Trello proti Jira: Poravnava sorodne tekme leta 2020

Če želite pomagati pri organizaciji svojih projektov, je na voljo veliko programske opreme, ki vam pomaga. Številne platforme imajo prednosti in slabosti, zato je težko izbirati med njimi. V tej primerjavi Trello vs. Jira si bomo ogledali dve izmed njih.


Trello in Jira sta v lasti Atlassiana, tako da gre za tekmovanje med stabilenci. Prej smo si to orodje ogledali posamezno. Če želite videti, kaj smo mislili, si oglejte našo revijo Trello in Jira.

Predstavljeni so tudi v naših primerjalnih člankih. Oglejte si, kako je Trello v naših bitkah Wrike proti Trello in Trello proti Asani. Jira je bil tudi v večjem številu, kot sta Asana vs. Jira in monday.com vs. Jira.

Enostavnost uporabe in preprostost Trello se razlikujeta od naprednih funkcij in večje pozornosti na razvijalce, ne pa na običajne uporabnike pisarn, ki jih ponuja Jira. To je bitka med jabolki in pomarančami in nimamo pojma, kdo bo prišel ven na vrh.

jira-vprašanja

Jira in Trello nista edini na voljo, zato si oglejte naš seznam najboljše programske opreme za upravljanje projektov, če želite videti več.

Nastavitev boja: Trello proti Jira

Trello in Jira bomo primerjali v štirih krogih. Kdorkoli osvoji največ, zmaga na tekmovanju. Če je na koncu izenačeno, bomo pogledali, kateri pristanek je težji udarec in prepričljivo zmagal v svojih krogih..

V prvem krogu si bomo ogledali funkcije in primerjali, kaj vsaka platforma naredi za vas glede na njeno strukturo in stvari, ki jih ponuja. Nato si bomo ogledali ceno in primerjali ne le to, koliko stanejo, ampak tudi, koliko vrednosti ponujajo.

V tretjem krogu si bomo ogledali enostavnost uporabe, ker mora biti poleg ponujenih funkcij programska oprema dostopna in brez težav. Na koncu bomo ocenili varnost in zasebnost, da bomo platformam zaupali svoje ključne poslovne podatke.

1

Lastnosti

Najprej bomo primerjali tekmovalce glede funkcij. Želimo videti vrsto načinov za pregled in nadzor vaših podatkov, pa tudi za shranjevanje datotek, komunikacijske možnosti in integracije z drugimi platformami. Prvotne ideje bodo prejele tudi točke.

Ena platforma, ki ima impresiven nabor razširitev, je Airtable. Oglejte si njegove nenavadne dodatke v našem pregledu Airtable.

Trello

Trello je kanban deska, ki omogoča ustvarjanje stolpcev in vlečenje predmetov med njimi. Kljub preprostosti lahko z njo veliko naredite. Pogled skozi primere “navdiha” vam bo dal vse vrste idej.

trello deska

Lahko povabite druge člane in z njimi delite svoje deske. Plošče so lahko javne, zato je Trello odličen način za izmenjavo informacij s strankami.

Ima veliko razširitev, ki jih imenuje “power-ups”. Dodajo različne poglede, omogočajo povezovanje z drugimi platformami in še več.

trello-butler

Vklop “butler” vam omogoča avtomatizacijo nalog. Pametna uporaba tega vam lahko prihrani veliko časa, še posebej, če imate naloge, ki jih je treba redno ustvarjati ali dodeljevati. “Butler” lahko veliko stori za vas.

Datoteke lahko pritrdite na kartice. Priponke so na brezplačnem načrtu omejene na 10 MB, vendar se to poveča za 250 MB za plačilo uporabnikom. Če potrebujete več prostora, preberite članek o najboljšem prostoru za shranjevanje velikih datotek.

detajl trello-kartice

Kartice lahko vsebujejo kontrolne sezname podnaslov, vendar v različici vanilije ni odvisnosti. Kljub temu jih lahko dodate prek dodatkov. Razširitev TeamGantt vam omogoča dodajanje Ganttovih pogledov in odnosov. Če je to tisto, kar potrebujete, preverite resničnost v našem pregledu TeamGantt.

