SiteGround vs HostGator: Grozljiv poraz leta 2020, ampak za koga?

Kot del naše najnovejše poti, da bi našli najboljše spletno gostovanje tam, primerjamo dve največji imeni v podjetju: SiteGround in HostGator. Oba imata priznanja, saj je SiteGround zaslužil mesto v našem najboljšem spletnem gostovanju za vodnik WordPress, HostGator pa je prevzel krono v našem najboljšem spletnem gostovanju za mala podjetja. 


Obstaja samo en način, kako vedeti, kaj je najbolje za vas, in to je, da se med seboj usmerjate v razplet SiteGround vs. HostGator. Primerjali bomo dva ponudnika v več krogih in videli, kateri je najboljši za vaš dolar. Kljub temu je HostGator podoben Bluehostu, zato si predstavljamo, da bo šlo tako, kot se je ujemalo z našo tekmo SiteGround proti Bluehostu. 

Naša primerjava je namenjena iskanju najboljšega ponudnika spletnega gostovanja med dvema možnostma, ne najboljšim na splošno. Če želite videti, kako uspešni so naši konkurenti na celotnem trgu gostovanja, preberite naš pregled SiteGround in pregled HostGator.

Nastavitev boja: SiteGround proti HostGatorju

Običajno ocenjujemo ponudnike spletnega gostovanja v osmih kategorijah. Čeprav je to med našimi pregledi odlično za temeljitost, je primerjava dolga in precej dolgočasna. Namesto tega smo svoje kriterije za pregled strnili v pet krogov, ne le zaradi kratkostičnosti, ampak tudi zato je primerjava enako ponderirana. 

Vsak krog je vreden točke in tisti, ki ima na koncu največ točk, zmaga. Zaslužek točke pri gostovanju vrst ni tako dragocen kot osvojitev točke v hitrosti, zato smo kombinirani krogi. 

Pet krogov, v katerih bomo primerjali HostGator in SiteGround, so funkcije, cene, enostavna uporaba, hitrost in varnost. 

Edina manjkajoča kategorija je podpora, ki v tem primeru ni velika stvar. Nekateri ponudniki, kot je Hostinger, nudijo odlično podporo, medtem ko drugi, kot je FatCow, ne (preberite naš pregled Hostinger in pregled FatCow). K sreči se SiteGround in HostGator enakomerno ujemata s podporo.

1

Lastnosti

Najprej so funkcije. Čeprav lahko izraz, kar zadeva spletno gostovanje, veliko definira, iščemo zlasti nekaj stvari. Enostaven način za izdelavo spletnega mesta, naj bo to WordPress ali graditelj spletnega mesta, je ključnega pomena, prav tako vsakodnevne varnostne kopije in pomnilniški pogon SSD. Če bo kaj drugega, bo ponudnik izstopal iz paketa. 

SiteGround

SiteGround izstopa s svojim odličnim seznamom funkcij. Osnovne vsebine so zajete v načrtih, vključno z dnevnimi varnostnimi kopijami, oblikovalcem spletnih strani in shrambo SSD-ja, vendar tudi nekateri načrti vključujejo posebne značilnosti. Za razliko od recimo Bluehosta, SiteGround vzpostavi trdno osnovno funkcijo in jo nadgradi z dražjimi načrti (preberite naš pregled o Bluehostu). 

Še posebej izstopa graditelj spletnih strani. Številni spletni gostitelji vključujejo načrtovalce spletnih strani s svojimi načrti, vendar so pogosto posredni pomisleki in ne popolna orodja (primer si preberite v pregledu GoDaddy GoCentral). Z SiteGround v Weeblyju dobite enega najboljših ustvarjalcev spletnih mest.

možnosti za blog

Kot lahko vidite v našem Weebly pregledu, vam ponuja orodja, ki jih potrebujete za izdelavo čudovitega spletnega mesta. Brezplačna različica je vključena z domeno, ki ste jo registrirali, vendar lahko nadgradite na višjo stopnjo, če potrebujete več pomnilniškega prostora v medijih ali razširjene funkcije e-trgovine.. 

