Trello proti Asani: Upravljanje nalog in projektov v letu 2020

Če želite delati v oblaku, še nikoli ni bilo večje programske opreme, ki bi vam pomagala. Na spletu uspevajo ekipe vseh velikosti. Ko rastejo, z njimi raste naloga organiziranja stvari. Če se že sprašujete, s katero programsko opremo lahko upravljate svoje projekte, si v tem članku ogledamo dve izmed naših najljubših: Asana in Trello.


Storitve so velikani v programski opremi za upravljanje nalog. Trello bomo primerjali z Asano, da bi videli, kaj lahko ponudijo in katerega je na vrhu.

Trello je digitalna plošča kanban, ki vam omogoča enostavno sledenje nalogam (preberite naš pregled Trello). Asana ponuja tudi upravljanje z nalogami, vendar gre še dlje s funkcijami upravljanja projektov. Ali bomo odgovorili na popoln način Asana boljše od rahlega dizajna Trello, je vprašanje, na katerega bomo odgovorili.

Kriteriji

Za primerjavo platform bomo preučili več področij. Najprej bodo funkcije, kjer bomo videli, kako dobro ravnajo z upravljanjem nalog in kaj še nudijo. Razmislili bomo tudi o tem, kako dobro olajšajo izmenjavo in timsko delo.

Če želite uporabljati programsko opremo, je pomembno. Če je prijetna za uporabo, potem bo ekipa srečnejša pri delu. Na srečo sta obe aplikaciji enostavni za sodelovanje. Imajo dobro zasnovane uporabniške vmesnike, ki jasno prikazujejo informacije.

Trello ima bolj enostavno postavitev, toda Asana ima tudi lepe uporabniške funkcije.

Ker verjetno delujete z več spletnimi aplikacijami, si bomo ogledali, kako se integrirajo s podatki drugih platform. Preverili bomo tudi ceno, čeprav nobena ni posebej draga.

Kako se Asana in Trello primerjata?

Trello in Asana imata veliko skupnega. Omogočajo vam ustvarjanje nalog in njihovo urejanje po seznamih. Naloge lahko kategorizirate tudi tako, da jih boste lažje upravljali. Omogočajo vam, da spremljate, kdo je dodeljen čem, in ustvarjate podvrsti. Uporabnike lahko povabite v svojo ekipo in vse samodejno posodobijo tudi z ustreznimi spremembami.

Trello je sistem upravljanja nalog, ki vam omogoča sledenje toku dela, ko se premika od leve proti desni. Vstopiti je enostavno in enostavno, večina vmesnikov pa je samoumevna.

Asana je med najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov in omogoča preverjanje odvisnosti. Bolje deluje pri večjih projektih, pri katerih so odnosi med nalogami bolj zapleteni.

Trello je bolj preprost in z njim je enostavno začeti, a Asana ima več funkcij. Če Trello naredi vse, kar potrebujete, je njegova dostopnost dobra izbira, če pa začnete posegati po njegovih omejitvah, postane Asana privlačnejša.

Tudi če ne najdete Trello omejevalnega, bi bilo morda vredno preveriti Asano in preveriti, ali lahko njegove funkcije olajšajo vaš delovni dan.

Lastnosti

Osrednji delovni potek Trella vleče in spušča opravila iz stolpca v stolpec, da se pokaže, na kateri stopnji je vsak. V bistvu je kanban deska in dobro je, kaj počne. Prilagodite ga lahko s svojimi stolpci in nalepkami ter prejemate obvestila, ko se vam zgodijo zadeve.

Obe platformi vam omogočata, da komentirate določene naloge, tako da lahko pogovore vodite na enem mestu. To vam omogoča enostavno spremljanje in pomeni, da se lahko med vsakim opravilom vključite ali razpravljate v različnih razpravah. Prav tako lahko vidite, kaj so vsi povedali o tem, če se pridružite delu poti.

Asana vam omogoča, da razporedite naloge in jih združite na podoben način, kot to počne Trello. Ena razlika je v tem, da so razvrščeni oddelki lažje slediti kje ste v velikih projektih. S Trello, če imate na krovu veliko stolpcev, je težje filtrirati tisto, kar za vas ni pomembno.

Asana vam omogoča tudi ogled vseh v koledarskih in časovnih oblikah. Vsak je koristen na svoj način, da dobite pregled nad dogajanjem. Koledar vam omogoča, da načrtujete svoj čas in vidite, kaj je treba storiti, kdaj. Časovna premica vam omogoča boljši pregled zaporedja nalog, ki ostanejo v vašem projektu, in tega, kako se vse ujema.

Zmagovalec: Asana

Upravljanje odvisnosti

Eno področje, na katerem Asana deluje bolje kot Trello, je upravljanje odvisnosti. To pomeni, da lahko določite, katere naloge je treba opraviti, preden se lahko drugi začnejo. S tem lahko opazite morebitna ozka grla in se izognete situacijam, ko ljudje čakajo, da drugi končajo, preden lahko kaj storijo.

