Najboljše storitve gostovanja po e-pošti

Sestavljanje vašega prvega e-poštnega naslova na vaši domeni je zelo zadovoljujoč občutek. Čeprav so storitve spletnih pošte, kot sta Yahoo in Gmail, z leti daleč daleč, je za osebni, profesionalni e-poštni naslov še vedno nekaj povedati..


Večina najboljših ponudnikov spletnega gostovanja ponuja neke vrste e-poštne storitve, vendar obstaja tudi veliko samostojnih možnosti. To bo koristno za ljudi, ki želijo edinstven e-poštni naslov, vendar ne želijo spletnega mesta ali v primeru, da imate svoje lastno spletno mesto: strojno opremo strežnika je drago kupiti in vzdrževati. Zaradi tega je za nekatera podjetja smiselno poceni način gostovanja e-poštnih storitev.

Ne glede na to, ali se uvrščate v poslovno kategorijo ali potrebujete le nekaj več, kot lahko ponudita Yahoo ali Google, bo poceni načrt gostovanja e-poštnih sporočil začrtal vašo predstavitev. Na nekaj, kar se zdi tako preprosto, je treba paziti na nekaj stvari in tako zagotoviti najboljšo možno izkušnjo.

Kaj naredi storitev gostovanja po e-pošti najboljšo?

Čeprav je gostovanje po e-pošti dokaj enostavno, smo pri izbiri ponudnikov videli nekaj stvari. Prva je bila, da vam je vsak ponudnik dal dovolj prostora v mapi »Prejeto«. Še vedno boste morali občasno filtrirati in očistiti, toda manjkajoča sporočila, ker vam je zmanjkalo prostora za shranjevanje, so najhujša stvar, ki se lahko zgodi, ko pride do e-pošte.

Nato smo si ogledali združljivost. Spletna pošta ni idealna za večino, zato je bilo pomembno, da je vsak ponudnik kompatibilen z namiznimi e-poštnimi odjemalci. Medtem ko je za vsakega na voljo nekakšen brskalniški vmesnik, je takšna tudi možnost, da ga dodate v Outlook, Thunderbird ali katerega koli drugega odjemalca..

Gostovanje po e-pošti je preseglo zgolj e-poštni naslov in nabiralnik, zato smo pogledali morebitne dodatke, ki bi jih ponudnik lahko vrgel. Na primer, G Suite ponuja serijo popolne poslovne programske opreme, zgrajene okoli jedra e-pošte gostovanje.

Nenazadnje smo upoštevali stroške. Gostovanje po e-pošti bi moralo biti precej poceni in malo je načinov, kako upravičiti povišanje cen zunaj paketne programske opreme. Zaradi tega vsi ponudniki na tem seznamu ostanejo približno nekaj dolarjev na uporabnika na mesec.

G Suite

Gmail ima več kot milijardo aktivnih uporabnikov, kar predstavlja skoraj 20 odstotkov e-poštnega trga. Moč storitve je močna z naborom orodij, imenovanim Drive, za upravljanje urnika, ustvarjanje preglednic in pripravljanje dokumentov (o katerih si lahko preberete v našem pregledu Google Drive).

Edina razlika med Drive in G Suite je, da deluje pod vašo domeno. Še vedno imate uporabniku prijazen vmesnik Drive, vendar s profesionalnimi e-poštnimi naslovi za vas in vašo ekipo. Ni posredovanja v Gmail račun ali kakršnih koli neumnosti; to je gostovanje po e-pošti.

Prav tako je popolnoma združljiv z Outlook, Apple Mail, Thunderbird in še več, tako da lahko izberete drugo stranko, če želite. Vendar pa pri Gmail programih, ki so na voljo za skoraj vse naprave in so na voljo sinhronizacije, ni pravega razloga, da bi se odločili za kaj drugega.

Za skeptike je razlika med običajnim Gmailom in G Suiteom precej osupljiva. Na svojo domeno dobite e-poštno sporočilo, ja, pa tudi neomejen skupinski e-poštni naslov, dvakrat shranjevanje običajnega Googlovega diska, nič oglasov in nenehno podporo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč G Suite

Poudariti želimo, da je G Suite v bistvu samo Google Drive za podjetja (čeprav ni polni ponudnik EFSS). Datoteke shranite na Drive, jih dodate v e-poštna sporočila kot povezave namesto prilog in oboje posodabljate v realnem času. Kot Googlova orodja, ki ste jih uporabljali prej, vendar so integrirana za delo v mejah vaše ekipe. Za vpise in izhode vam priporočamo, da preberete naš vodnik za Google Drive.

Tudi poceni je. Načrti se začnejo z nekaj dolarji na mesec na uporabnika. Google zaračuna za vsakega dodatnega uporabnika, da, vendar ne za dodatne e-poštne naslove. Na primer, “[zaščitena e-pošta]” bi stala več, medtem ko “[zaščitena e-pošta]” ne bi. Za zagon dobite tudi 30 GB prostora za shranjevanje.

