Najboljši brezplačni urejevalnik videov za leto 2020: HitFilm, Lightworks, Blender in še veliko več

Urejanje videoposnetkov je fantastično zabavno in zahvaljujoč YouTubu lahko svoje kreacije delite s svetom. Če želite začeti z njo, vendar še niste pripravljeni plačati za urejevalnik videov, obstaja veliko načinov za to brezplačno. Podrobneje si oglejmo razpoložljivo programsko opremo in poiščemo najboljše brezplačne urejevalnike videov.


Večina orodij na seznamu, vendar ne vsa, ima plačljivo različico, ki ponuja dodatne funkcije. Te lastnosti so pogosto dobre, vendar niso potrebne. Orodja tukaj lahko uporabite za ustvarjanje visokokakovostnih produktov in vsa ta vas lahko naučijo o ustvarjanju filmov. Naš favorit je HitFilm, vendar bodo tudi vse druge možnosti dobro pristale.

Čeprav obstaja veliko dobrih brezplačnih orodij, s katerimi lahko dosežete odlične rezultate, bi bilo morda vredno pogledati plačane alternative tam. Preberite si naš seznam najboljše programske opreme za urejanje videov in si oglejte, za kaj je vredno porabiti svoje težko zaslužene dolarje.

Izbira najboljše programske opreme za urejanje videov

Pri ocenjevanju video urednikov lahko najdemo različne dejavnike. Kaj želite, ko urejate videoposnetke, se bo spreminjalo glede na vašo raven strokovnega znanja in izkušnje, pa tudi, ali jih uporabljate profesionalno ali samo za zabavo. Brezplačna orodja so primernejša za začetnike, bolj izkušeni uredniki pa bodo morda presenečeni nad tem, kaj je na voljo.

Funkcije določajo, kaj programska oprema lahko naredi, zato razmislimo o njenih zmožnostih in poglejmo, kaj ponuja. Skoraj vsi uredniki uporabljajo časovnico z več posnetki in ponujajo izbor video in zvočnih učinkov ter naslovov besedil.

Številni ponujajo podporo za različne vrste snemanja, na primer 3D in več kamer, pa tudi stabilizacijo slike in popravljanje leč. Resni uporabniki bodo cenili tudi orodja za korekcijo barv.

Funkcije niso dobre, če ne morete ugotoviti, kako jih uporabljati, zato si ogledamo tudi, kako intuitivna je programska oprema in koliko podpore vam nudi, ko se zataknete. To je še posebej pomembno za tiste, ki so novi v urejanju videov in če iščete brezplačnega urejevalca, ste to morda vi.

Pomembna je tudi uspešnost. Urejanje videa potisne vašo strojno opremo do svojih meja, in če urejate z višjo ločljivostjo, boste skoraj zagotovo opazili zamude ali upočasnitev. Običajno testiramo z video posnetki v standardni velikosti ločljivosti, da vidimo, kako uspešna je programska oprema. Cenimo hitro, odzivno programsko opremo in smo vedno na vidiku napak ali okvar.

Podpora različnih oblik uvoza in izvoza datotek vam omogoča delo z najširšim razponom izvornega materiala in izvoz na čim več platform. To je ponavadi šibko področje brezplačnih orodij, plačljiva programska oprema pa je bolj obsežna. Večina programske opreme pa vam bo omogočila 1080p izhod, kar je več kot dovolj dobro za skupno rabo na spletnih mestih, kot je YouTube.

Oglejte si naš pregled Corel VideoStudio Ultimate in si oglejte paleto formatov, ki jih podpira tipična plačljiva programska oprema.

Preverjamo tudi ceno, vendar to seveda ni glavni dejavnik. Nekatera programska oprema vključuje neobvezne nadgradnje ali ima alternativno plačljivo različico z dodatnimi funkcijami.

Kako dobra je brezplačna programska oprema?

Brezplačna programska oprema tukaj vključuje nekaj fantastičnih možnosti za učence in amaterje in se lahko uporablja celo profesionalno, čeprav ponavadi ne ponuja toliko funkcij kot plačljivih orodij. Preberite naš pregled Final Cut Pro X ali pregled Adobe Premiere CC za več o nekaterih najbolje plačanih orodjih, ki so na voljo.

