in lahko prihranite denar pri provizijah, kupci niso tako preprosti. Vendar pa se plačila prek teh aplikacij sinhronizirajo z dejavnostjo v Xero.

Dober računovodski program ne pošilja računov. Prav tako vam pomaga slediti svoje terjatve. Ko se prijavite v Xero, na vrhu zaslona prikaže “račune, ki vam jih dolgujem”. Pod seštevki je črtni graf zneskov, ki jih dolgujete, razvrščenih po dolžini dolga.

QuickBooks Online prikazuje podrobne informacije na zaslonu za izdajanje računov, pri čemer glavna nadzorna plošča predstavlja le “dohodek”.

V svoja poročila vključuje tudi „povzetek staranja terjatev“. Xero ima “poročilo o starih terjatvah.”

Poročilo o starih terjatvah

Izdajanje računov ni zapleteno niti z računovodskimi storitvami, tako Xero kot QuickBooks Online imata številne napredne zmogljivosti. QuickBooks Online ponuja več kot Xero pri prilagajanju izkušenj in pogosto vam omogoča, da naloge opravite v manj korakih.

Krog: točka za izdajanje računov za spletne knjige QuickBooks

Xero računovodski logotip
QuickBooks spletni logotip

2

Računi

Zbiranje denarja je veliko bolj zabavno kot plačevanje, a močan računovodski program vam bo omogočil, da oboje storite z lahkoto. Pri večini računovodskih programov je plačevanje računov preprostejše od izdajanja računov, vendar v Xeru menimo, da je bolj intuitiven.

Plačilo novega računa je v Xero preprostejše kot v QuickBooks Online. Vse kar morate storiti je, da v razdelku »računovodstvo« odprete »nakupe«, izberete »novo« in kliknete »račun«. QuickBooks Online vključuje še nekaj korakov.

Xero pregled

Oba obrazca za plačilo odhodkov vključujeta standardna polja, kot sta prejemnik plačila in datum zapadlosti, in izračunajo skupno zapadlost od količin in cene na enoto. Naročila lahko pretvorite v račune, ko so enkrat izpolnjeni, kar je lepa funkcija za prihranek časa, ki jo ponujajo dva računovodska ponudnika.

Stroške v Xero in QuickBooks Online je mogoče avtomatizirati, vendar slednje to ponuja le ob višjih cenah. Plačevanje rednih stroškov – na primer najemnine, elektrike ali interneta – prek ponavljajočih se računov vam prihrani čas vsak mesec.

V Xero je več načinov za nastavitev ponavljajočega se računa. Pod »računi«, »nakupi« in »novo« boste našli »ponavljajoči račun«. Xero samodejno shrani račune, ki jih vnesete kot ponavljajoče se in omogoča izbiro možnosti ponovitve. Če se zavedate, da se bo račun po vnosu in shranjevanju pogosto ponavljal, morate klikniti polje, da se ponovi.

Postavljanje ponavljajočih se računov v QuickBooks Online je veliko bolj boleče. To se izvede prek bančnega registra, kjer najdete in kliknete zadnje plačilo prodajalcu. Ko kliknete »zapomni si«, izberete, kako pogosto plačati isti račun in koliko plačil ostane.

Težava je v tem, da ste prodajalcu že morali plačati račun in ga morate prenesti skozi register, da se bo ta ponavljal. Če niste novi v programski opremi, v Xero ne boste mogli samodejno plačevati mesečnih plačil od začetnih stroškov, kot jih lahko.

Nazadnje je pomembno, da ostanete nad računi, ki jih dolgujete. Na glavni nadzorni plošči Xera je na desni strani zaslona razdelek »računi za plačilo«. Ko greste na zaslon z računi, se v škatlah in na vrstici pod tem prikazujejo vsote na vrhu.

Xero-armaturna plošča

Na nadzorni plošči QuickBooks Online se ne prikažejo prihajajoči računi, le plačani stroški. Ima bolj zgodovinsko perspektivo kot tisto, ki gleda v prihodnost.

Nadzorna plošča-zajem

Če vaše podjetje plačuje več enakih stroškov mesečno, je morda Xero najboljša izbira. Preprostejša je avtomatizacija plačil, njegova nadzorna plošča pa je enostavna za uporabo in bolje zasnovana tako, da ostanete na tekočem in prihajajočih računih..

Krog: Položnice za Xero računovodstvo

Xero računovodski logotip
QuickBooks spletni logotip

3

Poročila

Osrednji računovodski izkazi Xero in QuickBooks Online – dobiček in izguba, bilanca stanja in denarni tok – predstavljajo informacije o različnih vidikih vašega poslovanja in so prilagodljivi. Stolpce je enostavno dodajati, spreminjati skupine računov in prikazovati časovna obdobja.

Za razliko od QuickBooks Online vam Xero daje tudi izkaz lastniškega kapitala, kar je koristno, če ima vaše podjetje več vlagateljev. Prikaže vlagateljeve naložbe in črpanje kapitala, pa tudi dobičke ali izgube iz poslovanja. Če vas skrbi, da se lahko en lastnik preveč ukvarja s poslom, bo te pomisleke ovrednotil.

