Wrike proti Jira: Katere značilnosti najbolj svetijo v letu 2020?

Pri izbiri orodja za upravljanje projektov obstaja na izbiro svet. V tej primerjavi Wrike in Jira si bomo ogledali dve odlični možnosti.


V našem pregledu Wrike smo Wrikeu pohvalili njegovo široko paleto funkcij in odličnost pri varovanju vaših podatkov in kakovosti storitve. V našem pregledu Jira smo ugotovili, da so bile njegove lastnosti daleč najmočnejše, vendar je bila tudi njegova skupnost prednost.

Obe orodji sta nagnjeni k resnejši strani upravljanja projektov. Če iščete prijaznejšo alternativo, si oglejte naš pregled Asana. Vodnik za začetnike Asane vam bo pomagal, da začnete z njim.

Vendar bomo v tem članku videli, kako se Wrike in Jira primerjata in ugotovila, katera je na splošno boljša platforma.

Nastavitev boja: Wrike proti Jira

Wrike je v najnovejši skupini najboljših programskih programov za upravljanje projektov ozko zgrešil prvo mesto. Nekaj ​​kudov pa si je pridobil z zmago v članku o Wrike vs. Asana.

Jira je novinec tovrstnih tekmovanj, zato je zanjo odrezalo svoje delo, če se bo Wrikeu kaj dalo rešiti. Primerjave med nami lahko povzročijo presenečenja, zato se lahko zgodi karkoli.

V tem boju bomo primerjali platforme v štirih krogih. V vsakem krogu se bomo osredotočili na drugačno območje in jih na koncu določili, da bomo našli zmagovalca. V primeru neodločenega izida bo odločitev o točkah temeljila na tem, katera platforma je zmagala v svojih krogih z največjo mejo.

Primerjali jih bomo po lastnostih, ceni, enostavni uporabi ter varnosti in zasebnosti. Za funkcije želimo videti, katero orodje vam daje največ in najboljše načine organizacije projekta. Za ceno iščemo ne le najcenejšo možnost, temveč tudi različne načine plačila in vrednost, ki jo ponujajo različni načrti.

Zaradi lažje uporabe gledamo na uporabnost in na to, kako hitro se bo vaša ekipa lahko spopadla s platformo. Na koncu bomo zaradi varnosti in zasebnosti preučili, kaj vsako orodje naredi, da bodo vaši podatki varni pred vsemi, razen vas in vaše ekipe.

1

Lastnosti

Pomembno je, kaj lahko programska oprema naredi za vas, zato je več funkcij bolje. To je močno območje za obe platformi, vendar je Jira največja moč, zato bo ključnega pomena Jira upanja, da bo zmagal na tem tekmovanju.

Wrike smo v našem pregledu ocenili višje, vendar ne premalo, in tukaj jih neposredno primerjamo.

Wrike

Wrike ima nabor glavnih funkcij upravljanja nalog, ki jih iščemo, s podvrstemi in upravljanjem odvisnosti, ki vam omogočajo, da se prepričate, da je vaš urnik dosegljiv, in bodite pozorni na ozka grla, ki vam grozijo, da vas upočasnijo.

wrike-odvisnosti

Ima teme, ki so specifične za uporabnika, tako da lahko med prijavo prilagodite svoj delovni prostor in se počutite kot doma.

Njegov sistem za preverjanje omogoča komentiranje datotek, tudi na določenih mestih v videoposnetkih, podobno kot najboljša programska oprema za urejanje videov.

Ima sistem za ustvarjanje poročil, ki vam omogoča, da ustvarite vse vrste koristnih informacij. Obstaja več prednastavitev in postavitev, ki vam omogočajo, da jih prilagodite.