Če ne želite uporabljati ustvarjalca spletnih strani, je WordPress na voljo prek cPanel. SiteGround je najboljši način za upravljanje gostovanja WordPress za poceni, saj vključuje WordPress uprizoritev, lastniški vtičnik za predpomnjenje in upravljane posodobitve brezplačno. To je poleg samodejnih dnevnih varnostnih kopij, integracije Cloudflare in brezplačnega SSL / TLS certifikata.

HostGator

HostGator ponuja ravno toliko funkcij kot SiteGround, če ne več. Kljub temu manjka pomemben vidik postavitve SiteGround. Kljub temu, da so funkcije na voljo, osnovni elementi niso vključeni v načrte. Te puščajoče denarje pušča načrt spletnega gostovanja, ki nima osnovne funkcije. 

Začenši z dobrim pa dobiš dostop do Weeblyja, ne glede na to, kateri načrt si izbral. Pravzaprav HostGator vključuje dva ustvarjalca spletnih strani z vašim načrtom. Gradite lahko na Weebly ali HostGatorjevem Gatorju. Priporočamo, da greste s prvim, saj Gator pušča veliko želenega (preberite naš Gatorjev pregled). 

hostgator-pregled-tržnica

Na voljo so tudi dodatne dobrote, med njimi 200 USD v oglasnih dobropisih, razdeljenih med Bingom in Googlom, in 52 monterji z enim klikom. Ko bomo prišli do tretjega kroga, bodo ti namestitveni program prešli na tržnico MOJO, kar nam je v preteklosti povzročalo težave (primer si preberite v pregledu JustHost). 

Te dobrote imajo vse pomembne lastnosti, vključno z avtomatskimi dnevnimi varnostnimi kopijami, shranjevanjem SSD-ja in skeniranjem zlonamerne programske opreme. Z 200 USD oglasnih kreditov vas ne bo pripeljalo daleč, in če boste dosegli, boste imeli hitro spletno mesto s shrambo SSD pritegnilo več uporabnikov. HostGator je osredotočen na vse napačne stvari, kar vodi do razpletenega in neuravnoteženega seznama funkcij.

Okrogla ena misel

HostGator in SiteGround ponujata impresivne lastnosti, vendar se zdi HostGator napačno usmerjen v svojem pristopu. SiteGround vam daje bistvenega pomena za vse načrte in na tem nadgrajuje z dražjimi stopnjami. HostGator pa po drugi strani skriva funkcije, kot so shranjevanje SSD-ja in vsakodnevno varnostno kopiranje za obrambnim zidom, zaradi česar je zmagovalec tega kroga jasen. 

Okrog: Funkcija točka za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

2

Cena

Cene spletnega gostovanja niso tako preproste, kot je to, recimo, pri naših VPN pregledih. V jasnem poskusu, da bi bilo videti poceni spletno gostovanje, ponudniki oglašujejo zavajajoče cene, kar lahko povzroči uničujoče posledice, ko je čas, da se odjavite (primer si preberite v reviji Arvixe). Ta krog ne govori samo o ceni spletnega gostitelja, ampak tudi o tem, kako jasna je ta cena.

SiteGround

SiteGround ima shemo oblikovanja cen brez neumnosti, ki jih lahko dosežemo. Čeprav ni tako jasno kot DreamHost – le malo jih je, kot lahko vidite v našem pregledu DreamHost – SiteGround ne poskuša zavajati uporabnikov, ko pride čas za preverjanje. Še boljše je dejstvo, da je SiteGround na začetku poceni.

Ko se prijavite, boste dobili uvodno ceno, ki je cenejša od podaljšanja, ki je standardna za večino spletnih gostiteljev. Vendar se cena podaljšanja ne spreminja glede na trajanje. Večina spletnih gostiteljev zaračuna višjo mesečno pristojbino, krajšo kot traja, kar pa na srečo SiteGround ne počne. 

