Najboljši graditelji spletnih strani: dobro zgradite, hitro gradite

Izdelovalci spletnih mest so spremenili, kako danes ljudje postavljajo spletna mesta. Tudi enostavni CMS-ji, kot je WordPress, se trudijo biti v koraku z uporabnostjo in močjo najboljših graditeljev spletnih mest na trgu. Čeprav ste nekoliko omejeni na možnosti, ki jih imate, lahko še vedno ustvarite lepo in funkcionalno spletno mesto.


V tem priročniku bomo prikazali najboljše možnosti v vesolju. Ti ustvarjalci spletnih mest so prestali preizkus časa in se prilagodili trgu, ko se trendi oblikovanja spletnih strani spreminjajo. Podali vam bomo nekaj napotkov, kako izbrati tistega za vas in ali ga morate nadgraditi tudi po preizkusu.

Vse tukaj razen ene ponujajo brezplačen načrt preizkusa storitve, zato se splača, da se prijavite in si ogledate, kateri vam ustreza. Pred nadgradnjo preberite navodila do konca vodnika, saj bomo upoštevali prednosti in slabosti tega.

Najboljši graditelji spletnih strani2020

Kaj je Builder spletnih strani?

Zdaj je ime graditelja spletnih mest precej samoumevno in vas ne želimo dolgočasiti s pretirano razlago. Preprosto povedano, to je orodje za izdelavo spletnega mesta. Vendar razumevanje razlike med ustvarjalcem spletnega mesta in platformo, kot je WordPress, ni tako preprosto, saj se vrstice zelo pogosto zameglijo.

najboljši gradnik spletnega mesta-gif-4

WordPress je sistem za upravljanje vsebin ali sistem za upravljanje vsebin, ki se v kombinaciji s spletnim gostovanjem uporablja za ustvarjanje spletnega mesta. Tu se ne bomo poglabljali v podrobnosti o spletnem gostovanju, zato si za informacije oglejte najboljši vodnik za spletno gostovanje. Kar morate zdaj vedeti, je, da spletno gostovanje ponuja večji nivo nadzora nad vašo spletno stranjo.

Ta nadzor pa pride na ceno. Nastavitev gostovanja, CMS in vseh potrebnih datotek je postopek obdavčitve, še posebej, če nameravate gostovati na svojem spletnem mestu. Tukaj prihajajo graditelji spletnih strani, ki zapolnjujejo vrzel v enostavni uporabi in omogočajo, da se tudi najbolj tehnološko slabo opremljeni dobijo na spletu.

Zagon spletnega gostovanja, CMS in urejevalnika vse v enem paketu, na splošno nizko ceno. To združite s predlogi, ki se iz meseca v mesec izboljšujejo (za primer glejte TemplateMonster) in ustvarjalci spletnih mest izgledajo kot privlačna možnost za uporabnost. Če ste osredotočeni na hitrost in enostavnost uporabe, je ustvarjalec spletnega mesta za vas.

Kljub temu boste morda potrebovali več prilagodljivosti. Za to je WordPress odlična možnost, zato se prepričajte, da boste prebrali najboljše spletno gostovanje za WordPress. Če želite izvedeti več o dejansko uporabi platforme, preberite naša navodila za uporabo WordPressa:

 • Vodniki za začetnike pri uporabi WordPress-a
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
 • Napreden vodnik za uporabo WordPress-a
 • Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress

Izbira Builderja spletnih strani

Ko si ogledate najboljše graditelje spletnih mest v vsaki kategoriji, se morate odločiti in nekatere stvari, ki jih morate upoštevati, so zunaj območij, na katera smo se znašli. Osebni vidik vašega spletnega mesta ustreza svojemu namenu, celotnemu videzu, ki ga iščete, in urejevalniku, ki najbolje deluje za vas.

Predvsem pa je najpomembnejši vaš namen. Večina ustvarjalcev spletnih strani se lahko prilagodi različnim situacijam, le malo pa jih je optimiziranih za vsako. Lokalna podjetja bodo verjetno uživala v praktičnem aplikacijskem centru Wix-a, umetniški strokovnjaki pa lahko izkoristijo razgibane postavitve SquareSpace-a. Med obema se prekrivata, a oba se bolje ujemata v svojih kampih.


Wix-ov center za aplikacije


Ena izmed osupljivih tem SquareSpacea

Prejšnja

Naslednji

Sledi celoten videz, ki ga boste šli. Vzemite izbiro teme vsakega ustvarjalca spletnega mesta, ki vas zanima, in zabeležite vse, ki se držijo za vas. Verjetno je tista z najatraktivnejšimi temami na vaši uličici. Upoštevajte pa, da je na splošno najbolje, da je preprosto, da ne izbirate samo na edinstveni zasnovi, ki ne pomaga namenu spletnega mesta.

