Wrike vs Basecamp: Dva trgovinska udarca z velikimi imeni leta 2020

Zgodovina je doživela nekaj epskih spopadov: Ali proti Frazierju, McEnroe proti Connorsu, Cardi B proti Nicki Minaj. Na seznam bomo v tej primerjavi Wrike proti Basecampu dodali še en spopad, katerega zmagovalca bodo najbolj zanimali vodje projektov.


Wrike se je predstavil leta 2006 in v svojih knjigah ima več kot 18.000 podjetij, vključno z odmevnimi odjemalci, kot so Google, L’Oreal in Mars. To je funkcionalna platforma, ki je med najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov.

Basecamp je veliko ime in se ponaša z vrtoglavih 3 milijone prijav. Ustvarila ga je leta 2004 ekipa, ki stoji za okvirjem aplikacij Ruby on Rails.

Obe orodji sta bili predstavljeni že v naših soočenih člankih. Wrike je zmagal na naši tekmi Wrike proti Asani, a izgubil v monday.com proti Wrikeu. To sicer ni sramota, saj je monday.com najboljše. Basecamp je izgubil našo bitko pri Asani proti Basecampu, zato si bomo prizadevali za boj proti.

Obe storitvi smo v svojih pregledih tudi poglobljeno pregledali, tako da, če želite izvedeti več o njih, preberite naš pregled Wrike in pregled Basecampa.

Nastavitev boja: Wrike proti Basecampu

Wrike in Basecamp se ne bojujeta s pestmi ali orožjem, ampak s funkcijami, možnostmi in kakovostjo oblikovanja. Primerjali jih bomo v štirih krogih, v vsakem pa bo razglašen zmagovalec. Skupni zmagovalec bo orodje, ki sprejme največ krogov.

Odprli jih bomo, če jih bomo primerjali po funkcijah in videli, katero orodje ima največ. Funkcije so v središču tistega, kar lahko programska oprema prinese vaši skupini. Nato si bomo ogledali ceno in videli, katera je najboljša vrednost. Mnoge platforme ponujajo več možnosti, zato je ugotoviti, kaj je najbolje.

V krogu enostavne uporabe bomo ocenili, katera deluje z najmanj hrupa in kar najbolje pomaga, da začnete. V krogu varnosti in zasebnosti si bomo ogledali, kateremu lahko zaupate svoje podatke največ, in ki ponuja največ možnosti za nadzor dostopa do vaših projektov.

1

Lastnosti

V tem krogu bomo primerjali orodja glede funkcionalnosti in videli, kaj je za vašo ekipo najbolj. Poleg načina predstavitve nalog si želimo ogledati še veliko prostora za shranjevanje, integracije z drugimi platformami in komunikacijske funkcije. Tudi zanimivi dodatki bodo dobro ocenjeni.

Če želite orodje z nekaj nenavadnimi razširitvami, si oglejte naš pregled Airtable. Vključuje raziskovalec 3D modelov, samodejni prevod in celo oblikovalca strani.

Wrike

Wrike vam omogoča ustvarjanje nalog in dodelitev članom skupine. Naloge lahko razdelite na podvrste in dodate lahko odvisnosti, tako da se prepričate, da je vaš urnik projekta izvedljiv. Z odvisnostmi lahko opazite ozka grla in vidite, kakšen bo učinek, če se ena naloga odloži.

Oglejte si pregled Easy Projects, če želite izvedeti več o drugi možnosti, ki olajša delo z odvisnostmi.

Wrike je dobra platforma za skupno rabo datotek z 2 GB prostora, ki je na voljo v prostem načrtu. To za podjetja Enterprise znaša do 100 GB. Če potrebujete več kot to, preberite članek o najboljši spletni shrambi za ekipe.

Lahko pustite komentarje na datoteke, tudi na sredini videoposnetkov. To je koristno, če želite organizirati lastne video projekte. Videoposnetki zasedejo veliko prostora, zato boste morda potrebovali tudi naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku za velike datoteke.

wrike-integracije

Wrike se integrira z veliko storitvami. Uporabljate ga lahko z Adobe Creative Cloud, Slack, Salesforce, Dropbox in številnimi drugimi. Nova funkcija “Wrike Integrate”, ki je še nismo preizkusili, vam omogoča ustvarjanje integracij po meri.