Z Wrikeom lahko tudi spremljate, katere vaše projektne naloge niso dodeljene nikomur in kaj zamujajo. Tako lahko preverite, ali stvari napredujejo, in spremembe, ki so potrebne, da bodo vsi na cilju.

wrike-integracije

Ima širok izbor integracij v različnih kategorijah. Uporabite lahko Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox ali Evernote. Lahko se integrirate z drugimi platformami, kot je Github in celo njegov tekmec Jira. Možnosti timske komunikacije vključujejo Slack in HipChat. Vgrajena je tudi Zapierjeva integracija, ki vam omogoča dostop do podatkov v tisočih aplikacijah.

Na njegovem brezplačnem načrtu dobite 2 GB prostora za shranjevanje, ki baloni presega 100 GB na najvišji ravni. Če menite, da potrebujete več, si oglejte članek o najboljši spletni shrambi za ekipe, če želite izvedeti več uporabnih možnosti.

Zanj obstajajo tudi namizne in mobilne aplikacije, tako da jih lahko uporabljate v večini naprav in tudi v brskalniku.

Jira

Jira ponuja več načinov za ogled vašega projekta, kot so plošče Scrum in pogledi kanbanov. Kot gradnike uporablja »vprašanja« in ne »naloge« in jih lahko razvrstimo po vrsti.

Ustvarite lahko podnaloge, vendar morate funkcijo omogočiti v nastavitvah in ni tako enostavno, kot bi lahko. Prav tako smo se borili, da bi odvisnosti delovale, kljub dokumentaciji, ki nam pove, da je funkcija na voljo.

jira-podvrsti

Uporabniki Jira so dobro razširjeni, ko gre za razširitev platforme. Zanj je na voljo več kot 3000 aplikacij. Vključuje se tudi v HipChat, ki je v lasti njegovega matičnega podjetja Atlassian.

Manj smo bili navdušeni nad vgrajenimi možnostmi komunikacije. Jira uporablja Atlassian’s Sotočje in menili smo, da bi bila integracija z njim lahko bolj gladka. Če vas zanima platforma, ki je osredotočena na komunikacijo v skupini, preberite naš pregled Basecamp.

Jira ponuja 250 GB prostora za shranjevanje, kar je veliko več kot celo načrt podjetja Wrike in bi moral biti primeren za skoraj vse. Če to ni dovolj, si oglejte naš pregled LeanKit in si oglejte platformo z neomejenim prostorom za shranjevanje.

Tako kot Wrike ima Jira močne zmogljivosti za generiranje poročil in menimo, da so njene možnosti boljše, vsaj ko gre za vizualizacije, saj ima več kot 20 vrst grafikonov in grafov.

poročila o poročilih

Zmogljivost sledenja časa je koristen način za sledenje stroškov in zagotavljanje, da ne porabite predolgo za nič. Za orodje, ki je specializirano za tovrstne stvari, si oglejte naš pregled FunctionFox.

Na voljo so tudi mobilne aplikacije, tako da jih lahko uporabljate na poti.

Okrogla ena misel

Obe platformi ponujata upravljanje odvisnosti, vendar je Wrike deloval veliko bolje za nas. Z večjo zmogljivostjo za shranjevanje in dobrim generiranjem poročil nas zamika, da bi Jira pokimal, a čeprav ponuja več dobrih lastnosti, imamo na splošno bolj radi to, kar nam daje Wrike. Wrike ima tudi namizne aplikacije.

Tako blizu je, da jih ne moremo ločiti, zato to krog izenačimo. Obe sta na tem področju močni, vendar še zdaleč nista enaki, če razmišljate, ali ju uporabljate, si oglejte, kaj ponujata, in videli, katera je najbolj primerna tistemu, kar potrebujete.

Krog: Lastnosti Brez jasnega zmagovalca, točke za vse

2

Cena

Obe platformi ponujata običajno ceno v oblaku, toda Jira se razlikuje po tem, da vam omogoča tudi samostojno gostovanje in plačilo pavšalne pristojbine za uporabo njene programske opreme. Če vas zanima pristop naredi sam, si oglejte tudi naš pregled Redmine.

Glede na to, da sta Wrike in Jira ponudbe, ki sta osredotočeni na poslovno uporabo, presenetljivo dobra.