Na koncu preizkusite nekaj urednikov in se držite tistega, ki vam je najbolj všeč. Vsi ustvarjalci spletnih mest, predstavljeni tukaj, imajo veliko moči, in urednik boste lahko uporabili v največji možni meri, če vam bo z njim všeč. Zamenjava nekaj dodatnih funkcij za tekočo oblikovalsko izkušnjo je dobro vredna, saj boste na koncu ponavadi imeli boljše spletno mesto.

Kot vedno je tudi tu element elementa, ko gre za graditelje spletnih strani. Kriteriji, ki smo jih dosegli, veljajo za vsakogar in jih je treba najprej upoštevati pri izbiri. Kljub temu pa so ta tri področja pomembna za uporabo spletnega mesta in na koncu s pogledom, v katerem uživate.

Najboljši gradniki spletnih strani

Mnogi najboljši gradniki spletnih strani ponujajo podobne funkcije. Običajno dobite vmesnik povleci in spusti, podporo za oblikovalske teme in niz vgrajenih aplikacij. Vsakega graditelja, ki sedi zunaj tega osnovnega orisa, je v celoti izključeno iz tega vodnika. Pred tem se bomo osredotočili na pet različnih kategorij, s katerimi bomo pokazali, kateri gradbeniki sijajo na vsakem območju.

Na trgu najdemo najboljše graditelje spletnih mest. Dotaknili se bomo vrhuncev za vsako kategorijo, vendar ne pozabite preveriti ustreznih pregledov, če želite izvedeti več o določenem ustvarjalcu.

Lastnosti

Izdelava spletnih strani je dokaj enostavno orodje, zato je vse, kar sladka lonec, vsekakor dobrodošlo. Kot izhodišče za to, kateri graditelj spletnih mest je najboljši za vas, si najprej oglejmo, katere funkcije so vključene, brezplačne ali plačane, in če so vredne nagrade za storitev.

Aplikacijski center je zagotovo prvo zaskrbljujoče področje glede lastnosti. Možnost razširitve vašega spletnega mesta z dodatnimi aplikacijami je izjemno močna, kar kaže tudi WordPress. Vsak ustvarjalec spletnih mest s centrom za aplikacije je takoj stopil na seznam, z dodatnimi točkami, če so aplikacije prišle neposredno od ustvarjalca.

Aplikacije pa niso edine funkcije, ki si jih bomo ogledali: spletno mesto, tudi tisto, izdelano z ustvarjalcem, vključuje veliko delov, vključno z e-pošto, varnostjo in SEO. Funkcije, kot so SiteLock, SEO trženje in neomejena e-pošta, so močni dejavniki pri izbiri naših konkurentov. Tu je kratek seznam meril za to kategorijo:

 • App center
 • E-naslov
 • Varnost ali odstranitev neželene pošte
 • Pomoč za SEO

Wix

Wix je eden najpogostejših gosto ponudnikov, ki smo ga pregledali. Ustreza na vseh glavnih področjih, vključno z aplikacijskim centrom, neomejeno e-pošto, SEO pomočjo in odzivno varnostjo pri zagonu. V mnogih pogledih je Wix eden najbolj dobro oblikovanih spletnih mest, kar se kaže v njegovih lastnostih. Preberite naš Wix pregled, če želite izvedeti več o vseh njih.

Dve najvidnejši lastnosti sta orodje SEO in oblikovalec logotipov. Orodje SEO vam pomaga pri vsaki strani za nastavitev oznak, naslova in meta opisa s koristnimi nasveti za optimizacijo na poti.

Oblikovalec logotipov naredi prav to, oblikuje logotip za vas. Vendar ne gre za profesionalnega oblikovalca, temveč za AI, ki vas oblikuje na podlagi nekaj vprašanj. Logotip lahko vedno uredite tudi z robustno galerijo vektorjev in pisav Wix-a. Orodje je popolnoma brezplačno, da lahko preizkusite in uporabite, vendar boste morali prenesti nekaj kosti, da prenesete logotip v hi-res.

Weebly

Weebly sedi takoj za Wixom v smislu funkcij. Še vedno imate popolno podporo po e-pošti, velik center aplikacij in v celoti predstavljen proizvajalec e-trgovine. Če ne boste imeli možnosti e-trgovine, kot je Shopify, je Weebly najbližja stvar, ki jo lahko dobite, ne da bi v celoti skočili..

