SiteGround proti GoDaddy: SMB usmerjena bitka za leto 2020

SiteGround in GoDaddy sta dve zelo različni storitvi spletnega gostovanja. Na eni strani imate SiteGround, ki svojo storitev osredotoča na jedrnat načrt načrtov in neposredno podporo, na drugi strani pa imate GoDaddy, ki ponuja skoraj vsako storitev, ki bi jo lahko potrebovalo majhno podjetje. Kljub temu se je le eden uvrstil v naš najboljši ožji izbor spletnega gostovanja.


Če želite izvedeti,, preberite primerjavo SiteGround v primerjavi z GoDaddy. Ponudnike bomo vrgli v obroč, da bi ga izpeljali v več krogih. Na koncu, kdorkoli bo osvojil največ krogov, bo zmagovalec. 

Če torej šele začnete, ta primerjava ne bi smela biti edina stvar, ki jo berete, ker bomo neposredno primerjali ponudnike. Nekateri vidiki se spremenijo v primerjavi s celotnim trgom spletnega gostovanja, zato preberite našo stran SiteGround in pregled GoDaddy, če želite podrobno preučiti vsako storitev.

Nastavitev boja: SiteGround proti GoDaddy

Da bi zagotovili enako tehtanje vsakega kroga, smo osem krogov, ki jih običajno najdemo v naših pregledih, zgostili na pet: lastnosti, cene, enostavnost uporabe, hitrost in varnost. 

Še vedno bomo pokrivali vse, kar običajno pregledujemo v svojih pregledih, vendar bodo nekateri razdelki združeni z drugimi. Zaradi tega primerjava ni samo bolj neposredna, temveč tudi bolj poštena. Konec koncev, točka gostovanja vrst nima enake teže kot točka hitrosti. 

Na začetku vsakega kroga bomo postavili osnovna pravila in določili, kaj bomo iskali od vsakega ponudnika. Govorili bomo o vsakem, razmislili o tem, kako se primerjajo in zmagovalcu dodelili točko. Ne glede na to, kateri servis ima tri ali več točk, bo zmagal v tekmi. 

Kot pri vseh naših primerjavah tudi vas pozivamo, da preberete vsak odsek, v nasprotju s samo skeniranjem zmagovalcev. Na primer, bilo je več krogov v naši tekmi HostGator proti Bluehostu, ki niso mogli iti. V takšnih primerih sledimo svoji najboljši presoji, vendar to ni vedno pravilno za vse. 

1

Lastnosti

Najprej si bomo ogledali funkcije. Čeprav lahko ta odsek sega od strežnikov LiteSpeed, predstavljenih v Hostingerju, do lastniške nadzorne plošče Kinsta, moramo iskati nekaj sponk (preberite naš pregled Hostinger in pregled Kinsta). Namreč, iščemo samodejne varnostne kopije za vsakodnevno, vključeno izdelavo spletnega mesta in brezplačno SSL / TLS potrdilo.

SiteGround

SiteGround je tako močan spletni gostitelj, saj vključuje toliko funkcij brezplačno. Za razliko od HostGator jih vključuje tudi po načrtih (preberite naš pregled HostGator). Osnove so upoštevane, vključno z avtomatskimi dnevnimi varnostnimi kopijami, integracijo Cloudflare in brezplačnim SSL / TLS certifikatom. Obstaja tudi ustvarjalec spletnih strani in na srečo je eden najboljših.  

Ne glede na načrt, ki ga izberete, lahko uporabite brezplačno različico Weebly. Kot je razloženo v našem pregledu Weebly, je med najboljšimi oblikovalci spletnih mest, ki smo jih preizkusili, vgrajen z enostavno uporabo nadzorne plošče, odličnimi integracijami z drugimi platformami in številnimi funkcijami. Dobite načrt Connect, ki je v bistvu brezplačni načrt z vašo domeno, in če potrebujete več funkcij, ga lahko nadgradite. 

možnosti za blog

Kljub temu SiteGround ni edini spletni gostitelj, ki se integrira z Weeblyom (preberite naš pregled Bluehost, če želite izvedeti še o enem, ki to počne). Odlikuje ga WordPress. Vključujejo WordPress uprizarjanje, notranji predpomnilniški vtičnik, imenovan SuperCacher, in upravljane posodobitve WordPress.

