Wrike vs. Asana: Kaj je bolje v letu 2020?

Izbira orodja za upravljanje projektov je ključna izbira, ki bo vplivala na učinkovitost vaše ekipe. Na voljo je veliko dobrih orodij, in čeprav je težko izbirati med njimi, konkurenca pomeni, da obstaja veliko močnih možnosti. V tej primerjavi Wrike proti Asani gledamo dva naša favorita.


So odlična platforma, zato bi morala biti tesna konkurenca. Pogovorimo se o tem, kako jih bomo ločili.

Nastavitev boja: Wrike proti Asani

Wrike je eno najmočnejših orodij, ki zaseda drugo mesto v zadnjem krogu najboljše programske opreme za upravljanje projektov. Izgleda profesionalno, s širokim naborom funkcij in tesno varnostjo.

Asana je prijazno orodje, ki smo ga zaradi uporabnosti zelo ocenili, kot lahko preberete v našem pregledu Asana. Asana ima v svojih knjigah stranke, kot sta NASA in The New York Times, Wrike pa Google, Mars in Tiffany.

To so vrhunska orodja, ki jim je veliko všeč, ko pa pride do nje, se prijaviš le z enim. Danes jih bomo predstavili po korakih, da bi videli, kdo si zasluži največ dolarjev.

Pri izbiri orodja za vaše poslovanje se bomo osredotočili na več ključnih področij, vključno s funkcijami, ki določajo, kaj lahko programska oprema naredi, in ceno, za katero bi raje bili manjši, če bi vse ostalo enako.

Enostavna uporaba je pomembna tudi zato, ker funkcije niso dobre, če ne morete ugotoviti, kako delujejo. Pregledali bomo tudi varnost, saj ne želite, da vaši konkurenti vdrejo na vaše spletno mesto in si naredijo mastne šape po svojih načrtih.

Začnimo s funkcijami, da vidimo, katera storitev ponuja najširši obseg funkcionalnosti.

1

Lastnosti

Funkcije so ključne pri izbiri orodja za upravljanje projektov. Funkcija, ki vam prihrani čas, je lahko vredna veliko več kot cena storitve, zato lahko pozorenje na to, kaj je tam, močno spremeni vašo spodnjo vrstico.

Eden od razlogov, da so orodja za upravljanje projektov tako učinkovita, je to, da ljudem omogočajo ogled ključnih informacij po potrebi, ne da bi jim bilo treba sklicati sestanek. Vsakdo lahko v določenih omejitvah dostopa do tam, kar je tam, in upravitelji lahko dobijo pregled, kako poteka vse v projektu.

Prav tako lahko naredite načrte in preprosto preverite, ali se ujemajo z urniki vseh. Če se bo vaš urnik spremenil, vam lahko z dobrim orodjem posodobite vse, ne da bi se morali spustiti v peklenski papir.

Ko gre za Wrike proti Asani, jih ni veliko ločiti. V naših pregledih sta oba dosegla 90 odstotkov na tem področju, tako da bo prvi krog blizu.

Wrike

Wrike ima močan izbor funkcij, začenši z njegovo osnovno nalogo zasnovano strukturo, ki vključuje podvrste in upravljanje odvisnosti. Tako lahko vidite, kaj je treba dokončati na vsakem koraku.

wrike-koledar

Različni pogledi vam pomagajo videti, kako stvari potekajo. Obstaja tok v spletnem dnevniku in koledar. Prav tako lahko ustvarite obrazce, s katerimi lahko člani skupine ustvarijo naloge tako, da jih izpolnijo.

Wrike omogoča nalaganje datotek in komentiranje le-teh. Komentarje lahko celo pustite na določenih točkah v videoposnetkih, zato je odlična izbira, če delate z njimi.

Ima generator poročil z nekaj prednastavitvami, pa tudi obseg, da ga prilagodite tako, da pošljete tisto, kar potrebujete. Ima tudi funkcije sledenja časa in upravljanja virov. Lahko vidite, koliko časa porabite in ali se stvari izvajajo učinkovito.

