Xero proti valu: ugotovitev najboljšega za leto 2020

Xero in Wave sta dobro znana in uporabna računalniška programska oprema, ki temelji na oblaku. Obe vključujeta glavne knjigovodske funkcije, kot so izdajanje računov in plačilo računov, usklajevanje bank in poročanje. V tem Xero proti Waveu, si bomo ogledali, kaj se izkaže na vrhu.


Razlike se pojavijo pri primerjavi dodatnih možnosti, kot so osnovna sredstva in projekti ali mesečne pristojbine, in njihovo preučevanje vam bo pomagalo izbrati boljšo storitev za vaše podjetje.  

Za bolj poglobljeno analizo vsakega programa preberite naš pregled Xero in pregled Wave. Ogledate si lahko tudi našo najboljšo računovodsko programsko opremo za osvetlitve njih in njihovih konkurentov.

1

Računanje

Mnoga podjetja začnejo preiskovati računovodsko programsko opremo v oblaku, potem ko ugotovijo, da potrebujejo boljši način izdajanja računov in sledenje plačil kot spletni bančni račun. Medtem ko vsi računovodski programi v oblaku omogočajo izdajanje računov strankam, njihove funkcije niso enake. Spodaj je tabela, ki primerja Xero in Wave, ki prikazuje, kaj vsebujejo.

Storitve: XeroWave
Pošlji ponavljajoče se račune
Samodejno dodajte zamudne pristojbine
Pošlji opomnike o plačilu
Združite z zalogom (vključeno)
Račun za urene ure (na najvišjem načrtu)
Prilagodite račune (z nalaganjem predlog)

Niti ena od storitev nima standardnega obrazca za račune s poljem za izraze, na primer 1 odstotek ali neto 30. Za razliko od Wave-a, Xero’s tudi nima prostora za dodajanje opomb svojim strankam, zato izrazov ne morete ročno navesti. Za nekatera podjetja to ne bo velika težava, za druga pa je potrebna možnost.

Mnoga podjetja raje imajo običajni videz do strank v vseh komunikacijah, vključno z računi.

Z Wave lahko dodate logotip, izberete barve in dodate ali odstranite stolpce.

Xero vam omogoča prilagajanje računov z nalaganjem predloge Excela, vendar morajo biti vrstice na predlogi preslikane na obstoječe račune storitve. To je manj vsestranski in okornejši način kot Wave.

Če vaše podjetje plačuje za iste izdelke ali storitve vsak mesec, je ponavljajoče obračunavanje funkcija, ki prihrani čas. Xero in Wave imata to in omogočata enostavno nastavitev.

V spustnem meniju »prodaja« na glavni nadzorni plošči Xera najdete »ponavljajoči račun«. Po vnosu računa lahko izberete, kako pogosto se ponavlja, in končni datum.

Ponovno-računi

V valuti Wave se ponavljajoče obračunavanje nahaja tudi v glavnem meniju pod “prodaja”. Kupci se lahko odločijo, da bodo kreditno kartico hranili v datoteki in tudi samodejno plačevali ponavljajoče se račune. Če to storijo, jim Wave le pošlje potrdilo.

Xero ponuja sledenje zalog do 4.000 artiklov z dodeljenimi SKU-ji in neomejeno neopaženimi predmeti. Če nekaj prodajate iz svojega zaloga, ga lahko izberete v spustnem meniju na računu. Storitev bo posodobila količino, ki je na voljo, in spremljala za vas.

Wave nima vgrajenih možnosti zalog. Če želite primerjati Xero z drugim računovodskim programom z zalogami, predlagamo, da preberete naš pregled FreshBooks ali še bolje, naš pregled OneUp.

Podjetja, ki zaračunajo uro ali morajo uporabnikom prenesti stroške, bodo cenila, da je mogoče z Xero storiti oboje. To celo omogoča, da zaprosite za depozite za projekte. Bralci v Veliki Britaniji bodo morda želeli preveriti naš pregled FreeAgent.