Dobite tudi prilagodljivost, da izberete trajanje, ki je primerno za vas. Ponuja eno do tri leta gostovanja, pa tudi mesečni načrt. Mesečni načrt prihaja s 14,95 USD nastavitveno pristojbino, kar je moteče, cena pa je enaka. SiteGround je eden redkih, ki ponuja mesečne cene skupnih načrtov, kar je dobro. 

Če preizkusite storitev in se odločite, da ni za vas, obstaja skupno 30-dnevno jamstvo vračila denarja za skupno gostovanje. Gostovanje v oblaku ima samo 15 dni, kar je razočaranje, namensko gostovanje pa nima garancije. Kljub temu 30-dnevno okno pokriva večino linije SiteGroud.

HostGator

Če pogledate na spletno mesto HostGator, bi vam odpustili, ker mislite, da je poceni. Vendar deluje nasprotno od tistega, kar radi vidimo pri spletnih gostiteljih. Ni jasno, kakšno ceno boste plačali, dokler ne pride čas za odjavo, pogosto pa načrti, za katere je videti, da so manjši od 3 USD na mesec, prištejejo tudi več kot 100 USD. 

Cena, ki jo vidite na spletnem mestu, je, če kupite triletno gostovanje vnaprej. HostGator ni samostojen pri večletnih popustih – preberite si naš pregled Hosting24, če želite izvedeti o storitvi, ki ji gre dobro – vendar je sam, če povišuje ceno, če greš za krajše trajanje. Če vas zanima manj kot eno leto, se cena skupnih načrtov več kot podvoji. 

Na koncu boste plačali več, kot bi plačali s konkurenco. Najcenejši deljeni načrt, ki se oglašuje v višini 2,75 dolarja na mesec, je 11 dolarjev na mesec, če greste z manj kot enim letom. Kljub temu, da so na voljo en, trimesečni in šestmesečni načrti, je cena med njimi enaka, kar nima smisla. 

Kljub temu je HostGator s svojim oknom vračila velikodušnejši. Če želite preklicati načrt in prejeti vračilo, boste prejeli 45 dni, kar je boljše od SiteGround, vendar ne tako dobro kot gostovanje InMotion. Kot lahko preberete v pregledu gostovanja InMotion, vam ta storitev ponuja 90 dni, da zahtevate vračilo. 

Okrogla dva razmišljanja

HostGator je dražji od SiteGround. To tudi ne upošteva težav z varljivimi cenami. Čeprav ima HostGator rahlo prednost z daljšim oknilom za vračilo denarja, je SiteGround s svojimi cenami bolj dosleden in pregleden, saj v tej tekmi zagotavlja drugo zmago..

Krog: Cena za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

3

Enostavnost uporabe

Enostavna uporaba spletnega gostovanja je večinoma osredotočena na nakup in nastavitev. Po zagonu spletnega mesta vam ne bo treba veliko ukvarjati s spletnim gostiteljem in več poudarka postavljati na svoje spletno mesto. V tem razdelku bomo pogledali, kako enostavno je priti skozi blagajno, in koliko moči je na voljo za nastavitev spletnega mesta.

SiteGround

SiteGround ima poenostavljeno in vabljivo spletno mesto. V zgornjem meniju je le nekaj vrst gostovanja, kar omogoča enostavno iskanje tistega, kar potrebujete. Ko najdete želeno vrsto gostovanja, je tudi izbira načrta preprosta. SiteGround ponuja najpomembnejše razlike med stopnjami takoj z vsemi drobnimi podrobnostmi, ki so zakopane v primerjalni tabeli.  

Jasna cena zelo pomaga tudi pri uporabi. Premik prek blagajne je preprost, prav tako določanje poverilnic za vaš račun, vendar se stvari po tem začnejo razpadati. Ko preidete zaslon za prijavo, se SiteGround premakne od modernega in vznemirljivega k datumu in risanju. 