Če vas zanima uporaba platforme s funkcijami za sledenje času, si oglejte naš pregled FunctionFox, če želite izvedeti o drugi storitvi, ki jim ponuja.

wrike-integracije

Wrike omogoča številne integracije, med drugim Salesforce, Slack, Adobe Creative Cloud in nekaj storitev za shranjevanje. Prostor za shranjevanje znaša od 2 GB do 50 GB, odvisno od vašega načrta, kar je velikodušno, vendar ne toliko kot Asana, kar vam daje neomejen prostor.

Če želite uporabiti zunanjo storitev, si preberite članek o najboljši spletni shrambi za ekipe in si oglejte, kaj je tam.

Wrike ima namizne aplikacije za Windows in macOS, tako da, če vam je ljubša, da sta lahkotnost in zanesljivost teh pred vmesnikom, ki temelji na brskalniku, vam ustreza. Obstajajo tudi mobilne aplikacije, tako da lahko stvari v vlaku načrtujete, da bodo delovale.

Ni veliko, česar ne počne, zato je odlična izbira za ravnanje s svojimi projekti. Asana je svoje delo izrezala.

Asana

Asana je videti barvita in prijazna, vendar funkcije ne primanjkuje. Tako kot pri Wrikeju lahko tudi vi ustvarjate naloge in podvrste, pa tudi odvisnosti, ki kažejo, kako se med seboj ujemajo. Asana ima tudi neomejeno prostora za shranjevanje, z velikodušno omejitvijo velikosti datoteke 100 MB.

asane odvisnosti

Asana organizira naloge v seznamu ali kanbanskem pogledu, kar omogoča, da naloge povlečete iz stolpca v stolpec. Obstajajo tudi pogledi na koledar in časovnico, tako da lahko vse preprosto razporedite.

Ima veliko integracij, tudi Zapier, ki deluje kot posrednik pri mnogih aplikacijah. Podatke lahko delite tudi s Salesforce, Jira in Trello. Če želite izvedeti več o tem, preberite vodnik za začetnike Trello.

Svojo ekipo lahko obvestite, kako poteka projekt, tako da določite njegov status in ustvarite poročila. To je dobro, če vse držite na isti strani.

asana-status

Različico svojega brskalnika dopolnjujejo mobilne aplikacije za Android in iOS, vendar za razliko od Wrikea nima namizne aplikacije.

Ker je neomejena shramba očitno močna točka, Asana barvita zunanjost ne pomeni, da ima kratke lastnosti. Ponuja veliko, s polnimi odvisnostmi in več koristnimi pogledi za načrtovanje projektov.

Okrogla ena misel

Ko pride do nje, so značilnosti tisto, kar plačujete s programsko opremo za upravljanje projektov. Ta krog je klic, ker sta Wrike in Asana na tem področju močna.

S svojim sledenjem časa in upravljanjem virov pa menimo, da ima Wrike prednost. Zdi se, da gre Wrike dlje in ponuja večjo globino tudi na drugih področjih. Asana ima neomejen prostor za shranjevanje, kar je velik plus.

Na splošno Wrike prekriža prvo rundo, Asana pa je videti samozavestno, da se bo uvrstila v naslednji krog.

Krog: Značilnosti točka za Wrike

Wrike Logo
Logotip Asana

2

Enostavnost uporabe

Uporabniku prijazna programska oprema bo pomagala zmanjšati vaše stroške usposabljanja, saj bo ljudem omogočila hitro hitrost. Enostavnost uporabe je vedno dragocena, vendar postaja pomembnejša, saj se velikost vaše ekipe povečuje, še posebej, če imate veliko uporabnikov, ki niso prepričani v tehnologijo.

Asana je lepša za ogled kot Wrike in ima zabavne funkcije, vendar to ne pomeni, da je lažja za uporabo. Čeprav se zdi Wrike bolj zapleten, bo dobro ocenil, če lahko to kompleksnost doseže, ne da bi ga težave ovirale.