Wave nima nobenih projektov, zato mu računi ne omogočajo zaračunavanja za urno delo ali stroške. Tudi ne vključuje sledenja časa.

Ko pošljete račun, je pomembno, da ostanete na vrhu zbirke. Opomniki za samodejno plačevanje so neprecenljivi in ​​Xero in Wave jih imata.

Xero vam ponuja štiri možnosti, kdaj poslati opomnik: sedem, 14, 21 ali po meri zapadlih dni. Izbira mora biti opravljena v meniju »nastavitve« in velja za vse stranke.

Wave ima sedem možnosti opomina plačila. Opomnike lahko nastavite na zavihku računa in po shranjevanju računa, ki je bolj intuitiven kot pri Xero.

Na žalost ne morete nastaviti računa, da dodate zamudne pristojbine v katerem koli programu.

Tudi s opomniki o plačilih boste morali nadzirati zapadle zapadle terjatve.

Na nadzorni plošči Wave so prikazani neporavnani in zapadli računi v zgornjem levem kotu, ki vas opominja ob vsaki prijavi, da spremljate stranke. Ima tudi poročilo o staranju terjatev, razčlenjeno po stranki, in čas, ko so računi zapadli.

Nadzorna plošča valov

Xerova nadzorna plošča prikazuje iste podatke na desni strani prijavnega zaslona.

Xero-armaturna plošča

Na splošno imamo raje enostavnejši postopek izdajanja računov v valuti Wave, zato, če ne potrebujete sledenja zalog, ta krog zmaga.

Okrog: točka za izdajanje računov za računovodstvo valov

Xero računovodski logotip
Logotip računovodstva Wave

2

Računi

V Xero se lahko naročila pretvorijo v račune. Storitev izračuna in doda postavko davka na promet glede na stopnjo, ki jo vnesete pri ustanovitvi podjetja.

Dokončano obračuna-z davkom na promet

Preprost obrazec za plačilo računov Wave ima standardna polja in vam omogoča, da dodelite račun za odhodke, s katerim boste lahko plačali račun. Kljub temu ni postavke vrstice za prometni davek.

Če vaše podjetje plačuje iste račune mesečno, vam Xero ponudi možnost, da potrdite polje, da se po ustvarjanju računa ponovi račun. Wave nima več možnosti plačevanja računov, kar pomeni, da boste ponavljali račune vedno znova.

Računi so razvrščeni na glavnem zaslonu računov Xero po stanju. Lahko so menice, čakajo na odobritev, čakajo na plačilo ali zamude. Spodaj so predstavljeni v vrstici.

Računi-glavni zaslon

Xero ima tudi dve poročili o starostnih obveznostih. Eno je zgoščeno poročilo, ki je razvrščeno v običajna obdobja preteklih časov, drugo pa podrobno poročilo prodajalca. Poročilo o plačilu dolgov podjetja Wave ima podoben videz in zagotavlja poročilo o nakupih s strani prodajalca za sledenje vaših najvišjih računov.

Poročilo o starostnih obveznostih

Ker ima ponavljajočo se funkcijo in davek na promet, je v kategoriji računov zmagovalec Xero. Xero je tudi v članku o FreshBooksu in Xero premagal kandidata za to kategorijo, saj je eden najboljših v industriji.

Krog: Položnice za Xero računovodstvo

Xero računovodski logotip
Logotip računovodstva Wave

3

Poročila

Poročila in računovodski izkazi vas vodijo pri sprejemanju poslovnih odločitev na visoki ravni. Brez njih boste morali v Excel izvoziti veliko podatkov, če jih želite imeti smisla. Tako Xero kot Wave zagotavljata poročila, Xero pa vam daje več.