Wrike

Wrike ima brezplačen načrt, ki vam omogoča, da ga preizkusite z do petimi uporabniki. Njeni plačani načrti se začnejo pri 9,80 USD na uporabnika na mesec in se od tam povečujejo, z več funkcijami na vsaki ravni. Brezplačna 14-dnevna preizkusna različica vam omogoča, da preizkusite njene naprednejše funkcije, ne da bi morali registrirati kreditno kartico.

Prosti nivo vključuje osnovno upravljanje časa in skupno rabo datotek z uporabo pogledov na plošči in preglednicah. Na nivoju Professional dobite upravljanje podvrste in dostop do Ganttovih lestvic. Poslovni uporabniki dobijo čas za sledenje in poročila. Dokazilo je na voljo na ravni tržnikov, medtem ko Enterprise odjemalci dobijo revizijo in vrsto dodatnih varnostnih funkcij.

Jira

Jira ponuja več možnosti oblikovanja cen, ki odražajo načine uporabe. Možnosti, ki temeljijo na oblaku, so bolj neposredno primerljive z Wrikeom. Mesečno nadomestilo na uporabnika se začne pri 10 USD za prvih nekaj uporabnikov, vendar to pade na 1 USD, ko vaša ekipa dobi več kot 250 uporabnikov. Jasno za velike ekipe je Jira velika vrednost. Tudi za majhne ekipe ni slabo.

Njeni načrti niso večplastni, zato za vse cene dobite vse funkcije. Čeprav ni brezplačnega načrta, obstaja brezplačna sedemdnevna preizkusna različica, ki jo lahko uporabite brez kreditne kartice.

Če nameravate samo gostovanje, potem plačate enkratno pristojbino. Za ekipe, stare 10 ali manj, je to slabih 10 USD, baloni pa na 2500 do 25 USD pri 25 uporabnikih. Če želite primerjati stroške za eno leto, je treba plačati vnaprej, vendar se izkaže, da je cenejši od mesečnih načrtov večine platform in ker je to enkratna pristojbina, postane le boljša vrednost, dlje kot jo uporabljate.

Okrogla dva razmišljanja

Wrike ima veliko za ponuditi in začenja brezplačno. Kljub temu je večina njegovih najboljših funkcij v njegovih plačljivih načrtih, zato boste morali plačati za cenovne stopnje, da izkoristite vse, kar lahko počne.

Jira nima brezplačnega nivoja, vendar so njegovi plačani načrti v primerjavi z Wrikeom zelo vredni. Poleg tega, ko se velikost vaše ekipe povečuje, tako prihranite.

Uporabna je tudi možnost samostojnega gostovanja in nekaj, kar ponuja le malo storitev, zato je, če želite to storiti, Jira ena najboljših možnosti. Plačevanje pristojbin za velike ekipe se morda zdi drago, a ker je to enkratna pristojbina, bi lahko dolgoročno prihranili veliko.

Ker imata oba brezplačna preskušanja, jih lahko sami preizkusite, če želite videti, kaj lahko storijo.

Ta krog gre za Jira, rezultat pa je bil 1: 0 po prejšnjem izidu. Če ostaneta samo dva kroga, je Wrike bolje, da se kmalu pomerite.

Če iščete programsko opremo za upravljanje projektov, s katero lahko nadzorujete svoj proračun, si oglejte naš pregled Mavenlink, če želite izvedeti o izdelku z močnimi finančnimi lastnostmi.

Krog: Cenovna točka za Jira

3

Enostavnost uporabe

Uporabnost je najpomembnejša izbira pri izbiri orodja za upravljanje projektov. Želite, da tehnologija olajša stvari, ne vzemite svojega dragocenega časa s treningom. Wrike je v našem pregledu dobro ocenil prijaznost do uporabnika, vendar Jira ni.

Najboljša orodja v tej kategoriji se odlično obnesejo tako, da so enostavna za uporabo. Oglejte si naše najljubše orodje za upravljanje projektov v našem pregledu monday.com in si oglejte primer.