Wrike

Wrike je velik, za bogate lastnosti in zastrašujoče prišleke na tem področju izrezan. Enostavnost uporabe kompleksnih funkcij je znak močne oblikovalske ekipe, Wrike pa si zasluži, da je izkoristil svoje bogastvo funkcij in jih vrtel v uporaben vmesnik.

Ustvarjanje odvisnosti je enostavno, kar je dobro, saj je to včasih lahko težavno na platformah, ki vključujejo to funkcijo. Če želite videti, kako bodo naloge vplivale druga na drugo, vam bo pri tem pomagal Wrike.

wrike-odvisnosti

Če je razvrščanje vašega urnika in odpravljanje ozkih grl razlog, da iščete orodje za upravljanje projektov, si oglejte naš pregled TeamGantt, če želite izvedeti o drugi platformi, ki deluje dobro.

Navigacija Wrike je lahko zapletena in se zlahka izgubite, ko najdete noge. Spraševali smo se, kako narediti stvari, ko začnemo. Nikoli se nismo dolgo obtičali, vendar obstaja krivulja učenja.

Eden od načinov, kako vam Wrike pomaga priti vanj, je prek predlog. Omogočajo vam, da ga konfigurirate za stvari, kot so zagon izdelka, upravljanje projektov ali sistem za pomoč uporabnikom. Če pogledate predloge, vam lahko pomagajo, kako postaviti stvari, tudi če nameravate kasneje iti po svoji poti..

predloge-wrike-predloge

Na splošno Wrike ni težko uporabljati, vendar boste morali občasno premisliti in se boste občasno morali obrniti na strani s pomočjo. Ti so sicer odlični, zato vas ne bi smeli odložiti z uporabo.

Asana

Asana gre svojo pot, da bi postala prijetna za uporabo. Njegova praznovanja so pri nas velik hit in prepričani smo, da bo na mnogih delovnih mestih po vsem svetu. Ni vsako orodje zaznamovanje vaših uspehov s pošiljanjem barvnih živali, ki letijo po zaslonu.

asana-praznovanje

Asana vas pozdravlja z dobrim ogledom, ki vam pokaže, kaj je tam in kako ga uporabljati. Potem ima, tako kot Wrike, na voljo številne predloge, s pomočjo katerih boste začeli.

predloge asana-projekt

Uporablja mehke barve, vmesnik pa je jasen in v veliki meri samoumeven. Ker ne obstaja krivulja učenja, se zdi, kot da je bila zasnovana tako, da imajo vsi v mislih.

Vendar ne gre samo za nastope. Asanin odličen dizajn naredi, kaj narediti naprej brez možganov. Večina je samoumevna, zato boste le redko potrebovali njene strani za pomoč, ko želite poskusiti nekaj novega.

Okrogla dva razmišljanja

Wrike je fantastično orodje za uporabo, vendar Asane ne more premagati zaradi uporabnosti. Asanov vmesnik je preprost in učinkovit, z navigacijo, ki vas pripelje tja, kamor želite iti, in nadzori, ki počnejo tisto, kar pričakujete, in z lahkoto najdete tisto, kar potrebujete. Asana se loti tega kroga in pusti stvari na enem mestu.

Če je uporabnost za vas glavno prodajno mesto, si oglejte naše najljubše orodje za upravljanje projektov v našem pregledu monday.com.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Asano

Wrike Logo
Logotip Asana

3

Cena

Cene so vedno dejavnik, še posebej, če imate v svoji ekipi veliko ljudi. Orodje, ki izboljša vaš potek dela, je lahko veliko bolj dragoceno od tistega, za kar ga plačate. Če vam prihranite čas, vam prihranite denar, od vas pa je, da izkoristite njegove funkcije in iz nje izkoristite čim večjo vrednost..

Če vas ne zanimajo cene in želite videti, kaj lahko ponudi vrhunsko orodje, preberite naš pregled Aha.