Po prijavi boste pristali na nadzorni plošči računa – ne cPanel – z datumom. Čeprav je uporabno, lahko SiteGround uporablja upravljanje z obrazom, ko gre za upravljanje storitve. Veliko raje poenostavimo nadzorno ploščo računa, ki jo ponuja A2 gostovanje (preberite naš pregled A2 gostovanja). 

siteground-review-cpanel

cPanel ni kaj dosti boljši in priti do njega je nočna mora. Izvajanje ni tako žaljivo kot HostPapa – malo je izvedb, kot lahko preberete v našem pregledu HostPapa -, vendar pa to ni sodobni cPanel, ki ga poznamo pri drugih spletnih gostiteljih. SiteGround je uporaben, vendar je bolj kot delo. 

HostGator

HostGator je obratna stran SiteGround. Njegova nadzorna plošča je odlična, vendar je prijava težka. Razlogov za to je nekaj, vključno z zavajajočimi cenami in številnimi načrti, največje vprašanje pa je, da obstajajo različna območja za prijavo. Če uporabljate ustvarjalca spletnih strani, boste morali obiskati različna področja spletnega mesta, da se prijavite v Gator ali na običajno nadzorno ploščo gostovanja. 

Pri poskusu priti smo imeli še več težav. Ko se prijavite, vam HostGator pošlje poverilnice za vaš račun, vključno z naključno ustvarjenim geslom. Ta pristop ne skrbi, ne samo zato, ker je moteč, ampak tudi zato, ker lahko vsebuje vaše podatke za prijavo (več o tem preberite v našem pregledu LunarPages). 

Poleg tega nismo mogli uporabiti generiranega gesla. Geslo smo neposredno kopirali in ga shranili v LastPass (preberite naš LastPass pregled), vendar ni delovalo, tudi če smo preverjeno shranjeno geslo preverili z e-pošto. Če nam HostGator ni poslal napačnih podatkov, ni razloga, da geslo ne bi delovalo. 

K sreči smo po ponastavitvi gesla pozabili na številna vprašanja. HostGator si je z vodnikom cPanel prislužil mesto na našem najboljšem spletnem gostovanju in to z dobrim razlogom. Ima sodoben in intuitiven vmesnik, zaradi katerega lahko upravljanje spletnega mesta in nakup dodatnih storitev postane prepir. 

hostgator-review-cpanel

Vse v zvezi z upravljanjem spletnega mesta je preprosto, kar odpravlja številne težave, ki smo jih imeli med registracijo. 

Okrogle tri misli

HostGator je imel težave pri namestitvi, SiteGround pa enostavno. Ko je prišel čas za upravljanje storitve, je imel HostGator prednost. Čeprav je SiteGround še vedno enako uporaben, ni tako vabljiv ali tako intuitiven kot HostGator.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za HostGator

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

4

Hitrost in čas delovanja

Medtem ko so drugi odseki večinoma mnenja, je hitrost konkretna. Storitve preizkušamo z dvema orodjema: Pingdom Speed ​​Test in Load Impact. Naši testi se izvajajo po najcenejšem skupnem načrtu z nameščeno prazno različico WordPress-a, tako da lahko dobimo osnovno branje glede uspešnosti spletnega gostitelja. 

SiteGround

SiteGround je eden najboljših izvajalcev, ki smo jih videli med spletnimi gostitelji. Glede na rezultate testiranja hitrosti Pingdom je šlo hitro, čeprav se sprva ni zdelo tako. Za nalaganje našega praznega spletnega mesta WordPress je bilo potrebnih 2,98 sekunde, vendar je bilo v ločljivosti DNS porabljenih 2,4 sekunde. Meritve povezave in čakanja, ki so pomembnejše, so znašale le 280 milisekund.

siteground-pregled-hitrost-test

Na koncu je Pingdom test hitrosti pustil prazno spletno mesto 96 od 100, kar je najboljši rezultat, ki smo ga videli zunaj hitre, a podcenjene Pagely (preberite našo stranlyly pregled).  