Na tem področju je velika konkurenca. Številna brezplačna orodja so zmanjšane različice plačljive programske opreme. Nekatera orodja dajejo glavno programsko opremo brezplačno in imajo vtičnike in dodatke za nakup. Tudi v popolnoma brezplačni ponudbi je pogosto nekaj uspešnic na njihovo ime, zato ne predpostavljajte, da “brezplačno” pomeni, da z njimi ne morete doseči odličnih stvari.

Naš najljubši del brezplačne programske opreme je HitFilm Express, ki ponuja močne zmogljivosti in ima dober nabor funkcij. Je tudi dovolj intuitiven za začetnike. Ima plačljivo različico, ki jo lahko po potrebi enostavno nadgradite.

Najboljši brezplačni video urejevalnik: HitFilm Express

HitFilm je na voljo v dveh različicah. HitFilm Express, brezplačna različica programske opreme, je zelo sposobno orodje in vključuje številne funkcije plačanega sorojenca, HitFilm Pro. 

Vse funkcije, ki jih ne vsebuje, so v brezplačni različici na voljo kot dodatni dodatki, če pa jih boste kupili, pa boste morda kupili tudi celoten paket $ 299, saj bi ga lahko večkrat porabili za nadgradnje.

HitFilm Express ima vrsto posebnih učinkov, ki vključujejo običajne zameglitve in vidne nastavitve, pa tudi stvari, kot je barvna korekcija, s katerimi boste filme naredili bolj profesionalne. Nekaj ​​impresivnih dodatkov, kot so strela in dež, je na voljo tudi v brezplačni različici. 

V filme lahko dodate tudi naslove in dodate chroma keying. Skupaj je več kot 400 učinkov, in čeprav to ni toliko, kot je 800, vključenih v plačljivo različico, nimate ravno malo možnosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč HitFilm Express

Hiter, odziven vmesnik HitFilm Express deluje dobro. Ko smo ga preizkusili, smo ustvarili kakovosten izid, pri čemer smo potrebovali približno 60 sekund, da smo posneli minuto 720p posnetkov, pri čemer je 1080p video posnetka minil približno 100 sekund. Imeli smo nekaj težav pri povečanju stopnje slike, vendar to ni kršitev posla.

HitFilm Express je eno izmed lažjih orodij, ki smo ga uporabljali, in pri tem ne bi smeli imeti težav. Njegov vmesnik je intuitiven in berljiv, meniji in kontrolni elementi so jasno označeni. Kljub temu se ne zdi tako profesionalno usmerjeno kot nekatera orodja, kot sta Final Cut Pro X ali Adobe Premiere Pro CC. 

Ne izvozi na DVD ali Blu-ray, ampak lahko izvozite v različne priljubljene formate, kot so MP4, MOV in AVI, in ima nastavitve za skupno rabo s storitvami, kot sta YouTube in Vimeo.

Če potrebujete pomoč pri učenju njene uporabe, je na YouTubu na voljo veliko videov z vadnicami. Če imate s tem težave, si oglejte navodila za deblokiranje YouTubovega vodnika. Preberite o HitFilm Express in Pro v našem pregledu HitFilm.

iMovie

iMovie je odličen del programske opreme za lastnike Maca. Če ni bil vključen v vaš Mac, ga lahko brezplačno najdete v trgovini z aplikacijami. 

najboljši brezplačni video-urejevalnik-imovie

Ima jasen uporabniški vmesnik s časovno premico na dnu, ploščo v zgornjem levem kotu, ki prikazuje vaše posnetke ali učinke, s katerimi delate, in ploščo v zgornjem desnem kotu, ki prikazuje, kaj trenutno delate.

Če niste novi pri urejanju videov, ne morete iti narobe z iMovie. Je enostaven za uporabo, vendar ima še vedno veliko funkcij, s katerimi lahko vtaknete zobe. Kot večina Apple-ove programske opreme je tudi pri tem dobro, zato je rezanje in urejanje posnetkov zelo enostavno. Če želite poenostaviti stvari, je iMovie ena boljših možnosti.