Poleg različice brskalnika ima Trello namizne aplikacije za Windows in macOS ter mobilne aplikacije za Android in iOS.

Jira

Jira temelji na “vprašanjih” in ne na nalogah, vendar kot pri drugi programski opremi za upravljanje projektov so gradniki vaših projektov.

jira-kanban

Tako kot Trello ima tudi pogled na desko kanban. Obstaja tudi “scrum” pogled, ki vam omogoča, da ciljate na vprašanja, ki jih dokončate v “sprint”.

Če morate ustvariti poročila ali grafikone, vas je Jira pokrila. Ustvarite lahko več kot 20 vrst, vključno s tortnimi grafikoni, črtnimi grafikoni in časovnimi poročili.

poročila o poročilih

Dodate lahko podnaloge in vključuje tudi odvisnosti, vendar smo imeli težave pri delu.

Komunikacija poteka prek programske opreme Atlassian’s Confluence. Jira ima navado, da te potiska k drugim atlantskim službam in prehod je pogosto poskočen. Trello to počne tudi, na primer s svojo skupnostjo podpor, vendar ne tako pogosto, da se počuti manj vsiljive.

Jira ima mobilne aplikacije za Android in iOS, tako da jih lahko uporabljate kjer koli.

Okrogla ena misel

Nabor glavnih funkcij podjetja Trello je osnovni. Ima veliko možnosti porabe in veliko je načinov, kako ga razširiti, vendar je v svoji standardni obliki precej omejen.

Jira ima vse vrste zvončkov in ponuja veliko funkcij. Ne deluje vse odlično, vendar lahko stvari nastavite in prilagodite svoji srčni vsebini. Uporaben je tudi njegov generator poročil.

Prva kri gre Jira, zmagala je njegova širša funkcija. Trello je preprostejši, vendar njegova dodatna napajanja ponujajo veliko dodatkov. Vendar Jira v privzeti konfiguraciji naredi več.

Če iščete orodje, bogato s funkcijami, preberite naš pregled Wrike. Wrike je ena izmed naših najljubših platform. Uporablja bolj poslovno usmerjen pristop kot Trello in je bolj drsen izdelek kot Jira.

Krog: Značilnosti točka za Jira

Logotip Trello
Jira Logotip

2

Cena

Naslednje bomo pogledali ceno. Cenejši je boljši, vendar iščemo tudi prilagodljivost, vrednost in različne možnosti plačila. Dobro je imeti dolga brezplačna preizkušanja, kot je nekakšen brezplačni načrt.

Če poskušate nadzirati svoj proračun, preberite o denarnici prijazni platformi v našem pregledu Freedcamp.

Trello

Trello ima brezplačen načrt, ki vključuje večino njegovih glavnih značilnosti in omogoča uporabo ene porabe energije na krovu. To je veliko za tiste, ki želijo hiter sistem upravljanja nalog ali potrebujejo le nekaj osnovnega, da bi jih delili s svojo ekipo.

Prijavite se za plačljivi načrt in prejeli boste več porab na krovu in vaša velikost priloge se poveča z 10MB na 250MB. Obstaja tudi prednostna podpora.

Posamezniki lahko dobijo dodatne funkcije s prijavo na Trello Gold, ki z letnim zaračunavanjem stane 3,75 USD na mesec na uporabnika. Omogoča vam izboljšane možnosti prilagajanja, kot so nalepke, pa tudi več porab in večjih prilog.

trello-nalepke

Če se prijavite za načrt podjetja, z 20,83 USD na uporabnika na mesec, dobite vse vrste izboljšanih varnostnih in administrativnih funkcij.

Plačilo je s kreditno kartico, druge možnosti pa so na voljo, če vaša ekipa plačuje več kot 5000 USD na mesec.

Jira

Jira ima sistem razdelitve cen: enega za tiste, ki ga uporabljajo kot navadno naročniško storitev, in enega za osebe, ki ga sami gostijo.

