Wrike proti Trello: Dva velika imena se leta 2020 spopadeta

V tem članku primerjamo dve orodji za upravljanje projektov: Wrike in Trello. Oba sta med našimi favoriti. Wrike nam v svojih delih vedno dobro uspe, in Trello za kulise uporabljamo tukaj na Cloudwards.net. Videli bomo, kaj je na vrhu v tej primerjavi Wrike proti Trello.


Trello je velik igralec, Atlassian ga je pred nekaj leti dobil za dobrih 425 milijonov dolarjev. Sedi na meji upravljanja nalog in projektov, njegova enostavna kombinacija funkcij in enostavna uporaba pa sta poglavitni prednosti (preberite naš pregled Trello).

Wrike je prefinjeno orodje, ki upravljavcem ponuja veliko funkcij in je zasnovano za podrobnejše načrtovanje. Trdi, da ima več kot 18.000 zadovoljnih strank, vključno z odmevnimi blagovnimi znamkami, kot so Mars, L’Oreal in Tiffany, pa tudi nekdanji nadležni Google (preberite naš stolpec State of Cloud in si oglejte, kako je zloben Google postal).

Wrike in Trello uporabljata različne pristope, pri čemer je Wrike bolj osredotočen na poslovanje, Trello pa preprost in preprost. 

Več o tem, kaj smo si mislili o Wrikeju, si lahko preberete v našem pregledu Wrike. Če razmišljate, da bi Trello zavrteli, si oglejte vodnik za začetnike Trello za pomoč pri zagonu.

Nastavitev boja: Wrike proti Trello

V več krogih bomo primerjali Wrikeja in Trella, pri čemer bo vsak pogledal na drugo področje. Ne glede na zmago v večini krogov bo prejel boj. Če je celo na koncu, bo odločitev o točkah temeljila na osvojenih krogih v širših maržah.

Najprej bomo primerjali funkcije in si ogledali, kaj orodja počnejo, ker je to zelo pomembno. Od tam jih bomo primerjali po ceni, da bomo videli, kaj je v denarnici lažje. Če ne želite porabiti veliko, preberite naš pregled Freedcamp za še eno dobro izbiro.

Potem bomo razmislili o enostavni uporabi, ker bo to močno vplivalo na to, kako koristno je orodje za vas v praksi. Nazadnje si bomo ogledali varnost in zasebnost, ki sta pomembna vprašanja pri delu v oblaku.

Trello je enostavno orodje za uporabo, zato pričakujemo, da bo imel močno tretjo četrto, vendar se veselimo, da bomo videli kaj drugje. Wrike je tehnično močan, vendar zaradi tega funkcije ali varnost in zasebnost ne sprejemata zaključkov.

Kljub temu mora biti Wrike najljubši favorit. To je eno izmed naših najboljših orodij in zmagalo v naši primerjavi Wrike proti Asani. Gremo in začnimo prvi krog.

Lastnosti

Funkcije so, kjer govorimo o tem, kaj programska oprema počne in kaj lahko prinese v vaš projekt. Večina programske opreme za upravljanje projektov temelji na nalogah, vendar pa so stvari lahko zelo različne z različnimi načini organiziranja in ogledovanja predmetov, ki jih morate storiti.

Poleg strukture vašega projekta in načinov, kako si lahko ogledate svoje podatke, bomo pogledali možnosti komunikacije, podprte platforme in dodatke, na primer sledenje časa ali funkcije za avtomatizacijo.

Za dober primer orodja z občasnimi funkcijami si oglejte naš pregled Airtable. Za zdaj si oglejmo Wrikeja podrobneje.

Wrike

Wrike omogoča ustvarjanje opravil in podvrstov. Lahko jih dodelite ljudem in ustvarite odvisnosti, da se prepričate, da je vaš projekt pravočasno zaključen. Odvisnosti so koristen način, da svoj projekt spremljate in vam omogoča enostavno reševanje težav, povezanih z urnikom.

wrike-odvisnosti

Ima sistem generiranja poročil po meri in funkcijo za preverjanje, ki omogoča komentiranje datotek, tudi na določenih točkah v videoposnetkih. Če opravljate veliko video dela, bo uporaben naš najboljši prostor za shranjevanje video vsebin v oblaku.