Asana in Wrike imata proste in poceni nižje stopnje, tako da se bosta ločila od tega, kaj je na voljo na vsaki ravni. Wrikeovi najboljši načrti so cenovnejši, vendar to ne bo problem, če bodo ponudili več. Če ne, bo Asana tukaj dobila kimanje.

Wrike

Prosti nivo Wrike je dober, vendar ima omejitev velikosti skupine za pet uporabnikov. Lahko pa ga uporabite kot seznam opravil, kar je spodoben način, da ga občutite. Storitev ponuja tudi 14-dnevno preskusno različico, če želite preizkusiti funkcije na svojih plačljivih načrtih.

Če se želite prijaviti za enega od teh, stane 9,80 dolarja na mesec za do 15 uporabnikov, pri čemer se cena poveča na vsaki višji stopnji.

Asana

Asana ima tudi brezplačen načrt, vendar ga lahko uporabite za večje ekipe kot Wrike, z omejitvijo 15 uporabnikov. Poleg tega ima Premium načrt za 9,99 USD na mesec in poslovni načrt za 19,99 USD. Njen brezplačni načrt je uporaben in omogoča toliko projektov, kot želite, in je odličen način, da potopite prste v vodo. Če želite zahtevati brezplačno preskusno različico, lahko nekaj dni preizkusite tudi vrhunske funkcije.

Plačila običajno potekajo s kreditno kartico, vendar omogoča nakup računov skupinam, starejšim od 20 let, in jim omogoča plačilo z bančnim nakazilom.

Večina njegovih pogledov je na brezplačnem preskusu, saj so na ravni Premium na voljo njegova časovnica, mejniki in odvisnosti od nalog. Dokazila, izboljšane integracije in varnostne funkcije so na višjih stopnjah.

3. krog Misli

Čeprav je Wrikeova najvišja stopnja najdražja od obeh platform, ima storitev brezplačno ponudbo in dve stopnji, ki po ceni natančno ustrezata Asani. Asanine stopnje omogočajo večje velikosti moštva, vendar jim to daje prednost.

Čeprav ima Wrike na splošno širok izbor funkcij, Asana ponuja stvari na nižjih stopnjah. Na primer, dokazilo je ponujeno na Asana’s Business Tier, vendar Wrike ne vključuje, dokler ni na ravni trgovca.

Najcenejša možnost Wrikea je 19 centov manj na mesec kot Asana, toda naslednja stopnja je za Asano 5 evrov cenejša. To ima Asanin nos spredaj.

Vendar je blizu. Ker je Asana nekoliko poceni in ima eno ali dve stvari na nižjih stopnjah, ki jih Wrike nima, je zmagala na tretjem krogu. Kljub temu Wrike še vedno močno napreduje v naš zadnji krog.

Če imate proračun, si oglejte naš pregled Freedcamp in si oglejte storitev, ki ponuja veliko po nizki ceni.

Krog: Censka točka za Asano

Wrike Logo
Logotip Asana

4

Varnost & Zasebnost

Varnost in zasebnost sta pomembni pri uporabi orodja za upravljanje projektov. Če svoje ključne podatke o poslovanju postavljate v spletu, morate biti prepričani, da lahko zaupate storitvi, ki upravlja z njimi.

Na srečo večina programske opreme za upravljanje projektov, ki si jo ogledamo, vključuje funkcije, ki vas prepričajo na tem področju. Vključujejo lahko šifriranje, skladnost s predpisi o zasebnosti in funkcije, ki vam pomagajo nadzorovati dostop do vašega računa.

Wrike je najljubši na tem področju, saj je v našem pregledu Wrike dosegel 94 odstotkov varnosti in zasebnosti, a poglejmo, kako se je izkazalo v neposredni primerjavi z Asano.

Wrike

Wrike ima okoli sebe nekaj najboljših varnostnih funkcij. Poleg dvofaktorne avtentikacije, o kateri lahko preberete v našem priročniku za preverjanje pristnosti z dvema faktorjema, je na voljo veliko možnosti za tiste, ki so v svojih glavnih načrtih.