Samostojno gostovanje je bolj zapleteno in za to potrebujete solidna tehnična znanja. Namesto plačila mesečno plačujete enkratno pristojbino za uporabo programske opreme. Za majhne ekipe je poceni – samo 10 USD, če vas je 10 ali manj. Zraven tega baloni na 2500 dolarjev. To se sliši drago, vendar je to enkratni strošek in deluje ceneje kot plačilo 10 dolarjev na mesec za 25 uporabnikov v samo enem letu.

Če boste imeli samostojno gostovanje, boste morali plačati stroške lastnega strežnika in zagotoviti svoj lastni prostor za shranjevanje. Naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku bo v pomoč.

Okrogla dva razmišljanja

Trello je odlična izbira, če iščete brezplačno orodje. Druga orodja imajo brezplačno ponudbo, toda Trello je eno najbolj funkcionalnih, in če ste zadovoljni s tem, kar počne, ni nobene prisile, da nadgradite.

Razlogov za to je veliko, saj je zaradi zabavnih prilagoditev in številnih vklopnih zmogljivosti veliko močnejše orodje, kot je videti na prvi pogled.

Jira je tudi dobra vrednost. Njegova naročniška ponudba je poceni, nima pa brezplačnega nivoja. Če imate samostojno gostovanje, morate plačati vnaprej, vendar morate prihraniti denar v srednjeročnem in dolgoročnem obdobju.

Ne pozabite pa na dodatne stroške samostojnega gostovanja. Vaš strežnik vas bo stal denarja, zato si oglejte naš poceni članek o spletnem gostovanju. Skladiščenje bo odvisno tudi od vas. Če vaš strežnik nima dovolj prostora, preberite članek o najboljši spletni shrambi za ekipe.

Tudi za svojo varnost boste morali skrbeti. Oglejte si varnostni del našega spletnega mesta za nasvete o varnosti. Če želite spremljati svojo porabo, preberite tudi naš najboljši članek o računovodski programski opremi.

Ta krog je težek klic, ker je Trello eno najboljših brezplačnih orodij, vendar je Jira za velike ekipe odlična vrednost. Temu pravimo, da imata obe platformi svoje prednosti.

Krog: Cena Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip Trello
Jira Logotip

3

Enostavnost uporabe

Tu si bomo ogledali enostavnost uporabe in razmislili, katera platforma je bolj dostopna, kar vam bo omogočilo, da brez težav opravite stvari. Če je nekaj zapleteno uporabiti, so cenjeni tudi napotki in podpora. V tej kategoriji je Trello v tej kategoriji dobro dosegel, pa si poglejmo, kako se neposredno primerja z Jira. V našem pregledu ClickUp preberite o orodju, ki je dobro uporabno.

Trello

Trello je enostaven za uporabo in intuitiven, zato ni potrebno dolgo, da ga ugotovimo. Njegov vmesnik je čist in večina kontrolnikov je samoumevna. Njegove naprednejše funkcije in vtičniki imajo navadno jasne napotke, kako jih uporabljati.

Večino časa preprosto vlečete kartice med stolpce in spremenite njihov status. Kliknete lahko kartice, da prilagodite podatke na njih, pustite komentarje, jih dodelite uporabnikom, jim daste oznake in počnete druge stvari.

Trello je tako preprost, da vas lahko privede do podcenjevanja, koliko naprednih funkcij ima. Prebrskajte napake in lahko eksperimentirate z vsemi vrstami razširitev, ki osnovno funkcijo približajo naprednejšim platformam. Njegovo “butler” napajanje je še posebej dobro za avtomatizacijo stvari in ga je enostavno nastaviti.

Odlično mesto za začetek njegove uporabe je vodnik za začetnike Trello. Pomagal vam bo pri učenju osnov. Na voljo je tudi nekaj uporabnih bližnjic na tipkovnici, ki vam pomagajo, da boste hitreje delali, ko boste obesili stvari.

Monday.com je še eno orodje, ki deluje dobro pri uporabnosti, vendar ponuja širši nabor pogledov in funkcij. O tem si preberite v našem pregledu monday.com.