SiteGround pa ni bil najboljši spletni strežnik za WordPress vodič samo na zadnji strani teh funkcij. V nasprotju s Kinsta ponuja SiteGround nujne funkcije funkcije WordPress za ne več kot standardni načrt v skupni rabi.

GoDaddy

Kot eden največjih spletnih gostiteljev je GoDaddy poln funkcij. Zahvaljujoč njihovi nenavadni distribuciji vam bo storitev verjetno manjkala. Namesto da bi svoje stopnje rangirali na podlagi zmogljivosti, jih GoDaddy razdeli na funkcije, kar ima za posledico zmedeno postavo, ki pogosto stane več denarja za manjše zmogljivosti. 

Prva dva načrta v skupni rabi na primer nimata potrdila SSL / TLS in noben od načrtov v skupni rabi ne ponuja avtomatiziranih varnostnih kopij. Te funkcije lahko dodate v svoj načrt, vendar je to drago. Potrdilo stane 7 dolarjev na mesec, samodejno varnostno kopiranje pa je dodatnih 3 USD. Za primerjavo lahko na spletnem mestu SiteGround skupni načrt kupite za manj denarja kot SSL / TLS potrdilo pri GoDaddy. 

Poleg tega graditelj spletnega mesta ni vključen, kljub temu da ima GoDaddy svoj dizajn (za naše misli preberite naš pregled GoDaddy GoCentral). Podobno kot HostGator ravna z ustvarjalcem spletnega mesta Gator, je tudi GoCentral ločena storitev, kar pomeni, da nimate dostopa, razen če kupite namenski načrt za izdelavo spletnih strani (preberite naš Gator pregled). 

Na celotnem spletnem mestu GoDaddy je jasno, da vas bolj zanima trženje dodatnih storitev kot gradnja trdnega paketa izven vrat, podobno kot Midphase (preberite naš pregled Midphase). Zaradi tega se načrti počutijo drage, nerodne in razpletene. 

K sreči obstaja izjema. Načrti za WordPress so opremljeni s funkcijami, vključno s temami po meri, čarovnikom za optimizacijo iskalnikov, dnevnimi varnostnimi kopijami in še več. Če je WordPress tisto, kar iščete, bo nabor funkcij MDDHosting s fokusom na uspešnost morda bolj privlačen (preberite naš pregled MDDHosting).

Okrogla ena misel

GoDaddy bi lahko v tem krogu uničil SiteGround glede na to, koliko funkcij ponuja malim podjetjem, toda vse ima priloženo cenovno oznako, zaradi česar je osnovni paket občutek, no, temeljni. SiteGround vključuje vse, kar potrebujete pred vrati, za bolj enostavno in cenejše gostovanje.

Okrog: Funkcija točka za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logotip

2

Cena

Žal cene niso tako preproste kot primerjava cen pri spletnem gostovanju. Tema zavajajočih cen je vseprisotna, kljub temu da SiteGround in GoDaddy nista tako nejasna kot Arvixe (preberite naš pregled Arvixe). V tem razdelku si bomo ogledali, kako jasna je vsaka storitev glede cen, in jo primerjali z ostalim trgom spletnega gostovanja. 

SiteGround

SiteGround ni tako jasen kot 1&1 IONOS glede cen, vendar je še vedno boljši od Arvixeja (preberite naš 1&1 IONOS pregled). SiteGround ima uvodno ceno, ki jo boste plačali za začetni termin, kar je prikazano na njegovem spletnem mestu in v zgornji tabeli. To pa, za razliko od večine gostiteljev, ne spreminja cene glede na trajanje. 