Nastavitve gesla po meri omogočajo, da člani vaše ekipe izberejo močna gesla. Oglejte si članek o najboljših skrbnikih z gesli, če se sledenje vsem izkaže za opravilo.

Obstaja pravilnik o dostopu do omrežja in obseg kontrol za dostop do shranjevanja datotek in vabil. Potrebuje tudi vsakodnevno varnostno kopiranje in uporablja strežnike na različnih lokacijah, da prepreči izgubo podatkov.

Ima certifikate SOC in ISO ter poseben podatkovni center za stranke iz EU. Uporablja TLS 1.2 s 256-bitnim šifriranjem AES za prenos podatkov in AES 256-bitno tudi za shranjevanje podatkov, zato bi morali biti vaši podatki še dodatno varni pred kibernetskimi kriminalitetami.

Skladno z EU-ZDA. Privacy Shield in njegovi strežniki EU so skladni s Splošno uredbo o varstvu podatkov. To se nam sliši celovito.

Asana

Asana ponuja veliko zaupanja v zasebnost in je skladna z GDPR in EU-ZDA. Ščit za zasebnost.

Tudi pri varnosti ni preveč skrbelo s šifriranjem TLS 1.1, ki se uporablja za prenos podatkov. Ima certifikat SOC in sodeluje tudi v programih za hroščanje, kar strokovnjakom omogoča iskanje težav in izboljšanje varnosti. Oglejte si naš članek o varnosti spletnega mesta, če želite izvedeti, kako najbolje zavarovati svoje spletno mesto.

Tako kot Wrike tudi vi imate nadzor nad nastavitvami uporabniškega gesla. Izberete lahko merila za trdnost gesla in od uporabnikov zahtevate, da se prijavijo z Googlom ali SAML. Podatke lahko tudi izvozite, če jih želite odstraniti s platforme, tako da niste zaklenjeni.

Uporabnikom Asane ni treba preveč skrbeti za varnost, vendar je Wrike na splošno videti močnejši.

Okrogle štiri misli

Z robom Asane spredaj je Wrike šel v zadnji krog in mu je moral dati vse. Dostavljeno. Asana na tem področju ni sovražnik, a čeprav odkljuka vsako polje, Wrike gre še dlje.

Asana je zanesljiva pri varnosti in zasebnosti, toda Wrikejeva široka paleta funkcij vidi, da se bodo v tem krogu znašli težji udarci. Wrike je dobil jasno zmago, zvonec pa je zazvonil ravno, ko so kolena Asana začela videti tresoče.

Obe platformi sta dobri za spletno varnost. Za še eno orodje, ki na tem področju dosega dobro oceno, si oglejte naš pregled Smartsheet.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za Wrike

Wrike Logo
Logotip Asana

5

Razsodba

Pri dveh krogih na dan gre odločitev na žico. S širšimi mejami zmage v svojih zmagovalnih krogih sodnik dvigne Wrikejevo roko v zrak in množice poženejo banane (to lahko storite v spodnjem razdelku za komentarje).

Wrike ima odličen nabor funkcij in nekaj najboljših varnostnih možnosti. Asanin prisrčen pristop bo marsikomu všeč, in to je vredno razmisliti (je priljubljeno orodje vašega pisatelja za osebne projekte). Za poslovno uporabo pa zmaga Wrike.

Čeprav je Asana dosegla krog cen, med njimi ni kaj veliko izbirati, prav tako pa ni dovolj drago, da bi jo lahko prodali. Asana ima prednost v tem, da je lažje začeti in tisti, ki želijo platformo uporabljati bolj ležerno, ne da bi vložili čas za učenje njenih naprednih funkcij, bi jo morda želeli.

Ker imata oba brezplačne stopnje in brezplačne preizkuse svojih dražjih načrtov, vas nič ne ustavi, da jih preizkusite. Nastavite lahko enega ali drugega in v pol ure poskusite z njihovimi predlogi, vendar bo obvladovanje vsake funkcije trajalo dlje.

Če ste preizkusili eno ali oba orodja, bi radi slišali vaše mnenje o njih v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me