Wrike ima tudi API, zato ga tisti, ki ga kodirate, lahko povežete s svojimi aplikacijami ali spletnim mestom. Če si želite izdelati lastno spletno mesto, bi vam lahko pomagala tudi naša primerjava ustvarjalcev spletnih mest Wix v primerjavi z Weeblyom.

wrike-koledar

Wrike ima več pogledov, kot so njegov tok, Ganttova lestvica in koledar. Druga koristna funkcija je ustvarjanje poročil. Obstajajo različne vrste poročil, na primer tiste, ki prikazujejo, katere naloge so zamujale ali niso bile dodeljene. Wrike olajša njihovo ustvarjanje.

Mednarodni uporabniki bodo cenili njen izbor jezikov. Na voljo je več kot ducat, kar vključuje devet uradnih prevodov in več prispevkov uporabnikov.

Poleg tega, da deluje v brskalniku, ima Wrike namizne in mobilne odjemalce za Windows, macOS, Android in iOS, zato jih je mogoče uporabljati na večini naprav.

Bazni tabor

Basecamp ima dobre funkcije za skupno rabo datotek in komunikacijo ter preprosto ustvarjanje nalog. To je močna izbira za splošno uporabo v pisarni.

Omogoča vam ustvarjanje seznamov opravkov, napolnjenih z nalogami. Ljudem lahko dodelite naloge, pustite beležke in jim določite roke. Za razliko od Wrikea nima podvrstov ali odvisnosti. Če teh ne potrebujete, preberite naš pregled Podio, če želite izvedeti več o drugem orodju, ki poenostavlja stvari.

Obstaja koledar, ki vam pomaga načrtovati urnik, in se integrira s koledarskimi storitvami Apple, Microsoft in Google.

basecamp-taborni ogenj

Njeni klepeti “Campfire” so odličen način za komunikacijo vseh. Lahko delite zvoke in video, čeprav smo med testiranjem imeli težave z videom. Poleg Campfire lahko prek Basecampove oglasne deske klepetate s soigralci.

Basecamp opozori ljudi, ko jih spremenijo drugi, zato je dobro, da se vsi zavedajo, kaj dela ekipa.

Ima dostojno izbiro integracij, vključno z Zapierjem, ki omogoča skupno rabo podatkov s stotimi aplikacijami. Obstajajo tudi integracije za ustvarjanje poročil, razvoj programske opreme, sledenje časa in računovodstvo. Če uporabljate orodje za upravljanje projektov, ki se osredotoča na finančno plat, preberite naš pregled Mavenlink.

Z njo dobite veliko prostora. Njegovih 500 GB prostora za shranjevanje v oblaku je veliko več, kot ponuja Wrike, tudi na načrtu Enterprise. Če pa jih potrebujete še več, ima naša najboljša ponudba za shranjevanje v oblaku možnosti.

Tako kot Wrike ima tudi Basecamp aplikacije za Windows, macOS, Android in iOS, ki dopolnjujejo njegovo različico brskalnika.

Okrogla ena misel

Basecamp ima veliko prostora za shranjevanje in Campfire je dober za skupinske klepete. Wrike je resnejše orodje, saj je upravljanje odvisnosti koristno za napredno načrtovanje projektov.

Čeprav se nam zdi Basecamp prijaznejši in mu ne manjka funkcij, se Wrike počuti bolj podrobno in na večini področij vam ponuja več možnosti. Ima tudi naprednejšo strukturo s podvrstemi in odvisnostmi. Jezikovne možnosti so uporabne tudi za mednarodne uporabnike.

Krog: Značilnosti točka za Wrike

Wrike Logo
Basecamp logotip

2

Cena

Nato si bomo ogledali ceno in videli, katero orodje ponuja najboljšo vrednost. Poleg nizkih cen imamo radi dolgo brezplačno preizkušnjo, veliko načinov plačila, popuste in različne načrte. Basecamp je v zadnjem krogu odnesel nekaj močnih udarcev, zato se bo zelo rad vrnil v tekmovanje. Poglejmo, kaj Wrike najprej ponudi.