Za mesečne račune je 14,95 USD pristojbina za nastavitev, a dejstvo, da SiteGround ponuja mesečni načrt, je dovolj dobro. Večina domačih gostiteljev, na katere so usmerjeni začetniki, na primer iPage in FatCow, se skriva za poceni ceno samo zato, da vas obvesti, da morate za nakup pridobiti tri leta gostovanja (preberite naš pregled iPage in pregled FatCow). 

Kar zadeva ceno, je SiteGround soliden, ko gre za skupne načrte, WordPress in WooCommerce, še posebej v primerjavi s previsoko cenovno stranjo (preberite našo stran Pagely recenzijo). Vendar so zunaj teh stopenj višje, kot bi želeli. Na primer, namenski načrti se začnejo severno od 200 dolarjev. Če želite nadaljevati, preberite pregled WebHostingBuzz. 

Če preizkusite storitev in se odločite, da vam ni všeč, vam SiteGround dodeli 30 dni časa za vrnitev denarja. Vendar gre samo za skupno gostovanje. Dobite 15 dni za gostovanje v oblaku in za namensko gostovanje ni obdobja vračila. V primerjavi z jamstvom za vračilo denarja A2 gostovanja je ponudba SiteGround manjša (preberite naš pregled A2 gostovanja).

GoDaddy

Zavajajoče cene na stran, GoDaddy je predrago in zmedeno. Obstaja približno 25 vrst gostovanja, minus različice Windows pri nekaterih vrstah gostovanja. Tudi ne zdi se, da je v kaosu urejen red. Nekateri načrti vključujejo funkcije, ki so dražje od nakupa a la carte in obratno. 

Ne glede na to je cena previsoka. Na primer, najcenejši načrt v skupni rabi se podaljša z 8 USD na mesec, in čeprav je to v skladu z veliko osnovnimi skupnimi načrti, GoDaddy se ne približa značilnostim drugih spletnih gostiteljev (preberite naš pregled Namecheap za enega takšnega spletnega gostitelja ). Načrt GoDaddy vključuje samo eno domeno in nima vseh funkcij, omenjenih v prvem krogu.

Tu so prisotni isti večletni shenanigani, ki smo jih videli s JustHostom (preberite naš pregled JustHost). Če nadaljujete z najcenejšim načrtom v skupni rabi, vam ob prijavi zaračuna 3 USD na mesec in 8 USD na mesec. To je samo, če imate večletno pogodbo. Če se lotite trimesečnega načrta, skoči na 11 dolarjev na mesec. 

Poleg tega pa trajanje manj kot eno leto predstavlja težave pri vračilu. Naročnine za eno leto ali več dobijo običajnih 30 dni, če pa se odločite za manj časa, si premislite le 48 ur. V primerjavi z 90-dnevnim obdobjem vračila denarja InMotion Hosting je garancija za vračilo denarja GoDaddy šala (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Okrogla dva razmišljanja

Niti SiteGround niti GoDaddy nista odlična, ko gre za ceno. Glede na to je jasno, da eden naredi veliko manj napak kot drugi. SiteGround ima nekaj napak, vendar so manjše. Po drugi strani pa GoDaddy na skoraj vseh računih zgreši znamko s posebno žaljivo politiko vračila.

Krog: Cena za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logotip

3

Enostavnost uporabe

Preprostost uporabe začnemo, ko pristanemo na spletni strani. To pomeni, da je vse od nakupa do nastavitve do upravljanja spletnega mesta poštena igra. V tem razdelku si bomo ogledali, kako enostavno je izbrati in kupiti načrt od GoDaddy in SiteGround, pa tudi, kako intuitivno je vsaka nadzorna plošča.

SiteGround

SiteGround z izbiro in nakupom načrta napihuje. Postavitev spletnega mesta je preprosta, le nekaj stopenj za vsako vrsto gostovanja in kratek opis razlik med njimi. Če poznate tehnični žargon, obstaja tudi povezava do podrobne primerjave stopenj. 

Preverjanje je podobno preprosto, saj vam SiteGround predstavlja malo možnosti in omogoča nastavitev gesla takoj po potrditvi plačila. Potem se po prijavi začnejo težave stopnjevati. 