Asana vam omogoča, da na časovni premici manipulirate s temi odnosi in si ogledate, kako se skupaj ujemata.

asane odvisnosti

Trellova različica upravljanja odvisnosti prihaja s povečanjem odnosov s kartico “Hello Epics”. Omogoča vam, da v naloge dodate odnose med staršem in otrokom in si ogledate, koliko otroških opravil je bilo opravljenih ob pogledu na starša.

trello-odvisnosti

Asanin pristop je močnejši in je privzeto na voljo, tako da je v tej kategoriji naš zmagovalec.

Zmagovalec: Asana

Skupna raba in timsko delo

Brezplačna različica Trello vam omogoča, da imate v svoji ekipi toliko ljudi, kot želite. Asana vas v svoji brezplačni različici omeji na 15 članov ekipe, čeprav stranke, ki plačujejo, nimajo takšnih omejitev.

Trello vam omogoča, da delite priloge z drugimi osebami, z omejitvami 10MB ali 250MB, odvisno od načrta, ki ga imate. Omejitev Asane je 100 MB, zato Trello dobi točke tukaj.

Obe storitvi vam omogočata, da priložite toliko datotek, kot vam je všeč, kar omogoča odlične načine za skupno rabo datotek v spletu.

Zmagovalec: Trello

Enostavnost uporabe

Obe aplikaciji sta zasnovani dobro, z uporabniškim vmesnikom je jasno razvidno, kako narediti večino stvari. Asanin prefinjen pristop se nam zdi privlačnejši od velikih barvnih blokov Trella, vendar se lahko počutite drugače. Oglejte si posnetke zaslona in se odločite sami.

Proslave Asane vedno prinesejo nasmeh v obraz in, kdo ve, bi lahko članom skupine dodali motivacijo za to, da se stvari lotijo. Nikoli ne škodi, da bi šaljivi posel organizacije postal bolj zabaven.

asana-praznovanje

Trellov dizajn je intuitiven. Večina tega, kar je v vmesniku, je samoumevno, z jasno označenimi gumbi delujejo, kot bi pričakovali. Vlečenje in spuščanje nalog deluje dobro. Kot smo omenili v vodniku za začetnike Trello, ga uporabljamo tukaj na Cloudwards.net in večini od nas se ni treba posvetovati z navodili.

trello-stebri

Ko se velikost projekta povečuje, lahko s preprostim oblikovanjem Trello postane težje. Morda se boste morali pomakniti, da najdete stolpec, ki ga potrebujete, in naloge povlecite čez več nepovezanih stolpcev do želenega mesta.

Asanin pristop, ki temelji na odseku, je v tem pogledu boljši, saj omogoča enostavno iskanje področja, ki vas zanima, tudi če je projekt razdeljen na več stopenj.

asana-dnevni obrazec-predloga

Trello dajemo poenostavitev za preprosto uporabo, čeprav nobene platforme ni težko razbrati. Asana je naša najljubša pri oblikovanju. Poleg tega, da je videti bolj gladek, ponuja veliko jasno označenih gumbov in krmil, ki vam nudijo veliko možnosti, ne da bi jih bilo težko krmariti..

Obe platformi sta preprosti za uporabo, če pa potrebujete podporo, vam je dobro. Trello ima na stotine člankov v svojem sistemu pomoči in forum, poln drugih uporabnikov, da vam pomagajo. Če potrebujete dodatno pomoč, obstaja tudi kontaktni obrazec.

Asana vam ob prvi uporabi omogoči odličen ogled svojih funkcij, kar vas hitro pospeši. Meni pomoči ponuja veliko dobrih vadnic v besedilu in videu. Obstaja tudi priročen priročnik za bližnjice na tipkovnici. Tako kot Trello ima tudi Asana aktivni forum, kjer na vprašanja hitro odgovarjajo.

asana-pomoč

Čeprav je podpora v obeh primerih dobra, dajemo glasu Asani, saj je gumb za pomoč lažje najti, napredni nasveti pa so lažje na voljo. Našli smo tudi njegove strani za pomoč, ki jih je mogoče hitreje brskati.

Zmagovalec: Asana

Cena

Vsaka platforma vam omogoča brezplačen začetek dela in ponuja veliko uporabnikom, ki ne plačujejo. Asana vas prosi, da ob prijavi navedete podatke o kreditni kartici, vendar lahko ta korak preskočite, če natančno pogledate.

Če se prijavite za plačljivi paket, oba ponujata številne dodatne funkcije.