Wrike

Wrike ima brezplačen načrt za največ pet uporabnikov in 14-dnevno preskusno kartico brez kartic, če želite preizkusiti njegove druge funkcije, ne da bi pri tem padli v proračun. Če želite uporabiti njegove dodatne načrte, boste plačevali mesečno pristojbino na uporabnika, ki se poveča s premikom navzgor.

Cene so po dogovoru na ravni podjetja, vendar boste morda imeli možnost, da se za enkratno plačilo sklenite za celo življenje, če boste lepo povprašali..

Wrike ni predrag, vendar tudi ni najcenejše orodje na trgu, z omejitvami uporabnikov za cenejše načrte pa vas bo stalo več, ko se velikost vaše ekipe poveča.

Bazni tabor

Ekipe Basecampa plačujejo pavšalno nadomestilo v višini 99 USD na mesec, ne glede na velikost ekipe. To je velika vrednost, če je vaša ekipa velika, vendar manj, če je majhna.

Basecamp je brezplačen za učitelje, tako da če želite, da se razred ali sodelavci bolj organizirajo, je to tisto, za kar se je treba potegovati. Tudi neprofitne organizacije imajo 10-odstotni popust. Študenti bodo morda želeli prebrati tudi naš pregled FunctionFox, saj lahko do njega dostopajo brezplačno.

Podjetje Basecamp ima dolgo tridesetdnevno preizkušnjo in vam daje čas, da zob vnesete vanj, da vidite, ali je primerno za vašo ekipo. Basecamp je preprost in ponuja veliko vsem, razen tistim s peščico osebja, ki se mu zdijo dražje kot druge možnosti.

Okrogla dva razmišljanja

Wrike je cenejši od Basecampa, vendar le, če imate majhno ekipo. Njegova prosta stopnja je fantastična za majhne ekipe, ki se trudijo, njen profesionalni načrt pa je poceni. Če imate v svoji ekipi več kot 10 ljudi ali želite uporabljati naprednejše načrte, je Basecamp cenejši. Njegov pavšalni plačilni sistem je tudi veliko lažje ugotoviti in upravljati.

Potencialni prihranki pri Basecampu so večji. Ima tudi velikodušen brezplačni preizkus in je brezplačen za učitelje, zato zmaga v tem krogu.

Okrog: Cena za Basecamp

Wrike Logo
Basecamp logotip

3

Enostavnost uporabe

V tem krogu si bomo ogledali, katero orodje je najlažje uporabiti in največ, da je dostopno. Pomagal bo močan vmesnik, pomanjkanje napak in dobre možnosti pomoči in podpore.

Če želite preprosto orodje, si oglejte naš pregled Trello, če želite izvedeti več o možnosti na osnovi kanbana.

Wrike

Wrike je eno najnaprednejših orodij v kategoriji upravljanja projektov, vendar se je enostavno prijaviti in začeti z njim. Postopek zagona vam omogoča, da povabite soigralce in vas popelje skozi nastavitev delovnega prostora.

predloge-wrike-predloge

Gradnja delovnega prostora je hitra in enostavna. Wrike vključuje veliko kategoriziranih predlog, ki vam bodo pomagale. Lahko so preproste kanbanove table, sistemi za vstopnice, upravljanje dogodkov ali številne druge stvari. Predloge vključujejo lastne videoposnetke, ki vam prikazujejo, kako jih uporabljati, kar je lep dotik.

Nato lahko preprosto dodate naloge. Glavni pogled Wrike-a prikazuje vaše naloge na levi in ​​podrobnosti o nalogah na desni.

wrike-odvisnosti

Obvladovanje odvisnosti je včasih težko, vendar Wrike to dobro obvlada. Ima namenjen gumb za ustvarjanje odnosov med nalogami. Wrikeov vmesnik vključuje veliko možnosti in kontrol. Z njim lahko veliko naredite, vendar je potreben čas, da ugotovimo. Navigacija ni vedno preprosta in se je na začetku mogoče izgubiti.

Ko se zataknete, vam Wrike nudi veliko pomoči, s podrobno bazo znanja in hitro, odzivno podporo strankam.