Drugi razlogi, ki so nam všeč iMovie

iMovie ima nekaj ozadij, od katerih so nekatera animirana. Obstaja tudi veliko naslovnih učinkov, skupaj z več prehodi za povezavo posnetkov skupaj. Uporabite lahko tudi Chroma ključne učinke.

Lahko spremenite hitrost filmov in stabilizirate tresoči video. Če potrebujete stvari, kot sta urejanje 360 ​​ali večpredstavnostna kamera, nimate sreče. Če uživate v uporabi iMovie in želite nadaljevati z urejanjem videov, si oglejte Final Cut Pro X.

Poleg standardne Mac različice iMovie so na voljo tudi različice za naprave iOS. Delo na teh je morda v primerjavi z namizno različico omejeno, vendar pomeni, da ste lahko na poti do produktivnosti in v vlaku naredite nekaj kreativnega za delo.

iMovie vam omogoča skupno rabo videoposnetkov s storitvami, kot so Facebook, YouTube in Vimeo. Lahko prenese 4K video, čeprav nima veliko možnosti izhodnih možnosti. iMovie podpira tudi ClassKit, Applov sistem, ki učiteljem omogoča, da študentom dodeljujejo delo.

Svetlobna dela

Lightworks se zaračunava kot strokovni urednik za vse. Preprost za prenos in nastavitev zahteva, da ob zagonu napravi daste edinstven identifikator, zaradi česar je uporaben za skupine ljudi, ki delajo na isti datoteki ali posnetkih. Brezplačna različica vam omogoča, da jo preizkusite sedem dni pred registracijo, vendar vam ni treba plačevati.

Če delate v skupini na spletu, si oglejte naš vodič o najboljših programskih orodjih za virtualno ekipo. Če ne, preverite prednosti dela na daljavo.

Lightworks je dokaj enostaven za uporabo, z intuitivnimi, preprostimi kontrolami, vendar je bil uporabljen tudi v številnih večjih filmih, vključno s Pulp Fiction, Heat in The Wolf of Wall Street.

Ko se bodo vaši filmi povečevali, boste cenili paleto filtrov in možnosti razvrščanja v njegovi medijski knjižnici. Če imate na voljo stotine posnetkov, je Lightworks dobra izbira orodja. Z vsemi temi posnetki bo najbolj primeren tudi najboljši prostor za shranjevanje video posnetkov v oblaku.

Ni menija za pomoč v aplikaciji, kar je škoda, vendar je na voljo uporabniški priročnik, na katerem je na voljo tudi več vodičev na njegovem spletnem mestu, ki vključuje tudi forum. V YouTubu so vaje, če potrebujete več pomoči.

Drugi razlogi, ki so nam všeč svetlobna dela

Lightworks ima drsna in drsna orodja za lažje pravilno merjenje časa. Njegov sistem rezanja je sicer malce težaven za uporabo, njegov uporabniški vmesnik pa ima občasne težave, kot so meniji, ki so delno zunaj zaslona.

Ima odlične funkcije prilagajanja barv, kar vam omogoča, da prilagodite videz svojih filmov. Dober je tudi pri titranju in preprostih 3D učinkih. Ima veliko filtrov za vizualne učinke, vključno s kromirano tipko in različnimi možnostmi stilizacije. Večina njegovih filtrov ima podroben nabor možnosti, kar vam omogoča, da jih prilagodite po potrebi.

Poleg brezplačne različice Lightworks ponuja “pro” ponudbo v višini 437,99 USD, ki vključuje dodatne funkcije, kot so 4K izhod in izboljšani vizualni učinki.

najboljša brezplačna video-urejevalna svetlobna dela

Lightworks je kakovostno orodje z veliko funkcijami, čeprav ima njegova brezplačna različica nekaj omejitev. Na voljo je za Windows, Mac in Linux.