Aplikacijski center deluje nekoliko drugače kot Wix. Vključuje več aplikacij tretjih oseb in odpira možnosti, ki jih imate za gradnjo spletnega mesta. To pride na ceno občasnega duda, ki je iz serije, a še vedno veliko bolj zanesljiv seznam.

Del centra aplikacij se osredotoča na e-trgovino, Weebly pa ponuja dovolj orodij pred vrati, da ustvari spletno trgovino z bonafidom. Lahko prodajate fizično ali digitalno blago z možnostmi za označevanje in filtriranje, pa tudi z varnim nakupom in sledenjem zalog. Ni orodij za sinhronizacijo na več platformah, vendar še vedno dovolj, če nameravate sami zagnati spletno mesto za e-trgovino..

Vendar pa je Weebly v tej kategoriji dosegel visoko, saj ima zelo širok nabor funkcij, zato preverite naš pregled Weebly, če želite izvedeti več.

SquareSpace

Za razliko od Wixa in Weeblyja je SquareSpace popolnoma zaprt sistem. Ne obstaja podpora za aplikacije drugih proizvajalcev, na začetku nekoliko razočaranje. Vendar SquareSpace ne potrebuje nobenih drugih aplikacij, saj je nabor funkcij, ki jih ponuja, dovolj širok, da se lahko nekoliko višje stanejo.

Ena od funkcij, ki je na začetku morda ne boste opazili, je optimizacija. SquareSpace uporablja odzivno in progresivno nalaganje slik. Skratka, to pomeni, da se slike na vašem spletnem mestu naložijo po tem, ko se stran že naloži, zmanjšajo čakalne dobe in spremenijo velikost slike, da se pravilno prilega zaslonu. Poleg tega imate vključen CDN, ki bo zmanjšal čas nalaganja po vsem svetu in zagotovil varnost v primeru, da kakšni napadi DDoS pridejo na vaše spletno mesto.

SquareSpace ne dovoljuje, da na svojem spletnem mestu uporabljate katero koli aplikacijo tretjih oseb, vendar jih je nekaj vključenih s sistemom zunaj vrat. Do ure Google Analytics, Disqus in Typekit imate dostop neposredno v urejevalniku, brez kodiranja. Teh nekaj orodij zapolnjuje vrzeli, ki jih je ostala postavitev SquareSpace-a, zaradi česar se celoten paket počuti veliko bolj zaokrožen.

Indeks funkcij SquareSpace je tako velik, da bo že sama velikost pokazala, koliko lahko ponudi ta graditelj. Vsekakor preberite ta in naš pregled SquareSpace, če želite izvedeti vse podrobnosti o tej storitvi.

Vrednost

Po funkcijah pride vrednost. Vendar je veliko bolj koristno presojati skupno vrednost v primerjavi z določeno ceno. Nekatere izbire v tej kategoriji ne bodo najbolj poceni, vendar bodo prinesle največ denarja.

Pri tem veliko igrajo funkcije, vendar se bomo bolj osredotočili na specifikacije, da se ne bo preveč prekrivalo. Številni graditelji spletnih strani za shranjevanje spletnega mesta uporabljajo iste strežnike, zato bomo namesto tega pogledali prostor za shranjevanje, izbiro tem in vse dodatne funkcije, ki niso zajete v zgornjem razdelku.

Kljub temu o cenah sploh ne gre. Primerjali bomo primerjalne cene posameznih cen glede na lastnosti, ki jih ponujajo gradbeniki. Gre za kontekstualno oceno, ki bi morala na splošno zagotoviti trdno izhodiščno vrednost. Tu je kratek seznam meril za to kategorijo:

 • Skladiščni prostor
 • Izbor teme
 • Cena cena

One.com

Kolikor gre za ustvarjalce spletnih strani, ne postane veliko ceneje kot One.com. Ta spletni strežnik, ki je postal gostitelj, ponuja obsežne načrte za samo nekaj dolarjev na mesec, z veliko prostora za shranjevanje prostora. Medtem ko ne boste dobili vseh zvonov takšnega ponudnika, kot je Weebly, še vedno dobite za svoj denar.

Na voljo je samo en načrt, ki pa je napolnjen z dobrotami. Na voljo imate podporo v visoki ločljivosti HD, možnosti za varnostno kopiranje in obnovo, neomejene e-poštne račune in Google AdWords vavčer, vse skupaj pa je na voljo s precej velikimi 25 GB prostora za shranjevanje. Vse to in naročnina stane manj kot jesti v restavraciji s hitro hrano.