Bazni tabor

Basecamp je uporabno orodje, z mehko barvno paleto in veselim posnetkom. Njegova zasnova je jasna in lahko jo uporabljate, ne da bi se obtičali.

basecamp-prijava

Videli smo, da občasne težave s pojavnimi elementi ne izginejo, kljub temu pa se nadzor ne odziva. Glede na to jih lahko na splošno rešimo tako, da se prijavimo nazaj ali kliknemo naokoli in niso bili preveč pogosti.

Basecamp vam nudi veliko pomoči, čarovniki vas vodijo po nalogah korak za korakom in samodejno ustvarjajo sporočila za vas. To bi vam lahko prihranilo čas, če bi sporočila povedala, kar želite. Obstaja tudi veliko obvestil in e-poštnih sporočil. Izključite jih lahko, če jih boste dobili preveč, če pa morate biti obveščeni, Basecamp zagotovo pomaga.

basecamp-ekipa

Poiskali smo, da so njegove posamezne aplikacije dobro zasnovane, privlačne in enostavne za uporabo, vendar na svojem zgornjem zaslonu nismo bili navdušeni, saj je bil videti v primerjavi s preostankom platforme. Če večkrat ustvarjate podobne projekte, lahko nastavite svoje predloge, da vključujejo vse, kar imajo skupni vaši projekti, in jih uporabite kot izhodišče.

basecamp-boost

Basecamp ima lepe dotike, kot so “spodbude”. Lahko kliknete raketo, da pokažete soigralcem spoštovanje. To je dober način za izgradnjo morale. Preberite naš pregled Asane za primer drugega orodja, ki poskuša polepšati dan s svojimi luštnimi “praznovanji”. Vodnik za začetnike Asane vam bo pomagal, da začnete z njim.

Če se zataknete, ima Basecamp na svoji strani za pomoč veliko napotkov in vadnic. Njegov triminutni podporni odziv je najboljši v razredu z, er, Wrikeom.

Okrogle tri misli

Basecamp je prijazen in prijeten, a hrošči ga držijo v tem krogu. Wrike ima bolj strmo krivuljo učenja, vendar obstaja dober izbor predlog. Oba imata odlično podporo in strani za pomoč, ko se zataknete. Na splošno je Basecamp bolj dostopen, zato zmaga v tem krogu.

Obe orodji sta primerni za uporabnost, če pa je to ključno področje za vas, si oglejte orodje, ki ga naredi v nobenem pregledu monday.com.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Basecamp

Wrike Logo
Basecamp logotip

4

Varnost & Zasebnost

Nato bomo pogledali varnost in zasebnost. Ker vlade in tehnološki nadrejeni počnejo vse, kar je v njihovi moči, da vohunijo vaše podatke, je pomembno, da uporabite orodje, ki varuje vaše podatke. Šifriranje, potrjevanje in možnosti so ključne v tem krogu.

Poglejmo, katero orodje vas najbolj zaščiti pred kibernetsko kriminaliteto.

Wrike

Wrike je eno najboljših orodij, ko gre za varnost. Ima močan izbor funkcij, uporablja šifriranje vrhunske kakovosti in vam ponuja veliko uporabnih možnosti za nadzor dostopa do vaših projektov.

Ima dvofaktorno overjanje prek aplikacije Google Authenticator, ki omogoča varnejšo prijavo. Članek o najboljših dvofaktorskih aplikacijah za preverjanje pristnosti govori o tem več.

Wrike ima več varnostnih certifikatov, vključno z ISO 27001, SOC 1 in SOC 2. Ima ločen podatkovni center za stranke iz EU, ki je skladen z ISAE 3402.

Uporablja najnovejšo tehnologijo šifriranja. Podatki v tranzitu dobijo TLS v1.2 z 256-bitnim AES-om in 2048-bitno dolžino strežniškega ključa. Podatki v mirovanju, na primer priloge, so zaščiteni z 256-bitnim šifriranjem AES. Če želite vedeti, kakšne so ocene, preberite naš opis šifriranja.

Wrike vam omogoča, da nastavite svojo politiko dostopa do omrežja, da ljudem preprečite, da bi neprepoznani naslovi IP dostopali do vaših projektov. Zaradi tega se vsi, ki niso v vaši organizaciji, težko vdrejo. Svoje osebje lahko tudi prepreči dostop do podatkov od doma, če želite to preprečiti.