Mešalnik

Večinoma znan po svojih 3D grafičnih zmogljivostih, Blender vključuje tudi funkcije urejanja videov. Obstaja že od leta 1998 in je brezplačen in odprtokoden, tako da lahko kodo sami spremenite, če želite. Ima veliko, koristno skupnost, ki je pripravljena ponuditi podporo drugim uporabnikom.

najboljši brezplačni mešalnik video-urejevalcev

Blender vam omogoča osnovno urejanje videov, kar vam omogoča, da uvažate posnetke, nato pa jih razrežete in razporedite po potrebi. Za začetek boste morda morali poiskati osnovne funkcije. Z desno miškino tipko na primer izberete in povlečete posnetke ter pritisnete »K«, da naredite reze, kar sprva ni očitno. Ko ste to ugotovili, lahko z njim veliko naredite.

Poleg tega, da je sposoben urejevalnik videov, je Blender odlično orodje za 3D modeliranje in animacijo. Prej smo si to ogledali v naših člankih o najboljši programski opremi za 3D modeliranje in najboljši programski opremi za 3D grafiko.

Če želite delati v 3D in nato animirati svoje rezultate, je Blender idealen. Če večinoma delate s posnetki iz kamere, pa ne gre. Če želite dobiti predstavo o tem, kaj najbolje počne Blender, si oglejte izbor njegovih rezultatov.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Blender

Blender je omejen in ni posebej intuitiven, vendar obstaja veliko dobrih vadnic, ki pojasnjujejo, kako ga uporabljati. Eden izmed vodnikov, ki smo si jih ogledali, je uporabljal orodja ukazne vrstice za kombiniranje zvočnega in video izhoda, tako da če iščete nekaj preprostega in enostavnega za uporabo, Blender ni najboljša izbira.

Video posnetke lahko prilagodite tako, da dodate učinek trakov, vključno s transformacijami, barvnimi prilagoditvami in več drugimi. Je močan sistem, čeprav je težko razbrati. Obstajajo tudi nastavitve zvoka, kot so glasnost, višina in pomikanje.

Blender ni najmočnejši splošni urejevalnik, vendar so njegove video zmogljivosti le del odličnega celotnega paketa, ki ga je vredno raziskati, če ste kreativno naklonjeni. Izbira je tudi, če vas 3D animacija zanima.

Wondershare Filmora9

Wondershare Filmora9 je še eno dobro brezplačno orodje. Je preprosto za uporabo in odlična izbira orodja, če ste novi pri urejanju videov, čeprav ima veliko funkcij za naprednejše uporabnike.

Filmora9_004

S preprostimi kontrolami in uporabnimi bližnjicami je preprosto urejanje osnovnega. Posnetke lahko posnamete neposredno iz fotoaparata in posnamete zvok iz mikrofona, kar vam pomaga hitro delati.

Ima veliko funkcij za brezplačno orodje in lahko ureja 4K urejanje, pa tudi orodja action-cam in chroma keying. Ima tudi na stotine posebnih učinkov, s katerimi se lahko igra. Vključenih je veliko zvočnih efektov in glasbenih posnetkov, prav tako pa lahko prilagodite zvok, nastavite glasnost in višino zvoka, na primer.

Kot večina orodij tudi urejanje temelji na večtizijski časovnici. Lahko imate več kot 100 video in 100 zvočnih posnetkov, kar vam omogoča delo pri velikih projektih. Vendar nima urejanja 360 ali več kamer. Na voljo imate veliko možnosti za izvoz in lahko objavljate na DVD-ju, ne pa Blu-ray-a.

Drugi razlogi smo radi Wondershare Filmora9

Velika slabost brezplačne različice je, da dodaja vodni žig videom, ki jih ustvarja. Zaradi tega je dejansko neuporaben za komercialne namene, čeprav se vam zdi sprejemljiv, če objavljate v YouTubu ali snemate filme za prijatelje.

Prejšnje različice so imele uporaben način knjižne plošče, ki vam daje pregled filma, na žalost pa tega ni več.

Še vedno je koristno, če želite preizkusiti programsko opremo, se seznaniti z urejanjem videov ali narediti filme tudi za zabavo. Če se odločite, da vam je všeč, lahko vedno nadgradite na plačljivo različico za 69,99 USD. Ponuja tudi naročniški načrt. Obstaja tudi veliko izbirnih nadgradenj, ki se plačujejo posebej.