Jira

Jira je zapleteno orodje z veliko možnostmi, zasloni in pogledi. Obstaja veliko načinov, kako ga konfigurirati in nastaviti stvari tako, kot želite. Niso pa vsi intuitivni, zato smo našli svetovanje pri vprašanjih, kjer to na drugih platformah ni bilo potrebno..

Njegova navigacija je bila zmedena, s podobno poimenovanimi stranmi, pri kliku naokoli pa smo imeli dolgo zamudo, včasih pa je čakal več kot 10 sekund, da se naloži. Zaradi tega je težko raziskati in videti, kaj je tam.

Našli smo več drugih manjših težav, kot so napake v postavitvi in ​​stvari, ki se niso pojavile ob prvem poskusu.

jira-podvrsti

Tudi podzakljuki in odvisnosti so nam povzročali težave, za razliko od večine platform, ki jih vključujejo.

Ta krog ni močan za Jira. Med pregledom smo odkrili več težav, če pa smo pošteni, so morda imeli težave z zobmi z nedavno dodanimi funkcijami. Zanimalo nas bo, kako se je izboljšalo naslednjič, ko ga bomo pogledali.

Okrogle tri misli

V tem krogu je samo en zmagovalec. Trello je enostaven za uporabo, Jira pa ne. Trello ima dostopnost pribit. Njegov vmesnik je jasen, kontrole pa intuitivne. Tu jih uporabljamo sami na Cloudwards.net in le redko imamo težave.

Jira ima kar nekaj težav z uporabnostjo, a kot smo že omenili, jih je mogoče odpraviti, saj bodo njegove nedavne spremembe izginile. Razvijalci, ki predstavljajo velik del njegovega občinstva, se tudi ne lajšajo zaradi enostavne uporabe kot drugi.

Kljub temu je Trello okrogel in klobuki mu pomagajo pri ustvarjanju enostavne in uporabne platforme.

Krog: Lahka točka uporabe za Trello

Logotip Trello
Jira Logotip

4

Varnost & Zasebnost

Tu bomo primerjali Trello in Jira glede varnosti in zasebnosti. Imajo isto matično podjetje, zato nas zanima, ali si delijo tehnični DNK. Obe platformi, še posebej Jira, vas premetavata pri Atlasovih storitvah, zato se sprašujemo, kaj še delita pod pokrovom.

Trello

Čeprav je Trello dostopen uporabnikom, ni tako primeren za bodoče kriminalce in vsebuje številne funkcije, da bi vas zaščitil pred nevarnostjo.

Tudi v svojem brezplačnem načrtu lahko za zaščito vašega računa, če je geslo ogroženo, uporabite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Preberite si, kako nastaviti močan članek z geslom, da boš težje uganiti.

Trello uporablja spletne storitve Amazon za svojo infrastrukturo in ima močno šifriranje, da vaši podatki ne pridejo iz napačnih rok. 128-bitni TLS se uporablja za prenos podatkov, 256-bitni AES pa za podatke, shranjene na njegovih strežnikih.

Najbolj napredne funkcije so rezervirane za plačljive in Enterprise uporabnike. Obstajajo vabila z omejenimi domenami, če ne želite, da člani vaše skupine povabijo tistega fanta, ki sta ga srečala na dopustu, da si ogleda vaše deske.

Prav tako lahko deaktivirate skupinske račune, hkrati pa hranite njihove podatke, kar je koristno, če nekdo odide in želite svoje delo prenesti komu drugemu.

Lahko omejite vrste prilog, ki jih uporabniki lahko naložijo, omejite dodatke, ki jih lahko dodajo, in nadzirajte, kaj lahko vaša ekipa počne. To je odličen način, da preprečite težave in varno pripeljete nove uporabnike.

Trello ima tudi zunanje certifikate, vključno s SOC 2 Type 1 in PCI DSS. Tudi vaša zasebnost jemlje resno in je v skladu z EU-ZDA. in Swiss-U.S. ščitniki za zasebnost. Ponuja tudi množice napak, ki skupnosti omogočajo odkrivanje in odpravljanje težav.