Spletno mesto smo vodili tudi prek Load Impact, ki je v 5 minut na strežnik poslal 50 virtualnih uporabnikov. Poleg preizkušanja odzivnega časa za vsakega virtualnega uporabnika smo zapisali napake, ki so se pojavile ob tej poti. V nekaterih primerih je čas nalaganja 0 milisekund, kar pomeni, da se spletno mesto ne odziva. 

siteground-pregled-loadimpact

K sreči to ni bilo težava s SiteGround. V celotnem testu je ostal dosleden, brez udarca proti začetku. Poleg tega obstaja 99,9-odstotna garancija, ki zagotavlja, da bo vaše spletno mesto ostalo v živo. Če vaše spletno mesto pade pod 99,9 odstotka, vam bo SiteGround nadomestil brezplačen mesec gostovanja za vsako odstotno točko.

HostGator

HostGator je v našem hitrostnem testiranju opravil veliko slabše. Hitrostni test Pingdom je prejel 83 od 100, in čeprav se B ne zdi preveč slab, je pomembno, da se spomnimo, da nalagamo prazno različico WordPress-a. Ko smo se vkopali v podrobnosti, smo ugotovili, da je bilo veliko zahtev blokiranih, kar je pripeljalo do preplašenega odzivnega časa.

hostgator-pregled-hitrostni test

Običajno se obrnemo na to, kako izboljšati priročnik za čas nalaganja spletnega mesta za izboljšanje hitrosti, vendar to s HostGatorjem ne bo daleč. Čakalna doba je že odlična, kar pomeni, da predpomnjenje in stiskanje verjetno ne bosta veliko pomagalo. Več o tem so časi povezave in blokirane zahteve, ki niso pod vašim nadzorom. 

Tako kot pri SiteGround smo nato vodili HostGator skozi Load Impact, pri čemer je v istih 50 virtualnih uporabnikih v petih minutah uporabil istih 50 virtualnih uporabnikov. Čeprav ni tako nedosleden kot GreenGeeks (preberite naš pregled GreenGeeks), se je HostGator med testom trudil, da ostane na enem mestu. Verjetno je veliko dejavnikov, toda sumimo, da je glavni krivec pomanjkanje prostora za shranjevanje SSD. 

Obstaja tudi 99,9-odstotna garancija za čas, ki je podobna garanciji SiteGround. Če vaš načrt skupne rabe ali prodajalca pade pod ta prag, boste prejeli brezplačen mesec gostovanja. Vendar se za razliko od SiteGround tam ustavi. Ne glede na to, ali imate na razpolago 99,8 ali 0 odstotkov, boste prejeli le en mesec odškodnine.

Okrogle štiri misli

HostGator ni najslabši izvajalec, ki smo ga videli, je pa daleč od najboljšega. Po drugi strani je SiteGround blizu vrha seznama, z odlično hitrostjo, doslednimi zmogljivostmi in solidno garancijo za čas delovanja. Vsako izmed teh področij bi mu v tem krogu prineslo zmago, toda na srečo dobite vsa tri.

Okrog: Hitrost in čas izvedbe za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

5

Varnost in zasebnost

Naš zadnji krog se bo osredotočil na varnost in zasebnost. Preučili bomo, katere varnostne funkcije so prisotne, vključno s skeniranjem zlonamerne programske opreme, požarnim zidom spletne aplikacije, dnevnimi varnostnimi kopijami in brezplačnim SSL / TLS potrdilom, pa tudi, kako spletni gostitelj ravna z vašimi osebnimi podatki. 

SiteGround

Kot običajne funkcije so tudi varnostne funkcije SiteGround odlične. Obstaja več plasti zaščite, vključno z izoliranimi spletnimi mesti na skupnih strežnikih, požarnim zidom spletne aplikacije, sistemom proti zagonom, ki ga poganja AI, in samodejnimi dnevnimi varnostnimi kopijami. Poleg tega lahko za zaščito e-pošte uporabite SpamExperts. 