Wondershare Filmora9 je na voljo za Windows in Mac. Več o tem si preberite v našem pregledu Wondershare Filmora9.

Častitljive omembe

Če vas zanima, kaj je še tam, tukaj je nekaj drugih možnosti brezplačnega urejanja videoposnetkov, ki jih ne ocenjujemo tako visoko kot naše najboljše izbire, vendar jih je vredno vedeti.

DaVinci reši

DaVinci Resolve je še eno orodje, ki ga uporabljajo profesionalci, uporabljalo pa ga je za filme, kot so Prometej in Vojne zvezd: Zadnji Jedi. Odličen je pri osnovnem urejanju in popravljanju barv, manjši pa je zaradi učinkov brezplačne izdaje.

Je priljubljeno orodje z več kot dva milijona uporabniških baz. Nismo ga še pregledali, vendar ima močan ugled in ga je vredno preveriti.

Njegova brezplačna različica je dobra, če pa se odločite za nadgradnjo na njeno plačljivo različico 299 dolarjev, dobite več uporabniške funkcije, 3D orodja in različne vtičnike, skupaj s širšim izborom učinkov. Na voljo je za Windows, Mac in Linux.

VideoPad

VideoPad je orodje za urejanje videov, ki ga je izdelala NCH Software. NCH ​​je naredil tudi Prism, ki se uvršča na vrh našega najboljšega video pretvornika.

Njegov vmesnik je z datumom in delovanje ni veliko. Vendar pa ustvarja kakovostno produkcijo in ima nekaj lepih dodatkov, kot so zaprti naslovi za slabo poslušalce.

Brezplačna je za nekomercialno uporabo, domača različica pa je stala 60 dolarjev, mojstrska izdaja pa 99 dolarjev. V času pisanja je na voljo 50-odstotna prodaja, zato bodite pozorni na ponudbe. Poiskati boste morali tudi povezavo do brezplačne različice. VideoPad smo ugotovili, da je primeren, a nespektiven. Več si preberite v našem pregledu Videopad.

VSDC

VSDC je popolnoma brezplačen urejevalnik, ki vas ne bo stal nič. Za razliko od večine urednikov tukaj nima naprednejše plačljive različice. Edina stvar, ki jo zaračuna, je podpora, vendar je to poceni pri 10 USD.

Ima več uporabnih funkcij, vključno s chroma keyingom. Omogoča vam delo v 4K in lahko izvozite v različne formate ter v skupno rabo spletnih mest, kot so YouTube, Facebook in Vimeo.

Poleg brezplačnega urejevalnika videov ima brezplačni urejevalnik videoposnetkov VSDC na voljo tudi programska oprema za snemanje zaslona in zajem video posnetkov, ki vam pomaga ustvariti posnetke.. 

Če vas zanima pretakanje videoposnetkov, si oglejte naš najboljši VPN vodič za pretakanje, ki vam bo pomagal varno storiti.

Končne misli

Kot smo videli, obstaja veliko odličnih orodij za urejanje videov, ki ne stanejo nič. Ti programi so presenetljivo sposobni. Morda niso tako bogate funkcije kot plačana programska oprema, vendar vključujejo učinke, prehode in korekcijo barv, skupaj z osnovnimi funkcijami urejanja.

Nekateri od njih so bili uporabljeni za ustvarjanje nagrajenih filmov, tako da če jih preizkusite, boste uporabljali enaka orodja, ki jih imajo profesionalci, in, kdo ve, bi vas spretnosti, ki jih pridobite, lahko postavili na pot do hollywoodske slave . Če ne, bi se morali vsaj zabavati, ko jih preizkusite.

Ko najdete ustreznega urejevalnika videov, je morda vredno razvrstiti shrambo v oblaku ali pa pogledati najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov, ki vam bo pomagala organizirati projekte.

Če ste preizkusili katerega koli od teh urednikov ali poznate katerega koli drugega, nam to sporočite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map