Podjetniški uporabniki dobijo več varnostnih funkcij. Dovoljenja lahko prilagodite, da se odločite, kdo lahko počne z datotekami, in nadzorujete, kako so člani skupine vabljeni v vaše projekte.

Prav tako imate nadzor nad pravilnikom o geslu vaše ekipe. Zahtevate lahko močna gesla in prisilite, da jih ljudje redno spreminjajo, tako da boste morali poskrbeti za ravnovesje med udobnostjo in varnostjo.

Če se člani ekipe spopadajo z gesli, jim pokažite, kako lahko za nekaj kazalcev nastavimo močan članek o geslu.

Bazni tabor

Poleg tega, da ima svoje strežnike, Basecamp za shranjevanje datotek uporablja spletne storitve Amazon in Google Cloud Storage. Morda boste želeli prebrati enega od člankov o državi Cloud v katerem boste lažje presodili, ali lahko veliki igralci zaupajo vašim projektom.

Podatki v tranzitu se pošiljajo prek HTTPS z AES-128-CBC. Različica TLS ni navedena na njenem spletnem mestu, toda drugje smo videli TLS 1.2. Za datoteke uporablja močno šifriranje AES-256 / SHA-256. Nihče se ne bo prebil skozi to v naglici.

Podjetje Basecamp je tudi skladno z EU-ZDA. Ščitnik za zasebnost in pravi, da vaših podatkov ne bo delil, razen če bodo pravno prisiljeni k temu. O tem vas bomo obvestili, če lahko zakonito lahko. Če vas skrbi drsanje, si oglejte tudi našo najboljšo funkcijo VPN.

Basecamp je združljiv s sistemom PCI, a čeprav so njegovi podatkovni centri revidirani na SOC, ni.

Njeni strežniki so fizično zaščiteni z biometričnimi ključavnicami in osebjem, ki je prisotno 24 ur na dan. Naredite urno varnostno kopiranje, tako da, če se nesreča zgodi v enem od njegovih podatkovnih centrov, ne boste izgubili datotek. Vaši podatki se izbrišejo 30 dni po zaprtju računa.

Basecamp sodeluje v programih za hrošča, ki hekerjem omogoča, da pomagajo izboljšati njegovo varnost in vtirajo luknje, preden jih kdo najde.

Dvofaktorna avtentikacija je na voljo prek Googla, tako kot pri Wrikeu, tako da se lahko varneje prijavite tudi z Basecampom.

Okrogle štiri misli

Obe orodji veliko počneta na področju varnosti, z močno šifriranjem, skladnostjo z okviri zasebnosti in sistemi, da bodo vaši podatki varni. Wrike pa gre še naprej in strankam ponuja veliko možnosti za nadzor nad interakcijo njihovih uporabnikov s spletnim mestom. V tem krogu zmaga udobno.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za Wrike

Wrike Logo
Basecamp logotip

5

Razsodba

Na dveh krogih na dan se moramo odločiti. Enostavnost uporabe in krog cen je prišla do Basecampa, a v njem ni bilo veliko. Wrike je lastnosti udobja udobno prevzel, varnost in zasebnost pa še toliko bolj. Wrike prevzame celotno tekmovanje.

Zmagovalec: Wrike

Wrike in Basecamp sta različna orodja z različnimi pristopi. Wrike je bolj podroben in poslovno podoben in bo ustrezal menedžerjem, ki želijo analizirati uspešnost ekipe in poenostaviti potek dela.

Basecamp je odličen kot mesto za sestanke in komunikacijsko orodje. Dobro deluje tako, da vaše podatke hrani na enem mestu in vsem omogoča enostavno delitev in dostop do njih. Ima bolj sproščen občutek in to bo ustrezalo nekaterim ekipam.

Na splošno pa je Wrike naše najljubše orodje, zaradi svojih dodatnih funkcij pa izstopa iz množice vodenja projektov.

Obe platformi ponujata brezplačno preizkusno različico, zato nadaljujte in ju preizkusite, če se strinjate z nami. Če ste jih uporabili bodisi nam želite kaj povedati o njih, to storite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map