Pristali boste na nadzorni plošči, ki vam omogoča, da se ukvarjate z gostiteljskim delom storitve. To pomeni, da lahko od tam urejate podatke za obračun, kupujete dodatne storitve in se obrnete na podporo. Vendar gre za zastarelo izvedbo. Še vedno je funkcionalen, vendar bi lahko uporabil dvig obraza.

siteground-review-cpanel

Tudi cPanel je težko najti. Za razliko od našega najboljšega spletnega gostovanja z izbirami cPanel, ki olajšajo dostop in uporabo cPanela, ga SiteGround zakopa v nadzorno ploščo vašega računa. cPanel je tudi datumski. Čeprav je še vedno uporabnejši od cPanela HostPapa (preberite naš pregled HostPapa), SiteGround ni posodobil videza, da bi ustrezal sodobnim spletnim gostiteljem.

GoDaddy

Spletno mesto GoDaddy je nasprotje spletnega mesta SiteGround. SiteGround je miren, hladen in zbran, GoDaddy pa je videti kot nekdo, ki mu je adrenalin posnel naravnost v vrat. Obstaja toliko vrst gostovanja, storitev in dodatkov, ki jih lahko prebijete, da je spletno mesto nočna mora. 

Tako kot pri oblikovanju cen, ni nobene metode za norost. Nekatere vrste gostovanja imajo zgornje menije za povezavo do pododdelkov, nekateri so le zavihki na isti strani, drugi pa različni razdelki. Zdi se, kot da je bil vsak kos zasnovan izolirano in skupaj zlepljen po dejstvu. 

godaddy-pregled-nadzorna plošča

Naročanje ni nič boljše; GoDaddy vas prosi, da potrdite plačilo, preden določite, katero domeno boste uporabljali. Po tem se lahko prijavite, vendar s svojim paketom gostovanja ne boste mogli veliko storiti. Nadzorna plošča je preprosta, vendar je jasno, da je GoDaddy bolj osredotočen na registracijo domen kot gostovanje.

Glede na to je cPanel na voljo in je sodobna implementacija. Zgradba zalog cPanel olajša iskanje nastavitev, ki jih potrebujete za upravljanje računa, spreminjanje nastavitev gostovanja in spremljanje spletnega mesta. Izbira načrta zahteva resno delo, upravljanje računa pa je tako preprosto, kot se dobi. 

Okrogle tri misli

GoDaddy in SiteGround imata težave, vendar je težko reči, kaj je slabše. SiteGround ima poenostavljen postopek za spletno mesto in odjava, vendar mora nadzorna plošča, čeprav funkcionalna, posodobiti. Po drugi strani pa GoDaddy otežuje izbiro načrta, upravljanje vašega računa pa se zdi moderno in intuitivno. 

To je eden tistih krogov, ki bi lahko šel v katero koli smer. Če rečem, glede na sodobno nadzorno ploščo GoDaddy, bo zmaga. Izbira načrta je težka, a če veste, kaj iščete ali lahko trpite 15 minutni glavobol, se norost konča. Z SiteGround je postopek v teku.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za GoDaddy

Logotip SiteGround
GoDaddy Logotip

4

Hitrost in čas delovanja

Morda je najpomembnejši vidik katere koli storitve spletnega gostovanja njegova hitrost. Naš postopek testiranja je preprost: zaženemo spletno mesto z najcenejšim skupnim načrtom, namestimo prazno kopijo WordPress-a in preizkusimo domeno s pomočjo Pingdom Speed ​​Test in Load Impact. Med obema lahko dobimo preizkus z eno točko in test obremenitve. 

SiteGround

SiteGround je ena izmed najhitrejših storitev spletnega gostovanja, ki smo jo preizkusili zunaj Pagely. Hitrostni test Pingdom je naše spletno mesto podelil 96 od 100, kar ustreza A2 gostovanju in Kinsta. V primerjavi s spletnim mestom5 je koristnost učinka jasna (preberite naš pregled Site5). 

siteground-pregled-hitrost-test

Kot lahko vidite na zgornjem grafikonu, pa je bil čas nalaganja dolg. Žal je bilo to zaradi dolgotrajne zahteve DNS. Ko smo se sprehodili mimo tega, je bila meritev “čakajoča”, kar nas najbolj skrbi, nizka. To je verjetno zahvaljujoč več plasti predpomnjenja ponudb SuperCacher. 