Ustvarjanje nalog lahko olajšate z nastavitvijo obrazcev, kar je koristno, če želite, da vaše osebje ustvari naloge z nastavljeno strukturo. Ko je naloga ustvarjena, lahko vsakdo vidi, kaj je treba narediti in kdo ji je dodeljen, ter ustrezne informacije, ki jih izberete. To je vse storjeno, ne da bi kdo klical sestanek ali ročno poslal sporočilo.

Prostor za shranjevanje se začne pri 2 GB in se na zgornjem načrtu povzpne na 100 GB z zajetno omejitvijo velikosti priloge 4 GB. To bi moralo biti veliko, če pa jih potrebujete še več, si oglejte naš najboljši vodič za spletno shranjevanje za ekipe.

wrike-integracije

Wrike ponuja integracije v različnih kategorijah. Vključujejo možnosti komunikacije, kot so Microsoft Outlook, Gmail in Slack, ter številne druge.

Wrike ima tudi namizne in mobilne aplikacije, tako da niste omejeni na delo v brskalniku.

Trello

Trello je kanban deska. Omogoča vam ustvarjanje nalog in njihovo razvrščanje v stolpce. Stolpcem se lahko dodelijo različni naslovi, da se določi vaš potek dela. Na primer, preprosta namestitev je lahko “narediti”, “narediti” in “narediti.”

detajl trello-kartice

Lahko naredite stolpce, ki predstavljajo člane skupine, da vidite, kdo se ukvarja s posamezno nalogo. Tako lahko vsi v vaši ekipi vidijo, kdo je zadolžen za to, kaj je treba narediti in kaj je končano. To je odličen način, da vse ozavestite, kaj se dogaja.

Poleg tega, da je uporabnikom koristen, daje celotni ekipi veliko sliko o tem, kaj vsi počnejo.

Naloge lahko vsebujejo kontrolni seznam podnaslovov, vendar ni upravljanja z odvisnostmi. Vendar tega ne potrebujejo vsi. Naloge lahko označite z različnimi barvnimi kategorijami in nalepkami, ki jih lahko prilagodite.

trello-nalepke

Čeprav mu to uspeva, je to le za Trello. Če rečem, nekaj zvonov in žvižgov.

Datoteke lahko naložite in jih priložite nalogam, vendar so na prostem načrtu lahko le 10 MB. To je precej omejujoče, vendar se zgornja meja poveča na 250 MB, ko plačate storitev. Ni omejitev, koliko prilog lahko imate, tako da dobite neomejeno skupno količino prostora.

Trello se lahko prek svojih “power-ups” vključi v druge platforme. Veliko jih je in spadajo v kategorije, kot so upravljanje datotek in orodja za razvijalce. Razvijalci lahko izkoristijo tudi API Trello za razširitev platforme.

Poleg svoje različice brskalnika, Trello ima namenske aplikacije za večje namizne in mobilne platforme. Oprostite, oboževalci Linuxa.

Okrogla ena misel

Wrike je ta krog začel z udarcem, pristajal je nalet in udaril v Trello. Trello je odličen v svojem početju, vendar ne počne kaj drugega, Wrikeov široki nabor funkcij pa ga postavlja v drugo ligo.

Trello ima neomejeno količino prostora za shranjevanje, vendar je večja velikost priloge Wrike boljša, če delate z velikimi datotekami in lahko svoj pomnilnik nadgradite. Naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku bo koristen, če to načrtujete.

V tem krogu se Wrike udobno začenja in predčasno vodi.