Sam graditelj ima podporo za do 200 strani, tako da vam nikoli ne bo zmanjkalo prostora in je popolnoma šifriran z varnostjo SSL. One.com je odličen način za začetek gradnje spletnega mesta, še posebej, če nimate veliko denarja. Oglejte si naš pregled na One.com, če želite izvedeti več.

Weebly

Neposredna primerjava cen je Weebly veliko dražja od One.com. Kljub temu ponuja za ceno zelo veliko, še posebej v primerjavi z drugimi gradbeniki v podobnem razponu. Na voljo imate vse funkcije, naštete v zgornji kategoriji, pa tudi mobilne aplikacije, odzivne teme in popoln SEO vodič.

Najbolj edinstvene skupine so mobilne aplikacije. Weebly ima svojega ustvarjalnika v iOS in Android, tako da lahko gradite in urejate svoje spletno mesto, tudi če niste na namiznem računalniku. Način, na katerega Weebly uporablja svoj urejevalnik, omogoča urejanje mobilnih čim bolj preprost, s popolnoma interaktivnim vmesnikom, ki preprosto zahteva, da povlečete, kar želite, kamor želite.

Vsa spletna mesta Weebly vključujejo zemljevid spletnega mesta in SEO-prijazen HTML, kar pomeni, da je polovica bitke narejena za prepoznavanje iskalnikov. Indeksiranje je že narejeno tudi za vas, tako da morate vse, kar morate storiti, nastaviti meta opis in ključne besede, graditelj pa bo kos vsem ostalim.

Razpon cen je tipična cena, ki jo pričakujete od ustvarjalca spletnega mesta, novi načrti pa se pojavljajo na vsakih 5 dolarjev. Denar in čas, ki ga privarčujete med SEO pomočjo, varnostjo SSL, oglasnim bonom in domenskim imenom, so stroški zagotovo upravičeni.

Osupljivo

Presenetljivo je, da je nenavadno vključeno kjer koli na tem seznamu, ker je to nenavadno oblikovalec spletnih strani. Ponuja le tri načrte, od katerih sta dva precej draga v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih strani. Zasnova enojne strani Free and Limited načrtov ni idealna, čeprav ponuja veliko prostora za shranjevanje. Pro načrti so na drugi strani precej impresivni.

presenetljivo univerzalne nastavitve spletnega mesta

Imate dostop do neomejene pasovne širine, domen in shrambe, vključno s tremi profesionalnimi spletnimi mesti. Te se razlikujejo od omejenih spletnih mest s podporo za e-trgovino in več strani ter dostopom do vrhunskih ponudb v centru za aplikacije. Če želite še bolj razširiti spletno mesto, se presenetljivo vključuje tudi POWr dodatke.

Profesionalni načrti so za približno 5 USD cenejši od načrta za e-trgovino kjerkoli drugje in ponujajo do 300 izdelkov v vaši trgovini. Medtem ko načrti z omejenimi in brezplačnimi cenami ne ponujajo veliko na vrednosti, jih programi načrtov Pro vsekakor upoštevajo, če želite prodati nekaj izdelkov in pri tem prihraniti nekaj dolarjev. Preberite naš osupljiv pregled, če želite izvedeti več.

Oblikovanje in orodja

Tu bomo šli globoko v samega graditelja. Celotna zasnova storitve in način izvajanja orodij v urejevalniku je izven tega, kako preprosta je uporaba storitve. Postavitev samega urejevalnika, orodja, ki jih izvaja, in izbira tem so vsa področja, ki si jih bomo ogledali v tej kategoriji.

Izbira teme je najpomembnejše področje, saj postavlja temelje za celoten videz in funkcijo vašega spletnega mesta, preden se dotaknete katerega koli orodja. Ne razmišljamo le o najbolj iskanih temah, ampak o najbolj praktičnih. Tema mora izgledati dobro in biti funkcionalna, saj vam bo zagotovila načrt za načrtovanje, ko se podate na pot.

Ogledali si bomo tudi orodja, ki jih uporablja graditelj. V glavnem si ogledamo zasnovo in postavitev orodij ter njihovo obveščanje o vaših odločitvah pri gradnji spletnega mesta. Nered in zunanje možnosti niso sprejemljive, ampak le racionaliziran vmesnik, ki je osredotočen na izgradnjo najboljšega možnega spletnega mesta. Tu je kratek seznam te kategorije:

 • Trdne predloge
 • Brez nereda
 • Uporabna orodja

SquareSpace

Če želite absolutno najboljše pri oblikovanju, je SquareSpace za vas. Ta gosta spletna stran za izdelavo spletnih strani prihaja po najvišji ceni, a tudi s premijskim videzom. Razširjene ciljne strani in edinstvene interaktivne funkcije so bile posnemane že večkrat, le malo drugih graditeljev spletnih strani pa to počne tako kot SquareSpace.