Naš test vpliv obremenitve ni preizkusil niti ene točke, kot je Pingdom test hitrosti. Namesto tega je strežniku v petih minutah poslal strežnik 50 virtualnih uporabnikov, ki je meril število izpolnjenih zahtev in odzivni čas. SiteGround je bil uspešen, saj je vsem uporabnikom omogočil, da ostanejo približno enak odzivni čas, in za razliko od GreekGeeksa (preberite naš GreenGeeks pregled).

siteground-pregled-loadimpact

Njegova garancija za čas delovanja je ena najboljših, kar smo jih videli. SiteGround zagotavlja, da bo vaše spletno mesto živelo 99,9 odstotka časa. Če kdaj pade pod ta prag, vam bo brezplačno na voljo mesec gostovanja. Tu se vseeno ne ustavi. Za vsako celotno odstotno točko pod tem boste prejeli dodatni mesec brezplačnega gostovanja. 

GoDaddy

GoDaddy ni bil tako uspešen v naši oceni hitrostnega testiranja Pingdom. Dobili smo 90 od 100, in čeprav se to zdi majhna razlika, ni. Pomembno je, da se spomnite spletnega mesta, ki ga testiramo, na njem ni vsebine, zato vsaka točka pod 100 pomeni, da je nekaj, kar je zunaj našega nadzora, na poti. 

godaddy-pregled-hitrostni test

Obstaja veliko razlogov, da se lahko spletno mesto nalaga počasneje. Hosting24 prikazuje, kako lahko strežniki LiteSpeed ​​zmanjšajo stroške strežnikov, zato sumimo, da GoDaddy uporablja standardni Apache (preberite naš pregled Hosting24). Verjetno se tudi malo predpomnilnika ne dogaja.

Bolj zaskrbljujoči pa so bili naši rezultati učinka obremenitve. Z istim testom je GoDaddy opravil grozno. Ni bilo veliko neskladnosti, vendar je to zato, ker se spletno mesto ni naložilo večini uporabnikov. Nekateri virtualni uporabniki so imeli odzivni čas 0 milisekund in imeli smo veliko napak HTTP, kar pomeni, da ni bilo dovolj sredstev za sprejem skromne obremenitve.

godaddy-pregled-vpliv na obremenitev

Obstaja jamstvo za sprotno zaščito vašega načrta, vendar ne jamči veliko. Če vaše spletno mesto pade pod 99,9 odstotka časa, boste prejeli 5 odstotkov mesečne pristojbine za gostovanje. Vendar pa izpad določi izključno GoDaddy in ne vključuje vzdrževanja (tudi če je nenačrtovano), izpadov FTP ali izpadov e-pošte..

Okrogle štiri misli

Čeprav je bil prejšnji krog niansiran, je ta jasno. SiteGround ni le boljši v naših preizkusih, temveč ponuja bolj široko in enostavno garancijo za uptime. GoDaddy se še enkrat zdi, kot da prizadene denar. 

Okrog: Hitrost in čas izvedbe za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logotip

5

Varnost in zasebnost

Končno imamo varnost in zasebnost. Čeprav spletno gostovanje morda ni tako očitno, kot je to pri naših pregledih VPN, ima ta odsek ključno vlogo pri varovanju vas in vaše spletne strani. Ogledali si bomo, kako dobro SiteGround in GoDaddy spoštujeta vaše spletno mesto, njegove uporabnike in vaše osebne podatke.

SiteGround

Kot pri standardnih funkcijah je tudi SiteGround poln varnostnih funkcij. Za začetek prejmete brezplačno SSL / TLS potrdilo in samodejne vsakodnevne varnostne kopije, vendar SiteGround nadgradi na tem. Obstajajo tudi požarni zid spletne aplikacije, ki ščiti vaš strežnik, sistem proti zagonom, ki ga poganja AI, in varnostno kopijo na zahtevo, če uporabljate načrt GrowBig ali novejši. 