Zmagovalec: Wrike

Cena

Nato bomo pogledali cene. Želeli boste vedeti, da koristi vaše programske opreme prevladajo nad stroški. Na srečo imata obe platformi brezplačno ponudbo, tako da jih lahko preizkusite, preden se boste prijavili. Niti predrago je, a Wrike stane več na višjih stopnjah.

Wrike

Wrike ima brezplačen nivo za največ pet uporabnikov. Njeni plačani načrti se začnejo pri 9,80 USD na uporabnika na mesec in se od tam povečujejo. Ima tudi življenjski načrt, ki bi ga bilo morda smiselno uporabiti, če imate veliko organizacijo in jo nameravate celostno vključiti.

Številni pogledi in bolj napredne funkcije Wrikea se odklepajo, ko premikate lestvico cen, zato si je vredno natančno ogledati, kaj potrebujete, in ustrezno izbrati načrt. Na primer, za pridobitev podvrstov boste potrebovali vsaj profesionalni načrt, za rabo funkcij za sledenje času pa boste potrebovali Poslovno stopnjo ali višje..

Trello

Trello ima uporabno brezplačno stopnjo, ki omogoča dostop do njegove osnovne funkcionalnosti. Poslovni načrt dodaja funkcije in povečuje omejitev pripetosti, podjetniška raven pa še več funkcij, vključno s širšim izborom varnostnih možnosti.

Na brezplačnem nivoju dobite samo eno napajanje. Ko pa plačate, ni omejitev, tako da, če nameravate razširiti Trello in ga integrirati z drugimi spletnimi storitvami, je to pot.

Stopnja: cena na uporabnika na mesec:
prostprost
Poslovni razred9,99 USD
Enterprise20,83 USD (vendar se zmanjša s številom uporabnikov)

Okrogla dva razmišljanja

Obe platformi ponujata brezplačno stopnjo, vendar je Wrike precej omejen, glavne funkcije pa se uvajajo na vsaki ravni. Trello vam daje osnove brezplačno, nato pa vam s plačanimi možnostmi ponuja več vsega skupaj z izboljšano varnostjo in podporo.

Lahko pa to obrnete in opozorite, da tisto, kar plačate z Wrikeom, presega tisto, kar ponuja Trello.

Raje bi ponudili brezplačno ponudbo Trello, toda Wrike je veliko bolj izpopolnjeno orodje in ponuja več, ko naraščaš na njegovem nivoju. Čeprav je Wrike dražji, to počne, medtem ko ponuja več kot Trello. Nismo prepričani, da je poslovni nivo podjetja Trello izboljšanje v primerjavi z Wrikeovim profesionalnim načrtom po podobnih cenah.

To krog razglasimo za neodločen. Tisti, ki ne potrebujete naprednih funkcij, pa bi se morali odločiti za Trello. Če ste pripravljeni plačati najvišji dolar, si oglejte naš pregled Aha za še eno kakovostno, a drago orodje.

Zmagovalec: Tie

Enostavnost uporabe

Nato bomo poiskali enostavnost uporabe. Vse funkcije na svetu vam ne bodo pomagale, če ne morete ugotoviti, kako jih uporabljati, zato bomo videli, katera programska oprema bolje deluje tako, da postane dostopna in da vam pomaga izvesti stvari.

Najboljša programska oprema za upravljanje projektov ne ponuja samo moči, temveč vam pomaga in se naučite njenih naprednejših funkcij. Oglejte si naš pregled LeanKit za primer orodja, ki vam pomaga pri učenju z odličnim vzorčnim projektom.

Wrike ima velik ugled, vendar enostavnost uporabe ni njegova močna točka, zato je Trello s svojo preprosto postavitvijo in prijaznostjo povleci in spusti najljubši.

Wrike

Začetek z Wrikeom je preprost, preprost postopek prijave, ki ga povabite kolegom, da se pridružijo vaši ekipi. Po tem lahko nastavite svoj delovni prostor. Če želite, lahko začnete s prazno skrilavko, vendar priporočamo uporabo ene od Wrikeovih predlog.

wrike-povabiti

Omogočajo vam, da Wrike uporabljate na različne načine. Dobro naredijo, da vam pokažejo, kaj lahko storite, zato si jih je vredno ogledati, če želite najprej nekaj idej, ko začnete.