Jira ima prednost v enem krogu, ki preide v tretji krog, zato mora Wrike poskrbeti za to, da ostane v igri. Oglejmo si, kako se ti dve platformi združujeta.

Wrike

Z Wrikeom je enostavno začeti. Postopek prijave je preprost, kolegice pa lahko povabite, da se jim pridružijo.

wrike-povabiti

Upravljanje opravil je preprosto, dodajanje odvisnosti pa je enostavno, kar pa ne velja za vsako platformo, ki ponuja to funkcijo. Vključuje številne predloge, s katerimi lahko hitro nastavite nastavitev in jih je vredno brskati, da boste videli, kaj lahko naredite s platformo.

predloge-wrike-predloge

Vmesnik se nabira veliko in se lahko včasih izgubiš, vendar je na voljo veliko smernic, ko se zatakneš. Potreben je čas, da ugotovimo, kako vse deluje, vendar glede na to, kaj je tam, ni preveč frustrirajoče.

Wrike je zapleteno orodje, vendar vse deluje po pričakovanjih in dobro naredi tisto, kar ponuja, uporabno.

Jira

Jirin dizajn je močan in ima vadnico, ki vas bo naučila osnov. Posamezne komponente so berljive in postavitev je jasna.

jira-ogled

V njem je ogled, ki vam prikazuje osnove upravljanja opravil in ponuja nasvete in napotke po tem, vendar boste kmalu zapustili, da se lotite stvari.

Ima dobro izbiro predlog, ki vam omogočajo, da ga nastavite za različne namene. Hitro lahko začnete z njegovimi ploščami Scrum in kanban ter jih nastavite za sledenje napak ali upravljanje projektov.

jira-kanban

Vendar smo z njim našli več težav. Pri kliku orodja so bile dolge zamude. Videli smo, da se lastnosti pojavljajo in izginjajo. Podobno imenovane strani so nas nekajkrat izgubile.

Izkušnje bodo brez dvoma olajšale uporabo, vendar toliko platform v tej kategoriji uide, da vas naučijo, kako jih uporabljati, in mnogim uspe narediti postopek preprost in prijeten. Tu smo zakrili Jira za ovinkom.

Jira je dobro zasnovan, s posameznimi komponentami dobro deluje. Kljub temu so zamude in vmesniki vmesni odbitki. Kot smo že omenili, smo imeli težave tudi pri delu.

Okrogle tri misli

Kljub zapletenosti Wrike je uporaba le redko neprijetna ali frustrirajoča. Jira je dobro oblikovan in ima dobre predloge, vendar zamude in težave z vmesnikom ovirajo njegovo uporabnost. Wrike je v tem krogu zmagal udobno, Jira pa nikoli ni bil videti prepir.

Drugo orodje, ki na tem področju poravna stvari, je Taskworld, o katerem si lahko preberete v našem pregledu Taskworld.

Tako pustijo stvari na en tek na koncu odločilnega zaključnega kroga. Naslednji korak je varnost in zasebnost.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Wrike

4

Varnost & Zasebnost

Ne morete biti preveč previdni, ko gre za zaščito podatkov. Na srečo je ozaveščenost o varnostnih težavah v porastu in večina platform ponuja funkcije, ki vam bodo pomagale pri njih.

To območje je še posebej pomembno, če v oblak shranjujete poslovne kritične podatke. Če ga uporabljate za načrtovanje nečesa bolj priložnostnega, vas varnost morda ne bo skrbela, vendar se kljub temu splača biti varen. Preberite naš članek o kibernetski kriminaliteti za več informacij o tem, kako lahko negativci zlorabijo informacije, ki jih dobijo v svojih surovinah.

Če vas skrbi varnost in zasebnost, preberite naš pregled Aha, če želite izvedeti več o orodju, ki je najboljši pri varovanju podatkov.

Wrike

Wrike je eno izmed najbolj ocenjenih orodij za upravljanje projektov za varnost in zasebnost zaradi močne izbire funkcij.