Jira

Jira ima podrobno spletno mesto, ki je odprto o svojih varnostnih in zasebnih praksah. Tako kot Trello je tudi v skladu z EU-ZDA. in Swiss-U.S. ščitniki za zasebnost. Za šifriranje podatkov med prevozom uporablja TLS v1.2. Kljub temu nismo našli podatkov o šifriranju shranjenih podatkov.

Dvofaktorna avtentikacija je na voljo, vendar zahteva plačljivo razširitev, ki stane 10 dolarjev na uporabnika. Preberite naš članek o dvofaktorskem preverjanju pristnosti za več o funkciji.

Tako kot Trello ima tudi SOC 2 Type 2 in PCI DSS certifikate ter ISO 27001 in ISO 27018.

Trello se še enkrat ujema s svojo podporo za programe napak. Poroča tudi o preteklih kršitvah varnosti, čeprav je bila zadnja v letu 2010, kar ni preveč zaskrbljujoče.

Njeno osebje za podporo smo ujeli podatke naših projektov, ko smo jim zastavili rutinsko vprašanje, ki ni sprejemljivo za storitev, ki upravlja z vašimi zasebnimi podatki. Žal je, ker smo bili poleg Jira na tem področju zadovoljni.

Če želite izvedeti več o varovanju svojih podatkov, preberite nasvet, kako zaščititi članek o zasebnosti za nasvet.

Nekatere Jirine varnostne prakse se ne bodo nujno prenesle, če se gostite sami, zato boste odvisno od tega, kako upravljate s temi stvarmi.

Okrogle štiri misli

Čeprav nismo bili zadovoljni z Žirinim incidentom podpore, nismo prepričani, kako pomembna je primerjava med dvema orodjema istega podjetja. Konec koncev je možno, da si delijo podporno osebje.

Obe platformi imata močno šifriranje, certifikate in veliko možnosti glede dostopa uporabnikov do vaših podatkov.

Trello ima dvofaktorno avtentikacijo za vsakogar in svoje napredne funkcije omogoča preprosto uporabo. Ko smo z Jiram upoštevali težavo s podporo, gre Trello še naprej in zmaga v zadnjem krogu.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za Trello

Logotip Trello
Jira Logotip

5

Razsodba

V štirih krogih je Jira zmagal v funkcijah in jih je napolnil. Trello je preprostejši, vendar ima veliko načinov, kako ga razširiti s svojimi dodatki. Oba sta poceni, vendar ponujata različne načine plačila.

Varnost in zasebnost sta še eno tesno področje, toda dvofaktorna avtentikacija Trella je velik plus in Jira je vprašanje zasebnosti znova postavila na glavo, zato Trello zmaga tam. Čeprav je Trello enostaven za uporabo, je pred ulicami. Kljub temu razvijalci, ki razmišljajo o Jire, ne bodo motili zahtevnosti in morda celo uživali.

Zaradi tega sta dva kroga v en, z enim izidom, in Trello postane zmagovalec. Kot orodje, ki ga je preprosto uporabljati, ga ne morete premagati in pod kakovostjo pokrova ima presenetljivo količino. Obstaja veliko možnosti, da ga razširite tudi, če želite vložiti trud. Ko se seznanite z osnovami, je dobro, da si ogledate, kaj vse lahko ponudi vaši ekipi..

Zmagovalec: Trello

Čeprav smo postavili Trello za našega zmagovalca, sta obe orodji dobri v tem, kar počneta, tisto, ki ga izberete, pa bo bolj določeno glede na vaše potrebe kot karkoli drugega. Če želite nekaj preprostega, je Trello najboljša izbira. Če potrebujete kaj bolj naprednega, je to Jira.

Jira je težje uporabiti izven škatle, vendar vključuje veliko funkcij, ki jih bodo razvijalci imeli radi. Omogoča vam razčlenitev projektov na razdelke in upravljanje informacij o projektnih težavah. Možnost samo gostovanja bo ustrezala tudi tehnično sposobnim ekipam. Če se želite samoopraviti, preberite naš pregled Redmine, če želite preučiti še eno možnost.

Če ste preizkusili Trello ali Jira ali imate mnenje, kako se primerjata, nam to sporočite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map