Če iščete, da uporabite predloge za pospešitev svojega dela, preberite naš Podio pregled in se seznanite s platformo, ki vam omogoča, da jih prilagodite svojim potrebam.

Ko začnete uporabljati Wrike, boste ugotovili, da je njegov vmesnik močan in intuitiven, na voljo vam bo veliko informacij. Vendar se je med navigacijo mogoče izgubiti. Ima odličen sistem za pomoč, ko se boste zataknili, vendar boste na začetku morali rešiti stvari.

Trello

Trello si vzame nekaj minut, da ugotovi, da je tako preprost, da dokumentacije morda ne boste nikoli potrebovali. Če stvari lahko povlečete in spustite, jih lahko uporabite.

Njegova zasnova je intuitivna, njeni meniji in gumbi pa so enostavni za iskanje. Večina jih je samoumevna in mnogi imajo besedilo, ki opisuje, kaj počnejo. Ključno je, da gre hitro, saj nobene zamude vmesnikov ne vidimo včasih v brskalniških orodjih.

Če boste zašli v težave, boste našli, da Trello ponuja veliko pomoči in podpore. V svoji zbirki znanja ima na stotine člankov, pa tudi skupnostno stran, polno vprašanj in odgovorov drugih uporabnikov. Če boste morali zaprositi za pomoč, lahko to storite tam ali pa se obrnete na podporo podjetja Trello prek priloženega obrazca.

Okrogle tri misli

Tako kot krog cen je tudi to težko, saj Wrike in Trello ponujata tako različne stvari. Trello je preprostejši za uporabo, vendar se primerjava zdi nepravična, ko Wrike naredi toliko več.

Vendar moramo to krogo predati Trellu. Wrike je zapleteno orodje, ki ima krivuljo učenja. Trello ne in težko je pogledati mimo tega. Stvari so preproste in je orodje, ki mu lahko zaupate vsakogar, brez uporabe prevelike tehnične podpore.

Zaradi tega se vsak uvrsti v zadnji krog. Trello drži svoje in stvari ne bi mogle biti bližje.

Če cenite enostavnost uporabe, vendar ne želite ogrožati moči, si oglejte najljubše orodje za upravljanje projektov v našem pregledu monday.com.

Zmagovalec: Trello

Varnost & Zasebnost

Zdaj, ko smo preučili lahke stvari, kopljemo globlje in gledamo na varnost in zasebnost. Želimo si ogledati velik izbor uporabniških možnosti, pa tudi potrdil in trdno tehnologijo, ki se uporablja za zagotavljanje storitev. Wrike je v našem pregledu dobro dosegel rezultat, a poglejmo, če ga lahko Trello prekine in zmaga na natečaju.

Obe platformi naredita veliko za zaščito vaše spletne varnosti. Kaj je najboljše, še ni treba videti. Začnimo.

Wrike

Wrike ima močan nabor funkcij in uporabniških možnosti za zaščito pred kibernetsko kriminaliteto. Kljub temu je veliko od njih na voljo le v načrtu podjetja.

Na tej ravni je na voljo dvofaktorska overitev. Dobite tudi enotno prijavo SAML 2.0, uporabniške kontrole in dovoljenja za dostop, pravilnike o geslih po meri in revizijska poročila.

poročila o dejavnostih

Pod pokrovom je Wrike prav tako močan s TLS v1.2, ki se uporablja za šifriranje podatkov med prevozom, in AES 256-bitnim za shranjevanje podatkov. Če niste prepričani, kaj je to, preberite naš opis šifrirnega članka.

Ustreza EU-ZDA. Ščit za zasebnost ter Splošna uredba o varstvu podatkov. Ima tudi certifikate ISO in SOC.