Trellov zlati paket znaša 45 dolarjev na leto, kar je smiselno. Za to dobite povečano omejitev pritrditve na 250 MB. Uporabili boste tudi celoten obseg napajanj Trello, ki so ključnega pomena, če želite podatke uporabljati z drugimi platformami.

Obstajajo tudi kozmetični bonusi za vaše deske, na primer dodatne nalepke in ozadja po meri. Omogočajo vam, da Trello prilagodite z lastno blagovno znamko, kar lahko pomaga, da se bo vaša ekipa počutila kot doma in zagotovila občutek identitete.

trello-nalepke

Ponudba premium Asana je dražja za 9,99 USD na mesec, vendar banke ne bo zlomila. Omogoča vam dodatne funkcije, vključno z odvisnostjo od časovnice in nalog.

Prav tako odstrani omejitev velikosti skupine 15 uporabnikov, kar omogoča, da v svoje projekte povabite čim več ljudi. Tisti, ki upravljajo velike ekipe, bodo cenili tudi prednostno podporo strankam, ki je bila priložena načrtu.

Ponudba premium Asana je dražja za 9,99 USD na mesec, vendar banke ne bo zlomila. Omogoča vam dodatne funkcije, vključno z odvisnostjo od časovnice in nalog.

Prav tako odstrani omejitev velikosti skupine 15 uporabnikov, kar omogoča, da v svoje projekte povabite čim več ljudi. Tisti, ki upravljajo velike ekipe, bodo cenili tudi prednostno podporo strankam, ki je bila priložena načrtu.

Zmagovalec: Asana

Integracije aplikacij tretjih strank

Asana in Trello ponujata veliko možnosti, če želite sodelovati z drugimi storitvami in aplikacijami. Omogočajo vam izmenjavo podatkov in izvajanje različnih stvari s programsko opremo. Če ste sposobni delati z obstoječimi podatki, vam lahko prihranite veliko časa, če začnete s katero koli storitvijo.

Omogoča vam tudi, da izkoristite funkcije številnih oblačnih storitev in uživate v prednostih vsake izmed njih.

Trellov pristop k integraciji je njen napredek. Na voljo je več kot 30, ki omogočajo neposredno delo s podatki, ki ste jih shranili v storitvah, od Twitterja do Jira. Če jih želite v celoti izkoristiti, se boste morali naročiti. Na voljo so za neplačniške uporabnike, vendar jih je mogoče uporabiti naenkrat, kar je precej restriktivno.

Asana ponuja tudi veliko možnosti. Njegove integracije vam omogočajo povezovanje z mnogimi aplikacijami. Nekatere med njimi vključujejo uporabo storitev, kot sta Zapier in Dossier, kot posrednika. Drugi so vgrajeni v Asano, na primer podpora za Dropbox in Google Drive. Obstaja tudi razširitev za Chrome, ki vam omogoča, da URL dodate kot naloge.

Če vam je težko izbirati med Asano in Trello, vam nekdanja Zapierjeva integracija omogoča sodelovanje z obema in doseganje najboljšega iz obeh svetov. Če Asano nastavljate prvič, preberite vodnik za začetnike Asane za nasvete, kako začeti.

Tu ni jasnega zmagovalca. Obe orodji podpirata več aplikacij drugih proizvajalcev, zato je verjetno, da ste najraje odvisni od storitev, ki jih želite uporabljati z njimi. V večini primerov boste našli, da so na voljo.

Zmagovalec: Tie

Razsodba

Trello in Asana sta odlični orodji. Če si želite ogledati enega od njih, niti ena ni slaba izbira. Lahko jih celo uporabite skupaj, če želite (čeprav boste morda želeli uporabljati Zapier ali IFTTT, ko to storite). Zaradi lažje uporabe je naša prednostna možnost Trello. Priporočamo ga, če potrebujete le osnove.

Če potrebujete več funkcij, je pot Asana. Nekaj ​​stvari je, ki jih Trello ne počne. Če enega izmed njih potrebujete, je Asana jasna izbira. Menimo, da je bolje tudi za večje projekte.

Asana je naš skupni zmagovalec, ker imamo raje njegovo estetiko in bolj uživamo pri delu z njo. Zaradi dodatnih lastnosti so tudi bolj vsestranski.

Kljub temu sta obe orodji vredni poskusiti, če projekt organizirate v spletu. Če vzpostavljate virtualno ekipo ali jo že imate in jo želite izboljšati, si oglejte naša najboljša programska orodja za virtualno ekipo. Vloge, o katerih govorimo, bi vam lahko pomagale.

Upamo, da smo vam predstavili, katera platforma najbolj ustreza vašim potrebam. Če ste jih že uporabili, bi radi slišali o vaših izkušnjah. Če ste preizkusili oboje, nam sporočite, kaj imate najraje in zakaj. Če so pozitivno vplivale na vaš potek dela ali menite, da bi lahko stvari naredile bolje, nam povejte v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map