Na voljo je tudi brezplačno SSL / TLS potrdilo, ki je zaokroženo z varnostnim paketom. SiteGround vključuje vse, kar iščemo, in še dlje, saj ponuja odlično filtriranje neželene pošte za e-pošto in izoliran prostor strežnika. Čeprav so varnostne funkcije odlične, je zasebnost, ki jo ponuja SiteGround, še bolj impresivna. 

Ko govorimo o zasebnosti, to ni na ravni, recimo Midphase ali WestHost-a, ampak delo je opravljeno (preberite naš Midphase pregled in WestHost pregled). Plačati morate za zasebnost domen, ki znaša 1 USD na mesec, vendar to velja za večino spletnih gostiteljev. Izstopa politika zasebnosti. 

SiteGround pravi, da “ne bo … prodajal, izposojal, delil ali kako drugače razkrival osebnih podatkov za komercialne namene.” Večina gostiteljev spletnih strani ne more reči, da je v svetu, kjer storitve spletnega gostovanja malo skrbijo za vašo zasebnost, lepo videti, kako stoji SiteGround nad drugimi. 

HostGator

HostGator je del skupine Endurance International, kar ni dobra stvar za zasebnost. Preden se lotimo tega, pa spregovorimo o pozitivnih navedbah. HostGator s svojim načrtom vključuje dostojno širjenje varnostnih funkcij, vključno z brezplačnim SSL / TLS potrdilom. Preberite si, kako namestiti SSL potrdilo v vodnik za WordPress, če tam začnete. 

Kljub temu manjkajo samodejne varnostne kopije in skeniranje zlonamerne programske opreme. SiteLock je tudi pod okriljem EIG in vključuje skeniranje zlonamerne programske opreme ter požarni zid spletne aplikacije. Čeprav nismo mogli potrditi, da WAF ni vključen, se zdi, da želi HostGator te varnostne funkcije skriti za obrambnim zidom. 

Kljub temu pa HostGator ne skrbi za varnost. Veliko bolj zaskrbljujoča je zasebnost, ki jo ponuja. Vse blagovne znamke EIG imajo enako grozljivo politiko zasebnosti, ki podjetju omogoča, da zbira in prodaja toliko podatkov, kolikor želi.

Poleg “medijev, industrijskih opazovalcev, marketinških in oglaševalskih partnerjev, prodajalcev, kupcev, potencialnih strank ali partnerjev”, ima EIG seznam drugih partnerjev, ki vključuje WPBeginner, Google Ads, Bing, Amazon Web Services in drugo. Celoten seznam najdete tukaj. 

Okrogle pet misli

Kar nekaj spletnih gostiteljev skrbi za vašo zasebnost, kar pomeni, da je vsakršna oskrba skoraj samodejna zmaga v tem krogu. SiteGround ne kaže le jasnejše predanosti zasebnosti, temveč tudi močnejši seznam varnostnih funkcij. 

Krog: Varnost in točka zasebnosti za SiteGround

Logotip SiteGround
Logotip HostGator

6

Končne misli

S štirimi zmagami v krogu je SiteGround naš prvak v tem tekmovanju, kar bi moralo priti kot majhno presenečenje. To je blizu vrha naših ocen in je primerjal Bluehost, ko smo primerjali oba. Skoraj na vsak način je vrhunski gostitelj. 

Zmagovalec: SiteGround

HostGator ima unovčene lastnosti, vključno z več graditelji spletnih strani, številnimi vrstami gostovanja in privlačno nadzorno ploščo. Vendar nam ta področja niso tako pomembna. Veliko bolj pomembne so funkcije, ki so brezplačno vključene v vaš načrt in kako dobro sta zavarovani vi in ​​vaše spletno mesto. V tem pogledu HostGator zaostaja. 

Ali se strinjate, da je SiteGround boljša možnost? Zakaj ali zakaj ne? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me