Kot na večini področij tudi Wrike ponuja veliko, vendar se med načrti razlikuje. To pomeni, da lahko plačate za naprednejše funkcije, če jih potrebujete, vendar morate natančno pogledati, kaj je na voljo na vsaki ravni.

Trello

Trello vam dodeli dvofaktorno avtentikacijo kot standard, tudi na svojem brezplačnem načrtu. V plačljivih načrtih je več funkcij, kot so Googlovo enojno prijavo, vabila z omejitvami domene in nastavitve, povezane z dovoljenji.

trello-vabi

Če vas skrbi, da je nekdo ukradel vaše podatke za prijavo, si lahko ogledate seznam sej na strani z nastavitvami podjetja Trello. Prenesete lahko tudi datoteko, ki vsebuje podatke, ki jih Trello hrani o vas. Naš način, kako zaščititi članek o zasebnosti, vsebuje načine, kako zagotoviti, da ne boste prepuščali več informacij, kot nameravate.

Trello ima certifikat SOC 2 in je v skladu s standardom EU. in Swiss-U.S. ščitniki za zasebnost. Spletne storitve Amazon uporablja kot hrbtenico, s TLS in AES 128-bitnim šifriranjem za podatke v prometu. Priloge so šifrirane s 256-bitnim AES-om.

Ima sistem varnostnega kopiranja in obljublja, da bo v primeru izpada hitro obnovil dostop do vaših podatkov. Če želite sami narediti varnostno kopijo, ima naš članek o najboljših spletnih storitvah varnostnih kopij veliko koristnih informacij.

Okrogle štiri misli

Mislili smo, da bo ta krog za Wrikea lahek, a ob natančnejšem pregledu Trello ponuja več, kot smo pričakovali. Dvofaktorsko preverjanje pristnosti je na primer lepo, če ponujate brezplačno ponudbo, čeprav Wrike ponuja funkcijo, če jo plačate. Preberite naš članek o dvofaktorskem preverjanju pristnosti, če želite izvedeti več o tem.

Vendar močnejša izbira možnosti za nadzor nad načinom uporabe storitve Wrike na splošno postane boljša izbira. Prav tako ima močnejše šifriranje in uporabne revizijske funkcije za spremljanje pozornosti, kaj namerava vaša ekipa.

Wrike je v zadnjem krogu, ker je tako dobra izbira za tiste, ki se zavedajo varnosti. Vendar se Trello ni pustil na cedilu.

Če iščete druge možnosti, ki so prav tako močne v varnosti in zasebnosti, si oglejte naš pregled Smartsheet.

Zmagovalec: Wrike

Razsodba

Z dvema krogoma do Wrikea in enim do Trella Wrike prevzame zmago, takoj na koncu tekmovanja. Bližje je bilo, a Trello se je dobro boril. Wrike ima boljše funkcije in večjo varnost, kar prinese zmago nad uporabnikom prijaznejšim pristopom Trella.

Obe orodji imata svojo uporabo, saj je Wrikeov široki nabor funkcij primeren za napredno upravljanje projektov in ekipe, ki želijo v orodje dolgoročno investirati. Lahko vam pomaga pri stvareh, kot so sledenje časa in izboljšanje delovnega toka.

Trello je boljši za tiste, ki potrebujejo preprost način za načrtovanje in dodeljevanje nalog, prav tako pa vsem dajo pregled nad tem, kaj dela ekipa. Omogoča vam, da vidite, kdaj so stvari pripravljene, in da spremljate, kaj vam preostane.

trello-create-board

Wrike in Trello imata brezplačne načrte in preizkuse svojih plačljivih funkcij, tako da, če jih želite preizkusiti, vas nič ne ustavi, da jih vzamete za ogled, če želite videti, kaj ponujajo.

Če ste uporabili katero koli orodje, želimo slišati, kaj ste mislili. Sporočite nam, če imate še kaj dodati k naši oceni, kako se primerjajo. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map