Tudi sam graditelj je precej kompetenten. SquareSpace ne drži roke, kot to počnejo drugi gradbeniki spletnih mest. Namesto tega se vam predstavi omejeno število orodij in pričakujete, da boste iz njih ustvarili nekaj. Moč zagotovo obstaja, vendar odvisno od vas, da jo odklenete za svoje spletno mesto.

Na koncu vam ostane spletno mesto, ki je funkcionalno in lepo. Odlična tematika SquareSpace ponuja trdno predlogo, zaprti sistem vsebine pa vam ponuja veliko orodij, s katerimi lahko opravite delo. Nimate bliskovitih aplikacij drugih ustvarjalcev, temveč je resno orodje za oblikovanje namenjeno ustvarjanju najprimernejšega spletnega mesta.

Wix

Wix se je v zadnjih letih bistveno izboljšal, saj je bil konkurenčen osupljivim dizajnom SquareSpacea. Na voljo imate širok izbor tem, ki jih lahko izbirate in z večjim razponom. Nekatere predloge so preproste, še posebej uporabne za blog ali spletno revijo, področje, kjer se SquareSpace precej bori..

najboljša spletna stran-builder-gif-1

Vendar pa v tej kategoriji zaseda drugo mesto zaradi natrpanega vmesnika. Wix ima še vedno veliko moči pod pokrovom, s številnimi elementi in dodatnimi aplikacijami. Kljub temu sam urejevalnik ni tako čist kot SquareSpace in se med oblikovanjem včasih lahko zdi nekoliko preveč.

Kljub temu ni težko uporabljati. Wix je vsekakor kompetenten graditelj, ki vam ponuja velik seznam orodij za gradnjo spletnega mesta. Če želite več možnosti kot SquareSpace in niste preveč vpeti v bliskovite teme, je morda Wix prava izbira za vas.

Weebly

V smislu oblikovanja Weebly sodi med Wix in SquareSpace. Izbor teme je še vedno precej velik, s trdno srednjo podlago med ekstravagantnimi modernimi dizajni in neposrednimi pogledi. Vendar Weebly izstopa med njimi zaradi svojega odličnega urejevalnika, ki je enostaven za uporabo, hkrati pa zagotavlja veliko moči.

To je popolnoma interaktivna izkušnja, pravi vmesnik povleci in spusti, ki ga drugi gradbeniki spletnih strani (na primer One.com) poskušajo posnemati. Na levi strani orodne vrstice so vsi elementi, ki jih potrebujete, in dobesedno preprosto povlečete karkoli želite na stran. To je tako intuitivna izkušnja, ki še vedno upravlja z močjo SquareSpacea in Wixa.

Weebly ima tudi veliko število funkcij e-trgovine tudi pri graditelju. Razdelek izdelkov je čim bližje namenskemu ustvarjalcu spletne trgovine z možnostmi za fizične izdelke, prenose in storitve. Poslovni načrti imajo tudi samodejno sledenje zalog in nizke značke, kar je koristno, če je vaš glavni cilj prodaja.

Enostavnost uporabe

Vožnja po hrbtni strani dizajna je enostavna uporaba. Tu si ogledamo, kako graditelj deluje, ločeno od posameznih orodij, ki jih ima. Oblikovalski prostor bi se moral prepustiti intuitivni izkušnji. To pomeni, da ni tujih orodij ali možnosti in urejevalnika, ki je optimiziran za potek dela.

To pomeni tudi urejevalnik, optimiziran za spletno uporabo. Nekateri gradbeniki lahko zaostajajo za strojno opremo nizkega cenovnega razreda. Navsezadnje je popolnoma funkcionalno orodje za oblikovanje na spletni strani. Pomembno je, da vmesnik ne upočasni preklopa med različnimi možnostmi ali da traja preveč časa za nalaganje katere koli posebne funkcije.