Lastniški kapital

Poleg osnovnih računovodskih izkazov osnovna terjatev in plačljiva poročila o staranju ugotavljajo, kdo vam je dolžan in kaj dolgujete zaradi skupnih zapadlih zapadlih bank. QuickBooks Online poglobi globlje od terjatev kot Xero.

QuickBooks Online ponuja poročila o dobičku in izgubi stranke, primerjavo ocen, pripravljenih za stranko, in prodajo tej stranki ter poročila o zbirkah. To je neprecenljiva informacija za podjetja, ki imajo v svojih poslovnih knjigah veliko terjatev.

Poročila - Kdo vam je dolžan

Čeprav QuickBooks Online vključuje obdelavo plač, vsebuje le poročila o skupnih plačah in davkih na plače, delavčevih nadomestilih in podrobnostih o zaposlenih. Xero ima veliko več poročil in imajo vgrajene funkcije za človeške vire, kot so časovni neplačani zneski in zahteve, plače in več.

Enostavnejša podjetja bodo v Xero našla vsa poročila, ki jih potrebuje. Raje imamo možnost uporabe povleci in spusti za spreminjanje poročil s storitvijo preko bolj vključenega postopka QuickBooks Online. Glede na to je QuickBooks Online v tej kategoriji zmagal zaradi raznolikosti in uporabnosti svojih poročil.

Krog: Poročilo o hitrih spletnih knjigah

Xero računovodski logotip
QuickBooks spletni logotip

4

Cenitev

Pogosto med ponudniki programske opreme se stopenjske cene običajno začnejo z nižjimi cenami za manj funkcij. Na prvi pogled QuickBooks Online in Xero sledita temu modelu. Kopajte globlje in videli boste, da Xero omejuje transakcije na najnižji ravni, medtem ko QuickBooks Online dodaja dostop do funkcij programske opreme in uporabnikov, ko vaše podjetje raste.

Pri najnižji mesečni ceni je velika razlika med Xero in QuickBooks Online. Xerov zgodnji načrt znaša 9 dolarjev na mesec, medtem ko QuickBooks Onlineov preprost začetni načrt stane 20 USD na mesec. Nekdanji močno omejuje uporabnikov dostop do računovodske programske opreme. Podjetje lahko pošlje samo pet računov in ponudb, vnese pet računov in uskladi 20 bančnih transakcij.

V nasprotju s tem načrt enostavnega zagona vključuje ocene, izdajanje računov in sledenje odhodkov, osnovna poročila in prometni davek. Čeprav do računovodske programske opreme lahko dostopa le en zaposleni v primerjavi z neomejenimi uporabniki Xera, pomanjkanje omejitev transakcij omogoča boljše poslovanje za mala podjetja.

Srednjeročni načrt podjetja Xero, imenovan Gojenje, stane 30 dolarjev na mesec in odstrani vse omejitve uporabe brez dodajanja funkcij. Načrt Essentials QuickBooks Online znaša 30 USD na mesec. Poleg vsega v načrtu Simple Start vam omogoča plačilo računov, sledenje času in poveča število uporabnikov, ki jim je dovoljen dostop do treh.

Vzpostavljeni načrt je Xerova najdražja možnost pri 60 USD na mesec. Dodaja več valut in možnost vnosa ali sledenja stroškov. Slednje je v spodnjih stopnjah nenavadno izpuščanje. Načrti podjetja Xero so jasno strukturirani z mislijo, da bodo z vašim podjetjem rasli, toda tudi najmanjše podjetje mora plačevati račune.

Niti QuickBooks Online niti Xero ne omogočata spremljanja časa in stroškov, povezanih s projekti, dokler ne plačate njihovega najdražjega načrta. Načrt Plus QuickBooks Online stane enako kot najvišji Xerovo stopnjo, 60 USD na mesec in doda sledenje zalog ter do pet uporabnikom.

Mala podjetja se pogosto spopadajo s predelavo plač. Lažje je oddajati zunanja podjetja kot sami izračunati in pobirati davke. Funkcije za obdelavo plač QuickBooks Online stanejo dodatnih 19 USD ali 49 USD na mesec, odvisno od tega, kaj potrebujete, in 2 USD na zaposlenega.

Xero nima vgrajene obdelave plač. Namesto tega se njegova programska oprema integrira z več aplikacijami, ki zagotavljajo računovodsko storitev. Pristojbine so različne, vendar običajno zaračunavajo mesečno osnovo in zaposlenega po tem. Morda boste želeli vrsto izbire za vaš procesor plač, vendar boste porabili več časa za primerjanje možnosti in pristojbin.

Po načrtu z najnižjimi cenami imata Xero in QuickBooks Online primerljive cene. Vendar QuickBooks Online ponuja obdelavo plač, kar daje rahlo prednost.

Če imate raje enostavnejši načrt cen, si oglejte naš pregled Sage. Če raje ne plačate ničesar, je naš pregled Wave ta način.

Okrog: cena za QuickBooks na spletu

Xero računovodski logotip
QuickBooks spletni logotip

5

Uporabniku prijaznost

Primerjava prijaznosti QuickBooks Online in Xero do uporabnika je nekoliko jabolka in pomaranče.