Medtem ko bodo podjetja videla največjo korist od G Suite, je tu še vedno veliko posameznikov. Cene so poceni, kolikor zaslužite, in Googlovo zanimanje za uporabnost brska po njih. Preizkusite sami z brezplačnim preizkusom 14 dni. Če gre večinoma za prostor za shranjevanje, ki vas zanima, priporočamo, da preberete naš najboljši vodič za kupce shrambe v oblaku.

Zoho

Zoho je svojo priljubljeno storitev gostovanja po e-pošti prilagodil tako, da ponuja številne aplikacije poleg možnosti, kot je G Suite. Ulov je, da je Zoho cenejši in celo ponuja brezplačen načrt s podporo za do 25 uporabnikov.

Začnimo tam. Brezplačni načrt ponuja do 25 uporabnikom v bazi, dodatnih 25 pa jih pridobi s pomočjo napotnic. E-poštni naslovi so lahko iz ene domene, s 5 GB prostora na uporabnika in omejitvijo 20 MB dodatka.

Torej, načrt ni idealen, ampak je tudi brezplačen. To je največja razlika med Zoho in G Suite, saj takšen načrt poskrbi za tiste, ki iščejo gostovanje e-pošte z eno domeno in nič drugega. Potrebna je dodatna pazljivost, da bo vaša mapa »Prejeto« urejena, vendar je to še vedno najboljši način, da brezplačno dobite profesionalni naslov..

Plačani načrti so nekaj dolarjev cenejši od G Suite in se celo integrirajo s platformo. Imate več omejitev, na primer 30 GB za shranjevanje in 30 MB za priloge, vendar jih je enostavno spregledati, če je to poceni.

Drugi razlogi smo radi Zoho

Do sedaj smo razpravljali o tem, kar je znano kot “Workspace”, svežnju devetih aplikacij, ki jih Zoho ponuja, vključno z e-pošto. Večina teh je običajnih pisarniških aplikacij, nekaj pa je tudi ShowTime, spletno konferenčno orodje za virtualno usposabljanje..

Impresiven del o Zohu ni v Workspaceu, ampak v vsaki drugi aplikaciji, ki jo ponuja. Obstajajo orodja v kategorijah, od prodaje do IT do storitev za stranke, do skoraj vsakega podjetja. Podjetje ponuja tudi računovodski program, ki smo ga opisali v reviji Zoho Books

Medtem ko vsako orodje stane dodatno, je zmožnost, da vse postavite na eno mesto, tisto, kar Zoho naredi tako posebnega. Lahko zgradite spletno mesto, opravite spletno usposabljanje ali celo upravljate svoje knjige, vse na enem mestu.

RackSpace

RackSpace ponuja široko paleto rešitev za gostovanje v oblaku, vendar pakira v korist racionaliziranega gostovanja po e-pošti. Ponuja gostovanje za Office 365, Exchange in lastno e-poštno platformo RackSpace.

V bistvu njegove storitve temeljijo na premikanju vašega strežnika v oblak. Cilj RackSpace je lokalnega strežnika rešiti iz poslovne e-pošte, z uporabo omrežja strežnikov osvoboditi prostor, zmanjšati stroške in zagotoviti boljšo splošno zmogljivost.

Čeprav so stroški v primerjavi z drugimi ponudniki e-pošte precej visoki, tukaj dobivate veliko vrednost. Na primer, strežniki za izmenjavo pokažejo nekaj dolarjev več na uporabnika, vendar ponujajo poštne nabiralnike s 100 GB in 50 MB prilog, kar je dvakrat ali trikrat večje od vseh ponudnikov na tem seznamu..

Drugi razlogi, ki so nam všeč RackSpace

Jasno je, da je poudarek na podjetjih, zato RackSpace zagotavlja. Na primer, načrt Office 365 je na voljo s celotno različico Microsoftovega paketa, s 24/7/365 fanatično podporo.

Če še niste slišali za ta izraz, vas nihče ne bi zmotil. Ta definicija podpore za RackSpace pomeni, da imate dostop do ekipe vrhunskega osebja, ki želi rešiti kakršne koli težave. Ni skripta ali oddelka za preskakovanje, temveč namesto tega skupina za podporo, ki se odzove na vsa vprašanja v 15 minutah ali manj.

RackSpace je veliko dražji, vendar ponuja celovite poslovne rešitve v e-pošti in zunaj nje. Težko se je prepirati, še posebej s strankami, kot sta Under Armor in Oliver Wight na seznamu. Če potrebujete vrhunsko poslovno gostovanje, je najbolje, da preizkusite RackSpace.

Microsoft Office 365 Business Essentials

Vožnja na hrbtni strani G Suite je Microsoftov paket aplikacij. Izmenite Googlovo linijo orodij z Microsoft Office in Outlook in dobili ste precej dobro predstavo o tem, kaj lahko ponudi Business Essentials.