Zunaj urejevalnika bomo pogledali tudi široko rabo vašega spletnega mesta. To vključuje vašo nadzorno ploščo in podporno območje ter kako enostaven je dostop do vsake. Ko so trije skupaj združeni, bi se moralo zelo malo spraševati, kje je določena funkcija ali kako do nje dostopati. Tu je naš kratek seznam te kategorije:

 • Intuitivni urejevalnik
 • Optimiziran za spletno uporabo
 • Čista območja za obračunavanje in podporo

Spletno vozlišče

Webnode je že nekaj časa v prostoru za izdelavo spletnih mest, prvič pa je debitiral s svojim urejevalnikom Word-esque leta 2008. Od takrat je bila platforma prenovljena s programom Webnode 2.0, ki je premišljen, ki potisne meje, kako preprost je lahko graditelj spletnega mesta. Zaslon je brez nereda in zunanjih možnosti, zato je gradnik najlažji za uporabo, kar smo ga videli.

najboljša spletna stran-builder-gif-2

Razdeljen je na dve kategoriji: vsebino in razdelke. Odseki so široki potezi vaše strani, gradniki, v katerih je postavljeno vse ostalo. Minus glave in noge, odseke lahko postavite kamor koli.

Vsebina je samo to, vsebina, ki napolni te razdelke. Lahko je karkoli, od preprostega besedilnega polja do YouTubovega videoposnetka, ki ga lahko povlečete naokoli, da se stran ujema kot sestavljanka. Možnosti ni veliko, toda nekaj tistih, ki so tam, je vrsta možnosti.

Urejevalnik 2.0 še ni prišel do konca e-trgovine. Webnode ga je že objavil v nekaj delih sveta, zato je posodobitev kmalu. Trenutno pa je najbolje, da se držite druge vrste spletnega mesta. Preberite naš pregled spletne kode, če želite izvedeti več o vsem, kar ponuja ta storitev.

Jimdo

Jimdo vam omogoča, da v samo nekaj klikih ustvarite celotno spletno mesto. To se sliši kot hiperbola, vendar ni. AI Jimdo Delphin vam zastavi nekaj vprašanj o vas in spletnem mestu, ki ga ustvarjate, ter brska po internetu, da bi našli čim več informacij. Po vsem tem bo Delphin sestavil popolnoma funkcionalno spletno mesto, polno tega, kar je našlo.

Res je, da je malce grozno. Na srečo je oblikovanje lastnega spletnega mesta s Jimdojem tako preprosto. Tako kot Weebly je tudi urejevalnik popolnoma interaktiven, z možnostmi spreminjanja velikosti, premikanja in oblikovanja nečesa, kar je na strani, ne da bi preklopil na drug pogled. Na možnosti se je sprva nekoliko težko navaditi, vendar urednik počasi postaja eden bolj intuitivnih na trgu.

Kljub temu obstaja nekaj težav s Jimdovim sistemom. Teme ne delujejo pravilno in število elementov, ki jih je mogoče urejati, je lahko izjemno. Kljub temu graditelj predstavi nabor možnosti in po kratkem času postane dokaj enostaven za uporabo. Preberite naš Jimdo pregled, če želite izvedeti več o tem, v čem se ta graditelj izpostavlja.

Weebly

Kot smo omenili v zgornji kategoriji, ima Weebly enega najboljših urejevalcev, kar smo jih videli, ne le glede surove moči, ampak tudi glede uporabnosti. Skoraj vsakdo zlahka skoči v vmesnik in izkoristi številne možnosti, ki jih ima. S čistim nizom blokov je preprosto najti tisto, kar iščete, in ga povlecite neposredno na stran.

najboljša spletna stran-builder-gif-3

Nenavadno veliko enostavnosti uporabe izvira iz omejitev Weebleja. Leva orodna vrstica je specifična za stran, kar pomeni, da boste tam našli samo orodja, primerna za to stran. Orodja za blog so na primer na voljo le na strani spletnega dnevnika, nastavitve glave pa so na voljo le na domači strani. Pomaga združljivost in zagotavlja, da na vašem spletnem mestu ni čudnih modelov.

Obstaja veliko drugih možnosti, ki niso specifične za stran. Našli boste odzivne obrazce, v katere lahko vstavite poljuben del vsebine, ter možnosti za center aplikacij skozi celotno zasnovo. Vmesnik je enostaven za razumevanje vseh možnosti, ki so vam na voljo. Čudo je, da Weebly to obvladuje, ne da bi postal preveč premočan.

Podpora

Žal spletna mesta niso popolna in se bodo pojavile težave. Kljub vzroku potrebujete trden sistem podpore, s katerim lahko varnostno kopirate morebitne težave ali vprašanja. V tej kategoriji si bomo ogledali bazo znanja, možnosti podpore in vse druge podporne funkcije, ki jih ima graditelj spletnega mesta, kot je forum.