Vključene so tudi integracije z drugimi platformami. Cloudflare je enostavno nastaviti na svojem spletnem mestu, prav tako tudi SpamExperts v vašem e-poštnem sporočilu. Edina plačana varnostna funkcija je SG Site Scanner, ki bo v datotekah vašega spletnega mesta iskal zlonamerno programsko opremo. To je 20 dolarjev na leto, vendar če upoštevamo, da podobne storitve stanejo toliko na mesec, je cena vredna.

Kar zadeva zasebnost, SiteGround ni tako dober kot DreamHost, vendar jih je malo (preberite naš pregled DreamHost). Zasebnost domen ni brezplačna, kar je okorno, vendar pa vam bo na voljo le 12 USD na leto, če jo želite. Na srečo je politika zasebnosti solidna. 

SiteGround pravi, da “ne bo … prodajal, izposojal, delil ali kako drugače razkrival osebnih podatkov za komercialne namene.” Za razliko od blagovnih znamk skupine Endurance International, kot je HostMonster (preberite naš pregled HostMonster), je jasno, da SiteGround spoštuje vaše osebne podatke.

GoDaddy

Z GoDaddyjem je veliko varnostnih funkcij, veliko več kot pri SiteGround ali večini drugih spletnih gostiteljev. Če rečem, noben od njih ni zastonj. Celo osnovne varnostne funkcije, kot so SSL / TLS potrdilo in vsakodnevno varnostno kopiranje, vam bodo zaračunale pristojbino, kot tudi osnovne funkcije strežnika, kot je požarni zid spletne aplikacije. 

Nekaj ​​od tega pa je odvisno od tega, kateri načrt kupite. Kot že omenjeno, načrti za WordPress vključujejo impresivno število funkcij, vendar so veliko dražje od spletnega mesta SiteGround.

Kljub temu je zasebnost spodobna. Zasebnosti brezplačne domene nimate tako kot WestHost, vendar je SiteGround tudi ne ponuja brezplačno (preberite naš pregled WestHost). Politika zasebnosti ni tako slaba kot pri blagovnih znamkah EIG, vendar bi lahko uporabila delo. 

GoDaddy, tako kot vsi spletni gostitelji, zbira vaše osebne podatke za zagotovitev nemotenega delovanja storitev in spletnega mesta. V skladu s politiko zasebnosti pa se ti podatki prodajajo oglaševalcem. Na srečo to nekoliko izravna dejstvo, da GoDaddy ponuja center za zasebnost, ki neposredno odgovarja na pogosta vprašanja.

Okrogle pet misli

Čeprav ni tako jasno kot prejšnji krog, SiteGround še vedno stoji nad GoDaddyjem. Poleg tega, da brezplačno ponuja več varnostnih funkcij, SiteGround ne prodaja vaših osebnih podatkov, kar jih še bolj vodi v vodstvo v tem zadnjem krogu. 

Krog: Varnost in točka zasebnosti za SiteGround

Logotip SiteGround
GoDaddy Logotip

6

Končne misli

SiteGround je v tej primerjavi zaslužil štiri točke, lahko pa bi zaslužil pet. Enostavnost uporabe je mehko mesto za sicer zvezdniško storitev, vendar ga nikakor ne pokvarijo. Če se lahko ukvarjate z datumskim vmesnikom, je SiteGround ena najboljših storitev spletnega gostovanja.

Zmagovalec: SiteGround

GoDady ni slab, vendar postopek otežuje, kot bi moral. GoDaddy v tem, kar se zdi, kot da se loteva niklja in zatemnitve, škodi jedru svoje storitve, saj ponuja drage pakete, ki so veliki na plavžu in svetlobi. 

Ali se strinjate, da je SiteGround boljša možnost? Ali obstajajo razlogi, da vam je GoDaddy bolj všeč? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map