Spletno računovodstvo: Zakaj bi morali leta 2020 knjige v oblaku

Spletno računovodstvo je prevzelo trg računovodskih programskih programov z rešitvami, ki ustrezajo vsaki panogi in vrsti poslovanja. Podjetja so poenostavila prijavo in uvoz podatkov iz trenutnega programa. Samodejni procesi zmanjšajo čas, porabljen za opravljanje rutinskih knjigovodskih opravil in opomniki, ki vas vodijo naprej do vašega podjetja.


Obstaja veliko prepričljivih razlogov, da svoje knjige počnete v oblaku s pomočjo katerega koli ponudnika v našem izboru najboljše računovodske programske opreme. Če želite prepričati, smo tu, da jih razdelimo za vas.

Podatki v realnem času

spletno računovodstvo

Če delate knjige v oblaku, vam nikoli ne bo treba čakati, da knjigovodja vnese svoje transakcije, da veste, koliko denarja imate v banki. Programi računovodske programske opreme v oblaku se sinhronizirajo z bančnimi računi za opravljanje transakcij. Ko nastavite pravila za uskladitev transakcij z vrsto stroškov, bo denar, ki teče skozi vašo banko, kategoriziran za vas.

Podatki v realnem času vam omogočajo, da ostanete na vrhu financ vašega podjetja, tudi če vaš knjigovodja kliče na bolniški.

Vgrajene varnostne kopije

Poleg močne šifriranja in zaščite podatkov ponudniki računovodskih programov, ki temeljijo na oblaku, ponujajo brezplačno varnostno kopiranje. Z več strežniki za obnovitev podatkov, šifriranjem SSL in načrti za obnovitev po katastrofi lahko bolje zaščitijo vaše podatke, kot bi jih morda lahko sami..

Če pa se vam zdi pametno, da se prijavite na spletno varnostno kopijo, si oglejte najboljše vodiče spletnih ponudnikov za mala podjetja..

Vedno dostopni podatki

Dostopni podatki

Številni večji igralci na računovodskem trgu v oblaku, na primer QuickBooks Online in FreshBooks, so investirali v aplikacije. Ko naložite aplikacijo v telefon in se prijavite, se lahko podatki posodobijo v realnem času, saj lahko do njega kadar koli dostopate.

Prednosti te dostopnosti so številne. Če ste na delovnem mestu in vas stranka vpraša, ali imajo zapadle račune, lahko preverite aplikacijo, namesto da pokličete knjigovodjo v pisarni. Nekatere aplikacije vključujejo vgrajeno obdelavo plačil, tako da če imajo zapadli račun, ga lahko zberete tam.

Zaposleni v projektno zasnovanih podjetjih, ki uporabljajo programe z vgrajenimi funkcijami projektov, kot sta FreshBooks ali Xero, lahko nalogo označijo kot dokončano, medtem ko so pri stranki ali pregledajo pomembno datoteko. Za več informacij o teh storitvah preberite članek FreshBooks vs. Xero.

Samodejni procesi

Številne knjigovodje izvajajo iste naloge tedensko ali mesečno. Plačevanje najemnine ali električne energije, izdajanje računov strankam in usklajevanje knjig so primeri nalog, ki lahko postanejo nespametne in ponavljajoče, kar pomeni, da jih je mogoče pozabiti tudi.

Ne glede na to, kako dober je vaš knjigovodja, si bodo vzeli bolniške dni ali se zaposlili s pomembnim projektom in spregledali pošiljanje računa. Večina računovodskih programov v oblaku uporabnikom omogoča, da ta plačila avtomatizirajo v nekaj korakih. Če želite več informacij o programu, ki ponuja številne avtomatske funkcije, preberite naš pregled FreshBooks.

Računalniška programska oprema, ki temelji na oblaku, bo pošiljala tudi ponavljajoče se račune in samodejne opomnike za zamudo pri plačilu ter dodeljevala transakcije na bančnih računih v skladu s pravili, ki jih določite. Samodejni procesi zmanjšujejo napake in pozabljivost uporabnikov.

Prihranite čas

spletno računovodstvo

Računovodske in knjigovodske funkcije so stroškovna mesta, ker podjetju ne prinašajo nobenega prihodka. Zmanjšanje časa in sredstev, ki so jim namenjeni, sprošča vire drugje. Medtem ko avtomatizirani procesi v večini računalniške programske opreme, ki temelji na oblaku, prihranijo čas, vam programi nudijo veliko več.

Podjetjem, ki zaračunajo uro, ne bo treba zbirati papirnih tabel in ročno vnašati podatkov, če se prijavijo na projektne funkcije FreshBooks-a. Sledenje časa v programski opremi, do katere zaposleni lahko dostopajo prek aplikacije, se napaja v računih.

Dva tekmeca, Sage in Xero, ponujata tudi projektne funkcije. Če želite izvedeti več o njih, preberite naš pregled o Sage in Xero.

Če nastavite najnižji vrstni red za pomemben zalog v programski opremi Xero, zagotavlja, da nikoli ne bo zmanjkalo in ne boste zamudili prodaje, poleg tega pa vam za preverjanje količin ne bo treba teči do skladišča. Poročila o prometu z zalogami in najbolj prodajanih artiklih tudi ugibajo pri odločanju, kaj naj na zalogi.

Z vgrajenimi ponavljajočimi se procesi ujemanje transakcij za bančne izpiske in poročila, ki samodejno ustvarjajo iz vaših podatkov, vam lahko knjigo v oblaku prihranite veliko časa.