Vendar pa nista povsem enaki. Office 365 je nekoliko dražji, vendar ponuja aplikacije, ki zmorejo veliko več kot Google Suite. Dobite Outlook in Exchange, ki vam omogoča, da obdelujete e-poštna sporočila, ki so daleč od tega, kar lahko počne Google Drive. To vključuje do 150 MB v velikosti prilog in 50 GB prostora za shranjevanje, kar je večje od Googlove velikosti 30 GB v njegovem najcenejšem načrtu.

Slaba stran je, da imate dostop le do spletne različice Microsoft Officea. Čeprav to ni vprašanje v primerjavi z G Suite, je to vprašanje, kako omejene so aplikacije Office Online. Najboljša različica sistema Office 365 je na voljo s polno različico sistema Microsoft Office.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Microsoft Office 365 Business Essentials

Zunaj e-poštnih sporočil poslovne vsebine ponujajo celovit nabor orodij za podjetja. Eden izmed naših najljubših je Microsoft Teams. Na prvi pogled je to videti kot preprosta aplikacija za sporočila, kot je Slack, vendar ponuja veliko več.

Skype sestanki in Microsoftovi dokumenti so brezhibno vključeni v to, kar vam omogoča, da vse, kar ima opravka z ekipo, shranite pod eno streho. Ni vam treba dodajati prilog ali nameščati vtičnikov, kot so druge ekipe za sporočanje. Dokler delate v Microsoftovem ekosistemu, je to odlična skupinska rešitev.

Ekipe seveda niso vse, kar dobite. Microsoft vključuje skupinsko funkcionalnost Skype, Yammer kot korporativno socialno omrežje in orodja za spletne konference. Medtem ko nabor orodij ne prebija veliko novih temeljev, je integracija na platformah nekaj posebnega. Lahko se prijavite na brezplačno preskusno različico Business Essentials in preverite, ali je pravi za vas.

Tekoči splet

Tekoči splet je v glavnem osredotočen na visoko kakovostne VPS in namenske rešitve za gostovanje. Vendar pa ponuja tudi konkurenčno ceno gostovanja e-pošte, z ničelnim izpadom, vrhunskim filtriranjem neželene pošte in 25 GB nabiralniki.

Čeprav je prostora za shranjevanje nižje, je težko upoštevati stroške. Standardni načrt stane le 1 dolar na mesec na uporabnika in ponuja celotno paleto tekočih spletnih funkcij. Uporabili boste lahko katero koli odjemalce e-pošte POP ali IMAP ali se prijavili prek spletne pošte s 25 GB prostora za shranjevanje in 50 MB prilog.

Dobite tudi orodja, s katerimi lahko svojo e-pošto poenostavite in brez neželene pošte. Nastavljivi filtri vam omogočajo prilagajanje rezultatov, vendar je blok neželene pošte Tekočega spleta sam po sebi dober. Poleg tega lahko ustvarite sezname uporabnikov in domen na seznamih in črnih seznamih, da bo vaša mapa »Prejeto« videti tako, kot želite.

Drugi razlogi, ki so nam všeč tekoči splet

Vendar pa ponuja veliko več kot gostovanje po e-pošti. Tekoči splet je popolnoma predstavljen gostitelj, načrti pa segajo od VPS do WordPressa (vendar ga nismo uvrstili na naše najboljše spletno gostovanje za WordPress seznam). Čeprav so načrti precej dragi, bo ciljni poslovni trg zadovoljen z brezplačnimi varnostnimi funkcijami in izjemno podporo.

E-pošta ponuja tudi nekaj dodatnih funkcij. Nekoliko dražji “Plus” načrt ima mobilno sinhronizacijo v vaših napravah za stike in koledarje, 30 GB shranjevanja v oblaku in paket spletnih orodij za urejanje dokumentov. Če ste bolj naklonjeni Microsoftovemu koncu spektra, Liquid Web ponuja tudi Exchange gostovanje.

Na tekočem spletu se nič ne izstopa kot izjemno, kar zadeva gostovanje e-pošte, vendar tega ni treba. Največji izziv je, da je storitev poceni in vedno deluje, saj zagotavlja veliko prostora za shranjevanje in možnosti. Je zraven brezplačnega, zato preizkusite mesec dni in preverite, ali je pravi za vas.

Zaključek

Medtem ko so storitve spletne pošte, kot sta Gmail in Yahoo, že daleč, profesionalnega e-poštnega naslova ni nobenega nadomestila. K sreči so stroški znatno padli, saj so mesečni načrti postali cenejši od nakupa sode.

Mnogi ponudniki vključujejo e-pošto z gostovanjem, tako da lahko z enim kamnom ubijete dve ptici. Kateri gostitelj e-pošte vam je najbolj všeč? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map