Xero podatke, ki jih vnesete, potegne v prilagodljiva poročila, ki vam omogočajo globlji vpogled v različne vidike vašega podjetja. Poleg poskusne bilance in glavne knjige spremlja podatke o osnovnih sredstvih v petih poročilih, izplačilne liste v 12 poročilih ter osnovne podatke o prodaji in obveznosti. Poročila o plačah služijo tudi nekaterim kadrovskim funkcijam.

Poročila - glavni zaslon

Možnosti prilagajanja vključujejo dodajanje ali odstranjevanje stolpcev iz poročila, spreminjanje načina prikaza ali združevanja informacij in uporabo filtrov.

Razen izbire časovnega obdobja poročil družbe Wave ni mogoče prilagoditi. Njegovih 12 poročil zajema potrebe, od staranja terjatev do dohodka stranke, vendar ne dajejo poglobljenega vpogleda. Majhno podjetje bi jim dobro služilo, a rastoče ali veliko podjetje bi potrebovalo več.

Poročila-Screen-Shot

Računovodski izkazi, ki jih banke ali posojilodajalci pogosto zahtevajo, predstavljajo pogled na vaše podjetje na visoki ravni. Poročilo o dobičku in izgubi izračuna vaš čisti dobiček, bilanca stanja povzema vaša sredstva in obveznosti, izkaz denarnega toka pa prikazuje vaša denarna sredstva v obdobju. Xero in Wave vam dajeta vse tri, toda prva ima tudi izkaz lastniškega kapitala.

Izkaz lastniškega kapitala se ne uporablja pogosto za analizo, vendar je lahko koristen, če želite videti prispevke lastnikov in umike iz podjetja. Če delite lastništvo, je plus, da je poročilo vključeno.

Ko gre za poročila, zmaga Xero. Ima več poročil kot Wave, vključno z izkazom lastniškega kapitala in so prilagodljiva.

Kolo: Poročila o Xero računovodstvu

Xero računovodski logotip
Logotip računovodstva Wave

4

Cenitev

Xero sledi industrijski konvenciji, da ponudi tri načrte cen, da se prilagodi potrebam uporabnikov. Za osnovne funkcije je Wave brezplačen. Glede na njegovo spletno mesto podjetje naredi dovolj od plačil za plače in predelave trgovcev, da lahko uporabnikom omogoči brezplačen dostop do vsega drugega. Zaradi tega ne bomo razpravljali o Waveu, dokler ne preidemo na funkcije, za katere se polni.

Xerovi mesečni načrti za oblikovanje cen se začnejo z začetkom. Stane 9 dolarjev na mesec, uporabnike pa omeji na pošiljanje petih računov in ponudb, vnašanje petih računov in usklajevanje 20 bančnih transakcij. Xero vam omogoča sledenje zalog ne glede na načrt, ki ga imate, vendar, če je ne potrebujete, je Wave najboljša možnost na tej ravni.

Načrt oblikovanja cen za srednje ravni za Xero, Growing, stane 30 USD na mesec in odstrani omejitve transakcij. Prav tako lahko obdelujete plače za do pet zaposlenih.  

Xerov premijski načrt, ki je bil ustanovljen, na 60 USD na mesec, se zdi, da se cene ne zdijo vredne. Dodaja le obdelavo plač za dodatnih pet zaposlenih, več valut in projekte.

Omejena obdelava plač v Xero bo dobro služila potrebam malega podjetja.

V Waveu uporabniki v državah davčnih storitev plačujejo 35 USD mesečno osnovno pristojbino plus 4 USD na zaposlenega za obdelavo plač. Osnovna pristojbina v teh državah vključuje pobiranje in vlaganje državnih in zveznih davkov. Uporabniki v državah, kjer ta storitev ni na voljo, plačujejo osnovno pristojbino v višini 20 USD na mesec.

Omogočanje strankam, da kliknejo na povezavo in plačajo račun prek spleta, podjetjem pogosto pomaga hitreje plačati. Wave zaračuna 2,9 odstotka celotne transakcije s kreditno kartico plus 30 centov na transakcijo. Storitev zaračuna 1 odstotek transakcije za plačila neposredno z bančnega računa. QuickBooks Online ne zaračunava za njihovo obdelavo (preberite naš spletni pregled QuickBooks).