Zlasti v zbirki znanja bomo poiskali vodnike za odpravljanje težav. Vsi graditelji spletnih mest, ki smo jih pregledali, imajo bazo znanja, zelo malo pa jih vsebuje vodnike za pogoste težave. V večini primerov baza znanja preprosto deluje kot vadbeni center, zato se lahko vsi članki, ki obravnavajo težave, uvrščajo visoko med naše odločitve..

Prav tako so šibke točke graditeljev spletnih strani možnosti stika. Večina ustvarjalcev spletnih mest nudi podporo samo po e-pošti, nekateri pa ponujajo preprost kontaktni obrazec. Tu je ključnega pomena več podpornih možnosti in hitri odzivni časi, zato lahko vsak graditelj, ki bi lahko ponudil eno od obeh, dobi dodatne točke v tej kategoriji. Tu je seznam ožjih:

 • Vodniki za odpravljanje težav
 • Možnosti več stikov
 • Hitri odzivni časi

Osupljivo

Presenetljivo je še posebej impresiven graditelj spletnih mest v smislu podpore. Še vedno trpi kontakt samo po e-pošti, a pridobi konkurenco z zelo dobro zaokroženo zbirko znanja. To področje je polno vsebine, vse od začetka upravljanja spletnega mesta.

presenetljivo zbirko znanja

Posebej navdušujejo pa navodila za odpravljanje težav. Skoraj vsi graditelji spletnih mest imajo vaje v zbirki znanja, zelo malo pa jih ima za odpravljanje težav. Težave se ne pojavljajo pogosto, vendar majhna naložba na koncu presenetljivo pomeni, da boste imeli vodnik, če se kaj zgodi.

Poleg tega obstaja na voljo priročen videoposnetek. Presenetljivo presega vse, od začetka z graditeljem do gostovanja strani s sedežem na Kitajskem. To celo presega pogoje storitve in politiko zasebnosti, tako da veste vse o tem ustvarjalcu, kako deluje in kako uporablja vaše podatke.

GoDaddy GoCentral

Ko se je v tem priročniku prvič predstavil, GoCentral sam ni posebej impresiven graditelj. V resnici je videti, da je poleg domen GoDaddyjeve domene in storitev gostovanja še bolj izbran. Kljub temu je raven podpore precej visoka. Ker je podjetje, bolj osredotočeno na spletno gostovanje, dobivate dostop do ravni podpore za spletno gostovanje, ki so v povprečju veliko večje od običajnega graditelja spletnih strani.

Baza znanja je središče, ki ustreza področju, ki je posebej namenjeno GoCentralu. GoDaddy vsebuje seznam člankov o “potapljanju”, navidezni program za katero koli zadevno področje. Članki so tudi zelo podrobni, prilegajo se posnetkom zaslona in navodilom za korakom. Zbirka znanja se zdi v celoti realiziran dodatek podpornemu področju.

Poleg tega imate tudi tipične oblike stikov, ki jih pričakujete od spletnega gostitelja. V živo so na voljo klepet v živo, e-pošta in telefonska podpora, kar je velik korak pred večino drugih graditeljev spletnih mest na trgu. Še nekaj težav s to storitvijo, vendar podpora zagotovo ni ena izmed njih. Preberite naš pregled GoDaddy GoCentral, če želite izvedeti več.

SquareSpace

SquareSpace ima obsežen podporni del, napolnjen z značilnimi cenami katere koli druge baze znanja. Vendar pa je njegova predanost ne le vzdrževanju, temveč rasti vašega spletnega mesta, ločila od drugih ponudnikov. Orodja so na voljo za uspeh na spletu in ta orodja so na voljo v zbirki znanja.

vodnik po kvadratu

Območje je sestavljeno iz vodnikov in pogostih vprašanj. Običajno bo na voljo niz vodnikov za določeno kategorijo, na koncu pa pogosto zastavljena vprašanja (FAQ), ki bodo pokrivala vse zgrešene podlage v vodnikih. Odpravljanja težav tukaj ni veliko na poti, vendar je to malo verjetno, da se bo pojavilo. Namesto tega se SquareSpace osredotoča na uporabo graditelja in rast vašega spletnega mesta.

Kljub temu pa jo ločuje povezanost s skupnostjo. SquareSpace gosti pogoste spletne seminarje, ki ponujajo okolje, podobno delavnici, za izdelavo vašega spletnega mesta. Če imate srečo, da živite v eni od pisarn SquareSpace, se teh delavnic lahko udeležite tudi osebno.