Enostavnost uporabe

Medtem ko je vaša organizacija morda dovolj velika, da lahko zaposli ekipo za izvajanje računovodstva, je za številna mala podjetja lastnik vseh poslov in njihov nabor spretnosti morda ne vključuje knjigovodstva. Dobra novica je, da je večina računovodskih programov, ki temeljijo na oblaku, zasnovanih za nepridiprave in znana po tem, da so enostavna za uporabo.

Pomočna knjižnica QuickBooks Online vsebuje navodila po korakih s posnetki zaslona. FreshBooks vgradi nasvete v vse, ko ga prvič uporabite, Zoho Books pa naredi namige strani prek ikone žarnice v programski opremi. Zoho Books je manjša storitev, vendar ima odlične rešitve za porabo, o katerih je vredno prebrati v reviji Zoho Books.

Ponudniki, ki temeljijo na oblaku, ponujajo nasvete in vadnice, s katerimi se boste lahko v nobenem trenutku postavili in zagnali. Vdelane povezave do člankov za pomoč in podpora za klepet zagotavljajo, da vam ni treba niti klikniti stran od vnosa podatkov, če želite odgovoriti na vprašanja. Če v računalniku uporabljate tradicionalen program, ki ni na voljo, je iskanje pomoči precej manj enostaven postopek.

Sledenje uspešnosti poslovanja

sledenje uspešnosti poslovanja

Da bo lastnik malih podjetij uspel, mora ostati na vrhu tekočih terjatev in obveznosti in živeti v prihodnosti ter načrtovati rast in dohodek za pokritje stroškov v mesecu ali letu. Z računovodsko programsko opremo, ki temelji na oblaku, lahko storite oboje.

Prijavite se v katerega koli od najboljših programov in našli boste nadzorno ploščo s pregledom stanja vašega podjetja. Terjatve do zapadlosti, neto dohodek ali zapadli računi bodo prikazani v črtnih grafikonih ali grafikonih ter nazorno predstavili zdravje vašega podjetja.

Finančna poročila se poglabljajo globlje, kondenzirajo transakcije in jih dajo v poročila, ki jih je mogoče analizirati za vodenje prihodnjih odločitev. Ne glede na to, ali gre za poročilo strank, ki primerja ocene s prodajo ali zalog poročila o najbolj prodajanih izdelkih, ti količinsko opredelijo vaše podjetje. Ko se jih naučite brati, bodo postali odlična orodja za odločanje.

Globina ponujenih poročil pa se močno razlikuje. Prilagojena poročila v QuickBooks Online bolje odražajo vaše poslovanje kot standardna poročila, ki jih ni mogoče spremeniti. FreshBooks ima samo devet standardnih poročil, medtem ko ima Zoho Books široko paleto. Če želite več informacij, preberite članek FreshBooks vs. QuickBooks Online.

Računovodski programi, ki temeljijo na oblaku, ne presegajo prilivov in odlivov denarja. Vzamejo vaše podatke in ustvarijo orodja za sledenje uspešnosti vašega podjetja in načrt za vašo prihodnost.

Prilagodljivost

Mnoga tradicionalna programska podjetja zahtevajo, da podjetja kupijo dodatne licence za nove uporabnike, kar se hitro sešteje.

Načrtovalni načrti podjetij v oblaku običajno določenemu številu uporabnikov omogočajo dostop do programske opreme in za dodatne zaposlene zaračunajo pavšalno pristojbino. Na primer, FreshBooks sprejme do 500 uporabnikov v svojo najvišjo stopnjo. Ko bo vaša računovodska ekipa rasla, bo nove uporabnike na krovu veliko ceneje.

Rastoče podjetje ima tudi več računovodskih potreb. Če ste začeli prodajati po državnih ali mednarodnih državah, boste morda morali pobirati in vložiti prometni davek v različnih jurisdikcijah ali pretvoriti transakcije med valutami. Obstajajo računovodski programi, ki ponujajo oboje.

Če izberete pravi računovodski program, se bo povečal z vami.

Poceni

računovodstvo v oblaku

Skupni tržni načrt cen bo v vaši panogi zrasel tudi z vami. Najnižje stopnje običajno odklenejo samo dostop do nekaj funkcij, na primer izdajanje računov in porabo, dražji mesečni načrti pa dodajo več uporabnikov, upravljanje zalog ali projekt.

Za dodatne mesečne ali po transakcijski ceni lahko dodate možnosti, kot so obdelava plač ali obdelava trgovca. Na trgu je dovolj konkurence, da je večina izdelkov in storitev cenovno podobna.

Cene, ki se začnejo tako poceni kot brezplačne za Wave in se dvignejo na 60 do 70 dolarjev, so računovodski programi v oblaku še vedno cenejši od programske opreme in licenčnin. Če želite več informacij o valuti Wave, si oglejte naš pregled Wave.

Končne misli

Če ste majhno in srednje podjetje, obstaja veliko prepričljivih razlogov, da bi knjige želeli voditi v oblaku. Z raznolikostjo in širino možnosti na trgu boste našli programsko opremo, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Cene so smiselne in se povečujejo z vašo rastjo, varnosti in dostopnosti vaših podatkov pa računalniška programska oprema za računalnike ne more uskladiti.

Če uporabljate paketni program, zakaj razmišljate o prehodu na knjige v oblaku? Če menite, kaj menite kot prednosti in slabosti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map