Xero ne ponuja integrirane obdelave trgovcev. Namesto tega boste morali uporabiti ponudnika plačil, na primer PayPal ali Stripe. To pomeni, da boste morali vzpostaviti ločen račun in se boste sprijaznili z njihovimi pristojbinami.

Zmagovalec v kategoriji cen je Wave. Večina je brezplačna in storitve, ki jih zaračunava za integracijo z njo.

Okrog: cena za valovno računovodstvo

Xero računovodski logotip
Logotip računovodstva Wave

5

Uporabniku prijaznost

Xero in Wave v uporabniku prijaznosti le malo razlikujeta. Oba imata jasno označene menije, enostavno navigacijo in enostavno nastavitev računa. Niti nima telefonske podpore, vendar imata obe spletni knjižnici člankov pomoči.

Članki družbe Wave ne vključujejo videoposnetkov ali posnetkov zaslona, ​​kar vizualnim učencem otežuje učenje novih procesov. Xero ima videoposnetke v razdelku “Xero 101” na svojih spletnih mestih in ponuja pogoste spletne seminarje. Oba ponujata podporo za klepet in e-pošto.

Nič ne razlikuje nobenega programa od drugega v tej kategoriji, čeprav preverite, kako se Xero in QuickBooks Online primerjata, da bi dobili predstavo o položaju zemlje.

Krog: Prijaznost do uporabnikov Ni jasnega zmagovalca, točke za oba

Xero računovodski logotip
Logotip računovodstva Wave

6

Napredne funkcije

Xero je zgradil svojo programsko opremo za podjetja, ki imajo zaloge in osnovna sredstva. Če ste osnovna sredstva spremljali v preglednici, jih morate naložiti v programsko opremo v enem koraku. Ko je Xero dodan, izračuna amortizacijo in spremlja odtujitve za vas. Wave nima zmogljivosti osnovnih sredstev.

Nadzorna plošča s fiksnimi sredstvi

Wave tudi nima funkcije projektov. Xero vključuje sledenje časa, možnost označevanja stroškov, ki ste jih plačali stranki, in vam omogoča zbiranje vlog na projektih. Kljub temu vam FreshBooks ponuja veliko več v modulu svojih projektov.

Projekti-nadzorna plošča

Xero premaga Wave v naprednih funkcijah, vendar je treba opozoriti, da te možnosti ne bodo potrebovale vsaka podjetja. Medtem ko ustvarjalno podjetje, ki ustvarja projekte in račune na uro, morda želi Xero, pa podjetje, ki deluje drugače, morda raje brezplačno opcijo Wave.

Krog: Napredne funkcije Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Xero računovodski logotip
Logotip računovodstva Wave

7

Razsodba

Najbolj prepričljiv razlog, da izberete Xero over Wave, je, če vaše podjetje nosi in prodaja zaloge in mora slediti osnovnim sredstvom. Poročila o zalogah podjetja Xero vas bodo vodila po količini prometa in naročila. Vgrajena osnovna sredstva odpravljajo potrebo po knjiženju ločenih vnosov v revije za amortizacijo.

Xero vam omogoča, da zaračunavate za opravljene ure, svoj zalog sinhronizira z računi in vključuje projekte. Ker Wave nima teh funkcij, boste morali sodelovati z Xero, če bodo na vašem seznamu “must-have”.

Če rečem, da jih vaše podjetje ne potrebuje, obstajajo le manjše razlike med obema storitvama. Valovne cene – brez – ni mogoče premagati. Tudi če plačate dodatno za obdelavo plač, bi bil lahko še vedno cenejši kot Xero.

Ste poskusili Xero, Wave ali oboje? Katerega ste imeli najraje? Sporočite nam vaše izkušnje v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map