Čeprav je QuickBooks Online priljubljen, ni znan po svoji enostavni uporabi. Računovodska programska oprema obstaja krivulja učenja, vendar je to delno, ker lahko stori toliko. Z več zmožnostmi in možnostmi je potrebno le še dlje časa, da se naučite, kako ga uporabljati.

Xero ima uporabniku prijaznejši vmesnik, z jasno označenimi funkcijami in enostavnejšim delom. Če ne potrebujete naprednejših računovodskih funkcij programa QuickBooks Online, raje nadzorne plošče podjetja Xero in izvedemo manj korakov za pošiljanje računov in plačevanje računov.

Krog: uporabniku prijazna točka za Xero računovodstvo

Xero računovodski logotip
QuickBooks spletni logotip

6

Napredne funkcije

Zdaj, ko smo obravnavali ključne računovodske funkcije, ki jih potrebuje vsako podjetje, si bomo ogledali nekaj naprednih računovodskih funkcij, ki bi vam lahko pomagale pri izbiri med Xero in QuickBooks Online.

Osnovna sredstva vključujejo zemljišča, zgradbe ali opremo, ki jih ima vaše podjetje. Za nekatera podjetja bi lahko pomenila pomembne naložbe. Če vaša računovodska programska oprema ne bo spremljala amortizacije in upokojitve, jih boste morali vzdrževati v ločenih preglednicah in vnosih v priročnike v priročniku..

Ker lahko uvozite obstoječo preglednico, vam funkcija Xero s osnovnimi sredstvi prihrani čas, ko jih nastavite. Njegova programska oprema izračuna amortizacijo in omogoča obdelavo odtujitev. V njegovih poročilih boste našli razporede amortizacije in odtujitve ter uskladitve osnovnih sredstev.

QuickBooks Online nima vgrajenih modulov osnovnih sredstev v njegovo računovodsko programsko opremo, zato je treba vse ravnati ročno.

Poročila s fiksnimi sredstvi

Xero je pravkar predstavil projektni modul, ki je vključen v vse cene. Z njim lahko sledite ponudbam in zahtevate pologe na projektu. Omogoča tudi spremljanje porabljenega časa in denarja ter izračun donosnosti projekta.

QuickBooks Online samo sledi projektom po svojem najvišjem cenovnem načrtu. Če boste plačevali za načrt Plus, boste lahko stroške, čas in račune povezali s projektom. Poročila izračunavajo dobičkonosnost, neizkoriščen čas in stroške, tako da lahko ostanete na vrhu zdravstvenega stanja projekta.

Xero ima pri QuickBooks Online pri upravljanju zalog rahlo prednost. Zaloge v QuickBooks Online spremljajo cene, slike in kategorije. V obeh računovodskih programih se količine, ki so na voljo, posodobijo, ko je na računu izbran seznam zalog. QuickBooks Online izračuna stroške izdelka s pomočjo FIFO, medtem ko Xero uporablja metodo povprečnih stroškov.

Xero ponuja poročila, da najde tudi najbolj prodajne in najbolj donosne izdelke. Poleg tega na vsakem načrtu dobite do 4.000 gosenic in neomejenih neopaženih predmetov. Še enkrat, s storitvijo QuickBooks Online plačate za najdražji načrt, da dobite funkcije zalog.

Krog: Točka naprednih funkcij za Xero računovodstvo

Xero računovodski logotip
QuickBooks spletni logotip

7

Razsodba

Če niste novi računovodski program, ki temelji na oblaku, priporočamo Xero. S svojim preprostim in preprostim vmesnikom boste lahko začeli v krajšem času kot pri QuickBooks Online. Poleg tega Xero armaturna plošča in začetni zasloni za vsako funkcijo pomagajo podjetjem, osredotočenim na vsakodnevno delovanje, da vse potekajo nemoteno.

Na splošno je Xero odlična izbira za manj izkušene knjigovodje in mala podjetja, ki ne načrtujejo prevelikega rasti.

Če pa potrebujete nekaj z nekoliko večjo oomfo, je QuickBooks Online boljša izbira in tudi boljša izbira na splošno, tako da je zmagovalec tega članka, čeprav le za las. 

Če potrebujete obdelavo plač in integrirano obdelavo trgovcev, bo QuickBooks Online zagotovo bolje ustrezal potrebam vašega podjetja. Kupci raje lahko kliknejo povezavo na računu in plačajo neposredno, vendar boste porabili več časa za nastavitev ponavljajočih se računov. Podjetja, ki se morajo odločiti za nadaljevanje odnosov s strankami, bodo cenila njena poglobljena poročila.

Zmagovalec: QuickBooks

Če na koncu prisilimo izbirati med Xero in QuickBooks Online, priporočamo Xero za majhno podjetje, ki se šele začne, in QuickBooks Online za večje ali če ga vodijo ljudje z malo več izkušenj z računovodsko programsko opremo.

Ste že poskusili uporabiti katero koli računovodsko storitev? Kaj ti je ljubše? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala, ker ste prebrali to spletno primerjavo Xero vs QuickBooks.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map