Najboljši ustvarjalec spletnih strani za e-trgovino

Vsi proizvajalci spletnih strani v tem priročniku dajejo prednost tradicionalnim spletnim mestom nad spletnimi trgovinami. Vendar pa so spletne trgovine velik del interneta, zato vas v zvezi s tem nismo želeli pustiti obesiti. Nekatere možnosti, predstavljene tukaj, bodo ustrezale majhnim spletnim mestom, vendar boste morda potrebovali nekaj bolj zmogljivega, če se želite prodajati prek spleta.

Največja razlika je neposredna prodaja pri nadaljnji prodaji. Neposredna prodaja ali podjetje, ki prodaja lastni izdelek neposredno stranki, se bo dobro odrezalo pri večini graditeljev spletnih strani. Predloge oblikovalcev SquareSpace in Wix vam omogočajo, da pokažete svoj izdelek in vse njegove funkcije z nekaj dodatnimi funkcijami za upravljanje pošiljk in sledenje naročil.

Po drugi strani bo preprodaja težko imela. Ne govorimo samo o prodaji rabljenih predmetov, temveč o kakršnem koli poslu, ki izdelek kupuje na debelo in nato prodaja. Katalog je na splošno veliko večji in se razširi na več platform. Večina ustvarjalcev spletnih mest preprosto nima orodij za sledenje vseh prodajnih mest, niti ne more organizirati zalog.

Za to je bolje, da se posvetujete z namenskim ustvarjalcem e-trgovine, kot je Shopify. Na voljo boste z vsemi potrebnimi orodji, vključno z integracijo z Amazonom in eBayom, ShipStationom, izpolnjevanjem in pošiljanjem pošiljk. Poleg tega Shopify podpira uvoz in izvoz XML, tako da lahko svoj zalog premaknete na katero koli platformo in še vedno sinhronizirate vse.

Za neposredno prodajo ali majhen niz izdelkov pa bo to storil kateri koli proizvajalec spletnih strani. Na splošno boste plačali premijo za dostop do pošiljanja in upravljanja naročil, zato upoštevajte, če prodaja ni glavni namen vašega spletnega mesta.

Brezplačno ali plačano?

Potem, ko izberete graditelja spletnega mesta, se malo zamislite in začnete živeti, se postavlja vprašanje nadgradnje. Medtem ko je brezplačno ali plačano, je v celoti odvisno od vašega proračuna, bo večina spletnih mest, ne glede na potrebe, koristila nadgradnjo. Dobite dostop do bistvenih funkcij za legitimizacijo blagovne znamke, hkrati pa povečate izpostavljenost in vire.

Čeprav je preprosto, je ime domene prvi korak v tem procesu. Ponudba poddomene z blagovno znamko s katerim koli brezplačnim načrtom je velikodušna, vendar je odstopanje od tega prvi korak pri vzpostavljanju vaše blagovne znamke na spletu. Ime domene kaže, da je vaše spletno mesto zakonito in ga je treba jemati resno.

Na vašem dejanskem spletnem mestu se odstrani blagovna znamka ustvarjalca spletnega mesta in ponekod lahko postavite oglase. Prilagodljivost je, da ustvarite spletno mesto, ki je korak nad običajnim ustvarjalcem spletnega mesta, dodate svojo blagovno znamko in občasno zaslužite nekaj denarja.

Poleg tega je nadgradnja precej poceni. Nobeno spletno mesto ni brezplačno in čeprav graditelji spletnih strani niso več poskušali uresničiti, morate za dobroverno spletno mesto spustiti nekaj denarja. Na srečo so graditelji spletnih strani tudi precej znižali stroške, tako da lahko spletno mesto zaženete manj, kot da kupite nekaj pijač vsak mesec.

Skratka, popolnoma je vredno nadgraditi na plačljivi načrt. Začnite z brezplačnim, da preizkusite različne graditelje in poiščete ustrezne, nato pa nadgradite, da boste lahko izkoristili vrhunske funkcije, ki so priložene.

Končne misli

Morda je najboljša izbira za uporabo graditelja spletnih strani, ki se premika naprej, še posebej, če še niste seznanjeni s platformo, kot je WordPress. Raven moči se vedno povečuje in ti gradbeniki s pomočjo preprostega orodja kažejo, kako izgledajo močni kandidati za gradnjo resnega spletnega mesta.

Kar se tiče resnega spletnega mesta, se ga vsekakor splača nadgraditi na popolnoma predstavljen načrt. Poleg neprecenljivega vidika legitimnosti pogosto dobite veliko več za samo majhno naložbo. Na internetu je težko jemati resno, toda ta majhen korak vam lahko pomaga.

Kateri je vaš najljubši ustvarjalec izpod skupin? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map