Ima napredno šifriranje, s TLS v1.2, ki se uporablja za prenos podatkov, 256-bitni AES pa se uporablja za shranjevanje podatkov, zaradi česar skoraj nihče ne more dostopati do vaših podatkov. Če želite vedeti več o teh, preberite naš opis šifriranja.

Ponuja tudi dvofaktorno preverjanje pristnosti prek Google Authenticator. Več o tej funkciji si lahko preberete v članku o preverjanju pristnosti z dvema faktorjema.

Obstaja več varnostnih možnosti, ki vključujejo nastavitve gesla, nadzor omrežnih pravil in nadzor dostopa do datotek. Njegove najboljše varnostne funkcije se odklenejo na ravni podjetja, zato upoštevajte svoje varnostne potrebe, ko izbirate načrt.

Jira

Jira ima veliko varnostnih in zasebnih funkcij. Ima več certifikatov, vključno s SOC 2, ISO 27001, ISO 27018 in PCI DSS. Sodeluje tudi pri testiranju penetracije in revizijah varnosti.

Spletno mesto je zakladnica informacij o varnosti in zasebnosti z vsemi podrobnostmi. To je koristno, če imate posebne zahteve glede skladnosti.

Prav tako je skladen s sistemi, povezanimi z zasebnostjo, kot je EU-ZDA. in Swiss-U.S. ogrodje zasebnega ščita in Splošna uredba o varstvu podatkov, o kateri lahko več informacij preberete v našem vodniku GDPR.

Tako kot pri Wrikeu je na voljo tudi dvofaktorska avtentikacija, vendar boste morali z Jira plačati dodatnih 10 USD na uporabnika za različico brskalnika..

Preko Atlassian Access lahko dobite dober izbor varnostnih možnosti v Jire. Vendar potrebuje naročnino in vključena je namestitev. Kljub temu, če se boste znašli v težavah, prejmete SAML enojno prijavo in upravljanje gesla ter druge stvari.

Če vam upravljanje z gesli povzroča glavobole, nam lahko pomaga naš najboljši članek o upravitelju gesla.

Na žalost je Jira na tehnični ravni naredil vse prave stvari, ko smo ujeli svojo ekipo za podporo, ki je posnela posnetke podatkov o projektu, ne da bi nas vprašala. Čeprav pravni dogovori omogočajo, da delajo karkoli želijo, bi bilo po našem mnenju privolitev za ogled podatkov o projektu izrecna..

To je velik minus in težko dodeli Jira zasluge v tej kategoriji.

Okrogle štiri misli

To bi bilo blizu, saj oba izdelka ponujata odlične funkcije, vendar Jira zaradi podpore pomeni, da ga moramo posredovati podjetju Wrike. Upamo, da so bile naše izkušnje enkratne, saj je poleg tega Jira na tem področju močna. Wrike je tudi močan in ni bil ujet, da bi delal ničesar proti sebi.

Zaradi tega je rezultat dva kroga Wrikea, en Jira in ena neodločena tekma.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za Wrike

5

Končne misli

Wrike je naš obraz sprejel kot zasluženi zmagovalec. Jira se je ujemala z močnim naborom funkcij in ga s svojo uporabnostjo in odlično pozornostjo podrobnosti o varnosti in zasebnosti potegnila predse. To je eno izmed naših najljubših orodij na Cloudwards.net in ga priporočamo vsem, ki želijo načrtovati svoje poslovanje v spletu.

Žira ima svoje namene, zato je ne bi smeli odpisovati. Danes je bil proti močnemu nasprotniku. Več njegovih težav se nam zdi rešljivo, tako da kdo ve, morda bo bolje, če bomo naslednjič, ko ga pregledamo, tekmoval s težkimi utežmi za upravljanje projektov..

Prav tako ima prednost pri ceni, zlasti za večje ekipe in tiste, ki to želijo plačati vnaprej.

Zmagovalec: Wrike

Če ste poskusili Wrike ali Jira, nam v spodnjih komentarjih sporočite svojo izkušnjo. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me